KERESÉS search-close

büntetés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "büntetés"

Nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, 15 ezer forintra büntették

Kiskunhalason ellenőrizték a rendőrök az autósokat, azt figyelték, a sofőrök elengedik-e a zebrán közlekedő gyalogosokat. Az egyik sofőrt a közeli térfigyelő buktatta le, megbüntették. A rendőrök szerint a tavasszal indult zebraellenőrzési akció eredményes.

„Nem szégyellitek magatokat?”

Ricsi pihenőt fújt, hogy beszélgethessen az álruhába bújt főnökkel, azonban a gyártásvezetőnek feltűnt, hogy leállt az egész gyártósor. Miután rájött, hogy mi okozta a leállást, büntetést szabott ki a fiúknak. Nézd meg a teljes adást ide kattintva!

Büntetést kapott az utas, miután balesetet szenvedett a busz

Igazságtalannak tartja a büntetést az utas, aki azután kapott bírságot, hogy a busz, amelyiken utazott, balesetet szenvedett. Tavaly májusban a Szegedről Győrbe tartó menetrendszerinti járat Székesfehérvárnál az árokba borult és 25-en megsérültek. Az egyik utas a múlt héten levelet kapott, hogy 15 ezer forintra büntetik, mert nem volt bekötve. Vele együtt 31-en kaptak bírságot.

Megyeri Csilla így büntet: ˝Másfél hónapja nincs szex˝

Az influencer csak egyetlen módon tudta rávenni párját a fogyókúrára. Vajon hogyan viseli Molnár Zsolti a dolgot?

Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli

Akár 2 millió forintra is büntethetik Szlovákiában, aki más országok himnuszát énekli. A parlamenti vitában a nacionalista Szlovák Nemzeti Párt egyik képviselője a dunaszerdahelyi futballklub meccseivel érvelt: szerinte rossz érzés 9 ezer szurkolótól hallani a magyar himnuszt. A törvényt magyar képviselők is megszavazták, ám szerintük félreértés történt és a törvény nem fog életbe lépni. A magyar kormány és ellenzéki pártok is tiltakoztak.

 

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul előrébb sorol a műtéti várólistán

Mától büntetik a kórházakat, ha egy orvos indokolatlanul, például hálapénzért cserébe előrébb sorol egy beteget a műtéti várólistán, vagy ha valaki indokolatlanul hátrébb kerül. Mindezt az egészségbiztosító ellenőrzi majd. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő igazgatója azt mondta, a lényeg, hogy a betegek a lehető legkorábbi időpontot kapják a műtétekre.
Az igazgatóval készült interjút ide kattintva nézheti meg bővebben.

Megbüntették az ellenzéki és független országgyűlési képviselőket

Döntött a Fideszes többség: megbüntették azokat az ellenzéki és független országgyűlési képviselőket, akik még tavaly decemberben változatos módszerekkel igyekeztek megakadályozni a túlmunkát szabályozó törvény elfogadását a Parlamentben. 36 képviselő tiszteletdíját csökkentették, összesen 41 millió forinttal. Van, aki 350 ezer forinttól, a legtöbben viszont másfél millió forint körüli összegtől esnek el. A Párbeszéd és a Jobbik azt kéri Kövér Lászlótól, hogy a pénzt fordítsák jótékony célokra.

Vegyenek kórházi kiságyakat az anyáknak a büntetésből - ezt követeli az MSZP, amelynek öt képviselőjét büntette ma az országgyűlés az úgynevezett rabszolgatörvény elfogadása elleni ellenzéki akció miatt. Ma 8 ellenzéki kapott összesen több, mint 5 milliós bírságot, de 36 képviselő több tízmilliós büntetéséről csak két hét múlva határoz az országgyűlés. A Fidesz szerint nem maradhat büntetlenül az ellenzék egyik, szerintük törvénytelen akciója sem.

Sokan nem tartják be a „jobbra tarts! szabályt”

Súlyos büntetésre számíthatnak Belgiumban azok az autósok, akik nem csak előzésre használják az autópályák középső és belső sávját. Átszámítva 37 ezer forintot fizethetnek, de később ideiglenesen a jogosítványukat is elvehetik. A belga parlament azzal indokolta a szigorítást, hogy ez balesetveszélyes. Az általunk megkérdezett szakértő szerint Magyarországon is rengetegen felejtik el a "jobbra tarts!" szabályt.

Felvételek alapján büntetik az autósokat, ha nem engedik át a gyalogost

Térfigyelő kamerák segítségével büntetik mostantól azokat az autósokat, akik nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak Kecskeméten. A súlyos szabálytalanságokat elkövető sofőröknek akár a jogosítványát is bevonhatják egy időre. Megnőtt a zebrán történt balesetek száma, ezért van szükség a szigorúbb fellépésre.

Bírság az ellenzéki képviselőknek decemberi parlamenti akcióik miatt

Elkezdte megbírságolni az Országgyűlés az ellenzéki képviselőket decemberi parlamenti akcióik miatt. Elsőként egy Párbeszédes politikus kapott félmillió forintos büntetést. Lesz azonban olyan képviselő, akitől a kormánypártok tervei szerint kétmillió forintnyi fizetést vonnak el. Az ellenzékiek azt mondják: nem hagyják magukat megtörni.

