KERESÉS search-close

bevándorló

39 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bevándorló"

Melania Trump felszólalt a bevándorló gyerekek védelmében

Utálja látni, hogy gyerekeket szakítanak el a családjuktól - ezt üzente Melania Trump. Az amerikai elnök politikai ügyekben ritkán megnyilvánuló felesége az ellen a gyakorlat ellen szólalt fel, amely szerint minden, az Egyesült Államokba érkező illegális bevándorlótól elválasztják a gyerekeiket a határon.

NOÁR: „Nem lehet már félni!”

Molnár Áronnak elege lett a fogalmi zavarokból és egy rap számban mondta el, hogy mi is a különbség a migráns, a bevándorló és a menekült között. A Mi kis falunkban is szereplő színész az RTL Híradónak magyarázta el –többek között- azt is, hogy szerinte miért kapott Magyarországon a migráns szó pejoratív jelzőt.

RTLII Híradó 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 21:30

RTLII Híradó 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 21:30
Kisvárosnyi ember érkezett a letelepedési kötvényekkel

Egy kisvárosnyi ember érkezett Magyarországra a letelepedési kötvényprogrammal- ezt a Magyar Nemzet tudta meg, miután kikérte az erre vonatkozó adatokat a bevándorlási hivataltól. Eszerint összesen csaknem 20 ezer ember kapott letelepedési engedélyt Magyarországon, ami körülbelül annyi, mint Keszthely lakossága.

Eddig külföldön dolgoztál, de már hazaköltöztél? A munkaügyi központ szerint akkor is migráns vagy!

A munkaügyi központokban migránsként veszik nyilvántartásba azokat a magyar lakcímmel és állampolgársággal rendelkező személyeket, akiknek előtte külföldi munkaviszonya állt fenn. A hivatalos indoklás szerint ezzel valójában a munkavállaló életét próbálják megkönnyíteni. Utánajártunk, így van-e!

MENEKÜLTEK: Hírességek szava segíthet

Cate Blanchett, Sir James Stewart, Colin Firth, vagy a Szex és New York sztárja, Kristin Davis arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen gyakran keverik össze ezt a két szót, és mennyire mást jelent, ha valaki bevándorló, vagy ha menekült.
 

Világsztárok szava a menekültekért

Menekült vagy migráns, a szavak számítanak. Ezzel a címmel töltött fel egy videót az Az ENSZ, amelyben olyan híres emberek beszélnek a menekültkérdésről, mint Cate Blanchett, Sir James Stewart, Colin Firth, vagy a Szex és New York sztárja, Kristin Davis. Arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen gyakran keverik össze ezt a két szót, és mennyire mást jelent, ha valaki bevándorló, vagy ha menekült. De szavaktól függetlenül, minden embernek jár a méltóság.

Bevándorlónak nevezte és megtámadta társát egy hetedikes fiú

A bevándorlási kérdés már az iskolákban is egyre inkább napirenden van. A napokban történt egy sajnálatos incidens, mikor is saját nigériai származású társának szorított kést egy fiú, mondván ő is csak egy bevándorló és semmi keresni valója Magyarországon. Dr. Süli Ágota, pszichiáterrel a miértekre kerestük a választ.

 Orbán a menekülteknek: „Ne gyertek”

Ne gyertek! Ez a legfontosabb üzenet a menekülteknek Orbán Viktor miniszterelnök szerint, aki úgy látja, a kvótarendszerről szóló uniós egyeztetés a menekültek szemében ígéret arra, hogy befogadják majd őket. A miniszterelnök a nagyköveteknek tartott munkaértekezleten azt is hangsúlyozta, hogy azok az emberek, akik Németországba tartanak, nem menekültek, hanem bevándorlók, és eszerint is kell őket kezelni.

Kész a pengés kerítés, nem jönnek kevesebben

A szerb-magyar határ szinte teljes szakaszán elkészült a kerítés első vonala - ezt közölte a Honvédelmi Minisztérium. A másfél méter magas pengés drótkerítés ellenére azonban nem érkezik kevesebb menekült. Viszonylag könnyen átmásznak rajta, több helyen pedig - vasúti sínek vagy közutak mentén - fel sem építették. A kormány szerint a határzár a még épülő 3 és fél méter magas kerítéssel, és a most benyújtott törvényi szigorításokkal lesz igazán hatásos.

