KERESÉS search-close

bérek

45 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bérek"

Évi 8%-os béremelés lehet

Minden egyes évben 8% körül emelkedhet tovább az átlagbér 2023-ig - ezt a pénzügyminiszter mondta Híradónknak, miután benyújtotta a kormány új, 5 éves konvergencia programját az Európai Bizottságnak. A dokumentumban legalább 4%-os gazdasági növekedéssel és legfeljebb 3%-os inflációval számolnak évente. A GKI szerint ebben a tempóban leghamarabb 2070-ben érhetjük utol Ausztriát. A szocialisták pedig azt mondják, fokozódhat az alacsonyabb keresetűek leszakadása.

Kásler Miklós szerint elkerülték a krízist az egészségügyben

Nem valószínű, hogy a közeljövőben nyugat-európai bérek lesznek az egészségügyben, de a betegellátás biztosított - erről beszélt az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós szerint az utolsó pillanatban léptek, így elkerülték a krízishelyzetet.

Sztrájk miatt áll az Audi gyára


szerző:
2019.01.24. 18:39
Sztrájk miatt áll az Audi gyára

Sztrájkolók bénítják meg a győri Audi gyárat. Gyakorlatilag az egész vállalat leállt, mert a dolgozók csütörtökön egy hetes sztrájkba kezdtek. A műszakból több mint 4000-en csatlakoztak a demonstrációhoz, mert hónapok óta nem tudnak megállapodni a bérekről a cég vezetésével.

Paks II: 1,4 milliárd bérekre

Csaknem másfél milliárd forintot költenek évente a vezetői bérekre a paksi bővítést irányító állami cégnél. Ez az RTL Híradó összesítéséből derült ki. A Paks II. Zrt-nél 41 vezető van, aki bruttó két millió forintnál többet keres havonta. A cég szerint hozzáértő és tapasztalt főnökökre van szükség, ezért fizetnek ennyit. Az LMP közérdekű adatigénylést nyújt be, hogy mire mennyit költenek a beruházásnál.

Választás 2018: Bérek, foglalkoztatás – mit terveznek a pártok?

A hatalom részeseként milyen lenne a Jobbik, a DK és a Momentum bér- és foglalkoztatáspolitikája? Terveznek-e nagyarányú béremelést, és ha igen, miből? Mit kezdenének a közmunka-programmal? A szakképzéssel és a felnőttképzéssel? Hogyan lehetnénk összeszerelő üzemből a digitális ipar képviselői? A választási vitasorozat résztvevői: Orosz Anna, Momentum, Gyöngyösi Márton, Jobbik és Székely Sándor a Demokratikus Koalíció képviselője.

Rétvári a béremelésről beszélt

A béremelés miatt az orvosok jobban megbecsülik a munkát a sürgősségin és más területeken - így reagált Rétvári Bence parlamenti államtitkár az RTL Híradónak, miután a Honvéd Kórház sürgősségi osztályán történt halálesetekről kérdeztük.

Munkaerőhiány miatt zárva

Hétfőnként zárva tartják boltjaik egy részét, hogy kompenzálják a munkaerőhiányt - ezt nyilatkozta Híradónknak az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke. A legnagyobb magyar üzletlánc sok boltja a 180 ezer forintra emelt garantált bérminimumot sem tudja kigazdálkodni, ezért engedményeket kérnek a kormánytól.

Nem kaptak több fizetést


szerző:
2017.12.05. 21:00
Nem kaptak több fizetést

Egy fillérrel sem kapott több pénzt, a 12 százalékos béremelés ellenére - erről panaszkodott több egészségügyi dolgozó a 444.hu-nak.

 

Magyar euró: megéri?

