KERESÉS search-close

beteg

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "beteg"

Fél év alatt hatszor lopott meg betegeket a kórházban

Elfogták a rendőrök az asszonyt, aki a gyanú szerint az elmúlt fél évben hatszor emelte el az orvosra várók pénztárcáját a nyíregyházi kórházban. Csak nőket szemelt ki áldozatul, azt mondta, azért, mert el tudott vegyülni köztük. A rendőrök azonban elfogták, szabadlábon védekezhet.

Szívrohamot kapott Iker Casillas


szerző:
2019.05.01. 18:48
Szívrohamot kapott Iker Casillas

A világhírű spanyol kapus edzés közben lett rosszul. Kórházba szállították, megműtötték és a hírek szerint jobban van.

Össze-vissza autóztatták az idős beteget a betegszállítók

Tévedésből 300 kilométert autóztatott egy idős, demens beteget egy betegszállító. A Pest megyei Szigetcsépi idősek otthona helyett a Bács Kiskun megyei Hajósra vitték Budapestről. A beteg unokája azt mondta, órákig nem tudták, hol van az idős férfi. A szállító cég igazgatója azt állítja, az Országos Mentőszolgálattól kapták a téves címet.

Biztonsági kamera rögzítette az újraélesztést

Nem gondolkodott, tette, amit kellett - ezt mondta az a rendőr, aki megmentette egy 58 éves férfi életét Debrecenben. A férfi szívinfarktust kapott a vasútállomáson, épp akkor esett össze, amikor az őrmester arra járőrözött…

Még élhetne 24 ezer beteg?

24 ezer embert lehetett volna megmenteni csak 2017-ben azzal, ha időben a megfelelő egészségügyi ellátáshoz jutnak. Ezt a Népszava szerint Kásler Miklós miniszter írta le az egészségügy 1500 milliárd forintos átalakításáról szóló javaslatcsomagjában, amelyet a lap szerzett meg. A szocialisták szerint a miniszter írásba adta, hogy horrorisztikus az indokolatlan halálesetek száma.

A Gyerekdokik alkalmazás garantáltan a szülők kedvence lesz!

A Telekom Tettrekész díj nyertese, Németh Franciska 60 millió forintot kért 20% tulajdonrészért. Vajon melyik cápa tett ajánlatot, hogy megszülethessen a Gyerekdokik alkalmazás? A teljes adásból kiderül!

Ozzy Osbourne kórházba került

Kórházba került a rock legenda, Ozzy Osbourne. Influenzás lett, de olyan súlyos szövődményei lettek a betegségének, hogy kórházba kellett vinni. Az énekes még januárban lett beteg, de állapota folyamatosan romlott.

Súlyos génbetegségben szenvedő kisfiúnak gyűjtenek

Nemsokára egy éves, de nem tud egyedül felülni - a bükkösdi kisfiú egy ritka, de nagyon súlyos génbetegségben, gerincvelő-izomsorvadásban szenved. Ismert gyógymód nincs rá, de egy drága kezelésnek köszönhetően fejleszthető lenne a kisfiú izomzata. Zente anyukájával készített teljes interjút megnézhetik ITT.

Hozzánk is került a beteg marhákból

Magyarországra is került a Lengyelországban levágott beteg marhák húsából.

Különböző kocsik közül választhatnak a beteg gyerekek

Mostantól luxus terepjáróval és sportkocsival is hordhatja a beteg gyerekeket és szüleiket a kórházba a jótékony szegedi taxis. Berinszki Zoltán hónapokon keresztül saját pénzből bérelt egy limuzint, hogy élményautózással juttassa el a gyerekeket a kórházba, de elfogyott a pénze.

Curtis beteg, elvonóra megy

Belátta, hogy beteg és elvonóra megy Curtis. A rapper ezt közösségi oldalán jelentette be. Arra is utalt, hogy egykori barátjának és fellépőtársának, Majkának - ahogy fogalmaz - mindenben igaza volt. Majka még augusztusban rakta ki a zenekarból Curtist a drogpeoblémái miatt. Most azt írta, szereti és sok sikert kíván neki.

Könnyes búcsú a beteg elefánttól

Gitáros búcsúval, lakomával és fürdővel köszöntek el a gondozók az egyik kaliforniai állatkert 47 éves indiai elefántjától. Szujátát ezután örökre elaltatták…

Selena Gomezt kórházba kellett szállítani

Nyáron életmentő műtéten esett át Selena Gomez, az utóbbi pár hét alatt pedig másodszor is kórházba kellett szállítani az énekesnőt.

Ellopta a beteg bankkártyáját az ápoló

Öntudatlan férfi bankkártyáját lopta el a mentőautóban az egyik ápoló. A lopott kártyával összesen félmillió forintot próbált felvenni azoknak a rendelőknek a közelében, amerre a munkája miatt járt. Végül összesen 185 ezer forintot tudott ellopni. A 28 éves mentőápolót kifosztás miatt a bíróság 22 hónap börtönre ítélte.

