KERESÉS search-close

csúcstalálkozó

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csúcstalálkozó"

Jöhet az újabb amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó!

Az amerikai elnök és az észak-koreai vezér egy éven belül már kétszer tárgyalt egymással, de nem sok előrelépést történt a legfontosabb kérdésekben. A harmadik csúcstalálkozó ötletét Kim Dzsong Un vetette fel a phenjani népgyűlésben, ahol hatalomátvétele óta először beszédet is mondott. Donald Trump a Twitteren közölte, hogy nyitott az újabb csúcstalálkozóra.

Október végéig maradhatnak a britek az EU-ban

Akár október végéig is maradhatnak a britek az Európai Unióban, erre jutottak csütörtök hajnalra a tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójukon. Elvileg hamarabb is kiléphetnek, de ha május 22-ig nem tudnak megállapodni ennek mikéntjéről, részt kell venniük az európai parlamenti választásokon.

Informális EU-csúcs


szerző:
2018.09.20. 18:41
Informális EU-csúcs

Egyelőre az Európai Néppárt tagja marad a Fidesz. Ezt a salzburgi uniós csúcstalálkozó előestéjén jelentették be a kormánypárt uniós pártcsaládjának vezetői. A néppárt elnöke szerint a Fideszt addig semmiképp sem zárják ki, amíg tart a magyar jogállamiság helyzete miatt indított hetes cikk szerinti eljárás.

Új megoldás a menekültválságra

Lekerült a napirendről a menekültek kötelező, kvóta szerinti szétosztása, az uniós kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának záródokumentuma szerint önkéntes lenne a menekültek befogadása. Orbán Viktor miniszterelnök ezt, és azt a célt, hogy az unión kívül is menekülttáborokat állítsanak fel, a Visegrádi országok győzelmeként értékelte.

 

Kim Dzsongun & Donald Trump – ez történt a csúcstalálkozón

Észak–Korea atommentesítése, újabb találkozók és Kim Dzsongun washingtoni meghívása, amit köszönettel el is fogadott. Nagyon tömören ezt történt Donald Trump amerikai elnök, és Kim Dzsongun, észak-koreai vezető történelmi csúcstalálkozóján.

Orbán Viktor: időt nyertünk

Júniusban kell legénynek lenni a gáton. Így fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós csúcstalálkozó után. A miniszterelnök szerint Magyarország időt nyert a kötelező kvóta ügyében, és sikerült azt is világossá tennie, hogy a kormány ezügyben nem fogad el semmilyen javaslatot. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor feleslegesen utazott Brüsszelbe, ha erre emlékszik, Jávor Benedek szerint ugyanis a tanácsülés napirendjén nem szerepelt a migráció.

 

Összeomlott a közlekedés

A kínai és közép-kelet-európai országok kormányfőinek csúcstalálkozója miatt volt, aki két órát késett, más autó és tömegközlekedés helyett gyalog ment dolgozni, hogy beérjen.

Második napja tartanak a zavargások

Heves összecsapások voltak a globalizáció-ellenes tüntetők kemény magja és a rohamrendőrök között Hamburgban, ahol a legfontosabbnak tartott országokat tömörítő G20-asok csúcstalálkozóját tartják. A német kikötővárosban második napja tartanak a zavargások. Legkevesebb 100-an megsérültek, köztük rendőrök is, többen súlyos állapotban vannak.

 

G20: óriás tüntetés Hamburgban a globalizáció ellen

„Üdv a pokolban” – ez volt a csütörtöki G20 elleni tüntetés mottója. És a pokol megelevenedett. Autók lángolnak és sűrű füst lepi be a hamburgi utcákat. Már második napja tartanak a világ legerősebb országait tömörítő G20-csoport elleni antiglobalista tüntetések. Az egész városban hatalmas a rendőri készültség. Folyamatosan érkezik az utánpótlás, és helikopterekkel is figyelik, hol van nagyobb megmozdulás.

Szigor a csúcstalálkozó miatt

Hiába foglalta le helyét, lemaradhat a repülőgépéről, ha nem figyelmes - meg kell ismételni ugyanis az utasfelvételt azoknak, akik május 10 és 30 között Olaszországba utaznak. Ott ugyanis erre az időre visszaállítják a határellenőrzést, nemcsak a légi, hanem a tengeri közlekedésben is. A magasabb fokú biztonsági ellenőrzésekre egy csúcstalálkozó miatt lesz szükség. 

Lezárná az EU a balkáni útvonalat?

Kiszivárgott hírek szerint teljesen lezárná a menekültek balkáni útvonalát az Európai Unió. A német kormány azonban találgatásról beszél. Angela Merkel azt mondta: fenntartható megoldás kell, amely Görögország és Törökország számára is elfogadható. A menekültválságról hétfőn tanácskoztak Brüsszelben az uniós tagországok és Törökország vezetői. A megbeszélések előtt Orbán Viktor megismételte: szó sem lehet arról, hogy Magyarországra menekülteket telepítsenek.

Rendkívüli EU-s csúcstalálkozó a menekültválság miatt

Egyre nagyobb a káosz és a feszültség a balkáni országban fokozódó menekültáradat miatt. Az Európai Bizottság elnöke által kezdeményezett tegnapi csúcstalálkozó célja, hogy az érintett országokat nagyobb együttműködésre és azonnali cselekvésre szólítsa fel. Vendégünk volt Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Orbán: Vége lehet a kifelé nyitott határoknak

Orbán Viktor a találkozó előtt azt mondta: az Unió határainak befelé kell nyitottnak lenniük, a külső határokat meg kell védeni, például Görögországban, ha kell több pénzzel, vagy európai rendőrök segítségével.

