KERESÉS search-close

adózás

54 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "adózás"

Holnap még kérhető az adóbevallás postázása

Holnap éjfélig kérhető az adóbevallások postázása. Csaknem 2 millió érintettnek nincs ügyfélkapuja, ők nem tudják az interneten ellenőrizni a tervezetet. Most a leggyorsabban SMS-ben igényelhetik, hogy papíron kapják meg a dokumentumot. A hibákért minden esetben az adózókat terheli a felelősség.

Három, fontos adózási határidő jár le decemeber 31-én

Három, a vállalkozások számára fontos határidő jár le december 31-én.

 

Meggyőznék a képviselőket

Ne vegyenek részt a jövedelmek csökkentésében - minden egyes országgyűlési képviselőt levélben szólít fel erre a legnagyobb szakszervezeti tömörülés. Kikérik a jegyzőkönyvet is, hogy ki szavazza meg a cafetériarendszer átalakítását pénteken, a dolgozókat pedig arra bíztatják, kérjék számon a képviselőiket.

 

A legfontosabb NAV határidők


szerző:
2018.02.27. 08:04
A legfontosabb NAV határidők

Milyen határidőket kell tartanunk és melyek a legfontosabb adóbevallást érintő változások idén? Erről beszélgettünk szakértőnkkel, dr. Kis Péter Andrással!

Cáfolják, hogy megadóztatnák az elektromos autókat

Cáfolja a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy megadóztatná az elektromos autók otthoni töltését- erről a minisztérium tájékoztatta az RTL Híradót.

Több, mint másfél milliárdot nyerhet Vajna cége

1, 7 tized milliárd forinttal kevesebb játékadót fizethet Andy Vajna kaszinócége, miután Varga Mihály gazdasági miniszter engedélyezte, hogy a kormánybiztos összevonja két vállalkozását.

Szavazati jog adófizetés nélkül?

Jó, hogy a határon túli magyarok kérhetnek kettős állampolgárságot, de nem helyes, hogy ezzel együtt szavazati jogot is kapnak – ezt mondta a megkérdezettek többsége a Publicus Intézet kutatásában, amelyet a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek. A legtöbben azt sérelmezték, hogy a határon túli magyarok könnyebben szavazhatnak, mint a külföldön dolgozók, vagy tanulók. Az MSZP- nél azt mondják, a többség elégedetlen a kormány nemzetpolitikájával, a Fidesz szerint viszont jó így a rendszer. A kormány nem kommentálta a kutatást.

Albérletkérdés az adózás szempontjából

Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, de még a tanév kezdete előtt sok diák keres kiadó lakást, házat. A hosszabb időre szóló ingatlan bérbeadások, azaz hétköznapi értelemben „albérletek” adószabályai eltérnek a rövid, turisztikai jellegű lakás kiadásoktól. Erről Dr. Kis Péter András, a NAV szóvivője mesélt nekünk.

Birtoklás vs. Lízingelés


szerző:
2017.02.04. 12:10
Birtoklás vs. Lízingelés

A cégvezetők sokat tanakodnak azon - amit sok számítás is követ -, hogy mi a jobb, mi a kifizetőbb adózási szempontból. Lássuk!

Visszakérte adóját, mert szerinte felesleges dolgokra költötték

Szentesi Kálmán nem egy ismert közéleti figura, de a múlt hét óta sokat szerepel a sajtóban. Szentesi Kálmánnak ugyanis elege lett abból, hogy az ő és sok más ember befizetett adójából, vagyis közpénzből milliárdokba kerülő luxusvillákat vesznek és újítanak fel, ráadásul – ahogy mondja – haveri cégek. Vagy, hogy szintén közpénzből 70 millió forintot költenek a jegybankelnök könyvének kiadására. Szentesi Kálmán ezért úgy döntött, hogy visszakéri a befizetett adóját. De persze ő maradt alul.

Para-Kovács Imre felesége meg akarta ölni Papp Réka Kingát?

Az újságírónő telefonon kereste Parát, aki helyett a felesége vette fel a telefont. A téma kapcsán az is kidreült, hogy Ceglédi Zoltán barátnője is féltékeny típus.

Tízezrek maradhatnak jövőre a családoknál

85 ezer forinttal több marad jövőre egy áltagos kétgyerekes családnál - így számol a nemzetgazdasági miniszter, miután az Országgyűlés elfogadta a 2017-es adótörvényeket. Megszavazták a baromfi, a friss tej, és a tojás ÁFÁ-jának csökkentését, a cafeteria egy részének készpénzesítését, illetve egy új javaslatot is, amely szerint a munkáltatók adómentesen beszállhatnak az óvodai térítési díjakba.

91 milliárdot hoztak haza kedvezményesen

Már 91 milliárd forintot fizettek be Stabilitás Megtakarítási Számlákra az elmúlt 2 évben. A számla lényege, hogy az eltitkolt jövedelem így legálissá tehető, egy év után pedig 10 százalékos adó befizetésével felvehető. Az LMP szerint inkább olyan szabályokat kellene hozni, hogy ne mentsék külföldre az adózatlan jövedelmeket. A pénzintézetek éves szinten vártak 100 milliárdos forgalmat a stabilitási számláktól. A kormány arra a kérdésünkre nem válaszolt, hogy elégedettek-e a stabilitási számlák forgalmával.