Olyat ért el a bevándorló magyar lány, amit azelőtt senki

„A bevándorló gyerekek többet dolgoznak, ezzel kompenzálják, hogy idegen országba költöztek”. Ezt mondta az RTL Híradónak az a magyar lány, aki egy londoni állami iskolából évfolyamelsőként jutott az Oxfordi Egyetemre. Ez még senkinek sem sikerült korábban abban az intézményben.

Kétdanos kick-boxoló verte agyba-főbe a lányt Szegeden

A 10 éven át börtönőrként dolgozó támadót csütörtökön helyezték előzetes letartóztatásba. Az erős testalkatú, magas férfi a gyanú szerint azért verte meg brutálisan az egyetemista lányt, mert az barátja védelmére kelt. A börtönőr és társai ugyanis bevándorlónak nézték a félig kubai származású fiatalembert, és belekötöttek.

A halál elől menekülnek


szerző:
2015.06.29. 18:37
A halál elől menekülnek

A Fidesz alelnöke szerint, az biztosan gazdasági menekült, aki embercsempészeken keresztül érkezik Magyarországra. Kósa Lajos az állami rádióban nyilatkozott. Úgy véli, hogy akinek van annyi pénze, hogy megfizessen egy emberkereskedőt, az első osztályon repülhetne akár Hawaii-ra is. Szakértők szerint viszont a menekülteknek iratok nélkül esélyük sincs legálisan elhagyni országukat. Az embercsempészek pedig sokszor brutálisan bánnak velük, családokat szakítanak szét, éheztetik őket.

Tudjuk mi a különbség menekült és bevándorló között?

Hatvanezer regisztrált menedékkérelem Magyarországon 2015-ben. Soknak tűnik, de az igazság ennél sokkal árnyaltabb, hiszen a menekültek közül jelenleg háromezren tartózkodnak az országban. Az adatok szerint ötvenhétezren, sok esetben még aznap vagy pár napon belül tovább utaztak Nyugat-Európába. Ásványi Eszter riportja.
 

Menekültkérdés: járókelőket kérdeztünk

Hatvanezer regisztrált menedékkérelem Magyarországon 2015-ben. Soknak tűnik, de az igazság ennél sokkal árnyaltabb, hiszen a menekültek közül jelenleg háromezren tartózkodnak az országban. Az adatok szerint ötvenhétezren, sok esetben még aznap vagy pár napon belül tovább utaztak Nyugat-Európába. Ásványi Eszter riportja.

Élő könyvtár a romkocsmában


szerző:
2015.06.20. 18:25
Élő könyvtár a romkocsmában

Élő könyveket kölcsönözhettek szombaton, Budapesten az egyik romkocsmában. Ez annyit jelentett, hogy olyan emberekkel lehetett beszélgetni fél órán keresztül, akik valamely kisebbséghez tartoznak. Hajléktalan, fogyatékossággal élő, meleg és bevándorló is szívesen válaszolt az olvasók kérdéseire.

Dolgozni akar és beilleszkedni


szerző:
2015.06.19. 18:50
Dolgozni akar és beilleszkedni

Mecsetnek nézte a Parlamentet, és azt hitte a Déli pályaudvarról, hogy az az egész Budapest - így látta a fővárost hat évvel ezelőtt Dariush Rezai, amikor menekültként Magyarországra érkezett. Az afgán fiatalembernek azóta magyar barátai vannak, és azt szeretné, ha mindenki látná: ő is dolgozni és beilleszkedni akar, menekülttársaival együtt.

Bevándorlók, akik nálunk leltek otthonra

Forog a film, a bevándorlókról szóló történet kitalált, mégis valóságos. A szereplők tudják és érzik ezt igazán. Ők ugyanis nemcsak a szerepük szerint bevándorlók, hanem a való életben is. Dörmer Csaba riportja.

Orbán: enyhe a plakátkampány


szerző:
2015.06.12. 18:45
Orbán: enyhe a plakátkampány

A kormány bevándorlókkal kapcsolatos plakátjai azt bizonyítják, hogy Magyarország nyitott és barátságos hely - ezt mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök szerint érthetetlen, hogy miért nem számít biztonságosnak a menekültek számára Görögország, miközben a fél világ oda jár nyaralni. Az ENSZ épp egy Görögországból érkezett bangladesi családhoz invitált meg néhány újságírót, hogy bemutassák, hogyan élnek a Magyarországra érkezett menekültek. A család éttermet nyitott, mert itt szeretnének maradni, de nem akarnak a magyar állam terhére lenni.

