KERESÉS search-close

allergia

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "allergia"

Mire jó a kalcium?


szerző:
2019.08.13. 19:18
Mire jó a kalcium?

Ha a kalcium tényleg nem jó semmiféle allergiás tünet enyhítésére, akkor miért ajánlják mégis a mai napig az orvosok? Hogyan alakulhatott ki, és miért tartja magát évtizedek óta a tévhit Magyarországon, hogy az allergiára kalcium kell? Egyáltalán akkor mire jó?

Berobbant a parlagfűszezon


szerző:
2019.08.11. 18:46
Berobbant a parlagfűszezon

Ezekben a napokban országszerte magas pollenkoncentrációt mérnek. Sőt a következő napokban tovább romolhat a helyzet. Ez azt jelenti, hogy az allergiások erős tünetekre számíthatnak. A szakemberek esti szellőztetést, gyakori hajmosást és ágyneműcserét javasolnak.

 

Majdnem belehalt a lódarázs-csípésbe, egy ismeretlen fiú mentette meg az életét

Lánya megmentőjét keresi egy édesanya. A fiatal lányt egy erdei úton lódarázs csípte meg Badacsonytomajon, és rögtön leállt a légzése. A mentőautó nem tudott felmenni hozzájuk, a helikopter pedig nem találta őket. Egy arra kiránduló 14 év körüli fiú, aki maga is súlyosan allergiás, mindig nála lévő injekcióját a lány combjába szúrta. Ezzel pedig megmentette az életét.

 

Indul a parlagfűszezon, ami idén is pokoli lesz az allergiásoknak

Több millió ember retteghet a következő hetekben, ugyanis indul a parlagfűszezon. Ennek a kis zöld növénynek a virága - becslések szerint - több mint 2 millió ember életét keseríti meg Magyarországon minden évben.

Életveszélyes lehet a szúnyogcsípés

Allergiás sokkot kapott néhány szúnyogcsípéstől egy csolnoki kisfiú. A 4 éves gyereken mindössze három csípés nyomát látták a szülei, mikor tele lett hólyagos kiütésekkel és fulladni kezdett. Kórházba kellett vinni. Esetéről először a Blikk írt. Az akadémia szakembere szerint több veszélyes szúnyogfaj jelent meg Magyarországon az elmúlt években, melyek betegségeket is terjeszthetnek és allergiát válthatnak ki.

Egyre nő az allergiások száma?


szerző:
2019.02.22. 07:15
Egyre nő az allergiások száma?

Dr. Nékám Kristóf, allergológus a klímaváltozás veszélyeire hívta fel a nézők figyelmét. Nem árt vigyázni, hiszen a pollenszezonra is hatással lehet!

Benkő Dániel és Kelemen Anna ádáz küzdelme a poratkák ellen

Hogyan szabadulhatunk meg az allergiát okozó házi poratkától? Benkő Dániel tisztaságmániás lett, Kelemen Anna is ádáz küzdelemmel takarít. A „bűnös” a házi poratka, egy szabad szemmel nem látható, a pókok családjába tartozó élőlény, aminek az ürülékére rengetegen allergiások ma Magyarországon. A parlagfű mellett ez a másik vezető allergén.

Joe életveszélybe sodorta Reni kisfiát

Miután Joe és Reni kibékültek, a férfi véletlenül veszélybe sodorta Reni kisfiát, Simit…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Veszélyes

Veszélyes lehet, ha engednek a kísértésnek. Vese és agykárosodást is okozhatnak azok a parlagfűből készült tabletták, teák, amelyeket parlagfű allergia gyógyítására ajánlanak az interneten. Mégis egyre többen eszik, isszák ezeket a készítményeket

Parlagfű: Szenvednek az allergiások

Komoly tüneteket okozhat a parlagfű az allergiásoknak. A közegészségügyi intézet másodfokú riasztást adott ki a hétvégére a magas pollenkoncentráció miatt.

Itt a parlagfűszezon - mit tehetünk ellene?

A vártnál két héttel korábban érkezett meg a parlagfűszezon, amely több millió ember életét nehezíti meg. Mit tehetünk a hatékony védekezés érdekében? Vendégünk Dr. Szigeti Tamás!

Több ezer darázs költözött be egy kislány szobájába!

