KERESÉS search-close

betöltetlen állás

3 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "betöltetlen állás"

Idén is lehet szavazni a nemzet háziorvosára

Idén is lehet szavazni a nemzet háziorvosára. A pályázat pénteken indult, lényege, hogy 10 magyarországi és tíz határon túli szakembert díjaznak. Mindeközben tovább nőtt a legalább fél éve betöltetlen háziorvosi praxisok száma. Jelenleg 365 ilyen van. Az egészségügyért felelős államtitkár pénteken azt monda az RTL Híradónak, a helyettesítések miatt nincsen ellátatlan beteg sehol, de vizsgálják, hogy miért nem vonzóak ezek a praxisok.

Nincs elég képzett szakember

Kétszer annyi a betöltetlen álláshely Magyarországon, mint 4 évvel ezelőtt - értesült a Világgazdaság. Informatikusból például egy kisvárosnyi szakembert, 22 ezret keresnek. A munkaügyi államtitkár szerint beérett a kormány gazdaságpolitikája, végre a munkaadók futnak a dolgozók után. Az LMP-nél viszont azt mondják, éppen az elhibázott intézkedések, és az egyre intenzívebb kivándorlás miatt alakult ki a munkaerőhiány, amely szerintük már a gazdasági növekedést veszélyezteti.

30 ezer munkahelyre nincs képzett szakember

A válság 2009-es kitörése óta nem volt ennyi betöltetlen állás az országban - a KSH legfrissebb statisztikája szerint. A cégek több mint 30 ezer munkahelyre nem találnak megfelelő szakembert, csaknem a harmadával többre, mint egy évvel ezelőtt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való