KERESÉS search-close

adó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "adó"

TAO pénz oktatásra és egészségügyre? – ezt kéri a DK

Az egészségügyre és az oktatásra költhessék stadionok helyett a társasági adófelajánlásokból befolyó pénzt. Ezt kéri a Demokratikus Koalíció. Előzőleg az MFOR.hu kiszámolta, hogy 2011 és 2019 között több mint 700 milliárd forint adóbevételről mond le az állam. A kormány a jövő évi költségvetésben 100 milliárd forint plusz pénzt tervez az egészségügyre fordítani. 

 

Befizették az adót, buliznak

Bulival ünneplik meg több mint 150 magyar cégnél, hogy az összes adójukat befizették. Árvai Péter, a Prezi vezérigazgatója szerint a kezdeményezéssel a cégek felelősségére próbálják felhívni a figyelmet, mert az adóelkerülés miatt az oktatásra vagy az egészségügyre is kevesebb pénz jut.

Éjfélkor lejár az adóbevallás határideje

Egyelőre az adózók ötödéről, 800 ezer emberről tudni, hogy módosította vagy jóváhagyta a tervezetet, amelyet idén az adóhatóság készített minden magánszemélynek. A hiányosságokért az adózókat terheli a felelősség.  

Választás 2018: adórendszer

Választási vitasorozatunk hetedik része. A szerdai téma: a mindenki zsebére ható adórendszer – ki mit tenne a hatalomban? A résztvevők: Schmuck Erzsébet, LMP, Arató Gergely, DK és Burány Sándor, MSZP. Először Burány Sándor beszél két percig, utána Schmuck Erzsébet, és végül Arató Gergely. – és az adás végén ugyanez lesz a sorrend.

 

Legális fű: álom vagy rémálom?

A marihuána felszabadításának ügyét pártolók és ellenzők is szenvedélyesek. A kérdés: legyen-e törvényesen engedélyezett legalább az orvosi marihuána Magyarországon? Miért igen, miért nem?

Támogatás után adó?


szerző:
2018.01.22. 18:32
Támogatás után adó?

 Lehet, hogy több százezer embernek kell adót fizetnie a civil szervezettől kapott támogatás után, ha az Országgyűlés elfogadja a Stop Soros névre keresztelt törvénycsomagot. Ezt állítja a Helsinki Bizottság. Szerintük a kormány új szabályokat alkotna arra, mely civil szervezet lehet közhasznú, és amelyek elveszítik ezt a minősítést nem is nyújthatnánk ingyen segítséget az embereknek.

RTLII Híradó 2018-01-17


szerző:
2018.01.17. 21:30
Koporsókat is lefoglaltak a végrehajtók

Több mint kétmilliárd forinttal tartozik az adóhivatalnak egy budapesti férfi, ő vezeti a NAV friss adóslistáját. A tavalyi utolsó negyedévben 76-an kerültek fel a szégyentáblára. Az adóhivatal árverési oldalán teszi közzé azokat a holmikat, amit a végrehajtók elkoboztak az adósoktól. A tételek között menyasszonyi ruha, de még koporsó is van.

RTLII Híradó 2018-01-02


szerző:
2018.01.02. 21:30

Mi változik 2018-ban?


szerző:
2018.01.01. 18:24
Mi változik 2018-ban?

Mától csökken a hal, az internet, és az éttermi szolgáltatások ÁFÁ-ja, méghozzá 5 százalékra. Több pénz maradhat a lakást kiadóknál, csökken a vállalkozások adóterhelése, nőnek a családi kedvezmények és ingyenes lesz mindenkinek egy nyelvvizsga. Megszűnik viszont az a lehetőség, hogy az alkalmazottaknál a cég készítse el az adóbevallást, és be kell jelenteni a vállalkozások külföldi bankszámláit is.

1%: sokan nem törődnek vele


szerző:
2017.09.17. 18:30
1%: sokan nem törődnek vele

Egymilliárd forinttal kevesebb jut jótékony célra idén az egy százalékokból, mint egy évvel ezelőtt. Az adatokat szombaton hozta nyilvánosságra az adóhivatal. A számokból az derül ki, hogy idén hét és fél milliárd forintot kaptak a jótékonykodó szervezetek. Idén először sokan az adóhivatallal készíttették el a bevallásukat. Az adószakértő szerint utána a többség már nem törődött a felajánlásokkal.

Adok-veszek az interneten az adózás szempontjából

Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre népszerűbb az interneten keresztül bonyolított használtcikk kereskedelem. Egyre többen adnak-vesznek használt ingóságokat a világhálón. Hogy mik a szabályai, azt kevesen tudják! Most mindenre fény derül!

