KERESÉS search-close

diktátor

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "diktátor"

Vadkeleti történetek


szerző:
2018.11.22. 17:55
Vadkeleti történetek

Hadas Kriszta főszerkesztésével egy olyan sorozat indul, ami hét országban forgott, és Szentpétervártól Bukarestig olyan történeteket és extremitásokat mutat be, amelyek tökéletesen példázzák az ott kialakult „vadkeletet”. Hogy mire számíthatnak a nézők? Például megismerhetik azt a jósnőt is, aki megjósolta a román diktátor Ceaucescu bukását.

A Diktátor a Vígszínházban

Charlie Chaplin legendás hangos filmjének színpadi változatát a hétvégén mutatták be, Eszenyi Enikő rendezte. A művész családjának külön engedélyével. A rendező azt mondta, az eredeti filmet játsszák el, néhány korábbi Chaplin szkeccsel kiegészítve. A kis borbély és a nagy diktátor kettős szerepét ifj. Vidnyánszky Attila alakítja.

A két Korea: helyszíni felvételeink a fegyvermentes zónából!

65 év után végre tényleg békét köt Észak- és Dél-Korea, pedig pár hónappal ezelőtt még úgy tűnt, atomháború fog kitörni. A világ egyik legveszélyesebb helyén forgattunk, ott, ahol most a kegyetlenségéről ismert diktátor, Kim Dzsongun kezet nyújtott a dél-koreai elnöknek.

Fókusz 2018-01-15


szerző:
2018.01.15. 18:55
Észak-Korea zsarnokát masszírozta évekig

Szilágyi Erzsébet nemzetközileg elismert nyirokmasszázs specialista, aki az 1980-as években szerződött le Észak-Koreába. 1987 és 1992 között több, mint tizenegyszer járt a rejtélyes országban, ahol naponta 1,5 óráig kezelte Kim Ir Szen-t, a véreskezű diktátort. Ha pedig mindez még nem lenne elég, végül barátok is lettek.

 

Megpuccsolták a zimbabwei diktátort

Egy korszak vége az egykori brit gyarmaton: a hadsereg megdöntötte Robert Mugabe hatalmát. A 93 éves Mugabe csaknem 30 éven át volt Zimbabwe elnöke, előtte pedig kormányfőként irányította az afrikai országot. Bár a helyzet zavaros, úgy tudni, hogy jelenleg házi őrizetben van az agg politikus és nagy befolyású felesége. A hadsereg még csak azt sem ismeri el, hogy puccs történt.

Fókusz 2017-09-05


szerző:
2017.09.05. 17:20
Budapesten az egyiptomi elnök

Egyiptom politikai értelemben a szomszédunk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, miután tárgyalt Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnökkel, aki katonai puccsal szerezte meg a hatalmat országában. A politikus Áder János köztársasági elnökkel is találkozott, holnap pedig a V4-ek vezetőivel tanácskozik Budapesten. A szocialisták szerint Orbán Viktor újabb diktátort fogadott azért, hogy ő maga is bekerüljön a diktátorok klubjába.

„Észak-Koreával semmi baj sincs”

Az egykori észak-koreai diktátor, Kim Dzsongil emlékére hegedült Phenjanban Edvin Marton. A magyar hegedűművész azt mondta a Bors című lapnak, nagyon jól érezte magát, és szerinte a diktátorság nézőpont kérdése. Észak-Korea a világ utolsó sztálinista diktatúrája, ahol állandó az élelmiszerhiány, és gyakoriak a kivégzések.

Hogyan öröklődik a diktatúra

Féltestvérét is megölette Észak-Korea vezetője egy nappal azután, hogy újabb rakétakísérlettel tesztelte a térséget és az új amerikai elnököt. Az egyik legszegényebb és mégis legfélelmetesebb ország mögül lassan barátja, Kína is kihátrálóban. De mihez kezdjen a világ az egyik legkeményebb, atomfegyverrel és óriási hadsereggel rendelkező diktatúrával, Észak-Koreával?

Fókusz 2016-11-28


szerző:
2016.11.28. 18:55
Diktátor vagy szabadságharcos?

