KERESÉS search-close

bankkártya

47 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bankkártya"

Vita a kártyás rendszerről

A menekülteknek adott bankkártyák támogatása miatt bírálja a Fidesz az európai szocialisták csúcsjelöltjét, Frans Timmermanst. Hidvéghi Balázs szerint ugyanis bár kiderült, hogy a kártyákat terrorizmus támogatására is használják, az európai politikus tegnapi sajtótájékoztatóján kiállt a rendszer mellett. Timmermans szerint egy példából nem lehet az egész rendszerre érvényes következtetéseket levonni.

MasterCard hiba: nem csak Magyarországon voltak gondok

Nem lehetett kártyával fizetni több üzletben, és nem adtak ki pénzt a bankautomaták még csütörtökön. Az egyik kártyakibocsátó cégnél, a magyar piacon szinte egyeduralkodó MasterCardnál voltak gondok, nem csak Magyarországon. A hiba miatt előfordult, hogy kétszer vettek le pénzt valakinek a számlájáról, a hírek szerint több banknál pedig letiltották a kártyák egy részét. A szakértő szerint, ha bárkitől tévesen vontak le pénzt, a banknak vissza kell fizetnie.

Bankkártyával is lehet adakozni a katedrálisban

Bankkártyával és mobillal is lehet adakozni ezentúl Európa egyik leghíresebb katedrálisában. Az antwerpeni Miasszonyunk Székesegyházban egy terminált helyeztek el, amivel bárki pénzt utalhat a gyülekezetnek. Azért építették be a digitális újítást, mert a fiatalok már nem használnak készpénzt.

Túl sok a készpénz az embereknél

Túl sok a készpénz a kormány szerint, és heteken belül lépnek, hogy ezt visszaszorítsák. Erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt az Inforádióban. Varga Mihály azt mondta, több bankkártya-elfogadóhelyre van szükség, de a három éve bevezetett tranzakciós illeték csökkentését sem zárta ki. Az LMP szerint részben a korrupció miatt nőtt rekordnagyságúra a készpénzforgalom.
 

Így védekezhet a bankkártyás csalók ellen!

Egy új és egyszerű mobil trükk segítségével lophatják el a PIN-kódokat a bankkártyás csalók. Egy, az interneten könnyedén beszerezhető és a mobiltelefonra ráilleszthető hőkamera a legújabb módszer, amellyel a bankkártyák kódjaira vadásznak.

Terjed a netes bankkártya-csalás


szerző:
2015.10.06. 18:30
Terjed a netes bankkártya-csalás

Egyre inkább terjed az internetes bankkártya-csalás. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint az első negyedévben az esetek 70 százalékában így csaltak ki pénzt vásárlóktól. Az általunk megkérdezett bankbiztonsági szakember szerint ez azért van, mert egyre többen inkább internetes utalással fizetnek. A bajt viszont egy kis odafigyeléssel meg lehet előzni.

Luxusautót és nászutat kérnek számon Gaskón

30 milliós autóra és olasz nászútra is költött a szakszervezet pénzéből Gaskó István - ezt állítja a VDSZSZ Szolidaritás mostani vezetősége. Szerintük a szakszervezetet 25 évig irányító Gaskó István még bevásárlását is a szolidaritás bankkártyájával intézte.

Biztonságos érintéssel fizetni?

Ma már egyre elterjedtebb, hogy úgy is tudunk kártyával fizetni, hogy nem szükséges kiadnunk a kezünkből a plasztik lapocskát. Mivel viszonylag új technológiáról van szó, érthető, hogy sokan bizalmatlanok ezzel a technológiával, hiszen ma már nincs akadály az adathalászok előtt és itt a 8:08-ban is volt már szó a különböző vezeték nélküli kapcsolatok veszélyeiről. Most akkor biztonságos, vagy egyáltalán biztonságosabb, mint a régi mágnescsíkos megoldás? Ezt próbáltuk feltérképezni!

Csalók vásároltak Balin a bankkártyákkal

Több magyar bank összesen 110 ügyfelétől lophattak el pénzt ismeretlenek. A bűncselekmény nem itthon, hanem a több ezer kilométerre lévő Balin történt. Korábban ellopott adataikkal éltek vissza, így férhettek hozzá számlájukhoz.

Bankkártya-visszaélések a nyaralás alatt

Itt a nyaralások ideje, ami sokak számára olykor több gondot okoz, mint amennyi öröm van benne. Ugyanis egyre több olyan esetről hallani, amikor ellopják a bankkártyákat, vagy esetleg többször húzzák le, de olyan is megeshet, hogy elveszítjük és a megtaláló szinte azonnal használatba veszi saját célra. A visszaélésekről, az esetleges megelőzésről és a lehetséges megoldásokról beszélgettünk Jakab Péter, bankbiztonsági szakértővel.

