KERESÉS search-close

adománygyűjtés

56 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "adománygyűjtés"

Hat gyerekkel maradt egyedül az édesapa

Hat gyereke ad neki erőt a mindennapokhoz - ezt mondta Híradónknak az a nyárlőrinci apa, akinek rákban halt meg a felesége néhány hete. Az asszony évek óta súlyos beteg volt. Férje egyedül maradt a gyerekekkel. Rokonaik és barátaik most adománygyűjtésbe kezdtek: pénzzel, ruhákkal és tartós élelmiszerekkel is segítik a családot.

BARABÁS ÉVI: támogassuk együtt a Bátor Tábort!

Gyereknapi adománygyűjtő műsorunkkal a legbátrabbaknak szeretnénk segíteni! Azoknak a gyerekeknek, akik súlyos betegséggel harcolnak. Támogassa Ön is két gombóc fagyi árával a Bátor tábor működését: küldje sms-ben a 02-es kódot a 13600-ra, vagy hívja a 13600-as számot és üsse be a 02-es kódot. Ez bruttó 500 forint támogatást jelent!

 

Fekete-fehér portré adományért cserébe

Portré adományért cserébe. "1000 szív a Démétér házért" néven indított adománygyűjtést egy szombathelyi fotós. Bárkiről készít egy fekete-fehér portrét, aki cserébe valamilyen összeget felajánl a budapesti Szent László Kórházban működő Démétér Háznak. Ott csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek utógondozását végzik, így a kicsik és szülők együtt lehetnek a nehéz időkben. Két hét alatt már 850-nél is többen adakoztak, a segítők száma pedig napról napra nő.

57 millió forint gyűlt össze RTL Klub és az Ökumenikusok közös adománygyűjtésén

Összesen 57 millió forint gyűlt össze az RTL és az Ökumenikus Segélyszervezet közös adománygyűjtésén. A Fókusz Plusz szombati különkiadásában a 1353-as adományvonalra Önöknek köszönhetően 47 millió forint értékű pénzadomány érkezett, amit az RTL Magyarország az idén is 10 millió forinttal egészít ki.

Kastélyosdombón minden család megkapja az esélyt az újrakezdéshez!

Molnár Sándor kálváriája 8 éve kezdődött, amikor kiderült, hogy súlyos tüdőbeteg. Családjával elszegényedett, míg végül Kastélyosdombóra került a családok átmeneti otthonába. A sok megpróbáltatás ellenére a Molnár család élete karácsony előtt hatalmas fordulatot vett, egy úgynevezett sorsfordító házba költözhettek.

Évente 40 ezer segélykérés érkezik az Ökumenikusokhoz

Irma néni évtizedeken keresztül bábaként segített az édesanyáknak. Azt mondja, most rászorulóként ő kapja vissza azt a szeretetet, amelyet ő adott annak idején az anyukáknak. Az Ökumenikus Segélyszervezet egy halom fával ajándékozta meg az asszonyt, az akcióban Nagy Ervin kislányával, Lolával segédkezett.

Adománygyűjtés Barabás Évivel és Tokár Tomival

Barabás Évi és Tokár Tomi szombat este együtt állnak majd kamera elé. A rendhagyó Fókusz adásban - sztárokkal karöltve- buzdítják majd a nézőket arra, hogy tárcsázzák az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonalát és legalább 250 Forinttal segítsék a "szeretet.éhség." Országos Adventi Pénzadománygyűjtést. Már hívható a 1353!

NAGY ERVIN: „Próbálják kiölni az emberekből a jóérzést”

1353 darab mézeskalácsszívet készített több ismert ember, hogy felhívja a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben hívható adományvonalának telefonszámára. Aki ezt tárcsázza, 250 forinttal járul hozzá a gyűjtéshez. Tavaly majdnem 400 ezren tették meg. Nagy Ervin már évek óta a segélyszervezet önkéntese. Azt mondja, manapság különösen fontos, hogy aki csak tud, segítsen a rászorulókon.

Madonna úgy ünnepli 60. születésnapját, ahogy senki más!

