KERESÉS search-close

Unió

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Unió"

Brexit-cirkusz: a végjáték

Történt, hogy egy brit miniszterelnök mindenféle külső kényszer nélkül népszavazást írt ki az Egyesült Királyság uniós tagságáról. Meglepetésre győztek a kilépéspártiak. David Cameron gyorsan lemondott, utóda Theresa May azzal szembesülhetett, hogy semmiféle terv vagy forgatókönyv nincs a brit kilépésre. Mi legyen? Szabályozott vagy szabályozatlan kilépés? A példa nélküli brit politikai válság Európa figyelmének fókuszában.

A szakképzettség lesz a döntő

Minden magyar állampolgár Nagy-Britanniában maradhat és dolgozhat a jövőben is, aki azelőtt költözik az országba, mielőtt az hivatalosan kilépne az unióból. Ezt mondta az RTL Híradónak adott interjújában az Egyesült Királyság budapesti nagykövete. A brit miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy elkészült a megállapodás-tervezet, amely alapján a britek elhagynák az uniót, de azóta több kormánytag lemondott és egyelőre kérdés, hogy ehhez meg tudja-e szerezni a Parlament támogatását.

 

Új megoldás a menekültválságra

Lekerült a napirendről a menekültek kötelező, kvóta szerinti szétosztása, az uniós kormányfők brüsszeli csúcstalálkozójának záródokumentuma szerint önkéntes lenne a menekültek befogadása. Orbán Viktor miniszterelnök ezt, és azt a célt, hogy az unión kívül is menekülttáborokat állítsanak fel, a Visegrádi országok győzelmeként értékelte.

 

Pénzt adna a civileknek az unió

Az egész Európai Néppárt megszavazta, hogy az Unió adjon pénzt a civil szervezeteknek, csak a Fidesz képviselői nem támogatták. Az Európai Parlamentben elfogadott határozat több mint 400 milliárd forinttal segítené az alapvető uniós értékeket őrző civil szervezeteket.

Tiborcz István, Elios és a LED-es utcai lámpák

Sok a probléma az utóbbi években felszerelt LED-es utcai lámpákkal. Az ott élőknek a sötéttel van komoly bajuk, az unió csalás elleni hivatalának viszont az itthoni közbeszerzésekkel. Azokkal, amelyeknek fő nyertese az Elios nevű cég volt, amely egy időben Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének résztulajdonában állt.

A felcsúti kisvasutat vizsgálták

Alaposan megnézték a felcsúti kisvasutat az Európai Parlament ellenőrei. Hogy mire jutottak, azt csak holnap árulják el. Az ellenőrző bizottság alelnöke mindössze annyit mondott: mindenféle információt kaptak, de nem kaptak meg minden információt a beruházással kapcsolatban. A fideszes EP-képviselő szerint viszont mindent rendben találtak az ellenőrök.

Kvótaper: bukás után csata

Az Európai Unió Bírósága ma 60 oldalas ítéletében elutasította Magyarország és Szlovákia keresetét a bevándorlási kvóta ellen. A döntés szerint be kell fogadni 1294 menekültet és itt kell elbírálni menedékkérelmüket. Magyarország és Szlovákia oldalán Lengyelország, ellenünk az Európai Bizottság és hét uniós tagország, közöttük Németország és Franciaország is beavatkozott a perbe. A magyar kormány elfogadhatatlannak tartja a döntést, a szlovákok azt mondják, tudomásul veszik, tiszteletben tartják és tanulmányozzák.

600 ezernél is több magyar élhet külföldön

Egyre csak nő azoknak a száma, akik Magyarországot hátrahagyva a világ más pontján kezdenek új életet. A Portfolio legfrissebb adatai szerint akár 600 ezernél is több magyar élhet csak az Európai Unióban – ez a szám lényegesen nagyobb, mint amit korábban becsültek. Legtöbben, 250 ezren az Egyesült Királyságot választották új otthonuknak.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Többen bíznak az Unióban

Több magyar bízik az Európai Unióban, mint az Orbán-kormányban - ez derült ki az Eurobarometer legfrissebb közvéleménykutatásából. A felmérés szerint a megkérdezettek 46 százaléka bízik meg az Európai Unióban, szemben a kormány 39 százalékával. A legtöbben az egészségügy állapotát tartották az ország legsúlyosabb problémájának. A Fidesz szerint a felmérés megbízhatatlan, az MSZP-nél azt mondják, a kormány tízmilliárdokat szórt el a Brüsszel- és menekültellenes kampányokra.

