KERESÉS search-close

belföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belföld"

Az ország minden részén teltház van a szállodákban

Bár a tavalyihoz képest 5-10 százalékkal emelkedtek a szobaárak, mégis teltház van a szállodákban az ország minden részén. A legtöbben 4 napot foglaltak, így a teljes hosszú hétvégét szállodákban, vagy panziókban töltik a vendégek. A drágulást elsősorban a munkabérek emelkedése okozta - a nemcsak a hotelekben, hanem a vendéglátóhelyeken is.

Lezuhant a tapasztalt pilóta

Meghalt a pilóta, miután lezuhant egy könnyűszerkezetes helikopter a Komárom-Esztergom megyei Máriahalom közelében. Néhány perccel a felszállás után zuhant le a gép. A pilóta egyik barátja szerint az 58 éves férfi tapasztalt volt, korábban siklóernyőzött is, gépének pedig friss műszaki vizsgája volt. Hogy mi okozta a balesetet, még vizsgálják a hatóságok.

 

Miskolcon és Nyíregyházán is albérletek gyulladtak ki

Lakástüzek pusztítottak miskolci és nyíregyházi albérletekben. Szerencsére senki sem sérült meg, de az oltás idejére több tucat embernek kellett elhagynia az otthonát. Mára mindenki visszamehetett a lakásába. Úgy tudjuk mindkét tűz milliós károkat okozott.

Jogosítvány nélkül autózó fiatalok okoztak két súlyos balesetet

Nagykőrös és Cegléd között szombaton reggel egy 17 éves fiú letolta az útról az előtte haladó kocsit, ami többször megpördült, végül egy fának csapódott. A vétlen sofőr, egy 60 év körüli asszony nem élte túl a balesetet. Egy másik, szintén jogosítvány nélkül vezető fiatal pedig egy családi ház udvarába hajtott be a Hajdú Bihar megyei Nádudvaron.

RTL Híradó 2019-04-20


szerző:
2019.04.20. 18:00

RTL Híradó 2019-04-19


szerző:
2019.04.19. 18:00
Egymás után születnek a kölykök a nyíregyházi állatkertben

Érezni a tavaszt a Nyíregyházi Állatparkban, egymás után születnek a kölykök. Az elmúlt napokban két teve, több kenguru és 4 gyűrűsfarkú maki is született. A légnépszerűbb mégis a már fél éves indiai orrszarvú, anyjával együtt már a külső kifutóban tölti a napokat.

Balesetveszélyes erkélyüvegek Pécs legnagyobb lakótelepén

Veszélyesek az erkélyüvegek Pécs legnagyobb lakótelepének néhány utcájában. Az azokat tartó fémszerkezetek elrozsdásodtak, emiatt több üvegtábla is az utcára esett a közelmúltban. Az egyik lakásfenntartó szövetkezetnél azt mondják, mindenhol felül kellene vizsgálni a korlátokat, amit cserélni kell, az a lakóknak akár 250 ezer forintjukba is kerülhet.

Családban élő gyerekek állnak ki a fóti gyermekváros lakóiért

Családban élő gyerekek állnak ki a bezárásra ítélt fóti gyermekváros lakóiért. A Hang nevű civil szervezet készített kampányfilmet, hogy tolmácsolják a fóti gyerekek kívánságait, vagyis hogy együtt maradhassanak. Az otthon egyik lakója a közösségi oldalon kért segítséget. Közben a Magyar Hírlap arról írt, hogy miskolci gyermekvárost is bezárják. A minisztérium szerint az intézményt csak felújítják.

Autók között ugrált a szarvas

Megtermett szarvas ugrott át az úton, az arra közlekedők megúszták - nem mindennapi felvételt juttatott el egy sofőr a vezess.hu-nak. Fedélzeti kamera rögzítette, hogy a 3-as úton keresztül ugrat egy szarvas. A forgalom nagy volt, de nem történt baleset. Az állat is épségben átjutott a túloldalra. Az autós oktató szerint a megoldás az lehet, ha mindig tudatosan vezetünk.

Tömeg a boltokban húsvét előtt

Tömeg a boltokban - a kereskedelmi szövetség szerint nagyobb lesz az idei húsvéti forgalom, mint tavaly. A négy napos hosszú hétvégén a legtöbb bolt csak szombaton lesz nyitva, ezért már ma is rengetegen vásároltak. És mivel sokan utaznak az ünnep alatt, nagyobb forgalomra kell számítani az utakon és a pályaudvarokon is.

Fél nap alatt két halálos baleset – rosszul indul a hosszú hétvége

Tragédiák a hosszúhétvége előtt. Fél nap alatt két halálos baleset is történt az utakon. Szerda este egy motoros halt meg Budapesten, amikor egy kisteherautó vezetője, valószínűleg figyelmetlenül kanyarodott ki elé, ezért nekirohant a kocsinak. A 4-es főúton pedig délelőtt ütközött össze két autó, itt az a sofőr halt meg, aki felelős lehet a balesetért.