Sürgősségi: beavatkozásra várva

A sürgősségi betegellátás akár össze is omolhat Magyarországon - mondják ápolók, orvosok és betegek. Hogy, miért? És van-e valamilyen általános protokoll, hogy kivel mi a teendő egy sürgősségi osztályon? Baló György minderről szakértőket kérdez műsorában.

Nyugat-nílusi láz: megszólalt az egyik beteg

Agyvelőgyulladást kapott egy szúnyogcsípés miatt. Ma már jobban van, de nem mehet a tűző napra és sokat kell pihennie - ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki nyugat-nílusi lázban fertőződött meg. Idén eddig 58-an betegedtek meg a vírustól, a legtöbben Hajdú-Bihar Megyében, ott 11 beteget regisztráltak eddig és Híradónk megtudta, hogy emiatt a térségben több véradás is elmaradt.

Anyukája minden napért hálás, amit együtt tölthetnek

Minden napért hálás, amit együtt tölthetnek – ezt mondta Híradónknak az az édesanya, akinek kétéves kisfia súlyos gerincvelői idegsorvadásban szenved. Külföldi kezelésére több mint 50 millió forintot gyűjtött össze a családja, miután rengetegen segítettek nekik. Ábris eddig hat injekciót kapott Belgiumban, a hetediket pedig ma adták be neki egy budapesti kórházban – ezt a társadalombiztosítás állta. Az itthon még gyerekcipőben járó speciális kezelés után a kisfiú akár járni is megtanulhat.

Az édesanyával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Vesztegetés elfogadása a vád

Meghalt a beteg, visszautalta a műtét előtt kapott pénzt az orvos - bíróság elé kell állnia. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 3 évbörtönt is kaphat.

Tűzoltók hozták le a beteget

Emelőkosaras tűzoltóautóval, a szomszéd lakásán keresztül hoztak le az ötödik emeletről egy infarktusos beteget.

 

Egyre több a melanomás beteg

Másfélszeresére nőtt a melanoma, azaz a leggyakoribb bőrrák előfordulása az elmúlt 10 évben. A híradónknak nyilatkozó bőrgyógyász azt mondta, ma hetvenszer nagyobb esélye van valakinek melanomát kapni, mint az ötvenes években.

RENDKÍVÜLI AGYMŰTÉT: Élőben közvetítették a Facebookon

Élőben közvetítettek agyműtétet a Facebookon, Magyarországon először. Az operációt a Pécsi Idegklinikán végezték, egy 43 éves parkinson kóros betegnek az agyába ültettek be két elektródát. Pintér Luca újságíró és Kálló Péter fotóriporter hónapokig szervezte, hogy operációját élőben közvetíthessék. Dr. Balás István és Kovács Norbert egyetemi docensek mondják el, milyen műtétet hajtottak végre.

”Az orvosok jogai is sérülnek”

Rendszeresen sérülnek a betegek, az orvosok, és az ápolók jogai is a sürgőségi osztályokon-ez derült ki a Társaság a Szabadságjogokért szervezethez érkezett történetekből. A betegek azt sérelmezték leggyakrabban, hogy nem mondják meg nekik, miért és mennyit kell várakozniuk. A dolgozóknak pedig sok kórházban nem biztosítják a megfelelő eszközöket a munkájukhoz.

Kórházi ágyát gyújtotta fel, így próbált megszökni

Felgyújtotta a kórházi ágyát, majd megpróbált elszökni egy pszichiátriai beteg. A lángok miatt 50 embert kellett kimenekíteni a kórházból, őket egyelőre más osztályokon helyezték el. A betegek közül senki sem sérült meg, két kórházi dolgozót viszont enyhe füstmérgezéssel ápolnak.

 

Orvost kellett hívni Rózsához

Rózsa meglátogatta Kornélt, azonban a lány hirtelen rosszul lett, és az aggódó fiú azonnal hívta az ügyeletet. Ekkor toppant be Lili és egy orvos, és magukkal vitték a kismamát.

A teljes adásért kattints IDE!

Órákig várt a jajgató beteg

Órákig várakoztattak egy jajgató beteget a siófoki kórház sürgősségi osztályán. Az idős férfinak az egyik ott várakozó család próbált segítséget kérni, de hiába. Mikor végre behívták, az ápoló megalázóan beszélt vele, erről valaki mobillal videót is készített. Kerestük a kórházat, de nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Egyszerre négy férfi vizsgálja Dórit és az ő kebleit...

Annak érdekében, hogy a járvány további terjedését megakadályozzák, a falu összes lakója Pajkaszeg állatorvosa elé vonul, köztük a fitneszkirálynő Dóri is. A lenge öltözetű lány pedig mint mindig, most is megbabonázza a férfiakat... Vajon túléli a betegséget a bombázó? A mi kis falunk harmadik részéből kiderül! Kapcsolj szombaton 20 órakor az RTL Klubra!