Egy boconádi kislány szobájában a kedves kis plüssök mellé kevésbé bájos állatkák költöztek. Épp lefekvéshez készülődtek, amikor egy lyukból tömegesen  bukkantak elő a darazsak. Még szerencse, hogy az anyuka azonnal észlelte őket, mert a kellemetlen látogatás akár életveszélybe is torkollhatott volna, főleg egy gyereknél.

200 millió ember szenved ételallergiától - a sztárok sem kivételek

Bőrviszketés, puffadás, hasi fájdalmak. Csak néhány tünet azok közül, amelyek útját állhatják a gasztronómiai élményeknek. A napi menü összeállítása pár hírességnek is komoly fejtörést okoz, olyannyira, hogy néhányukat egy gondatlan falat akár életveszélybe is sodorhatja.

Darázscsípés: Rendőrök segítettek egy apának kórházba vinni 16 éves lányát

Rendőrök segítettek egy apának kórházba vinni 16 éves lányát Budapesten, miután a tinit megcsípte egy darázs a Déli pályaudvarnál, csütörtökön délután. A lány allergiás rohamot kapott. Az apa leintett két arra járőröző rendőrt, akik szirénázva vezették fel a család kocsiját a közeli Szent János Kórházig. A tinit ellátták, állapotáról nem adnak felvilágosítást.

 

MÉH-VESZÉLY: Honnan lehet tudni, hogy ki allergiás rájuk?

Megkérdeztük a szakembert, honnan derül ki, hogy valaki allergiás a méh- vagy darázscsípésre. Milyen tünetek utalnak életveszélyre és hogyan lehet felkészülni ilyen esetekre?

Méhcsípés: minden perc számít

Nem lehet előre kimutatni, hogy ki lesz allergiás a méh és darázscsípésre-ezt mondta az RTL Híradónak a Semmelweis Egyetem allergológusa. Ahogy kedden arról az RTL Híradó is beszámolt, másfél hete egy fiatal férfi halt meg, miután több méh is megcsípte.

 

Belehalt a méhcsípésbe: mulasztás történhetett?

Meghalt az a férfi, aki nem tudta, hogy allergiás a méhcsípésre, és a barátjának segített kaptárakat pakolni. Négy méh csípte meg. Mire a mentők a helyszínre értek, elvesztette az eszméletét. Újraélesztették, kórházba vitték, ahol két nap múlva meghalt. Az ügyben nyomozás is indult.

 

Meg is lehet halni allergia miatt

Az ételek, állatok, növények, de még a napfény is árthat. A fél világ érintett, van, aki mindig, a szerencsésebbek csak pár hónapig tüsszentek, köhögnek vagy vakaróznak. Ha nem figyelünk, akár az életünkbe is kerülhet egy nem ismert érzékenység.

Andrea kegyetlen döntést hozott?

Miután ő kapta az előnyt az első feladat után, eldönthette, hogy melyik két versenyző küzdjön meg egy-egy óriás rombuszhal kifilézésével. Dávid nem lepődött meg a döntésén, Eszter viszont annál inkább, hiszen Andrea nagyon jól tudta, hogy borzasztóan allergiás minden halfélére…

Mit tehetünk az allergia ellen?


szerző:
2017.09.26. 07:40
Mit tehetünk az allergia ellen?

Magyarországon körülbelül 3 millió ember küzd allergiával. Többen megfigyelhették már, hogy allergiás panaszaik – főleg allergiaszezonban – olyankor is erősödnek, amikor nincs semmilyen jel arra, hogy az allergén-koncentráció emelkedett lenne a környezetben. A panaszokat ez esetben keresztallergia is okozhatja.

Exkluzív: látta, hogyan kapott allergiás sokkot a lány

Csak a Fókusznak beszélt az a szemtanú, aki újraélesztette az allergiás sokk miatt lebénult angol lányt egy budapesti étteremben. A brit producer családja szerint lányuk többször jelezte betegségét és még egy magyar nyelvű kártyát is felmutatott erről, a törzsvendég viszont máshogy emlékszik az esetre.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-24


szerző:
2017.08.24. 19:00
Mogyorótól lett rosszul: kómába esett, lebénult

A Budapesten lebénult brit tévés drámája arra figyelmeztet, hogy a mogyoróallergiát nem lehet elég komolyan venni. A producer még három éve lett rosszul egy budapesti étteremben, kómába esett, lebénult. A tévés története azért most került a figyelem középpontjába, mert édesanyjával együtt most mesélték el abban a műsorban, amelynek a tragédia előtt ő volt a producere.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Nehéz kiszűrni a mogyorót a konyháról

Kötelező tájékoztatni a vendégeket minden étteremben az összetevőkről, ám még legkorszerűbb, legsterilebb konyhában is előfordulhat, hogy allergén hozzávaló kerül az ételbe - ezt mondta Sárközi Ákos séf Híradónknak. 3 évvel ezelőtt egy brit tévé producere kapott allergiás sokkot attól, hogy mogyorót tartalmazó ételt evett egy budapesti étteremben. A nő azóta mozgásképtelen és beszélni sem tud.

