KERESÉS search-close

csecsemő

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csecsemő"

Továbbra is hiánycikk a K-vitamin ampulla

K-vitamint csecsemőknek kell adni, rögtön születésük után a kórházban, majd otthon havonta, fél éves korukig az agyvérzés elkerülése végett. Még májusban a Gyógyszerészeti Intézettől azt közölték, külföldről szereznek be. Ma több patikával is beszéltünk országszerte, sehol nem lehet kapni.

5 év börtön a 2 hónapos fiát bántalmazó apának

Elsírta magát a tárgyaláson az apa, akit 2 hónapos fia bántalmazásával vádoltak. A 28 éves férfi tagadta, hogy ő ütötte meg a csecsemőt, akinek több bordája eltörött. A gyereket csak napokkal később vitték orvoshoz, ezért azt anyát is megvádolták, segítségnyújtás elmulasztásával.

245 grammal született a csecsemő, most hazaengedték

Öt hónap után hazamehetett a kórházból a világ legkisebb élve született csecsemője. A Saybie névre keresztelt kislány decemberben 245 grammal látta meg a napvilágot és egy tenyérben elfért. Vagyis akkora volt, mint egy nagyobb alma. Szüleinek az orvosok azt mondták, legfeljebb egy órát fog élni, most a csodájára járnak.

Szégyellte, hogy kínai az apa - magára hagyta újszülöttjét

Félt attól, hogy kiderül: kínai a gyereke apja. Úgy tudjuk, ezzel védekezik a nő, aki magára hagyta újszülöttjét a patakparton, a Pest megyei Máriabesnyőn, még csütörtökön. A nő apja az RTL Híradónak azt mondta: ő sem tudta, hogy lánya terhes, de a történtek ellenére kiáll mellette. A nő őrizetbe került. A csecsemő már jól van, a nagyszülők szeretnék felnevelni.
A lánya apja és a férfi, aki megtalálta az újszülötette, ide kattintva részletesebben nyilatkozik.

Beismerte az apa, hogy megverte az 5 hónapos csecsemőt

Idegesítette, hogy sír, ezért verte meg az 5 hónapos csecsemőt az apja Ötvöskónyiban. A rendőrség szerint hónapok óta tartott a bántalmazás, a férfi mindent beismert, bár a nyomozóknak azt vallotta, április elején csak megszorította a kisfiú karját, ami azonban eltört. Ezt a családsegítő vette észre, ezután került kórházba a gyerek. Ha az apát elítélik, akár 8 év börtönt is kaphat.

Szilánkosra törte öt hónapos gyermeke karját

Apja törte szilánkosra egy öt hónapos csecsemő karját a gyanú szerint. A gyerek anyja azt mondta, az ölében fogta a kisfiút, amikor élettársa ütni kezdte. Két nappal később a családsegítő vitte kórházba a babát, ahol kiderült, a karja eltört, a feje megsérült és súlyosan alultáplált. A 41 éves apát letartóztatták.

Döbbenetes: két éve az erdőben hagyta másik újszülöttjét a gyilkossággal vádolt nő

Már két éve is született gyereke, akit akkor magára hagyott egy erdőben – ezt mondta a rendőröknek a csecsemője megölésével gyanúsított sárkeresztúri nő. A gyanú szerint múlt héten egy sufniban szült egészséges kislányt, majd végzett vele a Fejér megyei Zichyújfaluban.

Egy hónapra börtönbe került az a nő, aki a gyanú szerint megölte kislányát

Egy hónapra börtönbe került az a 23 éves nő, aki a gyanú szerint megölte újszülött kislányát a Fejér megyei Zichyújfaluban, még szombaton. A bíróság délelőtt döntött a letartóztatásáról. Hozzátartozói közül senki sem ment el a tárgyalásra. A nyomozók szerint a barátjánál, egy sufniban szülte meg a gyerekét, majd végzett vele. A nő anyja kedden azt mondta Híradónknak: még ő sem tudta, hogy a lánya gyereket vár. Ha elítélik, akár élete végéig rács mögött maradhat.
Az édesanyával készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

 

CSECSEMŐGYILKOSSÁG: Tudja, hogy babát szült, de másra nem emlékszik

Megrázó történet!
Senki sem tudott arról, hogy gyereket vár. Ezt mondta Híradónknak, annak a fiatal nőnek az anyja, aki a gyanú szerint megölte csecsemőjét a hétvégén. Szerinte lányát magára hagyták, amikor rosszul lett, ezért eshetett kétségbe. A nyomozás eddigi adatai szerint a barátjánál, egy sufniban szülte meg a kislányt, majd egy műanyag csővel megfojtotta.
A Híradó korábbi riportját itt nézheti meg.

Bravúros: életmentő műtétet hajtottak végre egy 1 hónapos csecsemőn

Az orvoslás történetében egészen ritka, bravúros műtétet hajtottak végre egy mindössze egy hónapos csecsemőn Mexikóban. Fél centiméteres daganatot távolítottak el a csecsemő agyából, miután a tumor már vízfejűséget és agyhártyagyulladást okozott. A kislány jól van.

