KERESÉS search-close

buszsofőr

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "buszsofőr"

Halálos gázolás Dombóváron: a buszsofőr hibázott

Egy év tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt a sofőrt, aki buszával felhajtott a járdára és halálra gázolt egy nőt két éve szeptemberben Dombóváron. A bíróság szerint a férfi vezetéstechnikai hibája okozta a balesetet. A sofőr viszont azt állítja, műszaki hiba történt, ezért felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Nők és az ő csodálatos buszaik

1979-ben létszámhiány miatt döntött úgy a Budapesti Közlekedési Vállalat, hogy nemcsak férfiak, nők is beülhetnek a vezetőfülkébe és szállíthatják az utasokat. Egyikük sok év után, a XXI. század kamerája előtt ült újra kormány mögé, méghozzá egy felújított 260-as Ikarusba. Hogy mit szóltak a férfiak az első buszvezető nőkhöz, kiderül a XXI. században.

Vizsgálják a sofőrök bunyóját

A BKV és a Főtaxi is vizsgálatot indított sofőrjeik pofozkodása miatt. A 444.hu egyik olvasója vette fel, hogy a két sofőr egymásnak esett a metrópótló egyik Váci úti állomásán. A felvétel készítője szerint a buszsofőr azért húzta fel magát, mert a taxis nem akart kiállni a buszmegállóból, ahol egyébként nem állhat meg.

Nem volt jegye, szilánkosra törte a buszsofőr karját

Szilánkosra törte a buszvezető karját egy dühös utas Pécsett, az eset még tavaly nyáron történt, a rendőrség most zárta le a nyomozást az ügyben. A férfi azon dühödött fel, hogy a sofőr leszállította a buszról, mert nem volt jegye. Először a sofőrfülkét ütötte meg, aztán többször a buszvezetőt is, végül pedig kicsavarta a karját. 

VERONAI TRAGÉDIA: Még mindig nem kért bocsánatot a busz sofőrje!

A veronai buszbalesetben 2 éve meghalt gyerekek szülei közül egynek végre sikerült találkoznia és beszélnie a buszsofőrrel, akivel régóta szerettek volna szembenézni, és aki sokáig teljesen elzárkózott tőlük. A sofőr most sem kért bocsánatot.

Megmentett egy totyogó kisfiút egy buszsofőr

Megmentett egy totyogó kisfiút egy buszsofőr Milwaukee-ban. Menet közben vette észre, hogy a kicsi a járdán szaladgál mezítláb, egyszál trikóban, és pelenkában. Milwaukee az Egyesült Államok északi részén van, ilyen télen nagy hidegek vannak arrafelé.

 

Nem várt a buszsofőr az apróra

Tízezresből nem tudott visszaadni, az aprót pedig nem várta meg a buszvezető. Lánya történetét az interneten tette közzé Péterfy Gergely író. A lányt tegnap leszállították egy Volán buszról, mert amikor jegyet akart venni nagy címlettel szeretett volna fizetni, majd apró után kutatott. A sofőr szerint ezzel feltartotta a buszt.

Menet közben telefonált a budapesti buszsofőr

Menet közben telefonált egy budapesti busz vezetője, az egyik utas erről felvételt is készített. Hiába szóltak többen is a sofőrnek, folytatta a mobilozást. A szakértő szerint ez nem csak tilos, de életveszélyes is, mert hosszabb a reakcióidő, ez pedig balesethez vezethet.

Óriási felelőtlenség: vezetés közben mobilozó buszsofőrök

Menet közben telefonált egy BKK-busz sofőrje Budapesten. A 103-as busz vezetője beszélt a mobilján, majd nyomkodni kezdte a telefont.

ÉLETVESZÉLYES: Miért ne nyomogassuk a telefonunk a volánnál?

Menet közben telefonált egy budapesti busz vezetője, az egyik utas erről felvételt is készített. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint ez nem csak tilos, de életveszélyes is, mert hosszabb a reakcióidő.

Telefonját nyomkodta a buszsofőr, eljárást indítottak ellene

Vezetés közben nyomkodta a telefonját egy távolsági busz sofőrje. Az egyik utas videóra vette, és közzétette a Facebook-on. Ezen jól látszik, hogy a buszvezető szinte folyamatosan a telefonjával volt elfoglalva, csak a jobb kezével kormányzott. A járat tele volt, nagyjából 50-en utaztak rajta. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint balesetveszélyes, amit a sofőr csinált, ráadásul tilos is.

