KERESÉS search-close

egészségügy

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "egészségügy"

Más lehet a gyógyszerek hatása a kánikulában

Változhat egyes gyógyszerek hatása az extrém melegben. Főként a magas vérnyomásban vagy szív érrendszeri betegségekben szenvedőknek kell figyelniük a szokásosnál is jobban arra, hogy mennyi orvosságot vesznek be és milyen tüneteik vannak. Ofner Péter kardiológus azt tanácsolja, hogy az extrém hőségben a betegek naponta többször is mérjék a vérnyomásukat, és ha alacsonyabb, mint lenni szokott, akkor menjenek orvoshoz, mert lehet, hogy változtatni kell a gyógyszerükön, vagy az adagolásán.

Végtagmentő, ingyenes mobilalkalmazást fejlesztettek ki magyar orvosok

Végtagmentő, ingyenes mobilalkalmazást fejlesztett ki három magyar orvos. Az applikáció lényege, hogy a cukorbetegeknek, érszűkületben szenvedőknek és visszér betegeknek segítsen abban, hogy elkerüljék az amputációt. Meg lehet nézni például, mi történik, ha egy cukorbeteg szögbe lép és megmutatja, hogyan kell kötözni a sebeket, mielőtt visszafordíthatatlan bajt okoz a sérülés. Magyarországon évente több ezer végtagot vágnak le, nagyrészt a cukorbetegség miatt.
Az applikációról ide kattintva még többet megtudhat.

MEROVA: cukorbetegeknek és visszérbetegeknek segítenek applikációval

Évente több ezer lábat amputálnak Magyarországon, leggyakrabban cukorbetegség miatt. Rozsos doktorhoz visszérbetegek, cukorbetegek és érszűkületben is szenvedők járnak. Ő és két másik társa kifejlesztett egy ingyenes applikációt, ami segít megelőzni a különböző betegségek miatti lábamputációkat. A Merova app kórlap és diagnózis felállításában is segíti a betegeket.

Több napos hőség jön!


szerző:
2019.06.10. 18:15
Több napos hőség jön!

Keddre első, csütörtökre már másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a meleg és az erős UV sugárzás miatt. Szerdától akár 36-37 fok is lehet majd napközben. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint nagyon fontos, hogy figyeljünk a kiszáradás tüneteire, ha nem iszunk eleget a hőségben, akár kórházba is kerülhetünk.

Lépcsőn kell vinni a betegeket

Nem működik a lift a budapesti Szent János Kórház urológiáján. A kórház egyik vezetője levélben kérte a Mentőszolgálatot, hogy ők is a lépcsőn vigyék a betegeket. Híradónk is járt az épületben, az egyik kórházi dolgozó azt mondta, nincs más választás, a mentősöknek kell a betegeket cipelniük. A Mentődolgozók Szövetsége szerint ez megerőltető a kollégáiknak.

Terápiás kutyák a kórházakban?

Rövid időn belül jöhetnek a kutyaterápiák a kórházakban. Ehhez már csak az emberi erőforrások miniszterének jóváhagyása szükséges. Mindössze egy rendeletkiegészítésre van szükség az ombudsman javaslata szerint. A hivatal egy segítőkutya-kiképző szervezet kérésére indított vizsgálatot. Ők azt kifogásolták, hogy bár a kutyáknak minden képesítésük megvan a gyógyításhoz, épp az egészségügyi intézményekbe nem mehetnek be.

Orvosi marihuána - sokaknak segíthet, de itthon nem támogatják

A marihuánáról a legtöbb embernek a kábítószer jut eszébe. Pedig a kender meglehetősen hatékonyan enyhíti sok súlyos betegség tüneteit vagy az azokkal járó szenvedést. Az orvosi marihuána Magyarországon legálisan beszerezhető, de drága, és nincs rá állami támogatás, ezért kevesen használják.

Több fizetésre is szükség lenne az új gyermeksürgősségi centrumokban

Kiemelt bérezésre lesz szükség az új gyermeksürgősségi centrumokban, különben az orvosok nem fognak ott dolgozni, inkább külföldre mennek majd. Ezt mondta az RTL híradónak a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének elnöke. Dénes Tamás szerint a sürgősségi rendszer átalakítása nagyon jó és és támogatják, de azt nem tudja megmondani, ehhez van-e elegendő orvos.

7 gyerekcentrum jön létre

Átszervezik a sürgősségi gyermekellátást. Hét speciális gyermeksürgősségi centrumot hoznak létre, kettőt a fővárosban, ötöt vidéken. 14 milliárd forintos uniós támogatásból. Erről a Népszava írt. A cél, hogy legfeljebb 90 percen belül eljuthassanak a legkorszerűbb központokba a legsúlyosabb állapotú gyerekek.

Apa és kisfia is rákkal küzd

Apa és kisfia is rákkal küzd: a 10 éves Tomi betegsége januárban derült ki, egy hónappal később az édesapja korábbi betegsége kiújult, így most három részre szakadt a háromgyermekes család. Az apát egy budapesti kórházban kezelik. Az édesanya beteg kisfiával a miskolci kórházban van, a két másik kisfiú pedig a nagymamánál. A családban jelenleg nincs kereső, így segítségre szorulnak. Ha Ön is szeretne segíteni, megteheti ITT

Magyar Orvosi Kamara: Nem garantálható a biztonságos betegellátás

Nem garantálható a biztonságos betegellátás Magyarországon, még akkor sem ha az orvosok túlóráznak - ezt állítja a Magyar Orvosi Kamara. Éger István, a szervezet elnöke azt mondta az RTL Híradónak, csalódtak a kormánnyal folytatott tárgyalásban, mert bár sikerrel indult, végül jelét sem látják annak, hogy lesznek további béremelések. A minisztériumtól azt írták, egyre több pénzt fordítanak az egészségügyre, a szakorvosok bére 207 ezer forinttal nőtt.

Már anyuka az első lombikbébi

25 éve volt az első sikeres lombikbébi beavatkozás a budapesti Semmelweis Egyetemen. A nő azóta már családanya, és két gyermeke született. Az intézményben azóta 6 ezer lombikbeültetést végeztek, ebből több mint 2300 terhesség lett. Amikor ezekről a számokról beszélt az évforduló alkalmából rendezett ünnepégen a klinika osztályvezetője, üdvrivalgás fogadta a szavait.