Tiltakozott, gyanúsított lett

Költségvetési csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsították meg azt a férfit, aki tavaly ősszel visszaigényelte az általa befizetett adót. Szentesi Kálmán szerint értelmetlen dolgokra költik a közpénzt, ez ellen akart tiltakozni. Az adóhatóság szerint törvénysértés, ha valaki nem fizet adót. A Transparency International korrupcióellenes szervezet szerint Szentesi Kálmán csak a véleményét mondta el, vagyis egy figyelmeztetés is elég lett volna.

Parkolóadó: visszalép a kormány

Mégsem regulázza meg a kormány a nagy áruházláncokat - legalábbis egyelőre. Lázár János miniszter szerint a multiknak sok barátjuk van, így nehezen boldogulnak velük, ezzel indokolta, hogy miért nem terjesztik be a javaslatot. A tervben az szerepelt, hogy az üzletláncoknak fizetni kellene az áruházi parkolókért, több embert kellene felvenniük, reklámra viszont kevesebbet költhetnének. Az Országos Kereskedelmi Szövetségnél azt mondták, örülnek, ha lesz egyeztetés. 

Drágulás jöhet, ha jön az új adó

Mindenképpen drágulással jár majd, ha elfogadják a kormánynak a nagy áruházláncokat érintő javaslatait - a Kereskedelemi Szövetség szerint. Pedig Lázár János korábban azt mondta: nem számolnak drágulással. A szövetség főtitkára az RTL Híradónak azt mondta: a változtatásokkal elsősorban a vásárlók járnak majd rosszabbul.

Házhozszállítás-adó is lehet?

A házhozszállítás miatt is megadóztatnák a nagy áruházláncokat - értesült a kormánypárti Magyar Idők. A lap szerint ezt a díjat is környezet-szennyezésre hivatkozva szednék be. Az MSZP szerint a javaslat értelmetlen. A kormány szerint csak azután döntenek, hogy egyeztettek a szakmai szervezetekkel. A Fidesz frakcióvezetője pedig annyit közölt, hogy általában véve nem támogatja a kisadókat.

Adóztatnák az áruházi parkolókat

Valóban a kormány napirendjén van az áruházláncok parkolóinak megadóztatása, a kötelező létszámbővítés, vagy a 100 százalékos vasárnapi bérpótlék megadása – ismerte el Lázár János. Döntés viszont még nincs, erről konzultációt kezd a kormány a kereskedőkkel. Bár az Index által bemutatott előterjesztésben szerepel, Lázár János szerint nem a multinacionális kereskedelmi láncokat akarják megsarcolni. Az Együtt szerint, ha ezeket bevezetik, akkor ugyanolyan drágák lesznek a nagyáruházak, mint a kisboltok.

A bolti parkolókat is adóztatnák

Megadóztatná a kormány a boltok parkolóit, megszabná, hogy az áruházláncok mennyit költhetnek reklámra, és azt is előírnák, hogy több embert alkalmazzanak. Mindez egy készülő törvénytervezetben szerepel, amit az Index szerzett meg. A Miniszterelnökség szerint egyelőre semmilyen változásról nem döntöttek. Az Országos Kereskedelmi Szövetségnél egyelőre nem akarták véleményezni a javaslatot.

Új díj a napelemekre

Áprilistól újabb díjat vethetnek ki az újonnan telepített napelemes rendszerekre. A díj jelenleg nulla forint, de ezt az állami energiahivatal bármikor megemelheti. A kormány szerint ők nem illetékesek az ügyben. A Fidesz szerint csak uniós jogharmonizációról van szó, és nem tervezik a díj emelését. A Napelem Szövetség szerint ez csak egy újabb adó a napelemekre. Az LMP úgy véli: a kormány csak a paksi bővítést akarja igazolni.

Házon kívül 2017-02-01


szerző:
2017.02.01. 22:35
Panaszkodott, megbírságolták

Panaszkodott, majd megbírságolta az adóhatóság. A 444.hu-nak nyilatkozott egy férfi, aki vissza akarta igényelni az államkasszába befizetett adója egy részét, mert szerinte azt nem közfeladatra költötték, hanem például jegybanki alapítványok és kormányzati haverok gazdagítására. Az adóhatóságtól érdemi választ nem kapott, később viszont megbírságolták 408 ezer forintra és vizsgálatot indítottak ellene. Pedig a férfi azt mondja: az adót fillérre pontosan fizeti. Az adóhatóságot felügyelő nemzetgazdasági minisztérium szerint a NAV nem a magánszemélyek véleménye miatt indít vizsgálatot, hanem szakmai szempontok alapján. Bírságot pedig azért szabtak ki rá, mert jogosulatlanul akart adót visszaigényelni.

