KERESÉS search-close

belföld

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belföld"

SZABÁLYTALANSÁGOK: Egy budapesti étteremnél

A nyitott kuka mellett tárolták fedetlenül a krumplipürét, de ugyanitt voltak az ételmaradékok is, számos szabálytalanságot találtak az ellenőrök egy budapesti étteremnél.

RTLII Híradó 2018-11-12


szerző:
2018.11.12. 21:30
KOCKACSOKI: Autizmussal élő fiataloknak segítenek

Kávézó, csokizó, társasjátékozó és egyben pályaválasztási tanácsadó nyílt autizmussal élő fiataloknak. A helyet egy autistákkal foglalkozó nonprofit cég hozta létre magánadományokból. A közösségi hely megnyitójára rajzversenyt is hirdettek. Autistáknak és nem autistáknak közösen. A 8 éves Gergő nyerte meg, kisfiúról még csak sejtik szülei, hogy érintett, pontos diagnózist még nem kaptak.

Sok daru sérül meg a ködben

Egyre több sérült daru kerül a Hortobágyi Madárkórházba a napok óta tartó, sűrű köd miatt. Ilyenkor a darvak nehezen tájékozódnak, alacsonyabban tudnak csak repülni. Emiatt gyakran vezetékeknek vagy villanyoszlopoknak ütköznek. A daru védett madár, ezért a madármentők kérik, ha valaki bajba jutott madarat lát, azonnal hívjon hozzá segítséget.

Visszakapják a kilenc órás vonatút árát

Visszafizeti a jegyek árát a MÁV azoknak, akik november elején kilenc órát vonatoztak Szombathelyről Pécsre.

Szerdától újabb 7 forinttal csökken a benzin ára

7 forinttal tovább csökken a benzin átlagára szerdától - az állami hírügynökség értesülése szerint. Így összességében 18 forinttal lesz olcsóbb a 95-ös literje, mint múlt hétfőn volt. Hirtelen és óriásit változott a hangulat a világpiacon, majdnem 20 százalékot zuhant az olaj ára. Az elemzők legtöbbje ugyanakkor azt mondja, az áresés csak átmeneti lesz.

Közösségi tér autistáknak

Kávézó, csokizó, társasjátékozó és egyben pályaválasztási tanácsadó nyílt autizmussal élő fiataloknak. A helyet egy autistákkal foglalkozó nonprofit cég hozta létre magánadományokból. A szervezet már ötödik éve foglalkoztat csokiműhelyében autista fiatalokat. A ma megnyílt közösségi térben halk zene szól majd és gyenge lesz világítás is. Ez azért fontos, mert autistákat gyakran bántja az erős fény és a nagy zaj. 

Novemberi tavasz: terem az eper, érik a málna

Terem az eper, érik a málna – mintha tavasz lenne, olyan az idei november. Az általunk megkérdezett szakértő szerint a rendkívüli időjárás megviseli a növényeket, ezért jövőre kevesebb lehet a termés. A szokatlan meleg a halászatban is okoz károkat: levegőztetni kell a halakat, hogy ne pusztuljanak el.

Meccs közben halt meg a csornai focista

Összeesett és meghalt egy 28 éves csornai focista tegnap délután. A megyei 1-es csapat a Lébénnyel játszott, amikor a 60-dik percben a játékos rosszul lett. Egy néző azonnal megkezdte az újraélesztést, később ez a mentőknek sikerült. Egy törzsszurkoló szerint azonban a pálya szélén álló mentőautóban a játékos újra rosszul lett és akkor már nem tudtak segíteni rajta.

Sokkoló: idén még 100-an fognak meghalni az utakon

Sokkoló videót tett közé a rendőrség. Kiszámolták, hogy matematikai alapon idén még 100-an fognak meghalni az utakon különböző balesetekben. Az év első tíz hónapjában, eddig 513 –an haltak meg, ezért kérik arra az embereket, hogy figyeljenek egymásra az utakon. Alig egy órával a videó megjelenés után máris történt egy halálos baleset Érden.

Belefulladt az aknába a 18 hónapos kisfiú

Tragédia a békés megyei Körösújfaluban. Emésztőaknába esett és megfulladt egy 18 hónapos kisfiú. A háromgyerekes család házának udvarán történt a tragédia. Az akna vasbeton lappal volt lefedve, amin a tisztításhoz hagytak egy kisebb lyukat, a kisfiú ezen keresztül esett a gödörbe. Szülei azonnal segíteni próbáltak, de a fedlabot nem bírták elmozdítani. Végül kalapáccsal verték szét, majd az anya ugrott a gyerek után, aki akkor már nem élt.

Súlyos baleset őzek miatt


szerző:
2018.11.12. 16:45
Súlyos baleset őzek miatt

Vadak okoztak balesetet reggel Dabasnál. Hárman sérültek meg súlyosan, amikor összeütközött két autó az 5-ös úton. Az egyik autó sofőrje két őzet akart kikerülni az úton. Elütötte az állatokat, majd összeütközött egy szemből érkező autóval is. Az állatok elpusztultak a kocsiban ülőket kórházba szállították.