Elsődleges közellenség a parlagfű

Ma Magyarországon minden ötödik ember allergiás a parlagfűre, azaz kétmillió ember. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke szerint hazánkban az egyik legnagyobb egészségügyi környezetszennyezési problémának tartják ezt a gyomnövényt. Éppen ezért nem elég, ha csak akkor próbáljuk kiirtani, mikor már beszennyezte a levegőt.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Kell-e félnünk a darazsaktól?


szerző:
2017.08.09. 07:55
Kell-e félnünk a darazsaktól?

Mit tehetünk, ha megcsípnek bennünket a darazsak? Mikor kell orvoshoz fordulnunk, és milyen szövődményei lehetnek a csípésnek, ha allergiásak vagyunk rá? Vendégeink, Dr. Kecskés Gabriella (belgyógyász) és Boros Tibor (méhész, darázsszakértő) minden kérdést megválaszoltak.

Nyakunkon az allergiaszezon!


szerző:
2017.05.19. 08:12
Nyakunkon az allergiaszezon!

Napok óta szállingózik a nyárfa virága, kezdődik a pollenszezon... Vendégünk Dr. Csáki Csilla, allergológus volt.

Egyre több az allergiás


szerző:
2017.03.25. 18:19
Egyre több az allergiás

Következik az allergiások egyik legnehezebb időszaka. Vagyis a tavasszal együtt megérkezett az orrfolyás, tüsszögés és könnyezés. Egyre többen mennek orvoshoz hasonló panaszokkal. A pollenkoncentráció az országban több helyen máris eléri a legmagasabb szintet.

A kalcium allergiára nem jó

Több százezer dobozzal írnak fel belőle évente a magyar orvosok allergiára és megfázásra, de közben ezekre teljesen hatástalan. A kalcium ellen nemrég néhány szakember háborút indított, mert sokan megszokásból használják, teljesen feleslegesen – írta meg az index. A legnagyobb veszélye, hogy rovarcsípéseket is félrekezelhetnek vele, a páciens pedig belehal az allergiás sokkba.

Zimány Lindának egészségügyi problémái vannak?

A gyönyörű hírességnek az utóbbi időben elég sok panasza volt egészségi állapotára, így jobbnak látta, ha felkeresi az orvosát. Most pedig ki is derült, mi okozhatta a gondjait! Mutatjuk!

Lélegezzünk mélyeket, vagy mégsem? – A helyes légzés kulcsfontosságú lehet!

Nem is gondolnánk, de elődeink még tudták, hogyan kell jól levegőt venni. Manapság szaporábban „kapkodjuk” az oxigént, hiszen a stressz, a táplálkozás és a mozgáshiányos életmód ezt követeli meg. A Buteyko módszert elsajátításával olyan betegségek szűntethetők meg, mint az allergia, asztma és a pánikbetegség.

Tízezer darázs is lehetett a fészekben

Hatalmas darázsfészket szedtek le Aldebrőn, akár 10 ezer példány is élhetett benne. Egy használaton kívüli épületen volt a fészek, de a közelben lakók féltek tőle és tartottak attól is, hogy megcsípik őket a darazsak. A darázscsípés azért veszélyes, mert allergiás rohamot válthat ki, amibe akár bele is lehet halni.

Többször kellene szellőztetni az iskolákban is

Nem kell félni a szellőztetéstől. De olyan növényeket kell az iskolák közelébe ültetni, amelyek nem allergének. Ezt mondta hétfőn rendhagyó osztályfőnöki óráján az Országos Közegészségügyi Központ főigazgatója, aki azt mondta, egy ilyen szemléletváltással csökkenne az asztmás és allergiás gyerekek száma. Az országos tisztifőorvos szerint is szemléletváltás kell.

