KERESÉS search-close

beteg gyerekek

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "beteg gyerekek"

Amigók, akik tartósan beteg gyerekeknek segítenek

Fábián Sára 9 éves korában egy évet töltött kórházban, aztán elhatározta, hogy ha nagy lesz, tartósan beteg gyerekeken szeretne majd segíteni. Orvos nem lett, létrehozta viszont az Amigos, vagyis barátok a gyermekekért alapítványt. Fiatal egyetemisták járnak be kórházakba, hogy játsszanak és tanuljanak, pontosabban játszva tanuljanak a hosszú időn át kórházban lévő gyerekekkel, akik nagyon könnyen elveszítik a motivációjukat. Tavaly az RTL Híradó nézői őket választották az év embereinek.

Kórházban fekvő gyerekeknek segít a KórházSuli program

Gimnazisták állítják össze a tananyagot, egyetemisták oktatják személyesen vagy Skype-on keresztül olyan gyerekeknek, akiknek hónapokat, akár éveket kell kórházban vagy otthon tölteniük valamilyen betegség miatt. A KórházSuli nevű program már ötödik éve működik. Évente több mint ezer beteg gyereknek segítenek felzárkózni a tananyagban. Mindezt úgy, hogy fiataloktól, játékos formában tanulnak. 

Limuzinnal szállított beteg gyerekeket egy szegedi taxis

Több száz beteg gyereket szállított egy bérelt limuzinnal egy szegedi taxis szeptember óta. Ma utolsó útjára indult, bárki beülhetett hozzá egy körre. Saját zsebből fizette a gyerekek utaztatását, de elfogyott a pénze. Azt mondta anyagilag nem, de az élmények miatt megérte a limuzinozás.

Ajándék a beteg gyerekeknek

Ajándékokkal lepték meg a beteg kicsiket a Heim Pál Gyermekkórház dolgozói. Nem mindenkit engedhettek haza, de a meglepetés az intézmény vezetője szerint a gyógyulásához is hozzájárulhat. Volt, aki társasjátékot, volt, aki kismotort, más pedig plüssjátékot kapott. Mindezt alapítványi, céges és magánadományozók adták össze.

 

CURTIS: Most nem vagyok hibás és sajnálom, hogy így alakult

A debreceni különleges mentő- és orvoscsoport, a DEKOM idén a rapperrel közösen látogatta volna meg a gyermekotthonban élő gyerekeket, de a zenész végül nem tartott velük. Szerintük aznap már hiába várták és keresték, még telefonon sem érték el. Curtis szerint ez nem igaz, állítja, hogy napokkal korábban lemondta a programot ezért most ügyvédhez fordul.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Beteg gyerekeknek okozott felejthetetlen perceket Terence Hill!

A színész titokban utazott Magyarországra, hogy mosolyt csaljon a Heim Pál Gyermekkórház lakóinak arcára.

Terence Hill titokban Magyarországra jött, hogy beteg gyerekek arcára csaljon mosolyt

Váratlan vendég érkezett a Heim Pál Gyermekkórházba. Terenc Hill titokban utazott Magyarországra, hogy mosolyt csaljon a beteg gyerekek arcára és még egy filmbéli Buggy kocsiba is bepattant. Nem is olyan rég, szeptember végén járt nálunk a 79 éves színész utoljára. Akkor új filmjét reklámozta és több száz rajongó várta, hogy csak néhány másodpercre megpillantsa kedvencét. És ezt a kedvességet most egy kicsit ő is viszonozta.

Taxizik, hogy beteg gyerekeken segítsen

Zoltán éjjel dolgozik, napközben pedig jótékonykodik. A szegedi férfi amit összetaxizik, annak nagy részet arra költi, hogy beteg gyerekeken segítsen. Egyre többen szállnak be az akcióiba, más taxisok vagy magánemberek.