38 ellenzéki politikust büntetne meg Kövér László, az ellenzék tüntetést szervez

Tüntetést szerveznek ellenzéki országgyűlési képviselők február 10-ére a Várba. Ez a válaszuk arra, hogy hétfőn kiderült, Kövér László összesen 38 ellenzéki politikust büntetne meg a december 12-ei, botrányos parlamenti ülés miatt. A házelnök fizikai erőszak, illetve az Országgyűlés tekintélyét sértő magatartás miatt az érintettek többségének egy havi tiszteletdíját vonná el. Az ellenzék szerint önkényesen járt el a házelnök, és nem fogadják el a büntetést.

Súlyos büntetést kaphatnak a budapesti kollégium gyújtogatói

Hiába fiatalok, akár 10 vagy 15 évre is börtönbe mehetnek, ha bűnösnek találják őket - mondta az RTL Híradónak nyilatkozó jogász. A rendőrség pénteken jelentette be, hogy három fiatalt gyanúsítanak, akik heccből gyújtogattak a református egyetem kollégiumánál a múlt héten. A tűzben egy négygyermekes apa halt meg, aki egy-egy napra szállt meg a kollégiumban. Egyik ismerőse szívszorító nekrológban búcsúzott tőle.

Népszerű a nyilvános botozás Indonéziában

Több száz fős tömeg előtt botoztak meg két tinédzsert a hatóságok az indonéziai Aceh tartományban, amiért megölelték egymást a nyílt utcán. A saría, azaz az iszlám vallásjog szerint ugyanis ez ugyanolyan bűn, mint a homoszexualitás vagy a házasságtörés, amit elrettentésül szintén nyilvános fenyítéssel torolnak meg.

 

Greg miatt sínylődtek a villalakók

A fiú - különböző szükségletei miatt - elkésett a reggeli edzésről, és bizony a többiek itták meg ennek a levét.

Újabb százmilliós tiltott támogatást talált az Állami Számvevőszék a Jobbiknál

Az ellenzéki párt összesen 273 millió forinttól eshet el: az összeg felét büntetésként kell befizetniük, a másik felével az állami támogatásukat csökkentik. A Jobbik szerint ez veszélybe sodorja az európai parlamenti kampányukat, és azt mondják, az Állami Számvevőszék a kormány megrendeléseit teljesíti. A szervezet szerint az ellenőrzéseket szigorú, nemzetközi szabályok alapján végzik.

Súlyosabb ítélet a mentősofőrnek

Súlyosabb büntetést kapott a 16 éves lányt elgázoló mentős. Jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték és három évre bevonták a jogosítványát. A mentőautó sofőrje 2016 novemberében gázolta halálra a bicikliző lányt vonulás közben Békéscsabán. Beteghez sietett, megkülönböztető jelzéssel, egy piros lámpánál haladt át éppen, amikor a zenét hallgató lány elé hajtott.

Vivi és Krisztián megbüntette Zsuzsut

Zsuzsu egyszerűen nem vett részt a tyúkos feladatban, aminek meg is lett az eredménye...

Mi lesz ebből? Roli elrabolta a királynőt...

Miután Adri "száműzte" a fiút a nappaliból, Roli veszedelmes cselekedetre szánta el magát. Vajon mi lett a büntetése?

 

Reni önkéntes száműzetésbe vonult

Reni kiakadt Roli faggatózása miatt, ezért ráült a király trónjára... ezek után nem várta meg a büntetést, magától vállalta a száműzetést.

Adri: „A Lacika kevés ahhoz, hogy engem felidegesítsen!”

A csínytevései miatt Adrinak el kellett vonulnia a szaunába, persze ezt kihasználta és felvette gondolatait. Vajon mit gondol a királyáról?

Reni „lecsicskakirályozta” az uralkodót

Az uralkodó nem hagyta következmény nélkül Reni lázadását, emiatt azonnal büntetést szabott ki mindenkire. Ezek után Reni sírva tombolt, Lacika pedig elhajította a koronáját.

Ajajj! Hunort súlyos büntetés fenyegeti?

Mivel a fiú "lenyúlta" a személyi edző óráját, háromnegyed órán keresztül kellett hallgatnia Rolival és Lacikával - passzív bűntársaival - egy óra kegyetlen kattogását...

Kemény büntetést kaptak a villalakók

A Fitt hét miatt a játékosoknak tilos édességet enni, azonban volt pár villalakó, aki megszegte ezt a szabályt...

Havonta meg kell néznie a Bambit


szerző:
2018.12.18. 21:16
Havonta meg kell néznie a Bambit

Meghökkentő mellékbüntetést szabott ki egy bíró egy orvvadászra Amerikában.