Bevándorlók, akiknek itt van az otthon

Forog a film, a bevándorlókról szóló történet kitalált, mégis valóságos. A szereplők tudják és érzik ezt igazán. Ők ugyanis nemcsak a szerepük szerint bevándorlók, hanem a való életben is. Dörmer Csaba riportja.

Ellenkampány: 15 millió egyetlen nap alatt

Már több mint 15 millió forint jött össze a kormány bevándorlóellenes plakátjait ellensúlyozó kampányra. A Vastagbőr blog és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kért támogatást az emberektől, a pénzből ők is plakátokat ragasztanának ki, amik például a miniszterelnök miatt kérnek bocsánatot a bevándorlóktól. A Fidesz közben azon dolgozik, hogy hogyan lehetne visszaküldeni a menekülteket olyan országokba, amelyeken átutaztak, és ahol már biztonságban lennének. Kósa Lajos szerint Szerbia például egy ilyen ország, az Együtt szerint viszont téved a Fidesz alelnöke.

Kell-e félniük a londoni magyaroknak?

Minden várakozást felülmúló győzelmet aratott David Cameron konzervatív pártja a brit választásokon. Ez az eredmény pedig nem csak az Egyesült Királyság, de egész Európa és sok magyar életét is befolyásolhatja. Kilyén Tamás riportja.

A foci ad erőt és hitet nekik


szerző:
2015.05.01. 18:30
A foci ad erőt és hitet nekik

Remény a reménytelenségben. Focicsapatot alakítottak Olaszország déli részén afrikai menekültek, akik túlélték az utóbbi évek tömegtragédiáit a Földközi-tengeren. Azt mondják: a foci erőt és hitet ad nekik. Ez olyan jól sikerült, hogy csapatuk elindulhat a Reggio Calabriai területi bajnokságban.

Magyarország latin szeretője

Kaposváron szinte mindenkinek volt valamilyen élménye a kubai vendégmunkásokról. De aztán, ha interjút akartunk kérni, mindenki húzódozott. Vajon a mostani idegenellenes hangulat miatt, vagy a múltban történtek miatt?

Támadás a győri idegenrendészeten

Rátámadtak az egyik fegyveres őrre a győri idegenrendészeti közösségi szálláson csütörtökön.

Magyarország, mint „szabadon választott” haza

A projekt során elkészülő tíz, egyenként ötperces kisfilmben bevándorlók mesélnek arról, mit jelent neki magyarnak lenni.

Bekasztlizták Obama nagybátyját


szerző:
2011.08.29. 21:27
Bekasztlizták Obama nagybátyját

Az USA elnökének eltűntnek hitt nagybátyja ittas vezetés és illegális bevándorlás miatt került rács mögé.

Csempészek és csempészettek rendőrkézen

Hat embercsempészt és 20 illegális bevándorlót fogtak a rendőrök szombaton délelőtt a Csongrád megyei Újszentivánon.

51 bevándorló halt meg Mozambik partjainál

A tíz napja elsüllyedt hajó 129 illegális bevándorlót szállított, köztük 80 szomáliait és 40 etiópiait.

Özönlenek a bevándorlók Olaszországba

A tunéziai elnök bukását hozó jázmin forradalom kezdete óta már több mint ötezer bevándorló érkezett kisebb halászbárkákon Lampedusára.

A tenger közepén adott életet gyermekének

A háborgó Földközi-tengeren szülte meg gyermekét egy nigériai nő.

101 év után hivatalosan is amerikai lett

101 évet kellett várnia az amerikai állampolgárságra egy nőnek, aki Mexikóból vándorolt be az Egyesült Államokba.

Magyar ugródeszkáról a hírnév felé

Külföldi csodabogarak, akik saját hazájuktól több ezer kilométerre, épp Magyarországon lettek sztárok.

Jogsértő és szívtelen a gyerek-kitoloncolás

A Helsinki Bizottság így vélekedik arról, ahogy a külföldi anyák Magyarországon született elhagyott gyerekeivel bánik az állam.

Lebontják „dzsungelt”


szerző:
2009.09.21. 09:44
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való