Gigi Hadidnak Hashimoto-betegsége van

Gigi Hadidot néhány éve még azzal vádolták, hogy fogynia kell, hogy beleilleszkedjen a fehérneműmodellek világába. Most viszont egy ideje már túl soványnak tartják. Ebből lett elege a 22 éves modellnek...

 

Tombol az influenzajárvány

Egy hét alatt majdnem megduplázódott az influenza-szerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. A vírus főleg a kisgyermekek között tarol. A betegek 40 százalékát ők teszik ki. A múlt heti adatok szerint a szövődmények miatt 123-an kerültek kórházba.

 

Nem tudott kihajtani a mentő

Fél órán keresztül állt egy vérző beteget szállító mentő a kórház kijáratánál Pécsen, mert a kapu elé parkolt le keresztben egy autós. A sofőr vásárolni ment. Végül a rendőrök találtak rá. A beteget egy másik kórházba vitték volna, végül ez sikerült, és szerencsére nem lett baja. De a mentősök szerint rendszeresek a hasonló esetek.

 

Buszmegállóban hagyták a beteget

Kidobtak az utcára egy szinte öntudatlan állapotban lévő nőt egy amerikai kórházból. Egy járókelő vette pártfogásába és vitette vissza az intézménybe. Az óriási felháborodás miatt a kórház bocsánatot kért, és elszigetelt esetnek nevezte, ami történt. Azt nem árulták el, miért rakták ki a nőt az utcára.

Székhelyi József súlyos beteg

„Rákos vagyok, ez a helyzet.” - mondta egy interjúban Székhelyi József. A színészt nemrég mellkasi gondok miatt műtötték, ekkor derült fény a daganatos megbetegedésére. Természetesen a rossz hír megdöbbentette Székhelyit, de minden erejével azon van, hogy legyőzze a kórt.

Hoppá! Ezt lássa meg Klaudia...


szerző:
2017.10.04. 20:05
Hoppá! Ezt lássa meg Klaudia...

Szandi és Beni az utóbbi időben egyre több időt tölt együtt, ami szemet szúrt Klaunak. Szandi ráadásul a kincsesládájában található finomságokat is megosztotta a sráccal, de a szőke lány szerint mindez csak taktika.

Fókusz 2017-09-29


szerző:
2017.09.29. 17:20
Súlyos agydaganatot diagnosztizáltak John McCainnél

Súlyos agydaganatot diagnosztizáltak John McCain szenátornál, aki a 2008-as amerikai elnökválasztáson alulmaradt Obamával szemben. A korábbi háborús hősnél egy vérrög eltávolítása során vették észre daganatot.

Story Extra 2017-07-05


szerző:
2017.07.05. 17:25
Meghalt a magatehetetlen fiú

Nem hibáztak; mindent ugyanúgy csináltak, ahogy korábban – ezt mondta az RTL Híradónak annak a 18 éves, súlyosan beteg fiúnak a nagyapja, aki vasárnap halt meg egy tetőtéri szobájában, Pomázon. A gyerek járni sem tudott, és enni is csak segítséggel. A nagyapa szerint a fiú anyja mindent megtett a gyerekért – még gyógypedagógiát is tanult. A rendőrök most azt vizsgálják, hogy a nagy hőség is hozzájárulhatott-e a fiú halálához.

Páciense 22 egészséges fogát húzta ki

Páciense 22 egészséges fogát húzta ki egy szentpétervári magánklinika fogorvosa, hogy minél több pénzt keressen. A beteg csak későn jött rá az átverésre. Akkor, amikor kiderült, hogy a fogpótlás silány minőségű volt. Az orvos ellen eljárás indult.

 

Házon kívül 2017-05-03


szerző:
2017.05.03. 23:30
52. rész - A hipochonder férfi az őrületbe kergeti a családját!

Az egyedülálló, de két gyermeket nevelő Bercel Évával madarat lehetne fogatni, amikor megismerkedik álmai férfijával, Varga Tamással. Röviddel a megismerkedésük után az eladónő két gyerekével, Lilivel és Balázzsal oda is költözik a férfihoz. A kezdeti boldogságnak hamar vége szakad, amikor Tamásról kiderül, hogy hipochonder...

Órákig várt a betegszállítókra

Órákon keresztül, étlen-szomjan kellett várakozzon a ferencvárosi szakrendelő folyosóján egy 84 éves tolószékes beteg, mert a betegszállítók ott hagyták, de nem szóltak senkinek. Az esetről a Népszava írt. Az idős asszonyt a délutános orvos vette észre. Miután ellátták, újabb 4 órát kellett várnia, mire elérték a betegszállítókat, hogy hazavitessék. A sebész szerint az eset nem egyedi. 

Elárverezik az albérletüket

Elárverezik az albérletüket, ezért költöznie kell egy kétgyerekes beteg asszonynak Orosházán. Egyelőre nincs hová menniük. Olcsó albérletet nem találnak, mást viszont nem tudnak megfizetni, mert a nőnek nincs munkája. Két éve amputálták a lábát, azóta hiába szeretne, nem tud dolgozni. Az orosházi önkormányzatnál azt mondják: ha az asszony hivatalosan kéri, akkor segítenek.

