KERESÉS search-close

diagnózis

85 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "diagnózis"

Átszervezik a rákgyógyítást

Újra szerveznék az ország onkológiai ellátását, a daganatos betegeket csak kijelölt intézményekben kezelhetnének, akkor is, ha utazniuk kell ezért. Kásler Miklós azt mondta, a tumor-gyanús eseteknél így megvalósítható lesz a két héten belüli diagnózis.

Nem értik a rákbetegek, miért nem itthon fejleszt a kormány

Kun Gabi nemrég dühösen olvasta azt a hírt, hogy a kormány segédkezik egy rákkórház építésében, de nem itthon, hanem Vietnámban. Gabi ugyanis rákbeteg, és, ahogy Serdült Szilviának mesélte, az utóbbi időben sajnos meg kellett tapasztalnia, hogyan működik Magyarországon a rákgyógyítás. Ha a diagnózisa után várnia kellett volna az első vizsgálatra, már nem lenne életben.

„Életekkel játszanak”

Hosszú várakozások, orvoshiány, elromlott gépek. Egy mellrákkal küzdő újságíró beszélt az RTL Híradónak a magyar onkológiai ellátásban átélt tapasztalatairól.

Túl sokat kell várni a kezelésre a mellrákos betegeknek

Még mindig 40 napot kell várniuk a kezelésre a mellrákos betegeknek a diagnózis után - az Egészség Hídja Összefogás a mellrák ellen nevű szervezet vezetője szerint. Pedig nemcsak a korai diagnózis, hanem a kezelés gyors megkezdése is döntő a gyógyulás szempontjából. Október a mellrák elleni küzdelem hónapja. A kivilágított Lánchídon vasárnap este vonultak át azok, akik a mellrákra és a prosztatarák elleni közdelemre így akarják felhívni a figyelmet.

Fókusz 2017-05-19


szerző:
2017.05.19. 17:25

Egyre több a cukorbeteg


szerző:
2016.11.27. 18:10
Egyre több a cukorbeteg

Egyre több cukorbeteg van Magyarországon, jelenleg nyolcszázezren küzdenek a betegséggel, de sokan lehetnek olyanok, akik bár diabéteszesek, nem tudnak róla. Ezt mondta híradónknak nyilatkozó diabetológus. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány családi rendezvényén vasárnap bárki megvizsgáltatta magát és tanácsokat kaphatott, de volt koncert, gyerekprogramok is.

Kezdődik a szezon, sok a fertőzött kullancs

A jó idővel megérkezett a kullancsszezon is. Az adatok szerint nagyjából a vérszívók fele Lyme-kórral fertőzött. Ezt a betegséget viszont nem olyan egyszerű kimutatni. Ha valakit ilyen kullancs csíp meg, előfordulhat, hogy csak hónapokkal később sikerül diagnosztizálni, és csak több hétig tartó antibiotikumos kezeléssel lehet gyógyítani.

Napi Doktor: Charlie Sheen HIV-pozitív

Charlie Sheen maga állt ki a nyilvánosság elé, hogy megszabaduljon a nyomástól, amelyet az elmúlt négy év jelentett számára, ugyanis akkor diagnosztizálták a gyógyíthatatlan beteg, ugyani a színész HV pozitív. Hogy mit is takar ez a kifejezés, hogyan terjed a betegség, melyek a legáltalánosabb tévhitek és milyen kezelések léteznek, arról beszélgettünk Dr. Szlávik János, infektológussal.

Újabb trükk: halálos diagnózis egy termékbemutatón

Újabb termékbemutatóról adtak hírt, ahol ezúttal súlyos egészségi állapotukra figylmeztették a gyanútlan fogyasztókat, melyet egy ott, a helyszínen elvégzett egészségügyi vizsgálattal támasztottak alá, és természetesen megoldást is kínáltak a probléma megoldására “csupán” pár százezer forintért. Az ominózus termékbemutató híre természetesen a fogyasztóvédőket sem kerülte el, vizsgálódni kezdtek. Vendégünk volt Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.

Jutalmat kap, aki rendszeresen eljár szűrővizsgálatokra

Mészáros János helyettes államtitkár azt mondta, aki bizonyítani tudja, hogy eljárt rákszűrésre és találnak nála valamit, nem kell kivárnia majd a várólistát a többi vizsgálatra. Így is akarja ösztönözni a kormány, hogy minél többen menjenek el szűrővizsgálatokra.

Rák: fontos, hogy hamar legyen diagnózis

Az RTL Híradónak nyilatkozó professzor szerint, ha valóban kivizsgálnák a daganatgyanús betegeket két héten belül, ahogy azt a kormány júliustól tervezi, összesen 4-5 hét alatt meg lehetne a teljes diagnózis és elkezdődhetne a kezelés.

Napi Doktor: Krisztina ország-világ előtt felvállalta betegségét

Krisztinát 2013 szeptemberében műtötték meg, egy hónappal azt követően, hogy szembesült a méhnyakrák diagnózisával. Azért ment orvoshoz, mert bizonyos panaszok alapján érezte, hogy valami nincs rendben.Reggel elmesélte, hogy hogyan élte meg a betegséget, valamint vendégünk volt Prof. Dr. Simon Tamás a Magyar Rákellenes Liga elnöke is.

Egyre több gyerek betegszik meg rákban

Magyarországon minden évben több száz gyereknél találnak valamilyen tumort, sokan közülük még nincsenek egy évesek. Sokan meggyógyulnak, de a professzor szerint rontja az esélyeket, hogy gyakran hónapokat késik a kezelés. Szerinte sok gyereket félre-diagnosztizálnak, vagy olyan orvoshoz kerülnek, akinek nincs gyakorlata a daganatos betegségek kezelésében.

Rossz CT miatt nem tudnak diagnosztizálni

Mindössze egy darab, ütött kopott CT készüléke van a János Kórháznak, pedig több százezer ember baleseti centruma működik az intézményben. A kórházban ráadásul MR készülék sincs.

Elmezavaros orvos miatt halt meg?


szerző:
2011.07.18. 18:20
Elmezavaros orvos miatt halt meg?

Családja szerint nem kapott megfelelő ellátást az ügyeletes orvostól, ezért halt meg szívelégtelenségben egy 41 éves nő.

A prosztatarák végzetesebb, mint gondolták

A rákos férfiak fele ebbe a betegségbe hal bele - mutatták ki brit kutatók egy új tanulmányban.

Fél Kettő 11-02-14


szerző:
2011.02.14. 14:20
Fél Kettő 11-02-14

Fél Kettő: Diagnózis szimattal - A speciálisan kiképzett kutyák a rákos elváltozásokat is képesek kiszagolni. Emberfeletti küzdelem - Rippel Ferenc felesége súlyos betegség után esett teherbe. Szerelem a színfalak mögött - Polyák Lilla és Homonnay Zsolt hétköznapjai.

Élhetne a félrediagnosztizált kisfiú

A gyermeknél nem fedezték fel a májelégtelenséget, csak a transzplantáció segíthetett volna rajta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való