KERESÉS search-close

Testről és lélekről

54 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Testről és lélekről"

Már forog Enyedi Ildikó legújabb filmje

Új filmmel, egy klasszikus magyar regény feldolgozásával jelentkezik az Oscar-jelölt Testről és lélekről alkotója, Enyedi Ildikó.

A magyar színésznő, aki már Hollywood felé kacsingat

A Grease musicallal kezdődött minden. A szerelem, a vágyakozás a színház után. A szlovákiai-magyar színésznő most meg már éppen Hollywood felé kacsintgat. Borbély Alexandra el sem hiszi, hogy az Oscar gálán Meryl Streep színésznővel egy teremben lesz. A teljes beszélgetés vasárnap este, a Portréban!

Borbély Alexandra külföldi filmekben hódít

A színésznő hamarosan külföldi filmekben forgat, amit álmában sem gondolt volna korábban. Mégis, a Testről és lélekről sikere után rosszul élte meg, hogy nem érkezett annyi felkérés. Sikerről, tervekről és Nagy Ervinről is mesélt.

Ezek a sztárok csatlakozhatnak idén az Oscar-bizottsághoz!

Több világhíresség is beléphet a Filmakadémia tagjai közé. Sőt, magyar nevünk is van!

Megnyitotta kapuit a 71. Cannes-i Filmfesztivál

Kezdetét vette az év első legnagyobb filmes fesztiválja, ráadásul ismét szurkolhatunk egy magyar alkotásnak!

Nincs megállás! Újabb díjat kapott a Testről és lélekről!

A Testről és lélekről a Berlinalén aratott győzelem után rögtön Oscar jelölt lett, most pedig Arany Boltív Filmdíjat kapott Moszkvában a film rendezője, Enyedi Ildikó.

Tarolt a testről és lélekről

Mindent vitt a Testről és lélekről a Magyar Filmdíj gáláján - tegnap este 23 kategóriában díjazták a magyar filmeseket a Vígszínházban. Enyedi Ildikó videóüzenetben köszönte meg az elismerést. Az Oscar-díjátadóra emlékeztető gálán szót emeltek a nők egyenjogúságáért is.

MORCSÁNYI GÉZA: Sok embernek fontos lett ez a film

A Testről és lélekről Endréje, Morcsányi Géza még az Oscar-díjátadó előtt nyilatkozott nekünk. Úgy gondolja, hogy a film, az Oscar-díj nélkül is órási elismerést szerzett a hazai és a nemzetközi filmes szintéren.

KULISSZA: Indulás az Oscar gálára

Stábunk a helyszínen izgulta végig az Oscar-díjátadót az alkotókkal. Megmutatjuk, hogyan indult a magyar csapat a 90. Oscar-gálára.

Élő bejelentkezés a 90. Oscar-gála helyszínéről!

Hajnalban megtartották a 90. Oscar-gálát, ahol az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája a 2017-es év legjobb filmjeit és filmeseit részesíti elismerésben. A díjátadó ceremóniát a Dolby Színházban Los Angelesben tartották. Az este leginkább várt eseménye a Legjobb idegen nyelvű film kategória volt – ahol Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről versenyzett. A helyszínről élőben jelentkezett Gosztonyi Zsolt, a Híradó riportere.

Élőben az Oscar helyszínéről

Órákon belül kiderül lesz-e újabb magyar Oscar díj. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét a legjobb idegennyelvű film kategóriában jelölték. Sorozatban harmadszor kaphat Oscar díjat magyar alkotás, hiszen tavaly és tavalyelőtt is sikerrel tértek haza magyar alkotók. Már napok óta Los Angelesben van tudósítónk, Gosztonyi Zsolt.

Testről és lélekről – mindent a filmről

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéért szoríthatunk vasárnap éjjel. A Fókusz stábja megkereste a film szereplőit és rendezőjét, sőt még az állat idomárt is, akik rengeteg kulisszatitkot árultak el az Oscar-díjra jelölt magyar alkotásról.

 

Enyedi Ildikó nem túl bizakodó

Már csak alig több mint egy nap van hátra az Oscar-gáláig. Magyar idő szerint hétfő hajnalban derül ki, hogy megkapja-e az Oscar díjat a Testről és lélekről című film. A készítők közül többen Los Angelesben vannak, és ott van tudósítónk is.

OSCAR: Már csak 1 nap van hátra!


szerző:
2018.03.03. 16:27
OSCAR: Már csak 1 nap van hátra!