Levelet írt a Veronában szalagkorlátnak ütköző busz sofőrje

4 hónappal a veronai baleset tudta meg, hogy 17-en meghaltak az általa vezetett buszon.  Ezt írta a sofőr levelében, amit a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának küldött. A diákokat szállító busz 2017-ben szenvedett balesetet, szalagkorlátnak ütközött, majd kigyulladt. A sofőr a levelet, amiben részvétet nyilvánít, idén februárban küldte. Azt írta, azért akkor, mert előtte lelkileg és fizikailag sem volt rá képes. 

BUSZSOFŐRT KERESNEK: Riporterünk is kipróbálta magát a volánnál

Akár azonnal 200 buszsofőrnek is tudnának munkát adni a BKV-nál. A társaság szerint komoly problémát okoz, hogy képzett járművezetőket találjanak, ezért inkább maguk tanítják meg a szakmát a jelentkezőknek. Riporterünk kipróbálta, mire számíthatnak a képzésre jelentkezők.  

Könyökével kormányzott a sofőr

Mobilozott és közben a könyökével kormányozott a buszsofőr hétfőn reggel a Lébény-Győr útvonalon. Ezt az egyik utas vette videóra. Nyáron a "Győrben Kölekedünk" közösségi csoportban is közzétettek egy felvételt, amelyen szintén mobilozott a buszsofőr. Megkérdeztük az utasokat - szinte mindegyikük látott már hasonlót.

Vád alatt a zebrán gázoló buszos

Halálos baleset okozása miatt vádat emelt az ügyészség a buszsofőr ellen, aki zebrán gázolt halálra egy fiatal nőt még februárban. Annak ellenére nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, hogy a mellette lévő autós megállt a zebra előtt.

Leköpte a sofőrt, börtönbe megy

Leköpte a buszvezetőt, börtönbe kell mennie egy pécsi férfinak. Jegy nélkül akart utazni egy helyi járaton, ezért a sofőr leszállította. Dulakodni kezdtek, majd a férfi leköpte a buszvezetőt.

Majdnem gázolt a buszsofőr

Nem adott elsőbbséget a zebrán közlekedő gyalogosoknak egy buszvezető. Nem rajta múlt, hogy nem történt baleset Kecskeméten. Egy tanulókocsi fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy a helyijárat egy többsávos úton fékezés nélkül átrobog a gyalogosok előtt.

Ivott a kisfia, leszállíttatták

Rendőrt hívott a buszsofőr, hogy leszállíttasson egy családot a menetrendszerinti járatról vasárnap Miskolcon. Az anya visszazárható palackból inni adott a buszon a négyéves kislányának, ezért a buszvezető a végállomáson nem indította el a buszt, és kötelezte a családot, hogy szálljanak le. A vitájukat rögzítette egy utas. A közlekedési cég azt állítja, a család nemcsak ivott, hanem evett is a buszon, ez viszont tilos.

Az utas felvételét ide kattintva nézheti meg.

 

Agresszív utasok és megvert buszsofőrök

Egy buszsofőrt megkéseltek, egy másikat pedig úgy megvertek az utasok, hogy eltört a keze. Az elmúlt napok megdöbbentő esetei után agresszió specialistával próbáljuk megérteni, mi történt velünk?

Az utasok életével játszanak a felelőtlen buszsofőrök

Egy autós rögzítette, hogy szakadt abronccsal halad előtte egy utasokkal teli busz. A sofőrnek is szólt, de az továbbhajtott. A járművet végül a rendőrök állították meg.

 

Élőben közvetítette a horrorbalesetet

Élőben közvetítette a horrorbalesetet a Facebokon a tömegszerencsétlenséget okozó sofőr. A román férfi telefonjával videózta az autókat tegnap a Ceglédbercelnél, közben pedig a hozzászólásokat olvasgatta, valószínűleg ezért nem látta előzés közben a szemből érkező teherautót. A busz utasai – hét férfi és két nő – szörnyethaltak az ütközésben.

Dudálással menthetett életet

Életet menthetett egy buszsofőr Budapesten. Éppen egy babakocsit toló fiatal nő akart átmenni a megálló előtti zebrán, amikor egy autós - a tiltás ellenére - balról előzni kezdte a buszt.

ÉLETMENTŐ: Centiken múlott a tragédia

Lendületesen érkezik a busz a megállóba. A fedélzeti kamera felvételén jól látszik, ahogyan a babakocsit toló nő ezután a megálló előtti zebrához ér. A buszt balról előző autós alig néhány centire állt meg a fiatal nő és gyereke előtt. Nagyon siethetett, mert alig, hogy átmentek előtte, rögtön gázt adott, és tovább hajtott.

DÜHÍTŐ: Így szabálytalankodnak a buszok

A piros lámpa ellenére hajtott át egy busz az egyik forgalmas pécsi kereszteződésen. A jelenetről egy járókelő felvételt is készített. A láthatóan veszélyes manőver miatt a videó készítője feljelentést tesz a rendőrségen.