Másolta a bankkártyát a bolti eladó

Lemásolta a bankkártyákat, és az interneten költötte mások pénzét! Egy 24 éves budapesti bolti eladó a vevők bankkártya adatait lopta el, egy saját maga által készített szerkezettel másolta le a kártyákat. Csalás miatt indult eljárás ellene, pénteken helyezték előzetes letartóztatásba. Azt nem árulják el, hogy mennyi pénzt költött el a másolt kártyákkal.

Eltűnik-e a készpénz a Magyarországon is?

Több olyan hír is napvilágot látott, miszerint Dánia megválna a készpénztől. Elképzelhető, hogy hazánkban is eltűnik? Erről kérdeztük Eölyüs Endrét, a MasterCard magyarországi igazgatóját.

Mobiljáért verték meg a mozgássérültet

Brutális rablópárost fogtak el Budapesten. A támadók megvertek egy mozgássérültet, hogy elvehessék a mobilját, és minden figyelmeztetés nélkül többször is arcon ütöttek egy nőt, akinek a pénztárcáját akarták megszerezni. Még azután is ütlegelték a sokkot kapott áldozatukat, hogy a földre került. A brutális támadók akkor buktak le, amikor az egyik lopott bankkártyával akartak fizetni. Már előzetesben vannak.

Új mobilfizetési megoldás a hazai piacon

Akár otthon, a nappalinkban ülve is fizethetünk bankkártyával a hozzánk érkező szolgáltatóknál egy forradalmian új fizetési megoldásnak köszönhetően. Már nem csak a biztosítási tanácsadók, hanem hamarosan akár a vízvezeték-szerelők is elfogadhatják a kártyás fizetést az új készülékkel.

A bankkártya használat előnyei külföldön

Egy, a közelmúltban készült kutatásból kiderült, hogy a magyar bankkártya-birtokosok 38%-a szerint veszélyesebb nagyobb mennyiségű valutával külföldre utazni, mint ha kizárólag a bankkártyájukat vinnék magukkal. Nem csoda tehát, hogy egyre több magyar utazó használja a bankkártyáját külföldön is.

Bankkártya átverés, hamisítás és adatlopás: mire figyeljünk?

Hogy mitől lesz érvényes egy kártya és milyen adatokat kérhet telefonon keresztül egy bank, pontosabban mihez van joguk, azt most megtudhattuk.

Készpénzmentes világ?

A 21. században a legegyszerűbb és legelterjedtebb a bankkártyás fizetés, de vannak egészen futurisztikus technológiai újítások is, amelyek lehetővé teszik, hogy akár boltban, interneten, de akár még automatáknál is készpénz használata nélkül vásároljunk és fizessünk. Vendégünkkel a bankkártya-használat innovációiról beszélgettünk.
 

Ha eltűnik a pénztárcánk...

Azonnal kétségbe esünk, ha ellopják a bankkártyánkat. Azonnal tiltsuk le, ez az első és legfontosabb szabály! Hogy mi mindenre kell még figyelni, riportunkból kiderül.

Bankkártya adatokat lopott egy bűnbanda

Ezúttal Magyarországra vezetnek a szálai annak a bűnügynek, amelynek során egy bűnbanda bankkártya adatokat lopott. Ötvenezer forintért bárki jelentkezhetett, hogy mások számlájának terhére korlátlanul költekezhessen.

Házon kívül 13-09-11


szerző:
2013.09.11. 23:20
Házon kívül 13-09-11

Házon kívül: Rezesék - Gyors meggazdagodás, hírnév és politikai hatalom. Bankolás - Mennyibe kerül, hogy elkölthetjük a pénzünket? Kiugrás - Világbajnoki bronz a magyar hajléktalan-válogatottnak.

Lehet-e csökkenteni az egekbe szökő bankköltségeket?

Szakértő segít eligazodni az illetékek és díjak világában, és tippeket ad arra, hogyan csökkentsük a banki költségeinket.

Pénztárcánk bánhatja, ha külföldön veszünk fel kártyánkról pénzt

Egy nyaralás alkalmával óhatatlan, hogy szükségünk van készpénzre, így gyakran veszünk ki az automatából. Ez kényelmes módszer, de akár komoly plusz költségekkel is járhat, amire sokszor nem is gondolunk.