Lebontás helyett felújítják Miskolc legmagasabb épületét

Lebontás helyett inkább felújítják a miskolci húszemeletes bérházat, a város legmagasabb épületét. A tervek szerint képzett munkavállalóknak alakítana ki apartmanokat az önkormányzat. Az épület egykor a város büszkesége volt, mára viszont teljesen leromlott az állapota, és több tucat lakás évek óta üresen áll.

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

Valóra vált álom: a rendőrökkel együtt léphetett a jégre Alex

Valóra váltották egy beteg kisfiú álmát a rendőrök. A 6 éves Molnár Alex fejlődési zavarral, Asperger-szindrómával küzd. Megszállott hoki-rajongóként az volt a vágya, hogy együtt játszhasson a Rendőr Jégkorong Válogatottal. A csapat pedig ezt megszervezte, és fél órán át játszottak az Újpesti Jégcsarnokban.

Veszélyes lehet a lézerfény

Egyre gyakrabban próbálják meg lézerrel elvakítani a Budapestre érkező repülőgépek pilótáit. Csak októberben kilencszer jelentettek ilyen esetet a légiforgalmi irányításnak. Amellett, hogy a kilátás zavarása balesetveszélyes, akár súlyos látáskárosodást is okozhat a pilótáknak a lézerfény. Akit ilyen eset miatt elfognak, akár 3 évre is börtönbe kerülhet.

Enyhítették a balesetet okozó pilóta ítéletét

Enyhítette a bíróság a pusztaszeri reptéren balesetet okozó pilóta büntetését. Még négy éve úgy repült el egy diákcsoport felett, hogy az egyik lány fejét eltalálta a kisgép kerekével. A most 22 éves lány súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett. A nyugalmazott vadászpilótát 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

MEGHATÓ: Valóra váltották Alex álmát

Valóra váltották egy beteg kisfiú álmát a rendőrök. A 6 éves Molnár Alex fejlődési zavarral, Asperger-szindrómával küzd. Megszállott hoki-rajongóként az volt a vágya, hogy együtt edzhessen a Magyar Rendőr Jégkorong Válogatottal. A csapat meg is szervezte a közös mérkőzést: fél órán át játszottak az Újpesti Jégcsarnokban. Forrás: BRFK Facebook oldala.

Lánykérés 40 méteres magasságban

Majdnem 40 méter magasan, a létrás tűzoltókocsi tetején, kollegáit is bevonva kérte meg szerelme kezét az egyik tűzoltó Kaposváron. A rendhagyó lánykérésről videót is készítettek. A menyasszony semmit sem sejtett, és nagyon meglepődött, de igent mondott, így a jegyes pár már az esküvőt tervezgeti.

Egyre szennyezettebb a levegő Magyarországon

Tucatnyi városban volt ma egészségtelen a levegő. A Greenpeace szakértője azt mondja, a háztartások fűtése a legnagyobb szennyező forrás. Az Agrárminisztérium szerint az elmúlt 8 évben 160 milliárd forintot fordítottak a levegőminőség javítására. Ennek ellenére hazánk továbbra sem teljesíti az Európai Uniós előírásokat, emiatt már 10 éve tart kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen.

Állatvédők mentették meg a kútba dobott kutyát

Kútba dobott kutyát mentettek meg állatvédők a Szabolcs megyei Nagykálló mellett. Egy asszony talált rá, ő hívott segítséget. A mentésben a katasztrófavédők is segítettek. Speciális kötelekkel és létrával sikerült a felszínre hozni. Legutóbb két hete történt hasonló eset Gyálon.

Értelmi fogyatékosoknak szerveztek túrát

Jótékonysági túrát szervezett értelmi fogyatékosoknak egy autós túraegyesület. 50 Veszprém megyei fiatalt vittek ma terepjárókkal a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba, félnapos erdei autós útra.A résztvevő értelmi fogyatékosok többsége ritkán mozdul ki a négy fal közül, ezért is jelentett igazán nagy élményt nekik a túra.

Gyász: bőgő motorral kisérték utolsó útjára az autóbalesetben elhunyt Milánt

Bőgő motorral kísérték utolsó útjára a rallysok társukat Hódmezővásárhelyen. A 18 éves Gyalog Milán gyerekkora óta rallyversenyzőnek készült, október végén egy vasúti átjáróban vesztette életét. A fiú abban az autóban ült, amely a sorompót megkerülve a sínekre hajtott, majd összeütközött egy vonattal két hete, Kakasszék határában. Rajta kívül még hárman haltak meg a balesetben. Milán sírját egy rallyzászlóval takarták le gyászoló barátai.