A Csodanő egy gyerekkórházban nyűgözte le a kicsiket

Gal Gadot éppen a Csodanő második részét forgatja Chris Pine-nal, de szakított rá időt, hogy beteg gyerekeket lepjen meg, ráadásul teljes harci díszben! Nézzétek!

Családi nap a Bátor Táborban

Hol léptek a gyógyulás útjára - ezt mutatták meg az egykori betegek a családtagjaiknak a Bátor Tábor nyílt napján. A táborban daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyerekeknek segítenek évek óta, ahogy idén is.

 

Örömöt visznek oda, ahol erre nagy szükség van

Most először mutathatjuk meg, hogy mi történik a kórházban, ahol hónapig a négy fal között élnek a betegséggel küzdő kicsik és a gyógyulásban reménykedő szülők. A Bátor Tábor GO! programja 2 éve működik, önkéntesek külön képzés után örömöt, jókedvet, mosolyt visznek oda, ahol erre a legnagyobb szükség van.

Bemutatjuk a Bátor Tábort

Daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek ide nem ritkán sokévi kórházi kezelés, sok fájdalom meg félelem után. A tábor lényege az élményterápia!

Örömautóztak a daganatos gyerekek

A Hungaroringen több mint 400 beteg gyereknek volt lehetősége versenyautót vagy terepjárót kipróbálni. Volt, aki szájmaszkkal ment a rendezvényre és olyan is, akit csak ezért engedtek ki a kórházból. A rendezvény célja az volt, hogy boldogságterápiát adjon a kicsiknek.

Beteg gyerekei miatt fontos neki az autó

Súlyos beteg gyermekeivel került kilátástalan helyzetbe egy anya, miután kiégett az autójuk kedd reggel Egerben. Valószínűleg műszaki hiba miatt gyulladt ki a kocsi, épp akkor, amikor a gyerekeket vitte volna iskolába. Nekik nem lett bajuk, de az autót nem sikerült megmenteni. A nő egyedül neveli három gyermekét, egyik veseátültetésre vár, a másik kettő is rendszeres orvosi kezelésre szorul, autó nélkül nem boldogulnak.

A beteg ikreknek gyűjtöttek Mátraterenyén

Az egész falu összefogott a mátraterenyei beteg ikerpáért. Két hónapja mutattuk be Híradónkban a hat hónapos ikereket Alizt és Zoét, akik súlyos izomsorvadásos betegséggel, SMA-val küzdenek. Itthon nincs gyógymód a betegségükre. Olaszországi gyógykezelésre gyűjtöttek, azóta már kint vannak Rómában, és kapják a kezeléshez szükséges, több mint 200 millió forintos injekciókat. Most a mátraterenyei palacsintafesztiválon a  a helyiek a palacsinták és a tombolajegyek árát ajánlották fel a családnak, hogy ezzel is támogassák a kinttartózkodásulat.

 

Szülők, akik egész életüket beteg gyerekük ápolásának szentelik

Ápolónő, diagnosztizáló orvos, gyógytornász, fejlesztő pedagógus, dietetikus és mindemellett még édesanya is. Egy sérült gyereket nevelő szülőnek legalább ennyi szerepkörben kell nap, mint nap helytállnia. Emellett nincs idő munkára, de pihenésre se, ugyanis egy percre sem hagyhatják magukra gyermeküket.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Ajándék beteg gyerekeknek

Húsvét a kórházban, beteg gyerekeknek vittek ajándékot a pécsi motorosok. Így akarták szebbé tenni azok hétvégéjét, akik kénytelenek a kórházi ágyban tölteni az ünnepet. Kisebb játékokkal, plüssállatokkal és édességekkel csaltak mosolyt a betegek arcára. A klinika dolgozói szerint az osztályon harmincan vannak, akik húsvétkor nem lehetnek otthon, nekik minden ajándék nagy segítséget jelent.

