KERESÉS search-close

bicskei gyermekotthon

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bicskei gyermekotthon"

Súlyosabb büntetést kérnek a bicskei gyermekotthon volt igazgatójára

Újabb bűncselekmények miatt emelne vádat és az ítéletet is súlyosbítaná az ügyészség a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának zaklatási ügyében. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint ugyanis túl enyhe az elsőfokú ítélet, amelyben a volt igazgató 8 év fegyházbüntetést, egy korábbi nevelő pedig másfél év felfüggesztett börtönt kapott, mert szexuálisan zaklatott több gondjaira bízott gyereket.

 

MOSKOVICS JUDIT: Ennek a riportnak lett kézzelfogható következménye!

2017-ben a Hégető Honorka első díját a zsűri megosztotta az RTL Klubos Moskovics Judit és a 444-es Ács Dániel és Botos Tamás között. Moskovics egy bicskei gyermekotthonban és egy fővárosi gimnáziumban előforduló szexuális zaklatást tárt föl a Házon kívül riportjában. Az otthon igazgatóját azóta első fokon nyolc év fegyházbüntetésre elítélte a bíróság. Idén is lehet pályázni a díjra, a részletekért kattinston ide!

Első fok: 8 év fegyházat kapott a volt igazgató, akit a Házon kívül leplezett le

Kicsit több mint két éve jó egy hónapot dolgozott a Házon kívül szerkesztősége azon, hogy mi magunk is biztosak legyünk abban, amit nevelőintézeti fiatalok és egykori nevelők állítanak: azt, hogy a bicskei gyermekotthon igazgatója hosszú-hosszú éveken keresztül molesztálta a rábízott gyerekeket. Két év kellett ahhoz, hogy ne csak mi, hanem a bíróság is bizonyítottnak lássa, V. János tényleg elkövette azt, amit mondtak róla: ezért 8 év fegyházra ítélték első fokon.

Akár 22 évre is ítélhetik a gyerekeket szexuálisan bántalmazó bicskei igazgatót

Semmilyen érzelem nem látszott az arcán- így érkezett az utolsó előtti zárt tárgyalásra a vád szerint a gyerekeket szexuálisan bántalmazó egykori igazgató. Várhatóan november 21-én dönt a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának zaklatási ügyében. A fiúk többsége 14 év alatti volt. Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akár 22 év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Pop Mert Julián - Az Év Embere jelöltje

Tavaly ősszel a Házon kívülben foglalkoztunk először a Bicskei gyermekotthonban történt zaklatásos ügyekkel. Julián volt az egyik fiú, akivel ez megtörtént és egyike volt azoknak, akik elsőként vállalták a nyilvánosságot. Ennek hatására kezdtek el nyomozni az ügyben, az igazgató pedig előzetesben van. Az RTL Év embere díj egyik jelöltje, Pop Mert Julián.

 

A bicskei gyermekotthonról szóló riport készítőjével beszélgettünk

A Hégető Honorka pályázat díjnyertes alkotásait és alkotóit mutatjuk be. Ebben a riportban Moskovics Judittal beszélgetünk, aki a bicskei gyermekotthonról szóló riportot készítette.

 

Házon kívül 2017-12-20


szerző:
2017.12.20. 23:40
Először nézhettek zaklatóik szemébe

Két srác, Levi és Julián éveket töltöttek a bicskei gyermekotthonban, és tavaly szeptemberben elmesélték nekünk, hogy az igazgató éveken át őket és több társukat is szexuálisan molesztálta. Levi és Julián két nappal ezelőtt Székesfehérvárra utazott, hogy lássák, amint János bácsit, az igazgatót egy fegyőr bilincsben kíséri be a bírósági tárgyalóterembe.

„Vannak fájós részek”

Vannak részek, amiket nem szívesen mesél el újra, de amit elkezdett, csinálni kell. Ezt mondta az RTL Híradónak az a fiatalember, aki elsőként vallott a Házon kívülinek tavaly, arról, hogyan zaklatta őt és társait éveken keresztül szexuálisan a bicskei gyermekotthon igazgatója.

Gyászoló fiút is zaklathatott a bicskei igazgató

10 gyereket bántalmazhatott szexuálisan a volt igazgató - megkezdődött a bicskei gyermekotthon egykori vezetőjének büntetőpere. Tavaly a Házon kívül riportja robbantotta ki a botrányt, két egykori lakó részletesen elmesélte, hogyan zaklatta őket évekig szexuálisan az igazgató.

Bicskei gyermekotthon: újabb áldozatok szólalnak meg

Egy évvel ezelőtt a Házon Kívül riportja robbantotta ki a botrányt, amikor kiderült, a volt igazgató éveken át szexuálisan zaklatta a rábízott gyerekeket. A férfi azóta előzetes letartóztatásban van.

Szexuális erőszak a vád a bicskei gyermekotthon vezetője ellen

Szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt vádat emeltek a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatója ellen. A botrányt tavaly ősszel a Házon kívül című műsorunk robbantotta ki, miután a gyermekotthon több egykori lakója is arról mesélt, hogy az igazgató évekkel ezelőtt molesztálta őket. Ezután indult nyomozás, a férfi azóta előzetesben van. Az ügyészség szerint 10 gyereket molesztált 2004 és 2016 között. Az intézmény egyik nevelőjének is bíróság elé kell állnia.

Szigorítás a bicskei molesztálási ügy miatt - a miniszter hálás az RTL-nek

Szigorítottak a gyerekotthonok vezetőinek kiválasztásán - ezt közölte az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán azt mondta, hálás az RTL-nek, amiért segített feltárni a bicskei molesztálási ügyet.