Buli után lopta el a csuklós buszt a három részeg lány Sándorfalván

Buli után buszt loptak - részegen kötött el egy csuklósbuszt három lány a sándorfalvi állomásról két hete. Az esetről először a Délmagyarország számolt be. A lap információja szerint a busszal bejárták a környező tanyavilágot és Szegedre is elmentek, hogy ott cigit vegyenek. A buszozás közben videót is készítettek. Időközben a rendőrök is tudomást szereztek a lopásról, és elfogták a lányokat.

RTL Híradó 2019-04-18


szerző:
2019.04.18. 18:00
NEM MINDENNAPI: Hatalmas szarvas ugrott át az autó előtt

Elképesztő felvételt vett videóra egy autós még márciusban, a 3-as úton. A kocsi fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy jól megtermett szarvas átugrott az autó előtt. Az egész 2 másodperc alatt zajlott le, az állat szerencsésen átért a túloldalra. Kész csoda, hogy nem történt baleset. Videó forrása: vezess.hu

MEGELŐZÉS:

Fodor Zsókával forgatott kisfilmmel hívja fel a rendőrség az idősek figyelmét az unokázós csalókra. A módszer lényege, hogy a bűnözők magukat az idős ember hozzátartozójának adják ki, majd azt hazudják, hogy bajba kerültek, ezért sürgősen pénzre van szükségük. A módszer olyan gyakran előfordul, hogy a BRFK-n már külön nyomozócsoport alakult az ügyek kivizsgálására.

NYÚLBOX: Egymást püfölő nyuszik miatt zárták le az utat

Vicces jelenetnek voltak szemtanúi a nagyatádi mentősök tegnap. Éppen állomáshelyükre tartottak, amikor észrevették, hogy két nyúl egymást püföli az úton. Feltehetőleg két hím viaskodott egymással, a párzási időszakban ez gyakran előfordul. Ilyenkor „lemegy a redőny” a nyusziknál, még a kocsikra sem figyelnek, emiatt sokat ütnek el a tavaszi hónapokban közülük. Az OMSZ Facebook oldalán azt írták: A meccs végül nem hozott eredményt, így mind a két résztvevő megkezdte a felkészülést az ünnepre.

FÉKTELEN: Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt

Bulizó lányok loptak el egy menetrend szerinti buszt Sándorfalván. A két hete történt eset most derült ki. A három fiatal egy állomáshoz közeli szórakozóhelyről tartott hazafelé, amikor kitalálták, hogy beülnek az ott parkoló buszba. Nem volt nehéz dolguk, mert a járműben benne volt az indítókulcs. Több órán át buszoztak, jártak Szegeden is. Egyikük a telefonjával fel is vette az önfeledt szórakozást.

RTL Híradó 2019-04-17


szerző:
2019.04.17. 18:00
Létezik még egyáltalán az a fogalom, hogy álompasi?

Ahhoz, hogy valaki felkerüljön a világ legszexisebb pasijainak listájára, sokkal több kell, mint egy kockás has, vagy egy 1000 dolláros mosoly. Arra kerestük a választ, hogy létezik-e egyáltalán még az a fogalom, hogy álompasi? De, hogy kik Magyarország legsikeresebb és legnépszerűbb férfijai, kiderül szerdán este 21:40-től az RTL Klub-on, a Toplistában.

Házon kívül 2019-04-16


szerző:
2019.04.16. 22:35
Összeesett a biciklis, egy órán keresztül próbálták újraéleszteni

Csaknem egy órán keresztül próbáltak újraéleszteni egy 60 év körüli biciklist Szombathelyen, aki az utcán lett rosszul. Több autós azonnal megállt, és megpróbált segíteni a férfin, de az életét már nem tudták megmenteni, hiába érkeztek meg néhány perc alatt a mentők. Az egyik autós, aki elsők között ért a helyszínre, azt mondta, nem volt választása, segítenie kellett.

Kutyatámadás - per: bűnösnek vallotta magát a polgármester

Akár tizenhárom év börtönre is ítélhetik Ostffyasszonyfa polgármesterét, akinek a kutyája a vád szerint egy kétéves gyereket életveszélyesen, a kisfiú anyját pedig súlyosan megsebesítette tavaly októberben. A kutya kiszökött az udvarról a Vas megyei faluban. A polgármester a bíróságon bűnösnek vallotta magát. Beismerte, hogy kutyája máskor is kijutott a kerítésen, de ő soha nem gondolta, hogy ebből baj is lehet.

Hullik a vakolat egy pécsi iskoláról

Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki a lehulló vakolattól Pécsen. A belvárosi zeneiskola épületének homlokzatáról az eső miatt több nagyobb darab is leesett a hétvégén, a maradékot a tűzoltók verték le. Fél év alatt ez a második eset a városban: tavaly nyáron a főtéren egy másfélkilós vakolatdarab zuhant a járdára, alig egy karnyújtásnyira egy járókelőtől.

