KERESÉS search-close

UNICEF

51 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "UNICEF"

Fördős Zé éttermet nyit!


szerző:
2019.06.21. 08:16
Fördős Zé éttermet nyit!

Fördős Zé és a Street Kitchen csapata egy fantasztikus kezdeményezést eszelt ki az UNICEF Magyarországgal karöltve, amivel bárki segíthet a legnehezebb sorsú gyerekeknek!

Nehéz sorsú gyerekekért adtak ingyenes koncertet

Nyolc élvonalbeli magyar zenekar vállalta, hogy teljesen ingyen lép a színpadra az UNICEF Magyarország egyedülálló segélykoncertjén. Az este házigazdája az alkalmi énekesnek álló Istenes Bence volt. Az UNICEF és a Budapest Park közös akciója egy igazán méltó hagyományt teremtett. A jegyárakból befolyt bevétel teljes egészében az UNICEF Magyarország legnehezebb sorsú gyerekeket segítő munkáját támogatja.

Hazai zenészek fogtak össze a szegény sorsú gyerekekért az UNICEF Magyarországgal

Egy egyedülálló, igazán különleges koncertet ad nyolc élvonalbeli magyar zenekar június 16-án, Apák napján. A cél a hatalmas buli mellett az, hogy közben segítséget is nyújtsunk azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. A jegyárakból befolyt bevétel teljes egészében az UNICEF Magyarország legnehezebb sorsú gyerekeket segítő munkáját támogatja.

Minden második gyereket zaklatnak társai az iskolában

Minden második gyereket zaklatnak társai az iskolában - ez derül ki az ENSZ gyermekjogi szervezete, az Unicef legfrissebb jelentéséből. A kutatás szerint a fiúk és a lányok egyaránt bántják egymást, és nemcsak szóban, hanem eseténként durvább módon, az interneten is. A Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint jellemző tünetei vannak, ha egy gyereket bántanak az iskolatársai.

Hátrányos helyzetű fiatalokat mentorál Oláh Gergő

Az UNICEF legújabb kampányában, a Rajtad Áll a jövőd!-ben hátrányos helyzetű fiatalok egyes csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokat dolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket.

Ricky Martin nem fukarkodik a segítséggel!

Ricky Martin személyesen adta át a kulcsokat új otthonaihoz 3 puerto ricói családnak. Loíza városát 2017 szeptemberében az Irma és a Maria hurrikán egyaránt sújtotta, házak százai váltak romhalmazzá. Az énekes alapítványa az UNICEF-el együttműködve most 3 házat épített fel, amit már birtokba is vettek a rászoruló helyiek.

Mi ma a legfontosabb a gyerekeknek?


szerző:
2018.11.20. 08:07
Mi ma a legfontosabb a gyerekeknek?

Minden évben november 20-án felerősödnek a gyerekhangok, ugyanis az UNICEF ezt a napot a gyerekjogok világnapjának nyilvánította. A Reggeli vendége volt Mészáros Antónia, az UNICEF ügyvezető igazgatója, valamint Sajti Konor és Somos Emma, fiatal nagykövet.

A világon egyedülálló bajnok programot dolgozott ki az UNICEF

Mihalik Enikő, Béres Alexandra és Fördős Zé csak három abból a 17 sikeres emberből, akiket hivatalosan az UNICEF bajnokává avattak. Ez a cím pedig nem kis megtiszteltetés. Azt jelenti, hogy a szervezet őket tartotta alkalmasnak arra, hogy nevükkel és arcukkal, nyíltan képviseljék mindazt, amiért 1946-óta harcolnak.

Világsztár hívta színpadra az UNICEF kiválasztott gyerekeit

Ricky Martin elsőként vett részt a Kilátó programban, melynek célja, hogy fejlessze a kicsik lelki világát. A Reggeliben Mészáros Antónia, ügyvezető igazgató beszélt a kezdeményezésről és arról, Ricky Martin hogyan vonta be koncertjébe a gyerekeket.

Hátrányos helyzetű magyar fiatalokkal találkozott Ricky Martin

Az énekes budapesti koncertje előtt fogadta a magyar tinédzsereket, akiket a jó tanácsok mellett mással is meglepett.

A Budapest Voices 100 adag ételt főzött rászoruló gyerekeknek

Az idén 5 éves Budapest Voices tagjai jó ügy érdekben ragadtak fakanalat: 100 adag ételt készítettek és osztottak ki a hétvégén, a bevétellel pedig az UNICEF Magyarország gyermekekért végzett munkáját támogatják. Megtudhatja, hogy a csapatból ki mozgott legotthonosabban a konyhában!