Nem szándékosan oltotta ki kisbabája életét, mégis bűnös

Megrázó történet!
Az, hogy gyilkosnak nevezik, maga a pokol. Ezt mondta az utolsó jogán az a nő, aki még 2016-ban úgy megrázta a csecsemőjét, hogy a kislány belehalt a bántalmazásba. Kedden jogerősen 7 év szabadságvesztésre ítélték. Mindvégig tagadta, hogy megütötte és megrázta volna a 7 hónapos csecsemőt. Az ügyész azt mondta, nincs mentség a bántalmazásra. A bíró szerint bár nem szándékosan oltotta ki kisbabája életét, mégis bűnös.
Az édesanya utolsó szó jogán mondott beszédét ide kattintva hallgathatja meg.

Húha! Megjött a gólya a Villába

Sosem könnyű az ébredés a luxusbörtönben, pláne ha egy csecsemő sírása riasztja fel a villalakókat. Vajon mi történhetett?

Élve találták meg a csecsemőt a felrobbant ház romjai között

Élve találtak meg egy 11 hónapos csecsemőt az oroszországi házrobbanás helyszínén. Az orvosok szerint életveszélyes állapotban van, de minden esélye megvan, hogy felépüljön. A tegnap hajnali detonáció óta nyolc holttestet emeltek ki a romok közül. 36 emberről viszont semmit sem tudni.

Súlyosabb büntetést kapott a nő, aki meggyilkolta újszülöttjét

Megrázó történet.
Súlyosabb büntetést kapott jogerősen az a nő, aki meggyilkolta újszülöttjét tavaly februárban a Nógrád megyei Mihálygergén. Az akkor 27 éves nő, a fészerben egy kartondobozba rejtette el a holttestet. Másodfokon hét és fél éves börtönre ítélték, ami másfél évvel több, amint amit korábban kapott. A tragédia a mai napig sokkolja a falu lakóit.

 

Mi lesz a Honvédkórház koraszülött osztályával?

„Ne engedjük, hogy az ország egyik legjobb koraszülött centruma is az enyészeté legyen!”- ez áll abban a petícióban, amit kedd este indított útjára egy szülő. Gabriella koraszülött gyermekét is a Honvédkórházban ápolták két hétig. Amikor ők voltak bent az orvos létszám 20 körül volt, most úgy tudja, három orvos dolgozik az osztályon. Éppen ezért kell december közepétől egy időre bezárni a koraszülöttcentrumot.

Lili: „Egy selejt vagyok”

Lili teljesen maga alatt van a kisfia miatt, és fogalma sincs, mi lenne a tökéletes megoldás.

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Sokkoló: ki akarják deríteni miért születik annyi végtag nélküli csecsemő Franciaországban

Végtagok nélkül született csecsemők sokkolják Franciaországot. Miután az elmúlt években megmagyarázhatatlanul sok újszülött jött világra kar vagy láb nélkül, a hatóságok országos nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, mi okozhatja a rendellenességet. A legtöbb esetet az ország egy bizonyos részén, a keleti régióban jegyezték fel.

Megölhette 4 hónapos csecsemőjét

Figyelem, megrázó történet!
Megfojtotta 4 hónapos csecsemőjét egy asszony pénteken délután a Pest megyei Sülysápon. Nem sokkal később feladta megát a rendőrségen. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tragédiát. A közelben élők is csak találgatnak. Azt mondják sokat látták a nőt az utcán a gyerekével sétálni. Boldognak tűnt. Úgy tudjuk a rendőrség őrizetbe vette az anyát és emberölés miatt indult ellene eljárás. 

Csecsemőt hagyhatott hátra a lövöldöző

Néhány hónapos csecsemőt hagyhatott maga után a fertőrákosi lövöldöző- ezt a Blikk írta meg. A 40 éves férfi még pénteken fejszenyéllel támadt saját anyjára, annak élettársát pedig meglőtte, ezután magával is végzett. A lap szerint a támadónak nemrég született gyermeke Ausztriában élő barátnőjétől.

Cukorbetegséget okozhat a csecsemő helytelen táplálkozása

Akár cukorbetegséget is okozhat később, ha élete első ezer napjában helytelenül táplálnak egy csecsemőt. Erre hívja fel a figyelmet a Magyar Dietetikusok szövetsége a cukorbetegek világnapja alkalmából. Ebbe már a terhesség időszaka is beleszámít.

Geréb szabad, de nem dolgozhat

Nem indokolta meg Áder János, hogy miért adott kegyelmet Geréb Ágnesnek. A szülész-nőgyógyászt két otthon született csecsemő halála miatt ítélték két év letöltendő börtönbüntetésre. Ezt a büntetést engedte most el az államfő. Ugyanakkor a foglalkozástól való eltiltást érvényben hagyta, vagyis Geréb Ágnes sem nőgyógyászként, sem bábaként nem dolgozhat és a priusza is megmarad.

Csecsemőt is menteni kellett a paneltűzben

Egy alig néhány hónapos csecsemőt is ki kellett menekíteni abból a budapesti panelházból, ahol teljesen kiégett egy lakás reggel. A második emeleten csaptak fel a lángok, a kisgyerekes család melletti lakásban. Úgy tudjuk, hogy abban egy 16 éves lány és egy férfi éppen aludt. Nekik egy környéken lévő férfi segített. Négyen kerültek kórházba, köztük három gyerek.

