KERESÉS search-close

debrecen

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "debrecen"

175 centis a kicsi zsiráf

Zsiráf született a debreceni állatkertben. Bár az újszülött a maga 175 centijével már most akkora mint egy felnőtt ember, gondozói kézből etetik. Naponta hatszor kap enni és folyamatosan figyelik, hogy egészséges maradjon. A három hetes kölyköt ma először engedték ki a külső kifutóba, ahol láthatóan jól érezte magát. A csöppségről még több felvételt megnézhet: ITT!

Javítóintézetbe kell menniük

Két fiút ítélt ma el a debreceni bíróság. A vád szerint egyikük 12, barátja 13 éves volt, amikor az iskolában napi rendszerességgel terrorizálták a náluk kisebb gyerekeket. Ütötték, rúgták őket. Olyan is volt, hogy fejüket a wc csészébe verték. Egyikük szegycsontját is eltörtét. A két gyerek tagadja a vádakat.

Zárlatos klíma okozhatta a tüzet a debreceni társasházban

Több tucat lakót kellett kimenekíteni egy debreceni társasházból, miután tűz ütött ki egy második emeleti lakásban. A klíma kapott lángra, onnan terjedt át a tűz a lakásra. Az épületben mindent beborított a füst. Szerencsére az egyik lakó idejében észrevette, hogy baj van, így mindenki biztonságban elhagyhatta az épületet. Nem sérült meg senki, de a kár több millió forint. A tüzet elektromos zárlat okozhatta.

Videóra vették a polgármester szabálytalankodását

Videón a szabálytalanság. A vagy.hu egyik újságírója vette fel, ahogy Debrecen fideszes polgármestere menetiránnyal szemben hajtott ki autójával egy egyirányú utcából, ahol a hivatal parkolója van. Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség. A polgármester közleményben annyit válaszolt az RTL Híradó kérdésére, hogy vállalja a felelősséget.

Késsel támadt párjára és anyjára

Tizennégy késszúrással próbálta megölni élettársát egy férfi, és annak anyját hajnalban, Debrecenben. Mindkét nő életveszélyesen sérült meg. A brutális támadás a város külső részén volt, egy elhagyott lakóházban. Úgy tudjuk, a támadó és a sérültek is hajléktalanok. Egy arra járó autós hívta ki a rendőrséget és a mentőket.

Gyerekek jókívánságai a lufikon

Jókívánságokkal teleírt, héliumos lufikat engedtek az ovisok a magasba a Debreceni Klinika Gyermek-onkológiai osztálya előtt. A betegek világnapja alkalmából – így üzentek a gyerekek. Mindenki ugyanazt kívánta, hogy minden beteg gyermek gyógyuljon meg, és minél hamarabb hazamehessen a kórházból.

Tapírbébi Debrecenben!


szerző:
2017.02.03. 15:20
Tapírbébi Debrecenben!

Kistapír született a debreceni állatkertben szombaton. A bébilány már látható fűtött lakhelyén. Neve még nincs, várják az ötleteket!

Ismét egyre rosszabb a levegő

Drasztikusan romlott a levegő minősége Északkelet-Magyarországon. Miskolc egyes részein a kritikus érték háromszorosát mérték, de rossz a helyzet Debrecenben és Nyíregyházán is. A fővárosban továbbra is fenntartják a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Javulás csak a hét második felében várható.

Stoppal menekülhetett a rabló

Csütörtök késő délután rabolt ki egy debreceni boltot egy rabló. Késsel a kezében fenyegette meg az eladónőt, aki nem akarta odaadni a bevételt, ezért dulakodni kezdtek. A bolt kamerája mindent felvett. Azt nem tudni, hogy a támadó pontosan mennyi pénzt zsákmányolt. Gyalog ment el, de a rendőrség szerint néhány száz méterrel távolabb a 4-es főúton leinthetett egy sofőrt.

Ajándékok helyett szeretet

Ajándékok nélkül, de szeretetben ünneplik a karácsonyt. Pedig talán ez az utolsó közös ünnep, amit együtt tölthet anya és 14 éves lánya. Vanessza koraszülött ként jött világra, súlyos oxigénhiánnyal. Az orvosok szerint legfeljebb másfél évig bírja még a szervezete. Édesanyja mindent megtesz, hogy ameddig lehet, boldoggá tegye.