Jótékonyságból főzött a zenekar

Különleges fellépése volt a Budapest Voices együttesnek. Ezúttal nem énekeltek, hanem főztek. 200 adag babgulyást és gombás töltött káposztát készítettek. A befolyt pénzből pedig az UNICEF gyerekjogi programját támogatták.

Nagy Ricsi is egy jó ügyért főz majd

Augusztus 5-én a Budapest Voices segítségével gyűjt pénzt az UNICEF Magyarország Ébresztő-óra programjára. 100 adag babgulyást és 100 adag túrós-gombás tésztát készítenek, aminek a teljes bevételét felajánlják a jó ügyért.

Gyerekek, akik szuperhősnek látják édesapjukat!

Vasárnap ünnepelték világszerte az apák napját, Magyarországon pedig az UNICEF rendezvényén köszöntötték több százan az édesapjukat. A Story Extra stábja ezúttal hazai sztárapukák csemetéit faggatta, hogy mi az apukájuk szuperképessége és miért az ő papájuk a legjobb édesapa a világon!

 

Családi titkokról meséltek apák napján Sebestyén Balázsék

Ők is megérdemlik, hogy megköszönjük nekik mindazt, amit értünk tettek. A legtöbben a létezéséről sem tudnak, pedig van apák napja. Egy nap, amikor kifejezhetjük szeretetünket és hálánkat.

LUKÁCS MIKI: Minőségi időt töltsünk a gyerekkel!

Peller Anna és Lukács Miki kislányának, Annabellának bőven kijutott apukájából. Bár itthon még ritka, hogy az apa marad GYES-en a gyerekkel, náluk így történt, ám az összecsiszolódás azért nem ment egyszerűen.

SEBESTYÉN BALÁZS: Szülőnek lenni a legjobb dolog

Sebestyén Balázs hosszú éveken keresztül nem beszélt édesapjával, aki gyerekkorában elhagyta őket. Korábban úgy nyilatkozott, ha megkapott volna mindent, lehet, hogy most nem próbálna meg ennyire jó apja lenni két fiának, Benettnek és Noelnek.

Apák napja: bizony, érdemes őket is megünnepelni!

Vasárnap ünnepeljük világszerte az apák napját! Mi pedig itt, a Story Extrában kicsit előrébb hoztuk ezt az ünneplést: ma különleges, apák napi adással készültünk! De nem csak nekünk fontos ez a nap! Az UNICEF igazi világsztárokkal - például David Beckhammel, vagy épp Hugh Jackmannel - kampányol az apukákért. Idén ráadásul a hazai sztárapukák, és mi is beszálltunk!

Mindennapos a zaklatás a neten

Hiába kezdődik a vakáció - nyáron sem ér véget az iskolai bántalmazás az online térben. Az ENSZ gyermekjogi szervezete, az UNICEF ezért kampányt indított, személyre szabott segítséget ígérnek azoknak, akiket akár saját kortársai bántanak az interneten, de nem mernek kiállni magukért.

Sztárok fogtak össze a netes zaklatás ellen!

A #nemvagyegyedül kampány keretein belül a UNICEF sztárokkal fogott össze, hogy együtt vegyék fel a harcot a netes bántalmazás, azaz online bullying ellen!

Mészárszék, nem háború

Szavakkal már nem lehet leírni azt a poklot, amit a szíriai civileknek kell átélniük - állítja az ENSZ gyerekjogi szervezete, az UNICEF, amely ennek érzékeltetésére üres közleményt adott ki a háborús helyzetről.

Egy elfelejtett háború


szerző:
2018.01.20. 18:40
Egy elfelejtett háború

Felkavaró felvételeket tett közzé az ENSZ gyermekvédelmi szervezete, az UNICEF a jemeni polgárháború borzalmairól. A több mint három éve dúló harcok miatt már tízezernél is több civil halt meg és milliók éheznek.

Átvették a hatalmat a gyerekek

Egy napra átvették a hatalmat a gyerekek: felszólaltak a Parlamentben és beültek az oktatási ombudsman székébe. A Gyermekjogi Egyezmény aláírásának 18. évfordulóján az UNICEF szervezte a különleges programokat.

Világsztárok is csatlakoztak a UNICEF programjához

Az UNICEF mintegy 192 országban küzd a gyerekek jogaiért, így egy nagyszabású eseménysorozat során a lurkók is bepillantást nyerhetnek a felnőttek világába. Mészáros Antónia és Tóth Fanni, a UNICEF Magyar Bizottság munkatársai részletesen meséltek a programokról, amiket világhírű sztárok is támogatnak.

Istenes Bence is segít az UNICEF-fel

Azoknak a gyerekeknek, akik válsághelyzetben élnek, az oktatás épp olyan létfontosságú, mint az étel és a gyógyszer. Ilyen például Guinea, ahol talán mindennél égetőbb az, hogy a gyerekek iskolába járhassanak. Az UNICEF ebben is segít.