 

Hét év börtön a brutális apának

Nem jogerősen elítélte az egri bíróság azt a 23 éves férfit, aki két éve halálos koponyasérülést okozott három hónapos kisfiának. Azért bántotta a csecsemőt, mert idegesítette a sírása.

 

Börtön a gyerekgyilkos anyának


szerző:
2018.06.07. 18:08
Börtön a gyerekgyilkos anyának

Amivel vádolják, arra képtelen lett volna. A gyermeke volt a mindene. Ezt mondta az utolsó szó jogán a saját csecsemője meggyilkolásával vádolt nő, aki a vád szerint többször fejen ütötte, majd megrázta 7 hónapos babáját.

Bedrogozhatta öt hónapos gyerekét

Kábítószer túladagolásban halt meg egy csecsemő, mert az anyja amfetamint adhatott be neki. A kisbaba halálát oxigénhiány és fulladás okozta.

Megszületett Suhajda Szilárdék kisbabája!

Suhajda Szilárdék kisbabája két hete született meg. Az újdonsült apuka beavatott minket az apaság rejtelmeibe!

Minden, amit eddig tudni lehet Katalin hercegné és Vilmos herceg kisfiáról!

Hétfőn késő délelőtt megszületett Vilmos és Katalin harmadik gyermeke. Összegyűjtöttünk minden infót, amit eddig tudni lehet a kisfiúról!

Megölte és elásta az újszülöttet

Csecsemő holttestére bukkantak szántás közben. Az egyik szomszéd szerint az anyának ez volt a hetedik gyereke, de senki nem tudta, hogy terhes. Otthon szült, és a gyanú szerint pár órával később megölte a babát. Nyilatkozott nekünk a gazda, aki szántás közben megtalálta a holttestet.

Íme a Dévény-módszer!


szerző:
2018.04.17. 08:59
Íme a Dévény-módszer!

Mézám Zsuzsanna, DSGM szakgyógytornász mesélt a csecsemő és kiskorú gyermekek mozgásának fejlesztéséről és a Dévény-módszerről. Mit takar ez pontosan?

8,5 év a csecsemőgyilkos anyának

Több mint egy éven át rejtegethette kislánya holttestét - nyolc év hat hónap börtönre ítélte a bíróság az érdi asszonyt. A vád szerint 2015. végén megszülte, majd megfojtotta a gyereket, azután egy kutyaólban rejtette el a testet. Az ítélet nem jogerős, mert a nő enyhítésért fellebbezett. Megrázó történet következik.

 

Fókusz 2018-01-18


szerző:
2018.01.18. 18:55
BRUTÁLIS PÁSZTÓI GYILKOSSÁG: Rémálmok gyötrik a férfit

Élve született az a csecsemő, akinek az egyik testrészét hétfőn egy kutya vitte be egy pásztói házba. Elköltözik, azt mondja, nem tud itt élni tovább. Balázs Szabolcsot rémálmok gyötrik, mióta kutyája megtalálta a csecsemő maradványait.

Ismerd meg te is a Dévény-módszert

A felnőttek mellett már a gyerekek számára is elérhetőek különböző gyógytornák és mozgásfejlesztő módszerek. Az egyik ilyen például a Dévény-módszer, melyről Mézám Zsuzsanna, szakgyógytornász rántotta le a leplet.

Négyhónapos csecsemőt mentettek

Négyhónapos csecsemőt és a szüleit mentették a rendőrök és a tűzoltók hétvégén egy égő tápiószelei házból. A család az emeleten rekedt, mert a tűz a kijárathoz vezető lépcsőt is elérte.

Védőoltás: „Volt némi fennakadás”

Volt ugyan némi fennakadás, de mától mindenhol lesz elég oltóanyag a csecsemőknek. Ezt mondta ma az Emberi Erőforrások minisztériumának helyettes államtitkára. De azt nem tudni, hogy miért volt a probléma. A minisztérium szerint a beszállítás akadozott, a gyártó állítja, ők folyamatosan szállítottak. A Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének Elnöke azt mondja, nekik senki, semmiről nem szólt. Közben több kisbaba hetek óta nem kapta meg az 5 legsúlyosabb betegség elleni kötelező védőoltást.

Nincs védőoltás a csecsemőknek

Országszerte hiány a csecsemők kötelező védőoltása, ami a többi közt gyerekbénulás, és a szamárköhögés ellen véd. Ezt a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke mondta az RTL Híradónak.

Csecsemőhalál: hallgat a kórház

Az orvosokat, nővéreket, betegeket is meg kellene vizsgálni a Honvéd Kórházban, miután egy csecsemő valószínűleg kórházi fertőzésben halt meg - ezt mondta Híradónknak egy szakorvos. Mindezt azért, hogy kiderüljön honnan indult a baktérium. Hétfőn számoltunk be arról, hogy egy házaspár feljelentést tett, miután gyermekük 8 naposan meghalt, mert egy halálos kórházi baktérium fertőzte meg a fővárosi Honvédkórházban. Az intézménytől ma azt írták, személyiségi jogok miatt nem adhatnak felvilágosítást.