Börtönbüntetése alatt minden hónapban meg kell néznie a Bambit

Különös mellékbüntetést kapott egy amerikai orvvadász, aki három év alatt több száz szarvast lőtt ki. David Berry Jr, aki egy orvvadász család tagja egy év börtönbüntetést kapott, emellett mellékbüntetésként minden hónapban meg kell néznie a Bambi című animációs filmet.

9 és fél év gázolásért

Még súlyosabb büntetésre ítélte a másodfokú bíróság a salgótarjáni gázolót. Kilenc és fél évet kapott, amiért részegen, jogosítvány nélkül, egy engedély nélkül elvitt autóval halálra gázolt egy ápolónőt tavaly karácsonykor. A gázoló elfutott, de elfogták. Az áldozat közeli ismerőse az RTL híradónak azt mondta, a család azóta sem dolgozta fel a tragédiát.

Ajajj! Kollektív büntetés a Villában...

Mivel a villalakók a minap megszegték a szabályokat, mindannyian büntetésben részesültek. Nem is akármilyenben!

 

Videóra vették a gyorshajtó mobilozót a rendőrök

60 helyett 94-gyel ment, majd mikor a rendőrök félreállították, telefonálva szállt ki a kocsijából egy autós. Mindezt a borsodi rendőrök videóra vették, és több másik, fedélzeti kamerás felvétellel együtt most nyilvánosságra hozták. A rendőrök ezzel is a veszélyes helyzetekre és balesetek megelőzésére hívják fel a figyelmet.

Visított az igazoltatott nő

Nagy siker a világhálón egy videó, amin az látszik, hogy egy török nő visítozni kezdett, amikor a közlekedési rendőrök megbüntették. A nő, aki számos közlekedési szabályt megszegett, úgy tűnt idegösszeomlást kapott, de az is lehet, hogy csak így akarta elkerülni a büntetést.
Erős idegzetűek ide kattintva megnézhetik a teljes sikoltozós igazoltatást.

Nem volt bekötve és jogosítványa sem volt

Fejhangon visított... toporzékolt... A rendőrök kérlelték, hogy hagyja abba... De minden mondatukra sikítás volt a válasz. A nő, aki egyébként tanár, vezetés közben telefonált, nem volt bekötve, jogosítványa sem volt, és érvényes forgalmit sem tudott bemutatni. 

Elítélték a nagykapornaki drogtermesztőket

Súlyos büntetés drogtermesztésért. Fejenként négy és fél év fegyházat kapott két zalai férfi akik tavaly nyáron buktak le. Bécsből beszerzett palántákat termesztettek a nagykapornaki szőlőhegyen. Az ültetvény gondozásával egy harmadik férfit bíztak meg, aki ugyan csak néhány hétig dolgozott nekik, de őt is három év börtönre ítélte a bíróság.

Akár 22 évre is ítélhetik a gyerekeket szexuálisan bántalmazó bicskei igazgatót

Semmilyen érzelem nem látszott az arcán- így érkezett az utolsó előtti zárt tárgyalásra a vád szerint a gyerekeket szexuálisan bántalmazó egykori igazgató. Várhatóan november 21-én dönt a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának zaklatási ügyében. A fiúk többsége 14 év alatti volt. Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akár 22 év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Emberek, akik önszántukból  választották a börtönt

Az ember kétféleképpen kerülhet huzamosabb ideig börtönbe. A krimiknek és a bűnügyi híreknek köszönhetően az egyik oldalt viszonylag alaposan megismertük, sokan, sokféleképpen meséltek már arról, miért jutottak rács mögé. A másik csoportról viszont szinte semmit sem tudunk. Hogyan lehet valakiből börtönőr és milyen szépséget találnak ők a szakmájukban?

Elhagyatott fekvőhelyek, aluljárókban cirkáló rendőrök

Hétfőtől tilos közterületen élni, hatályba lépett ugyanis a szabálysértési törvény módosítása, amely szerint akár börtönbe is kerülhetnek a hajléktalanok. Az RTL Híradó által megkérdezettek nem szívesen mennek szállóba, egyikük azt mondja azért, mert többször is kirabolták ott. Civil szervezetek a Magyar Alkotmánybírósághoz fordulnak a jogszabály módosítás miatt.

7 év börtönt kapott a családot késelő férfi

7 év börtönre ítélték azt a férfit, aki a vád szerint tavaly júliusban éjjel betört volt élettársa házába és késsel rátámadt a nőre és annak három gyerekére. A vádlott szakításuk után összejött volt élettársa akkor még 15 éves lányával, a kapcsolatot az asszony ellenezte. Ebbe nem akart belenyugodni a férfi, aki a vád szerint dühében a nőt és a gyerekeket is megkéselte.

A legenyhébb büntetést kapta a terrorcselekménnyel vádolt szír férfi

A lehető legenyhébb büntetést, 5 év börtönt kapott jogerősen a Szegedi Ítélőtáblán az a szír férfi, akit az ügyészség terrorcselekménnyel vádolt a 2015-ös röszkei összecsapások kapcsán. Első fokon hét évet kapott. Az ügyészség súlyosabb büntetésért fellebbezett. A szír vádlott csütörtökön újra bocsánatot kért az utolsó szó jogán. 3 éve letartóztatásban van, ezért ügyvédje szerint 4 hónap múlva akár szabadulhat is, ha jól viselkedik.