Annak idején, amikor uniós tagok lettünk, azt hitettük el magunkkal, hogy – mindjárt… ma sem tudható, hogy ennek mekkora szerepe volt a magyar devizahitel-válságban, mert nagyon sokan gondolhatták, hogy az euró csökkenti a hitel kockázatokat. De azóta is fel-felbukkan a kérdés: lesz? Mikor? Hogyan? A Magyar Nemzeti Bank – amelynek képviselőjét meghívásunk ellenére persze hiába várjuk ebben a témában – lényegében azt mondják, felejtsük el, mert a gazdaság teljesítménye és a bérszínvonal nagyon messze van az eurózónáétól, amelynek már 19 ország tagja, szomszédaink közül Ausztria és Szlovákia is és határozottan az euró felé tart Románia és Horvátország is.

Enyhítenek a dolgozók terhein

179 ezer forintra emeli a bruttó bérminimumot, és több száz új alkalmazottat vesz fel a Tesco, hogy enyhítse a dolgozók terheit - ez szerepel a most, több mint egy hónappal a sztrájk után megkötött megállapodásban.

 

Már apróhirdetésekben is keresik a pedagógusokat

Már apróhirdetésekben is keresik a pedagógusokat az iskolák - erről az eduline.hu írt először. Van olyan fővárosi intézmény, ahol 3 tanár is hiányzik, máshol már egyetemistának kínálnak szaktanári állást. Egy budaörsi iskolaigazgató azt mondja, hiába ajánlana munkát vidéki pedagógusoknak, ők a bérükből nem tudnák kifizetni az albérletet.

150 ezer forintos bérkülönbség

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Fókusz 2017-08-02


szerző:
2017.08.02. 19:00
700 ezres fizetés a Balatonnál!

Nyáron már nem álom osztrák szintű bért keresni a Balaton partján. A Fókusz végigjárta a tópart javát, és kiderült, hogy nem ritkák a 4-500, de olykor a 6-700 ezer forintos havi fizetések sem. Szobalány, mosogató, recepciós, karbantartó még ma találna állást a Balatonnál, ahol igyekeznek megtartani a jó, és nem utolsó sorban dolgos szakembereket.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Egy áruházi raktáros a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló

Egy áruházi raktáros, akinek a takarítás és a kukák kiürítése a feladata, a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló. És egy egyetemi adjunktusnál is többet vihet haza. Lázár János miniszter elismerte, hogy előfordulhatnak ilyen esetek, de szerinte most nincs pénz az eddigieknél nagyobb béremelésre az állami szférában. A szocialisták azt mondják, ez a bérkülönbség elfogadhatatlan.

 

5 év alatt 40%-os béremelés?

40 százalékos reálbér növekedéssel számol a kormány 5 év alatt - ez egy, a költségvetéshez csatolt mellékletből derült ki. A nemzetgazdasági miniszter megalapozottnak tartja az előrejelzést, és Híradónknak azt mondta, további minimálbér-emelésekre készülnek. A szocialisták szerint viszont, irreális a kormány elképzelése, mert a kisvállalkozások egy része már most belerokkan a kötelező többletterhekbe.

 

BKV- sztrájk: Megbéníthatják a fővárost

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak.Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. Bolla Tibor, a BKV elnök-vezérigazgatója vállalta, és ez értékelendő, hogy műsorunkban is találkozzon Gulyás Attilával, az egyik BKV-s szakszervezeti szövetség vezetőjével.

BKV: Sztrájk vagy nem sztrájk?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Miért nincs pénz dolgozói béremelésre?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Miért most telt be a pohár?

Aki teheti, elmegy, újak nem jönnek - lassan nem lesz, aki a BKV-nál dolgozzon – így a szakszervezetek. Három év alatt legalább 30 százalékos béremelést kérnek, különben sztrájkolnak. Megbéníthatják a fővárost. A BKV szerint nincs pénz, az államtól kell kérni. Az államnak persze van pénze, de abból csak az állami közlekedési cégek dolgozóinak bérét emelik. A BKV elnöke, és egy szakszervezeti vezető vitája.

BKV: Sztrájkkészültség?

Az állami vállalatok dolgozói tekintélyes állami béremelést kapnak, de mivel a BKV nem állami, hanem önkormányzati cég, az állam azt mondja a fővárosnak: adjon pénzt béremelésre. De nincs neki. És közben a hármas metró felújításával is küszködik, ami úgy függ össze a BKV-val, hogy vagy 150 autóbusszal kell majd pótolni a metrót, miközben a BKV-nál már most sincs elég autóbuszvezető.

