KERESÉS search-close

bölcsőde

63 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bölcsőde"

Kevés bölcsőde épült eddig

Lassan halad a beígért bölcsődefejlesztés a KSH friss tanulmánya alapján. Kevesebb, mint hétszázzal nőtt a férőhelyek száma egy év alatt, most valamivel több, mint 47 ezer van. A kormány 70 ezer gyereknek ígér ellátást 2021 végéig. A családügyi államtitkár azt mondja, az uniós finanszírozás, az időigényes pályázati rendszer hátráltja a bővítést. A szakszervezet szerint viszont az önkormányzatok nagy része nem érdekelt az új bölcsődékben.

 

Egy bölcsőde előtt törtek fel autókat Budapesten

Egy bölcsőde előtt törtek fel autókat Budapesten. Fél év alatt két anya is pórul járt. Az egyik Gellért hegyi utcában táskákat, telefont, és készpénzt is zsákmányoltak a bűnözők. A rendőrök azt tanácsolják, hogy egy pillanatra se hagyjon senki értékeket az autókban. Azokra a helyekre, ahol rövid idő alatt több autót is feltörnek, térfigyelő kamerák felszerelését javasolják. Az önkormányzatnál megkeresésünkre azt írták, mostantól a közterület-felügyelők sűrűbben járnak az érintett utcák felé.

Rajzszögeket ragasztottak egy fővárosi magánbölcsőde összes kismotorjára

Rajzszögeket ragasztottak egy budapesti magánbölcsőde összes kismotorjára és triciklijére, a gyerekek labdáit pedig szétvagdosták. Az egyik kisfiú ráült egy rajzszöges motorra. Az volt a szerencséje, hogy pelenka volt rajta, ami felfogta a szúrást. A bölcsőde egy társasházban működik, az udvaron hét lakóházzal osztoznak. A vezető szerint van, akit zavar gyerekzsivaj. 

DÖBBENET: Rajzszögeket ragasztottak egy magánbölcsőde összes kismotorjára

Rajzszögeket ragasztottak egy fővárosi magánbölcsőde összes kismotorjára és triciklijére, a gyerekek labdáit pedig szétvagdosták. Az egyik kisfiú ráült egy rajzszöges kismotorra, szerencsére a rajta lévő pelenka felfogta a szúrást. A bölcsőde vezetője azt mondta, az esetnek voltak előzményei.

Ígért már a kormány bölcsődéket

Már korábban is ígért teljes bölcsődei ellátást a kormány, de 2500 településen egyáltalán nem működik ilyen intézmény Magyarországon. A miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy 21 ezer új férőhelyet létesítenek, de közben a 2018. végére ígért hatvanezer sem valósult meg. Novák Katalin államtitkár az RTL Híradó kérdésére ma azt mondta: mindig betarják, amit ígérnek. A szakszervezet szerint ez a bölcsődék esetében biztosan nem igaz.

Bölcsőde szakmát tanuló, fiatal anyukák gyerekeinek

Bölcsőde az iskolában. Szakmát tanuló, fiatalon lett anyukák gyerekeinek nyitottak csoportszobát a Szegedi Szakképzési Centrumban. Azok a gyerekek járhatnak oda, akiknek az anyukája az iskolában tanul. Amíg a szülők órán vannak, vagy éppen vizsgára készülnek, szakképzett gondozó vigyáz a kicsikre.

Hogyan válasszunk bölcsődét? Dobó Ági tudja a választ!

Dobó Ági szépségkirálynő, vlogger és gyakorló anyuka, valamint Vida Ágnes gyermekpszichológus a tökéletes bölcsőde ismérveit fedték fel előttünk!

Botrányos fizetések a bölcsődékben, óvodákban és iskolákban

Zsúfolt bölcsődék, túlterhelt óvónők, óriási pedagógushiány és külföldre települt gyermekorvosok. Ilyen körülmények között nőnek fel a magyar gyerekek, akiket életük legfontosabb szakaszában olyan szakemberek nevelnek, akiket alig becsülnek meg... Annak jártunk utána, hogy mennyi az ő fizetésük, és hogy ez a helyzet miként befolyásolja a jövő generációjának az életét.

3-4 ezer új bölcsődei férőhelyet ígér a kormány

Még az idén 3-4 ezer új bölcsődei férőhely létesül Magyarországon, és a kormány célja az, hogy minden szülő, aki bölcsődébe szeretné adni a gyermekét, megtehesse azt. A Bölcsődei Dolgozók szakszervezete szerint a négyezer férőhely nagyon kevés.

Szülő harapta meg a kisgyereket!

