KERESÉS search-close

adományok

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "adományok"

Pokolból a mennybe: rengeteg pénz gyűlt össze a 9 gyerekes családnak

4 hét alatt nagyot fordult a világ azzal a 9 gyerekes családdal, akiket egy hónapja mutattunk be a Házon kívülben. Akkor épp kilakoltatás előtt álltak, fogalmuk se volt, hogy mi lesz velük, és semmi jóra nem számítottak. Aztán minden megváltozott: Szalai Kriszta színésznő gyűjtést indított, és a család  problémája hipp-hopp megoldódott. Lesz új házuk, szabadulnak az adósságtól, sőt, az adományokból egy másik családot is segíteni fognak. Velük voltunk a múlt héten, hogy megmutassuk, hogyan élték meg a változást.

Hol vannak a kórházakban alvó szülőknek ajándékozott adomány-ágyak?

Földön, összetolt sámlikon vagy egy kabáton nyomorogva alszanak a szülők egyes kórházakban gyerekük mellett. Civilek ezért gyűjteni kezdtek ágyakra, és több százat adományoztak kórházaknak. Kérdés, miért van olyan kórház, ahol elfogadták ugyan az adományokat, de sose adták oda a szülőknek. Az volt-e a baj, hogy civilektől jött az ajándék, vagy valami más?

Több mint 30 kilónyi adományt gyűjtöttek a kórháznak

Több mint harminc kilónyi törlőkendőt, fürdetőt, pelenkát és babaruhát gyűjtött össze egy család a veszprémi kórház gyermek centrumának. Így szerették volna megköszönni a dolgozóknak, amit koraszülött kisfiukért tettek. Egy hónappal ezelőtt a Híradóban is beszámoltunk a kezdeményezésről, azóta szinte özönlenek a felajánlások. Az adományokat vasárnap adták át a koraszülött osztálynak.

Egész évben jól jön, amit a Fókusz karácsonykor gyűjtött

A szegényekért, az elmaradott térségekben a mindennapokért küzdőkért, a betegség vagy más miatt bajba kerültekért 2018-ban is százezrek fogtak össze. Ők azért adományoztak az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy esélyt kaphassanak az esélytelenek. A segélyszervezet nem csak karácsonykor, hanem egész évben gyűjt. Ráadásul az év végén beérkező adományok 10 százalékát használják csak fel az ünnepi időszakban, 90 százalék az egész éves munkájukat segíti.

ADOMÁNYOK: Folyamatosan érkeznek a felajánlások a diákoknak

Fél nap alatt 5 millió forintot adakoztak az emberek a leégett kollégium volt diákjainak. Adományinfok a cikkben!

FELAJÁNLÁSOK: Érkeznek az adományok a diákoknak

Fél nap alatt 5 millió forintot adakoztak az emberek a leégett kollégium lakóinak.

Állatok karácsonya Győrben

A győri állatok már most karácsonyoznak. Több tonna adományt gyűjtöttek kutyáknak, macskáknak a hétvégén a helyi állatmenhelyen. Volt, aki sétáltatott, vagy épp csak szeretgette az állatokat. Ahogy a karácsony előtti időszakban minden évben, most sem lehet örök befogadni, mivel az ajándékba szánt kutyák, macskák nagy része visszakerül a menhelyre.

„Idén többen adományoznak”

Tartós élelmiszereket és édességet gyűjt a Magyar Élelmiszerbank több mint 200 hipermarketben vasárnap estig. Az egyesület már a karácsonyi élelmiszercsomagokhoz kéri az adományokat, ezekből várhatóan idén is több tízezer családot tudnak támogatni. Az élelmiszerbank munkatársai azt mondják, idén jóval többen adományoznak, mint korábban.

Használhatatlan adományok

Megdöbbentő adományok. Ruhák közé csomagolt házi kolbász, kerék nélküli dömper, és szaloncukorral körberakott kutyapiszokkal beszennyezett kiscipő – ilyen felajánlásokat is kaptak a Csongrád Megyei Vöröskereszt munkatársai. Azt mondják, azért szerencsére nem ezek a jellemzőek. Elindult a karácsonyi gyűjtés, ezért azt kérik, mindenki csak olyan dolgot adományozzon, amilyet maga is szívesen kapna.

 

Állatok karácsonya a menhelyen

Van, aki sétálni vitte a gazdira váró kutyákat, más tápot ajándékozott nekik. Így karácsonyoztak a kutyák és a macskák az egyik győri állatmenhelyen a hétvégén. Több tonna adományt adtak össze az állatbarátok. Még kutyaházakat is felajánlottak.