Folytatják az ellenőrzést, mert sokan csalnak

Akár 3 milliárd forint kárt is okozhatnak az Uberező sofőrök a költségvetésnek, ezt állítja a Taxisszövetség. A híradónk által megkérdeztett adószakértő szerint is átláthatatlan az általuk használt rendszer, például adószám egyáltalán nincs az utasoknak e-mailben küldött összesítésen. A taxisok és Uberesek közötti háború közben az interneten is dúl. Ott egyelőre az Uber áll nyerésre, letöltési rekordot döntött az applikációjuk.

MSZP: A Fidesz fenyegeti a cégeket

Még több adót kell majd fizetniük azoknak a cégeknek, amelyek feljelentették Magyarországot Brüsszelben - ezt mondta Lázár János. A cégek szerint a kormány a sávos adózással bizonyos társaságoknak kedvez, mások kárára.

Hogyan lehet olcsóbb az autózás?

Egyelőre nincs megegyezés a Gazdasági Minisztérium és a Miniszterelnökség között, hogy hogyan változtatnák meg a gépjárművek adóztatását. A Gazdasági Minisztérium a károsanyag-kibocsátás alapján adóztatná az autókat, a Miniszterelnökség ezzel szemben olcsóbbá tenné a gépjármű használatot, és felülvizsgálná a benzin adóját is. Egy átlag magyar autós havonta 35 ezer forintot fizet különböző adókra és benzinre.

A sokat keresők jobban járnak


szerző:
2015.05.03. 18:40
A sokat keresők jobban járnak

115 ezer forintot takaríthat meg jövőre egy kétgyermekes, átlagbérből élő család a személyi jövedelemadó 15 százalékra csökkentése, és a családi adókedvezmény emelése miatt. A Portfolió számítása alapján, a kétgyermekeseken kívül, a sokat keresők járnak legjobban a 2016-os költségvetéssel. A kormány szerint több mint egy millió adózónál hagynak évi sok tízezer forintot. Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának szocialista elnöke viszont igazságtalannak tartja a változtatást, mert szerinte a keveset keresőknek alig jelent majd valamit.

Megunt holmik? Adjuk el a neten! - Az internetes eladás szabályai

Virágzik az internetes kereskedelem, ahol a valódi kereskedők mellett magánszemélyek is előszeretettel adják-veszik a megunt holmikat, legyen szó szobabicikliről, autóalkatrészről vagy kinőtt ruhadarabokról. Azzal viszont már csak kevesen vannak tisztában, hogy bizonyos összeghatár felett, adóznunk kell az eladott dolgok után. Ezt az esetet tisztáztuk Kalocsai Zsolt adószakértővel.

Sulyok Péter ismét megnevettette a közönséget

Részlet a 14. évad 2. részéből

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Vida Ildikó egy törölt BT-ben


szerző:
2014.11.15. 18:55
Vida Ildikó egy törölt BT-ben

Fantomcége volt Vida Ildikó NAV-elnöknek, ezt írja a Népszabadság. A lap szerint az adóhatóság vezetője 1993-tól egy olyan betéti társaságban volt külső tag, amit 2011-ben kényszertöröltek, miután nem adott le mérlegeket és nem fizetett adót. A Demokratikus Koalíció szerint Vida Ildikónak a történtek miatt azonnal le kellene mondania.

Az MNB 18 milliárdos üzletéről kérdez az LMP

Az LMP szerint gyanús volt az Eiffel Palace irodaház megvásárlása. Szerintük a jegybank a vételárat egy offshore hátterű cégnek fizette ki.

Mennyit bukunk az új adókon?

Sok kicsi sokra megy: 10 perc a vonalason 20 forint, SMS öt havernak 10 forint, átjön a minimálbér 90 forint. Csekk, telefon, casco, utalás; kiszámoljuk, mennyit bukunk az új adókon.

Tényleg vége az evának?


szerző:
2011.10.28. 18:30
Tényleg vége az evának?

Két éven belül megszűnhet az egyszerűsített vállalkozói adó, vagyis az eva, így értesült az Index és az Origo.

Plusz adót róna ki Rogán


szerző:
2011.10.27. 10:22
Plusz adót róna ki Rogán

A fideszes képviselő javaslata szerint a munkabér 27 százalékát kellene a munkaadóknak befizetniük szociális hozzájárulási adó címén.

Megszűnhet az eva és az ekho


szerző:
2011.09.23. 12:30
Megszűnhet az eva és az ekho

Varga Mihály a Heti Válasznak adott interjújában nem zárta ki, hogy eltörlik ezeket a kedvezőbb adózási formákat.

Szijjártó módosította Matolcsyt

Többször módosította a kormány az elmúlt hetekben a terveit arról, hogy hogyan adózzanak a munkavállalók jövőre.

