KERESÉS search-close

bontás

62 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bontás"

Vádemelés: hiába figyelmeztették, hogy daru kell a bontáshoz

Hiába figyelmeztették, hogy daru kell, anélkül kezdte elbontatni az épületet. Vádat emeltek a férfi ellen, aki miatt az ügyészség szerint tavaly júliusban meghalt egy segédmunkás Mosonmagyaróváron egy kazánház bontása közben. Az áldozat és társa lángvágóval átvágta a tartóoszlopokat, egyikükre rászakadt a felső szint. A bontás irányításával megbízott férfi akár 5 évet is kaphat.

Alkatrésznek lopták az autókat

A Balaton környékéről lopott drága autókat két férfi, majd a kocsikat Budapesten darabokra szedték, az alkatrészeket pedig eladták. A terrorelhárítók hétfőn épp munka közben érték tetten őket.

Autótolvajokon ütöttek rajta a rendőrök

Éppen bontani vitték volna a lopott autót, amikor lecsaptak rájuk a rendőrök. Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik a gyanú szerint elloptak egy kocsit a 13. kerületből néhány napja. Pár napig egy másik kerületben pihentették, majd onnan akarták elvinni, hogy szétbontsák.

Azbesztpor miatt aggódnak


szerző:
2018.10.04. 18:19
Azbesztpor miatt aggódnak

Bontásból származó azbesztpor miatt aggódnak az újlipótvárosiak. A Pozsonyi utca végében bontanak egy régi banképületet, amelyről kiderült, hogy egy részét rendkívül mérgező azbeszttel szennyezett palával borították. A Fővárosi Kormányhivatal felszólította a kivitelezőt, hogy keressenek egy azbeszt-mentesítéssel foglalkozó céget.

Ez maradt a fesztiválozók után

Bankkártya, iratok, telefon. Ezek a leggyakoribb holmik, amiket leadtak idén a Sziget fesztivál talált tárgyak osztályán. De találtunk vízi pisztolyt és melltartót is, amikor beengedték stábunkat a raktárba. Idén több, mint 1200 tárgyat adtak le, kora délután több, mint felének már megvolt a gazdája. Ezúttal nem volt extrém eset, de a korábbi években hagytak már el kerekesszéket, kajakot, kiskutyát és részeg barátot is. Az idei Sziget fesztiválon 565 ezren buliztak az egy hét alatt és 3 teltházas nap is volt.

TALÁLT TÁRGYAK OSZTÁLYA: Miket hagytak hátra az idei szigetelők?

Bontották a munkások a nagyszínpadot és a kisebbeket is szerda délben. Közben volt, aki gurulós bőröndöt, más bevásárlókocsit tolt telepakolva a Sziget kijárata felé. Idén mintegy 1200 tárgyat adtak le, kora délután több, mint felének már megvolt a gazdája.

Rákkeltő azbeszttől tartanak a lakók Budapesten

Gazdagréten egy önkormányzati épület bontásánál több négyzetméteren is leverték az azbesztpalát. A lakók félnek, hogy ezért azbeszt került a levegőbe, amely belélegezve rákkeltő lehet. A kivitelező és az önkormányzat szerint csak véletlenül verték le a palákat, a biztonságos azbesztmentesítés később várható. A Magyar Azbesztmentesítők Szövetsége szerint azonban épp a veszély anyag elszállításával kellett volna kezdeni a munkákat.

Minden ötödik ház romos vagy elhagyatott Magyarcsanádon

A düledező házak közül 80 életveszélyes is a helyiek szerint. A polgármester azt mondja, ők nem nyúlhatnak magántulajdonhoz, a kormányhivatal rendelhet el bontást. Ez viszont lassan megy, mivel sokszor azt sem tudják, kié az épület. Ha ki is derül, a tulajdonos legtöbbször nem tudja vállani a bontás költségeit.

Autókra omlott egy ház fala

Pár másodpercen múlott, hogy nem ütött agyon egy leomló épület egy autóst Budapesten a XIII. kerületben. A törmelék két parkoló kisbuszt zúzott össze. Híradónknak nyilatkozott az egyik sofőr, aki azt mondta, hogy pillanatokkal az omlás előtt szállt ki a furgonjából.