 

A rabló maga varrta az álarcot

A rabolt pénzből alkoholt és kábítószert is vásárolt, a pisztolya játék volt, a maszkot pedig úgy varrta, ez derül ki a pécsi trafikrablás sorozat vádiratából. A 32 éves volt buszsofőr a nyáron négy pécsi dohányboltot is kifosztott, összesen fél millió forintot zsákmányolt. Akár tizenöt év börtönt is kaphat.

 

Videón a mobilozó buszsofőr

Perceken keresztül telefonált vezetés közben egy buszsofőr az egyik budapesti járaton. Erről egy utas videót is készített. A felvételen látszik, amint egy kézzel tartja a kormányt, és úgy vezet, miközben valakivel beszél a mobilján. Az általunk megkérdezett vezetéstechnikai szakértő szerint ez balesetveszélyes. Kerestük a BKK-t, de ott azt mondták: a járatot a Volánbusz üzemelteti, onnan azonban adásunkig nem válaszoltak kérdéseinkre.

Nem bűnös a buszsofőr!

Megszűntette az eljárást a rendőrség, annak a sofőrnek az ügyében, aki tavaly novemberben keresztül vágott a szembe sávon, majd egy autószerelő műhely udvarán neki csapódott a fának. A balesetben gyerekek is megsérültek, a sofőrnek bordatörése lett. Egy nemrég lezárult vizsgálat kimutatta, hogy a busz vezetője súlyos alvászavarban szenvedett, amiről maga sem tudott, ezért nem vonható felelősségre.

Terhes nőtől féltette a kárpitot

Terhesen, két éves kislányával és beteg édesanyjával együtt leszállította az 55-ös járatról a buszsofőr és rendőrt hívott rájuk. Ezt állítja egy gyáli nő. A történetről elsőként a Bors számolt be. Azt mondja, a sofőr azt kifogásolta, hogy mivel az útpadkán ülve várta a járatot, koszos lett a nadrágja. A Volánbusznál azt közölték, a sofőr a kárpit tisztaságát akarta megőrizni, de elismerik, hogy túllépte hatáskörét.

Büntetik, aki feltartja a buszt

Elállta a busz útját, majd be is mutatott a vezetőnek egy szabálytalan autós Pécsen. A buszsofőr hiába dudált, kénytelen volt várni, sehogy sem lehetett kikerülni az akadályt. A jelenetet a járat fedélzeti kamerája rögzítette és a pécsistop.hu hozta nyilvánosságra. A buszos szakszervezet szerint egy-egy ilyen eset teljesen felboríthatja a menetrendet. A rendőrség a felvétel alapján eljárást indított.

Rosszul lett a sofőr, árokba hajtott egy BKV busszal

Rosszul lett a sofőr, árokba hajtott egy BKV busz reggel Budapesten. Letarolta az út menti bokrokat és egy fát is kidöntött. Senki nem sérült meg. Nem sokkal később egy másik buszt is baleset ért a fővárosban. A 10-dik kerületben ütközött egy autóval, ketten sérültek meg.

 

Buszos kirándulás: lejárt a sofőr jogosítványa

Újabb buszra hívtak rendőröket a szülők Budapesten, mert nem bíztak a jármű műszaki állapotában. Azzal nem volt baj, de kiderült, hogy a sofőrnek nem volt érvényes jogosítványa, tudta meg a hvg.hu. Az utóbbi időben egyre többször fordul elő, hogy szülők nem engedik a gyerekeiket felszállni buszokra. Az RTL-Híradónak azt mondta az egyik buszos szervezet elnöke, hogy kisokost készítenek, hogy a szülők tudják, mire kell figyelni a buszkirándulásnál. 

Filmbe illő pofonok


szerző:
2017.03.28. 18:02
Filmbe illő pofonok

Filmbe illő pofonok a nyílt utcán. Egy buszsofőr, két férfi és egy nő esett egymásnak Győrben. A buszvezető azt sérelmezte, hogy egy autós elé vágott a záróvonalon a körforgalomban. Egy piros lámpánál aztán leszállt és kérdőre vonta a sofőrt, egy nőt, akinek utasa ekkor pattant ki a kocsiból - és itt szabadultak el az indulatok. A busz kamerája mindent felvett. Az ügyészség most emelt vádat ellenük és hozta nyilvánosságra a videófelvételt a tavaly nyáron történtekről.