Nagyobb büntetést szánna lánya gyilkosának

Csalódott az anya, amikor kiderült, 14 évre ítélték lánya gyilkosát. Az akkor 31 éves cukrásznőt 1999-ben megerőszakolta és megfojtotta támadója Kecskeméten. A gyilkost hiába keresték. 17 év után fogták el: egy rablás miatt vettek tőle DNS mintát, ami egyezett a gyilkosság helyszínén talált mintával.

A hatéves gyerek életveszélyesen megsérült, de mára felépült

A legenyhébb büntetést kapta az az asszony, akinek kiesett nevelt kisfia az ötödik emeleti erkélyről tavaly augusztusban Miskolcon. Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság. A hatéves gyerek életveszélyesen megsérült, de mára felépült. Az asszony két saját gyermeke mellett három másiknak a nevelőszülője volt. Az öt gyerekkel egyedül volt otthon, amikor egy pillanatra felügyelet nélkül hagyta őket.

3 emeletnyit zuhant a kisfiú

Kizuhant egy nyolcéves kisfiú a kaposvári kórház gyermekosztályának egyik ablakából ma délelőtt. Úgy tudjuk, hogy kiszökött a kórteremből és a takarítószertárban bújt el. Innen esett ki az ablakon. A kisfiú nagyon magasról esett, három emeletnyi mélységbe zuhant, de nagy szerencséje volt, és túlélte az esést. Életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrség büntetőeljárást indított. A kisfiú állítólag egyszer már megszökött a kórházból.

„Miért minket szivatnak ezzel?”

Mivel Fecsó és Sánta Laci nem teljesítettek jól a gondolatolvasós játékban, ezért párjaikra egy-egy talicskányi krumpli megpucolása várt...

A MÁV előre kiküldte a büntetést

Már egy hónappal azelőtt kiszabták a büntetést, hogy a szabálytalanságot egyáltalán elkövette volna az utas. Legalábbis ez derül ki abból a fizetési felszólításból, amelyet a MÁV küldött egyik utasának. Eszerint a júliusban postázott bírságot azért kapta, mert egy hónappal később jegy nélkül utazik majd. A MÁV szerint a kiszabott bírság jogos.

Ajjajj! VV Györgyit büntetés fenyegeti?

Miután a lány tegnap szívszorító hírt kapott nővérétől, most személyesen is találkozhatott barátjával. Bár nem volt szabad megérintenie Olit, Györgyi nem tudott ellenállni érzéseinek. Vajon lesz még ennek böjtje?

Büntetés az otthagyott autóknak

30 ezer forintra büntetik, aki a Sziget Fesztivál bejáratához közeli bevásárlóközpont parkolójában hagyja az autóját. A harmadik kerületi önkormányzatnál azt mondták az RTL híradónak, hogy az áruház kérte, hogy intézkedjenek a közterület felügyelők, mert az otthagyott autók miatt a vásárlóknak már nem jutott hely.

Dobálták az autókat az M3-ason

Görögdinnyét és köveket dobáltak az M3-as autópályán száguldó kocsikra egy felüljáróról. A rendőrök péntek hajnalban tetten értek két fiatalt. Próbáltak menekülni, de mindkettejüket elfogták. Kiderült, hogy több kocsi szélvédőjét is betörték, azt azonban nem tudták megmondani, miért.

Golyó és gázkamra a csikkekért?

Golyó általi halált és gázkamrás kivégzést is kilátásba helyezett Hegyfalu katolikus plébánosa annak, aki a Mária-szobor előtti virágtartóban nyomja el a cigarettát. Az erről szóló felhívását a buszmegálló oldalára ragasztotta ki. Ő úgy gondolta, vicces a kivégzési módszerek felsorolása. A polgármester szerint azonban sokan felháborodtak a faluban.

 

Negyedszerre már büntetést kapna, aki az utcán él

Külön nyilvántartást vezetne a rendőrség a hajléktalanokról. Akit 90 napon belül háromszor lefülelnének, hogy az utcán él, negyedszerre már büntetést kapna. Közmunkára ítélnék, vagy börtönbe zárnák. Erről nyújtott be törvénymódosító javaslatot a kormány. A törvényalkotási bizottság fideszes alelnöke szerint ez humánus eljárás. A Jobbik viszont azt mondja, munkahelyek és szállások kellenek.

 

Büntetést kaptak a rendőrök


szerző:
2018.07.13. 18:08
Büntetést kaptak a rendőrök

A balesetet túlélőket megbüntette a rendőrség. Nem volt bekapcsolva a biztonsági övük, ezért 20 ezer forintos szabálysértési bírságot szabott ki a rendőrség azokra a készenléti rendőrökre, akik tavaly októberben túlélői voltak az M5-ös autópályán történt tragikus, buszos balesetnek. A rendőrség szerint két évük van arra, hogy a szabálysértések elkövetése után kiszabják a bírságot.