BONTÁS KÖZBEN OMLOTT ÖSSZE: Kevésen múlt a tragédia

Pár másodpercen múlott, hogy nem ütött agyon egy leomló épület egy autóst Budapesten a XIII. kerületben. A használaton kívüli ház bontás közben omlott össze. Több száz kilós faldarabok és betongerendák zuhantak az utcára. A törmelék két parkoló kisbuszt zúzott össze. Hogy mit mondott a bontást végző gép kezelője, elmondjuk a hétfő esti RTL Híradóban!

Engedély nélkül kezdték bontani

Engedély nélkül kezdtek el bontani egy műemlék kastélyt Budapesten. Az index számolt be róla, hogy az újpesti villáról, amiben majd száz évig étterem működött, elbontották a tetőt. A kivitelező szerint ők csak felújítani akarnak, de a fővárosi kormányhivatal leállíttatta a munkát.

Eljárás a Puskás törmeléke miatt

Szabálytalanul tárolják a stadion bontásából származó törmeléket - erre a környezetvédelmi hatóság is figyelmeztette a Puskás Ferenc Stadion bontását végző céget. Az ügyről az Átlátszó.hu írt először. A Föld-Trans Kft. 4 milliárd forintért bontotta le az egykori Népstadiont, a törmelék egy részét pedig egy ferencvárosi telepre vitték. A cég azzal védekezik: a törmelék nem hulladék, hanem építőanyag, mert az új stadion építésénél újrahasznosítják.

Bontják az óriás ugrótornyot

A Batthyányi téri óriás ugrótorony bontásával megkezdődött a vizes vb ideiglenes épületeinek eltüntetése. A szinkronúszók városligeti medencéje és nézőtere egyelőre marad, ahogyan a Duna Aréna ideiglenes lelátói is. Az uszodát az Nemzeti Sportközpontok nevű állami szervezet üzemelteti az jövőben. Az Együtt szerint a kormány nem tudja majd nyereségesen működtetni az uszodát. A beruházásokért felelős kormánybiztos azt mondta, mindent rendben tudnak üzemeltetni.

Dombóvári Vanda kondiját megleckéztette a kacsa!

A műsorvezetőnek nem igazán volt elképzelése, hogy mit is akar készíteni a kacsából, de mindent összeszedett a piactérről, amit ért. A bontásban viszont szüksége volt némi kondira: megküzdött a combokért!

Világrekord robbantásos bontás

Világrekord-méretű, ellenőrzött robbantással egyszerre 19 lakótelepi tömbház omlott össze Kínában. A rendkívül látványos bontáshoz 5 tonna robbanószert használtak fel. A Guinness Rekordok Könyvének még hitelesíteni kell az akciót, amely mindössze 10 másodpercig tartott. A biztonság érdekében egy teljes városrészt lezártak a 8 és fél milliós Vuhanban.

Mindent belepett a por


szerző:
2017.01.02. 18:47
Mindent belepett a por

Balhé a bontáson. Elzavarta egy vállalkozó a 168 óra újságíróját, amikor felvette, hogy belepi a por a környéket egy józsefvárosi épület bontásakor. Mindez december 30-án történt. A vállalkozó korábban azzal szerepelt a hírekben, hogy pofonvágott egy idős nőt, aki a kerület fideszes polgármestere ellen tüntetett. A férfi híradónak telefonon először azt mondta: szabályos volt a bontás, néhány órával később már azt állította: nem az övé a bontást végző cég, csak véletlenül járt arra.

Nem kérdezték meg a lakókat az útról

A lakók megkérdezése nélkül bontottak el egy lépcsősort egy miskolctapolcai utcában – a helyére autóutat építtetett az egyik önkormányzati cég vezetőjének családja, a saját költségén. Az utcában élők szerint a domboldal nagyon meredek, lépcső nélkül csak nehezen lehet közlekedni rajta. A panaszok miatt a miskolci önkormányzat úgy döntött, hogy visszaépíti a lépcsők egy részét az új út szélére.

