KERESÉS search-close

Varga Mihály

59 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Varga Mihály"

A költségvetésről vitatkoznak

Varga Mihály szerint a családok támogatásának költségvetése a 2020-as büdzsé. A parlamenti vitában a pénzügyminiszter azt mondta: a kormány egyszerre csökkent majd adókat jövőre és növeli a béreket, miközben megóvja a gazdaság eddig elért eredményeit. A szocialisták szerint jövőellenes és igazságtalan a költségvetés. Ők azt mondják, hogy ezer milliárddal többet költenének egészségügyre és oktatásra, megdupláznák a családi pótlékot, és háromszorosára emelnék a GYES-t.

4 százalékos növekedést terveznek

A családok támogatásának a költségvetése lesz a jövő évi Varga Mihály pénzügyminiszter szerint, aki ma nyújtotta be a tervezetet a parlamentnek. Jövőre is számíthatnak a nyugdíjasok prémiumra, több pénzt fordítanak védelmi és rendvédelmi kiadásokra. Az alapvető élelmiszerek áfája ugyanakkor jövőre még nem csökken. Az MSZP szerint a kormány újra presztízsberuházásokra költ egészségügy helyett.

Nem lesz olcsóbb a szállás, hiába csökkentik az áfáját

A szállodaszövetség elnöke szerint hiába csökkentik a szállásadók áfáját, attól még nem lesz olcsóbb a szállás, mert a béremelésre és korszerűsítésre kell a pénz. Csütörtökön jelentette be a pénzügyminiszter, hogy megfeleznék a szállásadók terhét. Varga Mihály emiatt árcsökkenésre számított.

A kocsimosó automatákat is bekötnék a NAV-hoz

A kocsimosó- és parkolóautomatákat is beköthetik a NAV-hoz - erről beszélt a Magyar Nemzetnek a pénzügyminiszter.

 

Nem emelik a közmunkások bérét

Alig több mint 54 ezer forint marad a közmunkások bére. 5 nap múlva kapnak először fizetést az idei munkájuk után, de a pénzügyminiszter Híradónknak azt mondta, két év után sincs napirenden a járandóság emelése. Varga Mihály arról beszélt, hogy ösztönözni akarják a közmunkások elhelyezkedését a rekord magas munkaerőhiány miatt. A Közmunkás Szakszervezet szerint a többség hiába keres, nem talál állást.

Befejeződött a sztrájk az Audi győri gyárában

Megállapodott a szakszervezet és a cég az idei bérekről. Csaknem egy hétig tartott a munkabeszüntetés, a hatása pedig elérte az autógyár más üzemeit. Leállt a termelés Németországban és akadozik Szlovákiában, mert hiányoznak a győri alkatrészek. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a sztrájknak nem lesz hatása a magyarországi befektetésekre. 

Gulyás Gergely: Lehet, hogy nem volt minden szabályos a lakástakarék-szerződéseknél

Az utolsó pillanatban kötött 140 ezer lakástakarék-pénztári szerződést hozamvadászok kötötték spekulatív célból – mondta Varga Mihály az atv.hu-nak. Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt: tudomása szerint az állami támogatást megszüntető törvény hatályba lépése után is köthettek lakástakarék-szerződéseket és erről vannak információk a pénzügyi felügyeletet ellátó jegybanknál.

Varga Mihály elismerte, volt, akinek elektronikus úton mondtak fel

Elismerte Varga Mihály, hogy voltak, akiket nem személyesen, hanem elektronikus úton értesítettek arról, hogy az államnak már nincs szüksége a munkájukra. Szerinte ez törvényes. Az ellenzék szerint viszont embertelen. Közben a zöldszervezetek amiatt tiltakoznak, hogy, mint mondják a természetvédelmi szakemberek felét elküldték.

 

Az öngondoskodást ösztönöznék a nyugdíjelőtakarékossági állampapírral

Jön a nyugdíjelőtakarékossági állampapír. A pénzügyminiszter jelentette be, új konstrukción dolgoznak, mert az öngondoskodást akarják ösztönözni. Varga Mihály azt ígérte, az eddigi megtakarítási formákhoz, így az önkéntes pénztári befizetések 20%-os támogatásához nem nyúlnak. A miniszter szerint az új állampapír azoknak jó, akik állami garanciára vágynak pénzgyűjtéshez. De úgy véli, nem teremtenek konkurenciát.