A legnagyobb gondot a folyamatosan szakadó eső okozza most Hollywoodban. A legjobb külföldi film kategóriájának jelöltjeire idén a tavalyi nyertes Mindenki rendezője is szavazhatott. Deák Kristóf Híradónknak azt mondta: nagyon bízik benne, hogy Enyedi Ildikó filmje nyerni fog.

Nyer Oscart a Testről és lélekről?

Van-e esélye a Testről és lélektől című magyar alkotásnak az Oscar-gálán. Ezt kérdeztük sztárjainktól?

Vasárnap éjjel Oscar-gála

Közeleg a filmőrültek legnagyobb ünnepe, a kilencvenedik Oscar díjátadó gála. Idén igazi gigászi összecsapás várható, hiszen olyan színészóriások között dől majd el a kis aranyszobor sorsa, mint a már háromszoros díjazott Meryl Streep, vagy Frances McDormand, Gary Oldman vagy Daniel Day-Lewis.

KULISSZATITOK: így szelídítették meg az állatokat az Oscar-díjra jelölt magyar filmben

A testről és lélekről című film két főszereplője egy ideje már ugyanazt álmodja éjjelente: szarvas alakban találkoznak és így kezdődik intim, romantikus kapcsolatuk. A Fókusz stábja az állatok szelídítőjével, Horkai Zoltánnal forgatott.

BORBÉLY ALEXANDRA: így indult el karrierje az Oscarra készülő színésznőnek

A vasárnapi Oscar gálán Borbély Alexandra is ott lesz Hollywoodban. A színésznő arról mesélt a Fókusz stábjának, hogy a Testről és lélekről című film sikere pontosan mit hozott számára, illetve azt is elárulta, hogy kitől kapta a legtöbb bátorítást a kezdetekben. Ha még több kulisszatitkot szeretne megtudni a filmről azt ITT, a Borbély Alexandrával készült teljes Portré beszélgetést pedig ITT nézheti meg!

TENKI RÉKA: „Soha nem kaptam még ekkora figyelmet!”

„Tenki Réka elvitte a showt a pszichológusnő mellékszerepével” –ilyen kritikákkal éltették külföldön a fiatal színésznőt, aki sajnos most nem lehet ott az Oscaron, de abban reménykedik, hogy a Berlinale után egyszer oda is eljuthat.

 

Már csak néhány nap van hátra az Oscar-gáláig!

Lázas készülődés, fúrás, faragás a Hollywood Boulevardon. Már javában építik a helyszínt, hiszen már csak néhány nap és átadják a 90. Oscar díjat, kollégánk Gosztonyi Zsolt a helyszínről tudósít az eseményről.

Hamarosan Oscar!


szerző:
2018.02.14. 16:20
Hamarosan Oscar!

Esélylatolgatás a sztárokkal a magyar jelölt sikeréről.

MAGYAR FILMDÍJ: a fődíjas alkotó hamarosan a Portréban!

Török Ferenc 1945 című alkotása kapta a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) film-és tévékritikusi szakosztályának fődíját, a legjobb rendezés díját pedig Enyedi Ildikónak ítélték oda a Testről és lélekről című filmjéért. Török Ferencet vasárnap éjjel a Portré című műsorunkban kérdezzük!

Hogyan működik az Oscar-gépezet? Réz András lerántja a leplet!

Újra filmes lázban ég az egész ország, hiszen egy emberként drukkolhatunk Enyedi Ildikó alkotásának a legrangosabb díjátadón. De vajon hogyan választják ki a jelölteket és a későbbi győzteseket? A kérdésben a filmesztéta segítségét kértük.

Esélylatolgatás: lesz újabb magyar Oscar?

Újabb magyar filmsiker rázta fel hazánkat, hiszen Enyedi Ildikó alkotását, a Testről és lélekrőlt jelölték a világ egyik legnagyobb díjára. Réz András, filmesztéta elárulta személyes véleményét, és azt is, hogy mennyi esélye van Magyarországnak az aranyszobrocskára.

Már harmadik éve izgulhatunk magyar filmért az Oscaron

Huszonhat évig egy jelölés se jött össze Magyarországnak a filmvilág legrangosabb díjátadóján, majd hirtelen két Oscar-szobor is fiatal magyar rendező kezében találta magát. A Saul fia és a Mindenki sikere egyértelműen inspirálóan hatott a hazai filmes szakmára. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje március 4-én már az Oscar-ért száll versenybe.

Oscar-díj közelében a Testről és lélekről

Egy újabb magyar alkotás került célegyenesbe az Oscarért folytatott harcban. A Testről és lélekről rendkívüli sajtótájékoztatóján jártunk.