Megszorítások a Jobbiknál

Megszorításokat vezetnek be a Jobbikban az állami támogatásuk átmeneti megvonása miatt. A párt egészen addig nem kap közpénzt, amíg a levonás nem fedezi az Állami Számvevőszék által a plakátügyben kiszabott büntetést - ezt tegnap közölte az Államkincstár.

Büntetőügy lett a járdafestésből

Bűncselekménnyel gyanúsítják a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistáit: a bűnük az volt, hogy lefestettek egy rossz állapotú járdaszakaszt Székesfehérváron. A rendőrség szerint ezzel pedig csaknem 400 ezer forintos kárt okoztak. Nem ez az első eljárás a járdafestési akcióik miatt, de az első, amikor büntetőügy lehet a színezésből. A párt elnöke csalódott: azt mondta ők minimum 15 milliós kárra gondoltak.

Megharapta osztálytársa arcát egy diáklány Pécsett

Az eset még márciusban történt, de csak most hozta nyilvánosságra a sértett családja. Szerintük ugyanis nem kapott elég súlyos büntetést a vétkes, akit nem csaptak ki az iskolából. Az igazgató szerint szabályos fegyelmi eljárást tartottak, aminek a végén nevelési célú döntést hoztak. A sértett családja feljelentést tett az ügyben.

 

Állati maradványokat, háztartási szemetet dobott az erdőbe

Állati maradványokat, háztartási szemetet dobott az erdőbe – mindent rögzített egy közeli tanya biztonsági kamerája Kecskeméten. Az autós valószínűleg nem tudta, hogy minden mozdulatát rögzítik, ezért dönthetett úgy, hogy a szeméttelep helyett az erdő mellé pakolja ki a szemetét. Kecskeméten évente több tízmillió forintot költenek az illegális hulladék eltakarítására, aki lebukik, azt a helyszínen 50 ezer forintra büntetik.

 

Megbüntették Hollandiában gyorshajtásáért, pedig sosem járt ott

A Veszprémi Napló számolt be egy pápakovácsi nő kálváriájáról, akinek a holland hatóságok gyorshajtás miatt 161 eurós büntetést küldtek ki még tavaly szeptemberben. A képen, amit a külföldi hatóság küldött a szabálytalan autóról egy Volvo látszik, az asszonynak viszont Renault-ja van.

Hogyan reagáljunk, ha a gyermekünk hibázott?

Az embereknél és főleg a gyerekeknél a bűntudatkeltés gerjeszti a hibázás lehetőségét. Hogyan reagáljuon a szülő, ha a gyermeke hibázott? Erről beszélgettünk a színészekkel!

A Viszkis elmeséli történetét


szerző:
2018.06.06. 08:13
A Viszkis elmeséli történetét

Ambrus Attila a Reggeliben mesélt a börtönben töltött évekről és a szabadulását követő integrációról!

Bírság befizetésének nincs nyoma

Feketemunkást foglalkoztatott családi cégében Szatmáry Kristóf fideszes politikus, meg is bírságolták ezért, a cég mérlegében mégsincs semmi nyoma, hogy azt befizették volna. Pedig Szatmáry korábban Híradónknak is azt mondta: rendezték a bírságot.

Át akarták élni, amit a Kontrollban láttak

Át akarták élni a valóságban is, amit a Kontroll című filmben láttak - ezt mondták a Híradónak azok a fiatalok, akik lemásztak a kettes metró alagútjába karácsonykor. Arról is beszéltek, hogy szerintük csak diákcsínyt követtek el, senkinek nem akartak rosszat.

ERŐSZAKOS RABLÁS:

Egy idős asszonyt az utcán támadott meg egy nő Budapesten, még áprilisban. A támadó és áldozata szerdán a bíróságon nézett egymás szemébe. A korábban drogfüggő nő furcsa mód azzal védekezett, hogy aznap reggel 120 szem nyugtatót vett be – ezután támadta meg a nőt, de már megbánta.

ITTAS VEZETÉS: „Sokat ivott? Egy vödörrel!”

Egy vödörnyi bort megivott, mielőtt motorra ült - ezt mondta a bíróságon az a sofőr, akinek ittas vezetését pénteken tárgyalták. Szinte egymás kezébe adták a kilincset az ittas vezetéssel vádolt sofőrök a Ceglédi Törvényszéken. Öt bíró 20 ilyen ügyet tárgyalt napközben. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy tavasszal a szokásosnál sokkal több ittas vezetőt fognak el a rendőrök.

Felfüggesztett börtönt kaptak

Felfüggesztett börtönre ítélték a fiatalokat, akik cementes zsákot dobtak egy kamion fülkéjére Pest megyében két évvel ezelőtt. A teherautó szélvédőjét beszakította a több, mint 20 kilós zsák és csak a szerencsén múlt, hogy senki sem sérült meg.