Guinea helyreteszi az európai ember értékrendjét

Az UNICEF Magyar Bizottságának csapatát kísérte el riporterünk D. Tóth András Guineába. A csapat azt szerette volna megnézni, hogy hogyan segít a szervezet a családokon egy évvel az Ebola-járvány után, de ennél sokkal többet láttak az afrikai országban.
 

A világ egyik legszegényebb országában jártunk

Guineában, a világ egyik legszegényebb országában jártunk, ahol ezreket ölt meg az ebola. Láttuk, hogyan küzd az UNICEF, hogy a szülők iskolába engedjék a gyerekeiket. És megnéztük mi történt az olimpia óta a legsikeresebb sportolókkal. Ki hol pihent, és kik azok, máris keményen edzenek Tiokióra. Szombaton az RTL Híradó után várjuk Önöket a Fókusz Pluszban.

D. TÓTH KRISZTA:

D. Tóth Kriszta az UNICEF Magyar Bizottságának nagykövete öccsével, D. Tóth Andrással és Tausz Katalin, gyermekjogi igazgatóval, azért utazott Guineába, hogy segítsék az UNICEF és az Európai Unió egyik fő programját az Emergancy Lessons-t. Így a kis csapat küldetésül tűzte ki, hogy meggyőzzék a helyi szülőket arról, hogy engedjék a gyerekeiket iskolába. D. Tóth Kriszta szerint a nyomorból való kiút egyik fő megoldása az oktatás lehet.

Felmérés a gyermekbántalmazásról

Akiket gyermekkorukban bántottak, azok sok esetben a saját gyermekeiket is bántják. Ez derült ki az Unicef legfrissebb, interneten kitölthető kutatásából. A felmérés nem reprezentatív, hiszen csak azok válaszoltak, akik szerettek volna, a gyermekjogi szakértő szerint mégis fontos következtetéseket lehet levonni belőle. Azt, hogy hogyan változik a gyermekbántalmazásos esetek száma, nem tudni, de egyre több ügy kerül nyilvánosságra.

Vacsorázz együtt Istenes Bencével!

Ha szeretnél személyesen találkozni és együtt vacsorázni a ValóVilág powered by Big Brother műsorvezetőjével, most itt a lehetőség!

Csak az apák erőszakosak?

Halálra éheztettek egy másfél éves kislányt Gyöngyösön. Brutális és kegyetlen bántalmazás, ilyenek ellen is kampányol az ENSZ gyermekjogi szervezete, az UNICEF magyar bizottsága adónk egy százalékát kérve. Kampányvideóikban a gyerekek bántalmazására hívják fel a figyelmet, meglehetősen szokatlan és megosztó tartalommal.

Ébresztőóra a jövő felnőtteiről, a jövő felnőtteinek

Szerencsére már nem csak az UNICEF-nek, hanem egyre több felelős nagyvállaltnak is fontos, hogy a jövő felnőtteit idejében felkészítsék az őket körülvevő világ durvább arcaira. A szervezet nagykövetei iskoláról-iskolára járnak, és közvetlen módon, kézzel fogható példákon keresztül készítik fel a fiatalokat az életre.

Évente 15.000 kisgyermeket bántalmaznak Magyarországon

Az UNICEF gyermekvédelmi szervezet adatai szerint Magyarországon 15.000 kisgyermek válik évente erőszakos bűncselekmény áldozatává, miközben négyötöde mit sem sejt arról, hogy ez nem normális. Ezért a lehető legtöbb eszköz bevetésével próbál segíteni a gyermekvédelmi szervezet a bűncselekmények megelőzésére.

Nincs pénz húsra, vagy fűtésre

Nincs pénz húsra, vagy fűtésre - a legszegényebb magyar gyerekek 90 százaléka folyamatosan nélkülöz - ez áll az UNICEF friss kutatásában. Az ENSZ Gyermekjóléti szervezete megállapította azt is, hogy rohamosan nőnek a jövedelemkülönbségek Magyarországon. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint a többkulcsos adórendszer, valamint a GYES és a családi pótlék emelése enyhíthetne a problémán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem reagált megkeresésünkre.

Nem tündérmesék. Ezzel a címmel készített rajzfilmsorozatot az ENSZ gyerekjogi szervezete, hogy felhívja figyelmet a szíriai háború miatt menekültté vált gyerekek sorsára. Az UNICEF azt szeretné, ha nem bélyegeznék meg ezeket a gyerekeket.