Story Extra 2018-01-24


szerző:
2018.01.24. 16:15
Így reagáltak Enyedi Ildikóék az Oscar-jelölésre!

Óriási a boldogságunk tegnap óta, hiszen kiderült, hogy ismét ott lesz egy magyar film az Oscar-gálán. Nagy esélyekkel és reményekkel várjuk a díjátadót, de vajon hogyan fogadták a hírt a készítők?

RTLII Híradó 2018-01-23


szerző:
2018.01.23. 21:30

Fókusz 2018-01-23


szerző:
2018.01.23. 19:05
Oscar-jelölt Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje

Bekerült az öt esélyes közé a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Az Amerikai Filmakadémia 92 ország hivatalos nevezése közül választotta be Enyedi filmjét. Egy chilei, egy libanoni és egy orosz film mellett a Négyzet című svéd alkotással versenyez majd az Oscarért.

 

OSCAR-JELÖLÉSEK: Kikkel versenyez a Testről és lélekről?

A Víz érintése - ez a hidegháborús Amerikában játszódó fantasy-film kapta a legtöbb, szám szerint 13 Oscar-jelölést az amerikai filmakadémától. 20 eddigi jelölése után újra a legjobbak közé választották Meryl Streepet a Pentagon titkai című filmben nyújtott alakításáért. Most először jelöltek női operatőrt a díjra, és nyolc év után ismét került nő a legjobb rendezők közé.

ENYEDI ILDIKÓ:

Az immár Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről film rendezőjét telefonon értük utol. Enyedi Ildikó azt mondta, hogy mind az öt idegennyelvű film kategóriában jelölt alkotást látta és szereti, de nem foglakozik esélylatolgatással, már az is óriási büszkeséggel tölti el, hogy ilyen erős mezőnybe válogatták be a filmet.

A PILLANAT: Így örült a stáb a Testről és lélkeről Oscar-jelölésének!

Üdvrivalgásban tört ki a Testről és lélekről stábja, amikor az élő közvetítést látva megtudták, hogy az alkotást Oscar-díjra jelölték az idegennyelvű filmek kategóriájában. A nagy bejelentés után mindenki a nyakába borult a rendezőnek, Enyedi Ildikónak.
 

Oscar-jelölt a Testről és lélekről!

Bejutott a legjobb 5 közé Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről az idegennyelvű filmek kategóriájában.

Vendégünk Európa legjobb színésznője, Borbély Alexandra!

Tavaly hatalmas sikert aratott Borbély Alexandra, akit a legjobb európai színésznőnek választottak a Testről és lélekről című filmben nyújtott alakításáért. Most végre kézhez is vehette díját!

A Testről és lélekről alkotója még az Oscart is megnyerheti

Arany Medvével kezdett és még az Oscart is megnyerheti. Enyedi Ildikó 19 év után jelentkezett új filmmel, a Testről és lélekről diadalmenete pedig a bemutató óta tart. A rendezőt beválogatták az Amerikai Filmakadémia tagjai közé és a velencei Filmfesztivál zsűrijébe is, sőt a Prima Primissima-díjat is megkapta. És Enyedi Ildikó már az Európai Filmfesztiválon is a következő filmjére készült. Ha szavazni szeretne, ITT megteheti.

A magyar színésznők a világhírnév felé törnek

Borbély Alexandra lett Európa legjobb színésznője, Tenki Rékát pedig Európa tíz ígéretes színésztehetsége közé választották. Bár sajnos Alexandra betegség miatt nem tudott részt venni a beszélgetésen, Réka őszintén mesélt a filmezésről és az Oscar-esélyes Testről és lélekről című alkotásról.

Oscar-jelölés kapujában a Testről és lélekről

Ebben az erős mezőnyben lenni megtiszteltetés – ezt mondta a film rendezője az RTL Híradónak, miután kiderült, hogy a 9 Oscar esélyes alkotás között van a filmje. Januárban derül ki, hogy az alkotás bekerül-e a legjobb öt idegen nyelvű film közé, és így ott lesz-e az Oscar gálán.

ENYEDI: „Más a filmkészítő állapot meg a versenyló állapot”

Enyedi Ildikó rendező hajnalban tudta meg, hogy filmje, a Testről és lélekről bejutott az Oscar-esélyes kilenc alkotás közé az idegennyelvű filmek kategóriájában. Nem sok esélyt adott a jelölésnek, sőt, inkább csitította csapatát, hogy ne éljék bele magukat.