Kínában még hirdetik a kötvényt

Több kínai internetes oldal 2017-re is hirdet magyar letelepedési kötvényeket. Erről a Magyar Nemzet írt. Van, ahol a csökkenő társasági adóval reklámozzák, máshol a magyar pártok harca miatt sürgetik a leendő vásárlókat. A kormány több tagja már két hónapja arról beszél, hogy a letelepedési kötvényt kivezetik, mert nem olyan jó üzlet az államnak, mint korábban. A nemzetgazdasági minisztérium szombaton azt írta: még nincs döntés az ügyben. A Jobbik szerint a kormány és a Fidesz csak a saját pénzére gondol, az emberek biztonsága helyett.

Adóparadicsom - nagynak lenni jó?

Jövőre nő a minimálbér, nő a szakmai bérminimum is, csökkennek a munkaadókat terhelő járulékok és 9%-ra csökken a társasági nyereségadó. Ez a 9% eddig a vállalkozások döntő többségénél 10% volt, náluk tehát a csökkenés 1%, de az 500 milliónál magasabb éves forgalmú nagyvállalatoknál 19% volt – ők tehát a nagy nyertesek. Ami tehát az ezernéhányszáz nagyvállalatot illeti – Magyarország adóparadicsom lehet? De mi lesz a félmillió kis- és közepes vállalkozással?

 

Perelhetnek az eltartási díjért

Az idősotthonok akár perelhetik is a náluk élők gyermekeit, hogy hozzájussanak az idősek eltartásához szükséges pénzhez, ha azt nem fedezi a nyugdíjuk. Így módosítaná a kormány a törvényt. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint, ha valaki bár képes rá, de nem gondoskodik a szüleiről, az valójában a többi adófizetőt terheli. Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy a kormány lassan kivonul az idősellátásból.

A kisvállalkozók örülhetnek

Tovább drágul a cigaretta, jelentősen változnak a kisvállalkozások adózási szabályai, és minden esetben két évig jár majd az első házasok adókedvezménye. Ezek a legfontosabb változások a jövő évi adószabályokban. A tervezetet péntek este nyújtotta be a Gazdasági Minisztérium az Országgyűlésnek. A tervezett járulékcsökkentés ugyanakkor még nincs benne a javaslatban, arról jelenleg is tárgyal a kormány. Ha lesz járulékcsökkentés, akár jelentősen is nőhetnek a fizetések jövőre.

Sok lakáskiadó nem fizet adót

Több mint 8 ezer lakást adnak ki Magyarországon rövidtávra, főleg külföldi turistáknak. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal most adta ki először az összesített adatokat. Híradónknak azt mondták, így az adócsalókat is könnyebben kiszűrik majd. Mivel a rövid távú lakáskiadás szálláshely-szolgáltatásnak minősül, adót kell fizetni utána.

Adó a vendégmunkások ellen?

Napi 800 forintos adót kell fizetniük szeptembertől Alsónémediben a vendégmunkásoknak egy nemrég elfogadott rendelet szerint. Erről az Index írt először. Bár a szabály nem nevezi meg a Romániából érkezett munkavállalókat, a feltételeket úgy alakították ki, hogy leginkább rájuk vonatkozik. Az LMP szerint elfogadhatatlan az adó, a kormány azt írta, nem szólnak bele az önkormányzatok által kiszabott helyi adórendeletekbe.

Újra megbukott az adócsaló pénzügyőr

4 milliárd forint adót csalt el egy korábbi pénzügyőr. Alig két hónapja nem jogerősen elítélték adócsalásért, máris új bűnszervezetet épített fel. Több száz nyomozó, csaknem száz helyszínen csapott le. Még egy spájzban is számlákat és bélyegzőket találtak. A pénzügyi nyomozók 9 milliárd forint vagyont zároltak. A számlagyár vezetője és társai már előzetesben vannak.

Nem a kormányfő fizette a legtöbb adót

Nincs a legtöbbet adózó kormánytagok között a miniszterelnök. A kormány.hu-n szerdán mutatták be a miniszterek és államtitkárok adóbevallásának nyilvános adatait. A dokumentumokból kiderül, hogy tavaly Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter kereste a legtöbbet. A kormánytagok által fizetett adóban is jelentős különbségek voltak. Az RTL Híradó által megkérdezett adószakértő szerint a sokgyermekes politikusok jártak a legjobban.

