KERESÉS search-close

bérpótlék

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bérpótlék"

Örülnek a védőnők, de keveslik

Több fizetést kapnak a védőnők novembertől. Havonta bruttó 33 ezer forint bérpótlékot kapnak - jelentette be Rétvári Bence államtitkár. A Védőnők Egyesületének elnöke viszont azt mondta az RTL Híradónak, mivel nem közvetlenül az államtól kapják a fizetésüket, így számításaik alapján csak bruttó 27 ezer forintra számíthatnak. Szerintük a kiegészítés után is jóval kevesebbet vihetnek haza, mint a szakdolgozók.

Bicikliverseny bérpótlék helyett

Bicikliversenyre költötte a kormány a szociális és gyermekvédelmi dolgozók bérpótlékából elvett 90 millió forintot. Ezt eddig hiába kérdeztük, titkolta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, most viszont a Magyar Nemzet közérdekű adatigénylésére elárulták. Azt viszont továbbra sem mondják meg, hogy miért pont innen vették el a pénzt. A Demokratikus Koalíció szerint úgy tűnik, már minden sport fontosabb a kormánynak az emberek bérénél.

Ma még háromszoros pénzért is dolgozhattak

Javaslatcsomagot nyújt be az MSZP, hogy újra 100 százalékos legyen a kereskedelmi dolgozók bérpótléka. A boltzárral együtt ezt is eltörölte az Országgyűlés, és visszaállította a régi 50 százalékosat. A szocialisták visszaállítanák a 100 százalékos bérpótlékot, és kiterjesztenék mindenkire, akinek vasárnap kell dolgoznia. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint bármilyen bérpótlékról a munkaadóknak és a munkavállalóknak kell megegyezniük.

Tüntetést szerveznek a bolti eladók

Tüntetést szervez a magasabb bérpótlékért a bolti eladókat képviselő szakszervezet. A vasárnapi munkáért a nyitvatartás korlátozása óta 100 százalékos bérpótlék járt. A boltzár eltörléséről szóló törvényjavaslatot azonban úgy fogadták el, hogy a juttatás a felére csökken. A kormány szerint erről a szocialisták tehetnek, mert a népszavazási kérdésükkel a korábbi állapotot akarták helyreállítani - aminek az alacsonyabb pótlék is része. Az MSZP szerint elég lett volna eltörölni a boltzárról szóló törvényt, mert a pótlékokról a Munka Törvénykönyve rendelkezik.

209 forintos bérpótlékot kap az ápolónő

209 forintos bérpótlékot fizet egy ápolónőnek a munkaadója a következő öt hónapra. Az erről szóló értesítést küldte el az RTL Híradónak az ápolónő férje.

Többet akarnak a szociális dolgozók

Örülnek a szociális dolgozók a júliustól bevezetett bérpótléknak - mégsem elégedettek. Azt mondják, jól jön a havi 10 ezer forintos plusz pénz, de béremelésnek és kiszámítható életpályamodellnek jobban örülnének. A minisztérium szerint jogosak a követelések, és teljesíteni is fogják, de azt nem tudták megmondani, hogy mikor. Az LMP szerint a kormány átverte a szociális dolgozókat.

Legyen vagy ne legyen vasárnapi pótlék?

Dupla bérpótlék vagy semmi. Két, egymásnak ellentmondó javaslatot nyújtott be a vasárnapi munka bérezésével kapcsolatban egy fideszes képviselő. Szatmáry Kristóf egyik módosítója szerint meg kellene duplázni a kereskedelemben dolgozók vasárnapi bérpótlékát, a másik viszont eltörölné a juttatást. A szakszervezet szerint követhetetlen a kapkodás. A nemzetgazdasági minisztériumnál azt mondták, még nem döntöttek a kérdésben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való