Bérük rendezése miatt írtak nyílt levelet!

Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal dolgozói nyílt levelet írtak bérük rendezése miatt. "...nyomatékosan kérjük, hogy 2017 januárjától visszamenőleg kapjuk meg minimum azt a bért, amit a minisztériumokban, a kormányhivatalokban, vagy a NAV-nál dolgozók hazavisznek. Nem tudjuk elfogadni, hogy miközben azt kommunikálják, hogy elismerik a munkánkat, mi ne kapjuk meg a megérdemelt emelést. Nem tudjuk elfogadni, hogy további 1 évet várjunk arra a bérre, amit az azonos munkát végző kormánytisztviselők vagy állami tisztviselők már megkapnak."

Fókusz 2017-01-05


szerző:
2017.01.05. 18:55
A legjobban fizető szakmák

A légiirányítók és a vezető politikusok keresnek a legjobban Magyarországon - a Pénzcentrum toplistája szerint. Az átlagbér lényegesen meghaladja az 1 millió forintot havonta a legjövedelmezőbb állásokban - a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai alapján. A top szakmák szinte mindegyike munkaerőhiánnyal küzd, kivéve a politikusokét.

Emelnék a polgármesterek bérét

Emelkedhet a polgármesterek fizetése, ha megegyezésre jutnak a pártok - ezt Lázár János mondta csütörtökön. A miniszter szerint minden polgármester bérét megpróbálják emelni. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége úgy látja: ha lesz is béremelés, azt legfeljebb korrekciónak lehet nevezni. Ugyanis az Orbán kormány csökkentette 2014-ben olyan szintre a polgármesteri fizetéseket, hogy egyes helyeken havi százezer forintot sem visznek haza.

Bérfeszültség lehet az emelésből

Bérfeszültséget okozhat a keddi megállapodás az állami alkalmazottak között - az egyik legnagyobb szakszervezet szerint. Azt mondják, a legtapasztaltabb szociális és önkormányzati dolgozókat nem érinti a minimálbér-emelés, ezért ott is hagyhatják a pályát. Egy 20 éve dolgozó diplomás szociális munkás fizetése ugyanis nagyjából a kezdő dajkák bérével egyezik majd meg a változtatások után. A kormány azt ígéri, folytatják a bérrendezést. A szocialisták szerint a minimálbér változásához kellene igazítani a teljes közalkalmazotti bértáblát.

Van, aki 1,9 milliárdot keresett

Csaknem 1,9 milliárd forint. Ekkora volt az éves fizetése tavaly valakinek az országban. Hogy ki ő és milyen munkával lehet ennyi pénzt keresni azt az adóhatóságnál adótitokra hivatkozva nem árulják el. A legjobban keresők 100 listájára legalább félmilliárdos jövedelemmel lehetett felkerülni az idén.

Aggódnak az önkormányzati alkalmazottak

Kétségbeestek az önkormányzati óvodáknál dolgozó dajkák, attól félnek, nem kapnak abból a kétszer 35 ezer forintos pluszjuttatásból, amit a nevelést-oktatást segítőknek szánt a kormány. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, ők csak az állami dolgozók béréről dönthetnek. Az Önkormányzatok Szövetségénél viszont azt mondják, ez megkülönböztetés, helyi szinten pedig egyre kevésbé van erre pénz.

Olcsók a magyar árak az EU-s átlaghoz képest

Alacsonyabbak a magyar árak Európa legtöbb országához képest - ez derül ki az Eurostat legfrissebb felméréséből - tudta meg a portfolio.hu. A 29 tagállamból 24-ben drágábban lehet például élelmiszerhez jutni, itthon csak az uniós átlag majdnem 80%-át fizetjük. Csak 4 olyan kelet-európai ország van ahol a magyarnál is olcsóbb az élelmiszer, viszont az általunk megkérdezett elemző szerint itthon a bérek is jóval alacsonyabbak.