Nagyon beteg Nur-Nuru-Bin


szerző:
2017.03.18. 18:45
Nagyon beteg Nur-Nuru-Bin

Beteg lett a Fővárosi Állatkert egyetlen koalája. Nur-Nuru Bin társa januárban pusztult el. A hím néhány napja kezdett gyengélkedni, és a vizsgálatok azt mutatták, hogy az állat szervezetét daganatos betegség támadta meg. Az állatkert orvosainak nemzetközi csapat segít, hogy megmentsék a koalát.

„Inkább csak mosolygok”

Akkor sem lenne jobb, ha sírna, ezért inkább mosolyog, ezt mondta stábunknak az a tízéves miskolci kislány, akinek rákos betegsége miatt le kellett vágni a fél lábát tavaly augusztusban. A kislány most újra kórházban van, mert a betegsége kiújult, most kemoterápiát kap. Az édesanyja egyedül neveli, havonta ötvenezer forintból élnek ketten. Az asszony azt mondja, barátok segítsége nélkül nem menne.

Kórházba került Gábor Zsazsa özvegye!

Friedrich von Anhalt egészségi állapota annyira leromlott az utóbbi hetekben, hogy jelenleg az intenzív osztályon ápolják. Zsazsa férje pár napja már tüdőgyulladás gyanújával kórházba került, de akkor úgy döntött, otthon szeretne gyógyulni – ezért saját felelősségére hazament.

Megfázott a Pap, avagy új szerepben a Polgármester

A polgármester elküldi a faluból a papot, hogy helyette gyóntassa meg a lakókat, hátha kiderül, ki lopja a halakat a tóból. Azzal azonban nem számol, hogy egy fél napja rámegy erre...

 Gyógyulófélben van a sztárcsemete!

Michael Bublé kisfiáért rajongók milliói aggódnak hónapok óta, és most először végre bíztató hír jelent meg az angol sajtóban. Novemberben írták meg a lapok, hogy egy Argetínában tett utazás során került kórházba Bublé 3 éve fia, ott pedig súlyos diagnózist állapítottak meg nála: kiderült, májrákkal küzd Noah.

Rezsire sem elég az ápolási díj

Végstádiumban lévő izomsorvadásos fiát gondozza egyedül, és most távmunkát keres egy zalaegerszegi anya. Mivel fia folyamatos ápolásra szorul, az asszony nem tud dolgozni. Az ápolási díj viszont még a rezsire sem elég. Otthonról végezhető munkát szeretne, hogy vigyázhasson a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekére.

Lelki okok miatt került kórházba Kanye West!

Újabb részletek derültek ki a sztár titokzatos rosszullétéről. Már több mint egy hete ápolják a testileg kimerült rappert, egy hozzá közel álló forrás szerint azonban mentális ápolásra is szükség lesz.

Megverte az orvost a nyugtatóért

Megverte az orvost egy budapesti férfi, mert nem írt fel neki nyugtatót. A doktor azt mondta neki, hogy pár napja már adott receptet az erős gyógyszerről, ezért újat nem írhat. A verekedő pácienst a rendőrök őrizetbe vették. Zacher Gábor, a Honvéd Kórház Sürgősségi Centrumának vezetője szerint mindennapos, hogy a betegek vagy hozzátartozóik az orvosokra, ápolókra támadnak.

Sorszámosztás – nincs elég orvos, heteket kell várni már egy egyszerű vizsgálatra is

Hogy várólista van az egészségügyben, az már sajnos mindennapos. Hogy heteket, hónapokat, és van, hogy egy évet is várni kell egy-egy műtétre, ebbe már beletörődtünk. Abba azonban nagyon is nehéz beletörődni, hogy már egy egyszerű vizsgálatra, vagy csak, hogy gyógyszert írjon fel az orvos, már arra is heteket kell várni. Szondi Vanda két olyan budapesti rendelőintézetben is járt, ahol sorszámokat osztanak a betegeknek. A sorszámokért pedig órákig állnak sorba. És sokan így sem jutnak be a rendelőbe. Csak hetek, hónapok múlva. Mert nincs elég orvos.

A Facebook segített megtalálni a beteget

A Facebook segítségével találták meg azt a pszichiátriai beteg férfit, aki még pénteken tűnt el a budapesti Nyírő Gyula Kórházból. A skizofrén férfit hetek óta kezelték a kórházban, egyszer csak kisétált és nem ment vissza. Hajdúszoboszlón találtak rá. A kórházban azt mondták, ők nem hibáztak, mert a férfi senkire sem veszélyes, így nem is zárhatják be.

Elvitték a szakértőt az ufók?

Többször elrabolták az Ufók - a 444.hu szúrta ki, hogy állítólag ezt mondta  magáról Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, aki hónapok óta kormánytagok oldalán érvel a kormány menekültellenes politikája mellett. Kilenc éve egy német portál arról írt: Spöttle szerint szürke lények kísérleteztek rajta, és a combján azonosíthatatlan sebet talált. Spöttle most szinte mindent tagad, azt viszont elismeri, hogy kutatott a földönkívüliek után.