Az utolsó két napon 140 ezer új lakástakarék szerződést kötöttek

Az utolsó két napon 140 ezer új lakástakarék szerződést kötöttek, ez a meglévő szerződésállomány 10 százaléka. Erről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt, aki szerint ez azt mutatja, hogy a két nap is túl sok volt a bejelentés és az állami támogatás tényleges megszűntetése között. Az LMP cinikusnak tartja a miniszter megjegyzését, mert szerintük sok családnak ez volt az egyetlen lehetősége lakáshoz jutni.

 

Néprajzosból pénztáros lehet?

Létszámleépítés lesz a közszférában - erről beszélt a pénzügyminiszter az RTL Híradónak. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének javaslatáról kérdeztük, akik szerint 100 ezer állami alkalmazottat lehetne elküldeni, és az ő felvételükkel enyhítenék a versenyszférát feszítő rekord magas munkaerőhiányt. Varga Mihály azt mondta, a következő hetekben eldől, hol és pontosan hány embert tudnak nélkülözni.

 

Négy százalákos növekedést várnak

Négy százalékos gazdasági növekedéssel, a ciklus végig pedig 60 százalék alatti államadóssággal számol a kormány a következő években. Erről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt a Magyar Hírlapnak. Megerősítette azt is, hogy jövőre tovább nő a kétgyerekes családok adókedvezménye, a szociális hozzájárulás mértéke pedig csökken.

 

Varga Mihály: tartható a hiány

Egyszámjegyű személyi jövedelemadó kulcsot ígért Varga Mihály keddi parlamenti meghallgatásán, de nem mondta meg mikortól. Biztos nem lesz viszont általános áfacsökkentés az új kormány pénzügyminiszter-jelöltje szerint. Azt mondta, cél, hogy a ciklus végére hiány nélküli költségvetést tervezhessenek.

 

Önálló pénzügyminisztérium lehet a nemzetgazdasági tárcából

Erről is beszélt Rogán Antal az RTL Híradónak. A posztján maradó miniszter szerint a jövőben is kulcsfontosságú a pénzügyi stabilitás, ezért a Varga Mihály vezette tárcának kiemelten kell foglalkoznia a költségvetési hiány alacsonyan tartásával. Úgy tudjuk, a gazdaságfejlesztési és kereskedelmi ügyeket az új, Palkovics László vezette innovációs és technológiai minisztérium veheti át.

 

Varga Mihály biztosan miniszter marad

Továbbra is Varga Mihály felel a költségvetésért - ezt Orbán Viktor jelentette be az állami rádióban. Varga a gazdasági kabinet vezetője marad, ő az egyetlen, akit eddig a miniszterelnök megnevezett az új kormányából. A kormányfő reméli, hogy heteken belül beterjeszti a jövő évi költségvetést. A miniszter interjút adott a Híradónak, több mint 4 százalékos gazdasági növekedést terveznek a 2019-es büdzsébe, vagyis várhatóan lesz nyugdíjprémium, és ismét kötelező minimálbéremelés jöhet.

12 év legjobb eredménye


szerző:
2018.03.09. 18:40
12 év legjobb eredménye

12 éve nem bővült ennyire a magyar gazdaság. Így értékelt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Német - Magyar Iparkamara díjátadóján. Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy olyan minisztert akar, aki a következő 4 év mindegyikében garantálja a tavalyi 4 százalékos növekedést.

Egy forint támogatást se kaptak a kormányprogram résztvevői

Nem érti a nemzetgazdasági miniszter, miért nem kaptak még egy forint támogatást sem a Vállalkozz itthon, fiatal! nevű kormányprogram résztvevői, amelyet ő jelentett be több mint egy éve - ezt mondta Híradónknak Varga Mihály, és belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. Szombaton derült ki, hogy több hónapja fizetik a járulékokat a pályázat miatt alapított cégük után, de a beígért támogatásból még semmit sem láttak. A minisztérium azt közölte, haladéktalanul megkezdik a kifizetéseket. Az LMP szerint a fiataloknak kárpótlás is jár.

Varga Simicskával példálózott

Simicska Lajos példájával magyarázta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, hogyan válhatott néhány év alatt a jegybank alelnökéből banktulajdonossá Balog Ádám. Bár vagyonnyilatkozata szerint három éve még több hitele volt, mint megtakarítása, most mégis milliárdokért vásárolhatta meg a korábban állami tulajdonú, és közpénzből rendbehozott Magyar Kereskedelmi Bank 10 százalékát. A Jobbik szerint Balog Ádám a politikának köszönheti vagyonosodását. Balog Ádám egy interjúban azt mondta: tisztán hitelből vásárolt.