Minimálbér-emeléssel kompenzálna az NGM

Az adózás átalakításásával járó többletterhek kompenzálása érdekében 92 ezer forintos minimálbért javasolnak.

Ismét a rosszul keresők járnak pórul

Jövőre ismét a gyermektelen, az átlagnál kevesebbet keresők lehetnek a vesztesei a személyi jövedelemadó változásoknak.

Adó a neten szerencsét próbálók után is

A pénznyerő automaták idei adóztatása mellett a kormány jövőre megadóztatná az online szerencsejátékot is.

Jön a luxusadó?


szerző:
2011.09.07. 21:01
Jön a luxusadó?

Luxusadót vezettetne be Matolcsy György.

MSZP: Megdöbbentő a 8 milliárdos csökkenés

Az egykulcsos személyi jövedelemadó megváltoztatását és egy gazdaságfejlesztési alap létrehozását sürgette Józsa István MSZP-s képviselő.

Fidesz: „Forradalmi újítás”


szerző:
2011.07.18. 20:53
Fidesz: „Forradalmi újítás”

Forradalmi módon újította meg a kormány a magyar adórendszert – így reagált Kovács László kritikáira Szijjártó Péter.

Több pénzt kaphat, vagy kirúghatják

A kormány mondaná meg, hogy a következő két évben mennyivel emelkedjen a bére azoknak, akik az átlag alatt keresnek.

Orbán: Az alacsony adózás hívei vagyunk

A magyar miniszterelnök az ír kormányfővel tárgyalt, ezután beszélt arról, hogy az alacsony adók versenyt hoztak az európai országok között, és erre az Európai Uniónak szüksége is van.

3 posta is éjfélig várja az adózókat

Meghosszabbított nyitva tartással készül a Magyar Posta a személyi jövedelemadó feladásának utolsó napjára.

Megindult a hajrá az 1 százalékokért

Tavaly 13 milliárd forint maradt az állam kasszájában, amiből a civil szervezeteket tudták volna támogatni az adózók.

Ráfizethetnek, akik nem emelnek


szerző:
2011.03.09. 18:18
Ráfizethetnek, akik nem emelnek

Csaknem 1 millió 400 ezer olyan dolgozó van, aki rosszabbul jár az új adórendszerrel, ha nem kap béremelést.

Megváltást hozó kedvezmények?

Mindenki csak nyer rajta, ezt ígérte a kormány a jövőre tervezett új adórendszerrel kapcsolatban. A Házon kívül utánaszámolt, valóban így van-e.

Adózni kell a minimálbér után


szerző:
2010.10.08. 10:24
Adózni kell a minimálbér után

A 16 százalékos kulcs 2011-től a kamat- és árfolyamnyereség-adóra, és az osztalékadóra is vonatkozik majd.

Adóztassák meg jobban a gazdagokat!

Több adót kell kivetnie az amerikai kormánynak a gazdagokra - mondta a világ 3. leggazdagabb embere.

Háromszintű lesz az adóhatóság

A központi hivatal és a regionális főigazgatóságok mellett erős jogosítványokkal bíró megyei igazgatóságok jönnek létre.

Kétkulcsos lesz az egykulcsos adó?

A Népszava úgy tudja, az alsó kulcs a jelenlegi 17 százalékról 16-ra csökkenne, míg a felső 32 százalékról 25 százalékra mérséklődne csak.

Hogyan és miből változik az adózás?

Ha több marad az adózók zsebében, akkor kevesebb lesz az állami bevétel, és így jövőre a kiadásokat is vissza kell fogni.

Botrányos politikai „bulira” készül

A román modell lány, aki országa imázsát szeretné feljavítani, meglepő nyilatkozatot tett.

Kiterjesztenék az EKHO-t


szerző:
2010.06.16. 10:48
Kiterjesztenék az EKHO-t

Egy törvényjavaslat szerint a jövőben az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás hatálya alá esnének a sportolók és az edzők is.

A kisebb béreket sújtja az egykulcsos adó

A többet keresők kevesebbet adózhatnak, a kevesebbet keresők viszont többet.

Újra áfamentesek lehetnek az adományok

2 éve kell áfát fizetni a cégeknek a tárgyi adományok után, ez most 25 százalék.

MSZP: Három csapást mér a Fidesz a gazdaságra

Szekeres Imre szerint a Fidesz évek óta gazdasági vészhelyzetről beszél, ugyanakkor nincs elképzelésük a gazdaság jövőképéről.

Mi lesz az ekhóval és az evával?

Nem törli el az evát, az ekhót és az őstermelői adózás lehetőségét a Fidesz.

Szlovén adó az állami fizetésekre

A különadó érinti a magas prémiumokat, illetve végkielégítéseket is.

Költségtérítés csak számlával

Megszűnnek bizonyos képviselői juttatások és kedvezmények 2010 január elsejétől.

Döntöttek a nyugdíjról és az adózásról

Eltörlik a 13. havi nyugdíjat és a közszféra 13. havi juttatását.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való