Fantomrajzzal keresik az erőszakolót

Fantomrajzzal keresi a rendőrség azt a férfit, aki vasárnap hajnalban támadott meg egy 21 éves lányt Debrecenben. A fiatal hazafelé tartott, amikor hátulról megragadták és a bokrok közé rángatták. Mára kiderült, hogy támadója miután többször megütötte, meg is erőszakolta, majd elvette a pénzét és elmenekült.

Vizsgálják, miért omlott össze a ház

Vizsgálatot rendelt el a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal annak a családi háznak az ügyében, amelyik szombaton omlott be Debrecenben. A ház szomszédságában mélygarázst építenek, ezért több méter mélyen kiásták a földet. Ebbe a hatalmas lyukba omlott az egyik hálószoba. A mélygarázs építési engedélyét a város jegyzője adta ki. A kivitelező cég szerint ők mindent a szabályoknak megfelelően csináltak. Az önkormányzat, most rendkívüli szociális segélyt és lakást is felajánlott az otthon nélkül maradt családoknak.

Meg akarták erőszakolni a fiatal lányt

Brutális támadás Debrecenben. Vasárnap hajnalban kiraboltak és megpróbáltak megerőszakolni egy 21 éves lányt. A támadóját azóta is keresik. Az esetről a Hajdú Online írt elsőként. Úgy tudjuk a fiatal lány hiába próbált segítséget kérni. Kiabálását senki sem hallotta. Miután a támadója magára hagyta, egy taxist intett le. Ő hívta ki a síró áldozathoz a rendőröket.

Eltört a kés, olyan erősen szúrt

Eltört a kés, olyan erővel szúrta hasba ismerősét a vita hevében egy férfi a gyanú szerint. Az áldozat majdnem belehalt, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A késelés hétfő éjjel történt Debrecenben, a szurkáló pénteken került előzetesbe. Csak az RTL Híradónak nyilatkozott. Azt mondta, őt támadták meg és önvédelemből szúrt. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz.

10 évet is kaphatnak az erőszakoskodók

Akár 10 évet is kaphat az a három fiatal, akik februárban megpróbáltak megerőszakolni egy 17 éves magatehetetlen, részeg lányt Debrecenben egy panelház lépcsőházában. A lányra a belvárosban találtak rá, és a vád szerint akarata ellenére vitték magukkal. Ezt egy biztonsági kamera is rögzítette. A fiatalok tárgyalása csütörtökön kezdődik.

5 imádnivaló kép az 5 hetes oroszlán kislányról

Követte az RTL Híradó operatőrét a fehér kisoroszlán. Az 5 hetes kölyök egyfolytában Géresi Attila nyomában volt, aki a forgatás végére a fogadott papája lett. Az anyaoroszlánnak elapadt a teje, ezért a gondozók kivették a szülők mellől. 

1.

Anyjába csimpaszkodik a kis maki

Gyűrűsfarkú maki született a debreceni állatkertben. A csöppség még csak néhány hetes, napja nagy részét anyja hátába csimpaszkodva tölti. Még olyan pici, hogy a gondozók azt sem tudták megmondani, milyen nemű. Kifutójukban a látogatók is testközelből megfigyelhetik a maki kölyköt. Ugyanis naponta kétszer fél órát bárki eltölthet közöttük sétálva.

Ötvenedszer vonultak a virágokkal Debrecenben

Az olimpia és a foci EB is megihlette a virágkocsik készítőit a Debreceni Virágkarneválon. A 30 fokos melegben nem volt könnyű dolguk a táncosoknak, és a tűző napon álló nézőknek sem, a látvány azonban megérte. Az első virágkarnevált pontosan ötven éve rendezték Debrecenben.

LENYŰGÖZŐ: Látvány a Debreceni Virágkarneválon

Afrikai ének, és törzsi tánc. Színes tollak, pompás jelmezek és maszkok és elképesztő virágkreációk. Idén ötvenedik alkalommal vonult végig a virágkarneváli menet a város főutcáján.

Így robban ki a légzsák

Egymás után robbantak a légzsákok a Debreceni Tűzoltóság udvarán. Ez most csak gyakorlat volt, ahol azt szerették volna bemutatni a tűzoltóknak, hogy milyen sérüléseket okozhat a légzsák. A legtöbb balesetnél úgyis működésbe lép, ezért a helyszínre vonuló tűzoltóknak is felkészültnek kell lenniük. Hiába a sok gyakorlás, mind is azt mondják, a tragédiák látványa megrázó.