Még nincs döntés a kötvényről

Végső döntés még nincs, de március végig vagy megszüntetik, vagy átalakítják a letelepedési kötvényeket. Erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt. Varga Mihály azt mondta, a program biztosan átalakul, ugyanakkor az Államadósság Kezelő Központ még idén is több milliárd forint bevételt remél a kötvényekből. A Jobbik szerint, amíg ez így van, nem lehet elhinni a kormánynak, hogy valóban megszünteti a rendszert.

Újabb százmilliárdokat költenek

600 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány decemberben a nemzetgazdasági miniszter becslése szerint. Varga Mihály szerint a döntések nyertese az egészségügy, ahova 70 milliárd plusz pénz jutott. A kisvasutakra, stadionokra szánt többlet támogatásokról azt mondta, azért döntöttek így, mert volt rá pénz. A Demokratikus Koalíció szerint az összeget hasznosabb dolgokra kellett volna költeni.

Varga: Még várjunk a döntéssel

A letelepedési kötvény kérdésével a Moody's hitelminősítő Magyarországgal kapcsolatos hétvégi döntése után lehet foglalkozni - ezt mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint érdemes lehet a későbbiekben tartalékba tenni a rendszert. A Jobbik szerint a kormány trükközik a letelepedési kötvények kivezetésével, a gazdasági bizottság ugyanis elfogadott egy olyan javaslatot, amely épp egy kötvényekkel üzletelő ciprusi cég hatáskörét terjesztette ki.

Jelentős járulékcsökkentést ígérnek

Jelentős járulékcsökkentést szeretne elérni a kormány a közeljövőben, hogy érdemi fizetésemelés legyen Magyarországon. Erről Varga Mihály beszélt. A gazdasági miniszter pontos számot nem mondott, de a Híradó által megkérdezett szakértő szerint 10 százalékos csökkentés 200 ezer forintos bruttó bérnél havi 13 ezer forintos nettó béremelést jelentene. Gazdasági elemzők szerint viszont ahhoz is több év kell, hogy 5-6 százalékos járulékcsökkentést ki tudjon termelni a magyar gazdaság. Az MSZP inkább a személyi jövedelemadót csökkentené.

Péntektől működik a két kormánykabinet

Péntektől működik az új kormányzati struktúra. Lázár Jánost és Varga Mihályt hivatalosan is kinevezték kabinetvezetőnek. A stratégiai kabinetben politikai döntéseket hoznak majd, a gazdasági kabinetben pedig ezek hatását vizsgálják. Rogán Antal kabinetfőnök mindkét testületbe bekerült. Az MSZP szerint hiába változtatnak a kormány felépítésén - a gondok nem oldódnak meg ettől.

Varga: Négy éven belül jöhet az euró

Négy éven belül bevezetheti Magyarország az eurót - ezt nyilatkozta a nemzetgazdasági miniszter a Magyar Hírlapnak. Varga Mihály azt mondta, nagyon reméli, hogy csatlakozunk az euró övezethez. A szocialisták viszont nem hisznek a miniszternek, mert a Miniszterelnökséget vezető miniszter és a kormányszóvivő alig egy hónapja mondták, hogy az Európai Unióból való kilépésre szavaznának, ha most kellene erről voksolniuk.

Varga: befektetésektől eshet el az ország

Befektetésektől eshet el Magyarország, ha nem lesz rövid távon megoldás a munkaerőhiány kezelésére - ezt mondta hétfőn a nemzetgazdasági miniszter. A munkaadók úgy számolnak: 100-200 ezer állásra nincs jelentkező. A Szakszervezetek szövetsége szerint ennek az az oka, hogy túl alacsonyak a bérek, és magasak a járulékok, amiket fizetni kell. Ezért aki tehette, külföldre ment dolgozni. A munkaadók azt mondják, a béremelés nem megoldás, legfeljebb enyhíthet a problémákon.

Vége a fiatalokat hazahívó programnak

Véget ér a Gyere haza fiatal program- ezt Varga Mihály jelentette be hétfőn. A kormány egy éve 100 millió forintból indította a programot, amelynek célja az volt, hogy minél több külföldön dolgozó magyar fiatalt visszacsábítsanak Magyarországra. Erre 100 millió forint volt, 57-et használtak fel belőle, ami 105 fiatal hazahozására volt elég. Az LMP szerint a kormánynak még a PR-programja is megbukott.