 

Szél Bernadett: Orbán olyan, mint Dagobert bácsi

Brüsszel a terroristák oldalára állt, Soros György maffiaszerű hálózatot működtet, a kormány magyar Magyarországot és európai Európát akar - egyebek mellett erről beszélt az Országgyűlésben Orbán Viktor. A miniszterelnök a nemzeti konzultáció eddigi eredményeit értékelve arra jutott: a magyarok nem akarják, hogy az Európai Unió beleszóljon a bevándorlás- vagy az adópolitikába. Az ellenzéki felszólalók az egészségügy rossz helyzetére és a korrupcióra hívták fel Orbán Viktor figyelmét.

Nemzeti konzultáció - Ön érti?

Tanuljunk együtt az unióról a Nemzeti Konzultáció alkalmából! A Brexit sokkolja a menekültválsággal amúgy is küszködő Uniót. Vannak országok, amelyek több Európát, erősebb integrációt akarnak – mások ezt ellenzik. Például a magyar kormány, amely azt kéri, állítsuk meg Brüsszelt egy nemzeti konzultáció segítségével.

Mi lesz Európával 2016-ban?


szerző:
2016.01.02. 20:00
Mi lesz Európával 2016-ban?

A menekült kérdés Európát alapjaiban rengette meg. Megerősödtek a szélsőség pártok, lezárták a határokat, és egymással veszekedtek a politikusok. Sokan a schengeni határok megszűnéséről és Európa széteséséről beszélnek.

Magyarország a 21. a korrupciós ranglistán

Az unió 28 tagországa közül Magyarország a 21-ik a korrupciós ranglistán, tehát csak hét országot előzünk meg. A kormány szerint eredményes harc folyik a korrupció ellen. A 2006-tól 2010-ig tartó időszakhoz képest 2010 és 2013 között lényegében több mint háromszorosára nőtt különféle korrupcióval kapcsolatos feljelentések elutasításának aránya.

Van megoldás a menekültválságra?

Európa-szerte ezt keresik. Az Unió egyelőre nem találja. Egy magyar védelmi kutatóközpont most javaslatcsomaggal állt elő, amely igyekszik a válsághalmaz minden elemét tekintetbe venni. A tanulmánnyal sokat foglalkozik a média, de vita még nem volt róla. Majd most. Ugyanis egy ismert biztonságpolitikus azt írja: ez nesze semmi, fogd meg jól.

 

Az olasz kormányfő szerint rizikót jelentünk az Uniónak

Matteo Renzi olasz miniszterelnök problémának nevezte Európa számára az „újabb falat építő” Magyarországot egy New Yorkban mondott beszédében. Szerinte nem Oroszország vagy a gazdasági megszorítások a problémák, hanem mi. Eközben a horvát-magyar határnál megtartott egyetlen egy lyukat, ami a menekülteknek volt fenntartva, elkezdték betömni. Mátraházi Tibor, biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Szijjártó: Szemenszedett hazugság

Szemenszedett hazugság - ezt mondta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter arra, hogy a horvát kormány pénteken azt állította: megállapodtak Magyarországgal a Szerbiából érkező menekültek átadásáról. Szijjártó szerint a történtek azt mutatják, hogy Horvátország lényegében felmondta az együttműködést az Unióval.

Bírálják Orbán Viktort


szerző:
2015.09.04. 18:25
Bírálják Orbán Viktort

Elszégyelli magát Orbán Viktort hallgatva - ezt mondta csütörtökön a luxemburgi miniszterelnök, aki szerint a magyar kormányfőből hiányzik a szolidaritás, a segítőkészség, és épp a keresztény szellemiség, amiről beszél. Jean Asselborn Orbán Viktor elszigetelésére szólította fel uniós társait.

