KERESÉS search-close

autópálya

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "autópálya"

Újabb korlátozás az M0-áson


szerző:
2019.06.14. 19:08
Újabb korlátozás az M0-áson

Újabb jelentős korlátozás lesz az M0-ás felújítása miatt. Szombattól az M1-es felé vezető oldalon lezárják az autóút 6-os főútra vezető lehajtóját.

Halálos balesetnél fotózókat szégyenített meg egy német rendőr

A6-os német autópályán kedden egy magyar kamionsofőr halt meg. A Nürnberg közelében történt baleset miatt óriási dugó volt. A sorban állók közül többen fotóztak, de az egyik rendőr egy idő után több ilyen sofőrt is számon kért. Nemcsak megszégyenítette, hanem 128 euróra - körülbelül negyvenezer forintra - meg is büntette őket.

Lovak ügettek az autópályán, szemben a forgalommal

Lovak szabadultak reggel az M7-s autópályára. Martonvásárnal két állat ügetett a belső sávban, szemben a forgalommal, Budapest felé. Teljes útzár mellett sikerült befogni őket, senkinek nem esett baja. Valószínűleg egy közeli tanyáról tévedhettek a sztrádára.

Halálos veszély a leálló sávban!

Leállósávban a szabályok szerint csak akkor állhatunk meg, ha műszaki hibát tapasztalunk, az autóban ülőket akkor is azonnal a korlát mögé kell küldeni. Hiszen életveszélyes itt tartózkodni. Egy nemzetközi felmérés szerint 20 percünk van a túlélésre, a nekünk nyilatkozó közlekedési szakértő szerint kevesebb, csak 12. 

Autója kiszakadt kerekét kereste, halálra gázolták a leállósávban

Tragédia az autópályán. Menet közben kiszakadt az egyik kerék a helyéről, ezért állhatott meg a leállósávban az a sofőr, akit halálra gázolt egy kisteherautó az M3-ason péntek hajnalban. Úgy tudjuk: megállt, hogy megkeresse a kiszakadt kereket, eközben gázolták halálra.

Járna a zajfal, de nincs rá pénz

Sokszor egymás szavát is alig hallják, olyan hangos az M7-es autópálya forgalma. Évek óta erre panaszkodnak a lakók Szabadbattyánban. A településen átvezető sztráda mellé ugyanis nem épült zajvédő fal. A Magyar Közút türelmet kér a lakóktól, ugyanis egyelőre nincs pénzük erre.

Lebukott a szabálytalankodó kamionos

Záróvonalnál, a szemből jövőknek fenntartott kanyarodósávban előzött egy kamionos a 81-es főúton Vérteskethely közelében. Ezt a rendőrök is látták, utánamentek és megállították. Az elmúlt két napban az M1-es autópályán is ellenőrizték a rendőrök a közlekedőket. A cél a szabálytalan kamionosok kiszűrése volt.

Top 8 - Autópályának indult, most a rozsda eszi a gigantikus monstrumot!

A cseh betontorzó a második világháborúban született. Ekkor indult meg az építése a Csehszlovákiát átszelő autópályának. Német mintára, ami alapján előbb építették meg a tereptárgyakat, mint az utat. 1943-ben a híd már állt, és epekedve várta, hogy megérkezzen az autópálya is, utóbbi a világháború következményei miatt maradt el.

Felavatják az 1 méteres autópályát!

Elkészült, és pénteken ünnepélyesen fel is avatják azt az egy méter hosszú autópályát, amelyet egy romániai vállalkozó a saját pénzén épített meg a moldvai Szucsáva mellett. Az üzletember a rendhagyó beruházással az autópályák hiánya ellen akart tiltakozni, akciója már országos támogatást kapott a közvéleményben.

Visszakerült gazdájához az ellopott póni

Az egy hónapos lovat egy autó csomagtartójában fényképezték le kedden az M0-ás autóúton, miután ellopták. A képet a Budapesti Autósok közössége osztotta meg. Rengetegen segítettek és a rendőrök másnap megtalálták a csikót. Gazdája szerint az állat életveszélyben volt, mert még anyatejen él és másfél napig nem evett semmit. A pónikról készült további felvételeket megnézhetik ITT

Gombnyomásra eltűnt a kamion rendszáma

Filmbe illő trükk az autópályán - egy rejtett kapcsolóval tüntette el a rendszámát egy kamionsofőr, így cselezte ki a kamerákat. Feltehetően nem fizetett autópályadíjat, rendszám nélkül pedig nem tudták azonosítani.

Ismét elsőként kezdett menteni az éppen arra járó orvos

Ismét életeket mentett a miskolci megyei kórház volt főigazgatója. Egy közlekedési baleset sérültjeit látta el az M3-ason még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna. Az orvos éppen arra járt... Eddig összesen tíz alkalommal segített az utcán bajba került embereken, az esetekről bővebben mesél ITT

Tartozás miatt lőtt áldozataira

Nem fogadta el az életfogytig tartó ítéletet az előkészítő tárgyaláson, ezért csütörtökön kezdődött el a csengelei lövöldöző pere a Szegedi Törvényszéken. Ő az az osztrák állampolgárságú török férfi, aki két éve decemberben rálőtt egy autó utasaira az M5-ös autópálya mellett.