SZÍVSZORÍTÓ: Bőgő motorral kísérték utolsó útjára a rallysok

A 18 éves Gyalog Milán gyerekkora óta rallyversenyzőnek készült, október végén egy vasúti átjáróban vesztette életét. A fiú abban az autóban ült, amely a sorompót megkerülve a sínekre hajtott, majd összeütközött egy vonattal két hete, Kakasszék határában. Rajta kívül még hárman haltak meg a balesetben. Milán sírját egy rallyzászlóval takarták le gyászoló barátai.

Balesetveszélyes volt a jég, elmaradt a hokimeccs

Elmaradt a jégkorong válogatott tegnap esti meccse. Pedig csaknem teltház volt a Tüskecsarnokban. A kezdés előtt vették észre, hogy balesetveszélyes a jég. A pályamunkások több, mint másfél órán át próbálták kijavítani, de sehogy sem sikerült. A bírók úgy döntöttek lefújják a meccset, ami végül el sem kezdődött.

RTLII Híradó 2018-11-09


szerző:
2018.11.09. 21:30

Kevés a vasúti kocsi?


szerző:
2018.11.09. 18:47
Kevés a vasúti kocsi?

Nincs annyi vasúti kocsi és férőhely, mint ahányan egyes járatokon utaznának a Közlekedő Tömeg szerint. Az egyesület összesítése alapján, a legutóbbi hosszú hétvégén 50 olyan InterCity is volt, amelyre már elővételben sem lehetett jegyet venni. Úgy vélik, több – egyelőre használaton kívüli - kocsit is forgalomba állíthatna a MÁV, de ezek karbantartása lassan megy.

Jelentősen drágulhat a pálinka januártól

Akár 1500 forinttal is drágulhat a pálinkák literenkénti ára januárjától. 2019-től ugyanis népegészségügyi termékadót kell utánuk fizetni. Az általunk megkérdezett szakemberek azt mondják, ez tovább erősítheti az otthoni pálinkafőzési kedvet. Ez azonban szerintük veszélyes is lehet, mert sokan nem jelentik be a tevékenységet, amit úgy végeznek, hogy nem értenek hozzá.

Európa legnagyobb kézilabda csarnoka épülhet Budapesten

Budapesten épülhet meg Európa legnagyobb, 20 ezer főt befogadni képes kézilabda csarnoka, jelentette be Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

 

Fogyatékkal élők pincérkednek egy pécsi kávézóban

Kis- és közepes értelmi fogyatékossággal élő pincérek szolgálnak fel egy pécsi kávézóban péntekenként.

 

Illegális hulladéklerakó Hajdúböszörmény határában

Több tonna hulladék halmozódott fel Hajdúböszörmény határában, ez derült ki abból a bejelentésből, ami napokkal ezelőtt futott be a Hulladékvadász Egyesülethez. A terület az önkormányzaté, a környéken élők oda hordhatják a lebomló hulladékot. Sokan mégsem csak faleveleket és gallyakat visznek, hanem háztartási és veszélyes hulladékot is.

Az út közepén állt az asszony, halálra gázolták

Busz gázolt halálra egy 59 éves nőt a Győr-Moson-Sopron megyei Szilsárkány közelében hajnalban. A sofőr a könnyeivel küszködve az RTL Híradónak a helyszínen azt mondta, hatalmas volt a köd, emiatt nem vette észre időben út közepén álló nőt, így már hiába fékezett.

Telefonját nyomkodta a buszsofőr, eljárást indítottak ellene

Vezetés közben nyomkodta a telefonját egy távolsági busz sofőrje. Az egyik utas videóra vette, és közzétette a Facebook-on. Ezen jól látszik, hogy a buszvezető szinte folyamatosan a telefonjával volt elfoglalva, csak a jobb kezével kormányzott. A járat tele volt, nagyjából 50-en utaztak rajta. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint balesetveszélyes, amit a sofőr csinált, ráadásul tilos is.

MEGHATÓ: 40 méter magasan kérte meg szerelme kezét

Így néz ki Kaposvár 40 méter magasból. A különleges látvány ígéretével csalta az egyik tűzoltó a laktanyába a barátnőjét. Amíg ketten a létrás kocsi tetején gyönyörködtek a naplementében, addig Jonatán kollégái kijöttek az épületből, és egy-egy papírt tartva ifjú társuk nevében egy kérdést szegeztek a darun lévő hölgynek.

RTLII Híradó 2018-11-08


szerző:
2018.11.08. 21:30
Nem engedtek be nyolc roma fiatalt a Gozsdu-udvarba

Nem engedtek be nyolc roma fiatalt a budapesti bulinegyed központjába, a Gozsdu-udvarba. A biztonsági őr nem volt hajlandó megindokolni, hogy miért, csak annyit mondott: ez magánterület, és ő dönti el, ki mehet be és ki nem. A vitáról hangfelvétel is készült. A fiatalok az Egyenlő Bánásmód hatósághoz fordultak.

