KERESÉS search-close

búvár

56 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "búvár"

15 millió forint óvadék ellenében szabadulhat a Viking hajóskapitánya

15 millió forint óvadék ellenében szabadlábra helyezik a Viking szállodahajó kapitányát.  Ha a pénz megérkezik, ez már akár holnap is megtörténhet. Ő vezette a szállodahajót, ami összeütközött a kis városnéző hajóval két hete Budapesten, fedélzetén 35 emberrel. A tragédiát heten élték túl. A helyszínelők reggel óta Csepelen vizsgálják a Dunából kiemelt Hableány sérüléseit. A mentésben, kiemelésben résztvevő búvárok pedig megrázó részleteket mondtak el munkájukról. 

Megszólalt az az ipari búvár, aki három holttestet is megtalált a Hableány roncsai között

Megszólalt az RTL Híradónak az az ipari búvár, aki három holttestet is megtalált néhány napja a Hableány roncsai között. Ádám Tamás 10 napig majdnem folyamatosan merült, és bár nem lett volna feladata, az egyik testet saját erejéből a felszínre hozta. Úgy fogalmaz, azóta felriad éjszakánként és gondolkodik. Őt és több társát egy kis időre pihenőre küldték.
A búvárokkal készült interjút ide és ide kattintva nézheti meg bővebben.

A víz alatt nem látta, de közel volt a Hableány kapitányához

Ott volt a Hableány mentésénél a még csak tanuló ipari búvár, 25 éves Moravcsik Zsolt is. Neki is a roncsok közé kellett merülnie, bár korábban még hasonlót se csinált. Ahogy társa, ő is pihenőt kapott, hogy kipihenjék az elmúlt napokat, hogy újra merülni tudjanak.

PAPP ZOLTÁN:

A Hableány kiemelése során legtöbbször a legtapasztaltabb búvár merült, akinek 3 holttestet sikerült a felszínre hoznia. Több búvár is azt mondta, lelkileg és fizikailag is teljesen kimerültek az elmúlt napokban. Az RTL Híradónak Papp Zoltán, ipari búvár nyilatkozott a merülés félelmetes körülményeiről.

Búvárcsapat: erősnek kell maradnunk

Ki kell emelni a holttesteket, hogy a családok elbúcsúzhassanak szeretteiktől, erősnek kell maradniuk, amíg be nem fejezik a feladatot - ezt mondta Híradónknak a Hableány roncsánál merülő búvárcsapat vezetője. A roncsnál dolgozó csapat magyar tagjai szerint ők jól bírják, de a dél-koreai búvárokat lelkileg nagyon megviseli a munka. A hajóroncs közeléből eddig egy nő és két férfi holttestét hozták fel.

MENTÉSVEZETŐ BÚVÁR:  „Az igazi teher, látni a hozzátartozók érzelmeit”

Szathmári Zsolt, mentésvezető búvár arról beszél, hogy milyen körülményekkel kell szembenézniük a dunai hajóbaleset rocsainál merülő búvároknak.

A Föld valószínűleg legnagyobb fehér cápája

Sikerült egy búvárcsapatnak Hawaiinál megközelítenie a Föld feltehetően legnagyobb fehér cápáját. Sőt, az egyik búvár meg is érintette a hátát. A búvárok a cápák védelmében készítették filmjüket a különleges találkozóról a Deep Blue-nak nevezett 50 évesre becsült, feltehetően vemhes óriással.

Különleges vízi karácsony Hegyeshalomban!

Fenyőt állítottak egy bányató mélyére Hegyeshalomban a búvárok. Már több mint tíz éve készülnek így az ünnepre. Volt, aki a merülés után fürdőnadrágban is mártózott az alig 7 fokos vízben.

VV Reni valamire készül!

A villalakó nagyon elszántan próbálja a legtöbbet kihozni a ... - miből is? Nézd meg a videót, találd ki! Ha nem sikerül, a ma esti adásból kiderül.

Sokkoló tengeri felvételek

Ahogy alámerült a tengerbe egy búvár Bali mellett, akármerre fordult, csak szemétbe ütközött. A videóján jól látszik, hogy a víz egy sűrű rétegben, halak és különböző tengeri állatok helyett, csak műanyag hulladékból áll…

Minden gyereket kihoztak a thai barlangból!