ÉLETMENTŐ: Tizedik alkalommal volt jókor, jó helyen

Ismét életeket mentett a miskolci megyei kórház volt főigazgatója. Egy közlekedési baleset sérültjeit látta el még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna. Csiba Gábornak nem ez volt az első hasonló esete. Eddig összesen tíz alkalommal segített az utcán orvosi ellátásra szoruló embereken.

Búcsú: édesanyja mesélt az M3-ason elgázolt lányról

Elbúcsúztatták az autópálya szélén elgázolt fiatal lányt, aki egy Tankcsapda koncertről tartott haza barátjával. Az édesanyja mesélt nekünk a tragédiájukról.

Nem engedte az autós, hogy megelőzzék

Videón a veszélyes viaskodás! Szándékosan tartotta fel a mögötte érkezőt egy autós az M1-es, M7-es autópálya kivezetőjén, a belső sávban. Fékezett, majd amikor a mögötte haladó ki akarta kerülni, ő is sávot váltott. A nagy forgalomban cikázó autókat egy másik sofőr vette fel.

HALÁLOS: forgalommal szemben hajtott fel az M5-ös autópályára

Tolatott az autópályán, halálos baleset lett belőle. A 80 év körüli sofőr a forgalommal szemben hajtott fel az autópálya Szeged felé vezető oldalára. Amikor ezt észlelte, tolatni kezdett. A balesetben egy idős nő életét vesztette, további három embert kórházba szállítottak.

Rendőrök fogták be az autópályára tévedt őzet

Autópályára tévedt őzet mentettek a rendőrök! Péntek délelőtt az M1-es autópálya szélén, a szalagkorlát mellett ácsorgott az állat, amit egy arra járó rendőrautóból vették észre.

KROKODIL: az autópályán


szerző:
2019.02.04. 17:25
KROKODIL: az autópályán

Figyelmeztették a lakosokat az ausztráliai Townswilleben, ahol a nyolc napja tartó monszunesőzések utáni áradás miatt hüllők merészkednek be lakott területekre. A veszély úgy tűnik, valós, a közösségi oldalakra olyan videó is felkerült, ahol egy krokodil kóvályog az autópályán.

Krokodil és kígyóveszély!


szerző:
2019.02.04. 17:22
Krokodil és kígyóveszély!

Figyelmeztették a lakosokat az ausztráliai Townswilleben, ahol a nyolc napja tartó monszunesőzések utáni áradás miatt hüllők merészkednek be lakott területekre.

 

Tömegbalesetek az autópályán

Az M7-es autópályán hét autó, egy kisteherautó és egy busz ütközött Törökbálintnál a jeges úton kora reggel. A másik baleset délután, az M3-ason történt. Atkárnál öt kocsi és egy kamion ütközött össze. Hárman súlyosan megsérültek.

Út-és hídépítésekről döntöttek

Minden autópálya érjen el a határig, és az ország bármely pontjáról legfeljebb fél órát kelljen autózni egy sztrádáig - ezt szeretné a kormány, ezért több út- és hídépítést nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánítottak. Egyebek közt megmegépülne az M6-os Bóly és a horvát határ, illetve az M3-as Vásárosnamény és az ukrán határ között.

Földrengés Alaszkában - eltűnt az autópálya

Hatalmas pusztítást okozott a pénteki földrengés Alaszka déli részén. A Richter skála szerinti 7-es erősségű földmozgás miatt több út eltűnt, más pedig járhatatlan annyira összetöredezett. Több épület súlyosan megrongálódott, a térségben továbbra is akadozik az áramellátás. A partmenti területekre cunami figyelmeztetést is kiadtak.

Forgalommal szemben hajtott fel az autópályára

A forgalommal szemben hajtott fel az M30-as autópályára egy idős férfi délelőtt. Bár többen azonnal telefonáltak a rendőrségnek, már elkéstek. A belső sávban összeütközött egy másik autóval, hárman sérültek meg. Nem sokkal később, pár száz méterre a baleset helyszínétől újabb karambol történt. Három kamion ment egymásba, amikor a terelés miatt megállt a forgalom, ketten sérültek meg.

Emberségből jeles: rendőr segített a veszélyeztetett kismamának

Mit tegyen az ember, ha a feleségével rohan a szülőszobára, de már az autópályán megindulnak az események? Óriási szerencséje volt Zsuzsáéknak három évvel ezelőtt, hogy az M7-esen épp arra járt Török Balázs törzs-szászlós. Azonnal rendőrautóba ültette a vajúdó kismamát, és ezzel valószínűleg megmentette kisbabája életét.

Autópályán gázolták el a 80 éves férfit

Halálra gázoltak egy nyugdíjast az M1-es autópályán kedd éjjel. A 80 éves férfi gyalog sétált át az autópályán, amikor egy kisbusz elütötte. Halálos baleset volt Somogy megyében is, ahol egy kamion és egy személyautó ütközött össze frontálisan.

Újabb ígéret az M1-es bővítésére

Megint bejelentették, hogy háromsávosra bővítik az M1-es autópályát Budapest és Győr között. 2016-ban már bejelentették ugyanezt, igaz, akkor az M7-es autópálya bővítéséről is szó volt. A szocialisták szerint a kormány ismét csak felelőtlenül ígérget.