Díjat kapott „Böbe néni”

Rajzolt, zenét kapcsolt nekik, vagy négylevelű lóherét adott a gyerekeknek a vérvételek előtt. Most díjat kapott a Tűzoltó utcai gyerekklinika ápolónője, akit a kis betegek csak Böbe néninek hívnak. Az elismerést az Érintettek Egyesület ítélte oda az asszonynak, ezt olyan szülők alapították, akiknek gyermekei leukémiával vagy daganatos betegségek küzdöttek, vagy küzdenek máig.

Beteg gyerekeknél a Mikulás

Budapestre és Pécsre is tűzoltó autóval, az ablakon keresztül érkezett a Mikulás a kórházban lévő beteg gyerekekhez. A Tűzoltó utcai Klinikára az igazi finn Mikulás, Joulupukki vitte az ajándékokat. Az X-Faktor mentora Puskás Peti és két, még versenyben lévő énekese a Démétér házban lakó gyerekeket lepték meg: együtt táncoltak és énekeltek.

Plüssmackók a mentőautókban

Plüssmackók a mentőautóban. Már több ezer játék gyűlt össze felajánlásokból országszerte. A cél, hogy minden mentőautóba kerüljön egy maci, hogyha gyerekért mennek, a kis betegnek legyen mivel játszania. A mentők szerint ez azért fontos, hogy a kicsik megnyugodjanak, ebben segíthet egy plüssmaci. Most Kerekegyházán gyűjtenek, ahol több gyerek is felajánlotta féltett játékát.

IRONKIDS: Szuperhősként érezhették magukat a gyerekek

Szuperhősnek érezhették magukat azok a fiatalkori ízületi gyulladásban szenvedő gyerekek, akiknek rendhagyó triatlon napot szervezett a Magyar Reumabetegek Egyesülete és az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet.  Magyarországon legalább 5000 16 éven aluli gyerek szenved ebben a fájdalmas betegségben, ami a mozgásukban is korlátozza őket. Az Artritisz Világnapon  mégis bicikliztek, és futottak is, egy igazi triatlon bajnokkal, Kropkó Péterrel.

JÓTÉKONYSÁGI ÚSZÁS: A Déméter Ház bővítésére gyűjtenek

Az úszóbajnokság, ahol nem baj, ha nem tud valaki fejest ugrani, és mindenki csak nyerhet. A versenyzők maguk dönthették el, hogy hány métert vállalnak, és hogy mire mennyi pénzt szeretnének összegyűjteni a Ferencvárosi  Swimathonon.

A Barátok közt sztárjai belekóstolhattak a bohócdoktorok munkájába

Két éve már annak, hogy Nyári Dia és Kiss Péter Balázs, azaz Hanna és Peti a Bethesda Gyermekkórház lakóit látogatták meg, kis örömöt csempészve a csöppségek hétköznapjaiba, és a bohócdoktorok társaságában nevetést csaljanak a kis betegek arcára.

200 beteg kisgyereket várnak

Idén nyáron már kétszáz, súlyos betegséggel küzdő kisgyerek nyaralhat és gyógyulhat Zalában, a Holnapocska Táborokban. Eddig daganatos és szívbeteg gyerekeket látott vendégül a tábort alapító házaspár, mostantól viszont siket, reumás és égési sérült gyerekeket is fogadnak a zalaszabari kalandparkban.

Bátor Tábor: Élményterápiával a beteg gyerekekért

A Bátor Táborba daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek. Ezek a családok nem ritkán egy, vagy akár több évnyi kórházi kezelés, elszigeteltség, sok fájdalom, meg félelem után jutnak el a hatvani táborba.

Május 4: az erő legyen veled!

Milliók ünnepeltek világszerte a Nemzetközi Csillagok Háborúja napon. Taiwanon például jelmezes felvonulást tartottak, még a kutyákat is beöltöztették. Magyarországon a legnagyobb rajongói klub tagjai húztak jelmezt, és beteg gyerekeknek vittek ajándékot a kórházba. A karácsonykor bemutatott új epizód egyik főszereplője videóban üzent a rajongóknak. Vigyázat, a filmből egy fontos részlet is elhangzik a riportban!