Csekken küldte vissza a hálapénzt az orvos

Meghalt a beteg, ezért az orvos visszaküldte a műtét előtt kapott hálapénzt a családnak. A Blikk számolt be először arról, hogy egy 64 éves budapesti asszony tavaly év végén rutinműtétre feküdt be a Honvéd Kórházba, húsz nappal később azonban meghalt. Családja azt állítja, hogy az orvos, aki operálta azóta nem beszélt velük. Ehelyett februárban, a műtét előtt kapott 50 ezer forintot postán visszaküldte nekik. A család ezen felháborodva feljelentést tett és polgári pert is indított. A kórházban nem nyilatkoztak.

Az orvos nem tájékoztat, a beteg nem mer kérdezni

Aki beteg, vagy aki egy beteg hozzátartozója, alapvetően kiszolgáltatott helyzetben van. Nyilván Önökkel is előfordult, hogy azt érezték, az orvos magától nem nagyon mond semmit, és ha kérdezünk, akkor is számunkra érthetetlen módon fogalmaz. Tisztelet persze a számos kivételnek! De persze sok minden a betegen is múlik, aki számára az orvos fontos ember, akitől nem mer kérdezni. Mitől csúszik el a kommunikáció? És mit és hogyan kérdezzünk, ha betegként vagy hozzátartozóként nem kapunk információt?

Házon kívül 2016-06-08


szerző:
2016.06.08. 22:35
Megvert egy beteget, bíróság elé állítják

Vádat emeltek az ellen a betegápoló ellen, aki tavaly áprilisban megvert egy agresszívan viselkedő, részeg beteget a miskolci Megyei Kórházban. A beteg arc- és orrcsontja eltört. A kórház főigazgatója most az RTL Híradónak azt mondta, a történtek után azonnal belső vizsgálat indult, a feljelentést ezután tették. Az ápolót azonban nem tudták felelősségre vonni, mert kilépett a munkahelyéről.

Kórházba került Somló Tamás

Az LGT tagjáért mindenki aggódik, a Blikk szerint a kórházban meglátogatták barátai, Charlie és Demjén Ferenc is. Somló a Fókusznak telefonon megerősítette a hírt, azt mondta, napokig csuklott, egyszerűen nem tudta abbahagyni, egy percet sem tudott pihenni. Néhány vizsgálatot elvégeztek rajta, de bővebben nem akart nyilatkozni az egészségi állapotáról. A zenészt hétfőn már hazaengedték, mi jobbulást kívánunk Neki.

Apró lépésekkel, de javul Kulka János állapota!

A Katona Színház színésze két hete, stroke-kal került kórházba, állapota napokig válságos volt. Azóta már magához tért, képes kommunikálni, bár egyelőre még csak visszafogottan. Egy kórházi dolgozó a sajtóban osztott meg pár részletet az művésszel kapcsolatban: állítólag rendkívül türelmes beteg, és minden erejével gyógyulni szeretne.

Mentőápolóra támadt egy beteg Komáromban

A férfi már a mentőautóban szidalmazta és leköpte a mentősöket. Miután a kórházból néhány órával később kiengedték, összetalálkozott a mentőápolóval, akit szó nélkül ököllel arcon ütött. Az ápolónak felrepedt a szája és zúzódásokat szenvedett. A 22 éves férfi ellen eljárás indult.

Nem tudják az orvosok, mi a kislány baja

Kétségbeesetten kér segítséget egy anya, akinek kislánya súlyos beteg, de az orvosok azt sem tudják, mi a baja. Korina lassan négy éves, de nem képes egyedül járni és állni, mert izmai nagyon gyengék. Még egy kis megfázás is rohamot vált ki nála: elveszti az eszméletét, és ha nem jut időben orvoshoz, ödéma alakulhat ki az agyában. Már több tucatszor vizsgálták meg orvosok, de nem találják az okát a betegségének.

Két hete nem találják a fogyatékos férfit

Több mint 2 hete keresnek egy fogyatékos beteget. Kiengedték a nyíregyházi kórházból, majd egyedül gyalog indult el csaknem 40 kilométerre lévő otthonába, de nem érkezett meg Szabolcs községbe. Családja kétségbeesetten keresi.
 

Szilveszter gazda: „Tönkre lett téve a kecske!”

Visszatért a Farmra Szilveszter gazda, de nem nagyon örült annak, amit talált. A kecske nagyon rossz állapotban volt a felelőtlen állattartásnak köszönhetően. Vagy talán valaki szándékosan akarta így?

Egy éve vezették hegynek a német utasszállítót

Már egy éve, hogy Andreas Lubitz másodpilóta hosszú tervezés után, súlyos depressziójának úgy vetett véget, hogy az Alpok hegycsúcsainak vezette az akkori Germanwings Düsszeldorfba tartó járatát. 150-en vesztek oda.
 

