KERESÉS search-close

bővítés

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bővítés"

Bővítenék a lovasterápiás központot

Bővítené Lovasterápiás és Oktató Központját Fóton a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat. Ehhez azonban nem akarnak az egykori Fóti Gyermekváros területén terjeszkedni. Erről is beszélt a szervezet elnöksége, miután bemutatták, hányféle lovasterápiás program van a területen. Gyógypedagógusaik látássérült, mozgásukban korlátozott és magatartásproblémás gyerekeknek is segítenek.

Ígért már a kormány bölcsődéket

Már korábban is ígért teljes bölcsődei ellátást a kormány, de 2500 településen egyáltalán nem működik ilyen intézmény Magyarországon. A miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy 21 ezer új férőhelyet létesítenek, de közben a 2018. végére ígért hatvanezer sem valósult meg. Novák Katalin államtitkár az RTL Híradó kérdésére ma azt mondta: mindig betarják, amit ígérnek. A szakszervezet szerint ez a bölcsődék esetében biztosan nem igaz.

Több adatot kell nyilvánosságra hozni a kormánynak a paksi atomerőmű bővítéséről

Jóval több adatot nyilvánosságra kell hoznia a paksi atomerőmű bővítéséről a kormánynak, mint amennyit eddig közölt. A Fővárosi Ítélőtábla szerint ugyanis az üzleti titkokat kivéve nyilvánossá kell tenni az orosz-magyar megvalósítási szerződést. Az indoklás szerint azért, mert a dokumentum nem tartalmaz titkos műszaki adatokat. A pert másfél éve a Párbeszéd európai parlamenti képviselője, Jávor Benedek indította, ma győzelemként értékelte a döntést. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt közölte: a kormány végrehajtja az ítéletet.

Paks II.: nincs céldátum

Nincs céldátuma a paksi bővítésnek - ezt mondta a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter egy konferencián. Süli János szerint a két új blokk legkorábban 92 hónappal azután kezdheti meg a működését, hogy a kormány benyújtotta az építéshez szükséges tervdokumentációt, amely viszont lehet, hogy csak jövőre készül el. A paksi bővítést először 2024-re ígérte a kormány. A Párbeszéd szerint az új blokkokat meg sem kellene építeni.

Paks 2: meddig csúszik a beruházás?

A paksi atomerőmű bővítését a magyarok minimális többsége elutasítja, míg nagy többségük inkább egy megújuló alapú energiarendszert támogat. A Paks 2 beruházás érinti az energiapolitikát, az áramár alakulását, nem is beszélve a környezeti veszélyekről! De mit hozott 2018 a késlekedő beruházásnak?

Nem menesztik Süli Jánost

Nem látható, hogy mikorra készül el a paksi bővítés - ezt mondta Süli János, a fejlesztésért felelős miniszter Pakson. Szerinte azonban a sajtóban megjelent 2032-es dátumig nem fog elhúzódni a beruházás.

Újabb ígéret az M1-es bővítésére

Megint bejelentették, hogy háromsávosra bővítik az M1-es autópályát Budapest és Győr között. 2016-ban már bejelentették ugyanezt, igaz, akkor az M7-es autópálya bővítéséről is szó volt. A szocialisták szerint a kormány ismét csak felelőtlenül ígérget.

RTLII Híradó 2018-01-22


szerző:
2018.01.22. 21:30
Paks II: Ausztria bíróságra megy

Az Európai Bíróságon támadja meg Ausztria a Paksi Atomerőmű tervezett bővítését. Ezt az osztrák környezetvédelmi minisztérium közölte délelőtt. Azt kérik, hogy semmisítsék meg az Európai Bizottság bővítést jóváhagyó döntését.

Paks II: Tanácsok Brüsszelből

Brüsszelből kaphatott tanácsot a magyar kormány, hogyan indokolja meg, hogy közbeszerzés nélkül választotta ki a paksi bővítés orosz kivitelezőjét. A brüsszeli Euractiv című lap szerint az Európai Bizottság egyik főigazgatója súgott a magyar kormánynak - írta a 444.hu. A Miniszterelnökség államtitkára ma az RTL Híradó kérdésére elismerte: kaptak tanácsokat Brüsszelből. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint Brüsszelben összejátszhatnak a magyar kormánnyal.

Paks: Olcsóbb hitelt keresnek

Olcsóbban szerezne pénzt a paksi bővítéshez a kormány. Lázár János jelentette be csütörtökön: a miniszterelnök utasítására megvizsgálják, a 3 ezer milliárd forintos orosz hitelnél olcsóbban juthat-e piaci forráshoz a kormány. A Híradó által megkérdezett szakértő szerint igen. A Párbeszéd Európai parlamenti képviselője viszont emlékeztet: a kormány éppen arra hivatkozva bízta közbeszerzés nélkül az orosz Roszatomra a munkát, hogy így kedvezményes orosz hitelt is kapjunk.

Paks II: Ugrásra készen


szerző:
2016.11.13. 18:30
Paks II: Ugrásra készen

Még le sem zárultak a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos uniós vizsgálatok, már több cég is bekapcsolódna a beruházásba. Az egyik amerikai tulajdonú cég a turbinákat szállítaná, de egy korábbi Népszabadság cikk szerint Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vállalkozása is készenlétben áll. A bővítésért felelős kormánybiztos szerint az orosz fővállalkozó dönt majd arról, hogy kikkel dolgozik együtt.

