KERESÉS search-close

Tesco

26 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Tesco"

Panaszkodott a bíróságon a tescós rablás fő vádlottja

Panaszkodott, hogy alig sétálhat a szabad levegőn, és eljárási hibákat emlegetett a bíróságon a 2005-ös budaörsi tescós rablás fő vádlottja. Az ügyészség szerint Süveges Péter öt társával rabolt ki egy pénzszállító autót, majd tűzpárbajba keveredtek az időközben riasztott rendőrökkel. A pénzszállító egyik őre meghalt.

Sztrájkba léptek a bérszámfejtők

A bérszámfejtők sztrájkja miatt veszélybe került mind a 17 500 Tesco dolgozó fizetése, de a cég végül már a tervezettnél egy nappal korábban elutalta a béreket. A bérszámfejtők azért léptek szerda reggel sztrájkba, mert Győrből Budapestre költöztetik az irodájukat és megszüntetik a munkájukat. A Tesco késő délután azt közölte: elutalták az összes fizetést, a sztrájkolókkal pedig folytatják a tárgyalásokat.

Tömeg ezüstvasárnapon


szerző:
2017.12.17. 18:40
Tömeg ezüstvasárnapon

Akkora volt a tömeg ezüstvasárnap a boltokban, mint amekkora aranyvasárnap szokott lenni. Az idén aranyvasárnap december 24-ére esik, amikor viszont minden üzlet hamarabb bezár. Nem csak a tömeg, hanem a munkaerőhiány miatt is hosszú sorok alakultak ki. Ezt például a Tesco úgy próbálta kezelni, hogy 40 ezer forintot ígért minden dolgozójának, aki egy új munkavállalót hoz az ünnepekre.

Enyhítenek a dolgozók terhein

179 ezer forintra emeli a bruttó bérminimumot, és több száz új alkalmazottat vesz fel a Tesco, hogy enyhítse a dolgozók terheit - ez szerepel a most, több mint egy hónappal a sztrájk után megkötött megállapodásban.

 

Tesco: újra sztrájkolhatnak

Újra sztrájkolhatnak a Tesco dolgozók. A pénteki és a szombati munkabeszüntetés után mondták ezt a szakszervezetek képviselői. A szombat éjfélkor véget ért sztrájk után hétfő reggel folytatják a tárgyalásokat a cég vezetőségével. Létszámbővítést és magasabb bért követelnek. A Tesconál azt mondják, 2 év alatt 9 milliárdot költöttek béremelésre, a létszámot tekintve pedig minden boltban más a helyzet, így nincs egységes megoldás.

Sztrájk: 16 Tesco be is zárt

Jelenleg 16 Tesco van zárva az országban a pénteken kezdődött sztrájk miatt. Több tucat üzletben pedig fennakadásokra kell számítani. A boltokban több diák dolgozik, van, ahol a vezetők szolgálják ki a vásárlókat. A Tesco közleményben kért elnézést a kellemetlenségekért az éjfélig tartó munkabeszüntetés miatt. A sztrájkolók magasabb bért és létszámbővítést követelnek.

Már a béremelés sem segít

Sztrájkra készülnek a Tesco dolgozók, jövő héten bezárhat néhány áruház, ha nem sikerül megállapodásra jutni a cég vezetésével. A szakszervezetek további béremelést, és létszámbővítést szeretnének, mert azt mondják, kevés a dolgozó, ezért túl sok munka jut egy emberre. Ez a tendencia az egész kiskereskedelemre igaz, a statisztikai hivatal adatai szerint egy év alatt 23 ezerrel csökkent a bolti alkalmazottak száma, annak ellenére, hogy több áruházláncban is jelentős béremelés volt.

Több bért követelnek a TESCO-sok

Kétszámjegyű béremelést követelve tüntettek a Tesco dolgozói Budapesten. A szervezők szerint a teljesítőképességük határára értek a boltosok, mert a munkaerőhiány miatt sokszor mások helyett kell dolgozniuk. Elfogadhatatlannak tartják, hogy jelenleg ugyanannyit keres egy kezdő árufeltöltő, mint aki például a csemege pultban áll 20 éves gyakorlattal. Az áruházlánc azt közölte, új bértábla kialakításán dolgoznak.

