KERESÉS search-close

Viking

7 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Viking"

Kiengedték a Viking kapitányát, nem érzi magát felelősnek!

Kiengedték a letartóztatásból a Viking szállodahajó kapitányát. Az ukrán férfi kifizette a 15 millió forintos óvadékot. Budapestet nem hagyhatja el, és nyomkövetőt is kapott. Még három áldozatot keresnek, a dunai hajószerencsétlenség után pontosan két héttel szerda este Madocsánál találtak egy holttestet. A Hableány roncsát a rendőrség lefoglalta, arról viszont hallgatnak, hogy a Viking szállodahajót miért nem!

Kiengedték  a Viking szállodahajó kapitányát

Kiengedték a letartóztatásból a Viking szállodahajó kapitányát. Az ukrán férfi ugyanis kifizette a 15 millió forintos óvadékot, így bűnügyi felügyelet alá kerülhetett. Budapestet viszont nem hagyhatja el, és nyomkövetőt is kapott. Közben a rendőrök átvizsgálták a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány roncsait. Abban nem találtak újabb áldozatokat, de a Dunában igen, egy dél-koreai férfit. A rendőrök még három eltűntet keresnek.

Napokon belül elhagyhatja a börtönt a Viking szállodahajó kapitánya

Akár napokon belül kijöhet a börtönből a Viking szállodahajó ukrán kapitánya. A bíróság ugyanis jogerősen is helybenhagyta, hogy amint kifizeti a 15 millió forintos óvadékot, szabadlábra helyezik a dunai hajóbaleset gyanúsítottját. Ő vezette a szállodahajót, ami elsüllyesztette a kis városnéző hajót két hete Budapesten, fedélzetén 35 emberrel. A tragédiát 7-en élték túl.

Vita a szállodahajó miatt

Hatvan fős nyomozócsoport dolgozik a dunai hajókatasztrófa kivizsgálásán. A nyomozók eddig 230 embert hallgattak ki. Ezt a rendőrök közölték, akik szerint nem volt szükség arra, hogy a Hableánnyal ütköző Viking szállodahajót Budapesten tartsák. Korábban több koreai szakértő úgy vélte, hogy ebben hibáztak a magyar nyomozók.

Már korábban is ütközhetett  a Hableányt elsüllyesztő ukrán kapitány

Két hónapja is ütközött hajójával az az ukrán kapitány, aki múlt héten a Hableányt elsüllyesztő szállodahajót is vezette a baleset időpontjában. Ezt állítja a hajozas.hu oldal egy névtelenséget kérő, másik Viking hajó kapitányára hivatkozva. A Viking utazásszervezőt hiába kerestük, a kapitány ügyvédje pedig nem kommentálta a hírt. Közben a dél-koreai kormány azt szeretné, ha lefoglalnák a balesetet okozó szállodahajót. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint erre semmi szükség.

FELVETŐDÖTT: Korlátoznák a szállodahajók sétaútjait?

Az elmúlt 10 évben egyre gyakoribb, hogy a balesetben érintett Vikinghez hasonló, nagy szállodahajók is sétahajókázást szerveznek. Az nincs megszabva, hogy egyszerre hány hajó lehet a Dunán. A Magyar Belvízi Fuvarozók Szövetségének elnöke szerinte ésszerű lehetne, ha a nagyobb hajók sétaútjait korlátoznák.

EXKLUZÍV: Az ütközés pillanata


szerző:
2019.05.30. 13:02
EXKLUZÍV: Az ütközés pillanata

A rendőrség bemutatta azokat a felvételeket, amiket a Margit hídnál lévő térfigyelő kamerák rögzítettek. Ezeken jól látszik, hogy a Hableány összeütközik a Viking nevű turistahajóval.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való