KERESÉS search-close

csípés

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csípés"

Hogyan védekezzünk a darazsak ellen?

Itt a tavasz, jönnek a darazsak. Irtani most még nem lehet őket. Azt viszont könnyen megakadályozhatjuk, hogy pont a mi otthonunkat szúrják ki maguknak. Hogyan tarthatjuk távol őket? Megmutatjuk a csípések és a beköltözés elleni praktikák.

Gábor napok óta óriási fájdalmakkal küzd!

A Gábor lábán lévő csípések begyulladtak, és ez akár a srác játékára is kihathat. Dávid őszintén bízik benne, hogy szövetségese mihamarabb felépül.

Hiánycikk az életmentő injekció

Hiánycikk a patikákban az az életmentő injekció, amit a méhcsípésre allergiások adhatnak be maguknak, ha csípés után rosszul lesznek. Országszerte számos patikát megkerestünk, a legtöbb helyen azt mondták, hogy nincs és nem is tudnak rendelni. A méhcsípés-allergia sokszor életveszélyes tüneteket okoz, legutóbb másfél hete egy tiszalúci férfi halt meg, miután négy méh megcsípte. A gyógyszerészeti intézetnél azt mondták, az injekció gyerekváltozata hamarosan kapható lesz, abból kaphatnak majd a felnőttek is.

MÉH-VESZÉLY: Honnan lehet tudni, hogy ki allergiás rájuk?

Megkérdeztük a szakembert, honnan derül ki, hogy valaki allergiás a méh- vagy darázscsípésre. Milyen tünetek utalnak életveszélyre és hogyan lehet felkészülni ilyen esetekre?

Végzetes lehet a szívférgesség

Akár a kutya életébe is kerülhet egyetlen szúnyogcsípés. Így terjed ugyanis a szívférgesség, ami egyre gyakoribb Magyarországon. A betegséget kilenc éve mutatták ki először nálunk, azóta egyre több kutya kapja el a kórt, amit valószínűleg a melegedő időjárással érkező szúnyogok hurcoltak be.

 

Krisztián az orvosi vizsgálat után feladta a játékot

Bár az orvosok szerint Krisztián egy antibiotkium kúrával tovább folytathatta volna a játékot, a srác mégis úgy döntött, hogy feladja és könnyes búcsút vesz társaitól.

Feri csalódottan tért vissza a kórházból...

Feri kórházi látogatása után visszatért új törzsébe, ahol egy igencsak rossz hírrel fogadták a többiek... Barbarának azonban sikerült őt felvidítania tervével!

Feri kórházba került!


szerző:
2017.09.11. 20:05
Feri kórházba került!

Ferenc nem vehetett részt a védettségi játékon, mert elfertőződtek a térdén lévő csípések, amitől teljesen feldagadt és begyulladt a lába...

Kell-e félnünk a darazsaktól?


szerző:
2017.08.09. 07:55
Kell-e félnünk a darazsaktól?

Mit tehetünk, ha megcsípnek bennünket a darazsak? Mikor kell orvoshoz fordulnunk, és milyen szövődményei lehetnek a csípésnek, ha allergiásak vagyunk rá? Vendégeink, Dr. Kecskés Gabriella (belgyógyász) és Boros Tibor (méhész, darázsszakértő) minden kérdést megválaszoltak.

Ijesztő: halállal végződhető állatharapások

Egy denevérharapás miatt majdnem meghalt az a férfi, aki a Fókusznak mesélte el történetét.

Fókusz 2016-07-08


szerző:
2016.07.08. 18:55
Kezdődik a szezon, sok a fertőzött kullancs

A jó idővel megérkezett a kullancsszezon is. Az adatok szerint nagyjából a vérszívók fele Lyme-kórral fertőzött. Ezt a betegséget viszont nem olyan egyszerű kimutatni. Ha valakit ilyen kullancs csíp meg, előfordulhat, hogy csak hónapokkal később sikerül diagnosztizálni, és csak több hétig tartó antibiotikumos kezeléssel lehet gyógyítani.

Veszélyes vérszívók


szerző:
2016.04.17. 10:00
Veszélyes vérszívók

A kullancsok a Földön mindenhol megtalálhatók, nemcsak az erdőkben, de már a városok parkjaiban is. Így soha nem lehet elég óvatos az ember. Na de hogyan védekezzünk ellenük?

Többezres méhraj támadt az iszlám-hívőkre

Több ezer méh támadt az iszlám hívőkre egy közösségi központnál az Egyesült Államokban. Épp végeztek az imával, amikor kifelé össze-vissza csípték a rovarok az embereket. Egy 24 éves férfit kórházba kellett vinni. Végül tűzoltók habsugárral fékezték meg a rajt, majd méhészek fogták be a méheket.
 