Világbajnoki arany- és ezüstérmes testvérpár

Érdekes érzés lehet Kínában magyarnak, vagy mondjuk európainak, itthon pedig kínainak lenni. Valahogy így érzi magát a magyar gyorskorcsolya sport legújabb világbajnoki arany és ezüstérmes testvérpárja. A nevük Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang Ado. Jó lesz, ha megjegyzik, mert edzőik szerint óriási tehetségek, és azért is, mert tényleg nagyon különleges fiúk.

NAV: Az 1+1%-os nyilatkozat is leadható

Az adójuk 1+1%-áról szóló nyilatkozatot is átadhatják munkahelyüknek a dolgozók, akik idén először a NAV-ot hatalmazzák fel bevallásuk elkészítésével. Ezt közölte az adóhatóság, miután beszámoltunk róla, hogy külön nyomtatványon kell rendelkezni a felajánlható 1%-okról, pedig a kormány „egy X és más semmi” címmel népszerűsíti az új bevallási formát. Az MSZP napok óta tiltakozik, mert szerintük félrevezető a kampány. A NAV-nál azt mondják a két nyomtatvány akár egyszerre is beadható, csak az 1%-os nyilatkozatot zárt borítékba kell tenni.

Nem csökkenti az árat a vállalkozó

Nem teheti zsebre az építési vállalkozó azt a pénzt, ami a lakásépítés áfájának csökkentéséből származik - így gondolja a Híradónknak nyilatkozó adószakértő. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál is azt mondják, olcsóbban kell majd adni az újonnan épített házakat.

Giró-Szász eladta, majd pénz nélkül visszavette

Pénzmozgás nem volt, adót sem kellett fizetnie Giró-Szász Andrásnak. A volt kommunikációs államtitkár tavaly úgy adta el cégét, hogy azért a vevők nem fizettek, és úgy lehetett újra tulajdonos, hogy egyszerűen lemondott a 600 milliós követelésről - tudta meg a HVG. Az Együtt szerint trükközésről van szó, hogy ne kelljen adót fizetnie. Giró-Szász András híradónknak ezt visszautasította. Az általunk megkérdezett adószakértő szerint hasonló esetekben a NAV vizsgálatot indíthat, és ha bebizonyosodik valakiről, hogy így akart adót elkerülni, az büntetésre számíthat.

Megadóztatnák, aki erdőn gyűjtöget

Megadóztatják a vadon gyűjtögetőket. Legalábbis ezt javasolja kormány az Országgyűlésnek. Az eladásra szánt gombából, éti csigából, és medvehagymából származó bevétel 4 százalékát vonnák le az őstermelői igazolvány nélkül szedegetőktől. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ez nem is érdemi változás. Az MSZP azt mondja, a szegények megsarcolására készül a kormány.

Több embernek készíti el bevallását a NAV

Már jövőre is lesznek olyanok, akiknek automatikusan elkészíti az adóhivatal az adóbevallását. Ezt a nemzetgazdasági minisztérium adóügyekért felelős államtitkára jelentette be. 2016-ban azoknak nem kell törődniük a bevallással, akik egyetlen helyről kapnak fizetést. 2017-től pedig gyakorlatilag minden magánszemély helyett a hivatal tölti ki a dokumentumot.

Magyarországon kell a legtöbbet adózni a minimálbér után

Itt 35 százalékot vonnak le belőle, míg például Írországban csak 5-öt, derül ki egy friss felmérésből.

Két magyar adót is felfüggesztett Brüsszel

Átmenetileg megtiltotta az Európai Bizottság az élelmiszer-felügyeleti díj és a dohánytermékek kereskedelmét terhelő adó alkalmazását. Az unió azt kifogásolta, hogy a fokozatosan emelkedő adó egyes cégeket kedvezőbb helyzetbe hoz versenytársaiknál. Ameddig le nem zárul az uniós vizsgálat, nem lehet kivetni az adót.

Extrém helyzetekben a NAV ellenőrei

Egyre több olyan esetről hallani, amikor a NAV-ellenőrök nem éppen szokványos foglalkozások ellenőrzéseit kezdték meg, legyen szó akár egy esküvőről, tetoválásról vagy éppen lángos evésről. Kik, mikor és mi alapján döntik el, hogy hova menjenek? Suller Györgyöt vám- és jövedéki szóvivőt kérdeztük a témáról.

Minden tizedik adóbevallás hibás

A beérkezett bevallások nagy részét már feldolgozta a NAV: idén is sokat kell javítani. A hivatal munkatársa, Dr. Kis Péter András adott tanácsokat azoknak, akik még nem töltötték ki a dokumentumot, és arról is kérdeztük, hogy mikor számíthatnak a pénzükre azok, akiknek adóvisszatérítés jár.

