KERESÉS search-close

dizájnerdrog

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "dizájnerdrog"

Drogkereskedőkre csaptak le


szerző:
2019.04.06. 18:15
Drogkereskedőkre csaptak le

Hollandiából csempészett Magyarországra amfetamint a gyanú szerint egy fiatal pár. A 26 éves nőt és 29 éves élettársát a napokban fogták el Budapesten, éppen akkor, amikor megérkeztek a szállítmánnyal Hollandiából. A két kiló amfetamint egy átalakított akkumulátorba tették, itt bukkant rá a drogkereső kutya. Lakásukból más kábítószerek is előkerültek. Hajdúhadházon is dílereket fogtak a rendőrök. Itt dizájner drogokkal kereskedtek, összesen 7 embert tartóztattak le.

Kisvárosi drogügyek - van megoldás?

Egy Nógrád megyei kisvárosban nem kellett sokat keresgélnünk, hogy megmondják, hol lehet dizájnerdrogot kapni. Be is kopogtunk az állítólagos dílerhez, aki az iskolával szemben lakik, és aki szerint persze nem úgy van, ahogy beszélnek róla. A drogok ezen a településen is komoly gondot okoznak, a szülők féltik a gyerekeiket, de az itt élők egy volt rendőr vezetésével újfajta módszert választottak: küzdenek a dílerek ellen, és megpróbálják, jó útra téríteni a drogos fiatalokat.

A drog társadalmi probléma  - mit tesz az állam?

A drog társadalmi probléma, amivel az államnak – normális esetben – dolga van. Mivel Éva és Oszi (a Házon kívülben bemutatott drogos pár) nagy valószínűséggel maguk nem tudnak lejönni a drogról, ha akarnának, nyilván segítségre szorulnának. Ebben az állam és civil szervezetek is adhatnak támogatást. Az utóbbiak teszik is, amit tehetnek, az állam viszont – fogalmazzunk így – nagyon leegyszerűsítve áll a kérdéshez.

Drogozott a sofőr, ketten meghaltak

Részeg volt, dizájnerdrogot fogyasztott, és gyorsan hajtott – ezért okozott halálos balesetet tavaly februárban egy férfi Kecskemét közelében. Két utasa meghalt a balesetben, másik kettőnek pedig maradandó fogyatékosságot okozott. A 31 éves férfi ellen most emeltek vádat, még jogosítványa sem volt. Az ügyészség börtönbüntetést kér, és hogy tiltsák el a férfit a vezetéstől.

Drogozó kismamák: az egyik baba nem épül fel

Sohasem épül fel teljesen az egyik drogos anya gyermeke - ezt mondta híradónknak a szolnoki kórház orvosa. A másik csecsemő jobban van. Mindkettőjüket császármetszéssel hozták világra január végén, miután az anyukáik életveszélyes állapotba kerültek egy dizájnerdrog miatt. A Velvet.hu információi szerint gyermekvédelmi eljárás indult az ügyben, így a szüleik nem vihetik haza a csecsemőket.

Dizájnerdrog - a méreg, aminek a hatása élesben derül csak ki

Dizájnerdrog. A méreg, amiről még a díler sem tudja, hogy valójában micsoda. És hogy milyen lesz a hatása?  Azt meg végképp nem. Mivel folyamatosan újabb és újabb vegyületeket értékesítenek, nincs idő tesztelni sem… Hogy milyen következménye lesz a fogyasztásának, majd kiderül. Sajnos élesben.

Drogfüggőség: Mit tehet a szülő, aki későn veszi észre, hogy nagy a baj?

Elég néhány hónap és súlyos drogfüggővé válhat egy hetedik, nyolcadik osztályos gyerek. Mit tehet egy szülő, aki észreveszi a változást, de versenyt fut az idővel és a szer ismeretlen hatásával. Egy tizenhárom éves fiáért küzdő anya állt kameránk elé, aki végigjárta azt az utat, amit egy szülő sem szeretne.

