KERESÉS search-close

csata

40 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csata"

A séfek újra összecsaptak egy versenyzőért

Korábban Bakos Gergő esetében küzdöttek meg a séfek, most pedig Álló Bálintnál sem dőlt egyszerűen, kinek a csapatába kerüljön a versenyző.

Elérkezett a kukták utolsó lehetősége bekerülni a séfek csapatába

Mindenki A konyhafőnök akar lenni, ám a bonyolult receptekkel kirakott konyhakő hosszú útján sokszor kell bizonyítaniuk. Viszont, ha nem kapnak kötényt péntek este akkor rövid úton távoznak a pult mögül. Már most nagy a tét, a séfeknek is sok múlik ezen, hiszen csak jó szakácsokkal nyerhetnek ők is a végén.

Eldőlt a hercegek harca, az Oszmán Birodalom jövője?

Hiába árulták el Bayezidet a bégek, hiába nem csatlakozott hozzá több tízezer katona a mindent eldöntő ütközetben, a herceg így is hadba szállt. A bátorsága és a dühe eredményt hozott, egyszerre szembe találta magát Szelimmel, azonban mielőtt bármi is történhetett volna, Bayezidet szíven találta egy neki szánt nyílvessző. Eldőlt hát a hercegek sorsa?

Újra kutatják a mohácsi vészt

Újravizsgálják a majd 500 éve történt Mohácsi vész történetét. Az 1526. augusztus 29-én – éppen 492 éve - történt katasztrofális vereség 150 évre határozta meg Magyarország sorsát. A török hódoltság, a három részre szakított ország fogalmát mindenki ismeri, pedig a csata sok részlete ma is tisztázatlan.

 

Kitört a szerelemcsata!


szerző:
2018.06.05. 18:00
Kitört a szerelemcsata!

Ferinek és Vivinek elege lett régi barátaikból, akik folyton szabotálni akarták a kapcsolatukat. Jani hazugságokkal traktálta a párt, miközben kiderült, hogy éppen a saját barátnője, Niki az, aki folyton megcsalja őt.

Hoppá! Kitört a harc Zsófi és Balázs között!

A kékeknél csatatérré alakult a konyhapult: a csapattársak semmiben sem értettek egyet. Zsófi utasított, Balázs ellenkezett, Balázs hibázott, Zsófi kiborult. Vajon milyen ételek születtek ebből?

A szultánák csatáját végül Hürrem nyerte! Fatma elhagyja a palotát!

Nem kellett sokat várni, a kis csatározásokból Hürrem került ki győztesen. Fatma álmában sem gondolta volna, hogy a Valide odáig megy, hogy a volt férjét elhívja a palotába, és szembesíti vele. Lassan, de biztosan kiderült, Hürremnek igaza volt, Fatma beismerte csalfaságát, így nem tehet mást, el kell hagynia a palotát.

Így énekli Vajda Pierre a Halott Pénz egyik legnagyobb slágerét!

Istenes Bence és Vajda Pierre korábban egy képfelismerő verseny keretein belül mérték össze tudásukat, most pedig arra voltunk kíváncsiak, vajon Bence, vagy Pierre mozog otthonosabban a zene világában.

Könnyes Párbaj a ValóVilágban!

Két évvel ezelőtt, ezen a napon az egykori testépítő, a jóvágású favágó a saját Párbaján csúfos vereséget szenvedett a Villa szájhősével, Aurélióval szemben. Húsz nap Villalét után VV Ádám akkor elárulta riporterünknek, hogy mit bánt meg igazán az elmúlt napok történéseiből.

Story Extra 2016-11-16


szerző:
2016.11.16. 17:25
Mel Gibson új rendezése brutális képekkel sokkolta a kritikusokat!

Korábban már írtunk róla, hogy megkezdődött az idei Velencei Filmfesztivál, azonban a könnyed musical-sikerek mellett, most úgy tűnik, egy évek óta száműzetésben élő sztár diadalmenete került a középpontba.

A Barátok közt sztárja őrületes dolgot tett! – VIDEÓ!

Nyári Diát nem kell félteni, ha egy olyan extrém eseményről van szó, ahol 200 csőre töltött vízipisztollyal kell farkasszemet néznie. A Millenáris Parkban megtartott megmozdulásnak fontos üzenete is volt.