A sokat keresők jobban járnak


szerző:
2015.05.03. 18:40
A sokat keresők jobban járnak

115 ezer forintot takaríthat meg jövőre egy kétgyermekes, átlagbérből élő család a személyi jövedelemadó 15 százalékra csökkentése, és a családi adókedvezmény emelése miatt. A Portfolió számítása alapján, a kétgyermekeseken kívül, a sokat keresők járnak legjobban a 2016-os költségvetéssel. A kormány szerint több mint egy millió adózónál hagynak évi sok tízezer forintot. Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának szocialista elnöke viszont igazságtalannak tartja a változtatást, mert szerinte a keveset keresőknek alig jelent majd valamit.

A kétgyermekesek és a sokat keresők járnak majd jól

115 ezer forintot takaríthat meg jövőre egy kétgyermekes, átlagbérből élő család a személyi jövedelemadó 15 százalékra csökkentése, és a családi adókedvezmény emelése miatt. A Portfolió számítása alapján, a kétgyermekeseken kívül, a sokat keresők járnak legjobban a 2016-os költségvetéssel. A kormány szerint több mint egy millió adózónál hagynak évi sok tízezer forintot. Az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának szocialista elnöke viszont igazságtalannak tartja a változtatást, mert szerinte a keveset keresőknek alig jelent majd valamit.

A nagy átverés


szerző:
2015.04.17. 17:39
A nagy átverés

A szabadság országának mondták, de valójában nem létezik. Hubai Antal kollégánk felkereste Liberlandet, legalábbis ahol lennie kéne.

Nagy átverés: nem létezik a szabadság országa

Pár nappal ezelőtt mi is elképedve olvastuk a szenzációt, amely szerint tőlünk nem messze létrejött egy pici csodaállam. Ahol nincs adó, nincs bűnözés, a lakókat pedig szinte emberi jóság alapján toborozzák. Miután a hírt felkapta az internet, aztán a világsajtó is, riporterünk kocsiba vágta magát és elindult Liberlandbe. Pár óra múlva sajnos rossz hírt kellett közölnie. Hubai Antal riportja.

Mi lesz az adónk egy százalékával?

A személyi jövedelemadó bevallással egy időben minden adózónak lehetősége van arra, hogy adója 1 %-át felajánlja egy arra érdemesnek tartott szervezet számára. De mi lesz a fel nem ajánlott 1%-okkal és pontosan milyen összegről dönthetünk ilyenkor?

Február 17. fontos dátum lehet az adózóknak

Ez az első fontosabb határidő a személyijövedelemadó-bevallással kapcsolatban. Eddig a napig kell jeleznünk az adóhatóság felé, ha egyszerűsített bevallást szeretnénk benyújtani, illetve ha azt szeretnénk, hogy a NAV készítse el a bevallásunkat.

Demján új adóktól tart


szerző:
2015.01.20. 18:40
Demján új adóktól tart

Egy magyar üzleti kör helyzetbe hozása, és egy magyar hipermarket felépítése a célja Demján Sándor szerint a vasárnapi zárva tartásnak és a kereskedelmet érintő többi kormányzati intézkedésnek.

Megadóztatja a kormány a napelemet is

Januártól új adót kell fizetni a napelemek után. A kormány még tavaly döntött úgy, hogy környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni az egyébként teljesen újrahasznosítható és környezetkímélő napelemekre. A szakmai szövetség szerint a kormány döntése abszurd.

Mi jöhet még a föld-, a torony- és a traktoradó után?

2015 a kreatív polgármesterek éve is lehet. Akik szabad kezet kaptak arra, hogy megmozgassák az agytekervényeiket, és változatosabbnál változatosabb adófajtákat találjanak ki. A legkreatívabb talán a mindszenti testület volt,  ott vezették be a traktor- és a földadót, ez utóbbira sehol máshol nincs példa az országban. Máshol viszont torony- és garázsadót vetettek ki, a helyiek nagy felháborodására. És mi jöhet még? És mire föl mindez? Moskovics Judit riportja.


 

Házon kívül 15-01-07


szerző:
2015.01.07. 23:15
Házon kívül 15-01-07

Házon kívül: Urizálás – Beszólogatás és kibeszélés a kormánypártoknál. Karácsony – Csak három napra felejtették el a problémáikat. Kreativitás – Mi jöhet még a föld-, a torony- és a traktoradó után?

Adóváltozások: mi, mennyi 2015-ben?

Változik a cafeteria szabályozása, itt a szappanadó, különadót kapnak az élelmiszerkereskedők és a dohányipar, illetve a befektetési alapok. Hogy pontosan ez mit is jelent pénztárcánkra nézve egy adószakértő elárulta.