Szenzációs hír! Sikeresen befejeződött a mentőakció a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben. Ma kihozták a még bent lévő 4 fiút és az edzőjüket.

Meghalt egy búvár, aki a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek mentésében segített

Meghalt az egyik búvár, aki a thaiföldi barlangban rekedt gyerekek és edzőjük mentésében vett részt: oxigénpalackot vitt nekik. A korábban katonai búvárként dolgozó önkéntes már kifelé tartott, amikor elfogyott a levegője. Közben a katonaság új tervvel állt elő: lyukat fúrnak a barlang fölötti hegyen és úgy hozzák ki a gyerekeket.

Kovács Dóri és Szabados Ági Máltán búvárkodtak

Körülbelül 30 kilós oxigénpalackkal a hátukon merültek a tenger mélyére a lányok. Nézd meg a videót, és megtudod, mi várt rájuk odalent!

Búvárok mentették meg a kutyát

Didergős kutyát mentettek ki a tűzoltók a Naplás-tó fagyos vizéből, mert beszakadt alatta az alig egy centis jég. Az állatvédőktől megtudtuk, hogy egy nemrég befogadott mentett kutyáról van szó, és még nem szokta meg az új helyét, ezért elszökött és a tóig meg sem állt. 

 

SZERENCSÉS VÉGE: így mentették ki a kutyát a jég fogságából

A tűzoltók búvárszolgálata mentett ki egy kutyát a Naplás tóból, az állat alatt beszakadt az alig egy centis jég. Az állatot végül a tűzoltók egy speciális mentőpárnával húzták partra, akinek az ijedtségen kívül más baja nem esett.

 

Benedek egy alient talált a tenger mélyén?

Benedek ismét horgászni indult, ám ezúttal egy olyan állattal tért vissza, amitől mindenkinek tátva maradt a szája. Vajon mi lehetett ez?

Benedek felavatta a szigonyt!


szerző:
2017.09.14. 20:05
Benedek felavatta a szigonyt!

Az Ibon zsákmányszerzésen elnyert búvárfelszerelését Benedek avatta fel, aki rögtön fogott egy ráját a törzsének. A sárgák azonnal meg is sütötték az állatot, majd közösen elfogyasztották az ínycsiklandó falatokat.

Víz alatti karácsony


szerző:
2016.12.11. 18:42
Víz alatti karácsony

Alig 7 fokos vízben állítottak karácsonyfát Hegyeshalomban. Két tucat búvár merült alá a bányatóban, hogy a hagyományokhoz hűen levigyenek egy feldíszített fát. Volt, aki a merülés után, a búvárruhát ledobva egy szál rövidnadrágban is megmártózott.

Nem tudták, hogy él-e még a búvár

Halálközeli élménye volt egy búvárnak a Karib-tengeren. Egy nap fehér cápa betört acélkorlátos ketrecébe, és egy ideig úgy tűnt, hogy a búvárnak vége. Amikor kinyitották a ketrec  tetejét, hogy menekülő utat nyissanak a búvárnak, a habzó vízből a dühöngő cápa ugrott ki, vissza a nyílt tengerbe. A hajón lévő emberek kétségbeesve hívogatták társukat. Aztán mindenki megkönnyebbülésére felbukkant a búvár, sértetlenül. A csaknem végzetes eset előzménye, hogy a búvár videózni akarta, amint egy csalival etetik a cápát.

Egyedülálló vízivilág: Egy tó, ami nem tó

Az ausztriai Zöld tó egyszerre a túrázni vágyók és búvárok paradicsoma. Télen egy sekély tavacska, hegyek közti tisztás, tavasztól, ahogy olvadásnak indul a hó, hihetetlen, vízalatti oázissá válik.

Békatalpban küzdenek a vízi rögbi játékosai

Birkózás a víz alatt egy labdával, hogy a golyó egy szemeteskuka szerű kapuba landoljon – ismerős Önöknek ez a sportág? Ez a vízi rögbi, ami Európában, Ausztráliában és Amerikában már igen népszerű.