Mesefal beteg gyerekeknek Pécsett

Egyedülálló interaktív mesefalat adtak át a pécsi gyermekklinikán. 12 ezer órányi önkéntes munkával kifestették az ambulancia folyosóját és két tucat játékot építettek, amivel a kicsik el tudják foglalni magukat a kezelések idején. Évente 80 ezer beteg gyerek feszültségét próbálják ezzel oldani.

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok

Tiltakoznak a házi gyermekorvosok az ingyenes bárányhimlő elleni oltásról szóló kormányrendelet miatt. Aszerint ugyanis más életkorban kellene beadni, mint eddig. Az eddig fizetős védőoltást 10 éve együtt adják be azzal, ami véd a kanyaró, a mumpsz és rózsahimlő ellen, mert azok erősítik egymás hatását. Az egészségügyi államtitkár szerint azért változtatnak, mert látni akarják, okoz-e mellékhatást a vakcina.

Exkluzív: „Tüdőgyulladásban haltam meg”

Halottnak nyilvánították, pedig él - egy ózdi férfi élettársát az önkormányzat hívta a napokban, hogy párja tüdőgyulladásban meghalt a fővárosi Honvédkórházban. A nő nem értette, hiszen élettársa otthon volt. A férfi azt mondja, sosem volt a kórház betege. Azt nem tudni, valójában ki halt meg, de szinte biztos, hogy az ózdi férfi adataival visszaéltek.

Megnéztük, hogy megújult-e a János kórház

Vadonatúj rendelő és trendi, hotelszintű nővérszálló - így néz ki a János Kórház Gulyás Gergely miniszter képviselői beszámolójában, amit a választás előtti napokban tettek a kerületiek postaládájába. Megnéztük, valóban megújult-e a kórház, de ott a korábbihoz hasonló állapotokat találtunk ma is: omladozó vakolat, rozsdás radiátor, korhadt nyílászárók.

Magyar felfedezés: megértették, hogyan emlékezünk

Az időskori elbutulás és a szorongásos betegségek gyógyításában is áttörést hozhat magyar kutatók felfedezése. A Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvosi Kutatóintézetének munkatársai eddig ismeretlen idegpályát fedeztek fel egerek agyában. Ettől függ, hogy egy eseményből emlék lesz-e, vagy sem. A kutatás vezetője szerint ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben gyógyítani tudják ezeket a betegségeket. A kutatásról még többet megtudhat ITT!

Hiánycikk a rota elleni vakcina

Hiánycikk a hányást hasmenést okozó rota-vírus elleni oltóanyag országszerte. A vakcinát két cég gyártja. Az egyikét egyáltalán nem kapni, a gyártó szerint azért, mert látványosan nőtt az elmúlt években a kereslet, erre szerintük nem lehet előre felkészülni. A helyettesítő termék is több helyen hiánycikk. Ennek gyártója azt közölte, van elég gyógyszer, de a megnövekedett kereslet miatt előfordulhatnak fennakadások.

Új endoszkópos technika gerincműtétekhez

Akár már a műtét napján hazamehetnek a kórházból azok a betegek, akiknek a gerincét az új endoszkópos technikával operálják az Országos Idegtudományi Intézetben. A Magyarországon egyedülálló műtét lényege, hogy két egy centis sebet ejtenek, és ezen keresztül operálnak. Az új technikával például a gerincsérvet operálják, a jövőben pedig csigolya elcsúszásoknál is alkalmazzák majd.

Csecsemők oltóanyaga hiánycikk

Országos hiány van egy újszülötteknek adott oltóanyagból. Erről a 24.hu írt elsőként. A Konakion nevű K-vitaminnak a véralvadásban van fontos szerepe. Helyettesítőszere nincs. Ennek hiányában akár agyvérzés is kialakulhat babáknál. A tisztifőorvos ma azt mondta Híradónknak, nem tud olyan esetről, amikor egy baba ne kapta volna meg az ampullát. A Gyógyszerészeti Intézettől azt írták, külföldről hozzák be a szert.

Hamarosan csak receptre lesznek kaphatók egyes láz- és fájdalomcsillapítók

Hamarosan csak receptre lesznek kaphatók egyes láz- és fájdalomcsillapítók, erről a Világgazdaság írt elsőként. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet Híradónkkal azt közölte: a betegek védelmében szigorítják egyes ibuprofént tartalmazó gyógyszerek kiadását, mivel ezek nagy dózisban szedve növelik a szívinfarktus és a szélütés kockázatát.

Naponta 10 ember lábát kell amputálni cukorbetegség miatt

Naponta 10 ember lábát kell amputálni Magyarországon cukorbetegség miatt. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány rendezvényén hangzottak el a legfrissebb, sokkoló adatok. A Magyar Diabetes Társaság elnöke arról beszélt Híradónknak, hogy egy cukorbetegnek minden este meg kellene vizsgálnia lábát, nincs-e rajta sérülés. A szövődmények nagy része ugyanis megelőzhető.

Színészi pályáját adta fel a Barátok közt egykori szereplője azért, hogy ápoló lehessen!

Gyakran kétszáz plusz órát dolgoznak egy hónapban, vagyis még egy ember munkáját végzik el a magyarországi ápolók! Ennek ellenére a Barátok közt korábbi szereplője Németh Franciska azért lépett ki a sorozatból, hogy ápolónő lehessen, hogy emberek gyógyításában legyen szerepe. Franciska sokat tanult álmai munkájáért: a hivatásért, amit szerte a világban egyre kevesebben választanak.

Sugárvédelmi átvilágítás kórházakban

Valamennyi kórház rendelkezik sugárvédelmi szabályzattal és be is tartja az abban foglaltakat. Ezt írta Híradónknak az Állami Egészségügyi Ellátó Központ. Két intézmény van, ahol a szabályzat meghosszabbítása éppen folyamatban van. Az Országos Atomenergia Hivatal múlt héten indított vizsgálatot a Péterfy kórházban, miután kiderült, az intézmény sugárvédelmi szabályzata lejárt, a dolgozók szerint pedig a röntgenvizsgálatoknál használt védőfelszereléseik rossz állapotban vannak.

Pszichiátriai betegeknek rendeztek speciális tehetségkutatót

A zsűri is meglepődött a produkciók minőségén. Pszichiátriai betegeknek rendeztek speciális tehetségkutatót a héten Budapesten. Többen pszichiátriai otthonokból érkeztek, skizofrének és szenvedélybetegek is felléptek. A speciális KiMitTud-dal az előítéleteket szeretnék csökkenteni.

