KERESÉS search-close

amputálás

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "amputálás"

Végtagmentő, ingyenes mobilalkalmazást fejlesztettek ki magyar orvosok

Végtagmentő, ingyenes mobilalkalmazást fejlesztett ki három magyar orvos. Az applikáció lényege, hogy a cukorbetegeknek, érszűkületben szenvedőknek és visszér betegeknek segítsen abban, hogy elkerüljék az amputációt. Meg lehet nézni például, mi történik, ha egy cukorbeteg szögbe lép és megmutatja, hogyan kell kötözni a sebeket, mielőtt visszafordíthatatlan bajt okoz a sérülés. Magyarországon évente több ezer végtagot vágnak le, nagyrészt a cukorbetegség miatt.
Az applikációról ide kattintva még többet megtudhat.

AMPUTÁLÁS: Kik vannak veszélyben?

Kiket érint a lábamputáció és miért vagyunk mi magyarok az élen Európában az elvégzett beavatkozások terén. Mire kell mindenkinek, különösen a veszélyeztetett dohányosoknak, cukorbetegeknek odafigyelni a megelőzés érdekében - erről kérdeztük a szakembert.

Levágta az ujját a betonozó gép, segítség helyett húszezer forintot kapott

Egy ujját azonnal levágta a betonozó gép, két másikat pedig amputálni kell egy munkásnak, aki - állítása szerint - egy fővárosi építkezésen szenvedett balesetet. A 47 éves, háromgyermekes családapa azt állítja, hogy a baleset után főnöke segítséget ígért, de végül csak húszezer forintot kapott tőle. A munkás feljelentést tett.

Amputálni kellett az alkarját, most paralimpiai bajnoknak készül

Fél éve még élet-halál között lebegett, most paralimpiai bajnoknak készül az a fiatal asztaliteniszező, akinek nyáron amputálni kellett az alkarját és a lábujjait. Szvitacs Alexa vérmérgezést kapott, ezért volt szükség az életmentő beavatkozásra. Utána hónapokig volt az intenzív osztályon, de még a kórházi ágyon is gyakorolt. Sporttársai gyűjtést indítottak, hogy hozzájuthasson egy 14 millió forintos robotkarhoz.
Ezen a számlaszámon segíthet Alexának: Erste Bank: 11600006-00000000-82023658
Alexával készült beszélgetést itt nézheti meg hosszabban.

Amputálni kellett a tűzből kimenekült férfi lábait

Mindkét lábát amputálni kellett annak a férfinak, akinek az ágya mellett kigyulladt a hősugárzó. Hiába kiabált segítségért, így lábbal taposta el a tüzet. Kimászott a házból, szomszédja a kerítésnél talált rá.

Petárdázás miatt kellett két ujját amputálni

Máris súlyos sérülést okozott a petárdázás. Egy 17 éves lány két ujját amputálni kellett, miután felrobbant a kezében egy petárda a Győr-Moson-Sopron megyei Gyórón péntek este. Magyarországon 2005 óta tilos petárdát használni, szilveszterkor azonban bizonyos tűzijátékokat engedélyeznek, ezeket tegnap óta lehet megvásárolni, az erre kijelölt helyeken.

A Barátok közt színészénél felmerült az amputáció is

Rékasi Károly egy évvel mesélt nekünk arról, hogy úgy rézi, már maga mögött tudhatja élete legnehezebb időszakát, ami tele volt reménnyel és mélypontokkal. Jobb lába rövidebb lett, az amputáció is felmerült, a színész élete legkeményebb szakaszáról a Fókuszban őszintén beszél.

Kerékcsere közben gázolták el

Defektet kapott és kereket cserélt az M0-ás autót leállósávjában az a férfi, akibe hátulról belerohant egy másik autó kora reggel. A kocsi nekinyomta a férfit a saját terepjárójának és egyik lábát azonnal leszakította. Úgy tudjuk a másik is annyira megsérült, hogy az orvosok döntenek majd, hogy amputálni kell-e.

 

Új lakás a súlyos beteg kisfiúnak és családjának!

A hároméves Viktornak egy agyhártyagyulladás után amputálták mindkét lábát és kezén az ujjait. Sokáig anyaotthonban lakott szüleivel és két testvérével, albérletüket eladták, így menniük kellett. Most a huszadik kerületi önkormányzat és a Baptista Szeretetszolgálat segítségével jutottak egy ötven négyzetméteres lakáshoz, egy évig még a bérleti díjat sem kell fizetniük.

Zsoké maradt az amputálás ellenére is

Potyók László 20 éven át a legsikeresebb magyar zsokék közé tartozott, pályafutása alatt összesen 99-szer diadalmaskodott. 17 éve viszont egy betegség miatt mindkét lábát amputálni kellett, de a versenyzést így sem adta fel, mindent megtett, hogy meglegyen 100. győzelme is.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

 

Gép szakította le a kezét

Dagasztógép szakította le egy pék kezét egy miskolci sütőüzemben. A 26 éves féri alkarja annyira összeroncsolódott, hogy a helyszínen amputálni kellett. Úgy tudjuk, hogy a gépben valaki kikapcsolta azt a biztonsági rendszert, ami éppen a hasonló balesetek elkerülését szolgálja. A munkaügyi felügyelőség és a rendőrség is vizsgálja a történteket.

Faragó András Topi súlyos cukorbetegséggel küzd

Faragó András nehéz időszakon van túl, nemrégiben súlyos cukorbetegsége miatt amputálni kellett az egyik lábujját. A közkedvelt színész őszintén mesélt riporterünknek az elmúlt hónapok megpróbáltatásairól.

Egyiptomi miniszter is műtötte a magyarokat

Folyamatosan érkeznek haza Egyiptomból a könnyebb sérültek, miközben a vasárnapi, 11 halálos áldozatot követelő buszbaleset legsúlyosabb 4 sérültje még mindig nincs túl az életveszélyen.

Beleegyezése nélkül távolították el a péniszét

Egy amerikai kamionsofőr beperelte a sebészét, aki műtét közben engedély nélkül leamputálta a péniszét.

Amputálják Gábor Zsazsa egyik lábát

kórházba szállították vasárnap Gábor Zsazsát, akinek térdből amputálni kell az egyik lábát.

Levágta a karját a présgép


szerző:
2010.01.06. 12:29
Levágta a karját a présgép

Súlyos baleset történt egy jászberényi üzemben még kedden reggel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való