Egyre több az allergiás gyerek

Egy-két hét, és robban a parlagfű-szezon. Virágozni kezd ugyanis a gyomnövény, és körülbelül kétmillió ember életét keseríti meg Magyarországon. A betegek között egyre több a kisgyerek. Az állam helikopteres felderítéssel próbálja kideríteni, kik nem irtják a parlagfüvet.

Balázs Pali praktikái allergia ellen

Az országot néhány nap múlva újra, és ismét ellepi a virágzó parlagfű. Akik már allergiások a pollenre, tudják mit jelent ez. Márpedig az orvosok azt szokták mondani, hogy kétféle ember van. Aki már allergiás, és aki idén, vagy nemsokára az lesz. Már most ott tartunk, hogy minden magyar család érintett, legalább egy rokon szenved az egyre elviselhetetlenebb tünetektől, a többiek meg tehetetlennek érzik magukat.

Fókusz 2016-08-03


szerző:
2016.08.03. 18:55
Zsófi bajba sodorja Bencét

Zsófi kétségbeesésében elrabolja Bencét, és nem gondolja át, hogy milyen bajt okozhat ezzel. Sajnos a tragédia be is következik. 

6 év börtön a nem törődöm vendéglősnek

Hat év börtön a nemtörődöm étteremtulajdonosnak. Gondatlanságból elkövetett emberölésért ítélték el egy indiai étterem tulajdonosát Nagy-Britanniában, miután egyik vendéglőjében egy mogyoróallergiában szenvedő vendégnek mogyorót tartalmazó ételt adtak el. A férfi belehalt a sokkos reakcióba.

Az ételallergia már gyermekkorban kimutatható

Sajnos manapság népbetegségnek számít az ételintolerancia, ami az orvosok szerint már gyermekkorban kimutatható. De vajon hogyan lehet felismerni?

Hogyan védjük ki a pollentámadást?

Rengeteg allergiás él köztünk, akiknek a hosszú allergiaszezon alatt is muszáj szellőztetniük. Ilyenkor óhatatlanul bekerülnek a lakás légterébe a pollenek.

Így védekezz autódban az allergia ellen!

Nemsokára megkezdődik az allergiaszezon. A klímatisztítás elhanyagolása komoly betegségek okozója lehet.

Bőrbetegséget okozhatnak egyes bizsuk

Bőrirritációt, allergiát, de akár súlyosabb bőrbetegséget is okozhatnak azok az ékszerek, és pénztárcák, amik fennakadtak a fogyasztóvédelmi hatóság tesztjén. A labormérnökök bizsu nyakláncokat, fülbevalókat, gyűrűket, bőrkarkötőket és pénztárcákat is vizsgáltak. Arra voltak kíváncsiak, hogy az emberi bőrrel érintkezve mennyi króm illetve nikkel oldódik ki azokból. 39-ből 3 termék nem felelt meg, volt olyan karkötő, aminek káros anyag tartalma hétszerese volt a megengedettnél.

Napi Doktor: létezik a csoki allergia!

Zoli, most neked lehet megrázó lesz a következő pár perc, de bármilyen hihetetlen, létezik a csoki allergia! Ebben az időszakban, amikor azért valljuk be többször elcsábulunk az édességek terén, nagyon fontos, hogy felhívjuk rá a figyelmet! Erről kérdeztük Dr. Nékám Kristóf, allergológus professzort.
 

Napi Doktor: Antibiotikum kisokos

Megszámlálhatatlan fajtája van, szedjük, bár van, aki tart tőlük, de olyan keveset tudunk róluk, azon kívül, hogy segít, ha ágynak estünk: az antibiotikumok. De mi van bennük, mikor segít és mikor nem ér semmit, tényleg kialakulhat-e allergia tőle és valóban káros a bélflóránkra? Rengeteg kérdés, amit szerettünk volna megválaszolni szakértőnk, dr. Horváth-Sziklai Attila segítségével.

Darázscsípés: nem tudták, hogy allergiás

Nem tudott róla a család, hogy allergiás a darázscsípésre - ezt mondták az RTL Híradónak annak a 48 éves férfinak a hozzátartozói, aki múlt héten halt meg az újszentiváni óvoda építkezésén. Úgy tudjuk, megcsípte egy darázs, rosszul lett, elesett, és beverte a fejét.

Napi Doktor: Szemirritáció vagy kötőhártya-gyulladás?

Könnyezik, viszket, piros. Elsőre talán mindenkinek az allergia jut eszébe, pedig a kötőhártya-gyulladás ugyanezekkel a tünetekkel jelentkezik. Honnan tudhatjuk, hogy ez a bajunk? És, ha kiderült mit tehetünk ellene? Vandégünk a témában, Dr. Feminger Andrea, szemész szakorvos volt.
 