Véreskezű zsarnok, a szegények támogatója, vagy bátor szabadságharcos? Szélsőségesen eltérő a szombaton elhunyt Fidel Castro politikai örökségének a megítélése. Például Kanada miniszterelnöke mindenkinél pozitívabban értékelt, a megválasztott amerikai elnök viszont brutális diktátornak nevezte Castrot. Az értelmezések világszerte heves vitát váltottak ki.

Értelmiségből forradalmár

Fidel Castro 50 évig volt Kuba első számú vezetője. Értelmiségiből lett forradalmár, majd az emberi jogokat megsértő diktátor. Sokféleképpen jellemezték már Castrót: a szovjetek bábjának éppúgy nevezték, mint a CIA legnagyobb ellenségének. Becslések szerint legalább 600 merényletet kíséreltek meg ellene. Még néhány éve is azt mondta: ha kell, fegyverrel a kezében hal meg.

Depardieu Lukasenkóval kaszált


szerző:
2015.07.25. 18:50
Depardieu Lukasenkóval kaszált

Az otthonában látta vendégül a fehérorosz elnök Gerard Depardieut. Alexander Lukasenkó, - akit egyebek mellett Európa utolsó diktátoraként tartanak számon – azt is megmutatta a francia színésznek, hogyan kell kaszálni.

Juncker: „Jön a diktátor!”


szerző:
2015.05.23. 18:33
Juncker: „Jön a diktátor!”

Diktátornak nevezte és kedvesen megpofozta Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke. Jean-Claude Juncker Rigában találkozott a magyar kormányfővel - előbb Diktátor felkiáltással üdvözölte Orbán Viktort, majd bal kézzel kissé nyakon vágta. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint Orbán Viktornak kifejezetten jó a kapcsolata Junckerrel, ezért nem kell meglepődni a jeleneten. A híradónak nyilatkozó protokollszakértő szerint viszont túl messzire ment a bizottság elnöke. Az MSZP úgy látja, a pofon és a megszólítás annak a jele, hogy lenézik Orbán Viktort.

Előzetes: Diktátornak nevezte és kedvesen megpofozta Orbán Viktort az Európai Bizottság elnöke

Jean-Claude Juncker Brüsszelben találkozott a magyar kormányfővel - előbb Diktátor felkiáltással üdvözölte Orbán Viktort, majd bal kézzel kissé nyakon vágta. A pofon láthatóan meglepte a magyar miniszterelnököt, ráadásul Juncker később még egy kicsit taszigálta Orbánt, aki igyekezett távol tartani magától a vicces kedvében lévő bizottsági elnököt. Hogy mi a véleménye erről a protokollszakértőnek, elmondjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Két magyar diktátor, akik pszichopaták voltak

Az egyik a németeknek, a másik a szovjeteknek dobta oda az országot a hatalomért. Ideológiát gyártottak, és az mindent törvényessé tett. Másokat hibáztattak a bajokért. Dokumentumok: az elmeorvosok látták a veszélyt, de tehetetlenek voltak. Két pszichiáter Szálasiról és Rákosiról.

McCain: Orbán neofasiszta diktátor

Újfasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort John McCain republikánus képviselő. Az ügy miatt azonnal bekérették a külügyminisztériumba André Goodfriend ideiglenes ügyvivőt. McCain kijelentését a külügy elfogadhatatlannak nevezte és visszautasította.


 

Rákosi-rejtély: kik és miért rajongtak a diktátorért?

Megmagyarázhatatlan rajongás: Rákosi Mátyás az ország szinte minden lakójától kapott ajándékot. Alacsony, kövér férfi volt, tar fejjel, feje szétcsúszó arcvonásokkal. Mégis, mi volt a vonzó benne? Megmutatjuk a XXI. században.

Egy lehallgatás - döbbenetes felvétel a múltból

Kádár János élete végéig páncélszekrényében őrizte a bűneit leleplező mondatokat. Senki sem érti, miért nem semmisítette meg.

Rákosi-rejtély: kik és miért rajongtak a diktátorért?