 

Súlyos büntetést remél az elhunyt focista családja

Súlyos büntetést érdemel az a sofőr, aki fia halálát okozta - ezt mondja a fiatal focista édesanyja. A 17 éves Molnár Erik Emánuel hétfőn éjjel halt meg autóbalesetben. A kocsit vezető férfi valószínűleg részegen ütközött korlátnak Veresegyházon. Három ismerősét, köztük az UTE tehetséges fiatal focistáját vitte el egy körre. Az áldoztat anyja az RTL Híradónak azt mondta: szeretne a férfi szemébe nézni.

Emerencia büntetést kapott!

Emerencia nagyon tanácstalan volt, hogy milyen levesbetéteket készítsen, a nagy gondolkodásban pedig elkésett a piactérről. Öt perces büntetést kapott. A hátrány viszont annyira feldühítette, hogy majd felrobbant, miközben veszettül próbálta kitalálni az elemeit.

16 ezres büntetés fagyizásért

16 ezer forintra büntettek egy lányt, mert fagyizott a budapesti 7-es buszon. A szombati esetet a Facebookon posztolta. Azt írta, hogy leszállt volna, amikor az ellenőr szólt neki. Ezt viszont már nem engedte neki.

Három év halálos gázolásért

Három év fogházbüntetésre ítélte és négy évre eltiltotta a vezetéstől kedd délután a bíróság azt a férfit, aki a vád szerint záróvonalnál szabálytalanul előzött és három ember halálát okozta. A szörnyű baleset még 2016 januárjában történt.

 

50 ezer forint, mert lelépett a járdáról az úttestre

Egy gimnazistának jó sok pénz 50 ezer forint, amit azért kellene befizetnie, mert lelépett a járdáról az úttestre. Persze lehet hivatkozni arra, hogy a szabály, az szabály, amit be kell tartani. De a megbüntetett diákok nem így látják. Szerintük a rendőrség egész egyszerűen meg akarta félemlíteni őket a februári és márciusi diáktüntetések után. A rendőröket inkább maga a tüntetés, és nem a szabálysértési ügy érdekelte.

Még látható az a videó, ami miatt megbírságolták Orbánt

Ma délután még mindig elérhető volt Orbán Viktor Facebook-oldalán az a videó, amely miatt 345 ezer forintra bírságolta a miniszterelnököt a Nemzeti Választási Bizottság. Szerintük ugyanis törvénysértő volt, hogy a kormányfő egy óvodában kampányolt. Bírságot kapott a józsefvárosi önkormányzati újság is.

 

Néma férfit büntettek meg skandálásért

Súlyos pénzbüntetésre ítéltek egy romániai tüntetőt. A rendőrség szerint egyebek közt jelszavakat skandált egy kormányellenes megmozduláson Bukarestben. Ez még önmagában nem lenne meglepő, csakhogy a férfi néma. A bíróságtól vár jogorvoslatot.

 

A vád szerint tíz évet is kaphat

10 évet is kaphat az otthon, robbanóanyagot keverő férfi. Tavaly nyáron fogták el a rendőrök – az ügyészség most emelt vádat. Nem először indult eljárás ellene. Ő volt az, aki korábban egy Budapesti gyorsétterem plafonjába lőtt és azzal is vádolták, hogy tömeggyilkosságra készült. Most is folyik egy bírósági pere, csalás kísérlete miatt.

Nem akart inni, megkéselte

Nem fogadta el a második doboz sört, ezért szúrhatta hasba barátját az a német férfi, aki ellen most emelt vádat az ügyészség. Az volt a férfi szerencséje, hogy gyorsan mentőt hívtak hozzá az arra járók, így túlélte a sérülést. A támadó nyolc év börtönt is kaphat.

 

Bérgyilkosokat fogadhatott a nő

Sírva érkezett és sírva távozott - hat év fegyházra ítélte a bíróság azt a nőt, aki a vád szerint bérgyilkosokkal ölette meg élettársát még 1997-ben. Egymillió forintot, arany ékszereket és az áldozat autóját ajánlotta annak, aki megöli a férfit.

 

Oszter Sándor hisz az ártatlanságában!

Oszter Sándor nem tudja elképzelni, hogy börtönbüntetést szabna ki rá a bíróság. Befolyással üzérkedéssel vádolják a színészt, pere hónapok óta húzódik, ő viszont nem adja fel a reményt.

Hiába tilos, előznek a kamionok

Tilos, mégis egymást előzik a kamionok az autópályákon napközben. Éppen ezért folyamatos a rendőri ellenőrzés, Csak Hajdú-Bihar megyében több mint 100 kamionost bűntettek meg előzés miatt az év eleje óta. A sofőrök több mint fele külföldi volt. A szabálytalankodók akár 50 ezer forintos bírságot is kaphatnak.

 

Életfogytiglan börtön az idős ember gyilkosának

Túl sok idős embert támadnak meg manapság, ezzel indokolta a bíró, hogy életfogytiglanra súlyosbította annak a dunaföldvári férfinak az ítéletét, aki két éve kegyetlenül, kapával meggyilkolt egy nyugdíjast. 