PORNÓ: Már a 7 évesek is nézik


szerző:
2015.09.30. 16:13
PORNÓ: Már a 7 évesek is nézik

Az UNICEF gyermekjogi szakértője azt mondja, az európai felmérések szerint a gyerekek már 4-5 éves koruk körül elkezdik használni az internetet. A fiúk körében pedig hétéves kortól az egyik leggyakoribb keresőszó a pornó. Gyurkó Szilvia azt mondja, az normális, ha a kamasz gyerekeket foglalkoztatja a szexualitás, és hogy a megoldás mi lehetne szerinte, az kiderül a videóból!
 

Megelőzhető lenne a legtöbb gyermekbaleset

Az UNICEF által készített döbbenetes statisztikáról és a megelőzésről a Gyermekmentő Szolgálat munkatársát kérdeztük.

Pannonhalma: lassan gyógyulnak a gyerekek sebei

A Pannonhalmi Főapátság belső vizsgálatot indított egy szerzetes-nevelőtanár ellen kiskorú veszélyeztetése miatt, a tanár elhagyta a bencés rendet. De mennyire képes egy gyerek feldolgozni a helyzetet? Erről kérdeztük Lux Ágnest, az UNICEF gyermekjogi igazgatóját.

A pofon nem erőszak?


szerző:
2014.11.20. 18:15
A pofon nem erőszak?

A gyerekek majdnem fele szerint nem számít erőszaknak, ha kapnak egy pofont - ez derül ki az UNICEF gyerekvédelmi szervezet egyik legfrissebb kutatásából, amit csütörtökön, a Gyermekjogi Világnapon tettek közzé.
 

Oktatófilm az eboláról gyerekeknek

Gyerekeknek készített oktatófilmet az UNICEF. Ebben próbálják elmagyarázni a kicsiknek, hogy mi az az ebola. Az ENSZ gyermekvédelmi szervezetének munkatársai szerint a betegségről már egy 5 éves gyermekkel is lehet komolyan beszélni úgy, hogy közben játékosan elmagyarázzák nekik: hogyan lehet védekezni a betegséggel szemben.

 

Amikor sárga gumikacsák lepték el a Dunát

Már csak a fantasztikus látvány miatt érdemes volt csatlakozni az első alkalommal megrendezett Kacsafutamhoz. Ennél persze sokkal többről van szó, hiszen a látványos kezdeményezés mögött karitatív célok állnak: a kacsák árából az UNICEF-et támogatják.
 

Jótékonyságból úsztak kacsák a Dunán

Közel 52 ezer kacsatulajdonos izgulhatott, hogy a kacsája minél hamarabb a célba érjen és nyerjen. A gumikacsák megvásárlásával az UNICEF-et lehetett támogatni.

Reflektor 14-01-30


szerző:
2014.01.31. 00:00
Reflektor 14-01-30

Reflektor: Weisz Fanni lesz Magyarország arca Milánóban. A gyermekkora óta hallássérült modell, Weisz Fanni már lázasan készül a jövő évi milánói világkiállításra. Az X-Faktor sztárjai a focipályán is összemérték a tudásukat. A 2013-as széria felfedezettjei úgy gondolták, hogy a színpad után a futballpályán is versenyre kelnek egymással.

Jótékonykodtak az X-Faktor sztárjai

Több hírességgel karöltve segítenek a nélkülöző gyerekeknek. Az UNICEF által szervezett jótékonysági eseményen Kocsis Tibó, Vastag Tomi és Fluor Tomi személyes tárgyait árverezték el.

Mobilon kérhetnek segítséget a bántalmazott gyermekek

Mobilalkalmazás segítségével kérhetnek segítséget a gyerekek, ha veszélyben érzik magukat. Az UNICEF legújabb fejlesztése két részből áll: egy útmutató, mely instrukciókat ad olyan helyzetekre, mint a szexuális zaklatás, fizikai erőszak, lelki terror, illetve egy pánikgomb, melynek megnyomásával azonnal kérhetnek segítséget a bajba jutott gyerekek.

Több mint 1 millió éhező gyerekért küzdenek

Az UNICEF 1, 25 millió dél-szomáliai éhező gyermeknek kért sürgős segítséget. Az ENSZ mindennél fontosabbnak nevezte az összefogást.

Susan Sarandon a tejfogyasztást reklámozza

A 65 éves színésznő szerint a kampány tökéletes megoldás lehet az éhezés ellen.

Kovács Ági UNICEF nagykövet lett

A kinevezés 3 évre szól és szimbolikus, 100 forintos javadalmazással jár.

Oltási kampányt indít az UNICEF


szerző:
2010.01.24. 20:58
Oltási kampányt indít az UNICEF

600 ezer öt év alatti gyermek kap majd védőoltást tetanusz, kanyaró és diftéria ellen.

Kiutasítottak egy UNICEF-est


szerző:
2009.09.07. 07:46
Kiutasítottak egy UNICEF-est

A szigetállam elhagyására szólították fel az ENSZ gyermekügyi szervezetének szóvivőjét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való