 

Meglepő állásajánlatot kapott a sátoraljaújhelyi munkaügyi központtól

Egy kaszinóba, krupiénak és hosztesznek akart kiközvetíteni egy lányt a sátoraljaújhelyi munkaügyi központ. Azt írták, együttműködési kötelezettségének eleget téve jelenjen meg az állásinterjún. A munkavégzés helyeként a sátoraljaújhelyi kishatár-átkelőhelyet jelölték meg. A RTL Híradó valóban talált egy épülő kaszinót a határnál, de a szlovák oldalon.

Fojtogatta, majd földhöz vágta kutyáját a budapesti férfi

Fojtogatta, majd hatalmas erővel a földhöz vágta kutyáját egy férfi Budapesten. Szemtanúk szerint akkor bántalmazta a 7 éves spánielt, amikor pár napja levitte sétálni az utcára. A férfit egy járókelő fogta le, amíg megérkeztek a rendőrök. Állatkínzás miatt nyomoznak ellene, most szabadlábon van. Úgy tudjuk 6 éve önkéntesként fogadta örökbe a kutyát, amelyet most az Újpesti Állatmentő Liga munkatársai elvettek tőle.

Egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti babamentő inkubátorban

3400 gramm a súlya, 53 centiméter hosszú és Gábor névre hallgat, egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti megyei kórház babamentő inkubátorában szerdán kora hajnalban. A kisfiút gondosan ellátta, felöltöztette és megetette édesanyja, mielőtt betette az inkubátorba. Így bármelyik édesanya következmények nélkül, névtelenségét megőrizve mondhat le a nem kívánt gyermekről. Azonban neki is van hat hete, hogy meggondolja magát és hazavigye Gáborkát.

Metil-alkoholt ivott, maradandó károsodásai lehetnek

Lehet, hogy maradandó károsodásai lesznek annak a férfinak, akit múlt szombaton vittek kórházba, metil-alkohol mérgezés miatt. Két rokonát már hazaengedték, ők enyhe mérgezést szenvedtek. Egyikük azt mondta, az volt a szerencséje, hogy több mint egy deci metil-alkoholra kocsmából vett pálinkát ivott. Az orvos szerint azért lett jobban, mert a valódi szeszben etil-alkohol van, ami gátolja a méreg lebomlását.

Nem volt bekötve a sofőr, azonnal meghalt

Elaludhatott a sofőr a volánnál, ezért csapódott árokba egy autó hajnalban Kunszentmárton mellett. A kocsi vezetője a helyszínen meghalt, utasa csak könnyebb sérüléseket szenvedett. Úgy tudjuk egyikük sem volt bekötve, ráadásul az autó túl gyorsan is ment. A baleset okait a rendőrök még vizsgálják.

Levelet írt a Veronában szalagkorlátnak ütköző busz sofőrje

4 hónappal a veronai baleset tudta meg, hogy 17-en meghaltak az általa vezetett buszon.  Ezt írta a sofőr levelében, amit a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójának küldött. A diákokat szállító busz 2017-ben szenvedett balesetet, szalagkorlátnak ütközött, majd kigyulladt. A sofőr a levelet, amiben részvétet nyilvánít, idén februárban küldte. Azt írta, azért akkor, mert előtte lelkileg és fizikailag sem volt rá képes. 

CUKISÁG: végre jó kezekben a bántalmazott spániel, Latyak

Fojtogatta, majd hatalmas erővel a földhöz vágta kutyáját egy férfi Budapesten. A történtek után az állatmentők egyik önkéntese, Kiss Éva vette magához a spánielt. Elmondása szerint nem ez lehetett az első alkalom, hogy bántalmazták Latyakot, akit nagyon megviseltek a történtek. Az eset óta sokat javult az állapota, azonban még hosszú út áll előtte.

RTLII Híradó 2018-11-07


szerző:
2018.11.07. 21:30

RTLII Híradó 2018-11-06


szerző:
2018.11.06. 21:30
150 éves az Országgyűlési Könyvtár

Mikszáth Kálmán helyére is ülhet, aki ellátogat az Országház könyvtárába. 1868. november 6-án, éppen 150 éve alapították, az alkalomból ünnepi ülést is tartottak a Parlamentben. A Werbőczy-féle 1514-es hármaskönyvet is itt őrzik, és eredeti, több mint 100 éves bútorokat is megőriztek.  

Évente 68 kiló élelmiszert dobunk ki fejenként

Évente 68 kilogramm ételt dob ki a kukába egy átlagos magyar. Ezek egy része ráadásul olyan élelmiszer, amit még fel sem bontottak. A Nébih Maradék nélkül elnevezésű programot indított, ennek most már része egy interaktív iskolai tanóra is. A szakember szerint ugyanis a gyerekeknél lehet valóban eredményes, hosszútávon ható eredményt elérni. 

4 és fél órás késés: az egyik mozdony lerobbant a másik kigyulladt

Két mozdony is lerobbant, mire célba ért az utasokkal a vonat. Négy és fél órás késéssel, mintegy kilenc óra alatt érkezett meg a szerelvény vasárnap este Szombathelyről Pécsre. Az óriási késést az okozta, hogy a mozdony útközben lerobbant. A MÁV ugyan küldött egy másikat, az viszont kigyulladt. Így végül egy harmadik mozdonnyal sikerült Pécsre érkezni, késő éjjel.