Börtönbe is kerülhet a drónt irányító személy

Félelmetesen közel repült egy drón egy leszállóban lévő repülőgéphez. Az amerikai légügyi hatóság és az FBI is nyomoz a drón miatt.

Börtönt is kaphat a mélykúti állatkínzó

Vádemelést javasolnak a rendőrök a 63 éves állatkínzóval szemben. Éhező lovakat, bárányokat, elhanyagolt kutyákat találtak az állatvédők tavaly nyáron a Bács Kiskun megyei tanyáján. Amikor ott jártunk a Híradó operatőrére is rátámadt a férfi.

Gyomorforgató: penészes húst talált a Nébih

Penészes marhahús, nem fertőtlenített vágóeszközök - ezeket találta a Nébih egy siklósi üzemben. A magas fehérjetartalmú húsról leszedték a penészt és egy kutyamenhelynek adták. Több mint egy tonna húst vontak ki a szabálytalanságok miatt a forgalomból, az üzemet bezárták. A Nébih több millió forint bírságot szab ki.

 

Kimoshatta a hétéves diák száját

Hajánál fogva rángatta be az osztályterembe, majd szappannal mosta ki egy hétéves kislány száját a tanítónője. A történteket a kislány nagymamája hozta nyilvánosságra az egyik közösségi oldalon. Az asszony azt állítja, unokája annyira megijedt a tanár büntetésétől, hogy összepisilte magát és otthon sírva mesélte el, hogy mit tett vele a tanítónő.

Felvételen: csak a lövés állította meg az ámokfutót

Súlyosabb büntetést kapott az az ámokfutó, aki 2016-ban Hajdúszovát közelében száguldozott egy lopott terepjáróval.

 

 

RTLII Híradó 2018-01-25


szerző:
2018.01.25. 21:30
Szörnyű részletek a horror házról

Az ügyész 94 év börtönt kért a szülőkre, akik gyerekeiket éveken át ágyhoz láncolták, verték és éheztették Kaliforniában. Egyik lányuknak sikerült megszöknie és segítséget kért a rendőrségtől, ezután tartóztatták le a házaspárt. Az első bírósági tárgyaláson ártatlannak vallották magukat.

Átvállalnák a börtönt Geréb Ágnes támogatói

Már több százan csatlakoztak a Geréb Ágnes börtönbüntetését átvállalni szándékozók közé. Van, aki azért, mert minden gyerekét otthon hozta világra a szülésznő segítségével. Van, aki azért, mert mindhárom gyereke császármetszéssel jött világra. A büntetést átvállalók nem pusztán Geréb Ágnessel éreznek szolidaritást, hanem azt mondják ez számukra demonstráció is a női test szabadsága mellett.

Börtön fenyegeti Oszter Sándort!

Kis híján a kiszabható maximumot, azaz 4 év 7 hónap letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség Oszter Sándorra. Társaival együtt befolyással üzérkedés a vád ellene  - a színész továbbra is állítja, teljesen ártatlan.

RTLII Híradó 2018-01-10


szerző:
2018.01.10. 21:30
Mentőövet dobna a kormány?

Fél éves haladékot és részletfizetést adna a kormány a megbüntetett ellenzéki pártoknak. Ezt a nemzetgazdasági minisztérium közölte. Az ellenzéki pártok szerint mindez nem változtat azon, hogy a bírság jogtalan, ezért arról továbbra sem akarnak senkivel sem egyeztetni.

 

Beteg, ezért enyhébb a büntetés

Megpróbálta megölni élettársát – négy és fél év börtönre ítélték. Évekig ápolta magatehetetlen élettársát egy asszony Szentesen, de a férfi állapota egy éve nagyon leromlott. A nő azt állítja, hogy közös öngyilkosságot terveztek.

Fel kell tüntetni a Facebook-posztban, ha valami reklám

Egyértelműen fel kell hívniuk a figyelmet a közösségi médiasztároknak, ha oldalaikon valamit reklámoznak, feltehetően pénzért. Így döntött a Gazdasági Versenyhivatal miután megvizsgálta Kasza Tibor, Rubint Réka és Dukai Regina posztjait. A hivatal szerint a többszázezer rajongó által követett úgynevezett véleményvezérek eddig nem jelezték egyértelműen, ha posztjaikban valamilyen terméket népszerűsítenek.

Éva dominaszerkóban büntette meg Bálintot

Bálint átment Évához, a nő pedig hamar a lényegre tért. Dominaszerkóban kezdte el kényeztetni a szexmániás férfit: először a bilincs, majd a bőr ostor is előkerült, Bálint pedig azt hitte, élete legjobb hancúrozása vár rá. A finálé aztán valami egészen más volt, mint amire a férfi számított...

Kövér László szigorú volt

Minden eddiginél több büntetést szabott ki az ellenzéki képviselőkre 2017-ben Kövér László házelnök. Szirénázásért, transzparensekért, papírmasé figurákért, de olykor néhány papírlap felmutatásért is fizetéslevonás járt. Összesen 19 alkalommal. Kövér László az Inforádióban azt mondta, az ellenzéki politikusok munka helyett sokszor inkább bohóckodnak. Az MSZP szerint Kövér László úgy viselkedik, mint egy házmester.