Elrendelte a nyomozást a rendőrség az egyik pécsi bölcsődében történtek miatt. Egy dühös anyuka megharapott a napokban egy kisgyereket, mert az nemrég ugyanazt tette az ő gyerekével. Az intézményben vizsgálat indult, az igazgató közlése szerint minden olyan gyorsan történt, hogy a dolgozók nem tudták megakadályozni a harapást.

Az óvodai beszoktatás nemcsak a gyereknek, a szülőnek is nagy próbatétel

Mikor gyermekünk bölcsibe vagy oviba megy, rengeteg kérdés merül fel bennünk. Hogyan kell felkészíteni egy gyermeket erre az időszakra? Hogyan kell elbúcsúzni tőle? Íme néhány jó tanács Farkas Edittől, aki óvoda- és gyógypedagógusként tudja, hogy kell áthidalni a felmerülő problémákat. 

Leszakadt a plafon a bölcsődében, eljárás indult

Eljárást indított a rendőrség a szekszárdi bölcsőde leszakadt plafonja ügyében. Csütörtökön számolt be róla az RTL Híradó, hogy szerdán egy 3 éves gyereket kellett kórházba vinni, mert a leszakadó plafon darabjai megsértették az arcát. Az épületet három éve újították fel 90 millió forintos támogatásból. A rendőrségnél azt közölték, vizsgálják, hogy kit terhel felelősség. A tulajdonos szekszárdi önkormányzatnál nem nyilatkoznak, amíg tart a vizsgálat.

Alvó gyerekekre zuhant a plafon

Leszakadó plafon darabja talált el egy három éves kisgyereket az egyik szekszárdi bölcsődében. Úgy tudjuk az arca több helyen megsérült, kórházba kellett vinni. A baleset tegnap alvás időben történt. Az épületet három éve kilencven millió forintos támogatásból újíttatta fel a szekszárdi önkormányzat. Az LMP szerint a beruházás nem csak drága volt, hanem rossz is. A polgármestert nem értük el, a rendőrség azt közölte, hogy vizsgálják történt-e jogsértés.

Elsőbbséget kapnak a bölcsődében

Elsőbbséget élveznek januártól az egyedülálló szülők gyermekei is a bölcsődei felvételnél. Ezt tegnap jelentette be a családügyért felelős államtitkár. Novák Katalin azt mondta, így akar segíteni a kormány, hogy a gyermeküket egyedül nevelők is visszamehessenek dolgozni. Az LMP szerint az intézkedés az ő javaslatuk volt még korábban. És hozzátartozott a családi pótlék 30 százalékos emelése.

Minden településre kell bölcsőde

Az ötlet jó, csak megvalósítani nem lehet - ezt mondta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a bölcsődei ellátások új rendszeréről a Magyar Időknek. Az új jogszabály szerint minden településnek bölcsődét kell működtetni 2018-tól, Schmidt Jenő szerint viszont amennyi pénzt az állam ad, annyiból nem lehet ezt megvalósítani. Erdőkertes polgármestere az RTL Híradónak azt mondta: náluk például nemhogy elég dajka, épület sincs, ahol egy bölcsőde működhetne.

Gyerekek negyede nem jut bölcsődébe

A magyar gyerekek negyede nem jut bölcsődébe a helyhiány miatt- ez derül ki a KSH legfrissebb kutatásából. Vagyis több mint 60 ezer három év alatti gyereknek nincs megoldva a napközbeni ellátása. A szakszervezet szerint a leginkább rászoruló gyerekek esnek el a lehetőségtől. A miniszteri biztos szerint januártól 100 milliárdot fordítanak arra, hogy minden településen legyen bölcsődei ellátás.

 

Egyre több a beteg bölcsődés, óvodás

Kétszer annyi beteg van a gyerekorvosi rendelőkben szeptemberben, mint az év többi időszakában. Ezt mondta Híradónknak a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Ennek oka, hogy ahogy elkezdődik a bölcsőde és az óvoda a kicsik a közösségben egymásnak adják át a fertőzéseket. A háziorvos szerint a magas betegszámnak lelki okai is vannak, sokuknak nehéz az elválás a szülőktől, ez pedig hatással lehet az immunrendszerükre.

Januártól átalakul a bölcsődei rendszer

Négyféle bölcsődéből választhatnak a szülők januártól: ezt a Család- és Ifjúságügyért felelős államtitkár jelentette be. Teljesen átalakul a rendszer; az önkormányzatoknak például már akkor is meg kell szervezni a bölcsődei ellátást, ha csak 5 gyerek szülei igénylik azt. A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezeténél azt mondják, ez akkor lesz sikeres, ha minden gyerek ugyanolyan színvonalú ellátást kap.