Lerobbant az autójuk, kamion ütötte el őket az M3-ason

Egy lerobbant kocsi két utasa halt meg kedd reggel az M3-ason Gödöllőnél, amikor egy kamion letarolta az autójukat. Az autóban utazó három munkás valószínűleg dolgozni indult, amikor egy emelkedőn leállt a kocsijuk. Kiszálltak, hogy megnézzék, mi lehet a baj, nem sokkal később érkezett a kamion. A rendőrség szerint ilyen esetben azonnal a szalagkorlát mögé kell menekülni.

Ha elmúltál 18, tárt karokkal vár a 150 éves Országgyűlési Könyvtár!

Azokat a könyveket böngészhetjük, amiket Mikszáth Kálmán is lapozgatott, ha ellátogatunk az Országház könyvtárába. Számtalan ritkaságot őriznek itt, többek közt a 1514-es Werbőczy-féle Hármaskönyvet is itt találjuk. A könyvtárat 1868. november 6-án, pontosan 150 éve alapították, a jubileum alkalomból ünnepi ülést is tartottak a Parlamentben.

RTLII Híradó 2018-11-05


szerző:
2018.11.05. 21:30

MEGLEPI: Vaddisznó a Rómain


szerző:
2018.11.05. 13:48
MEGLEPI: Vaddisznó a Rómain

Hallatszik a felvételen, hogy a videó készítője, Rusznyák Rudolf is meglepődött, amikor kocsijában ülve azt látta, hogy egy vaddisznó csörtet felé a Királyok útja aszfaltján. A szakember azt mondja, egy fiatal állat látható a felvételen. Valaki megzavarhatta és ezért kerekedhetett fel fényes nappal.

Már tart a Száraz November

Aki csatlakozik, vállalja, hogy egyetlen korty alkoholt sem iszik ebben a hónapban. Nagyon sokan vannak, akiknek ez biztosan nem sikerülne, becslések szerint egymillió embernek van alkoholproblémája Magyarországon. Kutatásokból pedig az derül ki, egy magyar átlagosan 12 és fél liter tiszta alkoholt iszik évente.

Falécekkel foltozták meg a sérült díszkő-burkolatot Egerben

Falécekkel foltozták meg a sérült díszkő-burkolatot a néhány évvel ezelőtt felújított Dobó téren, Egerben. A szokatlan megoldásról egy helyi férfi töltött fel fotókat a Facebookra. A kommentelők szerint a téren szinte mindenhol találni törött vagy repedt burkolólapot.

Feketék a falak a penésztől, a tulajdonos szerint a szomszéd miatt

Egymásra mutogatnak a hivatalok évek óta, közben pedig használhatatlanná vált egy ecseri férfi házának egyik szobája és a pincéje is. A tulajdonos szerint azért ázik, penészesedik a fala, mert az elhanyagolt szomszéd telken renget a gaz, a kinőtt fák gyökere pedig áttörhette háza szigetelését. A hivataloktól eddig hiába kért segítséget.

Háromezer forintot kért a kórház a szülőszobába belépő hozzátartozóktól

Háromezer forintot kért a Borsod megyei kórház a szülőszobába belépő hozzátartozóktól, arra hivatkozva, hogy ennyibe kerül a védőruha. Az Európai Roma Jogok Központja szerint emiatt a szegényebb emberek kísérői nem lehettek ott a szüléskor, amivel sérült az egyenlő bánásmódhoz való joguk. Így látta ezt a bíróság is, első fokon 5 millió forintra bírságolták a kórházat.

Több mint 42 milliós uniós támogatásból épült, de már nyoma sincs a rallypályának

Több mint 42 milliós uniós támogatásból épült, de már nyoma sincs a rallypályának, és a vitorlázótó is kiszáradt a Szabolcs megyei Nagykállón. Erről elsőként az N1TV számolt be. A tó helyén inkább csak pocsolya van, pedig honlapjukon azt írják, különösen alkalmas arra, hogy bárki elsajátítsa a vitorlázás alapjait.

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást is kaphatnak a szülők

Akár havi 40 ezer forint bölcsődei hozzájárulást kaphatnak a szülők az ország nagy részén, ha visszamennek dolgozni - ezt a kormány illetékese közölte az állami hírügynökséggel. 5 hónapostól óvodás korig, a gyerek után fizetendő térítési díj felét állják majd európai uniós forrásból. A rekord magas munkaerőhiányt akarják enyhíteni.

Csaknem 1300 pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből

Ez derül ki abból az összesítésből, amit a Népszava készített a tankerületi központoktól kapott adatok alapján. Ezeket közérdekű adatigénylés után kapták meg. Kiderült, hogy Békéscsabán a legrosszabb a helyzet, ott 126 betöltetlen álláshely van. Budapesten a Belső-Pesti tankerületben keresik a legtöbb tanárt, 97-et.