Visszakérhetik a felújításra adott uniós pénzt

Az unió kérje vissza a Budapest Szíve Programra adott támogatást Magyarországtól - ezt javasolja az Európai Csalás Ellenes Hivatal, közölte Jávor Benedek. A PM uniós képviselője azt mondja, ezt a szervezet levélben meg is erősítette.

Ezrével küldhetik vissza hozzánk a menekülteket az Európai Unióból?

491 menekült, 2015 első 5 hónapjában összesen ennyi embert küldtek vissza Magyarországra az Európai Unióból. Magyarország most felfüggesztette a menekültek visszafogadását, pontosabban technikai okok miatt szüneteltetjük határozatlan ideig. Czakó József riportja.

„Elfogadhatatlan a kvótarendszer”

Elfogadhatatlan az az uniós kvótarendszer, ami a bevándorlás kérdését szabályozná, ezt mondta Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint fontos a bevándorlás kérdése, ezért is kérik ki az emberek véleményét a nemzeti konzultációban. Egy közvélemény-kutatás szerint ugyanakkor az emberek szerint az időleges, vagy végleges kivándorlás fontosabb probléma, mint a bevándorlás. A megkérdezettek több mint fele gondolja így, és csak kevesebb, mint a negyede aggódik a bevándorlók miatt. A kormány szerint hiba összemosni a kivándorlást az unióban ideiglenesen munkát vállalókkal. A Párbeszéd Magyarországért szerint az emberek azért hagyják el az országot, mert kilátástalannak érzik a helyzetüket.

Orbán is felszólalt


szerző:
2015.05.19. 18:45
Orbán is felszólalt

Orbán Viktor szerint az uniós bevándorlás-politika abszurd, a bevándorlók befogadása és kvóta szerinti szétosztása, idézzük: őrültség.

Barroso: unió vagy halálbüntetés

Távozzon az Európai Unióból, aki bevezeti a halálbüntetést - ezt mondta José Manuel Barroso, az Európai Bizottság előző elnöke az ATV-nek a magyar kormányfő kezdeményezéséről. Orbán Viktor európai vitát sürget a halálbüntetésről, és tagországi hatáskörbe adná a visszaállításról szóló döntést. A miniszterelnök másfél hete Martin Schultznak, az Európai Parlament elnökének még azt ígérte Magyarország nem tervezi a bevezetést. Péntek reggel az állami rádióban viszont már arról beszélt, hogy idézem: ha másképp nem megy, be kell vezetni a halálbüntetést.

A kormányfő fogorvosa is érintett

Orbán Viktor fogorvosának cégei nyertek három olyan európai uniós pályázatot is, amelyeket az Európai Bizottság kritizált. Ez a három is szerepel abban a 19-ben, amelyek miatt felfüggesztették a támogatások kifizetését. A Világgazdaság hozta nyilvánosságra a listát, amely szerint az unió által szúrópróbaszerűen vizsgált pályázatok harmadánál találtak problémát.

700 milliárdnyi uniós támogatást függesztettek fel

700 milliárd forintnyi uniós támogatás kifizetését függesztette fel az Európai Bizottság. Ez, a 2013-ban lezárult uniós költségvetési ciklusban Magyarországnak járó európai forrás tíz százaléka. A brüsszeli bizottság szúrópróbaszerűen ellenőrizte a magyar pályázati rendszert, és ez alapján azt állítják: sokszor nem az nyert a pályázatokon, akinek kellett volna.

RTL II: Megállapodtak a gázszállításokról

Új gázszállítási szerződést azonban nem kötöttek. Putyin kedvezőnek nevezte a paksi atomerőmű bővítéséről szóló együttműködést, amely szerint a 12 milliárd eurós beruházást 10 milliárd eurós hitellel segíti Oroszország.