Új módszer segíti az orvosokat az érszűkületes lábak megmentésében

Egyre több érszűkületes lábat tudnak megmenteni az orvosok egy új módszernek köszönhetően Szegeden. Szimulátor segítségével tudják begyakorolni a legfontosabb fogásokat és modellezni a beavatkozásokat, így a műtéti kockázat jelentősen csökkenthető.

Több mint 34 éven át élt egy másik ember szívével

Rudolf Sekava 1984 óta élt egy másik ember szívével. Világszerte ő az egyik, aki legtovább élte túl a transzplantációt. Magyarországon majdnem 30 éve végeznek ilyen beavatkozást felnőtteken, 12 éve pedig már gyerekeken is. Minden évben legalább ötven ember életét mentik meg az operációval.

Vizsgálat a Péterfy kórházban

Vizsgálatot indított az Országos Atomenergia Hivatal a Péterfy kórházban. Kiderült, a kórház sugárvédelmi szabályzata lejárt, a dolgozók állítása szerint a röntgen-vizsgálatoknál használt védőfelszereléseik pedig rossz állapotban vannak. Az Atomenergia hivatalnál azt mondták, a napokban helyszíni ellenőrzést tartanak a kórházban, a fenntartó szerint a dolgozók nincsenek veszélyben.

Transzplantált betegek és elképesztő történeteik

A transzplantáció az orvostudomány egyik csodája. Az elmúlt évtizedben megháromszorozódtak az élő donoros transzplantációk is. A halottakból származó szervek száma korlátozott, így a transzplantációs listán éveket kell várni a szervekre. Riportunkban sikertörténeteket mutatunk be!

Ápolók: „Több bért, kevesebb túlórát”

Sokkal magasabb bérekre, kevesebb túlórára és nagyobb megbecsültségre lenne szükség ahhoz, hogy legyen elég ápoló a magyar kórházakban. Ezt mondta az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője, aki szerint évek óta csaknem 25 ezer ápoló hiányzik. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, megbecsülik az ápolókat, akik 2022-re több mint két és félszer annyit keresnek majd mint 2016-ban.

Nem fogadták a súlyos eseteket

Nem csak a Honvédkórház, hanem négyből intézményből három mondta le baleseti ügyeletének egy részét múlt hétvégén. Erről a Népszava írt. A lap úgy tudja, a Merényi Kórházban és a János Kórházban sem fogadták a legsúlyosabb eseteket. A mentődolgozók szövetségénél azt mondták az RTL Híradónak, a kórházak előre értesítették a mentőket. A minisztérium szerint mindez álhír, és a rendszer a hétvégén is tökéletesen működött.

Leukémiával küzd a fiatal kosaras lány

Leukémiával küzd a szekszárdi kosárlabdacsapat fiatal játékosa. A 19 éves Gereben Lívia ezt két napja tudta meg egy orvosi vizsgálat után. Családja azonnal kórházba vitte, ahol megkezdődött a kezelése. A kosárlabdázó Híradónknak azt mondta: nem adja fel, harcolni akar a betegség ellen. A küzdelemben sporttársai és a szövetség is támogatja. Visszavárják a pályára.

Súlyos sérülteket nem fogadott a Honvédkórház

Nem fogadta a legsúlyosabban sérült betegeket a hétvégén a fővárosi Honvédkórház. Minderről Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írt a 444-hu nevű portálon. Szerinte a kialakult helyzet oka a súlyos szakorvoshiány. A Honvédkórház viszont közölte, azért mondták le a hétvégi ügyeletet, mert több orvosuk is megbetegedett, de hétfőtől ismét minden sérültet ellátnak. 

Lekérte beosztottja betegadatait

Beosztottjának és családjának betegadataiban kutakodhatott a Szegedi Tudományegyetem egyik intézetvezetője. Ez úgy derült ki, hogy egy beszélgetésben arra utalt, tudja, hogy beosztottja nőgyógyásznál járt. Az asszony ezután fordult az egyetemhez, és kiderült: hogy az egész család betegtörténetét lekérték. A rendőrség nyomoz, az intézetvezető pedig már nincs a posztján.

Kik az „okostelefon-zombik”?

Már többen függnek az internettől, mint a drogoktól - állítja Zacher Gábor. A toxikológus szerint a mai fiatalok 70 éves korukig több mint öt évnyi időt töltenek majd okostelefonok és monitorok előtt. Ez azért veszélyes, mert emiatt egyre kevesebbet alszanak, és egyre többet szoronganak. Zacher Gábor szerint a szülőknek kellene jó példát mutatniuk.

NETFÜGGŐSÉG: Hogyan netezzünk jól?

Mi számít netfüggőségnek, hány órát tölt egy egészséges ember monitor vagy okostelefon előtt, és mire kell odafigyelni, hogy gyerekeinket megóvjuk a közösségi média veszélyeitől, erről beszélt a szakember.

Megduplázódott a melanómás esetek száma Magyarországon

Néhány év alatt megduplázódott a legveszélyesebb bőrrák, a melanómás esetek száma Magyarországon - ezt a Magyar Dermatológiai Társulat főtitkára  mondta az RTL Híradónak. Az onkológus bőrgyógyász szerint a betegség egyre fiatalabbakat érint, ezért nagyon fontos, hogy mindenki rendszeresen nézesse meg az anyajegyeit és menjen orvoshoz, ha bármilyen sötét folt vagy csomó jelenik meg a bőrén.

Hónapok óta nincs lift a kórházban?

Hónapok óta nem működik a lift az egykori MÁV kórház Podmaniczky utcai telephelyén. Erről egy nézőnk írt az RTL Híradónak. Az épületben a kemoterápiás kezelésekre érkező betegeknek is lépcsőzniük kell. Van másik lift, de egy másik utcában lévő épületszárnyban. Az intézmény a Honvédkórházhoz tartozik, onnan azt közölték, soron kívül intézkedtek a szerintük néhány napja meghibásodott lift javításáról.
Ide kattintva megnézheti a kórházban készült felvételeket.
A Honvédkórház reakciója:
"Az MH EK Podmaniczky utcai épületében néhány nappal ezelőtt meghibásodott lift javításának megkezdésére soron kívül intézkedtek. Az akadálymentes betegforgalom biztosítása érdekében alternatív útvonalat jelölt ki a kórház. Ezen kívül üzembe helyeztek egy kulcsos liftet, melyhez kezelőszemélyzetet biztosítanak. Így az épület valamennyi szintje megközelíthető felvonóval. A javítás idejére a betegek és hozzátartozók szíves megértését és türelmét kéri az Egészségügyi Központ."

