KERESÉS search-close

Vígszínház

46 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Vígszínház"

Eszenyi Enikő: Ez rólam is szól

Mindazt bemutatja a darab, amit az elmúlt 30 évben a színházban és a magánéletben megéltem – ezt mondta Eszenyi Enikő legújabb főszerepéről. A Vígszínház Premier című előadását csütörtökön először játszották közönség előtt. Egy idősödő színésznő belső válságát mutatja be a darab, nyers őszinteséggel mesél az öregedésről. A férjet Hevér Gábor, - az RTL új krimisorozata, az Alvilág szereplője játssza.

Indulatokat kavar, hogy Marton László újra rendez

Miért kavar indulatokat, hogy másfél év után Marton László, akinek a Vígszínházból szexuális zaklatási ügye miatt kellett távoznia, Veszprémben újra rendez? A rendezőt elsőként megvádoló Sárosdi Lilla azt mondja, nem az a baj, hogy Marton László újra dolgozik, hanem az, hogy az ügy kipattanása és a metoo kampány óta semmi nem történt.

Újra bemutatják a Liliomot a Vígszínházban

109 éve a Vígszínházban volt az ősbemutatója, most pedig ismét bemutatják a körúti színházban a Liliomot. Molnár Ferenc drámáján nem sokat változtattak, a rendező, ifjabb Vidnyánszki Attila szerint erre nincs is szükség, hiszen a körhintáslegény és a cselédlány végzetes szerelme egy örökérvényű történet.

Először mutat be kortárs magyar sci-fit a Vígszínház!

A házi színpadon egy űrhajó fedélzetét építették fel, ebben játszódik a galaxis számkivetetteiről szóló darab. A Kozmikus Magányt a Vígszínház egyike színésze, Király Dániel rendezi.

A Diktátor a Vígszínházban!

Charlie Chaplin legnagyobb hatású filmjének színpadi változatát rendezi Eszenyi Enikő, a legendás művész családjának engedélyével. Az ősz egyik legjobban várt bemutatójának próbáira elsőként az RTL híradó stábja tekinthetett be. 

Úton a Pál utcai fiúk!


szerző:
2018.06.01. 16:50
Úton a Pál utcai fiúk!

Másfél évvel a Vígszínházas bemutató után ezúttal Erdélyben vendégszerepeltek a Pál utcai fiúk. Íme a vörösinges Józan Laci, Ember Márk és Nádas Gábor rendkívül népszerű triumvirátusa.

Aranylemezt kapott a Vígszínhában bemutatott Pál utcai fiúk előadás

2017-ben a világhírű regényből készült zenés játékot három hónap alatt ötvenötezren látták. A grund hőseit alakító színészek mellett aranylemezt kapott Marton László rendező és a Dés László, Grecsó Krisztián, Geszti Péter alkotói trió is.

GRUND ZENEKAR: már most teltházas koncertet adnak

Tudtad, hogy az Oltári csajok egyik főszereplője Ember Márk kilenc hangszeren is játszik? És azt, hogy ezt a tehetségét négy társával együtt a GRUND nevezetű vígszínházi fiúzenekarban tárja a nagyközönség elé? A banda tagjai meséltek a Fókusz stábjának! A Mi vagyunk a Grund című dalt ITT tudod visszahallgatni!

 

Meghalt Tahi Tóth László


szerző:
2018.02.23. 16:20
Meghalt Tahi Tóth László

Csütörtökön a Vígszínház adott ki közleményt a család nevében is, melyben tudatta: művészük elhunyt. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész tavaly márciusban súlyos agyműtéten esett át, amelyből úgy tűnt, teljesen felépült: ősszel visszatért a Vígszínház színpadára. A tragikus hírt kollégái is nehezen dolgozták fel. 

Elhunyt Tahi Tóth László


szerző:
2018.02.22. 19:22
Elhunyt Tahi Tóth László

Elhunyt Tahi Tóth László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész – közölte ma a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel.