RTL II: Putyin és Orbán ellen tüntettek

Egy nappal az orosz elnök Budapesti látogatása előtt Putyin és a kormány keleti politikája ellen tüntettek a fővárosban. A tiltakozást a Humán Platform szervezte. A demonstrálók a Keleti pályaudvartól vonultak a Nyugati mellé, ezzel is azt akarták kifejezni, hogy Magyarországnak nem kelet felé, hanem nyugat felé kell tartania. A tüntető menet többször is éltette az Európai Uniót. A szónokok arról beszéltek, hogy Orbán Viktor követi Putyin politikáját: korlátozza a sajtószabadságot, üldözi a civileket és kiterjedt oligarcha rendszert épített ki.

Jókor épített Mészáros sertéstelepet

Szerencséje volt Mészáros Lőrincnek. Tavaly októberben kezdett új, 600 millió forintos sertéstelepet építeni a felcsúti polgármester, éppen akkor, amikor a kormány engedélyt kért az Uniótól, hogy kétszeresére emelhesse az anyakocák után fizetett állami támogatást.

Brüsszelben beszélt az állítólagos ezermilliárdos áfacsalásról Horváth András

A volt adóhatósági dolgozót az Európai Zöldek által összehívott korrupcióellenes konferencián hallgatták meg arról, hogyan zajlik Magyarországon a szerinte intézményesített áfacsalás. Horváth András azt mondta: ha az Unió nem változtat a szabályokon, akkor Magyarország egyedül képtelen visszaszorítani az áfa-csalásokat.

Uniós intézmények ellen készültek terrortámadásra

Egy török származású nő és férfi korábban az iszlamistákkal harcolt Szíriában, hazaérkezésükkor tartóztatták le őket. Európa kormányai növekvő aggodalommal figyelik az Irakban és Szíriában harcoló és onnan visszatérő állampolgáraik tevékenységét.

A királynő nem akar független Skóciát

Egyre kiélezettebb a verseny Skóciában a függetlenségpártiak és az unió egyben maradását kívánó szavazók között. A minap még a királynő is megszólalt, pedig a királyi család tagjai korábban azt ígérték: nem nyilatkoznak az ügyről, mert nem akarják befolyásolni a szavazókat.

Fókusz 12-01-17


szerző:
2012.01.17. 20:00
Fókusz 12-01-17

Fókusz: S.O.S. Concordia - Exkluzív interjú azzal az asszonnyal, akinek férje az elsüllyedt hajó egyik tisztje. A férfi irányította az egyik mentőcsónakot! Tragikus éjszaka - Áldozatok barátai mesélnek a West Balkán tragédia egy éves évfordulóján. De mi történt azóta? Szembesítés - Együtt néztük a ValóVilág összefoglalót VV Péterrel, aki benti nőügyeiről is mesélt.

Viharos az uniós pénzügyek kezelése

Eltérően nyilatkoztak az EU-s tagországok külügyminiszterei az EU alapszerződéseinek esetleges újabb módosításáról.

Mentőövet dobna a bankoknak az unió

A feltőkésítésért cserébe a bankoknak le kellene mondaniuk például az osztalék- és jutalomfizetéséről.

Képtelen büntetés az eladósodott országoknak

Az unió energiaügyi biztosa szerint a adós tagállamok zászlajait félárbócra eresztené elrettentésképpen.

Szárnyalnak részvények az európai tőzsdén

Emelkedtek az irányadó európai részvényindexek árai, miután ideiglenesen megegyeztek az uniós pénz adósságválságának kezeléséről.

Vége a kilátástalan álláskeresésnek?

Két országos programot indított a kormány a hátrányos helyzetű munkanélküliek támogatására.

Duna party-val búcsúzunk az EU-elnökségtől

A féléves magyar elnökséget lezáró rendezvénysorozat közel 100 programmal várja a látogatókat.

Negyedmillió ember hal meg balesetben az unióban

Baleset-megelőzési konferenciát tartottak Gödöllőn.

VOLT: A hivatalos EU-záróbuli


szerző:
2011.06.01. 18:27
VOLT: A hivatalos EU-záróbuli

Több év kihagyás után idén újra átadják a Voltfolió Kulturális Médiadíjat a VOLT fesztivál főszervezői.

