KERESÉS search-close

cafetéria

16 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "cafetéria"

Megszűnik az Erzsébet-utalvány

Az állami forgalmazó honlapján az adókedvezmény jövő évi kivezetésére hivatkozik. A munkáltatók egy része viszont úgy tudjuk, továbbra is kínált volna Erzsébet-utalványt a dolgozóinak, hiába emelkedik az adóteher. Ők most például attól a külföldi cégtől rendelhetnek új étkezési utalványt, amelyiket a kormány 6 éve kiszorított a piacról, és amelyik sok milliárdos kártérítési pert nyert az állammal szemben.

 

Megszűnik a cafeteria az Országos Széchényi Könyvtárban

Megszűnik a cafeteria az Országos Széchényi Könyvtárban január elsejétől. Eddig évente bruttó 200 ezer forintot kaptak a dolgozók, de néhány napja a vezetés bejelentette, hogy a nemzeti közgyűjtemény jövőre egyáltalán nem ad cafeteriat. A szakszervezetek szerint ez várható volt, miután a kormány eltörölte a legtöbb béren kívüli juttatás adókedvezményét. A kormány viszont korábban azt állította, hogy a munkavállalók nem járnak rosszabbul, mert a bérek emelkednek.

 

Ismét átszabták a cafetériát a kormánypártok

20 százalékkal jobban járhat, aki önkéntes egészség- vagy nyugdíjpénztárba kéri a béren kívüli juttatását jövőre, ekkora visszatérítésre lesz jogosult utólag a személyi jövedelemadóból. Az Országgyűlés friss döntése alapján meccsbelépő és például koncertbérlet jár majd adómentesen a dolgozóknak. A legnagyobb szakszervezeti tömörülés elégedetlen, sőt azt mondják, újabb tüntetésre készülnek.

 

A cafetériáért tüntettek a szakszervezetek

Együtt tüntettek a legnagyobb hazai szakszervezetek a cafetéria-juttatások adókedvezményeinek megszüntetése ellen. Az érdekképviseletek szerint egy átlagos dolgozó akár havi 30-40 ezer forinttal is kevesebbet vihet haza, ha a béren kívüli juttatások után jövőre a teljes adót meg kell fizetni.

Havi 3 százalékot bukhatnak a SZÉP-kártya tulajdonosok

A bankok januárig kaptak haladékot a kormánytól, hogy az ügyfeleknek egyéni számlát nyissanak. Többé nem kell majd visszautalniuk a két évig fel nem használt összeget a munkáltatónak, de havi díjat szedhetnek utána a munkavállalótól. Jövőre főként SZÉP-kártyából állhat a cafetéria Magyarországon az új adószabályok miatt.

Cafetéria: tüntetésre készülnek

Véglegesnek tekinti a múlt héten elfogadott cafeteria-szabályokat a kormány. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt. Ez azt jelenti, hogy jövő januártól csak a bölcsődei és óvodai szolgáltatásra igénybe vett cafeteria marad adómentes, a SZÉP-kártya kedvezményesen, a többi juttatás pedig munkabérként adózik. A szakszervezetek országos tüntetésre készülnek.

Meggyőznék a képviselőket

Ne vegyenek részt a jövedelmek csökkentésében - minden egyes országgyűlési képviselőt levélben szólít fel erre a legnagyobb szakszervezeti tömörülés. Kikérik a jegyzőkönyvet is, hogy ki szavazza meg a cafetériarendszer átalakítását pénteken, a dolgozókat pedig arra bíztatják, kérjék számon a képviselőiket.

 

Csökkenhetnek a nettó jövedelmek jövőre

Csökkenhetnek a nettó jövedelmek jövőre a cafetériarendszer tervezett átalakítása miatt - így számol a jegybank. Szerintük a béren kívüli juttatások nagy részét a továbbiakban bérként fizetik majd a munkaadók, vagyis a dolgozók kevesebbet kapnának kézhez az adókedvezmények hiánya miatt. A miniszterelnök alig több mint két hete még arról beszélt a parlamentben, senki sem veszi el a cafetériát az emberektől.

 

Cafetéria: akár sztrájk is jöhet

Sztrájk vagy országos demonstráció is jöhet, ha a parlament elfogadja a cafetéria-rendszer megnyirbálását - több szakszervezet is erre készül. Az ellen tiltakoznak, hogy a kormány jelentősen meg akarja emelni például az Erzsébet utalvány vagy a lakástámogatás adóját. A szakszervezetek szerint emiatt 2 millió embernek csökkenne a jövedelme, van, akinek 90 ezer forinttal.

Évente több tízezer forinttal járhatnak rosszabbul a dolgozók

Az adótörvényekről szóló javaslat szerint jövőre megszűnne például az albérlethez nyújtott, vagy az iskolakezdési támogatás. Erzsébet utalványt sem adhatnának a cégek, csak a Szép kártya maradhatna. A Pénzügyminisztérium ezt azzal indokolja, hogy a munkáért munkabér jár. Az egyik munkáltatói szervezet szerint lesznek olyan vállalkozások, amelyek meg sem próbálják majd pótolni az így kieső jövedelmet.

RTLII Híradó 2018-01-17


szerző:
2018.01.17. 21:30
Nem kaptak magasabb fizetést

Hiába várt az alkalmazottak egy része az első nagyobb fizetésre, ugyanannyit vitt haza, mint eddig. Néhol a cafetériát vonták meg a dolgozóktól - törvényesen. Máshol pedig súlyos szabálytalanságokról számolnak be szakszervezetek, többeket más munkakörbe soroltak át papíron, mint amiben továbbra is dolgoznak, hogy ne kelljen többet fizetni nekik. A munkaerőpiaci államtitkár rendkívüli munkaügyi ellenőrzéseket ígér.

Mégsem lesz eü-cafetéria

Mégsem lesz egészségügyi cafetéria, amelyet először tavaly az azóta meggyanúsított fideszes Mengyi Roland javasolt az Országgyűlésnek, de végül csak idén nyáron fogadta el a parlament. Most viszont a nemzetgazdasági miniszter a visszavonását kezdeményezte. A kormányszóvivő csak annyit mondott, júniusban tévedés történt. A munkavállalók viszont már nagyon várták, terveztek az új cafetériával, amelyet főleg magán szűrvizsgálatokra fordíthattak volna, szinte minden másnál kedvezőbben, adómentesen.

Reggeli - Csak csajok 12-02-20

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Házon kívül 11-12-20


szerző:
2011.12.20. 22:40
Házon kívül 11-12-20

Házon kívül: Az égből jön a segítség? - Egy hatgyerekes család költözése, akik egy lepusztult tanyáról költözhettek Budapestre. Káosz az étkezési utalványok körül - Ami eddig volt, nem lesz, amennyi eddig volt, annál kevesebb lesz, és ahol eddig használhattuk, ott nem biztos, hogy használhatjuk majd. Miről álmodik a srác, akinek nagy pénz ütheti a markát? - A 19 éves Zsolt 20 millió forintot nyert az államtól, mert lebénult a kötelező védőoltástól.

Százezres juttatások a minisztériumokban

A Közlekedési Minisztérium munkatársai például akár évi 850 ezer forint cafetéria juttatást is kaphatnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való