Életbe léptek az új adók


szerző:
2015.01.01. 18:40
Életbe léptek az új adók

Csütörtöktől életbe lép a szappanadó vagyis a tisztálkodási, és kozmetikai szerekre kivetett jövedéki adó. Fizetni kell majd az irodai papír és a művirág után is, de nő a töményitalok adója is.


 

Vita az „országvédelmi akciótervről”

Ismét összetűzésbe kerülhet az Európai Unióval Magyarország a külföldi cégek újabb megadóztatása miatt az Együtt szakpolitikusa szerint. A Fidesz frakcióvezetője korábban az állami Hírügynökségnek arról beszélt: törvényben kell előírni, hogy a Magyarországon megtermelt bevételek után minél nagyobb mértékben itthon fizessenek a cégek adót.

Környezetszennyezés és dugók, ez vár ránk az M0-ás fizetőssé tételével!

Januártól fizetős lesz az M0-ás és az autópályák budapesti bevezető szakasza. Röviden ez a lényeg, az intézkedés következtében jelentős bevételt remél a költségvetés. Nézzük, mit szólnak ehhez az autósok és az agglomerációban élők.

Szinte bármit megadóztathatnak


szerző:
2014.11.24. 18:29
Szinte bármit megadóztathatnak

Az Országgyűlés mindent adóztathatóvá tett, amire még nincs kivetve állami adó. A Települési Önkormányzatok Szövetségének vezetője még nem tudja, mit kezdjenek a lehetőséggel, mert szerintük ilyen adókat senki sem akar kivetni.

Kósa zavaros magyarázata az adóemelésre

Szappan, hajsampon, borotvahab, papír - az a közös bennük, hogy januártól ezeket termékdíjjal sújtja a kormány. A hétfőn elfogadott adótörvény szerint a legrosszabbul a művirággyártók járhatnak, de termékdíjat vetnek ki még a hajfestékekre és a súrolókrémekre is.
 

Nem gondolták, hogy földadó lehet belőle

Az egyik jogszabály lehetőséget ad az önkormányzatoknak arra, hogy adót vessenek ki a földtulajdonosokra. A gazdák háborognak, szakmai szerveztük sarcról beszél, a minisztériumban pedig úgy döntöttek, módosítást kérnek a kormánytól.

Áfa- és vámfizetés nélkül nincs karácsonyi ajándék

Egyre többen rendelik meg interneten keresztül, akár külföldről is a karácsonyi ajándékokat, otthonról, kényelmesen, egyetlen kattintással. Nem árt azonban odafigyelni, mert a külföldről rendelt áruk esetében vannak adó- és vámkezelési eljárások, amelyeken át kell esnie a hazánkba érkező csomagoknak.

Drágább lesz jövőre a bevásárlás, a kispénzűek járhatnak rosszabbul

Nem sok jóra számíthatunk jövőre, amikor bevásárolni megyünk. Egy szakértő mondta ezt Serdült Szilvia kolléganőnknek, azzal kiegészítve, hogy ha az idei karácsonyi bevásárlás megterhelő lesz, a jövő húsvéti még sokkal inkább az lehet. Mert sok-sok minden ára eléggé fel fog majd menni. Az új év ugyanis új adókat és már meglévő adók emelését is hozza majd. De lesz olyan díj, ami a 60-szorosára nő majd, és bár ez a szupermarketeket sújtja, majd kiderül, ennek mekkora részét terhelik át a vevőkre.
 

A kisebb cégeknek kedvez a megemelt adó

A külföldi tulajdonú élelmiszerláncok lehetnek a vesztesei a megemelt felügyeleti díjnak, ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő. A kormány terve, hogy a nagyobb árbevételű cégeknek akár 60-szorosára emelik ezt a költséget.
 

Orbán: ebben a formában nem lehet bevezetni az adót

Az emberek megkérdőjelezik a távközlési adó kiterjesztésének ésszerűségét, ezért az ebben a formában nem vezethető be, így módosítani kell a parlament előtt fekvő adótörvény-javaslatot - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Csökkenhet a cafeteria


szerző:
2014.10.25. 18:20
Csökkenhet a cafeteria

Dolgozóikra hárítják majd a cafeteria megemelt adóját a munkáltatók - állítja az RTL Híradónak az egyik legnagyobb munkaügyi tanácsadó cég. A nagy vállalatok már hetekkel ezelőtt döntöttek a jövő évi juttatásokról, és azon valószínűleg a kormány kedden kilátásba helyezett adótervei ellenére sem változtatnak.
 