Hokisok vittek játékot a beteg gyerekeknek

Beteg gyerekeket ajándékoztak meg a világbajnokságra készülő jégkorong válogatott tagjai. A hokisok azokból a plüss játékokból hoztak el több zsákkal, amiket a szurkolók dobáltak be egyik mérkőzésük után. A gyerekek örömmel választottak az ajándékokból.

Megajándékozzák a beteg gyerekeket

Együtt díszítik a fát az orvosokkal és a nővérekkel, családjuk akár egész éjszaka velük lehet, és ajándékkal is kedveskednek a beteg gyerekeknek több kórházban is. Híradónk fővárosi és vidéki gyerekosztályokra is ellátogatott. Volt olyan kislány, aki sírva fakadt kameránk előtt, amiért nem töltheti otthon az ünnepeket.

Nemcsak a gyerekek ünnepét teszik szebbé

Furcsa mikulások ajándékoztak Balassagyarmaton. Az ottani börtön fogvatartottai vittek játékokat a gyerekeknek a balassagyarmati kórházba. A parancsnok szerint a fogvatartottak így nemcsak a kicsik ünnepét teszik szebbé, hanem a sajátjukat is. Egyikük el is érzékenyült, amikor átadták a kis betegeknek a játékokat.

Ingyen táboroztatnak beteg gyerekeket

Ők átélték a legmélyebb fájdalmat, amit szülő érezhet: daganatos betegség miatt elveszítették egyik gyermeküket. A zalai házaspár mégis talpra állt és most azért dolgoznak, hogy örömet okozzanak súlyos betegséggel küzdő gyerekeknek. Az általuk létrehozott kalandparkban ingyen táborozhatnak beteg gyerekek.

Sütemény a beteg gyerekeknek


szerző:
2015.11.16. 18:42
Sütemény a beteg gyerekeknek

Süteményekkel leptek meg leukémiás gyerekeket vasárnap Debrecenben. Az Örömsüti programot háziasszonyok találták ki, de ma már rengetegen csatlakoztak hozzájuk az ország minden részéből és szinte minden korosztályból. A debreceni beteg gyerekeknek például egy 15 éves fiú sütött emeletes tortát.

Meghalt a gyermekük, most másokon segítenek

Gyermekük halála után most más beteg gyerekeknek segít egy miskolci család. Kislányuk, Klaudia két év küzdelem után nyolc évesen halt meg agydaganatban. A szülők mindent megtettek lányukért, aki végül otthon, a karjaik közt halt meg. Nemrég létrehoztak egy alapítványt, hogy agydaganatos gyerekeknek és családjaiknak segítsenek. A Miskolci Gyermekkórház kórtermeit is elkezdték felújítani.

A tábor, ahol élményekkel gyógyítanak

Egy hely, ahol minden nap gyereknap. Ahol az a legfontosabb, hogy minden gyermek elfelejtse a fájdalmat és a félelmet. Ahol közel ezer önkéntes, úgynevezett cimbi segítségével a betegséggel kapcsolatos szorongások eltűnhetnek. Ez a Bátor Tábor. Dörner Csaba riportja.

Egy hely, ahol minden nap gyereknap

Egy hely, ahol az a legfontosabb, hogy minden gyermek elfelejtse a fájdalmat és a félelmet. Ahol közel ezer önkéntes, úgynevezett cimbi segítségével a betegséggel kapcsolatos szorongások eltűnhetnek. Ez a Bátor Tábor. Dörmer Csaba riportja.

Robotok helyettesítik a diákokat


szerző:
2015.04.18. 18:45
Robotok helyettesítik a diákokat

Robotok helyettesítik a betegség, vagy egyéb okok miatt otthonukhoz kötött gyerekeket egy amerikai iskolában. A kamerás, hangszórós és monitoros szerkezet segítségével a gyerekek aktívan részt tudnak venni az iskolai munkában.