Bővítenék a lovasterápiás központot

Bővítené Lovasterápiás és Oktató Központját Fóton a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Ehhez azonban nem akarnak az egykori Fóti Gyermekváros területén terjeszkedni. Erről is beszélt a szervezet elnöksége, miután bemutatták, hányféle lovasterápiás program van a területen. Gyógypedagógusaik látássérült, mozgásukban korlátozott és magatartásproblémás gyerekeknek is segítenek.

Tarlós István: érdemes bevezetni a dugódíjat

Érdemes bevezetni a dugódíjat, amint teljesülnek az előfeltételek- ezt Tarlós István mondta az RTL Híradónak. A főpolgármester szerint ez uniós kötelezettség, így tulajdonképpen nincs választása a fővárosnak, és a tervek évek óta készen vannak, már csak az infrastrukturális és a törvényi akadályokat kellene elhárítani. Jellenleg ugyanis törvény tiltja a dugódíj bevezetését. A Momentum szerint önmagában dugódíj nem megoldás a főváros problémáira.

RTL Híradó 2019-04-16


szerző:
2019.04.16. 18:00
IJEDTSÉG: Menet közben repült be a szélvédőn a 3 kilós kődarab

A bébiszitterként dolgozó Horváth Hanna három kisgyerekkel tartott hazafelé, amikor Budakeszinél egy szemből érkező teherautó ráhajtott az úttesten heverő hatalmas kőre, ami ettől berepült a szélvédőn, és mellkason találta a lányt. A lánynak hatalmas lélekjelenléte volt, nem rántotta félre a kormányt, hanem a legközelebbi buszmegállóban húzódott félre. Azt mondja, csak később fogta fel, hogy milyen óriási szerencséje volt.

Háromkilós szikladarab repült be a bébiszitter kocsijába

Feljelentést tett a rendőrségen az a 19 éves lány, akinek autójába menet közben csapódott be egy 3 kilós szikladarab Budakeszinél. A bébiszitterként dolgozó lány három kisgyerekkel tartott hazafelé, amikor egy szemből érkező teherautó ráhajtott az úttesten heverő hatalmas kőre, ami ettől berepült a szélvédőn, és mellkason találta a lányt. Nem sérültek meg, de nagyon megijedtek. A Híradónknak nyilatkozó jogász szerint a balesetnek nincs felelőse, mert nem történt sérülés.

RTL Híradó 2019-04-15


szerző:
2019.04.15. 18:00
Itthon is vizsgálják a 30 csecsemő halálát okozó Fischer-Price pihenőszéket

Már a hazai fogyasztóvédelem is vizsgálja az Egyesült Államokban a 30 csecsemő halálát okozó pihenőszéket.

 

Parkolási bírságot kapott, pedig kocsija egy garázsban állt

Életmentő műtéte után a kórházban lábadozott, közben sorra kapta a parkolási bírságot, miközben kocsija egy garázsban állt. Ezt állítja egy verőcei nyugdíjas. A férfit otthon tucatnyi levél várta: csaknem 200 ezer forintra büntették, mert állítólag nem fizetett a budapesti parkolásért, hamarosan pedig a végrehajtó is megjelenhet nála.

Rendhagyó divatbemutató fogyatékkal élőkkel

Rendhagyó divatbemutatót tartottak Szombathelyen, ahol fogyatékossággal élők voltak a manökenek. Mosolyogtak és integettek, akár a profi modellek – még ha lépteik kicsit bizonytalanabbak is voltak. A szervezők célja, hogy az emberek elfogadóbbak legyenek.

Főzés közben robbant be a gázpalack

Felrobbant egy ház a Szabolcs megyei Gávavencsellőn. Egy idős férfi otthon volt, amikor a detonáció történt. A szerencsének köszönhetően túlélte a balesetet, most kórházban ápolják. A helyiek azt mondják, épp főzhetett valamit, amikor felrobbant a gázpalack.

Azt állították róla, hogy részeg, ezért nem hívtak hozzá mentőt

Órák óta eszméletlen volt, mégsem hívtak hozzá mentőt. A család ügyvédje szerint ez látható azon a most előkerült videón, ami egy tiszaalpári férfi halálának körülményeit rögzítette. Egyik kollégája bántalmazhatta a munkahelyén, ami után eszméletét vesztette. Hazavitték, és azt állították róla, hogy részeg. Később azonban kiderült, hogy agyalapi sérülése volt.

Már kinyílt a szemük a kismókusoknak

Már kinyílt a szemük és szépen fejlődnek a Mályi Madármentő Állomáson otthonra lelt kismókusok. Az ötfős alom úgy került hozzájuk, hogy Miskolcon lebontottak egy házat, és az egyik gerendán mókusfészket találtak. Az öthetes állatokat háromóránként etetik és folyamatosan gondozzák. Ha megerősödnek, szabadon engedik őket.

Egy délután alatt kéthavi eső esett Szegeden

Özönvízszerű eső Szegeden! Pár óra alatt több csapadék hullott szerdán délután, mint egész februárban és márciusban összesen. Az esőtől sok helyen tavakká váltak az utak, az egyik záportározó is kiöntött. Szekszárdon pedig hatalmas villámokat vettek videóra.