Színházzal a beteg gyermekekért


szerző:
2017.12.19. 09:14
Színházzal a beteg gyermekekért

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idén ismét jótékonysági estet tart a Vígszínházban, ahol ezúttal a Szentivánéji álom című vígjátéka kerül színpadra. A szereplők között Eszenyi Enikő, Stohl András, Ember Márk és Gyalu, az Oroszlán szerepében Hegedűs D. Géza is megtalálható, aki most a kulisszatitkokba is beavatta a nézőket.

A Vígszínház lefújta Marton László rendezését

Már nyolcan vádolják szexuális zaklatással a Vígszínház főrendezőjét, korábbi igazgatóját, Marton Lászlót. A társulat néhány napja csak egy szűkszavú közleményt adott ki, ma azonban egy hosszabb sajtóhírben számoltak be arról, hogy lefújták Marton László december 15-re tervezett bemutatóját, Ibsen A vadkacsa című előadását.

 

Wunderlich Józseffel mi is a grundon érezhetjük magunkat

A vasárnapi Portréban a grundon érezhettük magunkat. Wunderlich József színész hozta el ezt az érzést számunkra, Boka János szerepében. Barabás Évi egy kedves, nagyon szerény, jó értelemben vett vidéki fiúval beszélgetett. Józsi évekig ellenállt Eszenyi Enikő kérlelésének, hogy a Vígszínházhoz szerződjön. Végül minden félelmét legyőzve igent mondott, és nagyon boldog, hogy a társulat tagjaként, óriási sikereket ér el.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Józan László új szerepben!


szerző:
2017.04.24. 07:35
Józan László új szerepben!

A Barátok köztből ismert Józan László a Vígszínházban játszik Simon Stephens Távoli dal című darabjában, amit az Oscar-díjas Szabó István rendez. A színész személyesen, a méltán híres rendező pedig telefonon volt Peller Anna és Lukács Miki vendége.

A Pál utcai fiúk: országos klippremier az RTL Klub weboldalán

Először az rtl.hu-n láthatja a nagyközönség a Mi Vagyunk A Grund című dal videóklipjét. Az országos klippremier pénteken 19 órától lesz látható. A Vígszínház egyik legsikeresebb darabjában, A Pál utcai fiúkban Molnár Ferenc legendás figuráinak írt dalait a színház fiatal tehetségei éneklik fel.

Aranylemezes lett a Vígszínház Pál utcai fiúk-előadása

A világhírű regényből készült zenés játékot három hónap alatt ötvenötezren látták. A grund hőseit alakító színészek mellett aranylemezt kapott Marton László rendező és a Dés László, Grecsó Krisztián, Geszti Péter alkotói trió is.

 Aranylemezt kapott a Pál utcai fiúk

A Vígszínház 52. előadásán Eszenyi Enikő adta át az elismerő díjat a Pál utcai fiúk alkotóinak és szereplőinek. Alig negyed év alatt több, mint ötvenötezren voltak kíváncsiak Molnár Ferenc világszerte ismert regényének adaptációjára.

 

Túl van a műtéten!


szerző:
2017.03.03. 18:00
Túl van a műtéten!

Közleményt adott ki a Vígszínház: Tahi Tóth László súlyos műtéten esett át, amelyet hosszas kezelés követ. A színész január végén egy előadás közben lett rosszul: miután végigjátszotta a darabot, azonnal kórházba szállították. A Vígszínház közleménye kiemelte, most az a legfontosabb, hogy nyugodt körülmények között gyógyulhasson a művész.

Valentin-nap a Vígszínházban

Különleges élő műsorral jelentkezik a Vígszínház Valentin-nap délutánján. A társulat Facebook-oldalán bárki élőben követheti a VígLive első adását holnap 17 órakor, ahol Szentivánéji álom című új bemutató szereplői és alkotói mesélnek például a szerelemről.

A Vígszínház színpadjára varázsolták Londont

Londonban forgattak a legújabb előadáshoz a Vígszínház színészei. A Földrengés Londonban című darabban több óriási kivetítő is van a színpadon. Eszenyi Enikő látványos videotechnikai megoldásokkal varázsolta a brit fővárost a budapesti színpadra. A kortárs mű az éghajlatváltozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Józan Laci nemcsak imádja a táncokat, de ízelítőt is adott!