Szigorítják a gyermekvédelmi törvényt az erőszak miatt

Vizsgálnák a gyermekotthonok igazgatóit. Az elmúlt hónapok gyermekbántalmazási ügyei kapcsán szigorítaná a gyermekvédelmi törvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma - a tervezetet az Index vette észre. A szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár az RTL Híradónak azt mondta, a nevelőszülőknek és a gyermekotthon vezetőinek is szigorú szűrőn kellene átmenni. A Magyar Családsegítők Országos Egyesülete szerint ideje volt a módosításnak.

Nincs meg a kellő bizalom

Sem társaik bántalmazásáról, sem az őket ért szexuális zaklatásról nem mertek nyíltan beszélni a gyerekek még a gyermekjogi képviselőjükkel sem. Erre jutott az ombudsman, miután a bicskei gyermekotthonban vizsgálódott. Az alapvető jogok biztosa szerint a feladatra nem megfelelően felkészített munkatársak miatt is előfordulhat, hogy sokáig következmény nélkül maradhatnak visszásságok az intézményekben. A Házon kívül című műsorban beszélt arról néhány egykori lakó, hogy a bicskei otthon igazgatója szexuálisan zaklatta őket - a férfi azóta előzetesbe került.

Mások erőt meríthetnek a fiúk őszinteségéből

Juliánt és Leventét éveken át zaklatta szexuálisan a bicskei gyermekotthon igazgatója. Erről először a Házon kívül című műsornak mertek beszélni. A riport nagy port kavart, a szereplőknél újabb és újabb áldozatok jelentkeznek, hogy elmeséljék saját történetüket. A fiúkkal Moskovics Judit riporter beszélgetett. A riportért Hír-és hírháttér kategóriában a Házon kívül csapata 1. helyezést ért el a Kamera Korrektúra díjátadón. A készítők szerint ez a díj a gyerekeknek járna, akik egykor a bicskei gyermekotthonban éltek. A bátorságért, hogy névvel és arccal vállalták a történteket.

Előzetesben az otthon igazgatója

Tagadja a bicskei gyermekotthon volt igazgatója, hogy bűncselekményt követett volna el. A bíróság délelőtt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte. Szexuális zaklatással gyanúsítja a rendőrség. Azután indult nyomozás az ügyben, hogy az RTL Házon kívül című műsorában az intézmény több korábbi lakója is arról beszélt, hogy az igazgató zaklatta őket éveken át. Az intézmény vezetője 26 évig vezette a gyermekotthont, állami kitüntetést is kapott munkájáért.

Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját

Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját! Szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás. Az RTL Házon kívül című műsorában állította néhány hete több egykori gondozott is, hogy évekig molesztálta őket az igazgató. Közben ma Bicskén szimpátiatüntetést is rendeztek az igazgató mellett.

Őrizetbe vették a gyermekotthon igazgatóját

Őrizetbe vették a bicskei gyermekotthon igazgatóját! Szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás. Az RTL Házon kívül című műsorában beszélt arról több egykori gondozott, hogyan molesztálta őket évekig a gyermekotthon igazgatója, akit ők addig apjukként tiszteltek. A riport után még több egykori áldozat jelentkezett, és elindult a rendőrségi vizsgálat is. Mindeközben ma Bicskén szimpátiatüntetést is rendeztek az igazgató mellett, mert nem hiszik el, amit mondanak róla.

ŐRIZETBEN: A bicskei gyermekotthon igazgatója

Szexuális visszaélés és kiskorú veszélyeztetésének alapos gyanúja miatt folyik ellene büntetőeljárás. Az RTL Házon kívül című műsorában állította néhány hete több egykori gondozott is, hogy évekig molesztálta őket az igazgató. Közben ma Bicskén szimpátiatüntetést is rendeztek az igazgató mellett, mert nem hiszik el, amit mondanak róla. Este hatkor a Híradóban kiderül, miért.

Ki kell költöznie a bicskei igazgatónak

Még nem költözött ki az intézetből a Bicskei Gyermekotthon igazgatója, aki ellen szexuális zaklatás gyanúja miatt nyomoznak. Vagyis még mindig a gyerekek közelében él. Az emberi erőforrások minisztere pénteken azt mondta az RTL Híradó kérdésére, hogy kérte a Nemzeti Vagyonkezelőt, mint az épület tulajdonosát, hogy intézkedjenek. Az állami cég írásban annyit közölt, haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket.

BICSKE: Nem költözik ki a bicskei otthonból az igazgató

Továbbra is a gyerekek között, a bicskei gyermekotthonban lakik az intézmény igazgatója, akit több volt diákja is szexuális zaklatással vádol. A fiatalok a Házon kívül című műsornak beszéltek az otthon falain belül átélt borzalmakról. Az ügyben rendőrségi nyomozás kezdődött, és gyermekvédelmi belső vizsgálat is indult. Az igazgatót felfüggesztették, de továbbra is az otthonban él. Balogh Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy ennek ellenére biztosítható, hogy az igazgató ne befolyásolja a tanúkat. További részletek a 18 órakor kezdődő RTL Híradóban. 

Fókusz 2016-10-06


szerző:
2016.10.06. 17:25

Nyár végén a bicskei gyermekotthon vezetője állami kitüntetést kapott a munkájáért. Szeptember elején egy gyermekotthonos srác a vonat elé vetette magát Bicskén. Másnap egy barátja bement a rendőrségre, és feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Nem bírta tovább, beszélni akart. El akarta mondani, hogy az igazgató hosszú idő óta szexuálisan zaklatja a felügyeletére bízott fiúkat, és ő is az áldozatok között van. Moskovics Judit riportja.

Házon kívül 2016-10-05


szerző:
2016.10.05. 23:55
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való