Bezárhatnak a bölcsődék szerdán

Egyetlen bölcsődének sem kell kinyitnia jövő szerdán. Zöld utat adott a Kúria a szociális dolgozók sztrájkjának. Ez azt jelenti, hogy a bölcsődék mellett a szociális otthonokban és a hajléktalanokat ellátó intézményekben is felfüggeszthetik a munkát. A legfőbb bírói testület szerint sértette volna a sztrájkhoz való jogot, ha - ahogy a kormány kérte - csak a papírmunkát függesztették volna fel. Az alacsony fizetések miatt tiltakoznak, de a miniszter a híradónak azt mondta: van pénz a béremelésre.

Bölcsődék lesznek a családi napközik

A kormány a bölcsődei férőhelyek hiánya miatt változtatna a mostani szabályozáson 2017-től. A családi bölcsik mellett bevezetnék a mini bölcsődéket és a munkahelyi bölcsődéket is.

Napi Doktor: Beteg a gyerek, mit tegyek?

Elkezdődött az ovi, suli, bölcsi és ilyenkor általában egy betegséghullám egyből végig is söpör a gyerkőcökön, ahogy ismét közösségbe kerülnek: végigfertőzik egymást. Éppen ezért lenne fontos, hogy a szülő megfelelően tudja mérlegelni a gyerek állapotát, mert ezáltal elkerülhető lenne, hogy a gyerek betegen fertőzi a többieket, sokszor azokat, akik már éppen meggyógyultak. Emellett persze, főleg, ha kisebb egyerekekről, vagy csecsemőkről van szó, sok szülő nem tudja, hogy hova kapjon, kihez rohanjon a gyerekkel, ha baj van, és egyáltalán azt sem könnyű eldönteni, hogy pl. egy hasfájás elmúlik, vagy orovosi beavatkozásra van szükség. Ezekről a helyzetekről beszélgettünk Dr. Tausz István gyermekorvossal.

Ki kaphat étkezési támogatást?

A bölcsődések és az óvodások 90 százalékának ingyenes étkezést biztosítanak az intézményekben szeptember elsejétől. Eddig a kicsiknek mindössze 27 százaléka kapott ingyen enni az óvodákban és bölcsődékben. Ez azt jelenti, hogy 321 ezer gyermek után nem kell étkezési díjat fizetni szeptembertől a bölcsődékben és az óvodákban. Hogy pontosan ki, mikor és hogyan részesülhet az étkezési támogatások valamelyikében, erről beszélgettünk Gulyás Lucával, a Pénzcentrum szerkesztőjével.

Sztrájk közben is dolgozni kellene?

Nem érti a kormány, hogy miért zárhatnak be a bölcsődék és a hajléktalan-ellátók, amikor az ott dolgozók sztrájkolnak. Pedig a bíróság is kimondta, hogy zárva maradhatnak az intézmények a szociális dolgozók őszre tervezett munkabeszűntetése alatt. Az ápolók és gondozók a túl alacsony fizetésük miatt tiltakoznak.

Anya nem akar megválni a gyerektől, de dolgozni szeretne

Eljött a nagy pillanat, Eliot első napja a családi napköziben. Azonban a próba nem végződik maradéktalanul jól, Gabi nem tudja, tud-e olyan döntést hozni, ami mindenkinek egyformán jó. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Nikosz újra teperni kezdett


szerző:
2015.06.17. 23:00
Nikosz újra teperni kezdett

Nem tudni, hogy a kamupasi vagy Filkó miatt, mindenesetre Nikosz feltűnően sokat ölelgeti feleségét, aki ettől szemmel láthatóan kivirult. Kíváncsi vagy a folytatásra is? Kattints ide!

Kevés bölcsődei dolgozó kap emelést

Örülnek a bölcsődei béremelésnek, de ez csak kevés dolgozót érint - ezt mondta Híradónknak a Szegedi Bölcsődék igazgatója. Balog Zoltán, Emberi Erőforrások Minisztere múlt héten jelentette be, hogy kiterjesztik a diplomás kisgyermeknevelőkre a pedagógus életpályamodellt, vagyis januártól több tízezer forinttal emelkedik a fizetésük. A szakszervezet szerint azonban 6 ezer dolgozóból alig 900-nak van diplomája és ez bérfeszültségekhez vezethet.

„Nincs okuk örömre”


szerző:
2015.04.21. 18:30
„Nincs okuk örömre”

Kedden van a Bölcsődék Napja, de az ott dolgozóknak nincs sok okuk az örömre a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint. Szűcs Viktória Híradónknak azt mondta, a nevelők háromnegyede még 90 ezer forintot sem visz haza. A család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár azt mondta, nem tudni, mikor várható bérrendezés, de egyeztetnek a szakszervezettel. Az LMP szerint egyre többen hagyják ott a pályát.