Szulejmán utolsó imája – „Átjárja szívemet a vér”

Az uralkodóra most igen nagy felelősség hárul, serege Velence ellen indul. Mindezek mellett nincs már Ibrahim, aki a legnehezebb órákban is hű társ volt.

Hürremet kijátszották? – Megdöbbentő képsorok következnek

A validéről tudjuk, előtte nincsen akadály, bármire képes, bármit el tud érni, ha akar. A mostani lecke viszont hatalmas pofon a számára, és ezzel egy kegyetlen játszma indul el, amely biztosan vért fog kívánni.

Hürrem ennyire még sosem félt

Egy hirtelen érkezett rossz hír felforgatja a palota életét. A szultána kétségbeesik, és összeszedve minden erejét anyatigrisként kezdi védeni gyermekeit.

Hürrem: „Imádkozzunk értük”

A palota férfitagjai csatába indultak, így Hürremnek egyedül kell szembenéznie a rá leselkedő veszélyekkel. A szultána kiszolgáltatott helyzetét egy nagyon rossz hír tetézi. Szulejmán megsérült?

Hürrem vs. Ibrahim – Második menet

A szultána és a pasa harca már mindennapos, nincs benne semmi meglepő. De mi van akkor, ha véletlenül szemtől szembe találják magukat a palota folyosóján.

Hürrem és Ibrahim újabb csatája

Hürrem és Ibrahim újból csatába száll. A fődíj viszont nem más, mint élet, vagy halál.

A lánchídi csata története


szerző:
2016.02.02. 22:50
A lánchídi csata története

Egyetemisták tüntettek 1986. március 15-én, mert egy diáktársukat elvitték a rendőrök. A Lánchídon szerettek volna felmenni a várba, hogy miként elődeik, követeljék a fogoly szabadon bocsátását. A felfegyverzett karhatalom elég erősnek érezte magát, hogy szétverje a tömeget. De győztek-e?

Jedi-összecsapás Mátészalkán


szerző:
2015.12.24. 18:38
Jedi-összecsapás Mátészalkán

Háború tört ki szerda este Mátészalka főterén. Fénykard flashmobot tartottak, ahol a jedik és a sötét oldal csapott össze. Több mint százan gyűltek össze a téren, ahol 10 percig tartott a küzdelem, ami végül döntetlennel zárult. A szervezők azt ígérik, ezentúl minden évben megrendezik a fénykard-csatát.

Modernkori tatárjárás


szerző:
2015.10.21. 14:54
Modernkori tatárjárás

Muhi csata, IV. Béla, Batu kán mind-mind egyet jelent a tatárjárással. Fiatalabbak olvasóinkat megnyugtatjuk, ők is tanulnak majd erről. A nyolcszáz évvel korábbi események után az ezredforduló környékén újabb tatár „sereg” tűnt fel, de ez a mostani kevésbé agresszív és nem is háborúkban hódít. A Rubin Kazany a futballpályán mutatott teljesítményével vívta ki a tiszteletet.

Óriások csatája a kertvárosban


szerző:
2015.10.05. 18:55
Óriások csatája a kertvárosban

Durva csaták színhelye Amerika északi állama, Alaszka. A főváros egyik kertvárosi részén videó is készült egy ilyenről: óriási jávorszarvas-hímek harcolnak a nőstényekért. A házak, az autók és persze az emberek között.

JÁVORSZARVAS: Gigászok harca az emberek között

Féltonnás hímek feszülnek egymásnak a nemi hormonok táplálta indulattal. Ezek a jávorszarvasok az észak-amerikai állam, Alaszka fővárosának egyik családi házas részét választották a nőstényekért folytatott csatára. A felvételt egy ott élő férfi készítette terepjárója fedezékéből.

Újrajátszották a waterlooi csatát

Megint elbukott Napóleon Waterloonál. Újrajátszották a történelmi csatát Belgiumban. A híres ütközet 200. évfordulóján több mint 5 ezer, korhű ruhákba öltözött statiszta játszotta el a csatát, az esemény hatalmas tömeget vonzott.