A Barátok közt Tóbiásánál, Józan Lacinál, a Vígszínházban jártunk. Érdemes jól figyelni, mert olyan helyekre is követjük kameránkkal, ahova nézőként nem juthatunk el.

A színészeket is megviseli a darab

Stohl András sírt, Kútvölgyi Erzsébet pedig volt, hogy nézni sem bírta, még a színfalak mögül sem az Istenítélet próbáját a Vígszínházban. A színészeket nagyon megviseli az emberi gonoszság, amiről a történet szól.

Lukács Sándornak tucatnyi gyereke van

Lukács Sándor 40 éve a Vígszínház tagja, és majdnem ennyi ideje tart a házassága is, amelyből egy fia született. A Jászai Mari-díjas színésznek mégis több gyermeke van, ugyanis szívesen segíti a pályakezdő fiatal színészeket. Vendégünk volt Lukács Sándor és az egyik gyermeke, Bach Kata.

90 évet várt, hogy színpadon táncolhasson

Egy kilencvenéves Auschwitz túlélő és egy fiatal táncos duettje a Vígszínház színpadán. A történetüket mesélik, közös nyelvük a tánc. Fahidi Évát 1944-ben deportálták a haláltáborba, minden családtagja meghalt. A Tünet Együttes váltotta valóra az álmát, hogy színpadon táncolhasson. Azonnal igent mondott, méghozzá egy mozdulattal: a lábát felhúzta a füléig.

Nyílt nap a Vígszínházban


szerző:
2015.09.13. 18:55
Nyílt nap a Vígszínházban

A Vígszínház nyílt napján bárki kaphatott műbajuszt, vagy Stohl Andrással mehetett a zsinórpadlásra. Sőt, Ruttkai Éva egykori öltözőjét is láthatta. Több százan voltak kíváncsiak a Vígnapra.

Rangos szakmai díjat kapott Harkányi Endre

A színész kapta meg a Harsányi Zsolt-emlékdíjat. Bandi bácsi már több évtizedes pályát tudhat maga mögött, de még mindig ugyanazzal az energiával és lelkesedéssel megy be a színházba és még arra is jut ideje, hogy egyik legnagyobb szenvedélyének, az utazásnak hódoljon. A díjról és további terveiről kérdeztük a színészt.

Kortárs köntösben a Szomorú szamuráj

Múlt héten az egész sajtót bejárta az a videó, amelyben a Vígszínház színésznője, Szilágyi Csenge, Kozsó: Szomorú szamuráj című számát szavalja. Hogy miért éppen az Ámokfutók frontemberének sorait választotta, arról a színművészt kérdeztük.

Menekülnek Hernádi Judit elől


szerző:
2015.05.04. 19:00
Menekülnek Hernádi Judit elől

Mindenki menekül Hernádi Judit elől – pedig csak egy valaki látja, a volt férje. A Vidám kísértet című legendás darabot vitték ugyanis színre a Játékszínben. Évtizedekkel ezelőtt ez a darab a Vígszínház legendás előadása is volt – akkor Ruttkai Éva és Tábori Nóra játszották a főszerepeket.

59 éves korában meghalt Pap Vera


szerző:
2015.04.09. 18:29
59 éves korában meghalt Pap Vera

A Vígszínház színésznője egy ideje már beteg volt, de betegsége alatt is megszakítás nélkül játszott. Mindig azt mondta, hogy a színpadból és a játékból merít erőt. Pap Vera 36 éve, megszakítás nélkül a Vígszínház tagja volt. Pap Vera színészi munkáját Jászai- és Kossuth-díjjal is elismerték.

Alföldi Julius Caesar-ja a Vígszínházban

Új fordításban a Julius Caesar a Vígszínház színpadán! Alföldi Róbert rendezi Shakespeare drámáját, az RTL Híradónak azt mondta, semmi olyan nem történik a darabban, amit a szerző ne írt volna bele.
 