Halálos szert terjesztettek - lecsaptak rájuk

A halálos pszichoaktív szert, a Facebook tablettát is árulta az a banda melyet múlt hét csütörtökön számoltak fel a rendőrök. Júniusban emiatt a szer miatt halt meg egy 30 éves droghasználó Kaposváron. A banda hat tagjára több magyarországi helyszínen, de egyidőben csaptak le.

Még mindig legális a halálos drog

Még mindig legális Magyarországon az a szintetikus drog, ami miatt egy férfi meghalt a múlt héten a Kaposvári kórházban, és több mint 15-en lettek rosszul egyetlen hét alatt. A rendőrség bűnügyi szakembere az RTL Híradónak azt mondta, hogy már csak napok kérdése, hogy a facebook néven futó tabletta is felkerüljön a tiltólistára. De közben szakemberek szerint hetente jelennek meg hasonlóan veszélyes szintetikus drogok Magyarországon.

Előzetes: Meghaltak tőle, mégis legális

Hiába halt meg tőle egy fiatal, és hiába lettek tőle sokan rosszul, még mindig legális Magyarországon a facebook nevű szintetikus drog. A szakemberek attól félnek, hogy a nyári fesztiválok idején egyre többen próbálkoznak majd hasonló drogokkal. Részletek este hatkor az RTL Híradóban.

Az eddigi legveszélyesebb drog az országban

Az eddigi egyik legsúlyosabb hatású dizájnerdrogot dobták piacra Magyarországon, már több mint 15-en kerültek be a Péterffy Sándor utcai kórházba miatta. Volt, aki elvesztette az eszméletét, és csak három nap után tudták felébreszteni.

Előzetes: Az egyik legsúlyosabb hatású dizájnerdrogot dobták piacra

Magyarországon, már 15-en kórházba kerültek miatta. Többek állapota súlyos. Egymástól függetlenül jutottak a droghoz az ország különböző pontján. A kékes-zöldes színű tablettán az ismert közösségi oldalra utaló "F" betű van.

Boltban is kapható a szegények drogja

Megtudtuk, hogy a herbálhoz még a helyi üzletekben is hozzá lehet jutni. A terjesztők naprakészek abból, hogy mi az, ami már szerepel a tiltó listán vagy éppen kábítószernek minősül. Sőt, mindig változtatnak valamit, hogy éppen ne az a vegyület legyen, ami már új pszichoaktív szernek vagy kábítószernek minősül.

A magyar drogfalu, ahol boltban árulják a szert

A herbál név hallatán valami gyógyteára, vagy nyugtató fürdősóra gondolhatnánk. Egyesek biofűnek is hívják. Az igazság az, hogy nem csak hogy nem bio, de pont ellenkezőleg: mérgező. A szegények drogjának is nevezik, mert olcsóbb, mint az alkohol. Újvári Mihály és Vági Bence riportja.

A dizájnerdrogos, aki dolgozik és 17 éve szúr

Egyre gyakrabban látni a híradóban olyan felvételeket, amelyeken valaki őrjöng az utcán: meztelenül szaladgál, ordít, azt üvölti például, hogy bogarak másznak a testén. Ijesztő látvány. Hát még azoknak, akik olyan környéken élnek, ahol koncentráltan jelenik meg a dizájnerdrogok problémája. Ezekről a drogokról keveset tudni, az orvosok és a használók sem igazán vannak képben. A hatásuk viszont egyértelmű. Moskovics Judit titkos és veszélyes drogtanyákra is bejutott, és hosszan beszélgetett egy drogossal, aki 17 éve szúrja magát, még munka közben is. /2015-ben Hégető Honorka-díjat nyert az RTL operatőre, Vojtahovszky Miklós és vágója, Halász Katalint  a riport filmezéséért és vágásáért./

 

Házon kívül 14-10-22


szerző:
2014.10.22. 23:50
Házon kívül 14-10-22

Házon kívül: Műemlék - A titokzatos bérház illusztris lakókkal. Veszélyes élet - A dizájnerdrogos, aki dolgozik és 17 éve szúr.

A szülőket figyelmeztetik a drogveszélyre

Felével nőtt a drogfogyasztó középiskolások száma az elmúlt négy évben. A legtöbben olyan szereket, dizájnerdrogokat próbálnak ki, amik akár azonnali halált okozhatnak.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való