KERESÉS search-close

alagút

37 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "alagút"

Ilyen lenne Elon Musk városok alatti alagútja

Egy új technológia meg fogja oldani a közlekedési dugókat, legalábbis ezt ígéri Elon Musk milliárdos üzletember. Elképzelése szerint a városok alatt futó alagutak hálózata, és az ezekben közlekedő önműködő autók jelenthetnek megoldást. Bár azt ő sem gondolja, hogy ez a következő években valósággá válhat, de az első kísérleti alagút átadását nagy érdeklődés övezte.

 

EXKLUZÍV: egy utas felvételei a metróalagútban gyaloglásról

A felvételt az egyik metróban rekedt utas készítette, mikor ki kellett gyalogolniuk az alagútból. Az eset azután történt, hogy szombaton valaki paprikasprayt fújt be az egyik kocsiba, és erre egy másik utas meghúzta a kéziféket. A szerelvény leállt az alagútban két megálló között...
 

Elfogták a metróban gázspray-t fújó férfit!

A térfigyelő kamerák felvételei segítségével azonosították. Az eset miatt szombaton többen rosszul lettek, és egy időre le is állt a kettes metró. Kiderült, hogy a férfi a Keleti Pályaudvarnál, a peronon szokott hegedülni. Összeveszett valakivel, aki beugrott a metrókocsiba, ő pedig utána fújt paprikaspay-vel. Egyik nézőnk felvételt készített arról, mi történt, miután valaki meghúzta a vészféket és a szerelvény két megálló között leállt. Részletesen is elmesélte, mi történt a metrószerelvényben.

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

A FÖLD ALATT: Lementünk a metróalagútba

Mutatjuk, mit láthatott az az ember, aki leszökött és beszaladt a metró-alagútba. Stábunk korábban forgathatott a föld alatt.

Éjjeli séta a metró alagútban

Éjfél utáni séta a budapesti metróalagútban! Idén ötven éves a Budapesti Közlekedési Vállalat, ebből az alaklomból szerveztek látogatást a mélybe.

 

A széf helyett a WC-t fúrták meg

Bosszantó hiba miatt hiúsult meg egy gondosan előkészített bankrablás Chilében: a rablók hónapokig dolgozhattak azon az alagúton, amelynek a széfhez kellett volna vezetnie. Valamit azonban elszámoltak - az alagút ugyanis a bank WC-jéhez vitt. Szembesülve tévedésükkel, jobb híján visszamásztak, művüket a meglepett alkalmazottak fedezték fel.

Bontani kell az alagút miatt a Kossuth téren

Ismét felbontják a Kossuth teret, hogy megépülhessen a Parlamentet a volt MTESZ székházzal összekötő alagút - tudta meg az Index. A hetvenes években épült irodaházat lebontják, és újat építenek helyette. Ott lesz majd az Országgyűlés Hivatala. Az Index úgy tudja, az alagút azért kell, hogy a dolgozók könnyebben közlekedhessenek a két épület között, és akár meg is szüntethetik a Parlament környékén a földfelszíni beléptetést. Hogy mindez mennyibe kerül, nem lehet tudni. AZ Együtt szerint az alagút építése felesleges pénzszórás.

Alagutat építenek a Parlamenthez

Alagúttal kötik össze a Parlamentet és az Országgyűlés Hivatalának új irodaházát. Ez derül ki egy most megjelent kormányrendeletből. Hogy mindez mennyibe kerül majd, egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, hogy néz majd ki az új épület. Csak annyi biztos, hogy a most üresen álló, 1972-ben átadott irodaházat lebontják. Az Együtt szerint túl sokba kerül az embereknek a kormányzati költözködés. A párt úgy látja: a miniszterelnökség Várba költözésével épp elég hely lenne irodistáknak a Parlamentben - nincs szükség új épületre.

Menekülés az alagútból

Eső miatt kerültek csapdába autósok Kínában. Elképesztő gyorsasággal árasztott el egy alagutat a víz - és mindezt a biztonsági kamerák felvették. Végül kötelekkel, létrával mind a 44 alagútban ragadt embert kimentették. Csak egyikük sérült meg.

Magyar Csalagút valahol a Duna alatt

Száraz lábbal átkelni a Dunán, ha nem is az emberiség régi álma, mindenesetre évszázadokon át lehetetlen volt. Van azonban egy titkos alagút, ahol ez lehetséges.

Újabb nehezítés a fővárosban közlekedőknek

Nem jár a szentendrei HÉV sem, mert omlik az alagút egy szakaszon. A budai fonódó villamoshálózat kivitelezője csütörtökön vette észre, hogy berepedt a mennyezet, és kisebb darabok leváltak róla. Ezért a BKK leállíttatta a HÉV közlekedést az érintett szakaszon és ott pótlóbuszok járnak, várhatóan egy hétig. Nem kis bosszúságot okozva ezzel a tömegközlekedőknek. A BKK azt mondja, ezeket az elemeket egyébként is cserélni akarták.

Futás a 3 kilométeres alagútban


szerző:
2015.02.28. 19:00
Futás a 3 kilométeres alagútban

Föld alatti futóversenyt tartottak a kőbányai sörgyár alagútrendszerében. A pálya igazi kuriózum a futás szerelmeseinek. A szervezők különlegességekkel is készültek. Néhány pincetermet hátborzongató fényekkel és ijesztő tárgyakkal szereltek fel. A sörgyári futásra 1500-an jelentkeztek.