Nem tudták megmenteni a babát

Valószínűleg agyhártyagyulladás miatt halt meg egy hevesi csecsemő. A hét hónapos kislányt reggel vitték orvoshoz, mert nyugtalanul aludt, hőemelkedése volt és kiütések voltak rajta. A gyerek a vizsgálat közben elveszítette az eszméletét, mentőhelikoptert hívtak hozzá, az orvosok egy órán át küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni. Még vizsgálják, hogy valóban agyhártyagyulladás okozta-e a gyerek halálát.

19 napos csecsemőt mentettek meg

Egy háziorvos és egy karbantartó élesztett újra egy 19 napos csecsemőt Dunakeszin. A koraszülött kislány légzése otthon állt le, másfél órával azután, hogy a szülők hazavitték a kórházból. Szülei a közeli SZTK-ba rohantak vele, a babának ekkor már nem dobogott a szíve. Az éppen rendelő háziorvos azonnal elkezdte az újraélesztést, ezután egy karbantartó segített stabilizálni a baba állapotát a mentők kiérkezéséig.

Olyan sérüléseket okozott gyermekének, hogy meghalt

Nem érzi magát bűnösnek – ezt mondta a bíróságon az a recski férfi, akit azzal vádolnak, hogy olyan sérüléseket okozott a gyerekeinek, hogy az egyik meghalt, a másik maradandó károsodást szenvedett. Tavaly nyáron holtan vittek szülei orvoshoz egy két hónapos kisfiút. Azt mondták, kiesett a babakocsiból. Az apa ellen indult eljárás, és kiderült, a családtól korábban a nagyobbik gyereket már elvették bántalmazás miatt. 

Megölte a babát, 10 évet kapott


szerző:
2017.03.13. 18:03
Megölte a babát, 10 évet kapott

Zokogott, amikor meghallotta az ítéletet az a taktaharkányi nő, akit tíz év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, mert megölte újszülött csecsemőjét tavaly januárban. Az asszonynak már volt három gyereke. A vád szerint titokban szülte meg negyedik, egészséges kislányát, majd a kerti vécébe dobta. A bíróság szerint szándékosan ölte meg a csecsemőt. Megrázó történetet láthatnak!

Halálra rázhatta a csecsemőt

Úgy megrázta egy magyar bébiszitter a rábízott csecsemőt, hogy az belehalt a sérüléseibe – írta meg a Daily Mail. Az eset még 2014-ben történt Londonban, a nő elleni per most folyik. Az általunk megkérdezett gyermekorvos szerint sokszor a síró csecsemőt akarják rázással megnyugtatni a szülők, de ez könnyen maradandó sérüléshez vezet, legrosszabb esetben pedig a bele is halhat a gyerek.

Megszületett Janet Jackson első gyermeke

Az ötven éves énekesnő január 3-án adott életet Wissam Al Manával közös kisfiának. Gratulálunk!

Babát hagytak az inkubátorban

Karácsonyi Zéténynek nevezték el a nővérek azt a kisbabát, akit szenteste hagytak ott az egyik miskolci kórház előtti babamentő inkubátorban. A csecsemő egészséges, több mint 3 és fél kilós kisfiú. Ő a 12. kisbaba, akit a miskolci babamentő berendezésben találtak az orvosok. Egyelőre a kórház koraszülött osztályán van, ha szülei nem jelentkeznek érte, hat hét múlva örökbe lehet fogadni.

Koraszülötteket is kell oltani

A közhiedelemmel ellentétben a koraszülött csecsemőknek is ugyanúgy be kell adni a védőoltásokat, mint az időre született gyermekeknek. Ezt mondta az RTL Híradónak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Magyarországon a koraszülött csecsemők nagyjából 30 százaléka kap valamilyen fertőzést. A Semmelweis Egyetem szakorvosa szerint ezekre az anyatej a legjobb gyógyszer.

Megkapták a szükséges gépeket

Eddig kölcsönkérték a gépeket, mostantól saját eszközzel is elvégezhetik az újszülöttek hallásvizsgálatát. Bár ez január óta kötelező, 16 budapesti és Pest megyei kórház csak most kapott a vizsgálathoz szükséges készüléket. Az emberi erőforrások minisztere szerint, már minden intézményben el tudják végezni a szűrést, mert a többi kórház már korábban, uniós támogatásból megkapta a berendezést.

Életveszélyes gyerekjátékok

Veszélyes csörgőket és sípoló babajátékokat vont ki a forgalomból a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Összesen 22 játékot vizsgáltak, 12 nem felelt meg az előírásoknak. Volt, ami kézzel túl könnyen szétszedhető, és olyan is, ami a törésteszten apró darabokra hullott. De túl hosszú nyelű csörgőt is találtak, amitől egy csecsemő akár meg is fulladhat.

Átalakíthatták a légpuskát

Továbbra is válságos az állapota annak a 11 hónapos csecsemőnek, akit édesapja vasárnap lőtt fejbe légpuskával a Baranya megyei Oldon. A kórházban kedden azt közölték még mindig lélegeztető gépen tartják. Az RTL Híradó megkérdezett fegyverszakértő szerint a légpuskába egy szabálytalan, az átlagosnál erősebb rugót tehettek, mivel a fegyver alap alkatrésze nem képes a koponya átszakítására. A rendőrség azt közölte, vizsgálják a fegyvert is.

