KERESÉS search-close

egyházak

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "egyházak"

72 milliárdot osztott szét a kormány

72 milliárd forintot osztott szét a kormány még karácsony előtt, főleg egyházaknak és sportegyesületeknek, erről a portfolio írt. De jutott a határon túlra is, majdnem az összeg fele, 32,8 milliárd forint ment külföldi szervezeteknek.

1% - nem kell többé rendelkezni

Aki most felajánlja, nem kell többé rendelkeznie adója egyházaknak adható 1 százalékáról, mostantól ugyanis minden évben az idei választását veszik majd figyelembe visszavonásig. A kormány változtatott, miután tavaly az adózók alig harmada döntött az 1 százalékáról. A DK-nál azt mondják, a kormány a hozzá hű egyházakat akarja helyzetbe hozni.

 

Minden pap maga dönti el, hogy kampányol-e

Minden plébános saját maga döntheti el: kampányol-e egy párt mellett a templomban – ezt mondta az RTL Híradónak a Katolikus Püspöki Konferencia titkára. Mohos Gábor szerint ugyanis az egyház csak annyit ír elő, hogy a papok nem viselhetnek hivatalos politikai tisztséget.

 

Még 128 milliárdot kapnak az egyházak

128 milliárd forint plusz támogatást ad közpénzből a kormány az egyházaknak - derül ki a karácsony óta megjelent Magyar Közlönyökből. Csak a miniszterelnök felekezete - a Magyar Református Egyház - 57 milliárdot, az erdélyi református közösség pedig 27 milliárd forintot kap. Eközben az év végi pénzosztásból oktatási fejlesztésekre 5 milliárdot szán az Orbán-kormány.

Fókusz Plusz 2016-10-08


szerző:
2016.10.08. 18:50
Ételosztás Budapesten – kígyózó sorok

1500 adag ebédet és élelmiszercsomagot osztottak ki rászorulóknak a szegénység elleni küzdelem világnapján. Az akciót a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők találták ki, ám több egyházzal közösen valósították meg. Az Eurostat pénteken adott ki egy jelentést, amelyben azt írják, hogy Magyarországon 2008 és 2014 között nőtt a szegénység. A Nemzetgazdasági Minisztérium megkeresésünkre azt válaszolta, azon dolgoznak, hogy egyre több embernek legyen munkája.

Nyitottságra szólította fel az egyházat és a társadalmat is Ferenc pápa

Pünkösd a húsvéti ünnepkör lezárása, ennek alkalmából itthon az evangélikus, a református és a katolikus egyház vezetői is istentiszteletet, misét tartottak. A zsidók Pünkösddel egyszerre ünneplik a sávuot.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való