Népszavazás dönthet az M44-es autópályáról

Főútvonal legyen, vagy nem. Vezessen át a településen vagy elkerülje azt. Népszavazáson dönthetnek ma a szentkirályiak a településüket érintő útépítésről. Az épülő M44-es autópályát ugyanis első ütemben csak Tiszakécskéig építenék meg, és onnan Kecskemétig Szentkirályon keresztül vezetnék a forgalmat. Három terv közül választhatnak a helyiek.

Felvették az életveszélyes előzést

Ijesztő manővert rögzített egy autós fedélzeti kamerája az M1-esen, Győrnél. A videón látszik, ahogyan egy kocsi sofőrje – a belső sávból – hirtelen átvág a külsőbe, majd a leállósávban előzni kezdi a többi autóst. Mindezt a zsúfolt sztrádán. Senkinek nem esett baja, de az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ez csak a vakszerencsének volt köszönhető.

 

Genovai hídomlás: már korábban figyelmeztettek

Egész éjjel és napközben is dolgoztak az olasz tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei túlélők után kutatva a kedden leomlott autópályahídnál. Kedden még találtak súlyos sérülteket, szerdán viszont már csak holttesteket. Az áldozatok száma 39-re emelkedett, köztük van egy 8 éves, egy 12 éves és egy 13 éves gyerek is. A hídomlás okát még keresik. Az olasz közlekedési miniszter az autópályakezelőt hibáztatta. Kiderült, az olasz gyáriparosok szövetségének vezetője már évekkel ezelőtt figyelmeztetett, hogy a megnövekedett kamionforgalom a híd összeomlásához vezethet.

Dobálták az autókat az M3-ason

Görögdinnyét és köveket dobáltak az M3-as autópályán száguldó kocsikra egy felüljáróról. A rendőrök péntek hajnalban tetten értek két fiatalt. Próbáltak menekülni, de mindkettejüket elfogták. Kiderült, hogy több kocsi szélvédőjét is betörték, azt azonban nem tudták megmondani, miért.

Megölte, mert magára hagyta

Gyógyíthatatlan beteg, és a kezeléseket sem fogadja el az a férfi, aki a vád szerint tavaly decemberben lelőtte ismerősét az M5-ös autópálya csengelei pihenőjében. A német férfi azt mondta, hogy az áldozatára éveken keresztül nevelt fiaként tekintett, de amikor kiderült, hogy beteg, magára hagyta. Ezért ölte meg.

Pokol Bolognánál


szerző:
2018.08.06. 18:20
Pokol Bolognánál

Ketten meghaltak és több, mint 60-an megsérültek, amikor felrobbant egy üzemanyagszállító kamion Olaszország egyik legforgalmasabb autópálya-csomópontjánál, Bolognánál. A detonáció miatt az autópálya beszakadt, és kigyulladtak a közeli autókereskedések.

Túlélte a hatalmas zuhanást


szerző:
2018.07.30. 18:24
Túlélte a hatalmas zuhanást

Elképesztő balesetet élt túl hatalmas szerencsével egy 19 éves fiatal sofőr Buenos Airesben. Egy térfigyelő kamera felvette, ahogy az argentin főváros egy sztrádájának a felüljárói szakaszán 170 km per órás sebességgel átszakítja a szalagkorlátot, és szó szerint átrepül az alatta futó autópálya fölött.

Halálos kamionbaleset az M3-ason

Fékhiba miatt történhetett a csütörtöki halálos baleset az M3-as autópályán. 4 kamion és egy autó ütközött, az egyik teherautó sofőrje halt meg, egy másik pedig megsérült. A balesetet egy ötödik kamion okozta, úgy tudjuk, beragadt a féke, ezért a sofőr a leállósávba húzódott. A mögötte érkezők viszont már nem tudtak megállni. A környéken hatalmas volt a dugó.

A balesetről készült felvételeket itt nézheti meg.

 

Autópályán szaladt át egy medve

Átmászott az autópálya kerítésén a medve – csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset az M43-as autópályán Királyhelyes közelében. Egy autós vette videóra, ahogy az állat könnyedén leküzdi a 180 centiméter magas vadkerítést, miközben az autók 130-cal húznak el mögötte. A Magyar Közút azt közölte az RTL Híradóval, hogy a kerítést az autópálya környékén előforduló állatokhoz méretezték.

MEDVE: Ezúttal Királyhegyes közelében videózták le

Felmászik a kerítés tetejére, majd onnan nagyot ugrik – így küzdötte le az M43-as autópálya vadkerítését egy medve a Csongrád megyei Királyhegyes közelében. Gyorsan átszaladt az úton, de nem ment messzire, az árokban megbújt. Egy autós nézte végig a mutatványt, miközben videót készített róla.

Nem civil rendőrautó villogott

Nem provokatív szándékkal lassították a forgalmat az autópályán – ezt reagálta a Közlekedési Hatóság arra a videóra, amit egy kamionos készített az M7-es autópályán. A felvételen az látható, amint egy kékvillogós kocsi beáll egy teherautó elé, lassításra kényszeríti a forgalmat, majd a következő lehajtónál kitereli a járművet.