Arcon lőtte vadásztársát egy vadász

Társa arcát találta el egy vadász pénteken délelőtt a fejér megyei Enying külterületén. Az 51 éves férfinak óriási szerencséje volt, könnyű sérüléssel megúszta a fejlövést. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

RTLII Híradó 2018-11-02


szerző:
2018.11.02. 21:30

RTLII Híradó 2018-11-01


szerző:
2018.11.01. 21:30

RTLII Híradó 2018-10-31


szerző:
2018.10.31. 21:30
Ingyen szállítja az időseket egy szegedi férfi

Ingyen szállítja a temetőbe az időseket egy szegedi fiatalember. Akik kérik, azokért elmegy a házukhoz, elviszi őket a temetőbe, viszi a virágokat, még a sírok rendbetételében is segít, csupán jó szándékból, még az üzemanyag árát sem kell kifizetni. Mindezt azért találta ki, mert gyerekkorában beteg édesapján sokan segítettek önzetlenül, és ezt szeretné viszonozni. 

Gyűjtenek a kómában fekvő 13 éves focistának

Licittel próbál segíteni egy autóbalesetben megsérült ifjú focistájának az egyik pécsi sportegyesület. A 13 éves játékost edzésre menet ütötte el egy autó még szeptemberben, azóta kómában fekszik a kórházban. A licitre egy Dárdai Pál által dedikált mezt ajánlottak fel, az árverés bevételét a család kapja meg.

Veronai buszbaleset: nem ment el a sofőr a tárgyalásra

Nem jelent meg a buszsofőr a veronai buszbaleset első tárgyalásán, Olaszországban. Az ügynek öt olasz és egy magyar vádlottja van, de mindegyiküknek csak a védője ment el a tárgyalásra, ők maguk nem. A buszsofőr ügyvédje ráadásul halasztást kért, arra hivatkozott, hogy még csak két napja kérték fel a védelemre, így nem tudott felkészülni. A tárgyalás így december 13-án folytatódik. Sok szülő is odautazott, egyikük Híradónknak arról beszélt, csalódottak, mert a buszsofőr azóta sem kért tőlük bocsánatot.

KUTYANEVELÉS: Nem elég a szeretet, szabályok is kellenek

Sokan tartanak úgy kutyát, hogy fogalmuk sincs, hogyan kell bánni velük, ahhoz pedig, hogy jó kutyát nevelhessünk kedvencünkből nem elég a szeretet. A Forte Kutyaiskola vezetője szerint szintén óriási probléma, hogy a tenyésztők nem mindig foglalkoznak a kutyusok egészségével, amibe nagyon sok leendő gazda egyáltalán nem gondol bele.

BOGGIE: „Próbáltam megmenteni a Palkót, de nem sikerült!”

Elszabadult amerikai bulldog támadta meg Boggie kutyáját. A kistestű állat elpusztult, az énekesnő pedig megsérült, amikor védeni próbálta kedvencét. Boggie közösségi oldalán írta meg történteket, s most azon igyekszik, hogy felhívja a figyelmet a kutyatartással járó felelősségvállalásra.  

Házon kívül 2018-10-30


szerző:
2018.10.30. 22:05

RTLII Híradó 2018-10-30


szerző:
2018.10.30. 21:30
Ma sem vitték el a szemetet

Tovább folytatódik a szemét-káosz, ma 30 Pest és Nógrád megyei településről nem vitték el a szemetet. A Zöld Híd Kft vezetői azt közölték: nem tudtak megállapodni az állami kukaholdinggal, vagyis továbbra sincs pénzük. A katasztrófavédelem főigazgatója, és a belügyi államtitkár ismét azt ígérte: megoldják a helyzetet, de sajtó-tájékoztatójukon nem engedték, hogy az újságírók megkérdezzék: mikor és hogyan.

Kútból mentették ki a kölyökkutyát

Tűzoltók mentettek meg egy kútba esett kutyát Gyálon. Az alig 3 hónapos állat átmászott a fél méter magasan lévő peremen, és belezuhant a vízzel teli, 7 méter mély kútba. Gazdája azonnal hívta a tűzoltókat, akik létra és kötél segítségével húzták fel a keservesen nyüszítő kutyát.

Fegyverarzenált foglalt le a TEK és a rendőrség

Fegyverarzenált találtak egy kaposvári és egy bárdudvarnoki férfi otthonában. A rendőrség és a TEK közös akcióban fogta el őket a hétvégén. Több száz második világháborús bombát, gránátot, aknákat és fegyvereket foglaltak le tőlük. A rendőrség szerint a robbanószerkezetek rosszul voltak hatástalanítva, ezért a környéken élőkre is veszélyt jelentettek.