Intenzíven a fejbelőtt csecsemő

Jelenleg is intenzív osztályon ápolják azt a 11 hónapos csecsemőt, akit vasárnap fejbe lőtt egy légpuskával az édesapja a Baranya megyei Oldon. A rendőrség közlése szerint a 22 éves férfi rosszul rakta le a töltött fegyvert, amit véletlenül elsütött. A helyiek szerint a lövés a kisfiú homlokát érte, a golyó átszakította a koponyát, majd a tarkójánál állt meg. Mentőhelikoptert küldtek érte és azonnal kórházba vitték. Állapota még mindig kritikus. Az általunk megkérdezett puskaműves szerint, ha a szülő helyesen tárolta volna a puskát, a baleset nem történik meg.

Az anya ölhette meg a csecsemőjét

Tragédia Fertőendréden - egy nyolchónapos csecsemő halt meg a hétvégén - értesült a Kisalföld. A rendőrség nem árult el részleteket, azonban a bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte a gyermek anyját. A faluban csak találgatnak, mi történhetett a kislánnyal. A rendőrök halált okozó testi sértés miatt nyomoznak. Megrázó történet következik.

Ügyvéd: Fondorlatos, gátlástalan elkövetés

Még ügyvédje sem tudott mentséget felhozni védence tettére. Az 52 éves férfit tavaly szeptemberben rokonai kapták rajta, amint egy 11 hónapos csecsemővel erőszakoskodik. Egy éve van előzetes letartóztatásban. Azóta egyszer sem láttak rajta megbánást. Első fokon 12 évre ítélték a kisfiú molesztálásáért. De fellebbezett, mert enyhébb ítéletet akart. Most, másodfokon 9 év fegyházat kapott.

12 évre enyhítették az életfogytiglant

Jelentősen enyhítette a sarkadi csecsemőgyilkos büntetését a Szegedi Ítélőtábla. Az első fokon emberölésért kiszabott életfogytig tartó büntetés helyett 12 év fegyházat kapott a nyolc hónapos gyerekét agyonverő férfi. A bíró szerint azért változtatattak az ítéleten, mert a férfi korábban is verte gyerekeit, azt hihette, ha ököllel üti a csecsemőt a baba most is megússza a verést.

Így teljesítettek a villalakók babagondozásból!

A gyengébbik nem képviselői genetikailag megfelelő partnereket választottak maguknak, ami ugye elengedhetetlen a gyermekáldáshoz. Ezután a gólya meg is érkezett a Villába, így 12 újdonsült szülő kóstolhatott bele a babázás örömeibe. Lássuk, milyen eredménnyel végezték el a baba szimulációs feladatot!

Mentőben született, újraélesztették

Nem sírt fel, és nem lélegzett a csecsemő, akit édesanyja a mentőautóban hozott világra néhány napja. A mentő elindult a nővel, de még az úton félre kellett állnia, a szülés ugyanis megkezdődött. Kisfiút hozott világra az anya, a babát azonban születése után újra kellett éleszteni. Információink szerint azóta a baba és az édesanya is a debreceni klinikán vannak.

Koraszülöttet élesztettek újra

24. hétre született csecsemőt élesztettek újra mentősök Budapesten. Az eset még a múlt héten történt. Az édesanya otthon lett rosszul, mire a mentők kiértek, már megszülte kislányát, ám a baba nem lélegzett. Az orvosok a lakás konyhaasztalán küzdöttek a kicsi életéért, miközben a sokkos állapotban lévő anyát is ellátták. Mindkettejüket kórházban ápolják, de a család kérésére nem adnak felvilágosítást az állapotukról.

24 és fél hetes magzatot élesztettek újra a mentők

Néhány napja telefonon riasztották a Mentőszolgálatot, hogy Budapesten egy 24 és fél hetes kismama görcsöl. A mentőket a helyszínen a nagymama sírva fogadta. Kiderült, hogy a baba megszületett és úgy látják, halott.

Fókusz 2016-07-19


szerző:
2016.07.19. 18:55
Megkerült a terrortámadáskor eltűnt baba

Nyolchónapos gyerek került elő egészségesen Nizzában, még csütörtök este vesztette el a családja a gázolásos terrortámadás utáni káoszban. Utcai felhívásokkal és a közösségi oldalakon is keresték a kicsit. Végül kiderült, hogy egy francia nő talált rá a gyerekre, hazavitte, és vigyázott rá, amíg a család előkerül. 10 gyerekre azonban hiába várnak már szülei. Ők is az áldozatok között vannak. A csütörtöki terrortámadásban összesen 84-en haltak meg, de csaknem 20-an még mindig életveszélyes állapotban vannak. Megrázó tudósítás!

Előzetesben a meghalt baba apja

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a recski férfit, aki a gyanú szerint elejtette 2 hónapos kisfiát, halálos sérüléseket okozva neki. A gyermeket csak másnap vitték orvoshoz, de akkor már nem élt. A 21 éves apát halált okozó testi sértéssel gyanúsítják. A 19 éves anya egyelőre szabad lábon védekezhet, az ő felelősségét még vizsgálják.

Mit tegyünk, ha nem alszik a baba?