Egy lépésre az Oscar-gála!


szerző:
2017.12.15. 16:10
Egy lépésre az Oscar-gála!

A Testről és lélekről az úgynevezett shortlistre, azaz szűkített listára került, ezekből a filmekből választják azokat az alkotásokat, amelyek végül az Oscar-gálán szerepelhetnek.

 

Újabb magyar film az Oscar-díj esélyesek között

Enyedi Ildikó filmje, a Testről és lélekről folyamatosan gyűjti be a szakmai elismeréseket, legutóbb főszereplőnőjét díjazták Berlinben. A film most bekerült az Oscar Legjobb Idegen Nyelvű filmjeinek jelöltjei közé.

Európa csúcsán a Testről és lélekről főszereplője

Borbély Alexandra a legkomolyabb európai filmes elismerést kapta meg szombaton. Az érzéseiről faggattuk a színésznőt.

Borbély Alexandra lett Európa legjobb színésznője!

A Testről és lélekről női főszereplője kapta a legjobb színésznőnek járó elismerést az Európai Filmdíjak gáláján, Berlinben - a megható pillanatról az RTL Klub is beszámolt.

Fókusz 2017-12-11


szerző:
2017.12.11. 17:20
Magyar lett a legjobb színésznő

Borbély Alexandra lett a legjobb európai színésznő. Enyedi Ildikó, Testről és lélekről című filmjének főszereplője győzött ugyanis az Európai Filmdíj szombati berlini átadóján, megelőzve ezzel például Juliette Binoche, világhírű francia színésznőt. Az európai Oscarként is emlegetett szemlén a magyar filmet négy kategóriában jelölték. Híradónk stábja végigkövette a színésznőt a megható, győztes pillanatig.

SIKER: Borbély Alexandra lett Európa legjobb színésznője

Az Európai Filmdíj berlini eseményeit kamerával is végigkövettük. Borbély Alexandra többször is mesélt nekünk filmezésről, az érzéseiről, az öröméről…

Borbély Alexandra a legjobb európai színésznő

Borbély Alexandra, a Testről és lélekről színésznője nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat az Európai Filmdíj, berlini díjátadóján.

Újabb díjakra jelölték Enyedi Ildikó filmjét

Négy kategóriában jelölték Európai Filmdíjra Enyedi Ildikó filmjét. A Testről és lélekről lehet a legjobb film, elnyerheti a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyvíró és legjobb női főszereplő díját is. Ez utóbbi kategóriában Borbély Alexandra többek közt Juliette Binoche-sal versenyez.

 

Az elbűvölő Tenki Réka a Portré stúdiójában!

Tenki Réka színésznő elbűvölő teremtés, nem csoda, hogy az ország egyik legsármosabb színészének ejtette rabul a szívét. A család, a barátok is segítik a tehetséges színésznőt, hogy mindig a legjobbat nyújthassa a színpadon, és a magánéletében se legyenek kétségei. Remek alakításaiért olyan nívós díjakat tudhat magáénak, min a Színikritikusok díja, Aranymedál díj, Junior Príma díj, de legutóbb egy Aranymedve díjas magyar filmben alakított kimagaslót.

A teljes beszélgetést itt nézhetik meg!

 

A „Testről és lélekről” a jelölt

A Testről és lélekről című filmet jelölik az Oscar-díjra. A nevező bizottság ma döntött arról, hogy Enyedi Ildikó nagyjátékfilmje képviselje majd Magyarországot a jövő évi Oscar Gálán, a legjobb idegennyelvű film kategóriában. A rendezőt, aki tavaly az Arany Medve díjat már elnyerte, Velencében értük utol telefonon. Azt mondta, szuper érzés, hogy az ő filmje kapta a nevezést, de még mindig szoknia kell, hogy ennyire erős reakciókat kap a Testről és lélekről.

Már 50.000-en látták Enyedi Ildikó Arany Medve-díjas filmjét!

A Testről és lélekről először a 67. Berlinálén mutatkozott be a közönség előtt, ahol három másik díj mellett elnyerte a fesztivál legfontosabb elismerését, az Arany Medvét. Ezt követően március 2-án került a hazai mozikba, az érdeklődés iránta pedig máig töretlen: alig egy hónap alatt 50.000-en látták, és továbbra is számos moziban vetítik országszerte.

Enyedi Ildikó sikerfilmje után újabb magyar alkotás boncolgat kényes témát!

A Sydney-ben forgatott Tide azaz Dagály című film különösképpen mutatja be egy szerelem, testi és lelki megélését. Lássuk, miket tartogatnak még számunkra a hazai alkotók!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való