Megmagyarázhatatlan rajongás: Rákosi Mátyás az ország szinte minden lakójától kapott ajándékot. Alacsony, kövér férfi volt, tar fejjel, feje szétcsúszó arcvonásokkal. Mégis, mi volt a vonzó benne? Megmutatjuk a XXI. században.

A világ legkülöncebb diktátora


szerző:
2012.05.16. 19:10
A világ legkülöncebb diktátora

A Boratból lett diktátor, a botrányt botrányra halmozó, gusztustalan fürdőgatyában parádézó, meg a vörös szőnyegen a riporterre hamut szóró antihős, aki azért már majdnem bezsebelt egy Oscar-díjat, csak közben a fél világot magára haragította.

XXI. század 12-04-04


szerző:
2012.04.04. 23:45
XXI. század 12-04-04

XXI. század: Hitler álma: Germánia - Hitler már börtönévei alatt elkezdte tervezni a várost, amelyet majd felépít, ha hatalomra kerül. A náci diktátor kiégett bunkerében 1945-ben az amerikai katonák megtalálták a város pontos tervrajzait. Papíron minden nagy, sőt, óriási volt. A sugárutak, a szökőkutak és a győzelem diadalíve is.

Hitler álma: Germánia


szerző:
2012.04.02. 17:30
Hitler álma: Germánia

Hitler már börtönévei alatt elkezdte tervezni a várost, amelyet majd felépít, ha hatalomra kerül. Az álomváros a XXI. században!

XXI. század 12-03-21


szerző:
2012.03.21. 23:40
XXI. század 12-03-21

XXI. század: A kamasz lány naponta találkozott a diktátorral. Mindenki rettegett tőle, de ő játéknak tekintette. Ismerte Eva Braun hálószobatitkait és szenvedését. Hitler hétköznapjai egy szobalány szemével.

Fókusz 12-03-13


szerző:
2012.03.13. 20:45
Fókusz 12-03-13

Fókusz: Megőrültek érte - Valósággal szétszedték a nők Cristofelt. Az egykori Villalakót erdélyi szuperturnéjára kísértük el. Szemben a diktátorral - Megszerveztük, és sikerült Tóásó Előd testvérének Morales elnök közelébe jutnia. Becsületbeli ügy - Ügyvéd maradhat vagy sem? Ma VV Esztert zárt tárgyaláson hallgatta meg az Ügyvédi Kamara.

Bezártság, diktatúra és személyi kultusz a XXI. században

Észak-Korea igazi turistaparadicsom lehetne, ehelyett a földkerekség legzártabb országa. Mi lesz a világ utolsó diktatúrájával? Van, aki fél tőle, van, aki a civilizáció fehér foltjának tartja.

Fókusz 11-12-19


szerző:
2011.12.19. 20:05
Fókusz 11-12-19

Fókusz: X-tázis - Izgalom és feszültség a szombati döntőn. Vajon miben bízott Baricz Gergő? Előttem az utódom - A finalistákat Vastag Csaba ébresztette, Kocsis Tibi most az ő nyomába léphetett. „Meghalt a cselszövő...” - A legkegyetlenebb diktátor, Kim Dzsong Il helyett fia fog irányítani Észak-Koreában.

Fókusz 11-10-20


szerző:
2011.10.20. 20:20
Fókusz 11-10-20

Fókusz: Végre megszólalt - Dukai Regina sokáig hallgatott, most viszont kendőzetlenül beszélt bátyjáról, annak hibáiról és Seherezádéról. A háborúból jelentjük! - A Fókusz stábja nemcsak a líbiai harcvonalba jutott, hanem Kadhafi luxusrepülőjébe is beengedték. Főhadiszállás - Kocsis Tibiéknek Vastag Csaba adott tanácsokat, a fiúk új recept szerint készülnek a szombati X-Faktorra.

A Fókusz legveszélyesebb riportja


szerző:
2011.10.19. 18:21
A Fókusz legveszélyesebb riportja

A Fókusz riportere ezúttal a fegyverropogástól hangos Líbiából jelentkezik. Novák András a forradalmárokkal együtt elsőként lépett az elűzött diktátor, Kadhafi magánrepülőgépére.