ÁLDATLAN ÁLLAPOT: hónapok óta nem működik a lift a kórházban

Hónapok óta nem működik a lift az egykori MÁV kórház Podmaniczky utcai telephelyén. Az RTL Híradó stábja egy vastagbélrákkal küzdő beteggel találkozott az intézményben, aki szerint október óta legfeljebb 4 hetet működött a lift, azóta az épületben az onkológiai betegeknek a kemoterápiás kezelésekre menet és utána is lépcsőzniük kell.

Demjén Rózsi az intenzív osztályon van

Demjén Ferencet egyelőre altatják a kórházban. A zenészt agyvérzés gyanújával vitték kórházba, kiderült, hogy agyérgörcs miatt lett rosszul. Rajongók, zenésztársak a művészvilág egy emberként bízik a slágergyáros felépülésében.

Sokan félhetnek a megtorlástól a mozsgói fogyatékos otthonban

Egy fogyatékkal élők érdekvédelmével foglalkozó szervezet is járt a mozsgói fogyatékos otthonban, de még nekik sem tűnt fel, milyen brutális állapotok uralkodnak az intézményben. A Házon kívül című műsorunk mutatta be, hogyan bántalmazza Mozsgón két gondozó a fogyatékkal élő lakókat. Az érdekvédők azt mondják, azért maradnak titokban akár évekig a hasonló esetek, mert egy ilyen zárt közösségben a megtorlástól tartva félnek jelenteni a visszaéléseket.

Sorra mondanak fel műtőssegédek a kórházakban

A Fókusznak egy állami kórházban dolgozó műtőssegéd beszélt arról, hogy miért mondanak fel egymás után: senki sem becsüli meg a munkájukat, pedig nélkülük operációk maradnak el. A megalázóan sok munka és az azért járó kevés fizetés miatti feszültséget pedig aligha bírják már sokáig.

Elegük lett az orvosoknak, 84 traumatológus mondta fel a túlóraszerződést

Egyszerre 84 traumatológus mondta fel a túlóraszerződését a Péterfy kórházhoz tartozó Baleseti Intézetben. Ezt Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő írta meg a 444-en. Szerinte az orvosok azért döntöttek így, mert csődközelben lévő kórház nem teljesítette a bérkövetelésüket. Sem a kórháztól, sem a minisztériumtól nem kaptunk választ.

Két és fél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje

Tavaly februárban be kellett volna fejezni, ehelyett már két és fél éve áll félkészen a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömbje. Az egyetem még 2016-ban nyert 4 és fél milliárd forintos támogatást több épület, így a Kútvölgyi Klinika energetikai fejlesztésére. A felújítás azonban félbemaradt. Az Innovációs Minisztérium szerint a kórház fejlesztését az Egészséges Budapest program részeként fejezik be.

 

Idén is lehet szavazni a nemzet háziorvosára

Idén is lehet szavazni a nemzet háziorvosára. A pályázat pénteken indult, lényege, hogy 10 magyarországi és tíz határon túli szakembert díjaznak. Mindeközben tovább nőtt a legalább fél éve betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Jelenleg 365 ilyen van. Az egészségügyért felelős államtitkár pénteken azt monda az RTL Híradónak, a helyettesítések miatt nincsen ellátatlan beteg sehol, de vizsgálják, hogy miért nem vonzóak ezek a praxisok.

Egymillióan nem is tudnak róla, hogy magas a vérnyomásuk

Egymillió olyan ember van Magyarországon, akinek magas a vérnyomása, de nem kap rá gyógyszert, mert nem is tud róla. Az állapot hosszútávon szív- és érrendszeri betegséget, sztrókot, demenciát és Alzheimer-kórt is okozhat. Május a vérnyomásmérés hónapja, a szakértők arra hívják fel figyelmet, hogy egy évben egyszer minden 18 év feletti embernek meg kell méretnie vérnyomását.
FRISSÍTÉS: A gyógyszerészeti intézettől adásunkkor kaptunk választ, ami szerint a március közepén megrendelt 3 havi adag nagyon hamar elfogyott a megnövekedett kereslet miatt. Azt ígérik, a nagyobb hatóanyagú gyógyszert május közepétől, a kisebb hatóanyagút a hónap végétől lehet majd újra kapni.

 

Orvoshiány miatt bezárt a szolnoki kórház fertőző osztálya

A 20 ágyas infektológia betegeit szerdától a debreceni kórház és fővárosi Dél-pesti Centrumkórház látja el, a megmaradt dolgozókat más szakterületeken helyezték el egyelőre. A kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központtól azt írták, a járóbetegeket részmunkaidős infektológusok látják el.

Elismerte a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, hogy hibázott

Elismerte a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, hogy hibázott a két és fél éves szemsérült kisfiú ügyében.  Múlt héten számoltunk be arról, hogy bottal szúrta meg a szemét a gyerek nagycsütörtökön. Először két intézmény - az ügyeletes Bajcsy Zsilinszky Kórház és Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája is megtagadta az ellátását. A Bajcsy-Zsilinszky Kórháztól kedden azt közölték, az ügyet Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálja tovább.

Szvitacs Alexa közelebb került az álmához, a paralimpiához

Egy lépéssel közelebb került az álmaihoz – ezt mondta az RTL Híradónak az a fiatal asztaliteniszező, akinek gyűjtést szerveztek sporttársai. Szvitacs Alexának egy súlyos betegség miatt tavaly nyáron amputálták az alkarját és a lábujjait. Összesen 16 millió forintot szeretnének összegyűjteni neki egy speciális robotkarra és műlábujjakra. Utóbbival már a paralimpián is részt vehetne. Az összeg fele fél év alatt összejött.

Megbetegít a telefon, a tablet?


szerző:
2019.04.27. 18:51
Megbetegít a telefon, a tablet?

Egészségügyi problémákat okozhat, ha túl sokat használják az okostelefont vagy a tabletet a gyerekek. Először adott ki figyelmeztetést erről az Egészségügyi Világszervezet. Eszerint szerint a napi többórás képernyőnyomkodás miatt gyakoribb lehet az elhízás és az alvászavar. Az általunk kérdezett szakemberek szerint akár függőség is kialakulhat, már egészen kicsi korban.