Augusztus 16-án Madonna betölti a hatvanat - mikor rohant el így az idő? Egy biztos: rajta ez nem látszik!

Örömöt visznek oda, ahol erre nagy szükség van

Most először mutathatjuk meg, hogy mi történik a kórházban, ahol hónapig a négy fal között élnek a betegséggel küzdő kicsik és a gyógyulásban reménykedő szülők. A Bátor Tábor GO! programja 2 éve működik, önkéntesek külön képzés után örömöt, jókedvet, mosolyt visznek oda, ahol erre a legnagyobb szükség van.

Bemutatjuk a Bátor Tábort

Daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek ide nem ritkán sokévi kórházi kezelés, sok fájdalom meg félelem után. A tábor lényege az élményterápia!

Bátor Tábor – tesóval!

A gyermekkorban diagnosztizált súlyos vagy krónikus megbetegedések az egész család életét gyökeresen megváltoztatják, a szörnyű diagnózis nem csak a beteg gyerekek életére nyomja rá a bélyegét, hanem a testvérére is. A tábor a tesókat is segíti.

SZERVÉT TIBOR: a Bátor Táborról

„Az ember egyik legnagyobb félelme, hogy a gyerekkel ne legyen baj! És ezzel egy másfajta humanizmus keretei között foglalkozni, ez egy egészen különleges dolog.”

A Fókusz Plusz ötödik alkalommal gyűjt a Bátor Tábornak

A Fókusz rendszeresen gyűjtést szervez: karácsonykor az Ökumenikus Segélyszervezetnek, gyereknap alkalmából pedig a Bátor Tábornak. A szombati Fókusz Plusz adásában ismét arra bíztatják a nézőket, hogy segítsenek. Barabás Évi mesélt egy kicsit a fontos adománygyűjtő adásról és a táborról is.

Ismét adománygyűjtő különkiadással jelentkezik a Fókusz

December 28-án, azaz csütörtökön 18:45 perctől a Fókusz bemutatja, hogy az Ökumenikus Segélyszervezethez érkező pénzadomány hogyan válik valódi segítséggé és kiderül az is, hogy a tavalyi felajánlásoknak köszönhetően hogyan kaptak esélyt az esélytelenek, otthont az otthontalanok és ételt az éhezők. A Fókusz adománygyűjtő adása alatt idén is lehet segíteni a rászorulókon, a 1353-as számon.   

 

JÓZAN LÁSZLÓ: „Ha tudsz, akkor segíts!”

Józan László maga is egy aprócska, szegény faluból származik. A Barátok közt színésze is megtapasztalta már a nélkülözést, ezért is tekinti szívügyének, hogy most ő segíthessen másokon.

Ismét segédkeznek a sztárok az adventi adománygyűjtésben

Szívecskés, mosolygós, vagy éppen karácsonyi – nincs két egyforma mézeskalács, viszont egy dolog közös bennünk – nemes célra készültek. Hírességek, sportolók, színészek és énekesek ragadtak cukormázat, hogy elindítsák az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Adventi adománygyűjtő akcióját.

 

Indul a Nagy sütés!


szerző:
2017.11.16. 07:54
Indul a Nagy sütés!

Óriási mézeskalácsszív-sütési akcióval készül adventi adománygyűjtésére az Ökomenikus Segélyszervezet. Pénteken olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek és műsorvezetők segítségével 1353 darab mézeskalácsszívet készítenek majd az önkéntesek.

Segíts új életet kezdeni az izomsorvadással küzdő Milánnak

Milán egy tizenhárom éves ritka izomsorvadással küzdő fiú, akinek 2014 óta lélegeztető gépre van szüksége az életben maradáshoz. A kerekesszékes fiú legnagyobb álma az, hogy újra iskolába járhasson, ugyanis programozó akar lenni.

Bátor Tábor adománygyűjtés: 4 millió 200 ezer Ft az adás végéig!

A 13600-as szám továbbra is él, a Bátor tábort a 02-es kód elküldésével támogathatják! A Fókusz Plusz adománygyűjtő adásának végéig 4 millió 200 ezer forintot ajánlottak fel nézőink a Bátor Tábornak. A hétfői Fókuszban beszámolunk róla, hogy a hétvége alatt még mennyi adomány érkezett.