LÁTVÁNYOS: Özönvízszerű eső Szegeden

Pár óra alatt több csapadék hullott szerda délután, mint egész februárban és márciusban összesen. A tavaszi zivatar azonban csak az ország délnyugati részén enyhítette az aszályt.

Orvoshiány miatt szünetel a gyerekfogszabályozás egy tatabányai kórházban

Átmenetileg teljesen szünetel a gyerekfogszabályozás egy tatabányai kórházban, mert nem találnak olyan fogszakorvost, aki betölthetné a megüresedett helyet. A családoknak ezért Budapestre kell utazniuk. Az Országos Alapellátási Szövetség fogorvos alelnöke szerint ennek egyszerű oka van, nem fizetik meg a fogszakorvosokat, akik ezért inkább a magánpraxist választják.

Késik a rokkantnyugdíjasok állapotának felülvizsgálatáról szóló törvény módosítása

Továbbra sincs az Országgyűlés előtt a rokkantnyugdíjasok állapotának felülvizsgálatáról szóló törvény módosítása. Az Alkotmánybíróság március végéig adott haladékot erre, mert megítélésük szerint a 2012-ben elfogadott új rendszer emberi jogokat sért. A kormány szerint szakértők jelenleg is dolgoznak a minden fél számára elfogadható megoldáson. Az MSZP-nél azt mondják, a kormány több százezer ember megélhetését tette lehetetlenné.

 

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói

Tömegesen mondanak fel a kormányhivatalok dolgozói, amiért márciustól többet kell dolgozniuk és kevesebb szabadság jár nekik – erről az Index írt. A kormány elismerte, hogy egy hónap alatt 2500-an mondtak fel, de szerintük ez az ügyfeleket egyáltalán nem érinti. A szakszervezetnél azt mondják, heteken belül gond lehet az ügyintézéssel a megyei, járási hivatalokban.

Jelentősen drágulhatnak a húsok

Jelentősen drágulhat minden hús. A baromfi a kötelező bérfejlesztések miatt, a sertés pedig főleg a hirtelen megugrott kereslet hatására kerülhet többe. Alig egy hónap alatt 30%-kal nőtt a magyar disznóhús termelői ára, miután Kínában is megjelent az afrikai sertéspestis. A Hússzövetség elnöke Híradónknak azt mondta, hamarosan a fogyasztói árak emeléséről állapodhatnak meg a kereskedőkkel.

Világháborús bombák miatt zárták le a BAH-csomópont környékét

Világháborús bombák miatt zárták le szerdán Budapest egyik legforgalmasabb csomópontja, a BAH-csomópont környékét reggel, a környező utcákból mindenkit kitelepítettek. Hat robbanószerkezetet találtak, ezek közül kettő még éles volt. Délelőtt emiatt nagy dugók voltak Budapesten.
A lezárásról készült légifelvételeket ide kattintva nézheti meg.

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban

Egyre aggasztóbb a helyzet, annyian szabálytalankodnak már a HÉV átjárókban a MÁV szerint. A vasúttársaság balesetmegelőzési videójából kiderül, hogy autósok, kerékpárosok, és gyalogosok egyaránt figyelmen kívül hagyják a jelzőlámpa tilos jelzését. Pedig a MÁV szerint átlagosan alig másfél percet kell várni arra, hogy elmenjen a szerelvény. Tavaly négyen haltak meg, mert a tiltás ellenére a sínekre mentek.

Kirepült a kocsiból, így élte túl a balesetet

Kirepült a kocsiból, de ez volt a szerencséje annak a sofőrnek, aki autójával figyelmetlenül hajtott ki egy másik kocsi elé a 6-os főúton Pécsvárad közelében kedden délután. A 20 éves férfi kéztöréssel megúszta a balesetet, pedig súlyosabb sérülést is szenvedhetett volna. Nem volt bekötve, de a szakértő szerint esete a szabályt erősítő kivétel: minden más balesetnél az jár jobban, aki bekapcsolja az övet.

Házon kívül 2019-04-09


szerző:
2019.04.09. 22:50
Több csecsemő is kórházba került, mert szüleik túladagolták a D-vitamint

Több csecsemő is kórházba került, mert szüleik túladagolták a D-vitamint. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet közleménye szerint mindegyik esetben az Eurovit nevű pumpás cseppentőt használták. A készítmény tájékoztatójában benne van, hogy legfeljebb egy cseppet szabad belőle adni a kicsiknek naponta, de a szülők ezt félreértették, és egy teljes pumpányit, vagyis legalább a megengedett adag 20-szorosát adták a babáknak. Kerestük a Gyógyszerészeti Intézetet, hogy megtudjuk, hogy vannak a kórházba került csecsemők, de nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Szerdától 401 forint a gázolaj átlagára

401 forintra emeli szerdától a gázolaj átlagárát a MOL, és a benzin is újra a 400 forintos lélektani határ fölé drágulhat Húsvétig - a Holtankoljak.hu szerint. A Gazdaság Kutató Intézet úgy számol, az állam akár 70 milliárd forint plusz bevételre számíthat. Az infláció viszont 3 egész 7 tized százalékra nőtt márciusban, nagyrészt az üzemanyag-drágulás miatt.