Menekültek a lángoló kocsiból

Csak annyi idejük maradt, hogy magukhoz vegyék pénzüket és útlevelüket, mielőtt az autó teljesen lángba borult - ezt mondta az RTL Híradónak az a sofőr, akinek kocsija délelőtt kigyulladt az M5-ös autópályán Kecskemét közelében. A szerb férfi és utasa Bécsbe tartott, amikor észrevették, hogy füst jön ki a motorházból. Félreálltak, addigra már a lángok is felcsaptak. Hiába próbálták eloltani, végül videóra vették, amint megsemmisül a kocsi. Csak a fém váza maradt meg.

VÉRFAGYASZTÓ JELENET: Felvette, ahogy szembe jönnek vele az autópályán

Félelmetes felvétel: forgalommal szemben, a belső sávban haladt egy autós az M7-es autópályán Somogy és Veszprém megye határánál. A jelenetet felvette egy másik kocsi fedélzeti kamerája, amelyik éppen előzésben volt – a sofőrje alig tudta elkerülni a frontális ütközést. A férfi RTL Híradónak azt mondta, az nap lett az új születésnapja.

Tolatva haladt az autópályán

Különös videót tett közzé az amerikai Ohio állam közlekedési hatósága. Majdnem 2 kilométert tolatva tett meg egy autós. Az elején csak a dugót akarta kikerülni így, de aztán érthetetlen módon továbbra is rükvercben haladt.

Országszerte sok volt a baleset

Egy ember meghalt, ketten pedig súlyosan megsérültek, miután egy autó fékezés nélkül hajtott az előtte haladóba az M1-es M7-es autópálya kivezető szakaszán. A sofőr valószínűleg figyelmetlen volt, így nem látta, hogy az előtte haladó autó lassít. Ugyanúgy, ahogy Szombathelyen egy teherautó sofőrje sem, így árokba sodort egy kanyarodni próbáló autót.

Motorcsónak esett az M7-esre

Hajó landolt az M7-es autópályán vasárnap hajnalban Nagykanizsa közelében, miután egy kisbusz és kocsi karambolozott. A trélerről lerepülő motorcsónak átszáguldott az autópálya szemközti oldalára, és ott keresztben, egészen a leállósávig csúszott. Csak a szerencsén múlt, hogy a baleset nem végződött tragédiával.

Félelem és reszketés az autógyilkos M1-esen

 Az M1-es autópálya sok helyen most semmivel sem jobb, mint egy ócska földút. Autó és akár sofőrgyilkos. Serdült Szilvia, hogy megmutassa mindezt, beszállt egy betegszállító kocsiba, felült egy trélerre és egy kamionra, hogy szenvedjen egy kicsit a profi sofőrökkel.

Az autópályán rekedtek a hó miatt

Azért imádkozott, hogy az úton tudjon maradni és elérjen egy pihenőhelyet. Ezt mondta azt RTL Híradónak Lajos András a Miskolci Nemzeti Színház művésze, aki az M3-as autópályán rekedt éjszaka. Felvételeket is készített arról, hogy a szakadó hóban illetve az erős szélben szinte lehetetlen volt közlekedni.

Hat embert vádolnak a veronai busztragédiáért

Akár 18 év börtönbüntetést is kaphatnak a gyanúsítottak, akik közül öt közvetett szerepet játszott a tragikus balesetben. Ők mindannyian az érintett autópályaszakasz üzemeltetésében, felügyeletében játszanak valamiféle szerepet. A magyar buszsofőr mellett a biztonsági korlát tervezője és tesztelője is bíróság elé állhat.

Pokollá változott az autópálya

Balesetet szenvedett és felborult egy folyékony gázt szállító kamion Kínában. A tartálya megsérült és kiömlött belőle a gáz, de ez csak azután derült ki, hogy az érkező autók és az útmenti fák is lángba borultak mögötte.

Ha Japánban lehet szörny, Pajkaszegen miért nem?

Pajkaszeg polgárainak egy része mindent megtett azért, hogy eltántorítsa a fejlesztési minisztert az autópálya építésétől. Így történhetett meg az is, hogy egy tavi szörny bújt elő a nádasból!

Halálos baleset az M3-as autópályán

A kórházban meghalt egy 25 éves fiatalember, miután autójukba hátulról belecsapódott egy kisbusz az M3-as autópályán. Az ütközés olyan erejű volt, hogy mindkét kocsi a szalagkorlátnak csapódott. Összesen hatan sérültek meg.

 

Tolvajok okoztak balesetet


szerző:
2018.01.13. 18:10
Tolvajok okoztak balesetet

Autótolvajok okoztak tömegkarambolt az autópályán Hatvannál. A három férfi – ketten közülük mindössze 16 és 17 évesek - lopott kocsival száguldva durrdefektet kapott az M3-ason, majd a szalagkorlátnak csapódott. A mögöttük haladó három autó már nem tudott megállni, beléjük rohant. A balesetben ketten sérültek meg. A karambol még múlt hét szerdán történt, azóta kiderült, hogy a BMW-t előző este lopták el egy debreceni telephelyről. A tolvajoknak nem esett bajuk, a rendőrség nyomoz.

E-matrica: lazább szabályok

Akár az autópályán is megvehetnék az e-matricát az autósok a felhajtástól számított egy órán belül, januártól. Egyebek között ezt tartalmazza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium javaslata, amely a figyelmetlen sofőröknek kedvezne.