„Nem csak a böjt miatt koplalunk”

Nem csak a böjt miatt koplalnak a kormánytisztviselők, hanem mert kiürült a bankszámlájuk, és a hűtőszekrényük. Ezt közölte a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége az állami hírügynökséggel. Azt mondják, az elmúlt 8 évben alig emelkedett a bérük. Emiatt a fizetésük most 30 százalékkal kevesebbet ér, mint 2008-ban. A kormány azt írta, hamarosan elindul a kormánytisztviselők életpályaprogramja és azt ígérik: emelkednek a fizetések is.

Nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el

Egy négy gyerekes orvos-közgazdász fél éve elvállalta az igen csak rövid szavatosságú egészségügyi államtitkárságot. Pedig tudnia kell, hogy nincs elég pénz, orvosok, ápolók mennek el, és nem csak a szánalmas bérek miatt, a kórházak egy részét be kellene zárni, a kulcsszereplő háziorvosok közül majdnem minden második elmúlt 60 éves – miben bízik Ónodi-Szűcs Zoltán?
 

Munkabeszüntetés is lehet a tanároknál?

Egyre nagyobb a nyomás a tanárok sztrájkbizottságára, hogy tárgyalás helyett a tanárok is szüntessék be a munkát. Mit gondol erről Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke?

Kockás inggel tiltakoznak a tanárok

Egyre több tanár tiltakozik kockás inggel az iskolákban. Ezt a volt felsőoktatási államtitkár, Klinghammer István nyilatkozata indította el, szerinte a pedagógusok kócos, borostás, kockás inges megjelenése nem jó példát mutat a diákoknak. Közben valóságos számháború indult el a tanárok béréről. Az egyik pedagógus közzétette, hogyan alakult a fizetése az elmúlt években, hogy így cáfolja a kormányfőt, aki hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy 2010 óta több mint egymillióval nőtt a tanárok bére.

Folyton nő az Ausztriában dolgozó magyarok száma

Háromszor, négyszer annyit keresnek mint itthon, évről évre duplázódik az Ausztriában dolgozó magyarok száma. De, milyen munkát várnak el cserébe tőlük?

Jóval többet kereshetnek az állami vezetők

Többet kereshet az eddiginél egy állami cég vezetője, ha jövőre bevezetik az új bérezési rendszert. A havi 2 milliós bérplafont eltörlik. Az Állami Számvevőszéknél azt mondják, erre azért van szükség, mert a fizetések nem voltak elég versenyképesek, és a jó szakembereket a legjobb bérekkel kell honorálni. Az MSZP szerint a mostani bérek is túl magasak.

Magas árak, szánalmas bérek

Sehol sem vagyunk Európában. Hogy élnénk, ha osztrákok lennénk?

Mire elég a szlovák, az osztrák és a magyar fizetés?

Három ország, három család, a mindennapok a válságban. Bevételek és kiadások Ausztriában, Szlovákiában és itthon. Árak és bérek az apró különbségtől a hatalmasig.

Házon kívül 12-05-09


szerző:
2012.05.09. 23:10
Házon kívül 12-05-09

Házon kívül: Szabadosék Magyarországon, Oláhék Ausztriában és Hanyusék Szlovákiában. A három magyar család átlagosan él a saját országában, mégis hatalmas a különbség az életszínvonalukban. Árak, bérek, bevételek és kiadások: számolgattunk, mire elegendőek az átlagos bérek a három országban. - A falu, ahol még azt is elviszik, ami nem mozdítható. A Somogy megyei Büssün szinte komplett házak tűntek el az utóbbi években, amelyeket hollandok és németek vettek nyaralónak, de a tolvajok mindent elvisznek, amit csak tudnak. Hétköznapok egy faluban, ahol gyakorlatilag nincs közbiztonság.

Tovább járnak a juttatások a MEH-ben

Egy-egy dolgozó a Miniszterelnöki Hivatalban így 600 ezer forint pluszjövedelemhez is juthat.

Bukarest lekörözi Pestet


szerző:
2009.08.24. 07:12
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való