Még nincsenek szülői ágyak

Soron kívüli beszerzést ígértek majdnem két hónapja, de még csak a beszerzés előkészítésénél jár az Egészségügyi Ellátó Központ a szülőknek szánt kórházi ágyakkal kapcsolatban. Előzőleg egy orosházi apuka adományokból csaknem 400 kempingágyat osztottak szét a kórházak között, hogy a szülők ne a földön aludjanak a beteg gyermekeik mellett. Akkor a minisztérium azt ígérte, soron kívül beszerzik a többi hiányzó ágyat

Bot fúródott a kisfiú szemébe, két kórház is megtagadta az ellátását!

Bot sértette fel a szemét egy két és fél éves kisfiúnak kirándulás közben, mentőt hívtak hozzá, de két kórház is megtagadta az ellátást. Az anya aszerint a Bajcsy Kórház azért nem fogadta, mert nem volt altatóorvosuk. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján az ügyeletes doktornő pedig először szintén elküldte volna őket. Végül itt mégis ellátták.

IDEGŐRLŐ: Bottal szúrta meg a szemét a kisfiú, 21 órát vártak az ellátásra

21 óra telt el a balesettől a műtétig. A család éppen kirándult, amikor a kétéves Benő elesett és a kezében lévő bottal megszúrta a szemét. Az anyuka elmondta, rögtön mentőt hívtak, azonban a kórházak nem akarták fogadni őket arra hivatkozva, hogy nincsenek a kisfiú ellátására megfelelő eszközeik. Az anyuka elkeserítőnek tartja, hogy itt tart az egészségügyi ellátás, hogy nincs elég orvos, nincs elég műszer és nincs átgondolva a sürgősségi ellátás.

Össze-vissza autóztatták az idős beteget a betegszállítók

Tévedésből 300 kilométert autóztatott egy idős, demens beteget egy betegszállító. A Pest megyei Szigetcsépi idősek otthona helyett a Bács Kiskun megyei Hajósra vitték Budapestről. A beteg unokája azt mondta, órákig nem tudták, hol van az idős férfi. A szállító cég igazgatója azt állítja, az Országos Mentőszolgálattól kapták a téves címet.

Sikertelen veseátültetés - felelősöket keres az özvegy

Veséjét adta férjének, de a család szerint nem úgy sikerült a műtét, ahogy az orvosok ígérték. Tavaly novemberben végeztek élődonoros veseátültetést a Szekeres házaspáron, a feleség adta veséjét a férjének. Azt mondták, hogy a férfi egyik szervét veszik ki, de végül mindkettőt eltávolították. Ezután hiába ültették be neki felesége veséjét, a szervezete nem bírta, három héttel később meghalt. Az özvegy felelősöket keres, feljelentést is tett. A kórház nem válaszolt megkeresésünkre.

KÁLVÁRIA: Órákig nem tudta a család, hogy hova vitték a nagyapát

A Pest megyei szigetcsépi idősek otthona helyett, a 160 km-re lévő, Bács-Kiskun megyei Hajósra szállított tévedésből egy betegszállító egy idős, demens beteget a budapesti Merényi Kórházból. Miután rájött a tévedésre, már lejárt a munkaideje így a bajai kórházba vitte. A beteg unokája azt mondta az RTL híradónak, órákig nem tudták hol van a nagyapja. Naum Mirella Judit azt mondta, az bosszantja a legjobban, hogy ez egyáltalán megtörténhetett.

Sokáig nem tudták, hogy Lyme-korban szenved a Barátok közt színésze

A Barátok közt Szántó Áronja, azaz Volosinovszki György több mint egy éve kétségbeesetten kereste a választ arra, hogy miért fogyott le egyik pillanatról a másikra 16 kilót? A betegség, aminek akkor még a nevét sem tudta, nem csak a testét, de kishíján a lelkét is felemésztette.

Kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás

Szeptember elsejétől kötelező lesz a bárányhimlő elleni védőoltás Magyarországon. Két részletben, 13 és 16 hónapos kortól kapják majd meg a gyerekek. Erre több mint 1 milliárd forintot költ a kormány. A bárányhimlőt évente akár 50 ezer gyerek is megkaphatja, az esetek egy százalékában a betegség szövődményekkel is jár. Legsúlyosabb esetben idegrendszeri károsodást, légzészavart, agyvérzést vagy izomsorvadást is okozhat.

Először tudtak szívet nyomtatni

Hatalmas áttörés az RTL Híradónak nyilatkozó kardiológus professzor szerint, hogy izraeli kutatók most először teljes szívet tudtak létrehozni 3D-s nyomtatóval. Igaz, ez még csak akkora, mint egy nyúlé, de már tele van sejtekkel, véredényekkel, kamrákkal. Szauder Ipoly professzor szerint várhatóan tíz év múlva már képesek lesznek a tudósok a beteg szervek helyett újakat előállítani, amivel egyszerűbb és biztonságosabb lesz a szervátültetés.

 

A hálapénz tartja életben az egészségügyet?

Tíz évvel ezelőtt még összeomlott volna az egészségügy a hálapénz megszüntetése miatt, ma már azonban Gulyás Gergely miniszter szerint más a helyzet. Ezzel magyarázta, hogy már a paraszolvencia megtiltásán dolgozik a kormány. A Miniszterelnökség vezetője szerint ennek első lépcsője a bérek felzárkóztatása. A DK-nál azonban úgy látják: ma is a hálapénz tartja életben az egészségügyet, de szerintük, ha versenyképes bért kapnának az egészségügyi dolgozók, 2-3 éven belül felszámolható lenne a jelenlegi rendszer.

 

Átfogó egészségügyi reformprogram van, a pénz még kérdés

Átfogó egészségügyi reformprogramja már van a kormánynak, de hogy honnan lesz pénz minden részére, azt még a kabinet sem tudja. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön jelentette be, hogy kórházfejlesztéseket, illetve ápolói és orvosi fizetésemelést is tartalmazó intézkedési csomagot fogadott el a kormány. A Jobbik szerint, ha csökkenne a korrupció, lenne pénz az egészségügyre is, de így ez csak egy újabb program, amire nincs meg a forrás.

 

Immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a HIV-vírussal

Az AIDS betegséget okozó HIV vírust alkalmazták gyógyításra az Egyesült Államokban. Nyolc, eddig gyógyíthatatlannak hitt immunrendszeri betegségben szenvedő gyereket gyógyítottak meg a segítségével - derült ki egy tudományos folyóirat mai cikkéből. A kutatók szerint az átalakított HIV-vírus rendkívül hatékony a génterápiában, mert különleges képességgel rendelkezik.

