KERESÉS search-close

belügyminisztérium

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "belügyminisztérium"

Többet keresnek az államtitkárok

Többet keres a beosztott, mint a főnök. Öt minisztériumban is nagyobb fizetésért dolgozik az államtitkár, mint amennyit a miniszter kap. A Belügyminisztériumban például havonta 200 ezer forinttal jár több az államtitkároknak. A miniszterek fizetése egy júliusban elfogadott törvénymódosítás alapján akár 5 millió forint is lehetne, ha Orbán Viktor úgy dönt. A miniszterelnök sajtófőnöke azt közölte, Orbán Viktor döntését a Magyar Közlönyben teszik majd közzé.

Kevés helyen lehet használni

Néhány hónapot ígértek, de egy év után sincs a kórházak zömében kártyaleolvasó, amellyel használni lehetne az e-személyi-igazolványokat. Ezek ugyanis egy chipben tárolják a TAJ-számot, használatához pedig kártyaolvasó kell. A Belügyminisztériumnál ma azt mondták, a vártnál tovább tartott a készülékek beszerzése, de idén novemberre mindenhol lesz. Közben már vasúti bérletként is lehet majd használni az e-személyit, amiből már másfél millió van forgalomban.

Sok helyen elfogyott a tűzifa

Kemény volt a tél, elfogyott a fa, százak várnak az önkormányzati segítségre a Csongrád megyei Kübekházán. A település kétszázötvennyolc köbméter szociális tűzifára pályázott az ősszel, százötöt nyert, amit már kiosztottak és el is fogyott. Sokan viszont nem tudnak újabb adag fát venni, őket az önkormányzat próbálja kisegíteni. De már csak egy-két hétre való fát tudnak adni. A polgármester a Belügyminisztériumhoz fordult, de még nem kapott választ.

Liget-ügy: a Belügyminisztérium nem vizsgálódik

Nem indít vizsgálatot a Belügyminisztérium a ligetvédőket bántalmazó biztonságiakkal szemben, hiába kéri több ellenzéki párt is. Ezt a tárca válaszolta az RTL Híradónak. A minisztériumtól az Együtt és a Demokratikus Koalíció is vizsgálatot követel. A Városligeti Ingatlanfejlesztő Zrt hétfőn a biztonsági őrökkel szerződő alvállalkozóval elemezte a dulakodásról készült felvételeket, de hogy mire jutottak, arról nem akartak nyilatkozni. Közben a civilek ajándékokat vittek a ligetben birtokvédelmi eljárást elrendelő VIII. kerületi jegyzőnek. Meglepetéseiket a portás vette át.

Offshore hátterű cégben volt tulajdonos

Offshore-hátterű cégben volt tulajdonos a belügyminisztérium államtitkára – tudta meg az RTL Híradó. Pogácsás Tibor egy olyan vállalkozásba szállt be, aminek a másik tulajdonosa egy liechtensteini cég volt, egészen tavaly júliusig. Az offshore cég akkor kiszállt. Az államtitkár Híradónknak azt mondta, ő kérte meg tulajdonostársait, hogy tegyék átláthatóvá a közös vállalkozásukat, aminek vecsési üzemét egyébként államtitkárként maga adta át.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való