 

Hiába a büntetés, virágzik a parlagfű

Hiába a pollenbejelentő rendszer és a büntetés, most is sok helyen virít a parlagfű. Már javában tart a szezon, kétmillióan szenvednek a súlyosan allergén növény virágporától. Bár a kormány szerint a bejelentő rendszernek köszönhetően egyre kisebb a fertőzött terület, a pollenadatok nem ezt mutatják, mondják a civilek.

Fókusz Plusz 15-08-15


szerző:
2015.08.15. 19:15
Fókusz Plusz 15-08-15

Fókusz Plusz: A természet lágy ölén - Éjjellátó kamerával indultunk az éjszakába. Miért izgalmas a légyott a szabadban? Szakértőkkel is elemeztük a jelenséget. Indul a parlagfűszezon! - Egyre nő az allergiások száma. Mi az oka ennek? Meg tudjuk-e előzni a betegséget, vagy ha nem, hogyan lehet gyógyítani?

Indul a parlagfűszezon, utánanéztünk, hogyan védekezhetünk a pollenek ellen

A minden magyar családot érintő allergia szempontjából felháborító és tarthatatlan az az állapot, ami ma Magyarországon van. Svájcban például zérótoleranciát vezettek be, már egyetlen tő parlagfűért is azonnali  pénzbírság jár. Nálunk viszont mindenki úgy védekezik, ahogy tud a pollenek okozta kibírhatatlan tünetek ellen. A kecsketejkúrától a szaunázáson át a saját vérinjekciós kúráig mindenről hallottunk.

Hogyan küzdhetünk a parlagfű és az allergia tünetei ellen?

A minden magyar családot érintő allergia szempontjából felháborító és tarthatatlan az az állapot, ami ma Magyarországon van. Svájcban például zérótoleranciát vezettek be, már egyetlen tő parlagfűért is azonnali  pénzbírság jár. Nálunk viszont mindenki úgy védekezik, ahogy tud a pollenek okozta kibírhatatlan tünetek ellen. A kecsketejkúrától a szaunázáson át a saját vérinjekciós kúráig mindenről hallottunk.

Kezdődik a parlagfűszezon


szerző:
2015.08.14. 18:25
Kezdődik a parlagfűszezon

Torokkaparás, könnyezés, tüsszögés – egyre többen szenvednek hasonló tünetektől, elkezdődött az idei parlagfűszezon.

Kezdődik a parlagfűszezon!

Kezdődik a parlagfűszezon, ami évről-évre megkeseríti az allergiások életét. Ettől függetlenül sokan azt sem tudják hogyan néz ki, arról nem beszélve, hogy hiába a több százezres bírság, sok helyen, sokszor még olyan helyeken is, ahol nem is számítanánk rá, ott burjánzik a gyomnövény. Vendégünk Dr. Juhászné Halász Judit, a Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület elnöke volt.

Emberre allergiás a kutya


szerző:
2015.07.11. 18:50
Emberre allergiás a kutya

Emberallergiát állapítottak meg egy kutyánál az Egyesült Államokban. A labrador-keverék egy évvel ezelőtt hiányos szőrzettel került egy indianai állatkórházba. Állandóan vakarózott és több nyílt sebe is volt. Senki sem tudta, hogy mi lehet vele a baj, míg egy orvos ki nem vizsgálta: kiderült a kutya allergiás az emberekre.

Napi Doktor: Csípés kisokos

A nyári időszakban elkerülhetetlen, hogy rovar vagy bogárcsípés nélkül megússzuk. A sokszor nem megfelelően kezelt csípések súlyos allergiás reakciókhoz is vezethetnek. Dr. Bánfi Andrea, allergológus elárulta, hogy mi a különbség csípés és csípés között.

Napi Doktor: Az allergia felnőttkorban is bármikor kialakulhat

Magyarországon minden negyedik embert érint az allergia valamilyen formája. Azonban az allergiában szenvedők többsége még mindig csak a tünetek jelentkezését követően cselekszik. Vendégünkkel dr. Endre László allergológussal a megelőzés fontosságáról beszélgettünk.