BRUTÁLIS BALESET: Vonat zuhant autókra

Autópályára zuhant több vasúti kocsi az Egyesült Államokban, Washington államban. 400 méterrel a baleset előtt óránkénti 130 kilométeres sebességgel haladt a személyszállító szerelvény, az autópálya fölötti felüljárón viszont a legnagyobb megengedett sebesség alig 50 kilométer per óra. A balesetben legkevesebb hárman meghaltak, és több mint 70 ember megsérült. 

Bámészkodó autósok okoztak tömegbalesetet

Először egy Szeged felé tartó kocsi csapódott az M5-ös autópálya szalagkorlátjának, a forgalmat emiatt a leálló sávra terelték. Alig kezdtek a rendőrök helyszínelni, újabb baleset történt: három autó csúszott egymásba. A mentők összesen 5 embert vittek kórházba.

Autópályán ütköztek vaddisznókkal

A helyi vadásztársaság elnöke Híradónknak azt mondta: tőlük szabadultak el a disznók, de szerinte sok helyen rossz állapotú a kerítés, ami alatt könnyen átbújhatnak a vadak. A Közútkezelő szerint az állatok a felhajtónál szaladhattak fel a pályára, és eddig nem találtak hibát a kerítésben.

Nyolc autó ütközött a ködben, nyolc sérült

Tömegbaleset a reggeli ködben az M43-as autópályán Csongrád megyében. Összesen nyolc jármű ütközött össze, köztük kamionok, és kisbuszok. Heten sérültek meg, közülük négyen kerültek kórházba. A balesetet egy hirtelen sávot váltó kamion okozta.

Családi tragédia az autópályán

Egy férfi meghalt, 12 éves fia súlyosan megsérült, amikor hátulról belerohant egy kamion az autójukba, amivel a leállósávban álltak. A baleset hajnalban történt Tatánál az M1-esen. A rendőrök szerint a cseh autós kirakta az elakadásjelzőt. Egyelőre nem tudni, hogy a kamion vezetője miért nem vette észre, hogy ott állnak. A román kamionban ketten utaztak, egyikük sem sérült meg.

Tragédia: forgalommal szemben hajtott fel az autópályán!

Pont ezen a napon, két éve, hogy a forgalommal szemben haladt akkor hétfő este egy autós az M1-es autópályán. Az akkor 55 éves hajdúnánási férfi Budapest irányából tartott Hegyeshalom felé, ahol több gépjárművel is karambolozott.

Sebestyén Balázs: ˝mekkora barom vagyok én˝

A műsorvezető és kisfia nagy ijedtségen vannak túl...

Takarítás helyett forgalomkorlátozás és táblázás

39 napja égett ki egy román kamion az M5-ös autópályán Kecskemét közelében, a rakománya viszont még mindig beteríti a leállósávot. A közútkezelő már kijavította a megégett autópályát, de a szemetet nem szállítja el. Azt állítják, ez a kamionos feladata. Az autópályának ezen a részén azóta is sávszűkítés és sebességkorlátozás van. A Híradónk által megkérdezett oktató szerint minden ilyen forgalomkorlátozás veszélyes.

VIDEÓ: Disznót kellett menteni egy amerikai autópályán

Megtermett sertést kellett menteni egy amerikai autópályán. A hízót egy teherautón szállította a gazdája, hogy elvigye a vásárba. Csakhogy a disznó menet közben leugrott a platóról. Nem szaladt el, hanem álldogálni kezdett az úton. Több autósnak és a rendőröknek sikerült egy szükebb területre beterelniük, ahol nem tarthatta fel a forgalmat. Háromnegyed óra múlva visszajött érte a gazdája, és elvitte a sertést. 

Civil autókból figyelik a rendőrök a kamionokat az autópályákon

Elsőként a somogyi rendőrök ültek kocsiba az M7-esen. Ha szabálytalanul előzgető kamionokat láttak, szóltak a járőröknek, akik félreállították a teherautókat. Nyolc sofőrt meg is büntettek. Ahol kétsávos a sztráda, a 7 tonnánál nehezebb autók nem előzhetnek. De gyakran a felelőtlen személyautó-sofőrök okoznak életveszélyt, ahogy ez egy nézői felvételen is jól látszik.

SZABÁLYTALAN: Ellenőrzik az előzgető kamionokat

Civil autókból figyelik a rendőrök a kamionokat az autópályákon! Elsőként a somogyi rendőrök ültek kocsiba az M7-esen. Ha szabálytalanul előzgető kamionokat láttak, szóltak a járőröknek, akik félreállították a teherautókat. Nemcsak a kamionsofőrök okoznak veszélyes pillanatokat a sztrádán. Egyik nézőnk felvette, ahogy az M6-os autópálya fővárosi bevezető szakaszán egy autós szabálytalanul, szlalomozva kerülgeti a többieket.

Forgalommal szemben ment a sztrádán

Szemben a forgalommal - csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia. Lefilmezték, ahogy egy autós az M1-es autópálya egyik pihenőjéből, rossz sávba kanyarodott és szembe ment a felhajtón. Több mint kétszáz métert tett meg így, de szerencséjére üres volt a sáv. A videó készítője azt mondta az RTL Híradónak, próbálták figyelmeztetni a sofőrt, de úgy tűnt, ezt nem vette észre.