3400 embert küldenek el a közszférából

3400 ember veszítheti el az állását a közszféra leépítése miatt - ez derül ki a kormánynak az RTL Híradó kérdésére adott tájékoztatásából. Tegnap este jelent meg a kormányhatározat, miszerint 6810 munkakört szüntetnek meg a minisztériumoknál és a hozzájuk tartozó háttérintézményeknél. A Miniszterelnökség most azt közölte, ezeknek a fele olyan, amit eddig sem töltöttek be.

Kigyulladt egy autó az M1-es autópályán

Hatalmas lángokkal égett egy autó reggel az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győrújbarátnál. A tűzoltók videóra vették az oltást. A kocsiban egy osztrák család utazott, még időben kimenekültek.

Törölte a járatot a Ryanair, Milánóban rekedt a tánccsapat

Milánóban rekedt egy magyar gyerekekből álló tánccsapat, mert a rossz idő miatt a Ryanair törölte a járatukat. Versenyre érkeztek Olaszországba, eredetileg hétfő reggel indultak volna haza. A pórul járt gyerekek és kísérőik az utolsó fillérjeiket költötték el a szállodára, ezért ma már otthonról utaltak nekik pénzt, hogy valamiből haza tudjanak jutni.

Finisben a Körös-híd építése


szerző:
2018.10.30. 17:48
Finisben a Körös-híd építése

Befejező szakaszához ért a Körös-híd építése Kunszentmártonnál. A fél kilométer hosszú híd az M44-es gyorsforgalmi út egyik leglátványosabb eleme. Ennek acélszerkezetét délelőtt kezdték a helyére emelni. A most épülő sztrádahíd és a hozzá kapcsolódó csaknem 10 kilométeres szakasz majdnem 50 milliárd forintba kerül. A gyorsforgalmi út építése egyébként a tervek szerint halad Tiszakürt és Kondoros között. Az M44-es Békéscsabát és Kecskemétet köti majd össze. Az utat várhatóan 2022 végén adják át.

Penészednek a ruhák a Dorogi Rendőrkapitányságon

Bepenészednek a szekrénybe rakott ruhák a Dorogi Rendőrkapitányságon. Penészfoltosak az alagsori bútorok is. Erről tanúskodnak az épületben készült fényképek, amiket a Zsaruellátó Egyesület tett ki a Facebook oldalára. A Komárom-Esztergom megyei Rendőr-főkapitányság azt írta Híradónknak tudnak a problémáról és „a szükséges intézkedések folyamatban vannak”.

RTLII Híradó 2018-10-29


szerző:
2018.10.29. 21:30
Tolvajveszély a temetőkben!

Autófeltörőkre és zsebtolvajokra is lehet számítani a temetőkben, erre hívták fel a figyelmet hétfőn a rendőrök. Mindenszentek ünnepén és Halottak napján tömegek indulnak útnak, a rendőrök és a polgárőrök ezért már mától sok helyen forgalmat irányítanak és figyelik a rendet.

Újabb melegrekord dőlt meg!


szerző:
2018.10.29. 17:58
Újabb melegrekord dőlt meg!

Még mindig tart a vénasszonyok nyara! Az országos és a fővárosi napi melegrekord is megdőlt hétfőn.

TOLVAJVESZÉLY: A temetőknél fokozott óvatosságra intenek

Mindenszentek és Halottak napja környékén több az autófeltörés és a zsebtolvajlás, ezért a rendőrség fokozott óvatosságra hívja fel az emberek figyelmét. Már az előző hétvégén több tízezren látogattak ki a temetőkbe, az ünnepekre pedig még nagyobb tömegre számíthatunk.

Önkéntes taxis viszi házhoz az adományokat Debrecenben

Hetente 6-7 csomagot juttat el a rászorulóknak ingyen az alkalmi taxisofőr. Ez azért is nagy segítség, mert az adományozással kapcsolatban sokszor épp az az egyik legnagyobb probléma, hogy miként juttassák el a csomagokat a rászorulókhoz.

 

Vizsgálat a teniszszövetségnél

Nyomozást rendelt el az ügyészség a Magyar Tenisz Szövetség gazdálkodásával kapcsolatban - erősítette meg a hvg.hu értesülését a Fővárosi Főügyészség. Hűtlen kezelés gyanújával vizsgálódnak. Úgy tudjuk, hogy például a külső cégekkel kötött szerződéseket vizsgálják. A Teniszszövetség az utóbbi években több milliárd forint állami támogatást kapott.

 

Sosem lesz túl a család gyermekük meggyilkolásán

Ezt mondta annak a kislánynak az édesapja, akit májusban Sóly közelében ölt meg a gyanú szerint egy 16 éves fiú. Adrienn síremléke múlt héten készült el, ezt adományokból állította a család. Október 1-én lett volna 9 éves.

 

Tömeg a temetőkben már most


szerző:
2018.10.28. 18:17
Tömeg a temetőkben már most

A budapesti Farkasréti temetőben már ezen a hétvégén több tízezren emlékeztek hozzátartozóikra. A következő héten pedig még több emlékezőre számítanak, ezért a legtöbb temető tovább lesz nyitva, a közlekedőket pedig több helyen rendőrök is segítik.