TÜKÖRKÉP-HARC: Hogyan védhetjük meg a madarakat?

Tavasszal, a párzási időszakban gyakran előfordul, hogy a madarak ádáz küzdelmet vívnak a riválisuknak hitt tükörképükkel. Ablakokat, autók visszapillantóit kopogtatnak akár órákon keresztül.  Ennek oka, hogy a természetben nincs tökéletes, stabil tükörkép, ezért a madarak az evolúció során nem is szokhattak hozzá ahhoz, hogy saját magukat viszontlássák a fényes felületekben. Ehhez képest a modern városi környezetben a rengeteg tükör, valamint üveg – és acélfelület könnyen összezavarhatja a szárnyasokat. Jó hír viszont, hogy ezeket a baleseteket néhány egyszerű trükkel megelőzhetjük. Videók: www.mme.hu

Folytatódik a metrófelújítás: pótlóbusz és dugók

Megkezdődött a hármas metró déli szakaszának felújítása. Emiatt mától pótlóbusz viszi az utasokat Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér között. Ennek a szakasznak a korszerűsítése csaknem 25 milliárd forintba kerül, és várhatóan majdnem másfél évig tart. A BKK mindenkit arra kér, a várható dugók miatt tervezzék hosszabbra az utazásukat a dél-pesti régióban.

A magyar sonkákat ajánlják húsvétra

Hogy ne legyen váratlan meglepetés a húsvéti asztalnál, a sonkákat ellenőrzi a Nemzeti Élelmiszerláncbiztonsági Hivatal. Nagy az árkülönbség a sonkák között, de a szakemberek azt javasolják, hogy a hazai termékeket válasszák, mert jobb a minősége, és visszakövethető az eredete. Két hét van Húsvétig, ma is sokan vásároltak az ünnepre.

Báró már sosem tér vissza

Valószínűleg elpusztult az ország egyik legismertebb fehérgólyája, Báró. Tavaly szeptember óta nincs róla hír, a jeladója néma.Az őrhalmi madár azért volt híres, mert sosem utazott telelni Afrikáig, csak a távolság felét tette meg: Izraelig repült. Utoljára szeptemberben, a libanoni határnál mérték be. Ez az a térség, ahol egyébként rendszeresen lövik a gólyákat, múlt héten állatvédők tüntettek is emiatt a budapesti libanoni nagykövetség előtt.

A nagy forgalom miatt tiltakoztak Harkán

Több tucat autóval zárták le az egyik sávot a helyiek a Győr-Moson-Sopron megyei Harka legforgalmasabb utcájában. Elegük van az óriási forgalomból, ugyanis csak egy út vezet az új lakóparkhoz. A régi lakók szeretnék, ha egy másik utcát is megnyitna az önkormányzat, a lakóparkban élők pedig már annak is örülnének, ha aszfaltos úton közlekedhetnének. A polgármester megoldást ígér.

Séta közben bukkant rá a halott motorosra

Sokkolta a látvány, nem gondolta volna, hogy ilyesmivel találkozik az erdő közepén - ezt mondta Híradónknak az a fiatal nő, aki tegnap délután egy motoros holttestére bukkant a Vácrátóthoz közeli erdőben. Gyerekével sétált ebéd után, amikor észrevette a motort és a mellette fekvő férfit. A holttest akkor már csaknem egy napja lehetett az erdőben. A motoros egy fának csapódott és hiába volt rajta bukósisak valószínűleg azonnal meghalt.

BASA: Hamar a látogatók kedvence lett a kis tevecsikó

Basa március végén született a Szegedi Vadasparkban. A Mongóliában őshonos teve utódjai nagyon hosszú lábakkal születnek, testük csak később lesz arányos. A látogatók azonban így is imádják a kis jövevényt, akinek hamarosan testvérei is születnek majd.

ELHIVATOTT: Andornak amputálni kellett a lábát, de álmairól így sem mondott le

Andor tehetséges íjász, de egy autóbalesetben elvesztette a bal lábát, ezért most kerekesszékkel indul a versenyeken. Majdnem három hétig küzdöttek az orvosok a fiú lábáért, hétszer műtötték, de végül amputálni kellett. A fiú elhivatottságára jellemző, hogy a műtét után 10 nappal már újra versenyzett. Andor legnagyobb álma, hogy a paralimpián egyszer dobogóra állhasson, ehhez azonban először egy speciális műlábra lenne szüksége, amire a családnak nincs pénze. Ha szeretne segíteni Andornak, itt megteheti: Kollár Andor, OTP, 11773463-01075379.