Kanyaró: 67 embert oltottak be

67 embert kellett beoltani kanyaró ellen Vas megyében. Először március végén a szombathelyi kórházban egy Kazahsztánban dolgozó férfit kezeltek a fertőzéssel, tőle egy őt kísérő, Gencsapátiban élő betegszállító is elkapta a vírust. Bár már jól vannak, a kórház infektologiai osztályán továbbra is látogatási tilalom van. A megyei tisztifőorvos szerint mindenki megkapta a védőoltást, aki a két fertőzöttel érintkezhetett és korábban nem kapott.

Nagyon fontos a reggeli!


szerző:
2019.04.17. 18:14
Nagyon fontos a reggeli!

A gyerekek fele nem megfelelően vagy egyáltalán nem reggelizik otthon iskola előtt. Ez derül ki egy kutatásból. Ez teljesítménycsökkenéshez hosszú távon pedig elhízáshoz vezethet az RTL Híradó által megkérdezett dietetikus szerint. A Tojásszövetség most kampányt indít az iskolákban, improvizációs előadásokat szerveznek, hogy rávegyék gyerekeket az egészséges reggelire, főként tojásfogyasztásra.

Egy nap alatt is halált okozhat a járványos agyhártyagyulladás

Akár egy nap alatt is halált okozhat a járványos agyhártyagyulladás az orvosok szerint. A betegséget Magyarországon a baktérium két típusa okozza, a B típus elleni vakcináért azonban fizetni kell, nagyjából 90 ezer forintot. Az utóbbi években ez okozta megbetegedések több mint felét. A Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint sok szülő nem tud ekkora összeget kifizetni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától azt írták, a járványügyi helyzet alapján döntenek az ingyenes oltásokról.

BALSAI MÓNI: „Ha nem színész lennék, akkor bőrgyógyászattal foglalkoznék!”

Már több mint 3 ezer diák vett részt a Semmelweis Egyetem Bőrőrök programján. A kezdeményezés tavaly indult, célja, hogy középiskolás diákoknak kötetlenül, szókimondóan, tabuk nélkül beszéljenek szakemberek előadásokon a szexualitásról, nemi és bőrbetegségekről. A program tavaly indult már több mint 3 ezer diák vett részt az előadásokon. Idén Balsai Móni színésznő is program mellé állt.

Életet mentett a zenész


szerző:
2019.04.12. 18:51
Életet mentett a zenész

Megmentette egy szívbeteg fiatal életét Megyeri Balázs Blaise. A zenész szombaton, a Széll Kálmán téri metrómegállónál figyelt fel egy fiatalemberre, akit a biztonsági őrök támogattak. A zenész hívott mentőt, majd amikor pár perc múlva fiatal légzése leállt, elkezdte az újraélesztést.

Bőrőrök: szexről nemi- és bőrbetegségekről tabuk nélkül

Kötetlenül, szókimondóan, tabuk nélkül beszélnek szakemberek előadásokon a szexualitásról, nemi- és bőrbetegségekről, a tetoválások és piercingek veszélyeiről középiskolásoknak. A Semmelweis Egyetem Bőrklinikájának Bőrőrök nevű programja tavaly indult, és már több mint 3 ezer diák vett rajta részt. Idén Balsai Móni színésznő is program mellé állt, a mai előadásokat ő is végighallgatta.

Mennyire kell tartanunk a szúnyogoktól és azoktól a betegségektől, amiket hordozhatnak?

Magyarországon a legsúlyosabb betegség, melyet a szúnyogok terjesztenek, az ősszel előforduló nyugat-nílusi láz. Legtöbbször a vadmadarak viszik külföldre a veszélyes fajokat, de van, hogy autógumik belsejében utaznak a lárvák.

Orvoshiány miatt szünetel a gyerekfogszabályozás egy tatabányai kórházban

Átmenetileg teljesen szünetel a gyerekfogszabályozás egy tatabányai kórházban, mert nem találnak olyan fogszakorvost, aki betölthetné a megüresedett helyet. A családoknak ezért Budapestre kell utazniuk. Az Országos Alapellátási Szövetség fogorvos alelnöke szerint ennek egyszerű oka van, nem fizetik meg a fogszakorvosokat, akik ezért inkább a magánpraxist választják.

Havi 40 ezer forintos ösztöndíj ápoló tanulóknak

Havi negyvenezer forintos ösztöndíjara pályázhatnak ápoló tanoncok, cserébe vállalniuk kell, hogy állami kórházban helyezkednek el és ott is maradnak legalább annyi ideig, ameddig a támogatást kapták. Az ösztöndíj már 2017 óta létezik, mostantól az esti tagozaton tanulók is igénybe vehetik, ők több mint 5 ezren vannak. A cél, hogy csökkentsék az ápolóhiányt. A Független Egészségügyi Szakszervezetnél azt mondják, a kezdeményezés jó, de nem oldja meg a szakemberhiányt.

Megfulladt egy kikötözött beteg

A budapesti Jahn Ferenc Kórház pszichiátriáján történt az eset csütörtökön. A Blikk információi szerint a beteg egyik kezét és lábát kötözték ki, ő ki akarta szabadítani magát, beszorult a feje a rácsok közé és megfulladt. A Pszichiátriai Társaság szerint a legtöbb ilyen osztályon nincs elegendő személyzet, aki a kikötözött vagy kényszergyógykezelt betegeket folyamatosan figyelné. A kórháznál azt írták, hogy kivizsgálták az esetet, és nem hibáztak, szerintük szabályszerűen látták el a beteget.

Nem csak a bőrre, a szemre is káros az UV-sugárzás

Nem csak a bőrre, a szemre is káros az UV-erre hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem adjunktusa. Schneider Miklós azt mondta, akár szürkehályog vagy szemdaganat is kialakulhat annál, aki rendszeresen úgy megy a szabadba, hogy nem vesz fel UV szűrős napszemüveget. Az általunk megkérdezett szakértő szerint sok olyan napszemüveg van, ami nem véd. Az optikák többségében ingyen meg lehet vizsgáltatni a szemüveg UV szűrő képességét.