Élményekkel a gyógyulásért


szerző:
2015.04.05. 18:17
Élményekkel a gyógyulásért

Mesefiguráknak öltözött önkéntesek, rengeteg játék és bátorságpróba várta a súlyosan beteg gyerekeket és családjukat a Bátor Tábor nyílt napján szombaton. A több mint tíz éve működő speciális táborokban élményekkel segítik a főleg daganatos beteg gyermekek gyógyulását.

Gyermekkarácsony: kicsik, akiknek nem felhőtlen az ünnep

Gyermekek, akik nem, vagy csak nagyon szegényesen ünnepelhetik a karácsonyt. Kicsik, akiknek beárnyékolja örömét a betegség. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai nem csak hivatalos kapcsolatot ápolnak a családokkal.

Gyermekmentő autó karácsonyra


szerző:
2014.12.13. 18:20
Gyermekmentő autó karácsonyra

Karácsonyra új gyermekmentő autót kapott a pécsi Szemem Fénye Alapítvány. Évente hatvanezer gyerek és családjuk életét könnyítik meg azzal, hogy a betegeket otthonukból kórházba, kezelésekre viszik.
 

Down-kóros mesehősért kampányolnak

A mesefilmekben legyenek Down-kóros hősök is. Ezt kéri a Disney stúdiótól egy a kórban szenvedő kislány édesanyja. Internetes petícióját már 67 ezren írták alá az Egyesült Államokban. Az ötlet egyébként nem sajátja, hanem másik, egészséges gyermeke találta ki.
 

Feledtük a fájdalmat, elrepültünk az élmények birodalmába

A Fókusz felülhetett arra a repülőgépre, amely súlyos betegségekkel harcoló gyermekeket repített életreszóló élményeik birodalmába. A Bátor Tábor írországi központjában megható pillanatoknak voltunk szemtanúi.

Több tízezres mínusz a beteg gyerekek családjának

Bosszúsak és elkeseredettek a beteg gyerekek szülei: több támogatást is megvont tőlük az állam. Van, akinél indokolt, másoknak viszont havonta akár 40-50 ezer forinttal is kevesebb támogatás érkezik.

Házon kívül 13-05-22


szerző:
2013.05.22. 23:25
Házon kívül 13-05-22

Házon kívül: Stábunk a VIII. kerület hírhedt utcáját járta végig. Aztán beszélgettünk egy tanárral, aki még tanítana, de nem lehet. Végül elvittük a minisztériumba egy beteg kisgyerek szüleit, hogy számon kérhessék az illetékest, amiért megvonták tőlük a támogatást.

Angyalként szállt le Ördög Nóra a beteg gyerekekhez

Ördög Nóri, Vastag Tamás, és az Appolló 23 tagjai karácsonyi meglepetésként meglátogatták a Tűzoltó utcai gyermekkorház beteg kisgyermekeit. Az RTL Klub sztárjai természetesen nem üres kézzel érkeztek.

Reflektor 11-12-19


szerző:
2011.12.19. 23:55
Reflektor 11-12-19

Reflektor: Vasárnap este teljesült Kocsis Tibor álma. Angyalként szállt le Ördög Nóra a beteg gyerekekhez.

Barabás Évi mesésen gyógyít


szerző:
2011.10.27. 19:35
Barabás Évi mesésen gyógyít

A Gyógyvarázs program aktivistái - Barabás Évivel az élen - csütörtökön újabb ajándékokkal lepték meg a Szent István kórház fertőző osztályán fekvő beteg gyerekeket.

10 milliárd jutott tavaly a civil szervezeteknek

Az SZJA egy százalékából a legtöbb felajánlást tavaly a beteg gyerekeket támogató civil szervezetek kapták.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való