Nyilatkozatban kell kérni az ingyenességet

Önbevallás alapján járna az ingyen étkezés az óvodákban és a bölcsődékben szeptembertől – ezt mondta a család és ifjúságügyért felelős államtitkár. Lázár János csütörtökön jelentette be, hogy erre 12 milliárd forintot szán az állam. Az ingyenes étkezésnek egyik feltétele, hogy az egy főre jutó jövedelem 90.000 forint alatt legyen, ám ezt nem fogja az állam ellenőrizni. Az óvodapedagógiai egyesületnek és a szocialista pártnak is kétségei vannak, mert a részletekről egyelőre nagyon keveset lehet tudni.

Angliában lesz bölcsis a kis orángután

Elindult angliai otthona felé az elárvult kis orangután. Húsz óra és 2000 km autóút után ér majd gondozóival Európa egyetlen orángutánbölcsijébe, ahol már várja a pótmamája. Valószínűleg végigalussza az egész utat.


 

Súlyos témák, érdekes riportok - ez történt a héten!

Volt olyan focimeccs, amire 480-an váltottak jegyet - óriási port kavart keddi riportunk, amelyben összeszámoltuk, hogy egy bajnoki fordulóra összesen hány szurkoló férne be és ehhez képest mennyien vannak a futballstadionokban. De a héten megismerhettük a bölcsődei dolgozók problémáját is, akiknek a fizetése alig több, mint 80 ezer forint.
 

Fókusz 14-11-24


szerző:
2014.11.24. 19:25
Fókusz 14-11-24

Fókusz: Átváltozóművészek - Az ország legnagyobb showjának kulisszatitkai, hogyan működik az X-Faktoros dizájn-brigád? Nincs pénz kalácsra! Rájuk bízzuk a gyermekeinket, de kevesebbet keresnek, mint a minimálbér. Van-e kiút a bölcsödei dolgozók számára? Börtönbe zárják? - VV Dóri drogügyletbe keveredett és elítélte a bíróság, mit szól ehhez a villalakó édesanyja?

Elkeserítő fizetések, hihetetlen munkahelyzet

Százezret sem visznek haza még 30 év munkaviszony után is a bölcsődei nevelők és az idősek gondozói. A szakmából szinte mindenki menekül, de akkor ki fog vigyázni a gyerekeinkre és a szüleinkre? Mire elég nyolcvanezer egy hónapban?

Vérlázító fizetés: elkeserítő számok 30 év munka után is

Százezret sem visznek haza még 30 év munkaviszony után is a bölcsődei nevelők és az idősek gondozói. A szakmából szinte mindenki menekül, de akkor ki fog vigyázni a gyerekeinkre és a szüleinkre? Mire elég nyolcvanezer egy hónapban?

Béremelésért tüntettek


szerző:
2014.11.12. 18:40
Béremelésért tüntettek

A Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az RTL Híradónak azt mondta, hiába tárgyaltak a szaktárcával, úgy érzik, csak hitegetik őket.
 

Vita arról, mitől születhet több gyerek?

Az adókedvezményektől és a bölcsődei férőhelyek számának növelésétől várja a kormány, hogy már jövőre több gyermek szülessen Magyarországon.

Droggal játszottak a bölcsődések

Kábítószeres zacskóval játszottak a bölcsődés gyerekek Belgiumban. Az egyik felügyelő vette észre, hogy fehér por van a zacskóban, amivel a kicsik játszanak. Kiderült, hogy kábítószer volt, amit egy főiskolás gyakornok vitt be a bölcsibe.

Házon kívül 12-03-14


szerző:
2012.03.14. 22:55
Házon kívül 12-03-14

Házon kívül: Az édesapa egyedül maradt két kislány felnevelésével. - Egyre több helyen kérnek pénzt az országban az önkormányzati bölcsődékben. - Razziáznak a tűzoltók a társasházakban.

Drága bölcsődék, dühös szülők

Egyre több helyen kérnek pénzt az országban az önkormányzati bölcsödékben. A XVII. kerületben, ahol jártunk, a szülők félnek kritizálni a döntést, mert aggódnak a gyermekük miatt. Találkoztunk olyan anyukával is, aki kifejezetten örült annak, hogy fizetnie kell.

Bölcsőde vagy munka


szerző:
2011.04.20. 08:59
Bölcsőde vagy munka

30 százalékuk pedig kifejezetten a gyermeknevelés miatt nem tud vagy nem akar munkát vállalni.