Kiderült, hogy kié a megtalált jegygyűrű

Meglett a Rodoszon elveszett jegygyűrű tulajdonosa. Egy brit búvár találta meg a tengerben, majd feltette a Facebookra. Szeretlek - ez van a gyűrűbe vésve - magyarul. Bejegyzését rengetegen osztották meg, így lett meg a pár, akik évekkel ezelőtt, nászútjukon hagyták el a gyűrűt.

A 16. fa is elmerült


szerző:
2014.12.20. 18:55
A 16. fa is elmerült

Ha karácsony, akkor bizony a hegyeshalmi búvárok lemerülnek. Ezúttal is tucatnyian mentek a közeli bányatóra, hogy elhelyezzenek egy karácsonyfát a tó fenekén. 16 éves hagyomány náluk, hogy minden évben összejönnek karácsony előtt és feldíszítenek egy fát, amit a mélybe visznek, és odalent filmre is vesznek.


 

BÚVÁRKARÁCSONY: Már egy kisebb erdő van a tó fenekén

Kötéllel húzták a tó fenekére a feldíszített karácsonyfát. Lent a mélyben már 15 fa van. Egészen elképesztő látvány, hiszen nagyrészüket már kagyló borítja. Nem csak fenyőket rejt a tó, a novemberben elhelyezett halloween-tök is jól látszik még.
 

Kaland: Merülés a cápákkal


szerző:
2013.01.17. 19:00
Kaland: Merülés a cápákkal

Ki ne félne egy cápákkal teli akváriumban? Ezeket a halakat a világ legfélelmetesebb ragadozói közt tartják számon. Selmeczi Dániel pont ez ellen a félelem ellen küzd évek óta. Mindenkinek be karja bizonyítani, hogy a cápák nem veszélyesek.

Fókusz 12-09-05


szerző:
2012.09.05. 20:50
Fókusz 12-09-05

Fókusz: Összevesztek - Mire kitöltötték a szerelemtesztet, Gáspárék vérig sértették egymást, és egy titokra is fény derült. Kínos ügy - Benkő Dániel büszke örmény származására és nem titkolja véleményét. De élnek-e azeriek Magyarországon? Titkos kapcsolat? - A címlapok azzal vádolják Zámbó Krisztiánt, hogy Malek Miklóssal jól ismerik egymást. Mi az igazság?

Magyar búvárok a cetek nyomában


szerző:
2012.09.05. 19:00
Magyar búvárok a cetek nyomában

Páratlan víz alatti felvételek a világ legnagyobb ragadozójáról. Az Első Magyar Ámbráscet Expedíció tagjainak a negyven tonnás állatot kicsinye etetése közben is sikerült lefényképeznie.

Fókusz 12-05-17


szerző:
2012.05.17. 20:45
Fókusz 12-05-17

Fókusz: Örök nyertesek - Mertek kilépni a sikercsapatból, és egyedül is felértek a csúcsra. Ákos, Zséda, Kasza Tibi vallomása. Szakított az álompár - Baricz Gergő és Kováts Vera nem tudta megmenteni az X-Faktor óta lángoló szerelmüket. Tragédia eladó! - Kulcs, Tényő, Mór. Kinek kellenek a hírhedt ingatlanok? Visszatértünk a családi tragédiák helyszínére.

Mélyvízből szólt a rádiós csevej

Hiába tartotta Jani a halat, a cápa rá sem hederített, egy másik viszont Balázs lábát nézte ehetőnek. A 3 rádiós a cápákkal teli akvárium mélyén egy különleges Morning Show-t készített.

Fókusz 11-12-23


szerző:
2011.12.23. 20:05
Fókusz 11-12-23

Fókusz: Könnyes búcsú - Kiköltöztek luxuslakásaikból az X-Faktor döntősei. De vajon hova viszi csomagjait Muri Enikő? Nehéz időszak - Karácsonykor még azt is megszerethetik a villalakók, akivel nincsenek jóban, mi vár most rájuk? Csubakka-divat - Cristofel és Dya próbálta ki a legújabb téli divatot, érték őket meglepetése?

Gázembólia végzett a búvárral


szerző:
2011.10.19. 18:31
Gázembólia végzett a búvárral

Gázembólia ölhette meg szeptemberben a Molnár barlang búvárát – írja az index. A férfi 90 percet töltött a 47 méteres mélységben.