Túl sok a készpénz az embereknél

Túl sok a készpénz a kormány szerint, és heteken belül lépnek, hogy ezt visszaszorítsák. Erről a nemzetgazdasági miniszter beszélt az Inforádióban. Varga Mihály azt mondta, több bankkártya-elfogadóhelyre van szükség, de a három éve bevezetett tranzakciós illeték csökkentését sem zárta ki. Az LMP szerint részben a korrupció miatt nőtt rekordnagyságúra a készpénzforgalom.
 

Elbocsátások lesznek az adóhivatalnál

Megszűnhetnek a sorbanállások a postán az adóbevallások feladásánál. A kormány tervei szerint 2017-től a NAV készítené el minden magánszemély bevallását. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Inforádióban arról is beszélt: több ezerrel csökkenhet a NAV létszáma és fél évnél hosszabb ideig egyetlen vizsgálat sem tarthatna.

Kétmillió motort Győrben gyártottak

Több mint kétmilliót Magyarországon, az Audi győri gyárában gyártottak abból a 11 millió motorból, amelynek károsanyag kibocsátását manipulálta a Volkswagen csoport. Ezt a gazdasági miniszter mondta a Kossuth Rádióban. Varga Mihály arról is beszélt, hogy csökkenteni kell a gazdaság egyoldalú függőségét az autóipartól.

Már megint Rogán szomszédja nyert

Ugyanaz a cég intézi a kormány új kampányát, mint az előzőt, a két munkára összesen 900 millió forintért szerződtek. Rogán Antal és Varga Mihály szomszédjának vállalkozása nyílt közbeszerzési eljárás nélkül, sürgős, tárgyalásos pályázaton nyerte el a megbízásokat. Az Együtt szerint megint kiderült, hogy a haverok nyerik a kormányzati megbízásokat. Csetényi Csaba visszautasította a vádakat. Lázár János miniszter azt mondta, a vállalkozó nem azért kapott megbízást, mert fideszesek szomszédja.

Varga nem tud a krétahiányról


szerző:
2015.05.19. 19:00
Varga nem tud a krétahiányról

Nem hallott még arról, hogy az iskolákban ne jutott volna pénz krétára vagy papírra - ezt mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter hétfő este a Magyarul Balóval c. műsorban. Az általunk megkérdezett diákok azonban mást mondanak. Körülbelül egy hete számoltunk be a diákparlamenti jegyzőkönyvekről, amelyben mindennapi eszközök, például a kréta hiányáról panaszkodtak a tanulók. Az MSZP szerint Varga Mihálynak fogalma sincs, mi zajlik az iskolákban.

MSZP: Varga Mihálynak fogalma sincs, mi zajlik az iskolákban

Nem hallott még arról, hogy az iskolákban ne jutott volna pénz krétára vagy papírra - ezt mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter hétfőn este a Magyarul Balóval című műsorban. Az általunk megkérdezett diákok azonban mindennapi eszközök, például a kréta hiányáról panaszkodnak. Az MSZP szerint Varga Mihálynak fogalma sincs, mi zajlik az iskolákban.

Költségvetés 2016


szerző:
2015.05.18. 22:00
Költségvetés 2016

Mit akar a magyar állam jövőre? – ennek hivatalos tudora Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, ő volt Baló György vendége. A kormány azzal számol, hogy a nemzeti össztermék jövőre 35 ezer milliárd forint – s ennek valamivel kevesebb, mint a felét, 16 és fél ezer milliárdot javasol elkölteni. De mire?
 

Magyarul Balóval 15-05-18

Magyarul Balóval: Mire költi pénzünket az állam jövőre? Erre a most elkészült költségvetés válaszol. Ki csinálja? Hogyan? Ki és milyen alapon dönt a fontossági sorrendről? Mi az oka annak, hogy az oktatásra és a kórházakra szánt, sokszorosan elégtelennek bizonyult összegeket jövőre alig-alig emelik, illetve csökkentik? Kérdezzük mindezt Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől.

Mire költi pénzünket az állam jövőre?

Erre a most elkészült költségvetés válaszol. Ki csinálja? Hogyan? Ki és milyen alapon dönt a fontossági sorrendről? Mi az oka annak, hogy az oktatásra és a kórházakra szánt, sokszorosan elégtelennek bizonyult összegeket jövőre alig-alig emelik, illetve csökkentik? – kérdezzük mindezt Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől.

