KERESÉS search-close

agglomeráció

9 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "agglomeráció"

GIGADUGÓ: Egy óráig is tarthatnak a néhány perces utak

Ez az, amit talán egyetlen sofőr sem szeretne látni. Azt, hogy nem látja a sor elejét. Pedig az elmúlt napokban, gyakran több kilométeres dugókban kénytelen várakozni, akik az M0-ás autóút, déli szakaszánál közlekednek.  A drónnal készült felvételeken látható, hogyan torlódik a forgalom az M0-áson és a csatlakozó utakon.

Budapest vs Pest megye


szerző:
2016.01.27. 00:05
Budapest vs Pest megye

A főváros helyett az állam fogja fizetni a Budapest környéki települések, ez az agglomeráció, és a főváros közötti közlekedést. Ez mivel járhat?
 

Budapest jövője


szerző:
2016.01.26. 13:43
Budapest jövője

Két év múlva nincs uniós pénz, mert Pest megyét leválasztják és a főváros önmagában túl gazdag. Az önálló Pest megye szegény régió, sokat nyerhet és így kelet-magyarországi uniós pénzeket is elszívhat. És: mi lesz a milliókat érintő agglomerációs közlekedéssel, amelyet az állam fizet, de a BKV-n kívül bevonja a MÁV-ot és a Volánt is.

Átveszik az agglomerációs közlekedést

Átveszi az állam az agglomerációs közlekedés finanszírozását a kormánytól, ezt Lázár János jelentette be, hozzátéve, hogy készen állnak a HÉV-ek üzemeltetésére is. A miniszter mindezt úgy értékelte, megegyeztek a fővárossal.

Tarlós: hátamba vágták a kést


szerző:
2016.01.08. 18:50
Tarlós: hátamba vágták a kést

Február 17-ig biztosan járnak az agglomerációba a HÉV-ek és a buszok, de utána ez már nem a főváros dolga lesz. Ezt mondta Tarlós István, aki pénteken azt is bejelentette, hogy korábbi elhatározásán változtatva, lehet, hogy elindul 2019-ben a főpolgármesteri tisztségért.

Az agglomerációnak nincs elég pénze

A Budapest környéki településeknek nincs pénzük arra, hogy átvállalják az agglomerációba közlekedő buszok és HÉV-ek költségeit. Több polgármester is azt mondta Híradónknak, az államnak kellene kifizetnie a költségeket. Ha nem, akkor naponta négyszázezer ember közlekedése kerül veszélybe, hiszen a főváros nem akarja állni a költségeket.

Nem egyezett meg Orbán és Tarlós

Nincs megegyezés, egyelőre nem lehet tudni, hogy a jövőben ki fizeti a Budapest körüli települések tömegközlekedését. Jelenleg a BKV 5 HÉV és 26 buszjáratot közlekedtet, de a főpolgármester szerint megegyeztek Orbán Viktorral, hogy a feladat ellátása jövőben az állam és a kistelepülések dolga lesz. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium viszont az RTL Híradóval azt közölte, a hatályos jogszabályok szerint 2022-ig a főváros szervezi az agglomerációs közlekedést.

Örülnek az óbudaiak a fizetős parkolásnak

Óbuda belső részein mostantól fizetni kell ott is, ahol eddig ingyen lehetett parkolni. Az önkormányzat szerint azért van erre szükség, mert az agglomerációból érkezők egész napra ott teszik le autójukat, és elfoglalják az ott élők helyét.

BKV helyett Volán Budapest környékére?

Mindent megtesz a BKV, hogy az agglomerációban lévő települések ne bontsák fel a szerződéseket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való