Jelentősen drágulhatnak a tömények

Vége a Fidesz-kormány első vívmányának, az otthoni adómentes pálinkafőzésnek. Bár a kormány korábban azt mondta: harcol Brüsszelben a szabad pálinkafőzésért, a jövő évi adótörvények tervezete szerint a gazdák csak negyedannyi pálinkát főzhetnek, és ezer forint átalányadót kell fizetniük, évente.

Jön az internetadó


szerző:
2014.10.21. 19:32
Jön az internetadó

Elmaradnak az ígért adókedvezmények, viszont az internetre is kiterjesztik a távközlési különadót. Ezt a nemzetgazdasági miniszter jelentette be a jövő évi adótörvények ismertetésekor.

Külföldre költözésünket jelenteni kell

Ha valaki úgy dönt, hogy hátrahagyva Magyarországot új országban próbálja meg szerencséjét, akkor ezt érdemes bejelentenie a magyar államnak. A külföldi munkából származó jövedelem alapvetően külföldön válik adókötelessé, azonban az egészségbiztosításhoz való hozzájárulás fizetése is fontos kérdés.

Budapesten sokkal jobban keresnek


szerző:
2014.09.16. 18:30
Budapesten sokkal jobban keresnek

Budapesten csaknem kétszer akkora az átlagjövedelem, mint Szabolcsban. Ez is kiderült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2013-ról készített jelentéséből.
 

Milyen következménye lehet, ha elrontottuk az adóbevallást?

Nem kerülhetünk börtönbe, ha nem adtuk le adóbevallásunkat, viszont pénzbírságot szabhatnak ki ránk. Szakértőnk világosított fel minket, hogy milyen esetben milyen mértékű büntetésre lehet számítani.

Brutális élelmiszerárak: mit hozhat az áfacsökkentés?

Számoltunk, mennyi terhet vesz le a családok válláról, ha a kormány csökkenti a legfontosabb élelmiszerek adóját.

Házon kívül 12-11-28


szerző:
2012.11.28. 23:20
Házon kívül 12-11-28

Házon kívül: Kamerával indultunk megkeresni a nőt, aki már nem először csap be lakástulajdonosokat. Aztán megnézzük, hogyan boldogul az apa az életével, anya nélkül, és kiszámoltunk, ki mennyit nyerhet az új adóval, KATÁ-val.

Az adó, aminek a szexmunkások is örülnek

Sokat spórolhatnak a kisvállalkozók a KATÁ-val, az adóval, amit jövő évtől vehetnek igénybe. Kiszámoltunk, ki mennyit nyerhet vele.

Házon kívül 12-11-07


szerző:
2012.11.07. 23:20
Házon kívül 12-11-07

Házon kívül: A politikusokat is elérte a kivándorlási hullám. Miért nem fizette be az adót Gáspár Győző? Hogyan vigyázhatunk az értékeinkre?

Miért nem fizette be az adót Gáspár Győző?

A felfüggesztett börtönre ítélt showman verziója az adócsalási ügyről, amit szakértők szerint enyhe büntetéssel úszott meg.

Mennyi marad 2013-ban a pénztárcában?

A keveset keresőknek, bár jövőre nem csökken a nettó bérük, de nem is fog nőni, ellenben az infláció igen. Pénzügyi tanácsadó segítségével kiszámoltuk, hogyan változtak 2010 óta a bérek, és mire számíthatunk 2013-ban.

Házon kívül 12-05-02


szerző:
2012.05.02. 23:05
Házon kívül 12-05-02

Házon kívül: Sarc - Kiszámoltuk, mennyit bukunk az új adókon. Szabálysértések - A havi fizetést is elviheti a szabálytalankodás. Döglött akták - Régi ügyek és a nyomozás kulisszatitkai.

Mennyit bukunk az új adókon?

Sok kicsi sokra megy: 10 perc a vonalason 20 forint, SMS öt havernak 10 forint, átjön a minimálbér 90 forint. Csekk, telefon, casco, utalás; kiszámoljuk, mennyit bukunk az új adókon.

A Házon kívül szereplőt keres!

Aki szívesen számolgatna egy szakértővel, hogy mennyire terhelik meg a családi költségvetését az új adók, jelentkezzen a hazonkivul@rtlklub.hu címen. Fontos, hogy írják meg a mobilszámukat is! Köszönjük!

Adó, amit az ingatlan után fizetünk, de nem ingatlanadó

Sorra vezetik be az önkormányzatok azt az adót, amelyet a lakás mérete után kell fizetni. Körülnéztük, hogy milyen terhet jelent ez a családoknak.