Házon kívül 11-03-10


szerző:
2011.03.10. 23:50
Házon kívül 11-03-10

Házon kívül: Dadusnak állt a kecskeméti fideszes frakcióvezető. Etet, mulattat, pelenkáz és annyiból él, mint egy valódi bölcsődei gondozó. - Korán mehet nyugdíjba a színész, a polgármester, a buszvezető, a táncos. Vajon miért jár nekik a kedvezmény, amelyet most a kormány el akar venni? - 39 évesen 16 milliárd a vagyona. Átalakítja a belvárost és monumentális házat épít magának Buda elit részén. Csipak Péter ingatlanfejlesztő portréja.

Képviselő próbálta ki a „daduslétet”

Bölcsődei gondozónak állt a kecskeméti fideszes frakcióvezető. Kamerát szereltünk rá, hogy megmutassuk, hogyan etet, pelenkáz, játszik és nevel.

Politikusok dolgoznak a bölcsiben


szerző:
2011.02.21. 13:13
Politikusok dolgoznak a bölcsiben

Bölcsődei gondozónak áll két országgyűlési és egy önkormányzati képviselő az ország 3 településén 1 hétre.

Fizetőssé tennék a bölcsiket a gazdagoknak

A tehetősebbekkel megfizettetné a gyerekek bölcsődei elhelyezését a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának helyettes államtitkára.

Mobilbölcsi Budán


szerző:
2011.02.06. 18:58
Mobilbölcsi Budán

Konténerekből építették meg, fél év alatt. A bölcsődei férőhelyek száma egyébként folyamatosan nő, de még mindig kevés.

Nyertek a szülők: nem zárják be a bölcsődét

Hétfőig még vihetik a szülők gyerekeiket a felújítás előtt álló, ideiglenesen bezáró siófoki bölcsődébe, azután egy másik ingatlanban helyezik el a kicsiket.

Becsukták a kapukat a siófoki bölcsisek előtt

Egy hetet kaptak a kisgyermekes szülők arra, hogy megoldják gyermekük felügyeletét Siófokon.

Bölcsőde és sószoba az árvízkárosultaknak

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara Alapítvány támogatásával bölcsődei csoportot indíthatott a Fekete István óvoda.

Elkapták a bölcsődék és óvodák rémét

Bölcsődéket, óvodákat, iskolákat fosztott ki az a férfi, akit a napokban fogtak el a rendőrök.

Kevés a bölcsődei és az óvodai férőhely

A kormányhoz fordult a bölcsődei és óvodai férőhelyek hiánya miatt az ombudsman.

Nem tudták, hogy életveszélyes a bölcsőde

A 42 éves épületben a téglák mozognak, a járólapokat mintha nem is rögzítették volna és a falak is vizesek.

Sok a bölcsis, kevés a férőhely

Tavaly átlagosan másfélszer annyian jelentkeztek, mint amennyi férőhely van.

Rendőrök őrzik a kínai gyerekeket

Rendőröket vezényeltek az iskolákhoz Kínában, biztonsági kamerákat helyeztek el több tanintézménynél az utóbbi hónapok tragédiái miatt.

Nyugtatót adott a bölcsiseknek


szerző:
2010.04.01. 09:40
Nyugtatót adott a bölcsiseknek

Vádat emeltek egy spanyol bölcsőde egyik gondozója ellen, mert kiderült, nyugtatókat adott hat bölcsődés gyermeknek.

Összevonják a bölcsiseket az ovisokkal

Óvodai és bölcsődei csoportokat vonhatnak össze férőhely-hiány miatt.

Tiltakozás a családi gyerekfelügyelet ellen

A Magyar Bölcsődék Egyesülete szerint veszélybe kerülne a minőségi ellátás.

Több ezer új bölcsődei hely 3 éven belül

7800 bölcsődei férőhely uniós támogatásból valósulhat meg.

Még titok, hol lesz több bölcsőde

Legkésőbb két év múlva 1700-zal, 2013-ig pedig a mostaninál 5 ezerrel több gyermeket írathatnak be a szülők bölcsődébe.

Rövidebb gyes, több gyerek?


szerző:
2009.05.26. 18:27
Rövidebb gyes, több gyerek?

Lehetséges, hogy növeli fogja a gyermekvállalási kedvet a gyes idejének lerövidítése.

Rövidebb gyes, kevesebb gyerek


szerző:
2009.04.11. 08:51
Rövidebb gyes, kevesebb gyerek

Több bölcsőde, családbarát munkahelyek ellensúlyoznák a megszorítást.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való