Józan László a szerepek bűvkörében

27 éves, jóképű, sikeres a Barátok köztben, de a Vígszínház 12 darabjában is. A legfelháborítóbb, hogy még a hasa is kocka. Józan László április óta a sorozat népszerű Tóbiása. Ismerjék meg Önök is, közelebbről!
 

Józan László a szerepek bűvkörében

27 éves, jóképű, sikeres a Barátok köztben, de a Vígszínház 12 darabjában is. A legfelháborítóbb, hogy még a hasa is kocka. Józan László április óta a sorozat népszerű Tóbiása. Ismerjék meg Önök is, közelebbről!

Eszenyi Enikő, az érzékeny díva

Gyerekként táncosnőnek készült, de édesapja a sakkszakkörbe íratta be. Mégis színésznő lett.

XXI. század 13-12-17


szerző:
2013.12.18. 00:30
XXI. század 13-12-17

XXI. század: Gyerekként táncosnőnek készült, de édesapja a sakkszakkörbe íratta be. Mégis színésznő lett. Pályája elején azzal vádolták, hogy Törőcsik Marit utánozza. A szocializmus idején lakást sem kapott szerelmével, de filmjeit milliók látták. Korán kezdett rendezni, mert annak kell rendeznie, aki színházban tud gondolkodni.

Reflektor 13-10-29


szerző:
2013.10.30. 00:30
Reflektor 13-10-29

Reflektor: Fergeteges bulit csaptak a Barátok közt sztárjai. Stohl András újra Alföldi Róberttel dolgozik.

Elhunyt Bárdy György színművész

Életének 93. évében, hétfőn elhunyt Bárdy György Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész.

Hegyi Barbara nemes ügyért kampányol

Ötödik alkalommal rendezi meg a Down Egyesület a Nemzetközi Down Világnapot a Vígszínházban, melyre ezúttal – az ENSZ által elfogadott, hivatalos Down-szindróma napjához, március 21-hez kapcsolódóan - március 24-én, vasárnap kerül sor.

Reggeli - Csak Csajok 11-11-03

Reggeli - Csak csajok: Barabás Éva a megújult Csak csajokban Eszenyi Enikőt és Balla Esztert faggatta a színházi szerepeikről, munkahelyi szerelemről valamint a kezdetekről.

Reggeli 11-10-05


szerző:
2011.10.05. 08:35
Reggeli 11-10-05

A szerdai Reggeliben kiderítettük mivel töltötte az elmúlt hónapokat a Barátok közt Vandája, Szandival elkevert érettségijéről, Pap Verával pedig kétlaki életéről beszélgettünk.

Fél Kettő 11-07-26


szerző:
2011.07.26. 14:35
Fél Kettő 11-07-26

Fél Kettő: Club 27 - Amy Winehouse is 27 évesen távozott, éppúgy, mint Jim Morrison vagy Janis Joplin. Beavatott - vígszínházi kollégáiról írt könyvet Hullan Zsuzsa. Candida-diéta - Milyen ételeket kell kerülni, ha a szervezetben túl sok a Candida-gomba?

Idén Hegyi Barbara kapta a Ruttkai-gyűrűt

Az elismerést huszonnegyedik alkalommal adták át a Vígszínházban, Budapesten.

A bajba jutott kutyákon segít a Vígszínház

Az iszapkatasztrófában megsérült állatokon segít a Vígszínház.

Árvízkárosultakért zeng a Vígszínház

A rendezvényen Halász Judit és Zenekara szórakoztatja majd a közönséget.

Csak magyar dalok szólnak


szerző:
2010.08.31. 19:48
Csak magyar dalok szólnak

Szeptember 12-én országszerte lépnek fel a magyar dal legjelentősebb előadói.

Majálisok, tavaszköszöntés


szerző:
2010.05.01. 08:59
Majálisok, tavaszköszöntés

Majálisokra várták az ünneplőket országszerte. Volt politikai majális, városi majális, színházi majális és civil majális.

Németh Kristóf robotot kelt életre

Eszenyi Enikő kérte fel a színészt egy olyan szerepre, amit főiskolásként játszott utoljára.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való