Házon kívül 12-03-21


szerző:
2012.03.21. 23:05
Házon kívül 12-03-21

Házon kívül: Ki a nyaraláson, ki a húson vagy a tojáson spórol. És mire költ az, akinek már eddig is luxusruhák lógtak a gardróbban? A válság mérlege. - Az adó, amelyet az ingatlan után fizetünk, de nem ingatlanadó. Mire költik, mennyit kell fizetni és ki számíthat még rá?

Az olcsó lakás után is százezreket fizethetünk

Évi 150 ezer forint adó egy 5 milliós lakás után? Vagy évi másfélmillió egy 50 milliót érő után? Ijesztő számok ezek, és nem csak azoknak, akik kevesebbet keresnek és olcsóbb lakásban laknak.

Eltörlik az evát?


szerző:
2011.10.27. 10:28
Eltörlik az evát?

Januártól megszűnhet az egyszerűsített vállalkozói adó, vagy ha nem, 35 százalékra nőhet az adókulcs.

Plusz adót róna ki Rogán


szerző:
2011.10.27. 10:22
Plusz adót róna ki Rogán

A fideszes képviselő javaslata szerint a munkabér 27 százalékát kellene a munkaadóknak befizetniük szociális hozzájárulási adó címén.

Kultúra lesz a pornóból


szerző:
2011.10.17. 17:04
Kultúra lesz a pornóból

A Fidesz újra kivetné a kulturális járulékot a pornográf kiadványokra. Minden dvd, film vagy újság után 25 %-ot kellene fizetni.

Adóval sújtanák a kávét, a szörpöt és a lekvárt is

Az energiaitalokban a koffein mellett a taurin miatt is adót kellene fizetniük a gyártóknak.

A kávét is sújthatja a chipsadó

Kivethetik a chipsadót az alkoholos üdítőkre, az ízesített sörökre, és a kávéra is.

Kedvenceink után is adózhatunk?

A jövőben a kutyák után évente ebadót kell majd fizetni. Ez is szerepel az álllatvédelmi törvény módosításában.

Uniós tiltakozás a távközlési adó ellen

Az Európai Bizottság a különadó eltörlésére szólította fel a magyar kormányt.

Drágábban autózunk, piálunk, füstölünk

Az alkohol, a cigaretta és a gázolaj jövedéki adója mellett a játékadót is megemelték az új szabályozással.

Szijjártó módosította Matolcsyt

Többször módosította a kormány az elmúlt hetekben a terveit arról, hogy hogyan adózzanak a munkavállalók jövőre.

Az adóhatóság a holtakat is utoléri

Hatvankét éve halott embert próbált megadóztatni Franciaországban a hatóság.

A jól keresőknek kedvez csak az adótörvény

Havi 140 ezer forintos fizetés alatt csökken, afölött nő a nettó bér a kormány új adótervei miatt.

Matolcsy: Nem kaptunk éles kritikát

Óvták a jövedelemadó-emeléstől a kormányt azok a közgazdászok, akiket a miniszterelnök hívott meg egyeztetésre a Parlamentbe.

Csütörtöktől él a chipsadó


szerző:
2011.08.30. 18:20
Csütörtöktől él a chipsadó

Az üdítőitalok, energiaitalok, előrecsomagolt cukrozott sütemények, a sós snack és az ételízesítő után kell népegészségügyi termékadót fizetni.

Szolidaritási adó a hiányok pótlására?

Ideiglenesen szolidaritási adót vezetnének be, így az egykulcsos személyi jövedelemadó miatti kiesést lehetne kompenzálni.

Fókusz 11-08-03


szerző:
2011.08.03. 20:20
Fókusz 11-08-03

Fókusz: Meghibbantak! - A deszkázók után megjelentek a vízbeugrók, a baglyozók, a fogpiszkálósok és a némán üvöltők. Csúcstartozók - Rajtaütöttünk a legnagyobb adósokon, akik milliárdokkal lógnak az államnak. Féljünk-e a darazsaktól? - Egy kisfiú ma sokkot kapott a csípéstől, perceken múlt az élete.

Hol tanyáznak a legnagyobb adósok?

Az adósok feketelistáján az első 10 helyezett több mint 21 milliárd forinttal tartozik. A pénzek behajtására nagyon kicsi az esély, a Fókusz azonban nem adta fel, hogy legalább kiderítse, kik az adósok.

3 milliárddal lóg egy cég az államnak

A rekorder, három milliárd forinttal tartozó cégről még csak nem is hallottak azon a címen, ahová be van jelentve.

Sokan lógnak az adóhatóságnak


szerző:
2011.07.28. 20:50
Sokan lógnak az adóhatóságnak

Jóval több magánszemély és egyéni vállalkozó tartozik tartósan az adóhatóságnak, mint 2010 végén.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való