A gyermekek harmadának vannak alvásproblémái. De vajon mit tehetnek a szülők? Mutatjuk a megoldást!

Az ételallergia már gyermekkorban kimutatható

Sajnos manapság népbetegségnek számít az ételintolerancia, ami az orvosok szerint már gyermekkorban kimutatható. De vajon hogyan lehet felismerni?

Lefagyasztotta halott csecsemőjét

Megrázó történet! A mélyhűtőben rejtegette újszülött csecsemője holttestét két éven át egy szlovákiai asszony. A háromgyerekes anya még Magyarországon, akkori élettársánál hozta világra a babát. Amikor elköltözött tőle, volt barátja utánavitte Szlovákiába a csecsemő holttestét, az anya ott is a fagyasztóban rejtette el. A rendőrséget a volt élettárs értesítette.

Fókusz Plusz 2016-05-07


szerző:
2016.05.07. 18:55
Csecsemőt mentettek ki a romok alól

Karcolás nélkül megúszta egy nyolchónapos csecsemő a csütörtöki japán földrengést, miután több mint nyolc órát töltött a romok alatt. A mentőcsapatnak hat órájába telt, amíg a felszínre tudták hozni a kislányt. A katasztrófa halálos áldozatainak száma közben már kilencre emelkedett, a túlélők utáni kutatás azóta is tart.
 

Már csecsemőkorban kialakul sok betegség

Az egyéves gyerekek csaknem fele D-vitamin és vashiányos, ráadásul a koleszterinszintjük is magas. Ez derül ki egy magyar kutatásból, amelyben csecsemőket vizsgáltak 3 éves korukig.

Szigorúbb büntetést kérnek az orvosoknak

Szigorúbb büntetést kér az ügyészség annak a két heves megyei orvosnak az ügyében, akik 3 éve nem vették komolyan egy lázas csecsemő betegségét. A kislány meghalt. Egyikük meg sem vizsgálta a gyermeket, őt szerdán 600 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A másik orvos megvizsgálta a kisbabát, de rosszul diagnosztizálta a betegségét, őt felmentették.

Meghalt a csecsemő, pénzbírság az orvosnak

Pénzbírságra ítélte a bíróság azt a hevesi ügyeletvezetőt, aki három éve nem vette komolyan egy lázas tarnabodi csecsemő betegségét. A hathónapos kislány meghalt. Egyik helyről a másikra küldözgették a szülőket a beteg babával, akinek 41 fokos láza volt.

Bogár miatt rántotta el a kormányt

Megsérült egy öt hónapos csecsemő és anyja tegnap egy balesetben, Vas megyében. A nő egy rovart akart elhessegetni fia arcáról, de közben elhúzta a kormányt. A kocsival az árokba csapódtak. A mentők kórházba vitték őket.
 

Csecsemő is volt a karambolozó autóban

Csecsemő is ült abban az autóban, amelyiknek fékezés nélkül nekiment egy piroson áthajtó kocsi Budapesten. A balesetet egy 20 év körüli sofőr okozta, aki nagy sebességgel átrobogott a már másodpercek óta tilos jelzésen. A Váci úton szabályosan közlekedő terepjáróban egy házaspár utazott néhány hónapos babájukkal - ők szerencsére csak könnyebb sérültek meg. A balesetet okozó sofőr és utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba vitték.

Élve született a baba, anyja a vécébe dobta

Élve született a csecsemő, akit a kerti wc-be dobtak Nagykállóban - ezt állapította meg a szakértői vizsgálat. Az anyát férje vitte kórházba, ahol a nőgyógyász vette észre, hogy nemrég szült, de a csecsemő nem volt vele, ezért hívta a rendőrséget. Azonnal keresni kezdték az újszülöttet, akinek már csak a holttestét találták meg az udvari wc-be dobva.

Elveszik a drogozó anyák újszülöttjeit

Nem vihetik haza csecsemőiket a törökszentmiklósi drogos nők. Állami gondozásba veszik azt a két kisbabát, akik idő előtt születtek, miután mindkét anya eszméletlen állapotban, bedrogozva került kórházba.

Kisbabát tettek a kecskeméti inkubátorba

Az újszülöttmentő inkubátorban hagytak egy kisbabát Kecskeméten. A kislányt születése után egy-két órával tehették a készülékbe. Jól van és a kórház dolgozóitól az Ignác Brigitta nevet kapta. Most még a koraszülött intenzív osztályon tartják megfigyelésen, de hamarosan új családot keresnek neki.

Zebrán gázolták el a babakocsis anyukát

Egy nyolc hónapos csecsemőt és édesanyját ütötték el délután Budapesten. A baleset a XIII. kerületben, a Váci út többsávos szakaszán történt, egy gyalogátkelőnél. Úgy tudjuk, hogy a csecsemő és édesanyja könnyebben megsérült, de kivizsgálásra kórházba szállították őket.

Dizájnerdrog - a méreg, aminek a hatása élesben derül csak ki

Dizájnerdrog. A méreg, amiről még a díler sem tudja, hogy valójában micsoda. És hogy milyen lesz a hatása?  Azt meg végképp nem. Mivel folyamatosan újabb és újabb vegyületeket értékesítenek, nincs idő tesztelni sem… Hogy milyen következménye lesz a fogyasztásának, majd kiderül. Sajnos élesben.

