KERESÉS search-close

adófizetők

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "adófizetők"

Zarándokház 1,6 milliárdért Rómában!

Az adófizetők pénzén vásárolhat meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia egy zarándokházat Rómában. Az erről szóló kormányhatározat alapján több mint 1,6 milliárd forintot kapnak erre. A Miniszterelnökség szerint az épületet fel is kell újítani, és ha elkészült, évente több száz magyar zarándok lakhat benne. Az MSZP szerint, ha az épületre közpénzt költenek, akkor nem egyházi, hanem köztulajdonba kellene kerülnie.

Letelepedési kötvények: 160 milliárd forintot kereshettek a közvetítők

Lejártak az első letelepedési kötvények. A magyar állam majdnem 35 milliárd forintot utalt a közvetítő cégek számlájára. Közben két és fél évig tartó pereskedés után a G7 gazdasági portál megkapta az adatokat, amelyekből kiderült, a közvetítők összesen 160 milliárd forintot kereshettek az üzleten. Ebből 60 milliárd forintot a magyar adófizetők pénzéből fizetnek ki a szinte kivétel nélkül offshore hátterű cégeknek.

 

Az állami média fizet a róla szóló hírekért

Habony Árpád üzlettársának cége gyűjti össze az állami médiáról szóló híreket, évi 16 millió forintért - írta meg a Népszabadság. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, az állami média fideszes kezekbe juttatja az adófizetők pénzét. Az MTVA szerint viszont annak, hogy ezt a céget választották, nincs köze ahhoz, hogy Habony Árpád üzlettársának cégéről van szó.

Évi 285 milliárdba kerülhet Paks

Évente 285 milliárd forintjába is kerülhet az adófizetőknek Paks II. – ezt állítja egy független, nemzetközi elemző cég tanulmánya. Szerintük nincs olyan forgatókönyv, amely mellett gazdaságos lenne a két új blokk megépítése és üzemeltetése. A kormány viszont kitart amellett, hogy lesznek olyan magasak az energiaárak, hogy akár nyereséges is lehet a paksi bővítés. A Népszabadság szerint ugyanakkor már az állami MVM vezetője is arról beszélt: a mostani alacsony energiaárak inkább csökkenni fognak.

Csaknem százzal több őr lehet a Parlamentben

Két őr jut majd minden egyes képviselőre a Palamentben.  Kilencvennyolc taggal bővítik jövőre az Országgyűlési Őrséget - legalábbis egy kormánypárti javaslat szerint. Ezt az utolsó pillanatban adták be a költségvetés módosításához. A létszám felduzzasztása 850 millió forintjába kerülhet az adófizetőknek. A Költségvetési Bizottság szocialista elnöke szerint érthetetlen, hirtelen miért kell ennyi őr a Parlamentbe.

Költségvetés 2017: szelektív bőkezűség

Szerencsés egy ország, ha állampolgárait érdeklik a költségvetés részletei. Hiszen a számok azt mutatják meg, hogy a kormány hogyan, mire akarja költeni az adófizetők pénzét. A kormány 3 százaléknál magasabb növekedéssel és 1 százaléknál alacsonyabb inflációval számol. Egy napilap azt írja, hogy a költségvetés több mint 2500 sorából majdnem 1500 sor az ideivel azonos kiadásokat tartalmaz, 381 tétel viszont csökken. A többi értelemszerűen nő.

 

Korrupció: Visszaélnek a közbeszerzéssel

Mindannyian gondolunk valamit, de tényszerűen keveset tudunk a korrupcióról. Ez elsősorban a közbeszerzéseknél valósul meg, amikor állam, önkormányzat, közintézmény költi az adófizetők pénzét. Egy tájékozott becslés szerint évente valamennyiünknek fejenként több tízezer forintjába kerül az, hogy ügyesek és szerencsések nagyon sokszor többszereplős pályázat nélkül, bármiféle árcsökkentő verseny nélkül, a szükségesnél és a lehetségesnél sokkal magasabb áron szállítanak a köznek. És majdnem mindegy, hogy a magyar adófizetők, vagy az uniós adófizetők pénzéről van szó: ebből is, abból is lopnak, akik visszaélnek a közbeszerzéssel.

Gyermekrák - Mi lesz a fel nem használt százmilliókkal?

Gyermekmentővel is jár, hatalmas villában él és hevesen védi az igazát. Miért éppen neki jut az adófizetők sok milliárdja?

Házon kívül 14-02-05


szerző:
2014.02.05. 23:50
Házon kívül 14-02-05

Házon kívül: Kicsoda Balogh István, és mi a titka, hogy évről évre az ő szervezete gyűjti össze a legtöbb 1 százalékos felajánlást? Aztán: Kereskedők, akik kikészültek a pénztárgép-mizériától. És: A budai villa és a nem fizető albérlő. Mit tehet az özvegyen maradt háromgyerekes anya, hogy bejusson a házába, és megkapja a neki járó pénzt?

Sokba kerülnek a rabok az adófizetőknek

Pintér Sándor szerint, ha a fogvatartottak dolgoznak, akkor el tudják tartani magukat és nevelőiket, sőt, még az államnak is hasznot hoznak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való