Bontják az életveszélyes házakat

Összefogás az olasz földrengésben romba dőlt települések újjáépítésére. Az olasz állami múzeumok a teljes mai bevételüket felajánlották a jótékony célra. A földmozgásoktól legjobban sújtott Amatricében már bontják az életveszélyes épületeket. A károsult településeken élő gazdák közben arra panaszkodnak: nem kapnak segítséget ahhoz, hogy biztonságba helyezzék állataikat.

Év végére tűnik el a pécsi „Magasház”

5 hónapnyi bontás után alig tíz emelet maradt a pécsi Magasházból. Közép-Európa legmagasabb lakatlan épülete most már olyan kicsi, hogy szinte beleolvad a tízemeletes környezetbe. Eddig 11 ezer tonna betont és 300 tonna vasat bontottak le belőle. A kivitelező közleményben azt ígérte, év végéig eltűnik a Magasház.

Vége a Szigetnek: otthagyott sátrak és lebontott színpadok a nagy bulik után

Hatalmas zuhé után távoznak a fesztiválozók a Hajógyári-szigetről. A bejutás, még most, a hivatalos zárás után sem egyszerű, ezért bent nem találkozunk az ilyenkor szokás szerint megjelenő guberálókkal. Pedig elhagyott tárgy van bőven.

Titokban maradnak a bontás részletei

Nem költöznek a rendőrségi helyszínelők a volt ipari minisztérium Margit körúti épületének helyére, mégis titok marad a korábban ott álló épület bontási munkálatainak egy része. A bontási engedélyt és a terveket ugyanis még akkor titkosították, amikor úgy volt, hogy rendőrségi objektum lesz az épület helyén. A szocialisták a tervek nyilvánosságra hozatalát követelik, a kormány szerint ezt csak jogszabály módosítással lehetne megtenni.

Szemük láttára bontották az udvarukat

Áll a bál Sopronban egy mélygarázs építése miatt. Az építő cég ugyanis a mellette lévő társasház területéből kihasított egy darabot munkagödörnek, pedig ezt az ott lakók nem engedték meg neki. Videóra vették, ahogy szinte a lábuk alól markolja ki a munkagép a földet. A rendőrség nyomoz, az építési hatóság pedig leállíttatta a beruházást.

Elkezdődött a bontás a Városligetben

Újra feszült a helyzet a Városligetben. Kedden elkezdték bontani az egykori Hungexpo épületeit. A ligetvédők szerint az építők nem védik meg a fákat a munkálatoktól. Az építtető szerint szeretnék, csak nem tudják, mert nem tudják bevinni az ehhez szükséges építőanyagokat. A tüntetők ugyanis kívülről elbarikádozták a bejáratot.

Leállították a volt MDF-székház bontását

Leállította a Bem téri volt MDF-székház bontását a Budapesti Kormányhivatal, mert 2010-ben jogszabályokat sértett a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal, amikor kiadta a bontási engedélyt. Az egykori Radetzky laktanya helyén irodaház épült volna. A kormányhivatal határozata szerint az építésen már csak állagmegóvó, és helyreállító munkákat lehet végezni.

Bontják a volt MDF-székházat

Bontják a volt MDF székházat, irodák és üzletek lesznek az egykori Radetzky laktanya helyén a budapesti Bem József téren. A lengyel tábornokról Bem Palace-nak nevezett épület felépítése miatt a lakók és egy civil szervezet is tiltakozik, a befektető szerint viszont minden engedélyük megvan a beruházáshoz.

Kisebb földrengéshez hasonlítják a bontást

Enyhe földrengéshez hasonlít - ezt mondták Pécsen a bontásra ítélt Magasház környékén élők. A 25 emeletes üresen álló épület legfelső szintjét már lebontották. A hétfőtől péntekig zajló munkákat nemcsak hallják, érzik is a lakók. Van, akinek a létrája rezonál egész nap és van, aki az ágyon ülve érzi, ahogy dolgoznak. A kivitelező az RTL Híradóval azt közölte: a zaj és a por nem nagyobb mint más építkezésen.