 

Áprilistól már testkamerák védik a kalauzokat a vonatokon

Testkamerák védik a kalauzokat a vonatokon. Áprilistól már élesben használják a jegyvizsgálók a testükre szerelt készülékeket. A MÁV azért szerezte be az eszközöket, hogy visszaszorítsák a kalauzokat ért támadásokat. Az elmúlt években egyre több és súlyosabb esetek történtek. Gyakorlatilag minden héten előfordult, hogy bántalmaztak vasutast.

Az az álma, hogy kijuthasson a paralimpiára - műlábra gyűjtenek a kisfiúnak

Amputálni kellett a lábát, de a műtét után tíz nappal már versenyzett egy 11 éves alsónyéki kisfiú. Andor tehetséges íjász, de egy autóbalesetben elvesztette a bal lábát, ezért most kerekesszékkel indul a versenyeken. Szeretné valóra váltani az álmát, dobogóra állni a paralimpián, de ehhez először egy sportolásra alkalmas műlábra lenne szüksége, amire a családnak nincs pénze. Ha szeretne segíteni a családnak itt megteheti: Kollár Andor: OTP: 11773463-01075379.

 

Vaddisznók a lakótelep mellett

Negyven vaddisznót lőttek ki kevesebb, mint egy év alatt Miskolcon. Az állatokra azért adtak ki korábban kilövési engedélyt, mert egyre gyakrabban tévednek be akár a belvárosba is. Legutóbb néhány nappal ezelőtt vettek filmre vaddisznókondát egy lakótelep mellett. Az önkormányzatnál azt mondják, a Bükk közelsége miatt tévednek be ilyen gyakran a vadállatok a házak közé.

Elpusztult az élővilág a fonyódi nádastűzben - felbecsülhetetlen a kár

Több, mint száz hektáron – kétszáz futballpályányi területen – pusztult el a növény- és állatvilág, miután leégett egy Fonyód melletti nádas. A tüzet tegnap délutántól csak ma délre tudták mindenütt eloltani. A település nem volt veszélyben. A szakemberek szerint a kár felbecsülhetetlen, legalább négy-öt év kell, amire helyreáll a természet. A helyszínen készült drónos felvételt és galériát megnézheti, ha a linkre kattint.

Halálos baleset az 1-es főúton – hiába jött a mentőhelikopter

Meghalt egy 37 éves szlovák férfi csütörtök este, miután autójával letért az útról és egy fának csapódott Győrben az 1-es úton. A helyszínelés nyomai alapján valószínűleg nem a saját sávjában, hanem a szembejövőben haladt a baleset előtt. Mentőhelikopter is ment, de már nem tudtak rajta segíteni.

Életveszélyben a nagymama, akire unokái kutyái támadtak rá

Saját udvarán támadták meg unokája kutyái - egy 79 éves asszonyt vittek életveszélyes állapotban kórházba Szegvárról. Az idős nő unokája szerint nagymamája megszédülhetett és ráesett az egyik kutyára, ezért támadhatták meg az amerikai staffordshire terrierek. A férfi azt mondta, kutyái iskolázottak, barátságosak, régóta ismerik az asszonyt, nem érti, hogyan történhetett mindez. A rendőrség vizsgálatot indított.

A zárt udvaron marták halálra a kutyák az asszonyt

Kutyák martak halálra egy asszonyt tegnap Újszászon. A hatvan év körüli nő cigarettát akart kérni ismerősétől, ezért ment be az udvarra ahol rátámadtak az ebek. Mentőhelikopter ment érte, de az életét már nem lehetett megmenteni. A rendőrök nem nyomoznak, mert az első vizsgálat szerint a támadás zárt udvaron történt, és az asszony hibázhatott.

Drágulhatnak a gyógyszerek

Emelnék az árrést a patikákban. A gyógyszerészek alig tudják kigazdálkodni a kötelező béremeléseket, pedig még mindig kevesebbet keresnek, mint a magyarországi átlag. A Kamara most a több mint 10 éve változatlan árrés korrekcióját kéri és nagyobb állami támogatást vár a kormánytól. Úgy számolnak, eddig csak a nem vényköteles gyógyszerek drágultak, 3 év alatt átlagosan 10-15%-kal.

Rajtakapták a szemetelőket Miskolcon

Rajtakapták a szemetelőket Miskolcon: több köbméter, bontásból származó építési törmeléket lapátolt le három ember egy autó utánfutójáról. Nem számítottak arra, hogy az utcában lévő térfigyelő kamerák mindent rögzítettek. A térfelügyeleti szolgálat munkatársai azonnal a helyszínen voltak. A szemetelőket feljelentették.

 

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma

Három év alatt megháromszorozódott a szerencsejátékfüggők száma Magyarországon – a Szerencsejáték Zrt. legfrissebb felmérése szerint, amit a Népszava közölt. Ugyan 18 év alatt tilos az online játék, mégis a 18 év alattiaknál a legdrámaibb a helyzet: a kutatás szerint a 15-17 éves korosztály csaknem harmada nemhogy játszik, hanem már függőnek is vallja magát. Az addiktológus szerint mindig családon belül kell keresni az okokat és a megoldást is.