Bőrönddel sétált a leállósávban

Az M1-es autópálya leállósávjában sétált egy macedón asszony, az éjszaka közepén. A bőröndjét húzta, úgy ment Tata felé. Testvéréhez tartott, csakhogy rossz helyen szállt le a buszról, ami Szkopjéből indult. Telefon nem volt nála, ezért úgy döntött gyalog indul el az autópályán. Végül rendőrök segítettek neki, és vitték oda, ahol a családja várta.

Hogyan vezessünk nagy dugóban az M7-es autópályán?

Csörgő László vezetéstechnikai szakértő megosztotta velünk, hogy véleménye szerint miért szokott mindig óriási torlódás lenni az M7-es autópályán, és elárulta, hogy milyenn szabályokat érdemes követnie az autósoknak a Balatonról hazafelé jövet.

Drágul a horvát nyaralás

Július 1-jétől 10%-kal drágult az eddig sem olcsó horvát autópálya. Ez azt jelenti, hogy például a Splitbe tartóknak már több mint 20 ezer forintot kell fizetniük az oda-vissza útért. A szállás és az étkezés is többe kerülhet a magyarok legkedveltebb üdülőhelyein. Ennek oka, hogy a tavalyinál több turistát várnak Horvátországba és Spanyolországba is, mert kevesebben mernek nyaralni Törökországban. A Bankráció szerint valamennyit spórolhatnak, ha most váltanak pénzt a pihenéshez.

Autóra zuhant a repülő


szerző:
2017.07.01. 18:22
Autóra zuhant a repülő

Forgalmas autópályára zuhant egy kisrepülő Kaliforniában. A gép egyik hajtóműve nem sokkal a felszállás után leállt. Ezután a pilóta próbált visszafordulni, de már nem jutott el a reptérig, és egy autóra zuhant autóra. A repülő kigyulladt, de óriási szerencsével a gép és az autó utasai is túlélték a balesetet.

Dupla durrdefekt a sztrádán!


szerző:
2017.06.07. 18:10
Dupla durrdefekt a sztrádán!

Többször megpördült, majd az oldalára borulva állt meg egy bolgár kisbusz az M43-as autópályán. A sofőr és hét utasa Németországból tartott haza, amikor a kisbusz hátsó kerekei egyszerre durrdefektet kaptak. A szétszakadt gumi darabjai csaknem 100 méteres körzetben szóródtak szét.

Ijesztő, de szerencsés kimenetelű baleset

Ijesztő, ám szerencsés kimenetelű baleset történt egy autópályán Kína keleti részén. Egy autó a pálya két oldalát elválasztó szalagkorlátnak ütközött. Ketten kirepültek a járműből a túloldalára. A döbbenetes jelenetet biztonsági kamera rögzítette.

 

10 ló vágtatott el a forgalommal szemben az M6-oson

Igencsak meglepődtek az autósok hétfőn reggel az M6-os autópályán, amikor Budapest felé 10 ló vágtatott el a forgalommal szemben. Az állatok egy telephelyről szöktek el etetés előtt. Az autópályán előttük egy szirénázó rendőrautó haladt, aki a leállósávba terelte a forgalmat, amíg a jószágok elhaladtak. A lovak nagyon részét végül sikerült leterelni egy pihenőhelyre, ahol nyugodtan legelésztek a vágtázás után.

Lovak száguldoztak az autópályán

Videót küldött szerkesztőségünknek Berkecz Balázs az M6-os autópályáról, ahol száguldozó lovakkal találkozott hétfő reggel. A rendőrség először lezárta az autópályaszakaszt, majd leterelték a lovakat. Még vizsgálják, hogy ki a felelős a rendkívül veszélyes, de szerencsésen végződő estért.

Utánfutón gyulladt ki a furgon

Kigyulladt egy utánfutón szállított furgon tegnap este az M1-es autópálya Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán. A sofőr még időben észrevette a bajt és azonnal félreállt, hogy lekapcsolja a lángoló utánfutót. A tűzoltók percek alatt odaértek, de a furgon fülkéje addigra teljesen kiégett.

Másfél tonna hal a sztrádán

Másfél tonnányi hal terített be egy kínai autópályát. A halakat szállító teherautó sofőrje felvette vezetés közben a mobilját. Ennyi elég volt a balesethez, amelyben szerencsére emberek nem sérültek meg.

KÉPEK! Ez maradt az elégett 800 tévéből

Tévékészülékeket szállított az a kamion, ami kigyulladt hajnalban a M3-as autópályán, Bag térségében. A balesetben nem sérült meg senki, a kárt 100 millió forintra becsülték.

 

Drágább lehet a nyaralás

Több tízezer forinttal drágulhatnak a magyar turisták legkedveltebb nyaralóhelyei. A horvát autópályák használta már mától 5 százalékkal többe kerül, néhány hónapon belül pedig további 10 százalékkal emelkedhetnek a díjak. A szállás is drágulhat - akár tizedével. A turisták idén ugyanis megrohamozhatják a horvát, az olasz és a spanyol tengerpartot, mert például Törökországot kockázatosnak tartják. Ráadásul, tumultusra kell számítani a határátkelőkön is, a várhatóan életbe lépő szigorítások, az új schengeni kódex miatt.