Napi Doktor: Sokan küzdenek eperallergiával, mégsem tudják

Az eper egyet jelent az élet élvezetével, a mámorral, ám ez az érzés könnyen átcsaphat szúró, égető fájdalomba, mivel könnyen válthat ki allergiás reakciót. Dr. Nékám Kristóf allergológus segítségét kértük a tünetek felismerésében.

Napi Doktor: Allergiát okozhat a tetoválás

Több dolgot is érdemes mérlegelni mielőtt tetováltatunk. A tartós festékek legtöbbje valamilyen fémet tartalmaz, ezért érdemes utánajárni, hogy okozhat-e ez bármilyen problémát a szervezetünkben, mielőtt a bőrünk alá kerül a festék. Egy bőrgyógyásszal jártuk körbe a témát.

Napi Doktor: Már óvodás korban is fenyeget az allergia

Az allergia nem válogat: már óvodás korban is fenyeget. Vendégünket dr. Endre László gyermekgyógyász, allergológust kérdeztük arról, hogy mik a gyermekkori allergia, illetve asztma tünetei, és azt is megtudhattuk, hogy ki lehet-e nőni a gyermekkori allergiát.

Napi Doktor: Kezdődik az allergiaszezon

Szemész szakértőnkkel arról beszélgettünk, hogy milyen, a szemet érintő tünetei vannak a pollen-érzékenységnek, és hogyan tehetik az allergiások elviselhetőbbé a következő hónapokat.

Csúnya allergiát okozhat a cipő


szerző:
2015.04.21. 18:15
Csúnya allergiát okozhat a cipő

Króm a cipőkön, 25 párból 4-nél mutatta ki egy vizsgálat a súlyos allergiát okozó anyagot a megengedettnél sokkal nagyobb mennyiségben. A Fogyasztóvédelmi Hatóság kivonatta a cipőket a forgalomból, amik viselése bőrgyulladást okozhat.

Virágzik a mogyoró, s kullancsok is vannak

Hétvégére ismét tavaszi időt jósolnak a meteorológusok, ami nem kedvez az allergiákban szenvedőknek. A megjelenő kullancsok pedig nemcsak az emberre, hanem az állatokra is egyaránt veszélyt jelentenek. Hogy mire figyeljünk, s hogyan tudjuk elkerülni a bajt, arról Dr. Kapiller Zoltánt kérdeztük.

Virágzik a mogyoró, kullancsok is vannak

Virágzik a mogyoróbokor, félhetnek az allergiások. A korán jött tavasz lehet, hogy jót tesz a hangulatunknak, de a növényeknek nem használ, ráadásul a kullancsok is megjelentek már, amik nem csak az emberre de a háziállatokra is veszélyt jelentenek. Az előrejelzések szerint napokig marad az enyhe, borús idő.

 

Napi Doktor: Nyakunkon az allergiaszezon!

A tavasz beköszöntével virágba borulnak a fák, a bokrok de ezzel egyidejűleg sajnos megjelennek a levegőben a sokak által retteget virágporok, pollenek, amelyek megkeserítik a hétköznapokat.

A lágyéksérv tünetei


szerző:
2015.02.13. 18:00
A lágyéksérv tünetei

Biztosan mindenki hallotta már azt a mondatot, hogy „Ne emelj nehezet, mert sérvet kapsz!” A sérvek nagy része a lágyéki tájékon jelentkezik és főként a férfiak körében gyakori. Dr. Tóth utánajár, mitől alakulhat ki ez a kórós és fájdalmas állapot, és megtudhatjuk azt is, milyen megoldással gyógyítható a legjobban a lágyéksérv.
 

Allergia. Tragédia?


szerző:
2015.01.28. 18:00
Allergia. Tragédia?

Tüsszögés, nátha, vörös, viszkető szemek. Az allergia sokunkat érinti, és a legtöbben azt gondoljuk, hogy ez egy legyőzhetetlen jelenség. Pedig nincsen így. Dr. Tóth tippeket ad, mivel enyhíthetőek ennek a kellemetlen betegségnek a tünetei.
 

Hat kórházból küldtek el egy beteg nőt!

Csízi Ágnesnek egy allergiás roham miatt kellett elmennie az éjszakai ügyeletre, ahol nem látták el megfelelően és kórházról kórházra küldték tovább. Ügyvédünkkel beszéltünk arról, hova forduljunk, ha azonnal orvosra van szükségünk.