A szerelem rabjai 12-02-27

A szerelem rabjai, 79. rész - Barbara Nicolashoz költözik, amivel kivívja apja és nagyapja haragját. Csak Paz áll a lánya mellé. Amikor Barbara be akar vásárolni, kiderül, hogy nincs pénz a bankkártyáján. Rubi egy bárban megismerkedik Pablóval. Guillo még mindig nem mond le Tatiról Paz újra zongoraleckéket akar venni Inestől.

Viszolygunk az internetes fizetéstől

Online megrendeléskor a vásárlók kevesebb, mint egyharmada fizet bankkártyával.

Fókusz 11-03-21


szerző:
2011.03.21. 20:45
Fókusz 11-03-21

Fókusz: Itt az étel a tét! - Hatalmas siker volt a ValóVilág jótékonysági hete, Villalakók és X-faktorosok a kulisszák mögött. Ki a felelős? - Évának több százezer forintot emeltek le a számlájáról, pedig nála volt a bankkártyája. Folytatódik a Keleti Györgyi-botrány - A modell itthon enyébb büntetésre számíthat?

Egy család kálváriája a hamis bankkártya miatt

Többszáz ezer forintot emeltek le egy család bankszámlájáról az éjszaka közepén. Az eset bárkivel előfordulhat, akinek bankkártyáját hamisították. A pár perel, de tíz hónapja nincs megoldás, vajon mi a teendő?

Trükkös csalók csapolhatják bankszámlánkat

Többszázezer ügyfél kaphatott olyan levelet, melyben a Bankszövetség nevében bankkártyájuk adatait kérik.

Eljött a biztonságosabb kártyák ideje

Mágnescsík helyett chip. A közeljövőben szinte az összes bank átáll a korszerűbb és biztonságosabb megoldásra.

Egyre szívesebben vásárolunk a neten

A legtöbbet élelmiszerre, műszaki cikkekre és ruhára költünk. Könyvből viszont egyre kevesebb fogy.

A többség nem köt utasbiztosítást

A biztosítók szövetsége szerint csak az utazók 35 százaléka köt biztosítást indulás előtt.

Milliárdokat spórolhatnánk bankkártyával

Magyarországon az uniós átlagnak a duplája a készpénzforgalom. A bankjegyek gyártása pedig sokba kerül.

A katasztrófa áldozatától loptak

A lengyel elnöki gép tragédiájának egyik halálos áldozatát lopták meg.

Egymilliós kárt okoztak a hamiskártyások

66 alkalommal próbáltak meg feltehetően hamisított bankkártyákkal pénzt felvenni szigetszentmiklósi bankautomatákból.

Bankkártyás fizetés a rendőrautókban

Szerdától már bankkártyával is ki lehet fizetni a helyszíni bírságokat, ha megbüntet a rendőr.

Lebukott a bolgár hamiskártyás


szerző:
2010.03.12. 14:39
Lebukott a bolgár hamiskártyás

A bolgár férfi összesen több mint másfél millió forintot próbált meg felvenni különböző automatáknál.

145 bankkártya adatait lopták el


szerző:
2010.02.02. 15:09
145 bankkártya adatait lopták el

Egy Szabadság téri bankautomatába bűnözők egy kártyaleolvasót szereltek be.

Bankkártya leolvasó rendőrautókba

A fejlesztés célja az, hogy a szabálysértésekért kiszabott bírságot könnyebben be tudják fizetni az emberek.

Lopott kártyával akartak pénzt felvenni

A rablók akkor lepleződtek le, amikor használni akartáék a kártyát.

Felvette életjáradékát Farkas Péter

Az olimpikon rendszeresen, a saját bankkártyájával fért hozzá a 200 ezer forintos juttatáshoz.

Pang a magyar bankkártyapiac


szerző:
2009.11.12. 07:22
Tíz emberből kilencnek van bankkártyája

Minden ötödik kártyatulajdonos csak készpénz-felvételre használja a kártyát.

Euro-milliókat loptak a bankkártyacsalók

Nemzetközi akció keretében fogtak el egy bankkártyacsaló bandát.

3 milliót vettek fel hamis bankkártyákkal

A Győrben elfogott bankkártya csalók akár 8 évet is kaphatnak.

Bankkártya hamisítókat fogtak Szegeden

A hamisítók több százezer forintot próbáltak felvenni a hamis kártyákkal az ATM-ből.

Órák alatt elfogták a trükkös tolvajokat

A banda 16 éves tagját négy hasonló lopás miatt körözte a rendőrség.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való