Republic-dal szól a 67-es úton

A Republic együttes 67-es út című dalát játssza az új, 67-es gyorsforgalmi út. A Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő szakasz lesz az első zenélő út ebben a térségben. A technológia lényege, hogy különböző mélységben és távolságban barázdákat marnak az aszfaltba, így azokon áthajtva, az autó gumija dallamot játszik. Az ott élők azt mondják: mindegy hogy zenél vagy nem, csak végre készüljön el a gyorsforgalmi út.

Simicska olcsóbban sem építhet

Hiába ajánlott kilométerenként egymilliárd forinttal alacsonyabb árat, mégsem Simicska Lajos cége, a Közgép építheti az M4-es autópálya egyik szakaszát. Hanem Mészáros Lőrinc üzlettársainak cégei. Így döntött a Közbeszerzési Döntőbizottság. A Demokratikus Koalíció szerint mióta Orbán Viktor összeveszett Simicska Lajossal, Mészáros Lőrinc köre nyeri sorozatosan a közbeszerzéseket. A Fidesz szerint nincs semmilyen összefüggés. A kormány nem nyilatkozott.

Szabályos, de életveszélyes

Szabályos, de veszélyes, ha a rendőr az autópálya leállósávjában igazoltat. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó KRESZ oktató a hétfői rendőrgázolással kapcsolatban. Szerinte a legtöbb esetben érdemes parkolóba terelni a szabálytalan autóst. Ezt a módszert használják az osztrák rendőrök is. Kerestük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, hogy szigorítanak-e a szabályokon. Azt közölték, hogy…

Halálra gázoltak egy rendőrnőt

Halálra gázoltak egy rendőrt délelőtt az M5-ös autópályán, Gyál mellett. A fiatal nő és társa félreállított egy autóst, hogy igazoltassák, ezután történt a tragédia. Mindketten a leállított kocsi mellett álltak, amikor egy kamion a hátul álló rendőrautóba rohant, majd mindkét kocsit, a járőrökkel együtt az árokba lökte. A rendőrnő a helyszínen meghalt, társa, valamint az igazoltatott sofőr súlyosan megsérült. Úgy tudjuk, a kamionosnak nem lett baja.

Másfél kilométert kell kerülni

Családi házak között, kis utcákon át, másfél kilométert kell kerülni a szabályos felhajtásért annak, aki az M5-ös autópályára akar feljutni a XX. kerületben a Nagykőrösi útról. Ugyan az autópályára vezetne egy rövidebb, kétszáz méteres felhajtó is, de azt nem lehet használni – írta meg a járókelők.hu. A helyeik nem értik miért nem lehet ott közlekedni, így ugyanis a hatalmas forgalom házak között megy át. A Budapest Közútnál annyit mondtak, ez évek óta így van, és nem tervezik az útszakasz megnyitását.

Fókusz Plusz 2017-01-21


szerző:
2017.01.21. 18:50
Árokba csapódott a kocsival

Meghalt a sofőr, aki egy hirtelen fékezés után megcsúszott és az árokba csapódott kocsijával éjjel az M5-ös autópályán. Vele együtt négyen ültek az autóban, a három utas könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. Ők bekötötték magukat, a sofőr viszont nem. A kocsin pedig nyári gumi volt.

Malacuk volt – az autópályán

Kis híján tömegtragédia történt egy kínai autópályán egy disznó miatt. A megtermett állat leesett egy teherautóról. Törött lába miatt nem tudott elmenekülni, így az autósok kénytelenek voltak kerülgetni. A veszélyes helyzetet végül a rendőrség oldotta meg.

M1, M7: Szélesítik a pályát

Most már biztos: kiszélesítik az M1-es és az M7-es autópályákat, az erről szóló határozat pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben. Az M7-es Budapest és Balatonvilágos, az M1-es Budapest és Győr között lesz kétszer három sávos. Az építkezést 2023. március 15-ig kell befejezni. Arról, hogy mennyibe fog kerülni a szélesítés, egyelőre csak becslések vannak.

MEGPÖRDÜLT: Súlyos baleset kameránk előtt

Csütörtök délelőtt az M0-áson egy autó belső kamerája rögzítette, amint az elválasztó falnak csapódik, majd felborul egy autó. A kocsi a belső sávban haladt, egyre közelebb került az út széle felé. Az utolsó pillanatban a sofőr elkapja a kormányt, de az ütközést már nem tudta elkerülni.  A felvételen látszik, hogy az ütközés hatására a kocsi elkezdett cikázni a belső sávban, majd orral nekicsapódik a az egyik beton elválasztó elemnek  és felborul. Nagy volt a forgalom a budapesti elkerülőn, de szerencsére senki nem rohant neki a roncsnak. Bekapcsolták a vészvillogókat és többen kiszálltak autójukból, hogy segítsenek a balestet szenvedett sofőrön. Ő könnyebben sérült meg, a baleset miatt kilométeres torlódás alakult ki.

Videóra vették a vészsávot

Videóra vette egy tűzoltó, hogy az autósok jobbra és balra húzódva vészsávot alakítanak ki az M1-es autópályán, így engedik el őket. A felvétel készítője szerint hiába ez a szabály 2012 óta, sok autós még mindig nem tudja, hogy mit kell csinálni ilyen esetben. Pedig életek múlhatnak azon, időben érnek-e a helyszínre.