Fókusz 14-04-15


szerző:
2014.04.15. 18:30
Fókusz 14-04-15

Fókusz: Együnk parlagfüvet? - Tanácsok és módszerek az allergia ellen. Mire esküsznek a prüszkölő sztárok? Mindenki veszélyben! - Ellophatják az összes pénzünket és a titkainkat. Hogyan védjük meg az internetes adatokat? Rejtély, ami történt - Elkóborolt vagy elrabolták? A 11 éves Andrea pénteken tűnt el. Megszólal a villamosvezető, aki másnap megtalálta.

Idén előbb támad az allergia


szerző:
2014.04.15. 17:30
Idén előbb támad az allergia

Becslések szerint 400 millió ember allergiás ma a világon, Magyarországon pedig a betegek száma mára jóval túllépte a 2 milliót. Ráadásul a korai tavasz miatt a panaszok is hamarabb jelentkeznek.

Fluor Tomi állatszőr allergiás

Fluor Tomi nem simogathatja az állatokat, mert allergiás a szőrükre. Ennek ellenére nagy állatbarát, ezért ha lehetősége adódik rá, hogy segítsen rajtuk, boldogan megteszi.

8:08 – Minden reggel 13-08-05

8:08 – Minden reggel: Az RTL Klub napindító magazinjában minden reggel 8:08-kor a két műsorvezető: Peller Anna és Somogyi Zoltán várja mindazokat, akik úgy érzik, fontos, hogy lépést tartsanak a világ változásaival, akik korrekt és pontos tájékoztatásra vágynak és igénylik, hogy mindig naprakészek legyenek a legfontosabb kérdésekben, legyen az közéleti, egészségügyi, gyereknevelési, párkapcsolati vagy épp szépségápolással, divattal kapcsolatos téma.

Amikor az allergia hatványozottan támad

Ma már nincs ember, aki ne tudna felmutatni legalább 1 rokont, vagy barátot a környezetében, aki allergiától kínlódik. De a legtöbben mégsincsenek tisztában azzal, hogy ilyenkor az étkezésre is oda kell figyelni. Bizonyos élelmiszerek ugyanis súlyosbíthatják a tüneteket.

Fókusz 12-08-30


szerző:
2012.08.30. 20:20
Fókusz 12-08-30

Fókusz: Mesés karrier - Találkoztunk a legendával! Az évszázad sportolója, a kilencszeres olimpiai bajnok Carl Lewis 51 évesen is csúcsformában van. Áldatlan állapotok - Ablaktalan szobák, fűtetlen termek. Bajnokaink megmutatják milyen körülmények között készültek az olimpiára. Alma a fájától... - Zámbó Jimmy fia az X-Faktorban? Sztárcsemeték, akik jelentkeztek a showba, és megküzdöttek szüleik hírnevével.

Allergiaszezon: a sztárok is levegőért küzdenek

Az X-Faktorra, Keresztes Ildikó sóterápiával készül, az olimpiát végigdrukkoló Dammak Jázmin fényágyban fekszik, teljesen érthető módon a tünetektől szenvedők minden módszert bevetnek. Miközben az ország több megyéjében másodfokú pollenriasztást rendeltek el.

Fókusz 12-08-24


szerző:
2012.08.24. 20:20
Fókusz 12-08-24

Fókusz: Mi történt vele? - Nagy meglepetésben részesült Mészáros János Elek. Egy napot töltöttünk a Csillag Születik győztesével. Elájultak Budapesttől - Óriási bulit csaptak a nyolcvanas évek sztárjai: Rick Astley, Kim Wilde és Bonnie Tyler le sem akartak jönni a színpadról. Állóháború - VV Attilát feljelentette legjobb barátja? Min vesztek össze ennyire? Megkerestük a szemben álló feleket.

Reggeli - Csak csajok 12-08-03

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

A sztárok is szenvednek az allergiától

Egy-egy allergiaszezon akár az énekesek fellépéseiket is tönkreteheti, hiszen hangjukból élnek. A tavaszi és nyári természetet így hanyagolják inkább, hiszen zsebkendő után kapkodnának, és végigtüsszögnék az egész kirándulást.

Reggeli - Csak csajok 12-05-25

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak csajok 11-11-14

A Csak csajokban kezdte a hetet a X-Faktor 2011 szombati kiesője. Bagosi Alexát terveiről faggattuk.

Csak csajok 11-10-19


szerző:
2011.10.19. 09:05
Csak csajok 11-10-19

Csak csajok: A szerdai Csak csajokban Király Lindát eljegyzéséről, a távkapcsolat előnyeiről és hátrányairól faggattuk.