Hat évre enyhítették jogerősen a szentendrei úti baleset okozójának büntetését

Hat évre enyhítették jogerősen a szentendrei úti baleset okozójának büntetését. A fiatalember vállalja a felelősséget, de az ítélethirdetésre nem jött el. Első fokon hét év hat hónapot kapott, ezt enyhítette most a bíróság. A vád szerint két éve márciusban belerohant egy piros lámpánál álló autóba, amiben ketten haltak meg. Több, mint 160-al száguldott, az ügyészség szerint részegen vezette a kocsit. Az utolsó szó jogán, múlt héten sírva kért bocsánatot a bíróságon.

Kisodródott a pályáról és egy nézőnek csapódott

Tragédia a motorosversenyen: az egyik versenyző kisodródott a pályáról a hétvégi extrém enduro kupán Bordányban, egy nézőnek csapódott, aki a kórházba szállítás után meghalt. A baleset a verseny utolsó körében történt. A nézőt, akinek a fejét találta el a motoros, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Hétfőn belehalt sérüléseibe. Négy gyereke és felesége gyászolja, barátai gyűjtést indítottak a családnak.

Eta néni újra dekorál: díszvilágítás után tojásfa

Eta néni újra dekorál. A karácsonykor több ezer égővel kivilágított házáról ismert dabasi asszony ezúttal húsvétra alkotott nem mindennapi látványt. Nagyjából 500 tojást gyűjtött össze eddig, azokkal díszíti udvarát. Azt mondja, többen kérték tőle, hogy ne csak karácsonykor dekoráljon. Bár a portája az utcáról is jól látható, most elsősorban a családjának akart kedveskedni.
A tojsáfáról készült képekből ide kattintva láthat többet.

300 zsák illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek

Feljelentést tesznek a szombathelyi parkerdőt ellepő szemét miatt az önkéntesek. Hétvégén 300 zsák illegálisan lerakott szemetet gyűjtöttek. Többnyire üvegeket, palackokat találtak. Hiába van valódi szeméttelep az erdőben, mégis sok minden landol a természetben. Ráadásul a hulladéklerakóból is a fákra fújja a zacskókat a szél, így hiába takarítják ki az erdőt az önkéntesek, a lombokat továbbra is nejlonok díszítik.

ETA NÉNI DEKORÁL: nagyjából 500 tojás lóghat a fán

A világítós ház - csak így nevezik a Dabason élő Eta néni udvarát, amit évről-évre több ezer izzóval díszít fel karácsony előtt. Eleinte csak megálltak a ház előtt az autósok a látvány miatt, aztán mivel évről évre egyre többen jöttek, tavaly megnyitotta udvarát, ami valóságos turistalátványossággá vált. Azt mondja, eleinte nem akart nagy felhajtást húsvétra, de addig nyagatták, míg belement, és bevásárolt. Olyan Eta nénisen.
A Híradó riportját, ide kattintva nézheti meg.

SEGÍTSÉG: Kerekesszékes ikerlányainak keres albérletet az édesanya

Nagy Anna egyedül neveli ikerlányait, Annát és Nórit. A lányok születésekor oxigénhiány lépett fel, sérült a központi idegrendszerük, ezért kerekesszékbe kerültek. A Pető Intézetbe járnak iskolába, ezért költöztek fel Budapestre. Most azonban a családnak mennie kell eddigi albérletéből. Újat azonban nem találnak. Anna ugyanis maximum 100 ezer forintot tud kifizetni a lakásért, és ilyen áron nincs akadálymentes lakás.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

Házon kívül 2019-04-02


szerző:
2019.04.02. 22:50
Egész napos sebességmérő akciót tartanak szerdán!

Már élesítik a traffipaxokat – egész napos sebességmérő akciót tartanak a rendőrök az utakon holnap. Egész nap mérnek majd azokon a helyszíneken, amelyeket korábban bárki javasolhatott a honlapjukon.

Visszatértek régi fészkükbe a kőszegi gólyák

Mindenütt jó, de legjobb otthon, vallja a kőszegi gólyapár. A madarak ugyanabba a fészekbe tértek vissza, ahol tavaly 4 fiókát neveltek fel. A Chernel-kert gondozói remélik, hogy idén is költenek a madarak. Olyan gólyákat is nevelnek itt, amelyek sérülés miatt nem tudnak repülni. Azok már a tojásrakáson is túl vannak.

140 milliárd forintnál is többe kerül majd az új Puskás Aréna

Az átadási határidőt és a költségeket is igyekeznek tartani - ezt mondta az új Puskás Aréna építkezését felügyelő kormánybiztos. A szerkezetkész épületet ma mutatták meg a sajtónak. A beruházás 140 milliárd forintnál is többe kerül majd, és november végére készülhet el. Ez lesz Közép-Európa legnagyobb stadionja, itt rendezik meg a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság több meccsét. Ha kíváncsi, hogyan fog kinézni az épület, ha elkészül, kattintson: IDE!

PUSKÁS ARÉNA: Ilyen lesz, ha elkészül!