VEREKEDÉS: Egy buszsofőr, két férfi és egy nő esett egymásnak

Filmbe illő pofonok a nyílt utcán. Egy buszsofőr, két férfi és egy nő esett egymásnak Győrben. A buszvezető azt sérelmezte, hogy egy autós elé vágott a záróvonalon a körforgalomban, ezért aztán egy piros lámpánál leszállt és kérdőre vonta a sofőrt, egy nőt. Utasa ekkor pattant ki a kocsiból - és itt szabadultak el az indulatok. A busz kamerája mindent felvett.

Fókusz 2017-03-07


szerző:
2017.03.07. 19:00
Felfüggesztett börtön a sofőrnek

Egy év hat hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a pécsi buszsofőrt, aki a vád szerint 2015 decemberében árokba lökött egy mozgássérült utast Pécsen. Korábban beszámoltunk róla, hogy felszálláskor a sofőr nem akarta felengedni a beteget, mert azt hitte részeg, azért sántikál. A mozgássérült lefotózta a buszt, hogy később jelenthesse az esetet. A sofőr ekkor belökte az árokba majd elhajtott.

Az egyik sofőr túlélte?


szerző:
2017.01.24. 18:04
Az egyik sofőr túlélte?

Ők voltak a legjobbak - ezt mondta volt kollégájuk arról a két buszsofőrről, akik a balesetet szenvedett buszt vezették. Régóta ismerték egymást és sokat dolgoztak együtt. A buszt üzemeltető cég vezetője azt mondta, reménykednek, hogy kollégái életben vannak. A beol.hu úgy tudja egyikük túlélte a balesetet, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg. A külügyminiszter azt mondta, az áldozatok és a két sérült azonosítása nehezebb, mint ahogy az olasz hatóságok várták, így valószínűleg még több napig tart, mire eredménye lesz a DNS vizsgálatoknak.

Nem műszaki hiba okozta

Nincs műszaki hibára utaló nyom és biztos, hogy a busz nem ment a megengedettnél gyorsabban - ezt mondta Híradónknak a veronai autópályarendőrség vezetője. A parancsnok szerint lehetséges, hogy a magyar diákokat szállító jármű sofőrje elaludt vagy rosszul lett, de ezek még csak feltételezések, amelyeket bizonyítani kell. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig arról beszélt, hogy a túlélők beszámolója szerint sem történt semmilyen rendkívüli esemény a baleset előtt.

Találkozott megmentőjével

Megszegte a szabályokat, ezzel mentett életet egy szentesi buszsofőr. Még novemberben vett fel egy házaspárt, akik tanyájukról gyalog indultak a buszmegállóba, orvoshoz készültek. Csakhogy a férj útközben rosszul lett. A buszsofőr azonban megállt és felvette őket. Kiderült, hogy a férfi szívrohamot kapott. Az RTL Híradó segítségével a beteg újra találkozott megmentőjével.

Tagadta bűnösségét a buszsofőr

Tagadta bűnösségét az a pécsi buszsofőr, aki a vád szerint tavaly decemberben árokba lökött egy mozgássérült utast, majd elhajtott. A sclerosis multiplexben szenvedő férfi korábban az RTL Híradónak azt mondta, egyedül képtelen volt kimászni a gödörből, egy kollégája segített neki. Ha a buszsofőrt elítélik, akár öt év börtönt is kaphat.

Nem ítélik el a beteg buszsofőrt

Visszavonta az ügyészség a fellebbezését, így már biztos, hogy nem ítélik el azt a buszsofőrt, aki tavaly nyáron járművével árokba borult a Baranya megyei Királyegyháza határában. A balesetben tizennyolcan sérültek meg. Az ügyészség a sofőrt tömegszerencsétlenség okozásával vádolta. Első fokon felmentették, ami ellen az ügyészség fellebbezett. De azóta kiderült, a sofőrnek rejtett betegsége van, ami miatt bárhol és bármikor elaludhat. Így az ügyészség visszalépett.

Miért van szüksége Orbán Viktornak a felcsúti kisvasútra?

Hajdu Steve erre is rájött, a megoldás pedig egészen saját gyermekkoráig vezetett vissza, amikor is még nagyon közel lakott a hortobágyi vasútállomáshoz...

Mesemondó buszvezető a 159-esen

Mesélő buszvezető szórakoztatja az utasokat az egyik budapesti járaton. Azután lett népszerű, hogy nemrég mesével nyugtatott meg egy síró gyereket, majd a történetet a Facebookon közzétette az egyik utas. A huszonkilenc éves buszvezetőt azóta sokan felismerik. Főnökei azt ígérik, amíg a menetrendet betartja, nyugodtan mesélhet.