GYAKORLAT: Egy pillanat alatt kabriót csináltak az autóból

A tűzoltók és a katasztrófavédelem rendszeresen tart ilyen gyakorlatokat, hogy minden balesetnél helyt állhassanak. Miután minden légzsák kinyílt, levágták a kocsi tetejét. Minden oldalról bevágták a fémet, majd, mint egy konzerv tetejét, egyszerűen hátrahajtották a karosszériát, így éles helyzetben hozzáférhetnek a sérülthez.

Még csak 50 kiló az antilop-csöppség

Jávorantilop született a Debreceni Állatkertben. A kicsi még csak 11 napos, de már 50 kiló. Felnőtt korára akár 400 kiló is lehet. A kis borjú már birtokba is vette a kifutóját, így a látogatók már láthatják a szépen cseperedő állatot.

Életveszélyesen megsérült a 4 hónapos baba

Életveszélyesen megsérült egy négyhónapos kisbaba abban a balesetben, ami péntek délben történt Debrecen és Hajdúböszörmény között a 35-ös úton. Egy kétgyerekes család ült a kocsiban, ami előzés után megpördült, majd az árokba csapódott. Az édesanya is súlyosan megsérült, az apa, és a másik gyerek, egy 14 éves lány könnyebben. A kisbabát a kórházban újra is kellett éleszteni.

Meseautó – ezúttal a színpadon

Újra életre kel az örök klasszikus. A Madách Színház az 1934-es, Kabos Gyula főszereplésével készült filmet dolgozta át a filmvászonról a színpadra. A történet az eredeti maradt, a dalok és a poénok azonban újak. A darab ősbemutatóját Debrecenben tartották, a közönség novembertől láthatja majd az előadást a Madáchban.

Kocsival tolattak a drogériába a betörők

Először baltával próbáltak bejutni, majd a kocsijukkal egyszerűen betolattak egy drogéria kirakatába a betörők Debrecenben. Mindezt végig rögzítették a biztonsági kamerák. A betörés tavaly novemberben történt, de azóta sem találják őket, ezért a rendőrség most félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel. 

Két rabló kirámolt egy debreceni drogériát

A biztonsági kamerák is rögzítették, amikor két rabló kirámolt egy debreceni drogériát. Először egy baltával ütötték a bejárati ajtó üvegét, de nem jártak sikerrel, ezért egyszerűen betolattak az üzletbe. A polcokról egy szemeteszsákba kotorták a zsákmányt, majd egyszerűen elhajtottak. Az eset még tavaly novemberben történt, és dacára annak, hogy végig rögzítették a rablást, a rendőrségnek eddig nem sikerült elkapnia a tetteseket.

Kipakolták a boltot, a biztonsági kamera felvette

A biztonsági kamerák is rögzítették, amikor két rabló kirámolt egy debreceni drogériát. Először egy baltával ütötték a bejárati ajtó üvegét, de nem jártak sikerrel, ezért egyszerűen betolattak az üzletbe. A polcokról egy szemeteszsákba kotorták a zsákmányt, majd egyszerűen elhajtottak.

 

Erőszakoskodtak a lánnyal, felvette a kamera

Videón az erőszakolók. Az RTL Híradónak sikerült megszereznie azt a felvételt, amelyen látszik, hogy hogyan vittek el fiatalok még februárban egy ittas lányt Debrecenben. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a csoportos nemi erőszakkal 3 fiút gyanúsítanak, akik a felvételek alapján egy panelház 10. emeletére vonszolták magatehetetlen áldozatukat, majd a gyanú szerint egymás után akarták megerőszakolni. A rendőrök vádemelést javasolnak.

TÉRFIGYELŐ: Felvétel az erőszakról

Egy feltehetően részeg lány ül Debrecen belvárosában a járdán. Körülötte 3 fiú. Jól látható, hogy a mindössze 17 éves lány nagyon rosszul van. Két fiú, a karjánál fogva húzza fel, míg harmadik társuk figyel. Első ránézésre olyan, mintha a fiatalok segíteni szerettek volna a lánynak. Utólag derült ki, más szándék vezérelte őket. A gyanú szerint meg akarták erőszakolni. A lány menni sem tudott magától, ketten vonszolták az utcán. Az eset még februárban történt, akkor rögzítette ezt a jelentet egy térfigyelő kamera. A videót az RTL Híradónak sikerült megszereznie. A rendőrség most zárta le a nyomozást.