Az épület mostanra szerkezetkész, a tető is a helyére került. Annyi acélt építettek bele, amiből kétszer kijönne az Erzsébet-híd. A magasban már a kijelzők helyét is kialakították. A stadion legmeghatározóbb színe a szürke. A Népstadion elbontott épületének jellegzetes díszítőelemeit is lemásolták. Fürjes Balázs kormánybiztos szerint a stadion 100 százalékban magyar teljesítmény, pedig a kivitelezésre nemzetközi tendert írtak ki.

Önkéntes tűzoltó és daruskocsi vezetője mentette meg az édesanyát

Egy önkéntes tűzoltó és egy darus kocsi vezetője mentette meg egy háromgyerekes anya életét Biatorbágyon. A nő egyedül ült a kocsijában – lesodródott az útról, és egy patakba vágódott tegnap. Az éppen arra járó darus kocsi vezetője segített kihúzni a roncsot, a közelben lévő tűzoltó pedig azonnal megkezdte az újraélesztést. A nő kórházban van, kritikus az állapota.

A pilóta hibájából történhetett a tragédia

Pilótahiba okozta a tragédiát. Túlságosan megdöntötte a gépet, majd későn reagált a vészhelyzetre annak a kisrepülőgépnek a vezetője, amelyik tavaly májusban zuhant le Szalánta mellett. Erre jutott több hatóság vizsgálata is. Ketten ültek az elektromos repülőgépben, éppen tesztelték. Mindketten meghaltak.

Egértetem ürülék, penész a húsüzemben

Egértetem, ürülék, penészes falak, rozsda mindenütt - ezt találták az élelmiszerbiztonsági hivatal ellenőrei két Békés megyei húsüzemben is. A helyszínen videót is készítettek. A két üzemben összesen hét tonna ismeretlen eredetű hústerméket vontak ki a forgalomból. Az üzemek működését azonnal felfüggesztették, a cégek súlyos bírságra számíthatnak.

Nem volt kivilágítva a biciklis, halálra gázolták

Halálra gázoltak egy biciklist vasárnap este a 47-es úton a Csongrád megyei Székkutas közelében. Egy Szeged felé tartó kisbusz sofőrje későn vette észre az út szélén kerékpárját toló férfit. Az áldozat a rendőrök szerint nem viselt láthatósági mellényt, a kerékpáron sem lámpa, sem prizma nem volt. Az út túloldalán van bicikliút, nem tudni, a férfi miért nem azt használta.

Álló kamionba ütközött a kisbusz, a sofőrön már nem tudtak segíteni

Halálos baleset az M1-es autópályán. Álló kamionba rohant hátulról egy kisbusz a Hegyeshalom felé vezető oldalon délelőtt, Tata térségében. A kisbusz sofőrjén már nem tudtak segíteni, a helyszínen meghalt. Utasai közül ketten súlyos, hárman pedig könnyű sérüléseket szenvedtek. A kamionsofőr nem sérült meg. Tegnap délután pedig egy útépítő munkás halt meg az M15-ös autóúton Mosonmagyaróvár közelében, miután egy kocsi elsodorta.

Már a választások előtt külföldre utaztathat diákokat nyelvet tanulni a kormány

Már az önkormányzati választások előtt külföldre utaztathat diákokat nyelvet tanulni a kormány - tudta meg a hvg.hu egy minisztériumi jelentésből. Bár az Orbán Viktor által bejelentett program csak 2020-ban indult volna, az Emberi Erőforrások Minisztériumából kikerült dokumentum szerint, ha kell, már a választások előtt is utazhatnak a diákok, ráadásul uniós pénzen. Az MSZP szerint a Fidesz és a kormány kampánycélokra akarja használni a diákokat. A kormány azt mondja, még dolgoznak a program részletein.

21%-kal kevesebbet keres egy nő Magyarországon

Ötödével kevesebbet keresnek a nők, mint a férfiak Magyarországon. Először közölt nemek szerinti átlagbért a KSH, a férfiak bruttója megközelíti a 377 ezer forintot, a nőké viszont a 312 ezret sem éri el. A GKI szerint hiába több a nők között a diplomás, ők is a rosszabbul fizetett szakmákban dolgoznak. Az egyik legnagyobb állásportálnál pedig azt mondják, a nők már az állásinterjún kevesebbet kérnek, mint a férfiak.

 

A Hír TV szinte összes munkatársát elbocsátják

A Hír TV szinte összes munkatársát elbocsátják csoportos létszámleépítéssel - derült ki hétfőn délelőtt. A csatornát összevonják az Echo tévével, ami éjfélkor megszűnt, de a munkatársai ezentúl a Hír TV műsorait állítják elő. A kormányközeli médiaholding szerint színesebb és tartalmasabb lesz a műsor. 

 

Durván tovább drágul az üzemanyag

Szerdától 9 forinttal, 386-ra emeli a 95-ös benzin, és 5-el 394 forintra a gázolaj literenkénti átlagárát a MOL - az állami hírügynökség szerint.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való