Gyermekeknek gyűjt adományt a szombati Fókusz Plusz

Gyereknapi különkiadással jelentkezik szombat este 18.55-től a Fókusz Plusz: bemutatja a Bátor Tábort, amelynek egyébként egész héten adományokat is gyűjtött. A szombati élő adásban – ahol ugyancsak lehet még felajánlásokat tenni – pedig kiderül, hogy összesen mekkora összegű adomány gyűlt össze idén.

A Bátor Tábor lakóinak gyűjt a Fókusz Plusz

Május 27-én adománygyűjtő különkiadással jelentkezik a Fókusz Plusz. A rákos betegséggel küzdő gyerekek életét szebbé varázsoló Bátor Tábornak segítünk. Ha Önök is szeretnének segíteni, akkor azt megtehetik:
SMS-ben: Küldje el a 02-es kódot a 13600-ra! (bruttó 250 ft) Telefonon: Hívja a 13600-at, majd üsse be a 02-es kódot (bruttó 250 ft) Bankkártyával: www.batortabor.hu

Fókusz 2017-01-09


szerző:
2017.01.09. 18:55

Fókusz 2016-12-30


szerző:
2016.12.30. 18:45

Fókusz 2016-12-29


szerző:
2016.12.29. 18:45
Egész évben szükség van a segítségre

Ma Magyarországon száztízezer gyerek él olyan háztartásban, ahol nincs fürdőszoba, százötvenezer olyanban, ahol nincs WC, kétszázezer pedig olyanban, ahol nincs elektromos áram. Vannak olyan gyerekek, akik soha életükben nem ettek még narancsot vagy banánt. És ez csak egy kicsiny része a rászorulóknak.

Kutyák mikulásruhában


szerző:
2016.12.25. 18:46
Kutyák mikulásruhában

Még a kutyák is mikulás-ruhában futkároznak annál a borsosgyőri családnál, ahol évek óta adományokat gyűjtenek állatvédő egyesületeknek. Nemcsak adakozni mennek hozzájuk, hanem a karácsonyi díszítést is megcsodálják a látogatók. A házat és a kertet több ezer égő díszíti, ezek pedig zenére villognak.

Az RTL Magyarország sztárjai az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtési videóklipjében

Barabás Éva, Dombóvári István, Fördős Zé, Gál Petra, Istenes Bence, Jáksó László, Kovács Dóri, Lilu, Nádai Anikó – az RTL Magyarország sztárjai is csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtési akciójához: hátrányos helyzetű gyermekek egy napját élményekkel tették felejthetetlenné. Az erről szóló videoklippel pedig minél több embert szeretnének arra sarkallni, hogy ha tehetik, csatlakozzanak az ünnepi összefogáshoz.

RTL-es sztárok az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtési videóklipjében

Barabás Éva, Dombóvári István, Fördős Zé, Gál Petra, Istenes Bence, Jáksó László, Kovács Dóri, Lilu, Nádai Anikó – az RTL Magyarország sztárjai is csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet adománygyűjtési akciójához: hátrányos helyzetű gyermekek egy napját élményekkel tették felejthetetlenné. Az erről szóló videoklippel pedig minél több embert szeretnének arra sarkallni, hogy ha tehetik, csatlakozzanak az ünnepi összefogáshoz.

Fókusz 2016-12-22


szerző:
2016.12.22. 19:00
Rendkívüli adománygyűjtő adással jelentkezik a Fókusz!

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén 21. alkalommal indította el Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. Az RTL Klub idén is december 28-án jelentkezik egy speciális Fókusz különkiadással, melynek segítségével pénzt gyűjtenek a rászorulóknak.

CSALÁDON BELÜLI ERŐSZAK: Megrendítő darab egy nemes célért

A Soha senkinek egy ifjúsági darab, amely a családon belüli erőszakról szól. Egy nagyapa kikezd az unokájával, a darabban azonban ő nem szerepel, az előadást két nő játssza. A színdarabot minél több iskolába szeretnék elvinni az alkotók, elsősorban olyan helyekre, ahol érdemes lenne ezekről beszélni, de nincs egy fillér se rá. Hogy az álom megvalósulhasson, közösségi finanszírozással szeretnének pénzt gyűjteni.