Igazi túlélő ez a kölyökmacska!

17 kocsi kerüli ki vagy megy át fölötte, mire a 18. vezetője végre megszánja, és megáll, hogy fölvegye az autópályára került cicát Vlagyivosztokban. 

Fékezés nélkül csapódott a kisteherautóba

Fékezés nélkül csapódott egy kisteherautóba egy kocsi kedd reggel Gödöllőnél, a vezetője meghalt.  A férfi szabálytalanul próbált előzni, és nem vette észre a kisteherautót. Hétfőn késő délután egy motoros halt meg az M7-es autópályán, Bálványos közelében. Valószínűleg túl gyorsan akart ráhajtani a sztrádára, kicsúszott és szörnyethalt.

FERRARI:  50 milliós luxusautó tört össze az M7-esen

50 milliós luxusautó tört össze délelőtt az M7-es autópályán. A sofőr azt mondta, a kocsi egyszer csak megállt, és nem tudott vele továbbmenni. Ezután ütközött neki két autó is hátulról.

Visszafordult a felhajtón, meghalt

Rossz irányba hajtott fel az autópályára, halálos baleset lett a vége. A Csongrád megyei Apátfalvánál az M43-ason tévesztette el az irányt egy férfi, majd amikor erre rájött, visszafordult, de összeütközött a mögötte érkező autóval. A vétkes sofőr a kórházban meghalt, utasa, egy nő kirepült az autóból, életveszélyesen megsérült. Kocsijukat 60 méteren át tolta a másik autó. Abban hárman ültek, sértetlenül megúszták a balesetet, azt mondták, nem tehettek semmit, hogy elkerüljék az ütközést.

Megfenyegették Zámbó Krisztiánt

Több mint egy hete tart a Zambó Krisztián kontra kamionosok ügy. Az egész azzal kezdődött, hogy Krisztiánnál betelt a pohár: egyszerűen nem tud feljutni az autópályára a száguldozó kamionok miatt. Úgy érezte, a megoldás az, ha mérges videót tölt fel közösségi oldalára.

BALESET: Diákokat szállító autóbusz karambolozott az M7-esen

A sztráda balatonboglári lehajtójánál először két autó ütközött össze, aztán az egyik nekicsapódott a busznak, amin összesen 59 középiskolás volt. Miskolcra és Kaposvárra tartottak egy spanyolországi kirándulás után, egyikük sem sérült meg. Kórházba egyedül a busz vezetőjét kellett vinni.

Még több autópálya lesz háromsávos

Háromsávosra bővítik az M1-es és az M7-es autópálya további szakaszait, felújítanak HÉV vonalakat, lecserélik a kisföldalatti kocsijait, és új vasúti megállóhelyeket építenek - ezeknek a terveknek az előkészítéséről döntött a kormány. Azt még nem tudni, hogy mikorra lesznek kész ezek a beruházások, ahogy azt sem, miből lesz rájuk pénz. Az LMP támogatja a tömegközlekedés fejlesztését, de szerintük az autópályák helyett a vasútvonalakat kellene megújítani.

Sok minden változik a KRESZ-ben, de nem kell újravizsgázni

Akár 150-nel is lehet majd hajtani az autópályákon, ha elfogadják az új KRESZ-t. Azt is tervezik, hogy a közlekedési lámpák visszaszámolják a piros vagy zöld jelzésekből hátralévő időt. Az elektromos autóknak pedig engedélyeznék a buszsávok használatát. Ha lesz új KRESZ, az autósoknak nem kell új vizsgát tenniük - mondta az RTL Híradónak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szóvivője.

Halálos baleset az M1-esen


szerző:
2016.07.18. 11:11
Halálos baleset az M1-esen

Két autó ütközött vasárnap délután az M1-es autópálya főváros felé vezető szakaszán. A balesetben egy ember meghalt, ketten súlyosan megsérültek. A két kocsiban összesen öten utaztak. Az egyik sérültet mentőhelikpoter vitte kórházba. A szerencsétlenség helyszínén teljesen lezárták az autópályát, ami miatt tegnap 8 kilométeres dugó alakult ki az M1-esen.

Borzasztó tragédiával indult a horvát szezon

Tavaly nyáron súlyos baleset történt Hegyeshalom és Rajka között. Egy háromtagú cseh család ült a kocsiban, úgy tudtuk, az Adriára utaztak volna nyaralni. Egy motorcsónak is volt az utánfutón, de az is darabjaira tört, az ülések az úttestre repültek. Az apa vezetett, elaludhatott, ezért tért át a szemközti sávba.

Megrázó képsorok következnek.

Súlyos összegeket spórolhatunk, ha erre odafigyelünk!

Milyen következményekkel jár, ha egy pillanatnyi koncentrációs zavar okán véletlen rosszul diktáljuk be rendszámunkat az autópálya matrica vásárlása során? Van megoldás?

Budaörsi kényszerleszállás: rekonstruáltuk a balesetet

A hétfői kényszerleszállás az autópályáról nézve és ugyanez a szakasz ma a levegőből. Körberepültük az az iskolakört, amelynek során a technikai hiba történt, és amiért végül az autópályán kellett landolnia a kisgépnek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való