Diktátorokhoz hasonlították Orbánt

Az ellenzék bírálta, a kormánypártok támogatták a miniszterelnök legújabb csomagját.

Véreskezű diktátor vagy jószívű főnök?

Kádár János egykori magas rangú beosztottja volt az idegenvezetőnk a vezető egykori munkahelyén. Ő szerette főnökét, Kádárt, aki egyesek szerint véreskezű diktátor volt, mások szerint jószívű főnök. Ki milyen közel állt hozzá.

XXI. század 11-08-30


szerző:
2011.08.30. 23:15
XXI. század 11-08-30

XXI. század: Máig elhallgatott bibliai történetet rejt, vagy furcsa, megmagyarázhatatlan imák gyűjteménye a Budapesten őrzött Rohonci kódex? Kádár János egykori magas rangú beosztottja volt az idegenvezetőnk a vezető egykori munkahelyén. Ő szerette főnökét, Kádárt, aki egyesek szerint véreskezű diktátor volt, mások szerint jószívű főnök. Ki milyen közel állt hozzá.

Algériába menekült Kadhafi?


szerző:
2011.08.27. 11:40
Algériába menekült Kadhafi?

A feltételezések szerint a líbiai diktátor még péntek délelőtt lépte át a határt.

Fókusz 11-08-25


szerző:
2011.08.25. 20:30
Fókusz 11-08-25

Fókusz: Baci-riadó - Csonka Pici betegesen fél a rá leselkedő veszélyektől, Benkő Dániel viszont keményen állja a sarat. Horrortanya - Mindenki elköltözött a gyilkosságok helyszínéről, találtunk egy családot, akik maradtak, de félnek. Hova tűnt Kadhafi? - Szökésben a világ egyik legveszélyesebb diktátora. De ki előzi meg a sorban?

Népkínzó diktátorok nyomában


szerző:
2011.08.25. 18:46
Népkínzó diktátorok nyomában

Kadhafi majdnem 42 éven át uralkodott Líbiában, ezzel a jelenkor negyedik legkitartóbb diktátora lett. Bemutatjuk vérlázító életmódját, és azokat, akik még nála is tovább kínozták népüket.

Több száz holttest a titkos tömegsírban

Az iraki hatóságok feltártak egy több mint nyolcszáz holttestet rejtő tömegsírt az ország nyugati részén.

Kadhafi kés alatti emlékei


szerző:
2011.03.26. 17:23
Kadhafi kés alatti emlékei

A líbiai vezetőnek, Moamer Kadhafinak több arca is megmutatkozott mióta hatalmon van.

Élesen bírálják a magyar kormányt

Diktátorhoz hasonlította Orbán Viktort a luxemburgi külügyminiszter a médiatörvény miatt. A jogszabályt a német kancellár is bírálta szóvivőjén keresztül.

XXI. század 10-10-05


szerző:
2010.10.05. 23:55
XXI. század 10-10-05

XXI. század: Az első számú moszkvai celeb, Leonyid Iljics Brezsnyev lánya, Galina úgy váltogatta a férfiakat, mint más a fehérneműt. Botrány kísérte minden léptét, na meg apuka szeme, a KGB. De vajon mitől lesz torz személyiség egy diktatúra urának gyereke? A főtitkár lányának élete és bukása.

Hitler a mobilon


szerző:
2010.07.01. 13:44
Hitler a mobilon

A készülék csengőhangja a náci diktátor egyik beszédéből vett részlet volt.

Elítélték az argentin diktátort

56 rendbeli gyilkosság, kínzás és emberrablás vádjában találták bűnösnek az egykori tábornokot, akit 25 évre ítéltek.

30 év börtön a diktátornak


szerző:
2010.02.11. 07:42
30 év börtön a diktátornak

Juan Maria Bordaberry puccsal került hatalomra Uruguayban a hetvenes években.

Kim Dzsong Il a nyilvánosság elé lépett

Ez volt a 67 éves észak-koreai diktátor első megjelenése tavaly augusztus óta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való