Fókusz Plusz 2016-05-28


szerző:
2016.05.28. 18:55
Gyerekek, akik álmukban is védekeznek

Álmában is hadonászott a kezével, hogy megvédje saját testvérét, ébren ugyanis már többször kellett védekeznie a családban - ilyen esetekkel is találkoznak az Ökumenikus Segélyszervezet szakemberei gyerekfoglalkozásaikon. Éppen ezért a bántalmazott gyerekekre fókuszálnak a legújabb adománygyűjtő kampányukban. Arra gyűjtenek, hogy minél több speciális tábort, programot, korrepetálást rendezhessenek a lelki traumák feldolgozásáért.

Az adományokat is ellopta a tolvaj

Négygyerekes családnak gyűjtött adományt, mindent elloptak tőle. A győri Segítő Ház vezetőjét rabolták ki, házának udvaráról biciklit, bőröndöt, és 12 üveg sört is elvitt a tolvaj. Az ellopott kerékpárról az asszony feltett egy fotót közösségi oldalára. Egy órán belül jelentkezett valaki, aki az egyik internetes oldalon addigra meg is vette ötezer forintért.

Házhoz mennek az adományokért


szerző:
2016.01.31. 18:22
Házhoz mennek az adományokért

Házhoz mennek a felajánlott ruhákért, cipőkért és takarókért az Adománytaxisok. A szervezők szerint sokan adományoznának, de az embereknek sokszor nincs elég idejük, vagy nem tudják, hova vigyék a feleslegessé vált dolgokat. Az Adománytaxisok ebben segítenek. Aki előre bejelentkezik, attól elhozzák a dolgokat, és eljuttatják oda, ahol szükség van rájuk.

Őszi szünetben nélkülöző gyerekeket segítenek

Az őszi szünet alatt nélkülöző gyerekeknek szerveznek ételgyűjtést civilek Debrecenben. Konzerveket, lisztet, cukrot, rizst várnak. A felajánlott élelmiszereket jövő csütörtökön osztják szét a rászorulók között. Szerintük akár 900 gyerek is éhezhet a városban, mert sok családnak nehézséget okoz, hogy főtt ételt adjanak nekik, amikor nincs iskola. Az adománygyűjtést az önkormányzat is támogatja.

Adományokból segítik az iskolakezdést

Ezer gyerek kapott iskolakezdési csomagot. Az Ökumenikus Segélyszervezet augusztus 13-án indított adománygyűjtést a 1353-as vonalon. Több mint tízmillió forint jött össze.

Szabó Ádám Guinness-rekordkísérletre készül

24 órán keresztül utcazenészként harmonikázik majd a belvárosban, de amellett, hogy rekordot szeretne dönteni, egy jó ügy mellett is kiáll. Hogy pontosan miről van szó, elárulta Vesztergombi Gábor, a Ments Életet Alapítvány alelnökével!

Volt, aki a karácsonyfától is sírva fakadt

A gyerekek fejlődésére is veszélyes, ha hátrányos helyzetben nőnek fel a fejlesztő pedagógusok szerint. Felhőtlen gyermekkor címmel indít egy hónapon át tartó adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. Arra gyűjtenek, hogy a hozzájuk kerülő gyerekeknek minél több felzárkóztató foglalkozást, tábort és közös eseményt, ünnepet szervezzenek.

Ismét összefognak a nagyok – adománygyűjtés az éhező gyerekek támogatásáért

Oláh Gergő és Berki Krisztián újra nagykövetek lettek. Népszerű énekesünk és olimpiai bajnok tornászunk idén is büszkén állt a Lidl és a Procter & Gamble közös jótékonysági programja mögé,  hogy ők is támogassák a Gyermekétkeztetési Alapítványt és segítsenek az éhező gyermekeknek!  Vendégünk volt Oláh Gergő, Berki Krisztián és Berta Klára a Gyermekétkeztetési Alapítvány kommunikációs vezetője.