Húsz perc alatt megölte a hajfesték?

Valószínűleg hajfestés végzett egy 17 éves lánnyal Nagy-Britanniában.

Október közepéig tolódhat ki az allergiaszezon

Országszerte razziát indítottak a hivatalok, és a levegőből próbálják kiszúrni, hol nem irtották a parlagfüvet.

Vakságot okozhat a kaukázusi medvetalp

Elkezdték irtani a kaukázusi medvetalpat. Ha valakinek a szemébe kerül, az meg is vakulhat tőle

Parlagfű-riadó Magyarországon


szerző:
2011.08.29. 17:00
Parlagfű-riadó Magyarországon

Hiába a parlagfű-irtások, egyre több a pollen a levegőben. Tavaly érte el a legmagasabb szintet, idén újabb rekordot dönthet.

Nehéz idők várnak az allergiásokra

Bordó, azaz a hatos skálán hármas fokozatú a riasztás az ország nagy részén a parlagfűpollen magas koncentrációja miatt.

Riasztóan nő a pollenkoncentráció

A parlagfű magas pollenkoncentrációja miatt az ország egyes részein már sötétbordó riasztás van érvényben.

Zsebkendős napok várnak az allergiásokra

A parlagfű pollenkoncentrációja alapján vörös riasztás van érvényben a délkeleti országrészben.

Harapj bele a parlagfűbe, ha allergiás vagy rá?

Csanki István, amikor Dániában dolgozott, akkor látott először boltban szárított, őrölt parlagfüvet árulni. Akkor ő már 3 éve volt allergiás a pollenjére. Elhatározta, hogy megkóstolja, de nem a zacskózott porra volt inkább kíváncsi, hanem az eredeti növényre.

Halálos veszélyt rejthet a kis fullánk

Csak perceken múlt egy kisfiú élete szerdán a káptalanfüredi strandon. A fiút megcsípte egy darázs, és emiatt allergiás sokkot kapott. Egy felmérés szerint négy anyából három nem tudja, mit kell tenni, ha gyermekét darázs csípi meg.

Rossz hír a parlagfű-allergiásoknak

Egy-másfél hét és kezdődik a parlagfű szezon, amely több százezer ember életét keseríti meg minden évben, a helyzet mégse javul.

Csak csajok 11-07-12


szerző:
2011.07.12. 09:05
Csak csajok 11-07-12

Csak csajok: A keddi Csak csajokban szó volt a gyógyító ásványokról, hogy miért érdemes az allergiás tüneteket mindenképpen kezelni, valamint arról, hogyan kell az aloe verát gondozni illetve hogyan kell a leveléből kinyerni azt a folyadékot, amivel a napégést is kezelhetjük.

Szedi áldozatait a szénanátha


szerző:
2011.07.07. 18:21
Szedi áldozatait a szénanátha

Már minden negyedik felsőtagozatos iskolás érzékeny a parlagfű pollenjére.

Fókusz 11-06-09


szerző:
2011.06.09. 20:40
Fókusz 11-06-09

Fókusz: Jerzy új utakon? A Való Világ második helyezettje a villát elhagyva legénylakásba költözött, és állítja örökre elfelejtette Gigit. Tizenhat évig bújkált a börtönbüntetés elől, Csaba a Fókuszban vállalva arcát, és megdöbbentő történetét, a nyilvánosság elé áll! A hátborzongató interjú után allergiás hírességek, István Dani, Dukai Regina, és Dammak Jázmin tünetei és praktikái.

Diadalt arattak az allergia fölött a sztárok

Ahogy teljes erőből beüt az allergiaszezon, tízezrek élete válik szinte elviselhetetlenné. A szépséges Dammak Jázmin és István Dani is szorongva próbál felkészülni az újabb és újabb tünetekre. Ők is képesek mindenféle praktikát kipróbálni, hogy jobban legyenek.

Növényekkel gyógyítanák a szénanáthát

Klinikai kutatásokkal bizonyították, hogy a növényi kivonatokkal hatékonyan lehet enyhíteni az allergiás tüneteket.

Már most tüsszöghetnek az allergiások

Évről évre egyre több az allergiás Magyarországon. A most induló pollenszezon 200 ezer embert érint.

Egymillióan nem tudnak krónikus betegségükről

Magyarországon a 15 év felettiek több mint 40 százaléka szenved valamilyen krónikus kórtól.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való