 

Ismét buszsofőrre támadtak

Fojtogatta és trágár szavakat kiabált egy buszsofőrre egy utas Budapesten a 17-ik kerületben. Mindezt kamera rögzítette, a felvételen pedig tisztán kivehető a támadó arca. A rendőrség azt kéri, hogy aki felismeri a férfit, az jelentkezzen. Az eset még szeptember közepén történt, de csak most hozták nyilvánosságra a videót. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt mondta Híradónknak: a buszsofőr nem sérült meg, de lelkileg nagyon megviselték a történtek.

Porraloltóval támadt a buszsofőrre

Akár 5 évre is börtönbe kerülhet az a pécsi mozgássérült férfi, aki tavaly októberben porraloltóval támadt egy buszsofőrre. A férfi a felszállás előtt zaklatta a buszra várakozókat, a sofőr ezért nem akarta felengedni. Ekkor ragadta meg a porraloltót és annak teljes tartalmát kifújta a sofőrre. Mindezt valaki felvette mobiltelefonnal. A támadó ellen az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás miatt emelt vádat.

Nem volt érvényes jegye, megverte a sofőrt

Megvertek egy buszsofőrt Budapesten. Azt akarta kérni az egyik utastól, hogy vegyen jegyet, de összevesztek. Az utas kitépett egy karfát és menet közben többször megütötte a sofőrt, aki megsérült. Az utast elfogták. Az egyik szakszervezet azt sürgeti, hogy a sofőrfülkék legyenek zártak és a sofőröknek ne kelljen jegyet árulniuk. Ezért aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Vonalcicák: a nők tényleg utaznak a buszvezetőkre?

Láttak már olyan hölgyet, aki meglehetősen bizalmasan susmorog a buszsofőrrel? Képzeljék, vannak nők, akik út közben fűzik a buszvezetőket. Még nevet is kaptak. Ők a vonalcicák. Kicsit utána mentünk ennek, hogy mennyi ebből a városi legenda, és mennyi a valóság.

Fókusz 2016-08-31


szerző:
2016.08.31. 17:25
Elsodorta a biciklist, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek az ellen a buszsofőr ellen, aki még 2014 nyarán elsodort egy biciklist a Thököly úton. Az ügyészség szerint a sofőr nem figyelt arra, hogy biztonságosan megelőzze a kerékpárost, aki biciklisáv hiányában, szabályosan a buszsávban tekert. A buszos észre sem vette, hogy elsodorta a férfit, az utasok látták, hogy mi történt, ők szóltak neki. A biciklis súlyos sérüléseket szenvedett, napokig kórházban ápolták.

Nemrég szabadult a késes fenyegető

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki késsel fenyegetett egy buszsofőrt Budapesten, mert az nem akart megállni két megálló között. Úgy tudjuk, hogy a támadó az eset előtt másfél hónappal szabadult és feltételesen volt szabadlábon. Információink szerint korábban rablásért ítélték el.

Feladta magát a késsel fenyegető férfi

Önként feladta magát a buszsofőrt késsel fenyegető férfi. A támadó még áprilisban rántott kést egy buszsofőrre Budafokon, mert az nem engedte, hogy két megálló között leszálljanak. Egy társa is volt, a testvére, őt is azonosították a rendőrök, de nem kellett elfogni, mert egy másik bűncselekmény miatt már rács mögött van.

Börtönbe kerülhet a buszsofőr

Akár 5 évre is börtönbe kerülhet az a pécsi buszsofőr, aki a vád szerint tavaly decemberben árokba lökött egy mozgássérült férfit. Azt hitte róla, hogy részeg, ezért nem engedte, hogy felszálljon. A mozgássérült lefotózta a buszt, hogy később jelenthesse az esetet. A sofőr ekkor belökte az árokba, majd elhajtott. Áldozata most megrendülve idézte fel Híradónknak, hogy mire emlékszik.

Félnek a sofőrök a nyitott fülkében

Veszélyezteti a buszsofőrök biztonságát, hogy az új budapesti autóbuszok vezetőfülkéje nem zárt - ezt mondja az Egységes Közlekedési Szakszervezet. Akad, ahol csak egy alacsony kis ajtó választja el a sofőrt az utasoktól. A szakszervezetnél közölték, már korábban jelezték: az új autóbuszokat zárt fülkékkel rendeljék meg Budapestre. A BKV-nál azt mondják, a 150 centiméteres ajtók is elegendőek a sofőrök védelméhez.

Nem vitte el a busz a mozgássérültet

Két buszsofőr sem vett fel egy mozgássérült férfit Budapesten egy buszmegállóban, írta meg elsőként a Bors. Az elektromos kerekesszékkel közlekedő Szőcs Gergely feleségével és 5 éves kislányával akart hazamenni Dunakeszire, de egymás után két buszra sem engedték felszállni. Egy káposztásmegyeri mozgáskorlátozott nővel is ugyanez történt a napokban. A BKK-nál azt ígérték, kidolgozzák az ilyen helyzetekre érvényes szabályozást.