Meghalt mindkét drogozó kisbabája

Az RTL Híradó úgy értesült, hogy meghalt az a két csecsemő, akiket idő előtt császármetszéssel hoztak a világra, miután mindkét kismama drogmérgezést kapott Törökszentmiklóson. A két nő még mindig életveszélyes állapotban van. A Szolnok megyei városból összesen hat ember került kórházba csütörtökön és pénteken, miután úgynevezett dizájner drogot fogyasztottak.

Rendőrnő szoptatta meg az újszülöttet

Hőssé vált egy rendőrnő Kolumbiában, miután megszoptatott egy magára hagyott csecsemőt. A baba az éhhalál szélén állt, de így megmenekült. A rendőrnő maga is anyuka, így volt teje. Figyelem a téma egyeseket érzékenyen érinthet.

Napi Doktor: nátha csecsemőkorban

A náthára, mi felnőttek legtöbbször ügyet sem vetünk, ugyanúgy elmegyünk dolgozni, ám a kisgyerekeknél és főleg a csecsemőknél ez komoly problémákat is okozhat, náluk sokkal jobban oda kell figyelni a náthás és felső légúti megbetegedésekre. Hogyan? Erről beszéltünk Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvossal.

Januártól géppel mérik a csecsemők hallását

Januártól már csak géppel lehetne vizsgálni az újszülöttek hallását, a kórházak többségében azonban nincs erre alkalmas készülék. A legtöbb helyen még tapsolnak az újszülött mellett, hogy kiderüljön, hall-e. Így viszont sok hallásprobléma rejtve marad. A gépi vizsgálat eredetileg idén szeptembertől lett volna kötelező, de jövő januárra módosították a határidőt. A közbeszerzési eljárás még tart, de az Egészségügyi Ellátó Központ szerint a gépek januárra a kórházakban lesznek.

600 csecsemő részvételével rendeztek mászóversenyt Japánban

Ezzel egyébként világrekordot állítottak fel, ugyanis sosem mászott még ennyi bébi dokumentáltan egy helyen, pláne nem versenyszerűen. Kőkemény sportvideó Japánból!

Testvérei okozhatták a kisfiú halálát

Belehalt sérüléseibe az a nyolc hónapos csecsemő, aki szerdán égett meg Orosházán. A kisfiú édesanyja azt mondta az RTL Híradónak, hogy amikor kiment a mosdóba, akkor kapott lángra a gyerek ágya mellett működő hősugárzó.

Első fokon felmentette a bíróság az Alíz halálával vádolt orvosokat

Náthának hitték a tüdőgyulladást, ezért halhatott meg az alig 1 éves Alíz?  A család kálváriája 5 évvel ezelőtt kezdődött, amikor az akkor 3 hónapos picit a szülők egy fertőzés miatt kórházba vitték, az életét azonban nem sikerült megmenteni. A szülő akkor feljelentést tettek, mert szerintük orvosi mulasztás történt.  Az évek óta húzódó perben első fokon tegnap hozott ítéletet a bíróság, mely szerint nem történt mulasztás. Az ítélet nem jogerős, a család fellebbezett. Reggel vendégünk volt Németh Kornél, Simori Renáta és Dr. Simonka Csaba, ügyvéd.

Válságos állapotban a megégett csecsemő

Súlyosan megégett egy nyolc hónapos csecsemő Orosházán. A balesetet az eddigi információk szerint a gyerekszobában elhelyezett hősugárzó okozta, ami valamiért kigyulladt, a lángok pedig átterjedtek az ágyra, amiben a gyerek feküdt. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, de a gyermek testének nyolcvan százaléka megégett. A csecsemőt mentőhelikopterrel szállították Budapestre.

A csecsemő Hitler elpusztításán elmélkedik az internet - szavazzon, hogy Ön mit gondol!

A New York Times magazinja súlyos morális problémákat feszegető kérdést szegezett az olvasóinak: ha visszamehetnének az időben abba a korba, amikor Hitler még csecsemő volt, képesek lennének végezni vele, hogy megakadályozzák későbbi tetteit? Most itt a lehetőség, Ön is válaszolhat, hogy mit tenne a nehéz helyzetben!

Csecsemővel mentek boltot rabolni


szerző:
2015.10.14. 18:25
Csecsemővel mentek boltot rabolni

Három fegyveres egy karonülő csecsemővel rabolt ki egy ruhaboltot Buenos Aires külvárosában. A biztonsági kamera felvette, hogy amíg a rablók a pult mögött ütik és rugdossák a bolt tulajdonosát, addig a pár hónapos kisgyerek a padlón játszik.

Két orral született egy csecsemő Peruban

Egy rendkívül ritka genetikai betegség miatt két orral született egy csecsemő Peruban. Állapota stabil, de hamarosan megműtik.

Tb-finanszírozást kapott a Dévény-módszer

A jövőben az egészségbiztosító finanszírozza a csecsemők és kisgyermekek Dévény-módszerrel való kezelését. Ennek kapcsán hívtuk meg a módszert kidolgozó Dévény Anna gyógytornászt.