Menesztették a veszprémi kórház főigazgatóját, a gazdálkodás lesz a fő szempont

Azonnali hatállyal menesztette a veszprémi kórház főigazgatóját az emberi erőforrások minisztere, a döntést nem indokolták. Erről elsőként a 24.hu írt. Múlt héten Kásler Milós emberi erőforrások minisztere arról beszelt, hamarosan több pályázat is megjelenik a kórházigazgatói posztokra az egyik szempont az elbírálásnál, a kórházak gazdálkodása. Mára kiderült, a minisztérium költésgvetési felügyelőket nevezne a leginkább eladósodott kórházak élére.

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul előrébb sorol a műtéti várólistán

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul, például hálapénzért cserébe előrébb sorol egy beteget a műtéti várólistán, vagy ha valaki indokolatlanul hátrébb kerül. Mindezt az egészségbiztosító ellenőrzi majd. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő igazgatója azt mondta, a lényeg, hogy a betegek a lehető legkorábbi időpontot kapják a műtétekre.
Az igazgatóval készült interjút ide kattintva nézheti meg bővebben.

Megműthetik a rendellenességgel küzdő kislány arcát!

Összegyűlt a pénz a műtétre, teljesen megváltozhat az arca egy ritka rendellenességgel született kislánynak. A Balkányban élő gyerek arca a betegség miatt teljesen eldeformálódott, ez pedig a szemeket terheli meg a legjobban, ezért akár megvakulhat. Reginát decemberben mutatta be az RTL Híradó, azóta több mint két és fél millió forint érkezett a család számlájára. Így pedig heteken belül elutazhatnak Párizsba, ahol teljes arcműtét vár rá.

Százezreket érinthet az endometriózis

Nem szabad elfogadni a fájdalmas menstruációt, mindenképp ki kell vizsgálni - figyelmeztetnek az orvosok. Minden második nőnek ugyanis, akinek fájdalmas a menstruációja, endometriózisa van, és sokan nem is tudnak róla. A betegség kezelés nélkül súlyos következményekkel járhat, meddőséget vagy a szervek összenövését is okozhatja.

Szeptemberben újra sztrájkolhatnak a fogorvosok

Újabb sztrájkra készülnek az állami fogorvosok. Várhatóan szeptemberben szüntetik majd be a munkát két hétre. Azt mondják, hiába sztrájkoltak másfél éve, továbbra is annyira kevés pénzt kapnak, amennyiből nem lehet fenntartani a rendelőket. Szerintük ezért áll sok rendelő üresen országszerte.Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták, jelenleg is tárgyalnak, hogy megnyugtatóan rendezzék a fogorvosok finanszírozását.

Régi módszer újszerű használatával segítenek a vérmérgezéses betegeken

Egyre több vérmérgezéses beteget tudnak megmenteni egy régebbi módszer újfajta használatával a Szegedi Klinikán. Az Intenzív osztályon egy Európában kb. négy éve bevezetett módszert forradalmasítottak. Az eljárással gyorsabb és hatékonyabb a vérmérgezéses betegek gyógyítása. A módszert életveszélyben lévő betegeknél alkalmazzák.

Díjat nyert az RTL Klub riportere otthonápolásról szóló filmjével

Megnyerte a "Szegénységről méltósággal" sajtódíj televíziós kategóriáját az RTL Házon kívül című műsorának otthonápolásról szóló riportja.

Vért szállított a drón az Egyesült Államokban

Vér szállításra használtak drónt az Egyesült Államokban. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikai légügyi hatóság engedélyt adott arra, hogy a távirányítású repülő szerkezet emberek feje fölött szállítson csomagot. A drón egy kórház két részlege között vitte a vérmintát. A szolgáltatást nyújtó amerikai csomagküldő cég szerint a gyorsaság akár életet is menthet.

Miért szül máshogy egy holland kismama, mint egy magyar?

Hollandiában az otthonszülés ingyenes, a kórháziért fizetni kell. Ott sok döntést az anyára bíznak, itt leginkább az orvosok diktálnak. Ott az állam a szülés után 8 napra segítőt fizet a kismamáknak, itt… ez csak álom lehet. És ott az orvos zsebébe csúsztatott boríték nem létezik. Egy Rotterdamban dolgozó magyar szülésznő mutatta meg nekünk a nagyon is jól működő holland rendszert.

Tévhitek miatt nem kértek HPV-oltást!

A hetedikes lányok ötödének nem engedték a szülei, hogy megkapja az ingyenes, HPV elleni védőoltást. Erről elsőként a Világgazdaság írt. A híradónknak nyilatkozó védőnő azt mondta, sok szülő az interneten található álinformációkra hivatkozik, és mellékhatásoktól tart. Az általunk megkérdezett szülész nőgyógyász szerint nem fordulnak elő halálesetek, sem súlyos mellékhatások az oltás miatt.

HPV-OLTÁS: tévhitek és a valóság

Hogy miért fontos a védőoltást beadatni, pontosan mi ellen és hogyan véd, és hogyan érinti ez a fiúkat – erről kérdeztük a szülész-nőgyógyászt.

Kirakták a kézfertőtlenítőket, de volt, ahol még ma is hiányzott

Kirakták a kézfertőtlenítőket, de volt, ahol még ma is hiányzott kórházi fertőzésA kórházak nagy részénél kikerültek a kézfertőtlenítők a bejáratokhoz és az osztályokra, de akadt olyan intézmény, ahol még hiányoznak. Ezt tapasztalták a TASZ önkéntesei az elmúlt hetekben. A szervezet megvizsgálta, eleget tesznek-e az intézmények az októberben életbe lépett kórházi fertőzések megelőzéséről szóló rendeletnek. Az RTL híradó is járt ma olyan helyen, ahol nincs fertőtlenítő.

Már biztonságos idősebben szülni

Teljesen megváltozott, hogy melyik korosztály esetén kockázatos a terhesség. Most a 35 és 39 év közötti terhes nőknél legalacsonyabb a csecsemőhalandóság. A rendszerváltáskor még éppen ez a korosztály volt a leginkább veszélyeztetett. A híradónak nyilatkozó szülész szerint ennek egyik oka, hogy aki 35 felett szül, általában diplomás értelmiségi, nagyon figyel az egészségére. Másrészt 35 év felett több a terhességi szűrővizsgálat.

Kórházak éjszakája Miskolcon

Egy éjszakára orvossá válhattak a középiskolások Miskolcon. A diákok a Miskolci Megyei Kórházat járhatták be. Megnézhették például, milyen egy műtő, és megtanulhatták, hogyan kell egy sebet összevarrni. A kórházak éjszakáját azért szervezték meg, hogy a diákok megismerhessék, hogyan működik egy kórház.