Otthagyják a kerekes székeseket


szerző:
2016.07.20. 15:13
Otthagyják a kerekes székeseket

Megállóban hagyott mozgássérültek panaszkodnak a buszsofőrökre. Azt mondják, egyre gyakrabban fordul elő, hogy nem veszik fel a kerekesszékben ülő utasokat. 

A buszsofőr szerint ő nem hibázott

Nem érzi magát bűnösnek az a buszsofőr, aki tavaly júniusban árokba hajtott egy utasokkal teli járattal Királyegyháza mellett. Az első tárgyaláson azt mondta, a balesetből semmire sem emlékszik, azért történhetett, mert rosszul lett. Az ügyészség tömegszerencsétlenséget eredményező baleset okozásával vádolja a sofőrt, akár 3 év börtönt is kaphat.

Lekergette a buszról a sofőr

A sofőr kergetett le egy fiatalt egy távolsági buszról a Borsod megyei Berzéknél. A fiú az egészet felvette a mobiltelefonjával, a videót pedig feltöltötte az egyik közösségi oldalra. A közlekedési társaság szerint a buszvezető azért nem engedte felszállni, mert érvénytelen diákigazolvánnyal akart utazni. A sofőr ellen fegyelmi eljárás indult.

18 sérült – börtönbe kerülhet a buszsofőr

Akár börtönbe is kerülhet az a buszsofőr, aki tavaly Királyegyháza mellett hajtott árokba egy utasokkal teli busszal. 18 ember sérült meg, egy gyereknek amputálni kellett a karját. Az ügyészség tömegszerencsétlenséget eredményező baleset okozásával vádolja a sofőrt, aki azt állította, rosszul lett, ezért tért le az útról.

Nem vitte el a busz a mopedes mozgássérültet

Otthagyta a buszsofőr a megállóban, állítja egy mozgáskorlátozott budapesti férfi. Botos Imre azt mondja, elektromos mopedjével szeretett volna felszállni a buszra, de a sofőr nem segített neki. Azt mondja, hasonló eset már többször is előfordult. A BKK-nál azt közölték, a buszsofőr feladata eldönteni, hogy biztonságosan el tudja-e szállítani az ilyen mopeddel közlekedő embereket.

Kamerák rögzítették a durva balesetet

Drámai videó Oroszországból. Egy busz fedélzeti kamerái rögzítették, ahogy oszlopnak csapódik a jármű, amin több utas is ült. A balesetet az okozta, hogy a sofőr elaludt. A híradónknak nyilatkozó szakértő szerint Magyarországon évente nagyjából 200 baleset történik azért, mert elalszik a sofőr a volánnál.

Meddig tart a hivatás és hol kezdődik az emberség?

Egy rendőr lufit fúj a gumikesztyűjéből egy hónapok óta úton lévő, kimerült gyereknek. Egy fotós egy vasutassal veszekszik, mert nem adja oda a vizét a könyörgő menekült családnak.  Egy buszsofőr, aki viszont odaadja az utolsó vizesüvegét is a menekült kismamának.  Pedig nem ez volt a dolga.  Moskovics Judit olyanokkal találkozott, akik nem önkéntesnek mentek, hanem küldték őket, vagy a munkájukat végezték a menekültek között. Mit kezdtek az extrém helyzettel? Kiből mit váltottak ki azok az események, amelyekkel korábban még sohasem találkoztak?

Füstmérgezést szenvedett a buszsofőr

Kiengedték a kórházból azt a BKV sofőrt, aki vasárnap enyhe füstmérgezést szenvedett, miközben megpróbálta eloltani lángoló autóbuszát. A 21 A jelű járat az Istenhegyi úton gyulladt ki, és néhány perc alatt porrá égett. A buszon harmincan utaztak, nekik időben sikerült leszállni. Azt, hogy mi okozta a tüzet még vizsgálják. A nemrég használtan vásárolt Volvo buszok néhány hete álltak forgalomba, ezek közül égett le most az egyik.

Leszállították, mert virág volt nála

Az eset Ötvöskónyiban történt. Nejlonszatyorba kellett tennie a virágot, hogy utazhasson. A járatot üzemeltető cég szerint a buszvezető jól döntött, a virág beszennyezhette volna a járművet vagy a többi utast.

Ismeri ezt a embert? Ha igen, vigyázzon, mert buszsofőrökre támad!