Puskás stadion: csak a bontás 4 milliárd forint

Látványos szakaszához ért a Puskás stadion bontása. A zsiráfnak becézett lámpatartó oszlopok mellett megkezdték a vasbeton szerkezet és a felső karéj szétszedését. A bontásért 4 milliárd forintot fizet az állam. A kivitelező szerint ennyibe kerül, hogy több mint fél évig 30 gép dolgozik a helyszínen.
 

Irányított robbantással bontottak

Harminc kiló robbanószerrel romboltak porig egy régi baromfifeldolgozót Békéscsabán. A cég évekkel ezelőtt csődbe ment, az 1100 négyzetméteres épületrészt pedig már régóta nem használták. A környéken lakók közül sokan voltak kíváncsiak a robbantásra. Volt, aki évtizedekig ott dolgozott.  A házakat nem kellett kiüríteni, csak annyit kértek az emberektől, hogy a redőnyöket húzzák le.

Néhány hét múlva tényleg elbontják

Hétfő este játsszák az utolsó focimeccseket a régi Puskás Ferenc stadionban, néhány hét múlva elkezdődhet az épület bontása, hogy aztán 3 év alatt felépüljön az új stadion. A korábban 100 milliárd forintra becsült költségen a kormány változtatott, a tervek között már nincs szálloda vagy diagnosztikai központ a sportközpont mellett.

Retróbulival intettek búcsút a Puskás Stadionnak

A Puskás Ferenc Stadion őszi bontása előtt stílszerűen egy 80-as évek retro partyval búcsúzott a közönség az épülettől, amelyen fellépett többek között C.C. Catch, a Boney M, a Ricchi e Poveri, az Ottawan, Zoltán Erika és a Dolly Roll is. Hubai Antal riportja.
 

Nem mennek el a Határ útról az árusok

Nem hajlandóak lebontani üzleteiket a Határ úti kereskedők. Budapest egyik legforgalmasabb terét kedden kezdték átépíteni úgy, hogy a markolók és buldózerek között több üzlet is nyitva tart. Vásárlókat nem engednek a boltokhoz, mert azok lezárt építési területen vannak.

Hogyan lehet az osztrigákkal gyorsan és könnyen dolgozni?

Úgy, ahogy Bernáth József bánik velük! Ha kíváncsi vagy az osztriga nyitásának két iskolájára, és pár egyéb tippre a séftől, akkor ki ne hagyd ezt a videót.

Lebontják a Király utca műemlék épületetit

Végleg lebontják a Király utcában a 40-es számú házat, amit civilek már évek óta próbáltak megmenteni a teljes pusztulástól. 

Idén elkezdhetik a pécsi Magasház bontását

Még idén elkezdődhet az évtizedek óta üresen álló 25 emeletes épület, ahogy a pécsiek hívják, a Magasház bontása.

A ZP lassan „elillan”, a Rio még nem

Nem kezdte el a bontást a Rio szórakozóhely Budapesten a Petőfi híd lábánál. Pedig az Újbudai Önkormányzat hétfő estig adott erre haladékot.

Bontás vár a Csipak-villára


szerző:
2011.10.08. 15:20
Bontás vár a Csipak-villára

A 100 leggazdagabb magyar között jegyzett Csipak 1800 négyzetméteres háza egy részen védett erdőterületre épült. A hatóság szerint el kell bontani.

Új stadion a régi romjain


szerző:
2011.09.02. 19:17
Új stadion a régi romjain

A tervek szerint 2014-re új futballstadion épülne a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion helyén.

Fegyver fityegett a mennyezetből


szerző:
2011.05.15. 21:00
Fegyver fityegett a mennyezetből

Hadipuska fordult ki a falból egy tanya bontása közben, Domaszéken. Ópusztaszeren pedig tüzérségi lövedéket találtak a hétvégén.

Nem kaptak pénzt, ezért bontottak volna

Fegyveres biztonsági őrök akadályozták meg, hogy az eddig kifizetetlen vállalkozók bontsanak a gárdonyi vasútállomáson.