A gyerekülés védte meg a csecsemőt

Négyen sérültek meg egy balestben Eger és Egerbakta között szerda este, mikor két autó összeütközött egy kanyarban. Az egyikben egy 3 hónapos csecsemő is utazott – neki nem lett baja, a gyerekülés védte meg. A két autó többi utasát könnyű sérülésekkel szállították kórházba. Azóta már hazaengedték őket.

Meghalt a csecsemő, mert az anya nem tudta, hogy terhes

Bizarr módon halt meg egy koraszülött csecsemő Csákánydoroszlóban: beszorult a feje a vécébe. Az anya terhességének 24. hetében járt. Az ügy kapcsán felmerül a kérdés, hogy lehetséges-e, hogy valaki nem tudja, hogy terhes, és ha igen, akkor hogy fordulhat elő ilyen?

Megéri leszedetni az őssejtet?

A gyerekünk soha ne legyen beteg. Ezt szeretnénk. Ha mégis, a saját őssejtje egyszer, majd, meggyógyíthatja. Ezért minden tizedik újszülött köldökvérét többszázezerért lefagyasztatják és további százezrekért magánsejtbankban tároltatják a szülők. De az őssejt felhasználásáról nagyon keveset lehet tudni. Mit mond egy kórházi főorvos és mit egy virágzó magánbank vezetője?

5590 grammos lett a baba, új ruhákat kell venni

Több mint öt kilós és 55 centis óriásbaba született csütörtök este a szegedi klinikán. A kisfiú egy balástyai család első gyermeke. Már most akkora, mint egy három-négy hónapos csecsemő. Az anyuka azt mondja: mindenki a csodájára jár.

ÓRIÁSBÉBI: 55 centivel és 5 és fél kilóval született

Mosolyogva tolja be a kórterembe alig két napos kisfiát Csáki Anita. Gergő szinte teljesen végigér a kiságyban. 55 centivel és több mint 5 és fél kilóval látta meg a napvilágot. Édesanyja hiába akarta természetes úton megszülni, csak császármetszéssel tudták világra hozni.

Napi Doktor: Mit lehet tenni egy frontérzékeny babával?

Az időjárási frontok jönnek és mennek, a felnőttek pedig hajlamosok rájuk fogni a rosszkedvüket vagy fejfájásukat. De mi a helyzet a gyerekekkel, őket is befolyásolják a légköri viszonyok? Dr. Tausz István gyermekorvost kérdeztük.

Súlyosabb ítélet az iker babák gázolójának

Súlyosabb büntetést kapott az érdi gázoló. 3 év hat hónapot kell fogházban töltenie – így döntött jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék. A nő 2012 júniusában sodort el kocsijával egy ikerbabakocsit. A csecsemők közül az egyik még a baleset estéjén a másik két nap múlva a kórházban halt meg.

Előzetes: Súlyosabb büntetést kapott az érdi gázoló

Az asszony 2012 nyarán sodort el autójával egy babakocsit, amelyben egy háromhónapos ikerpárt tolt az anyjuk. Az egyik csecsemő még aznap, a másik két nap múlva halt meg. Hogy mit szóltak a szülők az ítélethez, elmondjuk 6-kor az RTL Híradóban.

Tömeges szoptatás a gyorsétteremben

Több tucat kisbabát szoptattak egyszerre Budapesten, a Nyugati téri McDonald’s éttermében. Az anyák így tiltakoztak amiatt, hogy egyiküknek néhány napja a biztonsági őr nem engedte meg, hogy megszoptassa csecsemőjét.

Elveszítette kislányát, de perelni nem fog

Brigitta megtörten mesélt nekünk kislányáról, Norináról, akit közel két hónapja veszített el. Az akkor négyhónapos csecsemő február végén hirtelen rosszul lett és öt órával később meghalt. A boncoláskor derült ki, hogy súlyos, genetikai szívrendellenessége volt, amit addig senki nem vett észre rajta. Hubai Antal riportja.

Előzetes: Koraszülötteket mentettek

Ki kellett üríteni a koraszülött intenzívet hétfő délután a zalaegerszegi kórházban, miután tűz keletkezett az intézmény konyhájában. 11, inkubátorban fekvő csecsemőt kellett kimenekíteni az osztályról, mivel a koraszülött intenzív csak pár méterre van a konyhától. Attól tartottak, hogy az esetleg átszivárgó füst veszélyes lehet a kicsikre. A tüzet a dolgozók maguk kezdték oltani. Hogy mi gyulladhatott ki a konyhában, és hogy vannak a csecsemők, megtudhatják 6-kor az RTL Híradóban.

Bruti - A csecsemő dala szüleihez

Részlet a 15. évad 2. részéből:

A gondolatolvasás sokak ábrándja, főleg a szülőké: vajon mit gondolhat a gyerek? Oldalasra és töltött kápira vágyik? Bruti kipengette magából a bébi-igazságot.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Megszökött újszülöttjével a kórházból

Megszökött egy újszülöttel az édesanyja a győri kórházból vasárnap. A csecsemőt az asszony úgy vitte el, hogy tudta a gyámhivatalnál eljárás folyik azért, hogy ideiglenesen kiemeljék a kislányt a családból. Az RTL Híradó információi szerint a nőnek van hat másik gyereke is, egyiket sem nevelheti.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való