Rendszám nélkül járt a luxusautóval

Csak pár kilométert ment volna rendszám nélkül, hogy a rajongók lefotózhassák a luxusautót. Ezt válaszolta Híradónk kérdésére az a Budapesten élő dúsgazdag kanadai üzletember, aki csütörtökön este karambolozott 45 millió forintot érő versenyautójával a Budai Vár alatti alagútban.

Előzetes: A rajongóknak akart kedvezni

A sportkocsirajongók kedvéért autózgatott Budapesten rendszám nélkül - ezt mondta annak a 45 millió forintot érő luxusatónak a tulajdonosa, aki 2 napja okozott balesetet Budán az alagútban. A Budapesten élő dúsgazdag kanadai üzletember híradónkkal azt közölte, hogy csak rövid útra indult, hogy a rajongók lefotózhassák a kocsit. Részletek 6-kor az RTL-Híradóban!

45 milliós luxusautó balesete az alagútban

A kocsi eleje rommá tört, állítólag egy motoros miatt. Legalábbis ezt írta közösségi oldalán a kocsi kanadai tulajdonosa. Ebből az autóból állítólag mindössze egy darab van az országban.

Fókusz Plusz 11-10-22


szerző:
2011.10.22. 19:30
Fókusz Plusz 11-10-22

Fókusz Plusz: Szellemek nyomában - Kísértettúra a legszebb és legromosabb magyarországi kastélyokban. Főúri luxus egykor és ma. Ép testben ép lélek - Sportolók, akik a sokadik ikszen túl kezdtek futni, úszni, kerékpározni. Még a fiatalokat is lekörözik.

Összeütközött két metrószerelvény Kínában

Egymásba rohant a sanghaji metró két szerelvénye, a balesetben legalább 262 utas sérült meg.

Rossz állapotban az M6-os egyik alagútja

Repedéseket találtak az M6-os autópálya egyik alagútjának falán. Emiatt pénteken napközben lezárták az összes alagutat, és mindegyiket átvizsgálták.

Fókusz 11-01-26


szerző:
2011.01.26. 20:45
Fókusz 11-01-26

Fókusz: Villalakók, akik szörnyű titkokat őriznek! Volt, aki nemi erőszak vagy a lakásmaffia áldozata lett, akit elhagyott az édesanyja vagy intézetben nevelkedett. Először beszéltek lelki sérüléseikről, amelyeket soha nem fognak elfelejteni. Ahol még sosem járt a kameránk! Tudták, hogy a Parlament alatt egyedülálló alagútrendszer húzódik? Egy eddig nem látott építészeti bravúr, ahol tetten érhető a gravitáció csodája.

A föld alól érkeztek a bankrablók

Alagúton át raboltak ki egy bankot az argentin fővárosban. A tolvajok a szomszédos épületből ásták ki a 30 méteres járatot a pénzintézethez.

Nyitott ajtóval hasított a metró

A Ferenc körúti megállóból úgy indult el a metró, hogy nyitva maradt az egyik ajtó. Senkinek nem lett baja.

57 kilométeres a leghosszabb alagút

A svájci Gotthárd-alagútban a tervek szerint 7 év múlva járnak majd vonatok.

Chilei bánya: elkészült a mentőjárat

Elkészült az az alagút, amelyen át felszínre hozhatják a 700 méteres mélységében rekedt chilei bányászokat.

Tehéncsorda blokkolta az alagutat


szerző:
2010.09.26. 14:56
Tehéncsorda blokkolta az alagutat

Szlovákiában tehenek zavarták meg az ország legnagyobb közúti alagútjának forgalmát.

Telefonáltak a mélyben rekedt bányászok

A bányaomlás óta először beszélhetett családjával a 33 chilei bányász.

60 kiló fűvel sétált be a föld alá

Egy csempészek által használt, kiterjedt alagútrendszert találtak az amerikai hatóságok az Egyesült Államok és Mexikó között.

Fény a 4-es metróalagút végén

Befejeződött a metró déli alagútjának építése, amit pár héten belül követ az északi fúrópajzs.

Megsérült a 2-es metró alagútja

Nem kell leállítani a forgalmat a 2-es metró vonalán, csak sebességkorlátozásra kell számítani.

Föld alatti alagúton raboltak


szerző:
2009.12.08. 21:26
Föld alatti alagúton raboltak

Öt férfit és egy nőt tartóztattak le Brazíliában. A rablók alagutat ástak egy cég telephelyére és kirabolták.

Csempészalagutat lepleztek le


szerző:
2009.12.04. 15:09
Csempészalagutat lepleztek le

Csempészéshez készült alagutat lepleztek le a rendőrök Mexikó és az USA határánál.

Áttörték az ország leghosszabb alagútját

A munkálatok alatt mintegy 600 000 köbméter földet fejtettek ki.

A második fúrópajzs is átért Pestre

Az alagútépítést 2010 közepére szeretnék befejezni, ettől függ majd az is, mikorra készül el a 4-es metró.

Átmeneti útlezárás a Mont Blanc alagútban

Rövid időre lezárták hétfőn délelőtt az olasz hatóságok a Mont Blanc alagutat.

Súlyos baleset a tenger mélyén


szerző:
2009.06.29. 15:58

Metróalagútba szaladt egy ember


szerző:
2009.06.16. 11:23

Nyílt nap a 4-es metróban


szerző:
2009.05.20. 17:35
Nyílt nap a 4-es metróban

A több mint ezer vendég idegenvezetővel nézhette meg a metróalagutat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való