KERESÉS search-close

csok

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csok"

A többség a 10 milliót veszi fel a babaváró kölcsönből

A döntő többség a maximális 10 milliós összeget veszi fel a babaváró kölcsönből, a lehető legalacsonyabb törlesztő mellett a Bank360 friss kutatása alapján. A házaspárok több mint fele Budapesten vagy legalábbis a főváros környékén él, Békés vagy Nógrád megyéből kevesebb mint 2%-uk való. Összességében sok ezren vágtak bele eddig az új kamatmentes hitelbe. A kibővített CSOK-kölcsönt viszont egyelőre alig valaki igényelte.  

 

 

 

A hazaköltözőknek is jár a CSOK

A világ bármely pontjáról hazaköltöző magyarok jogosultak lesznek a CSOK-ra, a CSOK-hitelre és az akár 10 milliós kamatmentes kölcsönre is július elsejétől - ezt ma jelentette be a családügyi államtitkár. Novák Katalin azt mondta, elégedett, mert eddig majdnem 50 ezer újszülöttet vállaltak az igénylők a CSOK több mint 3 évvel ezelőtti bevezetése óta. A Nemzeti Bank szerint viszont egyelőre csak részben nevezhető sikeresnek a program.    

Akár 15 millióba is kerülhet a felújítás az új falusi CSOK-kal

Akár 15 milliót kell majd felújításra költeniük a 3 gyerekeseknek, ha használt házat vesznek az új falusi CSOK-kal - így számol az Építési Vállalkozók Szakszövetsége. Szerintük többnyire leromlott állapotú, korszerűtlen épületek sorakoznak a községekben. Csütörtökön derült ki, hogy végül 5 millió forint állami támogatás jár majd használt ingatlan vásárlásához, illetve további legfeljebb 5 millió felújításhoz az elnéptelenedő kistelepüléseken.

Hogy lehet manapság saját lakásunk?

A CSOK a családok többségénél nem elérhető, a lakástakarékpénztárakat tulajdonképpen felszámolta a kormány. Arra voltunk kíváncsiak, milyen lehetősége marad annak, aki lakást szeretne.

CSOK: kevesebb papírmunka lesz

Kevesebb utánajárás, kevesebb papírmunka - így akarja egyszerűsíteni a családi otthonteremtési kedvezményt igénylők dolgát a kormány. Csütörtökön Lázár János jelentette be, hogy már dolgoznak azon, hogyan csökkentsék a CSOK-ot igénylők adminisztratív terheit. A szocialisták szerint inkább ki kellene terjeszteni a jogosultak körét, hogy az egy és két gyerekesek nagyobb támogatást kaphassanak.

CSOK: 27 ezren vehették fel

Már több mint 32 ezer CSOK kérelmet hagytak jóvá tavaly július óta, erről a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára beszélt. Dömötör Csaba elmondta, az otthonteremtési kedvezmény összértéke eléri a 73 milliárd forintot. A kormány a javuló gazdasági adatok és az emelkedő bérek miatt a kérelmek számának emelkedésére számít. A jövő évi költségvetésben a kabinet 211 milliárd forintot biztosít otthonteremtésre. A Családi Otthonteremtési kedvezmény a lakáspiacra is kedvező hatással van, idén 2 és félszer annyi új lakás építésére adtak engedélyt, mint tavaly.

Nincs hely az óvodában a CSOK miatt

Feleannyi gyereknek van hely a péceli óvodákba, mint kellene - a CSOK miatt. A független polgármester az RTL Híradónak azt mondta, a kormány hibázott, mert nem számolt a lakásépítési támogatás következményeivel, hogy hirtelen túlnépesedhetnek az agglomerációs települések. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint Pécel a bizonyíték, hogy működik a kormány otthonteremtési programja. Rogán Antal támogatást ígért a városnak.

Az utolsó pillanatban visszakozott a bank

Az utolsó pillanatban utasították el egy háromgyermekes család CSOK igénylését, mert módosult a rendelet. Aznap állította le a bank az ügyletet, amikor az adásvételi szerződést kötötték volna. A budapesti család az albérletet akarta saját házra cserélni az állami támogatásból. Az épület azonban osztatlan közös tulajdonú telken épült. Ez február előtt nem volt akadály, de a CSOK rendeletet időközben úgy módosították, hogy ilyen házra már nem igényelhető a támogatás.

CSOK: a lakásárak miatt sokan mégsem kérik

Ötödével emelkedett az új ingatlanok ára a Családi Otthonteremtési Kedvezmény bevezetése óta. A bankok szerint egyre több család kénytelen lemondani a kinézett lakásról, vagy házról, mert az túl drága lett. A Híradónknak nyilatkozó ingatlanszakértő azt mondja: a telkek és az építőanyagok árának emelkedése miatt semmit sem lehet érzékelni az áfacsökkentésből. A kormány szerint kevés az új ingatlan, ezért drágulnak a lakások, de arra számítanak, hogy fél éven belül javul a helyzet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való