Darázscsípés: nem tudták, hogy allergiás

Nem tudott róla a család, hogy allergiás a darázscsípésre - ezt mondták az RTL Híradónak annak a 48 éves férfinak a hozzátartozói, aki múlt héten halt meg az újszentiváni óvoda építkezésén. Úgy tudjuk, megcsípte egy darázs, rosszul lett, elesett, és beverte a fejét.

Agresszív darazsaktól félnek Mátészalkán

Agresszív francia darazsak leptek el egy mátészalkai társasházat. A mintegy 25 ezer rovar az épület oldalában tanyázik, a lakók félnek. Azt mondják, a darazsak több gyereket is megcsíptek már.

Előzetes: Agresszív francia darazsak leptek el egy mátészalkai társasházat

A mintegy 25 ezer rovar az épület oldalában tanyázik, a lakók félnek. Hogy hogyan kerülhettek Magyarországra és hogyan lehet védekezni ellenük, kiderül 18:00-kor az RTL Híradóból.

Napi Doktor: Fullánkos gyilkosok

Vigyáznunk kell a méh- és darázscsípésekkel. Dr. Nékám Kristóf allergológussal a csípések okozta panaszokról beszélgettünk, valamint arról, hogy mit tehetünk, ha már megtörtént a baj.

Völgyesi Gabi boldogtalan?

Völgyesi Gabi őszintén beszélt az anyaság nehézségeiről. Vendégünk volt Pixa is aki elárulta, mit keres egy kecske a Bulibáró című klipben. Valamit azt is megtudhattuk, hogyan óvjuk értékeinket a nyári pihenés alatt. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Napi Doktor: Csípés kisokos

A nyári időszakban elkerülhetetlen, hogy rovar vagy bogárcsípés nélkül megússzuk. A sokszor nem megfelelően kezelt csípések súlyos allergiás reakciókhoz is vezethetnek. Dr. Bánfi Andrea, allergológus elárulta, hogy mi a különbség csípés és csípés között.

Völgyesi Gabi nem boldog?

Egy szakértő elmondja, hogy mely rovarok csípésére kell nyáron vigyázni. Völgyesi Gabi érkezik párjával és a mindennapjaikról beszélgetünk, de azt is kiderítjük hétfő reggel, hogy létezik-e kutya-macska barátság.

Halálos csípésű potyautas Veszprémben

A veszprémi üzembe Mexikóból érkező szállítmányban rendkívül veszélyes skorpiót találtak pénteken.

Fókusz 11-08-03


szerző:
2011.08.03. 20:20
Fókusz 11-08-03

Fókusz: Meghibbantak! - A deszkázók után megjelentek a vízbeugrók, a baglyozók, a fogpiszkálósok és a némán üvöltők. Csúcstartozók - Rajtaütöttünk a legnagyobb adósokon, akik milliárdokkal lógnak az államnak. Féljünk-e a darazsaktól? - Egy kisfiú ma sokkot kapott a csípéstől, perceken múlt az élete.

Halálos veszélyt rejthet a kis fullánk

Csak perceken múlt egy kisfiú élete szerdán a káptalanfüredi strandon. A fiút megcsípte egy darázs, és emiatt allergiás sokkot kapott. Egy felmérés szerint négy anyából három nem tudja, mit kell tenni, ha gyermekét darázs csípi meg.

Skorpió mérgezett meg egy férfit a repülőn

Alaszkába utazott a férfi a repülőn, amikor álmából felébredve egy szúrást érzett az ingujja alatt.

Ne csípkelődjünk a darazsakkal!


szerző:
2011.06.08. 13:11
Ne csípkelődjünk a darazsakkal!

Kezdődik a nyár. Ne feledjük, hogy a magas cukortartalom nemcsak minket, hanem a darazsakat is vonzza.

Támadnak a kullancsok


szerző:
2011.04.11. 19:54
Támadnak a kullancsok

Itt a tavasz, a kirándulások, piknikek – és a kullancsok ideje. Íme néhány hasznos tanács a paraziták megregulázására.

1200 csípés után felépült


szerző:
2010.09.15. 11:49
1200 csípés után felépült

Hazaengedték a kórházból azt az amerikai férfit, akit feldühödött méhek támadtak meg Texasban.

Támadnak a vérszívók!


szerző:
2010.06.11. 16:41
Támadnak a vérszívók!

Az árvízsújtotta területeken kora este nem lehet az utcán lenni, annyi a szúnyog.

Kínos helyen mart egy pók Új-Zélandon

Új-Zélandon egy turista meztelenül napozott a tengerparton, és elszundított. Arra ébredt, hogy egy pók megcsípte...

Méhvel csípette meg osztálytársnőjét

A 9 éves gyerek osztálytársnője arcára tette a méhet. A rovar megcsípte a kislányt.

Életveszélyes darazsak


szerző:
2009.07.28. 14:03
Életveszélyes darazsak

Akik érzékenyek a csípésére, azok segítség nélkül, perceken belül akár meg is halhatnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való