Az utas még márciusban lökdöste az egyik fővárosi járat vezetőjét. Eddig sikertelenül keresték a rendőrök, most viszont arra számítanak, hogy a fotó alapján valaki felismeri.

Leszállt az éhes és buszsofőr és pékségbe ment

Feltehetően éhes volt a debreceni buszsofőr, ezért leszállt az egyik belvárosi megállóban, majd a közeli pékséghez ment. Végül nem vett semmit, de az egyik utas mindezt felvette telefonjával. A felvételt aztán elküldte az egyik helyi portálnak. A Debreceni Közlekedési Vállalat ez alapján fegyelmi eljárást indított, mert a sofőr őrizetlenül hagyta a buszt.

Összeverekedett a buszsofőr és a gyalogos

Rátámadt egy buszsofőr egy gyalogosra, mert az szabálytalanul átfutott az úton, Pécsen. Legalábbis ezt állítja a férfi családja. A rokonok szerint a sofőr a férfi fejét a földhöz verte. A busztársaságnál azonban azt mondják, a vezető csak segíteni akart, amikor kiszállt.

Előzetes: Buszsofőr támadt gyalogosra?

Rátámadt egy buszsofőr egy gyalogosra, mert az szabálytalanul átfutott az úton, Pécsen. Legalábbis ezt állítja a férfi családja. A rokonok szerint a sofőr a férfi fejét a földhöz verte. A busztársaságnál azt mondják, a sofőr csak segíteni akart, ezért szállt ki, és éppen ő volt az, akit megtámadtak. Még a busz ajtaját is betörték egy kővel. A rendőrség garázdaság miatt nyomoz. Részletek hat órakor az RTL Híradóban.

Legalább egy bocsánatkérést vár Erzsi néni

15 méteren keresztül húzta maga után a busz, miközben kétségbeesetten kiabált és szabadulni próbált Erzsébet, amikor odacsukta az ajtóval az éjszakai járat vezetője múlt szerdán. Mint mondja, nagyon megrémült. Újvári Mihály riportja.

15 méteren keresztül húzta maga után a busz

15 méteren keresztül húzta maga után a busz, miközben kétségbeesetten kiabált és szabadulni próbált Erzsébet, amikor odacsukta az ajtóval az éjszakai járat vezetője múlt szerdán. Mint mondja, nagyon megrémült. Újvári Mihály riportja.

Halálra gázolt egy 11 éves kisfiút, mégis felmentették

Egy éve, 2014. május 14-én reggel a kis Danika iskolába indult, de már nem érkezett meg oda. A 11 éves fiút a zagyvaszántói menetrendszerinti járat sofőrje ütötte el. Újvári Mihály riportja.

Gyerekeket pofozott fel a buszsofőr

Megpofozta a hódmezővásárhelyi ifjúsági kosárlabdacsapat két 11 éves játékosát egy magáncég buszsofőrje. A csapat Nagykőrösről tartott hazafelé, amikor a gyerekek hangoskodásán a buszvezető felidegesítette magát, és megütötte a két fiút.

Késsel támadt a buszsofőrre


szerző:
2015.02.14. 18:05
Késsel támadt a buszsofőrre

A kés nyelével többször is megütötte a buszvezetőt, mert nem engedte felszállni. Szemtanúk szerint részeg volt, egy fiatalabb ismerősével össze is szólalkozott felszállás előtt. A támadót azonnal elfogták a rendőrök, majd kihallgatták és őrizetbe vették.

Utasok próbálták újraéleszteni a sofőrt

Hősként ünneplik a 231-es busz egyik sofőrjét, aki kedd délután két megálló között lett rosszul. Éppen egy kanyart akart bevenni Rákospalotán, amikor a kormányra borult, már nem tudtak rajta segíteni.
 

Előzetes: Menet közben halt meg egy buszsofőr

A 231-es vezetője éppen egy kanyart vett be Rákospalotán, amikor rosszul lett. Annyi lélekjelenléte még volt, hogy biztonságosan a járdára vezette a buszt, így megelőzte, hogy nagyobb baj történjen.
 

Váltótársával ütközött a buszsofőr

Kollégájával ütközött egy buszsofőr Nógrád megyében. A két sofőr ugyanazon a járaton váltótársai egymásnak. A balesetben - bár a személykocsi totálkárosra tört - senki sem sérült meg komolyabban.

Menet közben rántották ki üléséből

Ismét megtámadtak menet közben egy buszvezetőt Kínában. Egy részeg autós a barátjával rángatta ki üléséből a sofőrt, az irányíthatatlanná vált jármű egy virágboltba hajtott. A történteket rögzítették a busz fedélzeti kamerái.