Nem feltétlenül kellene szakorvoshoz menni

Mint egy mini szakrendelő, úgy működhetnének a háziorvosi rendelők a jövőben. A kormány azt tervezi, hogy háziorvosi közösségeket hozna létre, ahol a különböző szaktudású háziorvosok együtt látnák el egymás betegeit. Így például tüdőgyulladással, nem kellene kórházba menni. Beneda Attila helyettes államtitkár szerint a pénz biztosan meglesz erre, de, hogy pontosan mennyi kell hozzá, azt mostanában mérik fel.

Gyerekosztályról panaszkodik egy szülő

Ha a gyerekünk beteg lesz és főleg, ha emiatt kórházba kerül, természetes, hogy szülőként mellette szeretnénk lenni folyamatosan. A miskolci kórházban viszont nincs könnyű dolga annak, aki maradna a gyerekével. Híradónknak panaszkodott egy szülő, hogy borzasztóak a körülmények. A földön fekve vagy a székeken alszanak az anyukák és a higiénia is problémás. A kórháznál azt mondják, mindent megtesznek, amit a lehetőségeikhez képest tudnak.

Fókusz 2016-02-26


szerző:
2016.02.26. 18:55

Kórházi padon kapott infúziót


szerző:
2016.01.23. 18:15
Kórházi padon kapott infúziót

A folyosón, padon feküdt, az infúziót pedig ruhafogasról kapta egy beteg a budapesti Szent Imre Kórházban. A róla készült képet az Index tette közzé, cikkük szerint a fiatal férfi folyamatosan hányt, de a kórházban azt mondták neki, hogy nem olyan súlyos az állapota, ezért nem fektetik be, a kezébe adtak egy infúziót, hogy azzal üljön ki a váróterembe.

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon

Először hajtottak végre tüdőtranszplantációt Magyarországon, a műtét sikeres volt - jelentették be az operációt végző szakemberek és az Országos Onkológiai Intézet vezetője szombaton, Budapesten. Eddig ezeket a műtéteket Bécsben végezték magyar orvosok közreműködésével. A műtét pontos részleteiről és a beteg állapotáról most Dr. Czebe Krisztina, tüdőgyógyász főorvost, valamint Dr. Elek Jenő, osztályvezető főorvot kérdeztük.

Napi Doktor: Mikor kell vakbélgyulladásra gyanakodni?

Hétköznapi gyomorrontásnak tűnik, aztán, amikor nem múlik akkor válik gyanússá, ez lehet, hogy vakbélgyanú…Pont amiatt, mert a tünetek hétköznapinak tűnnek, sokszor az utolsó pillanatban kerül a beteg az orvos kezei közé. Hogyan előzhetjük meg a bajt és milyen tünet együttes esetén gyanakodjunk vakbélgyulladásra? Erről beszélgettünk Dr. Tamasi József belgyógyásszal.

Könnyebben esik teherbe, ha megfertőződik ezzel a féreggel!

Ha az ember megtudja, hogy paraziták élősködnek a szervezetében általában rossz dologként éli meg. De a tudomány legújabb állása szerint, jól is elsülhet a dolog, legalábbis ha a fertőzött személy nő és teherbe szeretne esni.

Több mint fél év is lehet a várakozás

Van olyan szakrendelés, ahol már most csak jövő nyár közepére tudnak vizsgálati időpontot adni. Több kórházat és szakrendelőt is megkerestünk és időpontokat kértünk különböző vizsgálatokra. Az derült ki, hogy sokszor akár három-négy hónapot is kell várni a betegeknek, hogy bejussanak egy szakrendelésre. A legtöbbet az ortopédiai, a pajzsmirigy vizsgálatokra és a gyermek szemészetre kell várni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt mondták, a háziorvos kereshet másik szakrendelést a betegnek, ha túl sokat kellene várnia.

Új szabvány a biztonságos betegellátásért

A világ fejlett országaiban egyre nagyobb hangsúlyt kap az egészségügyi ellátásban a betegek biztonságának és jó színvonalú ellátásának kérdése. Egy egységes szabvány bevezetése, amellyel nyomon követhető, hogy a beteget mikor ki és mivel kezelte, milyen gyógyszer írtak fel neki, sokat segíthet a magyar betegellátás biztonságosságán és színvonalán. Hogy mindezt hogyan, arról Krázli Zoltánnal a GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.  Implementációs igazgatójával beszélgettünk.

Fókusz 15-08-27


szerző:
2015.08.27. 19:25
Fókusz 15-08-27

Fókusz: Hol az igazság? - Rokkantak, akiknek mégis dolgozniuk kell, ha nem akarnak éhen halni. De ki, és miért döntött úgy, hogy ne kapjanak támogatást? Nyóckerből Dubajba - Dopeman aranyrudakkal videózza magát a felhőkarcolók városában. Egy olajsejk kényezteti, a rapper akár oda is költözhetne! Ő az igazi! - Hosszas keresgélés után Szabó Zsófi úgy érzi, végre megtalálta álmai férfiját!

