KERESÉS search-close

UV sugárzás

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "UV sugárzás"

Már csecsemőkortól védeni kellene a gyermekek szemét

Már csecsemőkortól védeni kellene a gyermekek szemét a káros UV sugaraktól a Magyar Látszerész Szövetség szerint. A gyermekek szemére sokkal károsabb az UV sugárzás, mint a felnőttekére, többségük mégsem hord napszemüveget. A Látszerész Szövetség most országos kampányt indított, 70 optikában ingyen bevizsgálják a gyermekek és felnőttek napszemüvegének UV szűrő képességét.

Extrém magas az UV sugárzás

Még jobban kell vigyázni a napozással. Napközben az egész országban nagyon magas volt az UV sugárzás. Volt, akit ez sem érdekelt, délben is napozott. Pedig ez 11 és délután 3 óra között egyáltalán nem ajánlatos, mert a káros sugarak bőrrákot okozhatnak, de a szemünket is károsíthatják. Hétfőn pedig még a mainál is erősebb lehet az UV sugárzás.

Több napos hőség jön!


szerző:
2019.06.10. 18:15
Több napos hőség jön!

Keddre első, csütörtökre már másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a meleg és az erős UV sugárzás miatt. Szerdától akár 36-37 fok is lehet majd napközben. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint nagyon fontos, hogy figyeljünk a kiszáradás tüneteire, ha nem iszunk eleget a hőségben, akár kórházba is kerülhetünk.

Napozhatunk egészségesen?


szerző:
2018.06.08. 06:00
Napozhatunk egészségesen?

Tényleg rákkeltő a naptej? És simán napozhatunk 11-15 óra között? A médiában sok tévhit kering, így pontosan egy évvel ezelőtt egy szakértő segítségével tiszta vizet öntöttünk a pohárba!

Tombol a kánikula, mégis sokan betegeskednek - mi lehet az oka?

Bár tombol a kánikula, sokan fordulnak orvoshoz torok- vagy mandulagyulladással, lázzal. Ezt mondta az RTL Híradó által megkérdezett háziorvos. A szakértő szerint ez azért van, mert az erős UV sugárzás legyengíti az immunrendszert, és a baktériumok, vírusok gyorsabban fertőznek. Forróságból pedig nem lesz hiány, az országos tisztiorvos keddtől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területére.

36 fok is lehet a héten


szerző:
2017.06.20. 18:35
36 fok is lehet a héten

Igazi nyári meleg, 36 fok is lehet a héten. Bár már ma is rengetegen álltak sorba a strandokon, az üzemeltetők még nagyobb forgalomra számítanak a hét második felében. Sokan örülnek, hogy végre kitört a kánikula, az általunk megkérdezett orvos azonban óvatosságra int. Például aki szívbeteg, igyon rengeteg vizet és csak a késő délután menjen utcára. A Meteorológiai Szolgálat már holnapra is figyelmeztetést adott ki, de hőségriadó még nincs.

Nem csak napozáskor kell naptej

Tömeg volt a vízpartokon a hosszú hétvégén. Sokan anélkül feküdtek ki a napra, hogy bekenték volna magukat. Pedig az első napon töltött időszak a legveszélyesebb a bőrrák szempontjából, mert ilyenkor a bőrünk még teljesen védtelen, és sokkal könnyebb leégni. Ezt mondta az RTL Híradónak a bőrgyógyász. Az elmúlt tíz évben megduplázódott a bőrrákosok száma, amit főleg az UV sugárzás okoz.

 

Sokakat fenyeget a bőrrák

Tízévente megduplázódik a melanómás betegek száma Magyarországon. Ezt mondta Híradónknak a Magyar Rákellenes Liga elnöke. A szervezet szerdán ingyenes szűrőnapot tartott a Margitszigeten, a strandkézilabda világbajnokságon, amit holnap is folytatnak.  A szakértő szerint a legnagyobb gond az, hogy egyre inkább divat a barna bőr, a férfiaknál pedig a tarkopasz fej, ezek pedig különösen nagy rizikófaktorok. A bőrrák kialakulásának oka ugyanis a túl sok napozás, és az erős UV fény.

UV-veszélyben a babák!


szerző:
2016.05.29. 10:10
UV-veszélyben a babák!

A bébik bőre háromszor annyi UV sugarat nyel el, mint egy felnőtt emberé. Ahhoz hogy a kicsik is élvezni tudják a nap sugarait, be kell tartani néhány nagyon fontos szabályt. Lássuk mire kell vigyázni!

Az idei nyár legnagyobb dobásai

Ahogy közeleg a nyár, ismét fellendülés tapasztalható a meleg hónapok tipikus termékeinek piacán. Manapság már nem elég egy napszemüveg, és a fürdőruha sem lehet akármilyen, viszont a nyári bőrvédelem terén Magyarországnak lenne min javítania.

Hogyan védekezzünk a kánikula ellen?!

A héten 35 fok fölötti hőmérsékletekre készülhetünk, amit nemcsak nehéz elviselni, de akár komoly egészségügyi problémákat is okozhat. Elsősorban az idősek, a krónikus betegek és a gyerekek vannak kitéve a hőség veszélyeinek. Végigvettük, mit lehet tenni, hogy enyhítsük a meleg hatásait.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való