A világhálón landolhatnak a lopási akciók

Szinte élő egyenesben raboltak ki szombaton egy zálogházat. Az összehangolt akciót este már a tévében milliók láthatták, hiszen azt egy buszsofőr, aki véletlenül éppen ott ráért, végig videózta.

Kilométernyi „poénszolgáltatás” az utasoknak

Bócsa Viktort, a 28 éves fiatalembert már úgy ismeri az ország, mint a vicces sofőrt, akit humoráért ki akarnak rúgni. Egy BKV-engedély nélküli tévészereplés indította el a lavinát.

Korrupt buszsofőrökre utaztunk


szerző:
2012.01.13. 19:25
Korrupt buszsofőrökre utaztunk

Jegy nélkül utaztunk egyik állomástól a másikig, a jegyárat többnyire megfeleztük a sofőrökkel, és rejtett kamerával rögzítettünk mindent. Hogy megmutassuk a korrupcióhoz két fél kell, aki adja, és, aki elfogadja a pénzt.

Lemondott a „fejelésért” elítélt polgármester

Lemondott Somogyacsa polgármestere, miután a bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt jogerősen egy év börtönre ítélte.

Részeg volt, vagy hamisan vádolják a sofőrt?

Felmentették azt a buszsofőrt, aki a vád szerint ittasan ült a volán mögé, és úgy akart szállítani 27 gyereket az iskolába.

Nekiestek, mert védte a buszvezetőt

Megvertek egy diákot Miskolcon, mert segítségére sietett egy buszsofőrnek, akit egy hatfős társaság fenyegetett meg.

Nem buszozhat, mert nem takarított?

A somogyszili asszony unokahúga elhányta magát a buszon, a sofőr ezek után kitiltotta őket a járatáról.

Rendőrökön segített, kirúgták

Azonnali hatállyal felmondott munkaadója egy New York-i iskolabusz-sofőrnek, mert az felvett 3 rendőrt.

Matrica az erőszak ellen


szerző:
2011.06.29. 16:50
Matrica az erőszak ellen

Képregényes formában mutatják be a közfeladatot ellátó személyek elleni támadások súlyos törvényi következményeit.

Korábban is volt balesete a román busztársaságnak

Két évvel ezelőtt az egyik buszuk már felborult az autópályán, mert a sofőr elaludt. Hogy most mi történt, azt még vizsgálják a rendőrök.

Kormányra borulva találták a buszsofőrt

Rosszul lett egy buszsofőr kedden reggel Pécsett, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Berúgott buszsofőr a helyközi járaton

Egy elhagyatott parkolóban találták meg a járművet és ittas sofőrjét.

Buszsofőrt vertek meg a bliccelők

Buszsofőrre és egy utasra támadt egy férfi és 16 éves fia Salgótarjánban. Az áldozatok könnyebben sérültek.

Ittasan furikázott gyerekeket a buszsofőr

Alig bírt beszélni, nem tudta a buszt az úttesten tartani, többször a szemben lévő sávba hajtott.

Benézett a házba a busz


szerző:
2010.09.17. 14:05
Benézett a házba a busz

Ráborította a kerítést egy felsőzsolcai házra egy busz. A sofőr rosszul lett, ezért tért le az útról.

Hat embert ölt meg a depressziós buszsofőr

Eszeveszettül lövöldözött az egyiptomi buszsofőr, aki munkába szállította az építőipari munkásokat, hatan haltak meg.

Késsel támadtak a buszsofőrre


szerző:
2010.03.12. 11:08
Késsel támadtak a buszsofőrre

Két 16 év körüli fiatal közül az egyik pillangókést rántott, amivel a sofőr felé szúrt.

Kilépett a BKV-tól a káromkodó buszsofőr

A sofőr alpári módon szidta az utasokat egy népszerű videomegosztóra feltöltött felvétel tanúsága szerint.

Megfélemlíti dolgozóit a BKV?


szerző:
2010.01.06. 17:39
Megfélemlíti dolgozóit a BKV?

Két buszsofőrt azért bocsájtottak el, mert 20 perc helyett több mint egy órán át vizsgálták a buszokat.

Évekig pereskedhetnének a buszsofőrök

A munkajogász szerint nehéz lenne bizonyítani, ha a BKV azt állítaná, hogy szándékos szabotázs történt.

Végállomás: a Rendőrség


szerző:
2009.07.22. 17:00
Végállomás: a Rendőrség

A vezető a kapitányság előtt addig dudált, míg ki nem jöttek a rendőrök.

Vádat emeltek a gázoló buszsofőr ellen

Tavaly januárban egy buszmegállóba rohant és halálra gázolt egy nőt Pécsett.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való