Varga: ez az adócsökkentés költségvetése

Benyújtotta a jövő évi költségvetés tervezetét Varga Mihály Kövér László házelnöknek. A nemzetgazdasági miniszter szerint a jövő évi büdzsé elsősorban az adócsökkentés költségvetése lesz. A kormány tervei szerint 2016-ban 2 és fél százalékos lesz a GDP növekedése, 2 százalék lesz a hiány és 1,6 tized százalékos lesz az infláció. Varga Mihály szerdán ismertette azt is: 2015 első negyedévében 3,4 tized százalékkal nőtt a magyar gazdaság.

16-ról 15-re csökken az SZJA


szerző:
2015.04.21. 19:00
16-ról 15-re csökken az SZJA

16 százalékról 15 százalékra csökken jövőre a személyi jövedelemadó, és 5 százalékra a sertés tőkehúsok ÁFA-ja. Ezt jelentette be kedden a nemzetgazdasági miniszter, aki a 2016-os költségvetésről tartott sajtótájékoztatót. Varga Mihály azt mondta, nő a gyermekek után járó adókedvezmény is a két gyerekes családoknál. Az ellenzék szerint a tervezett lépések tovább mélyítik a társadalmi rétegek közti különbségeket, mert ismét jobban járnak azok, akik amúgy is jól keresnek.

Előzetes: Csökken a személyi jövedelemadó és az ÁFA

Ezt a nemzetgazdasági miniszter jelentette be. Varga Mihály a 2016-os költségvetés tervezetét ismertette újságírókkal. Jövőre a személyi jövedelemadót 16-ról 15 százalékra mérsékelné a kormány, és azt is javasolja a parlamentnek, hogy a tőkehús áfája 27-ről 5 százalékra csökkenjen. Emelik viszont a gyermekek után járó adókedvezményt a két gyerekes családoknál, havi 2500 forinttal. A részleteket elmondjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Mi lenne a politikussal szülői segítség nélkül?

Szijjártó Péter, Rogán Antal, Lázár János, Zsiga Marcell és Varga Mihály is azon szerencsések közé tartoznak, akiknek a családjuk segít, hogy házat vásárolhassanak.

Pénzügyi botránycunami?

Paks II: Megfúrhatja az Unió? Brókerbotrány: ki fizet és hogyan változnak a szabályok?  Mi a könyvvizsgálók és mi a gazdasági tárca felelőssége? Miért enged el majdnem 4 ezer milliárdos adótartozást a NAV? Mit kezd az állam a megvásárolt bankokkal? Vasárnapi boltbezárás és más kérdések Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek.

Paks II: Megfúrhatja az Unió?

Brókerbotrány: ki fizet és hogyan változnak a szabályok?  Mi a könyvvizsgálók és mi a gazdasági tárca felelőssége? Miért enged el majdnem 4 ezer milliárdos adótartozást a NAV? Mit kezd az állam a megvásárolt bankokkal? Vasárnapi boltbezárás és más kérdések Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek.

Varga: Az állam segít a kifizetéseknél

Keddre tisztán kell látni a Buda-Cash ügyével foglalkozó munkacsoportnak, hogy melyik önkormányzatnak mennyire rossz a helyzete - ezt Varga Mihály mondta. A nemzetgazdasági miniszter szerint az állam csak így tud már a márciusi kifizetéseknél is segíteni a bajba jutott településeken.

Van, ahol a segélyeket sem tudják fizetni

Rászoruló családok ezrei maradhatnak segély nélkül. A nemzetgazdasági miniszter szerint a DRB bank csoportnál legalább 80 önkormányzat vezette a számláját. Varga Mihály napokon belüli kormányzati segítséget ígért a fizetésképtelenné vált településeknek. Úgy tudjuk, a Buda-Cash néhány ügyfele milliókat bukhatott ma, mert a még nyitott kereskedéseket is bezáratni kényszerült a felügyeleti biztos. És, jelentkezett két szemtanú, akik szerint a brókerházból nyomokat tüntettek el a rendőrségi intézkedés előtt.

Holnaptól nem lesznek devizaalapú lakáshitelek

Holnaptól több mint 1 millió 300 ezer család terhein enyhít a kormány Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint. Megszűnnek a devizaalapú lakáshitelek, és három évre rögzítik a forint kölcsönök kamatfelárát.