Orbán Macedóniát is csatlakoztatná

Támogatja Macedónia uniós csatlakozását Orbán Viktor. Mindent megtesz a csatlakozási tárgyalások sürgetéséért.

Kacsa a görögök kilépése az eurózónából?

Athén a pénzügyi mentőcsomag feltételeinek lazítását kérte, egy német lap szerint viszont leváltanák az eurót.

Árvízkárosultaknak segít az unió

Az Európai Parlament 182 millió eurót oszt szét a Közép-Európai tagállamoknak a 2010-es árvízkárokra.

Az árvízi kártalanításról szavaz az EP

Az Európai Parlament a szerdai ülésén hagyja jóvá, hogy a 2010-es áradások által sújtott tagállamoknak összesen 182,4 millió eurót fizessenek ki.

Kitiltanák a hagyományos autókat

2050-re teljesen kitiltaná a hagyományos üzemanyaggal, vagyis benzinnel és gázolajjal működő járműveket a városok központjaiból az Európai Bizottság.

Vizsgálják a reaktorok biztonságát

Az unióban minden atomreaktort tesztnek vetnének alá, hogy biztonságosak-e szélsőséges körülmények között.

Eltúlozták az újinfluenza körüli felhajtást?

Aránytalannak tartja az Európai Parlament a H1N1 járványra adott európai választ.

Európai dorgálás a magyar jegybanktörvény miatt

Az Európai Központi Bank nagyon elégedetlen azzal, hogy a parlamenti többség választhatja ki a Monetáris Tanács tagjait.

Özönlenek a menekültek Európába

Olaszország belügyminiszere rendkívüli tanácskozásra hívta össze öt másik európai tagállam belügyminiszterét.

Médiatörvény: az EP elhalasztotta a szavazást

A halasztás oka, hogy a magyar kormány garanciát adott Neelie Kroes biztosnak, hogy médiatörvényt módosítani fogja.

Az EP napirendjén a magyar médiatörvény

A magyar médiatörvényről tart vitát szerdán az Európai Parlament Neelie Kroes médiaügyi uniós biztossal.

Finomítana a kormány a médiatörvényen

Minden olyan ponton változtatna a médiatörvényen a kormány, amelyet korábban bírált az Európai Bizottság.

Nappal is csak lámpával!


szerző:
2011.02.08. 11:51
Nappal is csak lámpával!

Február 8-ától az Unió területén csak olyan autót vehetnek át a kereskedők a gyáraktól, amelyeket felszereltek úgynevezett nappali fényszóróval is.

Van még kifogás a médiatörvénnyel kapcsolatban

A digitális ügyekért felelős uniós biztos exkluzív interjút adott Brüsszelben az RTL Híradónak.

Nem bővül a schengeni övezet


szerző:
2011.01.28. 11:43
Nem bővül a schengeni övezet

Az uniós tagállamok pénteken vizsgálják meg Bulgária és Románia felkészültségét, de biztosra vehető, hogy Bukarest és Szófia nem kap zöldjelzést.

Vizsgálták a magyar demokráciát

A demokrácia helyzete Magyarországon címmel tartott vitát az Európa Tanács szerdán.

Médiatörvény: Íme az Unió levele!

A médiatörvénnyel kapcsolatban több kifogást is emelt az Európai Unió. Olvassa el a levél teljes magyar fordítását!

Médiatörvény: eljárást indíthat Brüsszel

Két hetet kapott a magyar kormány, hogy tisztázza azokat a kérdéseket, amelyeket az Európai Unió médiaügyekben illetékes biztosa felvetett.

Elküldte észrevételeit az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság pénteken elküldte a magyar hatóságoknak azt a levelet, amelyben a médiatörvény egyes pontjainak tisztázását kérik.

Parázs vita Orbán felszólalásáról

Orbán Viktor megvédte a hazáját. Így értékelte a Fidesz a Strasbourgban elhangzottakat. A magyar ellenzéki pártok viszont bírálták a kormányfő szerdai szereplését.

Heves vita a médiatörvényről


szerző:
2011.01.19. 14:01
Heves vita a médiatörvényről

Az EP legnagyobb frakciója, a Néppárt szerint meg kell várni az Európai Bizottság vizsgálatának végét, a szociáldemokraták a törvény visszavonását sürgetik.