Fókusz 11-03-30


szerző:
2011.03.30. 20:45
Fókusz 11-03-30

Fókusz: Szédítő tempóban költözködik a szerelmes Szandika két férfi között! Hogyan képes követni a lány viharos érzéseit a kitartó társ, Sanyi és az újdonsült kedves, Gotti? Szenzációs siker nyomában! Mit tudnak az Eötvös Cirkusz elefántjai, akik megnyerték a világ legrangosabb cirkuszi díját Monte Carlóban?

Bontják a megroggyant házakat Kulcson

Megkezdték a januárban megcsúszott löszfal miatt életveszélyessé vált épületek bontását Kulcson.

Kezdődik a bontás Kulcson


szerző:
2011.03.26. 18:10
Kezdődik a bontás Kulcson

Több épületet is lebontanak, mert azok a januári földcsuszamlás miatt életveszélyessé váltak.

Életébe került, hogy bontani ment segíteni

A férfi a helyszínen meghalt, életét már a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

Korlátot döntött a polgármester

Elbontotta az autópálya egy részén a kerítést egy görög kisváros polgármestere.

Másfél millió köbméter iszapot szedtek össze

A VI. tározóba vitték az iszapot, ez azonban a számítások szerint egy-másfél nap múlva meg fog telni.

Nem kezdődhet meg a bontás Devecseren

Rendezni kell még a tulajdonjogi viszonyokat, a bontás csak azután kezdődhet el.

Elindul a házbontás Kolontáron


szerző:
2010.10.13. 08:24
Elindul a házbontás Kolontáron

Szerdán kilenc a vörösiszap által elöntött és megrongált ház bontását kezdik meg Kolontáron.

Hajmeresztő kéménybontás Sopronban

Egy darun lógó munkagéppel bontottak egy kéményt Sopronban. A mutatványnak a munkavédelmi felügyelőség vetett véget.

Példátlan összefogás egy bárándi családért

A helyiek együtt dolgoznak, hogy segítsenek egy családnak, akinek otthona lakhatatlanná vált.

Lebontják a fehérgyarmati víztorony köpenyét

A területet 70 méteres körzetben biztosítja a katasztrófavédelem és a rendőrség.

Lebontják a felrobbant víztornyot

Életveszélyes, ezért elrendelték a bontását. A rendőrség és az önkormányzat őrzi a ferde tornyot.

Az LMP az árvízi bontásokra is adna pénzt

Az otthon nélkül maradt árvízkárosultaknak biztosított összeg tizedét bontásra is lehessen fordítani.

Önkéntesek bontanak Felsőzsolcán

Egy civil mozgalom tagjai hétköznap munka után és hétvégén is járják a házakat. A városban 198 ház dőlt össze az árvíz miatt.

Bontásra nem jár az állami támogatás

Csak az újjáépítéshez kapnak állami támogatást azok az árvízkárosultak, akiknek nem volt biztosításuk.

Ikonok a vakolat alatt


szerző:
2010.07.06. 11:11
Ikonok a vakolat alatt

Megkezdték a bontást a Kreml egyik tornyán, a vakolat alatt ugyanis egy Szent Miklóst ábrázoló XVI. századi ikont sejtenek.

Újabb csapás a földönfutó árvízkárosultaknak

Bírság fenyegeti a felsőzsolcai árvízkárosultakat, akik lakhatatlanná vált házukat nem bontják el.

Újraépítik az elkészítés után elbontott utat

Megállapodtak a fővállalkozóval, hogy az fizet, cserébe visszaépítik az elbontott szakaszt.

Nem fizették ki az utat, ezért lebontják

Elbont egy utat egy vállalkozó, mert nem fizették ki neki az árát.

Megbontották az épphogy elkészült teret

Három hónapja lett kész, néhány helyen nemrég mégis újra felbontották az egyik pécsi közteret kábelcsere miatt.

A beteg már nem üzlet a biztosítónak?

Egy műtét után a biztosító egyszerűen szerződést bontott egy férfival.

Lopással gyanúsítják a szállodabontókat

Az építési vállalkozó szerint behajthatatlanok az elmaradt kifizetések.

Bontják a dzsumbujt


szerző:
2009.06.05. 12:18
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való