Star Wars TIE Fighter - Animét érzünk az Erőben

Ilyen lenne a Csillagok háborúja, ha anime lenne - legjobban így foglalhatjuk össze az alábbi rajongói alkotást, mely 4 éven át készült, most pedig itt a végeredmény!

Kemény viadallá alakult a kontinensek csatája

Kemény érvek és vélemények csaptak össze a kontinensek viadalán. Heves sértődöttség és csalódottság az egyik oldalon, higgadt érvelés a másikon.

XXI. század 13-10-01


szerző:
2013.10.02. 00:15
XXI. század 13-10-01

XXI. század: Bem apón kívül nincs olyan történelmi személyiségünk, akit mindenki becéz. Nem gúnyolva, mint mondjuk Ferencz Jóskát, hanem valamilyen nemzeti jó érzéssel, mintha mindannyiunk nagyapja lenne. Pedig nem volt kedves és mosolygós, szigorú, kemény ember volt Bem József. A tábornok már életében ikon lett, Európa több országában is harcolt, sőt, még Szíriában is vívott csatát. Győztes volt, és a dicsfényt, amely körbevette, a XX. század minden politikai rendszere magának akarta.

Benkő ismét extrém vacsoracsatába csapott

Benkő Dániel kastélyában korábban lehetetlen állapotok uralkodtak. A zenész úgy döntött, bebizonyítja, képes az első osztályú kiszolgálásra: vendégségbe hívta Kelemen Annát, Bea asszonyt, Karda Beát és Varga Viktort.

Összecsaptak a paradicsom megszállottjai

Paradicsom-csata 45 ezer résztvevővel. A tradicionális spanyol vígassághoz öt teherautónyi paradicsomra volt szükség.

Alekosz ultimátumot adott Veronikának

Csimpi és Tubi-Tubi kiásta a csatabárdot. Alekosz nem tudja lenyelni a békát, mert Veronika egy újságcikkben az ő férfiasságát és teljesítőképességét cikizte nyomdafestéket nem tűrő stílusban.

Fókusz Plusz 11-03-19


szerző:
2011.03.19. 19:30
Fókusz Plusz 11-03-19

Fókusz Plusz: Sóly, Muhi, Mohács, Győr, Pákozd. A magyar történelem leghíresebb csatáinak helyszíneit kutattuk fel. Ám nem ott találtuk meg őket, ahol hivatalosan lenniük kellene. Nagy csatákról derítettük ki, hogy alig voltak áldozatok, vagy hogy sokszor ott sem volt az ütközet miatt híressé vált uralkodó. - Turmixolt dallamok: folkmetál, elektro-ethno és irodalomóra szájdobkísérettel, Gesztitől a Balkan Fanatikon át a Kávészünetig. A fiatalok imádják, míg sokan szörnyülködnek tőlük. Szabad-e átírni a legnagyobb klasszikusokat? Kiderül a Fókusz Pluszból!

Hadvezérek nyomában


szerző:
2011.03.18. 12:02
Hadvezérek nyomában

Sóly, Muhi, Mohács, Győr, Pákozd. A Fókusz Plusz a magyar történelem leghíresebb csatáinak a helyszíneit kutatta fel. Ám nem ott találta meg őket, ahol hivatalosan lenniük kellene.

Véres verekedés a parlamentben


szerző:
2010.12.17. 08:58

Festik a Dunatekercset Budapesten


szerző:
2010.06.27. 14:52
Festik a Dunatekercset Budapesten

A 35 méteres festővászonnal a művészek 10 országon át 3000 kilométert eveznek le a Dunán a Fekete-tengerig.

Kaja-csata vegák és húsevők között

Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri kontra Vadon Jani és Ungár Anikó - meg a műcsülök.

Lövészárkokban lehet sétálni


szerző:
2010.03.12. 07:08
Lövészárkokban lehet sétálni

Emlékparkká alakították a pákozdi katonai emlékhelyet.

Nagy port kavart az utcai ütközet

Vicces ruhákba öltözött zendülők szimbolikusan kipenderítették hatalmából a polgármestert Alicantéban.

Ismét diadalt arattak a császári csapatokon

A hagyományőrzők által vívott csatát kétezren drukkolták végig.

Feltárás a mohácsi csata helyszínén

A 18 ezer katona élete árán vívott csata helyszínén tömegsíokat keresnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való