KERESÉS search-close

dolgozók

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "dolgozók"

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói, amiért márciustól többet kell dolgozniuk és kevesebb szabadság jár nekik – erről az Index írt. A kormány elismerte, hogy egy hónap alatt 2500-an mondtak fel, de szerintük ez az ügyfeleket egyáltalán nem érinti. A szakszervezetnél azt mondják, heteken belül gond lehet az ügyintézéssel a megyei, járási hivatalokban.

Önkormányzati dolgozók sztrájkoltak országszerte

7500 önkormányzati dolgozó sztrájkolt csütörtökön országszerte a szakszervezetek szerint. Egyebek mellett magasabb béreket és kevesebb túlórát követeltek. A sztrájkjukhoz szolidaritásból a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is csatlakozott volna, ám az Emberi Erőforrások Minisztériuma egy bírósági beadvánnyal elérte, hogy a tanárok jogszerűen ne tehessék le a munkát.

Az összes dolgozót elküldték Szarvason

400 embert küldtek el a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt-től. Az 1952 óta működő cég kávéfőzőiről és lámpáiról volt ismert. Tavaly kétmilliárd forintot költöttek új üzemcsarnokra és gépekre, mert évi egymillió lámpára kaptak megrendelést az Ikeától. Most azonban bezárt a gyár, a cég azt közölte, súlyos likviditási gondokkal küzd. A kormány elhelyezkedési segítséget ígért az elbocsátott dolgozóknak. 

Hatalmas leépítés a közszférában

15-20 százalékos létszámcsökkentésről beszélt a minisztériumoknál és azok háttérintézményeinél a miniszterelnökséget vezető miniszter, ez 2100-2800 embert érinthet. Gulyás Gergely a kormányinfón azt mondta, ezzel nem spórolni akarnak, a felszabaduló forrást béremelésekre és a közszolgáltatások minőségének javítására költenék. A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma szerint kaotikus a kormány terve.

 

Évente több tízezer forinttal járhatnak rosszabbul a dolgozók

Az adótörvényekről szóló javaslat szerint jövőre megszűnne például az albérlethez nyújtott, vagy az iskolakezdési támogatás. Erzsébet utalványt sem adhatnának a cégek, csak a Szép kártya maradhatna. A Pénzügyminisztérium ezt azzal indokolja, hogy a munkáért munkabér jár. Az egyik munkáltatói szervezet szerint lesznek olyan vállalkozások, amelyek meg sem próbálják majd pótolni az így kieső jövedelmet.

Megint trükközhetnek a bérrel

Nem fizeti ki a megemelt minimálbért a cégek egy része - a fémipari dolgozókat képviselő Vasas Szakszervezeti Szövetség szerint. Azt mondják, néhol elérhetetlenül magasra emelték a normát, máshol pedig új munkakörbe soroltak a dolgozókat, ahol nem kereshetnek többet, mint tavaly. Ezt a munkáltatók szövetsége elítéli, de azt mondják, trükközés nélkül sok kisvállalkozás bedőlne a kötelező béremelések miatt.

Bérfeszültség: előnyben a multik

13. havi bért fizet, és 10 százalékos vásárlási kedvezményt ad dolgozóinak - így igyekszik megtartani munkavállalóit a Spar. Az elmúlt hetekben a munkaerőhiánnyal küzdő kereskedelmi multik rendre megállapodtak a szakszervezetekkel. A boltosok többsége viszont kisebb üzletben dolgozik, és többnyire legfeljebb a garantált bérminimumra számíthat, amelyet már idén is alig tudtak kigazdálkodni a tulajdonosok.

Enyhítenek a dolgozók terhein

179 ezer forintra emeli a bruttó bérminimumot, és több száz új alkalmazottat vesz fel a Tesco, hogy enyhítse a dolgozók terheit - ez szerepel a most, több mint egy hónappal a sztrájk után megkötött megállapodásban.

 

Tesco-sztrájk: bezárt üzletek, óriási fennakadás

Hat Tesco hipermarket és több kisebb üzlet bezárt, miután péntek délután országszerte sztrájkba kezdtek a dolgozók. Az egyik szakszervezet szerint óriási a fennakadás a győri és komáromi áruházban is. Az üzletlánc dolgozói 25 százalékos béremelést és 15 százalékos létszámbővítést követelnek. A vállalat vezetése csalódott, de új egyeztetéseket és hatékonyabb munkaszervezést ígér. A sztrájk péntek éjfélig tart, de szombat tíztől újrakezdődik.

BKV- sztrájk: Megbéníthatják a fővárost

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak.Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója vállalta, és ez értékelendő, hogy műsorunkban is találkozzon Gulyás Attilával, az egyik BKV-s szakszervezeti szövetség vezetőjével.

BKV: Sztrájk vagy nem sztrájk?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Miért nincs pénz dolgozói béremelésre?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Miért most telt be a pohár?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Sztrájkkészültség?

Az állami vállalatok dolgozói tekintélyes állami béremelést kapnak, de mivel a BKV nem állami, hanem önkormányzati cég, az állam azt mondja a fővárosnak: adjon pénzt béremelésre. De nincs neki. És közben a hármas metró felújításával is küszködik, ami úgy függ össze a BKV-val, hogy vagy 150 autóbusszal kell majd pótolni a metrót, miközben a BKV-nál már most sincs elég autóbuszvezető.

Napokat csúszik a fizetés

Nem kapták meg novemberi fizetésüket a Heim Pál Kórház dolgozói. Egy ott dolgozó aneszteziológus asszisztens azt mondta Híradónknak, gondot jelent nekik például a BKV bérlet vagy csekkek kifizetése. 17 év óta ugyanis mindig megkapják másodikán, de legkésőbb ötödikén a bérüket. A kórház írásban válaszolt, technikai problémára hivatkoznak.