Orbán támogatásra számít


szerző:
2011.01.19. 09:54
Orbán támogatásra számít

Nagyon jó elnökségi programunk van, amelyet támogatni fognak, mondta Orbán Viktor miniszterelnök újságírók előtt szerdán Strasbourgban.

Médiatörvény: gyors eljárást ígér Brüsszel

A kormányt nem képviselte senki az Európai Parlamentben tartott tartott közmeghallgatáson.

Technikai malőrök az együttes ülésen

Hol beengedték, hol kiküldték az újságírókat az Európai Bizottság és a kormány együttes üléséről. Később pedig a hangosítás mondott csődöt.

Orbán ígéretet tett Barrosónak


szerző:
2011.01.07. 16:15
Orbán ígéretet tett Barrosónak

Ha a médiatörvény kapcsán bármilyen politikai aggály beigazolódni látszik, akkor azt orvosolni fogjuk - jelentette be Orbán Viktor.

Orbán hajlandó a változtatásra


szerző:
2011.01.06. 12:18
Orbán hajlandó a változtatásra

Ha az Európai Unió azt mondja, hogy az új médiatörvényt meg kell változtatni, akkor a kormány azt elfogadja és kitart mellette.

EU-elnökség: átadás-átvétel a Parlamentben

Az ügyvezető belga miniszterelnök kora este a Parlamentben adja át ünnepélyesen az EU elnökségi zászlaját.

„Ez mindig megosztott ország volt”

A magyar uniós elnökség fél évének főbb témáiról, a nemzetközi felzúdulást kiváltó médiatörvényről, és az ország megosztottságáról közölt elemzést a BBC.

Megnyílt az elnökségi váró Ferihegyen

Brüsszeli újságírókat fogadnak először a Ferihegyi repülőtér 2-es termináljánál lévő elnökségi váróban szerdán.

Cenzúrázták a pisilő huszárt


szerző:
2011.01.03. 18:41
Cenzúrázták a pisilő huszárt

A huszárruhába öltöztetett brüsszeli pisilő kisfiú kardjára egy „cenzúrázva” feliratú táblát akasztottak.

Januárban nyit az Európa Pont


szerző:
2010.12.28. 16:59
Januárban nyit az Európa Pont

A Millenárison berendezett Európa Pont egyszerre lesz uniós információs központ, könyvtár és találkozóhely.

Tovább kritizálják a médiatörvényt

Kemény bírálattal illette a Times is a magyar szabályozást. A német külügyminiszter elbeszélgetett Martonyi Jánossal.

Uniós vizsgálat a médiatörvény miatt

Értékelni fogja az Európai Bizottság, hogy az új magyar médiatörvény megfelel-e az uniós jogszabályok szempontjainak.

Berlusconival tárgyalt Orbán


szerző:
2010.12.17. 16:27
Berlusconival tárgyalt Orbán

A magyar EU-elnökség célkitűzéseiről és az Európai Unió előtt álló legfőbb kihívások kezeléséről volt szó.

Az Unióhoz fordul a pénztárszövetség

„A magyar történelem legsötétebb időszakát eleveníti fel” a módszer, a 3 ezer milliárdos vagyon államosítása - irják közleményükben.

Az írek is csődöt jelentettek


szerző:
2010.11.18. 19:44
Az írek is csődöt jelentettek

Írországnak mégis szüksége van nemzetközi pénzügyi mentőcsomagra.

Bemutatták az EU-elnökség szóvivőit

Budapest január 1-jén veszi át félévre a teendőket Belgiumtól.

Uniós egyeztetés a teheráru ellenőrzésről

A repülőkön szállított teheráruk biztonságának uniós megvitatását szorgalmazza Németország.

A pazarlók körmére néz az Unió

Pénzbírságra és uniós források megvonására is számíthat az az ország, amely a figyelmeztetések ellenére sem csökkenti a deficitjét.