Adománygyűjtés advent első vasárnapján

Már csak négy hét van karácsonyig, ma kell meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Kecskeméten ma ételt osztottak, Budapesten a Deák téren pedig megnyílt a cipősdoboz vár, ahol az adományokat rászoruló gyerekek kapják karácsonyra.

Jobb adni, mint kapni!


szerző:
2014.11.26. 08:15
Jobb adni, mint kapni!

Az ünnepek közeledtével még inkább oda kell figyelnünk azokra, akiknek segítségre van szükségük, hiszen ez az az időszak minden évben, amikor megnövekszik az adományt kérők száma. Vendégeinkkel egy kezdeményezésről beszélgettünk.

Jobb adni, mint kapni!


szerző:
2014.11.26. 08:15

Adománygyűjtésre buzdítanak


szerző:
2014.11.22. 18:30
Adománygyűjtésre buzdítanak

Az Ökomenikus Segélyszervezet 19-edszer rendezett közös sütést, hogy felhívják a figyelmet az adventi adománygyűjtésre. Az önkéntesek rekordszámú, 1353 darab mézeskalácsot készítettek, utalva ezzel a segélyszervezet adományvonalának telefonszámára.
 

A család, aki esélyt kapott egy új életre

Tavaly a Fókusz Plusz riportjait nézők, egy óra alatt több, mint harminc millió forintot adományoztak azzal, hogy hívták a 1353-as adományvonalat. Ebből a pénzből épült például az a családok átmeneti otthona, ahol Novákék is esélyt kaptak egy új életre.

Hajléktalan-sors: bárki kerülhet ilyen helyzetbe

A szakadék mindannyiunkhoz egyformán közel van, csak amíg van tető a fejünk felett, tudunk fűteni és minden nap van mit ennünk, azt gondoljuk, mi soha nem eshetünk bele.

Esély az esélyteleneknek, segítség a rászorulóknak

Egy segélyszervezet, amely ételt ad az éhezőknek. Otthont az otthontalanoknak. És esélyt az esélyteleneknek. A Magyar Ökumenikus szervezet nem csak karácsonykor figyel a rászorulókra.

Másfél millióan a szegénység küszöbén

Előfordul, hogy szembejön az utcán. De legtöbbször megbújik az omladozó vakolat mögött. A szegénység azonban sajnos mindenhol tetten érhető. Ma Magyarországon 1-1,5 millió ember él létminimum alatt.

Adományozás a határon túl


szerző:
2013.12.21. 19:04
Adományozás a határon túl

Kárpátalján, nemcsak a Magyarországról érkező élelmiszer és könyvcsomagok jelentik a túlélést, hanem az egész évben működtetett iskolai fejlesztő és felzárkóztató programok. Az itt élő magyar gyerekeknek a tanulás az egyetlen esélyük.

Fókusz Plusz 11-04-09


szerző:
2011.04.09. 19:30
Fókusz Plusz 11-04-09

Fókusz Plusz: Rocklegendák csúcsformában - Kóbor már a 70-hez közelít, de nincs egy szabad perce se, D. Nagy 60 fölött élvezi igazán az életet, Balázs Fecó nősülni készül és Bródy is boldog kispapa. Mi tartja őket fiatalon? Páratlan összefogás - Egy család, amelynek története az egész országot megdöbbentette. Hat gyerek és a nagypapa, akik egy életveszélyes házban tengődnek. Riporterünk megszervezte az adománygyűjtést!

Nincs több kéregetés Székesfehérváron

Tilos az adománygyűjtés és a szórólaposztás Székesfehérvár belvárosában április 1-jétől.

Reneszánsz festményre gyűjt a Louvre

A párizsi múzeum gyűjtést indított, hogy megvehesse id. Lucas Cranach Három grácia című művét.

Megnyitották kapuikat az átmeneti otthonok

A Magyar Református Szeretetszolgálat átmeneti szállást ajánl fel a Kolontárról és Devecserről kiköltöztetett családoknak.

Árvízkárosultaknak gyűjtenek Siófokon

Csütörtök estig várják a felajánlásokat a hernádcécei árvízkárosultak számára siófoki önkormányzat munkatársai.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való