Átlagosan másfél millió forint havonta

Másfél millió forint - átlagosan ennyi fizetés jár havonta egy állami alkalmazottnak, aki a paksi erőmű bővítésén dolgozik. Az adatokat Lázár János miniszter adta meg az egyik szocialista képviselő írásbeli kérdésére. A paksi bővítést előkészítő állami cégben kevesebb, mint 300-an dolgoznak, fizetésükre idén több mint 5 milliárd forintot költenek. Az MSZP ezt elfogadhatatlanul soknak tartja. Azt hiába kérdeztük, a kormány nem árulta el, hogy ezért a pénzért pontosan milyen munkát végeznek.

Évi 285 milliárdba kerülhet Paks

Évente 285 milliárd forintjába is kerülhet az adófizetőknek Paks II. – ezt állítja egy független, nemzetközi elemző cég tanulmánya. Szerintük nincs olyan forgatókönyv, amely mellett gazdaságos lenne a két új blokk megépítése és üzemeltetése. A kormány viszont kitart amellett, hogy lesznek olyan magasak az energiaárak, hogy akár nyereséges is lehet a paksi bővítés. A Népszabadság szerint ugyanakkor már az állami MVM vezetője is arról beszélt: a mostani alacsony energiaárak inkább csökkenni fognak.

Paksi bővítés: Brüsszel súlyos kifogásai

Súlyos kifogásai vannak a Paksi Atomerőmű bővítésével az Európai Bizottságnak. Az uniós testület szerint a magyar kormány alábecsülte a beruházás költségeit és túlzottan derűlátó a várható bevételekkel, és az is elképzelhető, hogy finanszírozása állami támogatásnak minősül. A megvalósításért felelős kormánybiztos szerint alaptalanok a brüsszeli aggályok. A Párbeszéd Magyarországért viszont azt mondja: Brüsszel akár el is kaszálhatja a bővítést.

Paks: 500 milliárdot kockáztat a kormány?

Az LMP szerint 500 milliárd forintot kockáztat a kormány azzal, hogy az Európai Bizottság kérése ellenére nem állítja le a Paksi Atomerőmű tervezett bővítését. Hiába indított ugyanis hétfőn egy második eljárást is az Európai Bizottság a bővítéssel kapcsolatban, Orbán Viktor és Lázár János is kiállt Magyarország eddigi legdrágább beruházása mellett.

Brüsszel eljárást indított Paks miatt

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen, mert szerintük a paksi bővítés nem felel meg az uniós közbeszerzési szabályoknak. Azt kifogásolják, hogy az oroszok pályázat nélkül kaphatták meg a megbízást. Lázár János szerint tovább halad a munka, és ha kell, a bíróságon is megvédik a magyar álláspontot. A tét hatalmas: a gigaberuházás értéke 3 ezer milliárd forint.

Kibővíti a kormány a GYED Extrát

Fél évvel a szülés után munkába állhatnak jövőre a kismamák, anélkül, hogy elveszítenék a gyerekük két éves koráig adható gyermekgondozási díjat. Novák Katalin családügyi államtitkár igazságosabb rendszerről beszélt, szerinte a döntés akár 500-600 ezer forint többletet is jelenthet egy dolgozni akaró édesanyának.

Fél éves kortól járhat a GYED Extra

Kibővíti a kormány a GYED Extrát. Fél évvel a szülés után munkába állhatnak jövőre a kismamák, anélkül, hogy elveszítenék a gyerekük két éves koráig adható gyermekgondozási díjat. Novák Katalin családügyi államtitkár igazságosabb rendszerről beszélt, szerinte a döntés akár 5-600 ezer forint többletet is jelenthet egy dolgozni akaró édesanyának.

600 milliárd atomtemetőre?

600 milliárd forintba kerülhet az az atomtemető, ahol a paksi fűtőelemeket hosszú távon tárolhatnák, ezt mondta a bővítéssel megbízott kormánybiztos. Az Együtt viszont úgy látja, ennél sokkal több pénz kell, egy amerikai lerakó előkészítésére ugyanis sokkal többet, 9600 milliárd forintnyi dollárt különítettek el. Ez háromszor annyi, mint a teljes paksi bővítés tervezett költsége. A kormánybiztos szerint pontosak a számítások.

Az atomtemető ára is kérdéses


szerző:
2015.05.05. 18:45
Az atomtemető ára is kérdéses

600 milliárd forintba kerülhet az az atomtemető, ahol a paksi fűtőelemeket hosszú távon tárolhatnák, ezt mondta a bővítéssel megbízott kormánybiztos. Az Együtt viszont úgy látja, ennél sokkal több pénz kell, egy amerikai lerakó előkészítésére ugyanis sokkal többet, 9600 milliárd forintnyi dollárt különítettek el. Ez háromszor annyi, mint a teljes paksi bővítés tervezett költsége. A kormánybiztos szerint pontosak a számítások.

Épülhet Paks II, de gond lehet a fűtőanyaggal

Nem blokkolta a Paksi Atomerőmű bővítését az Európai Bizottság, de március 2-án valóban tárgyaltak a bővítésről - jelentették be pénteken Brüsszelben.

Öt év múlva bővülhet az M70 autóút

Forgalombiztosítási beavatkozásokat és bővítéshez szükséges tervezési feladatok elindítását szorgalmazza a nemzeti fejlesztési miniszter.

Változott a Szépművészeti bővítési terve

A kormány és a múzeum vezetése úgy döntött, hogy a felszín felett fejlesztik a múzeumot.

Opel: 7,5 milliárddal száll be az állam

7,5 milliárd forint állami támogatással valósul meg az Opel szentgotthárdi gyárának bővítése.

Rákapcsol az Opel Szentgotthárdon

A döntés értelmében összesen 800 új munkahely lesz a bővülő gyárban.

Zöld utat kapott az M0-ás bővítése

A kibővített M0-ást várhatóan 2012. június 30-án adják át.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való