50 milliót akartak a zsarolók

Megzsarolták az egyik debreceni közintézmény vezetőit. A gyanú szerint két férfi 50 millió forintot követelt, azt mondták, ha nem fizetnek, a családjukat is megölik. Azt nem közölték, hogy melyik intézményről van szó. A rendőrök heteken át figyelték a két férfit, azt gyanították, egyiküknél fegyver is van. Már őrizetben vannak.

Debreceni jégeső


szerző:
2016.06.21. 15:15
Hatalmas ünneplés Szegeden és Debrecenben

Nemcsak Budapesten, hanem több nagyvárosban is ünnepeltek a szurkolók. A debreceni egyetemi sportpályán a meccs végén állva tapsoltak a szurkolók. Szegeden egy lélek nem volt az utcákon este hat után.

A debreceni sírásók a leggyorsabbak

Nem tréfa, megrendezték az ország első sírásó versenyét. 17 kétfős csapat fogott ásót, hogy minél gyorsabban kiássanak, majd betemessenek egy-egy sírgödröt. A több mint két órás versenyt a debreceniek nyerték. Ők 6-8 sírt is kiásnak egy átlagos napon.

Halálos gázolás: ivott és drogozott a sofőr

Kábultan, jogosítvány nélkül, kölcsönkocsival okozhatott halálos balesetet egy 27 éves férfi Debrecenben. Barátja adta neki oda a kocsit, amivel eddig nem tudni miért, megcsúszott az úton és a járdára hajtott, ahol egy négyfős társaság állt. Egy 28 éves férfi a helyszínen meghalt, egy 19 éves lányt életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, többen sokkot kaptak.

Segítséget kért a tarfikostól, majd kirabolta

Rosszullétet színlelt, majd kirabolta a dohányboltot egy férfi Debrecenben. Kért egy pohár vizet az eladónőtől, majd amikor megkapta, hirtelen kést rántott, és a pénzt követelte. Ezután taxival menekült el, amit valószínűleg a zsákmányolt pénzből akart kifizetni. Útja viszont nem tartott sokáig, mert a rendőrök egy órán belül elfogták.

Hét és fél év a felsült trafikrablónak

Hét és fél év fegyházat kapott első fokon az első debreceni trafikrabló. 2014 januárjában akart társával kifosztani egy dohányboltot. Gázpisztoly fogott az eladóra, de az nem ijedt meg, hanem megnyomta a pánikgombot. A rablók erre zsákmány nélkül menekültek el. Ott hagyták viszont azt a nylonzacskót, amiben a pénzt akarták elvinni. Ez buktatta le őket.

Titok és rejtély övezi a Seuso-kincseket

A Seuso kincs értéke felbecsülhetetlen. Híradónk úgy tudja, nemrég a legszigorúbb biztonsági előírások mellett a készlet Magyarországon lévő 7 darabjából néhányat, a debreceni Atommagkutató Intézetbe szállították, ahol egyebek mellett a pontos összetételüket vizsgálták. Információink szerint a kincsek már nincsenek itt, a vizsgálatok befejeződtek, az eredményekre azonban még várni kell.

Sajnálja a gyilkosságot


szerző:
2016.04.18. 18:05
Sajnálja a gyilkosságot

Az utolsó szó jogán részvétét fejezte ki a családnak az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy 2004-ben agyonvert egy 19 éves joghallgatót Debrecenben. A vádirat szerint részegek voltak, összevesztek, verekedtek. A fiú azonban olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy 3 nappal később, a kórházban meghalt.

Éjjel-nappal a kiszsiráf mellett vannak

A gondozók etetik, nevelik és egy percre sem mozdulnak el a háromnapos kiszsiráf mellől. A recés zsiráfokat mintázatuk alapján nevezték el így. Afrikában honosak, de az egész világon csak 8000 példány maradt belőlük. Különösen veszélyeztetett faj. Idahaza is csak Debrecenben láthatóak.

ZSIRÁFBÉBI: Barátságos ritkaság

Érdeklődő tekintet, hatalmas fekete szemek, kecses nyak és hosszú lábak. Ő a zsiráfkifutó legújabb sztárja. Az apróság 3 napja született, de már most 175 centi magas és csaknem 60 kiló. A járása még kissé esetlen, de már most kameraérzékeny. Operatőrünk több puszit is kapott tőle a kamera lencséjén keresztül.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való