Hiába vár a műlábra, másfél hónapja nem kapja meg

A gávavencsellői férfi Híradónknak azt mondta, a művégtagot vissza kellett küldeni javításra, mert hiányoztak róla kiegészítők, úgy pedig használhatatlan volt. Elmondása szerint neki azt ígérték, egy-két napon belül már nála lesz a javított műláb. A gyártót adásunkig hiába kerestük.

Veszélyes az internetes tünetkeresés

Veszélyes lehet, ha otthon, az internet segítségével diagnosztizálnak egy betegséget. Erről készít felmérést az Eötvös Lóránd Tudomány Egyetem Pszichológiai intézete. A jelenséget úgy hívják, hogy Cyberhondria. A szó a hipochondria –a betegségek beképzelése - és az internetre utaló cyber szóból tevődik össze.

Európában nálunk van a legtöbb amputáció!

Kevés az orvos, de a beteg és az egész ellátórendszer is hibás lehet, amiért Magyarországon végzik a legtöbb amputációt Európában. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt tűzte ki célul, hogy 2030-ra felére csökkenti az amputációk számát. De mégis, kik vannak veszélyben?

AMPUTÁLÁS: Kik vannak veszélyben?

Kiket érint a lábamputáció és miért vagyunk mi magyarok az élen Európában az elvégzett beavatkozások terén. Mire kell mindenkinek, különösen a veszélyeztetett dohányosoknak, cukorbetegeknek odafigyelni a megelőzés érdekében - erről kérdeztük a szakembert.

Nincs műtőssegéd, nincs műtét

Több érsebészeti műtét is elmaradt a Péterfy Kórház Baleseti Központjábanban kedden. Erről a 168 óra írt elsőként. A portál úgy tudja, ennek oka az, hogy nincs elég műtőssegéd. A kórháztól azt írták csupán átcsoportosították a műtéteket, a sürgős eseteket ellátják, két műtőssegéd mondott fel, őket pedig pótolják.

Vége az oltásellenes álhíreknek a Facebookon

Kitiltja a Facebook az oltásellenes tartalmakat. Az RTL híradónak nyilatkozó közösségi média szakértő szerint azért van erre szükség, mert az oltásellenes álhírek nagyon gyorsan terjednek a Facebookon és sokan csak innen tájékozódnak. Sok szülő ezért nem adatja be a védőoltásokat. A Facebook azután döntött így, hogy világszerte rohamosan terjed a kanyaró.

Felmondott az összes betegszállító a hatvani kórházban

A Független Egészségügyi Szakszervezettől úgy tudjuk, azért hagyják ott az intézményt, mert nagyon keveset keresnek, annak ellenére, hogy rendkívül sokat, havonta több mint 300 órát dolgoznak. A kórháznál azt írták az RTL Híradónak, hogy pótolni fogják a betegszállítókat.

Zaklatás és verés a gödi otthonban?

Szexuálisan zaklathattak egy kamaszlányt, egy kiskorú fiút pedig megverhettek a gödi szociális otthonban, ahol fogyatékkal élő gyerekeket és felnőtteket gondoznak. Az intézményt egy korábbi botrány óta a Máltai Szeretetszolgálat üzemelteti. Ők azt mondták: mihelyt tudomást szereztek az ügyről, feljelentést tettek, az érintett dolgozókat pedig elbocsátották.

Nem támogatták a javaslatot, hogy minden SMA beteg kapjon gyógyszert

Elutasította az Országgyűlés költségvetési bizottsága azt a jobbikos javaslatot, hogy minden SMA beteg kapjon gyógyszert. Magyarországon 120-an szenvednek gerincvelői izomsorvadásban. A betegség nagyon súlyos, sokan a diagnózis után egy-két évvel bele is halnak. A betegségre egyetlen gyógyszer van, a több tízmillióba kerülő injekciót azonban csak minden harmadik betegnek támogatja az egészségbiztosító. Szerintük azoknak, akiknél érdemi eredmény várható a gyógyszertől. A fideszes képviselők tartózkodtak a szavazáskor arra hivatkozva, hogy a minisztériumban is készül javaslat a témában.

Pataki Zita azt tervezi a jövőben meddő pároknak segít!

Tabu téma Magyarországon a lombik, ezért volt ekkora sikere a videó sorozatuknak. Erről beszélt híradónknak ma Pataki Zita műsorvezető. 9 héten keresztül kendőzetlen őszinteséggel mutatták meg férjével együtt egy videó blogban, hogyan zajlik egy mesterséges megtermékenyítés és a beültetés. A pár kilencedjére próbálta meg az eljárást, nem sikerült nekik. A teljes interjú ITT nézhető vissza!

Még mindig hiánycikk a gyógyszer

Továbbra is hiánycikk az Ebrantil nevű vérnyomáscsökkentő, amelyet nem lehet másik, ugyanolyan hatóanyagú gyógyszerrel helyettesíteni. Február elején a Gyógyszerészeti Intézetnél azt ígérték az RTL Híradónak, hogy február végéig lesz hiány a vérnyomáscsökkentőből, addig pedig hozatnak be a Németországból ilyen tablettát.

Vastagbélrák: kevesen mennek el szűrésre

A vártnál jóval kevesebb ember, mindössze a behívottak ötöde vett részt eddig az országos vastagbélrák szűrőprogramon. A kétlépcsős szűrésre az 50 év felettieknek mehetnek. Több éves csúszás után végül ősszel indult el a program, akkor azt mondták, az a cél, hogy a behívottak 70 százaléka vegyen részt a vizsgálaton. Szerettük volna megtudni, mit szól az alacsony részvételhez Kásler Miklós, de ő a kérdést sem várta meg, otthagyta stábunkat.

Orbán Viktor azt mondja, ő nem segítette Mészáros Lőrinc gazdagodását

Orbán Viktor nem gondolta, hogy ekkora botrány lesz Európában a kormány tájékoztatási kampányából. A miniszterelnök ezt egy nőnap alkalmából rendezett háttérbeszélgetésen mondta, amelyre az RTL újságíróját is meghívta. Azt mondta, attól sem tart, ha a Fidesz kikerül a Néppártból, de azt vallja, hogy az elrontott kapcsolatokat meg kell próbálni megjavítani. Az egészségügyben szerinte nem lehet gyorsan változást elérni, mert akik benne vannak, nem érdekeltek a rendszer átalakításában. Szerinte vicc, amit a lapok Mészáros Lőrinc vagyonáról és gazdagodásáról írnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való