Nem tudnak autó nélkül élni


szerző:
2015.01.22. 18:37
Nem tudnak autó nélkül élni

Egy mozgáskorlátozott asszony írta ezt Híradónknak, miután meghallotta Varga Mihály kijelentését. A miniszter szerint az autóhitelesek másképp is meg tudják oldani a közlekedést, ezért nem segít nekik a kormány. A ceglédi családnak szüksége van a kocsira, mozgássérült kisfiukat másképp nem tudnák iskolába hordani. A kocsijukat svájci frank alapú hitelre vették 9 éve. Még mindig másfél millióval tartoznak.

Zárvatartás: A kormány is támogatja

Már a kormány is támogatja a boltok vasárnapi zárva tartását, ezt csütörtökön mondta a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály korábban még arról beszélt, szerinte az ország nincs olyan gazdasági helyzetben, hogy erről kellene beszélni. A miniszterelnök ma az állami rádióban azt mondta, először a kereskedelemben lehet elérni, hogy senkinek se legyen kötelező vasárnap dolgozni.


 

Drágábbak lehetnek a buszos kirándulások

Az osztálykirándulásokat is megdrágíthatja, ha valóban bevezetik a buszokra vonatkozó e-útdíjat- ezt egy szabadszállási személyszállító vállalat vezetője mondta Híradónknak. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter korábban ugyanis arról beszélt, hogy a buszokra is kiterjeszhetik a kötelező matricát, így növelnék az e-útdíjból származó bevételt.
 

 Csak minden 11. közmunkás talál állást

Csak minden tizenegyedik közmunkás képes elhelyezkedni - ezt a nemzetgazdasági miniszter ismerte el a Hír Tv-ben. Igaz, Varga Mihály szerint egyre többen találnak majd állást. A kormány a következő négy évben megszüntetné a segélyeket, és inkább minden állástalannak közmunkát biztosítana.

Varga: „Csak kedden tudtam meg”

Az adóhivatalt felügyelő nemzetgazdasági miniszter azt állítja, csak kedden tudta meg, hogy tényleg kitiltották Vida Ildikót az Egyesült Államokból.

Varga Mihály nem támogatja


szerző:
2014.11.04. 18:35
Varga Mihály nem támogatja

Nincs egyetértés a kormányon belül a vasárnapi zárva tartásról. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter azt mondta: a tárca egyértelműen nem támogatja a javaslatot. Orbán Viktor szerint egyeztetnek róla. A miniszterelnök azt ígérte: minden érintettet meghallgatnak majd.

A NAV már Varga előtt beszélt a nyomozásról

Két milliárdos áfacsalásról tett bejelentést a miniszter, miközben már hónapok óta írt róla a sajtó. Varga Mihály még hétfőn egy amerikai cég bejelentése nyomán indult sikeres nyomozással büszkélkedett a parlamentben, pedig az ügy több hónapos történet.
 

Jön az internetadó


szerző:
2014.10.21. 19:32
Jön az internetadó

Elmaradnak az ígért adókedvezmények, viszont az internetre is kiterjesztik a távközlési különadót. Ezt a nemzetgazdasági miniszter jelentette be a jövő évi adótörvények ismertetésekor.

Varga nem kérdezi meg a NAV elnökét

Elfoglalták a Lánchidat délben az Együtt-PM aktivistái, hogy így tilatkozzanak, amiért a magyar kormány szerintük eddig semmit sem tett az Egyesült Államokból kitiltott magyarok kilétének felfedése érdekében. A nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatóján kiderült, mindeddig Varga Mihály sem kérdezte meg a NAV elnökét, valóban kitiltották-e az Egyesült Államokból.
 

Váratlanul megnevezte minisztereit Orbán

Eredetileg úgy volt, hogy június 6-án jelenti be harmadik kormánya névsorát, de csütörtökön délután Kövér Lászlónak küldött levelében megtette ezt.

Varga: Nem lesz nagy kormányátalakítás

Varga Mihály szerint az idei év legfontosabb feladata, hogy befedjék a 80-100 milliárd forint körüli államháztartási hiányt.

A politikusok is felveszik a futócipőt vasárnap

Az előnevezések alapján eddig több mint 11 ezren neveztek a vasárnapi Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál különböző távjaira.

Sokat hallgatott el az előző kormány

Összesen 63 olyan tételt találtak, amelyek nem szerepeltek a költségvetésben.

Mesterházy drogdílerhez hasonlította Orbánt

Orbán Viktor miniszterelnök politikai drogdíler, aki szintetikus boldogságot árul négy éve.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való