Búvártragédia egy II. kerületi barlangban

Halálos balesetet szenvedett egy kutatóbúvár a Molnár János-barlangban szerdán.

Újraélesztették a bányatóban elmerült férfit

A szabadnapjukon merülési gyakorlaton részt vevő tűzoltósági búvárok mentették meg egy ember életét, aki elmerült a bányatóban.

Fény derülhet a Lusitania titkára

A távírókészüléket és a kormányberendezés egy részét hozták felszínre az 1915-ben elsüllyedt Lusitania fedélzetéről.

Búvár akadt egy pecázó horgára

A horgász épp egy nagyméretű halnak hitt zsákmányt akart feltekerni horgászbotjával, mikor rájött, hogy egy búvárt sikerült elejtenie.

Nem keresik tovább a Rábában eltűnt fiút

A 15 éves fiú vízitúra közben tűnt el még kedd este.

Emberi fejet fogott, sokkot kapott


szerző:
2011.08.10. 17:35
Emberi fejet fogott, sokkot kapott

Horgászás közben emberi koponya akadt a horgára egy férfinak a Rinya-patak Babócsa melletti szakaszán.

Megkapta aranyát a kizárt búvárúszó bajnok

Világcsúcsot úszott, de túlzott öröme miatt kizárták a versenyből Kanyó Dénest a vébén. A magyar csapat óvott, Kanyó végül megkapta érmét.

Orvosszakértő „vallatja” a csontokat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárást folytat a június 29-én a Margit hídnál talált csontok ügyében.

Extrém sportok a föld mélyében


szerző:
2011.07.06. 17:48
Extrém sportok a föld mélyében

Elsüllyedt világok nyomába indultak sportolók a barlangrendszerben, ahol versenyeket rendeznek a legbátrabbaknak.

Bányatóban merült el két gyerek

Két gyermek, egy 10 éves fiú és egy 8 éves kislány megfulladt egy bányatóban a békés megyei Dévaványán szombat délután.

Búvárt ölt egy cápa Egyiptomban

Cápatámadás miatt halt meg egy német nő vasárnap az egyiptomi Sarm es-Sejk üdülőhelynél.

Kamerára fájt a foga a cápának


szerző:
2010.10.28. 13:43
Kamerára fájt a foga a cápának

Cápa akarta megenni egy búvár kameráját az Egyesült Államokban.

Világcsúcs a szabadtüdős merülésben!

Az új-zélandi David Mullins uszonyok segítségével 265 métert úszott le egy levegővétellel.

Meghalt egy magyar búvár az Adrián

Egy magyar búvár holttestét találta meg a horvát rendőrség az Adriai-tengerben

Mélyre hatolt szülinapján a sztárrendező

James Cameron egy nagyjából 1 300 méteres merüléssel ünnepelte 56. születésnapját.

Újabb Zenélő darab került elő


szerző:
2010.08.16. 15:17
Újabb Zenélő darab került elő

R. Kiss Lenke szoborcsoportját, a Zenélőt ismeretlenek lopták el július 7-ére virradó éjszaka Székesfehérvárról.

Nyolckarú rabló lopta el a búvár kameráját

Egy polip rárontott a búvárra, kicsavarta kezéből a digitális kamerát és elmenekült.

Magyar búvárok és hívők Haitiért

Jótékonysági merülést ratottak a búvárok Budapesten, a vasárnapi miséken az áldozatoknak gyűjtöttek.

40 év után keltek át a barlangon

Hárman úsztak át a Reménytelen szifonnak nevezett vízzel teli barlangon.

10 méter mélyen volt a holttest


szerző:
2009.06.20. 17:37
10 méter mélyen volt a holttest

Belefulladt a nyékládházi Gólem-tóba egy 22 éves férfi, aki ittasan indult úszni.

Nászútjukon ölte meg feleségét

Lekapcsolta a levegőt felesége búvárkészülékéről és a víz alatt tartotta.

Családi tragédia a Balatonon


szerző:
2009.05.24. 08:22
Családi tragédia a Balatonon

Már csak holtan találták meg a vízimentők azt a férfit, aki családjával együtt kajakkal borult a vízbe Siófok közelében.

Öt emberrel borult fel egy csónak a Tiszán

Több órás kutatás után találták meg az egyik férfi holttestét a búvárok.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való