 

Kigyulladt a tollgyár Kiskunfélegyháza határában

Még most is (vasárnap este hatkor) ég egy tollgyár Kiskunfélegyháza határában. Raklapok és a rajtuk bálákban tárolt toll ég. Délelőtt csaptak fel a lángok, de a tüzet még nem sikerült eloltani. A katasztrófavédelem szerint mérgező anyag nem került a levegőbe.

Újra mérgezik a kutyákat Miskolcon

A héten a Facebookon többen is megosztották, hogy a város egyik lakótelepén valaki fagyállóval átitatott felvágottakat és kutyaszalámit rakhatott ki. Azt még nem tudni, hogy ettek-e belőle az állatok, a rendőrségre sem érkezett bejelentés. A kutyatartók viszont megijedtek, mert tavasszal 3 állat is elpusztult, a mérgezőt pedig azóta sem találták meg.

 

Személyautó és egy távolsági busz ütközött Bárna közelében

Hárman súlyosan megsérültek, amikor összeütközött egy személyautó és egy távolsági busz szombaton este Nógrád megyében, Bárna közelében. A BMW sofőrje valószínűleg túl gyorsan ment és emiatt egy lejtős szakaszon átsodródott a másik sávba és frontálisan összeütközött a busszal.

 

„Nem látszott, hogy bajban van”

Sem a védőnőnek, sem a gyerekorvosnak nem volt gyanús az anya, aki a gyanú szerint megölte 4 hónapos kisfiát a Pest megyei Sülysápon. A polgármester az RTL Híradónak azt mondta: neki sem jelezték, hogy gond lenne a családban.

 

Kútba esett kutyát mentettek


szerző:
2018.10.28. 17:10
Kútba esett kutyát mentettek

Kútba esett kutyát mentettek a Debrecen közeli Bocskaikertben.

A nyúl győzött és nem a héja

Solymászvadászatot népszerűsített egy alapítvány a Csongrád megyei Sándorfalva közelében. Különböző ragadozómadarakat lehetett megfigyelni vadászat közben. Hamar kiderült, nem mindig az erősebb győz, a nyulak többször is megszöktek például a villámgyorsnak számító héják elől.

Egy órával vissza kell tekerni az órákat

Éjjel véget ér a nyári időszámítás, egy órával vissza kell tekerni az órákat. Az Európai Bizottság tervei szerint hamarosan megszűnhet az évi két óraátállítás az Unióban, de hogy pontosan mikor, az még nem tudni. A Híradónak nyilatkozó szakember szerint az átállítás eltörlése az informatikai rendszerekben is okozhat gondot.

„Ez így nem tisztességes”

Nem lehet tisztességes tárgyalást folytatni úgy, ha a hajléktalanok nem tudnak kommunikálni a kirendelt védőikkel - ezt mondta egyikük ügyvédje. Védencét a fővárosban csak videón kapcsolták be a tárgyalóterembe. Pénteken azonban két vidéki bíróság is úgy döntött, jelen lehetnek a hajléktalanok a saját tárgyalásukon.

Retroautó-tolvajokat fogtak Debrecenben

Néhány napja a darabjaira bontva, az erdő közepén találtak meg egy Trabantot a város közelében. A kocsit a gyanú szerint két férfi lopta el, feltehetően azért, hogy eladják az alkatrészeit. Nehezen boldogultak a bontással, úgy tudjuk még egy szerelőt is hívtak, de az nem ért rá, hogy segítsen nekik. Azóta elfogták az autótolvajokat.

Metróbaleset: még nincs felelős

Még gyanúsítottakat sem hallgatott ki a rendőrség a két éve történt, eddigi legsúlyosabb hazai metróbaleset ügyében. 2016 decemberében a kettes metró egyik szerelvénye nem tudott időben megállni, és belerohant az előtte álló másik metróba. A metrók azóta is lassabban járnak azon a szakaszon. A Metróért Egyesület szerint ennyi idő alatt illett volna megoldást találni a problémára.

RTLII Híradó 2018-10-26


szerző:
2018.10.26. 21:30
REJTÉLY: Mi történik velünk a halál után?

Mi történik velünk a halál után? Létezik mennyország? Ha van, hogy néz ki a pokol? Zsidó, buddhista, muszlim és hindu egyházi személyeknek tettük fel ezeket a kérdéseket.

MAGÁNISKOLA: a francia oktatási rendszer Magyarországon

A budapesti Gustave Eiffel francia intézmény nem csak általános iskolaként, hanem óvodaként és gimnáziumként is működik. Közel 720 diák jár ide, a hosszú várólista miatt azonban nem könnyű bekerülni. Az oktatás egynyelvű, tehát mindent franciául tanítanak, így a diákok akár három felsőfokú nyelvvizsgával a zsebükben hagyhatják el az intézményt.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!