Gyorsan kiürülnek az ételdobozok

Egy óra alatt kiürülnek az ételdobozok Győrben. A városban jelenleg három helyen vihetnek az adományként kirakott ételekből a rászorulók. A tapasztalatok szerint nem csak hajléktalanok keresik fel az ételdobozokat, hanem olyanok is, akiknek nehéz előteremteni a napi betevőt. A ládákba bárki tehet nem romlandó ételt.

Nem haladnak a helyreállítással

Hetekkel a júniusi jégverés után sok házon még mindig nincs tető a Borsod megyei Megyaszón. A helyreállítás lassan halad, mert a legtöbb családnak nem volt biztosítása. Több szervezet is felajánlotta a segítségét, de eddig csak kisebb adományok érkeztek.

Sokan adományoztak, hogy legyen kézfertőtlenítő a kórházakban

Több százan adományoztak pénzt, hogy kézfertőtlenítőt kapjanak a kórházak. A kampányt a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete indította, mert szerintük nincs elég fertőtlenítő a kórházi osztályok többségén. A betegek szavazati alapján két budapesti intézménynek segítenek. Kórházi fertőzés miatt Magyarországon évente több ezren halnak meg, pedig ezek többsége megelőzhető lenne.

Fókusz 2016-12-30


szerző:
2016.12.30. 18:45

Fókusz 2016-12-23


szerző:
2016.12.23. 19:00

Házon kívül 2016-12-21


szerző:
2016.12.21. 22:40
Újra együtt lehet a család

A Híradó nézőinek is köszönhetően ismét együtt lehet az a gyömörei család, amelyiknek a háza október elején elektromos tűz miatt lett lakhatatlan. Az édesapa akkor sírva mesélte, attól fél, hogy elveszik tőlük a gyerekeket, ha nincs hol lakniuk. Az édesanya két pici gyerekükkel nemrég költözhetett vissza otthonukba jó szándékú embereknek köszönhetően. Miután Híradónkban is beszámoltunk a tűz miatt kilátástalan helyzetbe került családról, volt, aki felajánlotta, hogy kifizeti a felújítás költségeit, mások pedig ruhákat, bútorokat és játékokat adományoztak.

Halálos gázolás: sokan segítenek

Rengeteg adományt kapott az győrszemerei család. A gyerekek a múlt héten vesztették el édesanyjukat, akit elütött egy amerikai katona. Az asszony ikrekkel volt terhes, de sem az ő, sem a gyerekek életét nem tudták megmenteni. Miután Híradónkban is többször beszámoltunk a család tragédiájáról, sokan összefogtak, hogy segítsék a 6 gyerekkel egyedül maradt apát.

Adományok mellett is éhezhetnek


szerző:
2015.12.08. 18:25
Adományok mellett is éhezhetnek

Az adománygyűjtések ellenére is éhezhetnek családok a téli szünet alatt a Gyermekétkeztetési Alapítvány igazgatója szerint. Megyeri István Híradónknak azt mondta, sok helyre nem jut adomány, és nem is elég két hétre.

Tíz nap munkáért közel félmillió forintot kapott

10 nap munkáért kapott több mint 450 ezer forintot tavaly az állami Szerencsejáték egyik cégének vezetőjeként Zsiga Marcell. Ő az a volt fideszes képviselő, aki 2012-ben azt mondta: meg lehet élni havi 47 ezer forintból. A Zsiga által vezetett társaság adományokat ítél oda, egy friss kimutatás szerint több esetben fideszes politikushoz köthető céget támogattak. Az LMP szerint a Fidesz kifizetőhelyként használja a Szerencsejáték Zrt.-t. A cég és Zsiga Marcell nem nyilatkozott.

Ételadományokra vadásznak Szegeden

Néhány ember viszi el a sokaknak szánt ételadományokat a szegedi rókusi templomnál, ezt mondta a plébános híradónknak. A pécsi ételadomány doboz mintájára, Szegeden is bármikor vehetnek ki ételt a rászorulók egy nyitott dobozból. A plébános szerint viszont az összes betett ételt egy-két család viszi el.

Torokszorító riport Etiópiából


szerző:
2012.03.29. 20:05
Torokszorító riport Etiópiából

Etiópiában 16 év az átlagéletkor, a lakosság nagy része HIV-fertőzött. Egy lelkes magyar csapat elhatározta, mindent megtesz a megmentésükért.

Elzárták az adományokat Felsőzsolcán

Hegyekben állnak az adományok, de rászorulók nem kapnak belőlük, amíg az önkormányzati csoport nem ülésezik.

Kerületek is gyűjtik az adományokat

A főváros II. és V. kerülete is gyűjti az adományokat az árvízkárosultaknak, a krisnahívők ételt osztanak.

Csak reggel léphettek akcióba a rendőrök

A rendőrök segíteni mentek, de sokáig nem tudtak munkához látni, csak szombat reggel. Önkénteseket még mindig várnak a vízzel küzdő településekre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való