Négyszemközt tárgyalt Barroso és Orbán

A 2011 első félévében esedékes soros magyar uniós elnökség tervei ambiciózusak és fontos eredményeket érhetnek el - véli az Európai Bizottság elnöke.

Sztrájkol Európa


szerző:
2010.09.29. 11:44
Sztrájkol Európa

Az Európa-szerte bevezetett megszorító intézkedések ellen több országban tiltakoznak. A Wizzair és a Malév törölte madridi járatait.

Pengeváltás Barroso és Sarkozy között

„Heves vitába” bocsátkozott a brüsszeli uniós csúcstalálkozón Nicolas Sarkozy és Jose Manuel Barroso a romák franciaországi kitoloncolása miatt.

Fejmosást kaptak az EU-tól a franciák

Szégyenteljesnek minősítette az igazságügyi EU-biztos kedden Brüsszelben azt, ahogy a francia hatóságok a romákkal bánnak.

Kábítószer a fogyasztó tablettában

Az egyik magyarországi szerben is megtalálható a tiltott pszichotróp adalék.

Üzenj Európának a Szigetről!


szerző:
2010.08.11. 20:53
Üzenj Európának a Szigetről!

Az Európai Unió intézményeinek és Európa szerte a barátaiknak is hagyhatnak üzenetet a Sziget Fesztivál látogatói.

Európai bírálat a magyar bankadónak

Az Európai Központi Bank szerint visszavetheti a hitelezést a gazdaságban és többletköltséget okozhat az ügyfeleknek.

Felpörgetné a kormány az építési kedvet

Az uniós támogatásoknak a felét adná jövőre a kormány a kis- és középvállalkozások fejlesztésre: körülbelül 300 milliárdot.

Nem kérnek az Unióból a norvégok

A norvégok nagy többsége ellenzi országuk csatlakozását az Európai Unióhoz.

Izzott a levegő a Parlamentben


szerző:
2010.07.19. 18:01
Izzott a levegő a Parlamentben

Parázs vita alakult ki a képviselők között a hiteltárgyalás félbeszakadásáról, és a kialakult helyzetről.

Elvárják az EU-tól a globális bankadót

Azt várják az Európai Uniótól, hogy folytassa a küzdelmet a globális bankadó bevezetése érdekében.

Bankadó lesz az Európai Unióban


szerző:
2010.06.18. 12:22
Bankadó lesz az Európai Unióban

Bevezetik a bankadót az unióban. Erről állapodtak meg a brüsszeli csúcstalálkozón.

Orbán: Versenyelőnyben lehetünk az Unióban

A miniszterelnök szerint az új magyar politikai viszonyok rugalmas, gyors, határozott és következetes kormányzati magatartást tesznek lehetővé.

Uniós csúcs Brüsszelben


szerző:
2010.06.17. 13:50
Uniós csúcs Brüsszelben

A megbeszélések középpontjában a nemzetközi pénzügyi válság áll.

Személyivel is utazhatunk Szerbiába

Június 12-étől az uniós tagállamok, illetve Svájc, Norvégia és Izland állampolgárai is beutazhatnak az országba személyivel.

Nem tart magyar csődtől az uniós biztos

Az Európai Unió gazdasági és pénzügyi biztosa elutasította a magyarországi államcsőddel kapcsolatos állítást.

Orbán Viktor: Talpra állítjuk a gazdaságot

Orbán Viktor azt mondta José Manuel Barrosónak, amint rendelkezésre állnak az információk a magyar gazdaság állapotáról, 72 órán belül akciótervvel áll elő a kormány.

70 évre emelik a nyugdíjkorhatárt?

Egységesítené a tagállamokban a nyugdíjkorhatárt az EU. A tervek ellen több országban is tüntetések, sztrájkok vannak napirenden.

Homokzsákok százezrei jönnek


szerző:
2010.05.28. 09:36
Homokzsákok százezrei jönnek

Összesen 300 ezer homokzsák érkezik pénteken Magyarországra.

A pénzügyi válságok ellenszere


szerző:
2010.05.26. 19:19
A pénzügyi válságok ellenszere

Ne az adófizetők, hanem a pénzügyi intézetek állják a bankrendszer válságának számláját!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való