Orbán: A legfőbb követelés nem teljesült

Meg kell fontolni a menekültek átengedését Ausztria felé - ezt mondta Orbán Viktor, az uniós államok vezetőinek éjszakába nyúló brüsszeli tárgyalásai után. A magyar kormányfőt bírálta a német és az osztrák kancellár is a határon felhúzott kerítés miatt. Az állam és kormányfők tanácskozásán eldőlt, hogy megerősítik az unió külső határait, de Görögország nem adja át a határainak védelmét az Európai Uniónak - mint ahogy a magyar kormányfő javasolta.

RTL II: Még nem került közelebb Európa a görög válság megoldásához

Hiába üléseztek az eurozóna pénzügyminiszterei kedd délután, majd az állam és kormányfők is tárgyalóasztalhoz ültek, végleges megállapodás nem született. Sőt sajtóhírek szerint a hétfői ígérettel ellentétben a görög kormányfő nem állt elő újabb válságkezelő javaslatcsomaggal. A kiszivárgott hírekből az derül ki, hogy júliusra átmeneti megoldást akar Athén, közben pedig tárgyalnának a hosszabb távú megállapodásról a hitelezőkkel.

Görögország: teljes a bizonytalanság

Mindenki Görögországra vár. Eddig hivatalosan semmi sem derült ki a mediterrán ország válságkezelési tervéből. Ezt állítólag az eurozóna országainak adásunkkal egyidőben kezdődött csúcstalálkozóján mutatja be a görög kormányfő. Közben a görög bankautomatáknál továbbra is kígyózó sorok állnak.

Milyen céget érdemes Magyarországon építeni?

A műsor második felében bejelentkeztünk a Magyar Gazdasági Csúcstalálkozóról. Top márkákról, trendekről és az elmaradhatatlan innovációról beszélgettünk.

„Európának többet kell tennie”

Európának többet kell vállalnia a Földközi-tengeri menekültkérdés kezelésében. Ezt mondta az olasz és a görög miniszterelnök is, egy nappal a kérdésben csütörtökre összehívott rendkívüli uniós csúcstalálkozót előtt. Közben egyre több menekült mesél arról, miért és milyen körülmények között hagyta el hazáját, és vállalkozott útra, amely tragédiával is végződhetett volna.

80 percen át tárgyaltak egymással

Visszafordíthatatlannak tűnik a nagy változás. Az előző napi néhány másodperces kézfogó után, az amerikai és a kubai elnök 80 percen át tárgyalt egymással tolmácsaik kíséretében, zárt ajtók mögött az amerikai államok szervezetének csúcstalálkozóján. És csupa jót mondtak egymásról. Ám más meglepetések is voltak Panamavárosban.

Újra 300 forint felett az euró


szerző:
2011.10.26. 21:19
Újra 300 forint felett az euró

A zuhanás egyik oka, hogy nem született megegyezés arról, mennyi veszteséget nyeljenek le a pénzintézetek.

A 23-ai uniós csúcsról beszélt Orbán

Az EU tagállamok a hétvégén határozhatnak arról, hogyan kezeljék az euróválságot.

Botrány a

A halak a víz tisztaságát ellenőrzik a mellékhelyiségekben. Az állatvédők tiltakoznak.

Erőddé válik Szöul a G20-as csúcsra

Maximális szintre emelik Szöulban a biztonsági készültséget a G20-as csúcstalálkozó előtt.

Orbán szerint az összefogás a lényeg

A V4-ek vezetői egyetértettek abban, hogy csak közösen tudnak tenni a válság hatásai ellen.

Budapesten tanácskoznak a V4-ek vezetői

Várhatóan a szlovák és a magyar miniszterelnök külön is tárgyal majd, ahol szóba kerülhet a kettős állampolgárság is.

Lövések a G20-as csúcson


szerző:
2010.06.23. 07:34
Lövések a G20-as csúcson

Hajtóvadászatot indítottak egy fekete autó sofőrje után, mert úgy vélik, hogy köze lehetett az incidenshez.

Megbénulhat fél Budapest


szerző:
2010.02.22. 10:59
Megbénulhat fél Budapest

Két nemzetközi csúcstalálkozó miatt lehet dugókra számítani a fővárosban. A korlátozások egy része már hétfő estétől életbe lép.

Erősítik a fejlődő országokat a G20-ak

Megreformálják a Valutaalapot, amelyben a fejlődő országok szavazati jogot kapnak.

Látszik a kiút a válságból?


szerző:
2009.07.09. 10:23
Látszik a kiút a válságból?

A G8-csúcs résztvevői szerint már láthatóak a világgazdaság megszilárdulásának első jelei.

Obama Moszkvában tárgyal


szerző:
2009.07.06. 12:28
Obama Moszkvában tárgyal

Barack Obama biztonságára Moszkvában 10 ezer rendőr és kommandós vigyáz.

Tüntetés a G8 ellen


szerző:
2009.07.06. 10:35
Tüntetés a G8 ellen

Gyertyás virrasztással tiltakoztak a keddi G8 csúcstalálkozó ellen a L'Aquilaiak.

Szükségállapot Thaiföldön


szerző:
2009.04.12. 20:32
Szükségállapot Thaiföldön

A Thaiföldön tartózkodó magyarok állítólag nincsenek veszélyben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való