30%-os béremelést követelnek

Egymás után jelentik be szakszervezetek, hogy harminc százalékos béremelést követelnek a dolgozóknak. Követeléseik sok tíz milliárd forintba kerülhetnek az államnak. A szociális ágazat munkavállalóival már megegyeztek, a vízügyesekkel még tárgyalnak, közben a vasutasok is bejelentették az igényeiket. Lázár János miniszter szerint az állami cégeknél csak azután lehet emelésről szó, ha átvilágították azokat.

„Ha nincs megegyezés, sztrájk”

Továbbra is ragaszkodnak a 30 százalékos béremeléshez a szociális ágazatban dolgozók, erről a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke beszélt sajtótájékoztatón. Amennyiben nem sikerül megállapodni a kormánnyal, december 5-én két órás sztrájkot tartanak. Örülnek, hogy a kormány fizetett szabadnappá nyilvánítaná a szociális munka napját, ám annak nem, hogy ezzel egy időben megszüntetik a köztisztviselők napját.

Önként, de nyomás hatására ment át a Zsolnay gyárból több mint száz dolgozó az elmúlt héten a pécsi önkormányzat frissen alapított cégébe - ezt állítja egyikük. Azt mondja, megfenyegették őket: amennyiben nem ezt teszik, annak következményei lesznek. Az MSZP szerint nemcsak a módszer aggályos, hanem a dolgozók munkaszerződése is, ami bizonytalanságban tartja őket.

Lázár: A bürokrácia-csökkentés éve jön

2016 feladata a bürokrácia csökkentés - ezt mondta Lázár János a Népszavának adott interjújában. A miniszterelnökséget vezető miniszter példának hozta a szomszédos országokat, ahol a magyarhoz képest szerinte 30%-kal kisebb a bürokrácia, vagyis ennyivel kevesebben dolgoznak a közigazgatásban.

Felháborodtak a konyhák bezárása miatt

Felháborodtak az általunk megkérdezett jegybanki dolgozók azon, hogy a vezetés megszüntette a munkahelyi teakonyhákat. Június elseje óta nem vihetnek be otthonról ételt, ezt a hvg.hu írta meg. Az MNB szerint, mivel a környéken több helyen is lehet enni, indokolatlan a konyhák fenntartása.

Nem vihetnek be ételt az MNB dolgozói

Bezáratta a teakonyhákat a székházaiban a Magyar Nemzeti Bank vezetése, ételt sem vihetnek be a dolgozók - írta meg a HVG.hu.

Szociális szelfi - Az utolsó szalmaszál

Havonta 80-90 ezer forintból kell megélniük több tíz éves szakmai gyakorlattal. Erre akarják felhívni a figyelmet a szociális ágazatban dolgozók úgy, hogy szelfiket töltenek fel magukról a legnagyobb közösségi oldalra egy papírral a kezükben, amire a fizetésüket is felírják. Sokan viszont félnek, ezért nem vállalják az arcukat.

Biztonságos és egészséges munkát mindenkinek!

Ma van a halott és megrokkant dolgozók Nemzetközi Emléknapja. Minden év április 28-án egyének és szervezetek világszerte megemlékeznek az elhunyt, megsérült vagy megbetegedett dolgozókról. Vendégünk volt Varga Gábor hatóanyag-szakértő, akivel arról beszélgettünk, hogy hogyan tudjuk felkészíteni szervezetünket a munkahelyi káros hatások ellen.
 

Több mint ezren jelentkeztek be a motelba

Ennyien jelentkeztek be egy soroksári panzió állandó lakosként a Népszabadság szerint. Ők is szavazhatnak vasárnap, de a jegyző szerint nem ettől függ majd a választások eredménye.

Az álommunkahely márpedig létezik

Munkahelyek, amelyekről nem szívesen mennek haza az ott dolgozók. Nehéz ezt elképzelni, pedig van már Magyarországon is pár olyan cég, amely mindent megtesz az alkalmazottak komfortjáért.

Házon kívül 11-11-29


szerző:
2011.11.29. 22:40
Házon kívül 11-11-29

Házon kívül: Feljelentésözön Dopeman ellen. A rapper szidja a politikát, a pártokat, a Parlamentet. 5 millárdos karácsonyi ajándék MÁV-osoknak. Bőkezű támogatást ad a kormány a vasúttársaság dolgozóinak. Hajsza a pénzéért, amiért megdolgozott. Egy iskola felújításán dolgozott a villanyszerelő, el is végezte, amit kértek tőle, de mégsem jut hozzá a pénzéhez.

Rákosi élete a száműzetésben

Rákosit száműzték Magyarországról, a Szovjetunióban nyomorúságos körülmények között lakott.

Duplán utalt fizetést a BKV


szerző:
2010.05.10. 07:18
36 éves a legfiatalabb öregségi nyugdíjas

A legfiatalabb öregségi nyugdíjasok 1970 és 1974 között születtek, ők havi 154 279 forintos ellátásban részesülnek.

Nem jár pénz a sztrájk miatt hiányzóknak

A távolléte viszont igazolt lesz annak, aki nem ér be a munkahelyére. Az iskolák is készülnek.

Elkezdték beadni az oltásokat


szerző:
2009.09.30. 18:04
Elkezdték beadni az oltásokat

A Szent Imre kórházban elkezdték beoltani az egészségügyiseket az újinfluenza ellen.

Munkásokat vár a Mercedes-gyár


szerző:
2009.05.18. 18:59
Munkásokat vár a Mercedes-gyár

A 2012-től működő gyár dolgozóit még az idén kiválasztják: 2000 embernek adnak munkát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való