Komoly bírságra számíthatnak a petárdázók

Csomagtartóba rejtett petárdákkal sefteltek illegális árusok az egyik budapesti áruház parkolójában – ezt az RTL Híradó stábja vette észre egy forgatáson. Petárdázni pedig tilos, akár 150 ezer forintos bírság is kapható érte. A tűzijátékokat viszont bármelyik felnőtt megveheti, de felhasználásukra szigorú szabályok vonatkoznak. Az állatvédők arra figyelmeztetnek, hogy a zaj miatt sok kutya elszökhet szilveszterkor, ezért érdemes stresszoldót adni nekik vagy bezárni a kedvenceket.

A gyerekek nem hittek a szemüknek!

Mivel a 11 éves Zsombi a „mai kor gyermeke”, anyukája, Elvira büntetésből több alkalommal is elvette tőle a mobiltelefont. Most viszont eljött az alkalom, hogy visszakapja elkobzott készülékét, ráadásul karácsonyi meglepetésként Pulai Imre, olimpiai bajnok érkezett hozzá, aki a 7 éves kislányát, Lilit is meglepte.

A Jobbik mellett tüntetett több párt is

A Jobbik az Állami Számvevőszék több mint 660 millió forintos büntetése miatt tiltakozott. Több ellenzéki párt is támogatta a megmozdulást és részt vett a demonstráción.

Már nem körözik az olimpikont

Az olimpiai ezüstérmes birkózót korábban könnyű testi sértés miatt állították bíróság elé, akkor pénzbírságra ítélték. Csütörtökön adtak ki elfogatóparancsot ellene, mert büntetése fennmaradó részét - 75 ezer forintot - nem fizette ki. Már levették a fotóját a rendőrség oldaláról, miután rendezte tartozását.

Plakátvita 2.0 – a tét 660 millió forint

December 6-án az Állami Számvevőszék jelentéstervezetet küldött a Jobbiknak, melyben közli: 331 millió forintnyi támogatást fogadtak el szabálytalanul azzal, hogy kedvezményesen vettek igénybe plakáthelyeket, ez a párttörvény szerint tiltott. A háttérben a Simicska-viszály áll.  A Jobbiknál már szerdán arról beszéltek, hogy az Állami Számvevőszék a Fidesz kérésére akarja ellehetetleníteni őket. Ha befizetik a büntetést, akkor veszélyben a 2018-as választási indulásuk, mert jövőre ugyanennyivel kevesebb állami támogatást kapnak. Vagyis a tét 660 millió forint.

Gabo zabálása miatt mindenki éhezett

Gabo bűnös zabálásának meglett az eredménye: egyetlen adag ételt sem kaptak, hiába szereztek Tenyáék 12 csillagot a Bátorságpróbán. Ki is tört a vita a táborlakók között, a kérdés már csak az volt: hogyan reagál Zsolt és Tenya?

Pumped Gabo súlyos büntetést kapott a szabályszegésért!

A macsó engedély nélkül hagyta el a tábor területét, hogy könnyítsen magán egyet, de ezzel megsértette a dzsungel szabályait. Gabo celebtársai pedig eldönthették, hogy mit érdemel a bűnös.

Hat év a kegyetlen szülőknek

Megbánták, amit tettek - ezt mondták az utolsó szó jogán a szülők, akik több mint másfél éven át étlen szomjan, bezárva tartották tizenegy éves kislányukat.

Epilepsziás rohamot kapott, elesett, megbüntették

Epilepsziás rohamot kapott, elesett és a táskájában lévő boros üveg szétszóródott szilánkjai miatt 20 ezer forintra büntették. A csanyteleki férfi szeptember közepén lett rosszul. Egy hét kórházi ápolás után derült ki számára, hogy eljárás indult ellene köztisztasági szabálysértés miatt. Mivel a meghallgatásán nem beszélt az epilepsziájáról, bírságot kapott, amit most le kell dolgoznia. Hiába mondja, hogy semmit sem értett a hivatali eljárásból.

Nem szavazhattak a képviselők, mert beszéltek a sajtónak

Kínos ferencvárosi ügyekről beszéltek a sajtónak, bizottsági tagságuk megvonásával büntettek ellenzéki képviselőket. Az Együtt és az LMP politikusának visszahívását azzal indokolták, hogy megsértették a ferencvárosi politikai kultúrát, rémhíreket terjesztettek és tudatosan megtévesztették a közvéleményt. Az érintettek ezt visszautasítják.

Részeg biciklis miatt büntették

A jogosítványa bánhatja egy férfinak, hogy koccant egy szabálytalan kerékpárossal. A rendőrség szerint hiába ment a biciklis az egyirányú utcában forgalommal szemben, ráadásul ittasan, elsőbbséget kellett volna adni neki. A biciklis 20 ezres bírságot kapott, a sofőrt nem jogerősen 50 ezer forintra büntették és három hónapra eltiltották a vezetéstől.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való