Felismerhetetlen állapotban találtak rá a komondorra

Rengeteg embert mozgatott meg egy végletekig elhanyagolt kutya története az interneten, napok óta várják és köröztetik a híreket arról, megéli-e a másnapot a Pucér Bubunak elkeresztelt állat. A csontsoványra éheztetett, beteg, idős komondor nemcsak meghatotta, de meg is mozgatta az embereket, van, aki a születésnapi ajándéka árát ajánlotta fel a gyógyítására. Az állatvédők szerint már van esély a gyógyulására, csak arra nincs, hogy valaha állatkínzás miatt felelősségre tudják vonni azt, aki miatt ilyen állapotba került. Vendégünk Joó István, a Cerberos Állatvédő Egyesület elnöke volt.

Az út szélén feküdt a kórházi ágyon

Egy forgalmas út szélén hagytak egy beteget hétfőn Budapesten. Kollégáink készítettek róla fotót, ahogy a kórházi ágyban, félig betakarva várakozik az út szélén a beteg. A közelben több klinika is van, ott azonban nem tudnak arról, hogy a férfi hozzájuk tartozott volna, ahogy a mentőszolgálat sem. A klinikákról többen látták ugyan az út szélén hagyott embert, de azt hitték, kandikamerás átverés.

Belehalt az infarktusba egy nyugdíjas, mert nem kezelték

Hiába szorított a mellkasa, megmérte a vérnyomását, kiadagolt néhány szem pirulát és ezzel le is tudta haldokló betegét egy hatvani háziorvos. A hanyag vizsgálat miatt azonban néhány órával később az idős férfi szívinfarktusban meghalt.

Összefogás beteg gyerekek megsegítésére

Magyarország legismertebb kortárs- és képzőművészei fogtak össze a Lenovo által indított jótékonysági kezdeményezében, beteg gyerekek megsegítésére. Vendégeink Lukács Anita a Lenovo Magyarország Ügyvezetője, Felkai Márta a Csodalámpa Alapítvány kommunikációs vezetője és Zorigt Batjin a jótékonysági kampány ötletgazdája volt.

Felébredt a kómából Kara Tünde

A színpadon összeeső Kara Tünde szíve két héttel ezelőtt állt le próba közben, azóta kórházban ápolják, pár napja felébredt a kómából. Telefonon beszéltünk Tünde állapotáról párjával, Czitor Attilával.

Még mindig nem kap kezelést a rákos férfi

Kilenc hónapja rákos, de még ma is csak vizsgálták. Szerdán mutatta be a Házon kívül azt a 62 éves férfit, akinél hiába állapították meg még szeptemberben a tüdőrákot, nem kap kezelést. Szerinte ő azért nem fontos, mert már öreg, nincs pénze, és egy kis településen lakik. Az egészségügyi szakjogász azt mondta az RTL Híradónak, valóban mások az esélyei annak, akinek van pénze és kapcsolatai.

Rák: fontos, hogy hamar legyen diagnózis

Az RTL Híradónak nyilatkozó professzor szerint, ha valóban kivizsgálnák a daganatgyanús betegeket két héten belül, ahogy azt a kormány júliustól tervezi, összesen 4-5 hét alatt meg lehetne a teljes diagnózis és elkezdődhetne a kezelés.

Két járókelő élesztette újra a sofőrt

Szívrohamot kapott autóvezetés közben, de a közelben élők megmentették egy férfi életét Veszprémben. Az idős fonyódi autós több kocsit is összetört, miközben eszméletlen állapotban egy parkolóban haladt az autójával. Egy férfi és egy nő látták, hogy nagy a baj, kiszedték a kocsiból és azonnal elkezdték az újraélesztését.

Két hét alatt kivizsgálnák a rákgyanús beteget

Két hét alatt ki kellene vizsgálni minden beteget, akinél felmerül, hogy rákja van. Ezt Zombor Gábor egészségügyi államtitkár mondta a hétvégén az alapellátó orvosok konferenciáján. A daganatgyanús betegeknek a háziorvos asszisztense kérné meg az időpontot a diagnosztikai vizsgálatokra. Erről miniszteri rendelet készül. Az RTL Híradóban már többször foglalkoztunk azzal, hogy a betegeknek hónapokat kell várni, mire bejutnak egy-egy vizsgálatra, és kiderül, mi a bajuk. Az általunk megkérdezett háziorvos szerint azonban az új terv szakmailag teljesen hibás. Ők ugyanis nem is utalhatnak beteget ilyen vizsgálatokra.

Eltörte az ápoló arccsontját


szerző:
2015.04.23. 18:08
Eltörte az ápoló arccsontját

A rendőrség gyanúja szerint a 30 éves fiatal férfi előbb szidalmazta az ápolókat, majd rájuk rontott. Egy Híradónknak nyilatkozó szemtanú azt mondta, ez pont fordítva volt. Azt mondta: az ápolók kezdték el ütni-verni, minden ok nélkül a férfit, akinek a fejét még egy ajtóba is beleverték, ezután pedig az utcán is bántották.

Iskolákban, munkahelyeken terjed a fertőzés

Megint sok a beteg a rendelőkben, pedig már rég vége az influenzaszezonnak. Sokan lázasak, fáj a torkuk, köhögnek. Az orvosok szerint még mindig legalább húszféle felsőlégúti vírus fertőz, ezek országos járványt ugyan már nem okoznak, de kisebb közösségekben, munkahelyeken, iskolákban sok embert meg tudnak betegíteni.

Star Wars szereplők ajándékba


szerző:
2015.04.04. 18:22
Star Wars szereplők ajándékba

Star Wars szereplők lepték el a szikszói művelődési házat szombat délután. Egy fiatal helyi fiúhoz jöttek, aki nyirokrákban szenved. Születésnapjára kapta ezt a meglepetést szüleitől és nagyon tetszett neki. A sok ajándékot kapott, és még fénykarddal is küzdhetett.

Fodrászüzletben élesztették újra

A férfi a sorára várt az ajkai üzletben, amikor rosszul lett és megállt a szíve. Az üzletben azonnal hívták a mentőket. Egy másik vendég kezdte meg az újraélesztést, akit a mentésvezető telefonon keresztül utasított mit kell tennie.

Pórázon vezette a vaddisznót


szerző:
2015.03.27. 18:35
Pórázon vezette a vaddisznót

Eltévedt vaddisznó okozott riadalmat csütörtökön Miskolcon. Az állat órákon át sétálgatott a helyi egyetem parkjában és egy forgalmas úton az autók között. Biztonsági őrök és önkormányzati rendészek próbálták elkapni, hiába. Végül a helyi állategészségügyi telep munkatársa fogta be és szállította el. Az állat valószínűleg beteg volt, péntek reggelre elpusztult.

Korábban bokszoló volt a verekedő beteg

Megütött egy mentőst egy férfi Békéscsabán, akit éppen kórházba akartak vinni. Az ápoló egy vizsgálatot akart elvégezni menet közben a kocsiban, ami nem tetszett a betegnek, és pofon vágta az ápolót. Az RTL Híradó úgy tudja, a pofozkodó egy volt bokszoló. A férfi ittas volt.

Előzetes: Kertes házba szeretne költözni gyógyíthatatlan kisfiával egy édesanya

Az asszony Híradónknak azt mondta, amint a tulajdonosok meghallják, hogy gyermeke 24 órás ápolásra szorul, azonnal elküldik. A hétéves kisfiú több agyműtéten átesett már. Mozgásképtelen, ezért édesanyja szerint az egyetlen öröme, ha a friss levegőn lehet. Az elkeseredett anyuka és beteg gyerekének története 6-kor az RTL Híradóban.

Betegen is buliztak a sztárok


szerző:
2015.02.11. 01:05
Betegen is buliztak a sztárok

A szombati, 16. ötcsillagos gálát még betegen sem hagyhatták ki a hírességek. Az év egyik legrangosabb eseményén mindenki a legjobb formáját próbálta hozni, ami a ruhákat illeti. Volt akinek jobban, és volt akinek kevésbé sikerült, de Muri Enikő még lázasan  is tündökölt szerelme oldalán.

Négy és fél évig diploma nélkül praktizált egy nő

A Heves Megyei Főügyészség közleménye alapján hamis általános orvosi diplomával praktizált négy és fél éven át egy nő, többek között Tiszanánán, ahol lebukásáig helyettes háziorvosként kezelt betegeket. Hogy ilyen esetben élhetnek-e kártérítéssel a kezelt betegek, illetve hogyan történhet meg, hogy éveken át nem derül ki, hogy valakinek hamis az orvosi diplomája, Dr. Élő Eleonóra, egészségügyi szakjogász mondta el.

Borbély Richárd még sosem félt ennyire

Borbély Richárd már három hete küzd a betegségével, reméljük a héten ez nem befolyásolja a produkcióját.

Nem keresték a beteget, baj lett belőle

Kiszökött a kórházból és felgyújtotta a házukat egy pszichiátriai beteg Tatabányán. Testvére azt mondta az RTL Híradónak, hiába kért segítséget, hogy a súlyos beteget intézményben tudják elhelyezni.
 

Kulka János emberibb egészségügyért harcol

A színművész tapasztalatairól mesélt és arról, hogy szerinte miért fontos az, hogy beteg és doktor együtt gondolkodjon, tervezzen és cselekedjen.

Jótékonykodtak a ByTheWay-es fiúk

Ya Ou, Bence és Péter jó néhány koncertet adott az elmúlt egy évben, a napokban azonban volt egy fellépésük, amelyet a szokásosnál is jobban vártak. A fiúk ugyanis úgy döntöttek, megpróbálnak segíteni egy súlyos betegségben szenvedő, 13 éves lányon.
 

Hónapokig nem kapott rokkantnyugdíjat

A súlyos beteg asszony azt mondja, emiatt a gyógyszereit sem tudta kiváltani, és ismerősöktől kellett kölcsönkérnie.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való