Könyvesboltból rabolták ki az ékszerboltot

Áttörték a szomszédos könyvesbolt falát, úgy tudjuk, így raboltak ki egy ékszerüzletet az érdi Tescóban éjszaka. Az RTL Híradó információi szerint a betörők 70 millió forint értékű ékszert vittek el. Azt nem tudni, hogy hányan törtek be az üzletbe, és azt sem, hogy zárás előtt bújtak-e el a könyvesboltban, vagy éjszaka az árufeltöltés alatt lopóztak be.

Megrohamozták a bezáró Tescókat

Megrohanták a bezáró áruházakat. Rendőrök irányították az embereket a húspultnál, volt, aki 8-10 tévét akart megvenni egyszerre. Óriási roham volt tegnap abban a tizenhárom Tescóban, ami szerdán nyitott ki utoljára.

Többen is kezdeményezhetnek népszavazást

További 31 Tesco zárhat be – legalábbis a Magyar Nemzet információi szerint. Hétfőn jelentette be a Tesco, hogy 13 üzletet bezár, a további 31-et viszont nem erősítette meg. A népszavazás ügyén közben többen is dolgoznak, de akár 3 hónap is eltelhet, mire új kérdést lehet beadni, mert az Összefogás Párt már beadott egyet, amelyet jogerősen még nem utasítottak el.

CBA: Akkor vásárolunk, ha megéri

Alapos vizsgálat előzi meg bármilyen újabb üzlet megvásárlását - ezt közölte szerdán a CBA kommunikációs igazgatója. A magyar üzletlánc vezetője Baldauf László egy lapinterjújában tavaly azt mondta, hogy a CBA-nak készen kell állnia egy Magyarországról esetlegesen kivonuló bolthálózat egységeinek megvásárlására.

A CBA átvenné a bezáró üzleteket

Még nem tudni, hogy mi lesz azoknak az üzleteknek a helyén, amelyeket a Tesco bezár február 4-én. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy 13 boltját nem működteti tovább. Mindenesetre a CBA már jelezte, hogy ők szívesen átvennék a bezáró üzleteket.

Boltbezárás és leépítés a Tescónál

13 üzletét bezárja a Tesco - a vállalat magyarországi vezérigazgatója szerint erre kényszerítik őket az elmúlt hónapok törvénymódosításai. Nigel Jones azt mondta, az üzletbezárás 564 munkavállalót érint, egy részüknek megpróbálnak máshol munkát ajánlani, de lesz, akit el kell küldeniük.

A hűségprogramok előnyei


szerző:
2014.11.21. 00:35
A hűségprogramok előnyei

Műsorvezetőnk a brandek által kínált hűségprogramoknak nézett utána. Adásunkból kiderült, hogy milyen előnyei származnak a kampányokból mind a vásárlóknak, mind a cégeknek.

Brandmánia - 2014. november 20.

Egy műsor, amely márkákról és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban dolgoznak, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ.

Cáfol a nagyáruház


szerző:
2011.10.26. 13:08
Cáfol a nagyáruház

A Tesco gyáli logisztikai bázisán történt rendőrségi akció nem céges munkavállalókat érintett - közölte a Tesco-Global Áruházak Zrt.

Tagad a tescós lövöldöző


szerző:
2011.10.26. 11:26
Tagad a tescós lövöldöző

Munkanélküli volt, ezért rablásokra készült, de megölni senkit sem akart – ezt mondta szerdán a bíróságon a tescós lövöldöző.

Sörben és ásványvízben keresünk enyhülést

A közelmúlt kánikulai napjain jelentősen nőtt az értékesített ásványvíz és sör mennyisége a hazai nagyáruházakban.

Bírság egerek miatt


szerző:
2011.06.14. 11:10
Bírság egerek miatt

Nyolc Tesco áruházban találtak rágcsálókra utaló nyomokat az ellenőrök a májusban tartott országos ellenőrzés alatt.

Halálos ütközés egy kukásautóval

Budapesten, a XIII. kerületben egy idős férfi halt meg, amikor összeütközött egy kukásautóval.

Teli volt fegyverrel a lövöldöző lakása

Harminc napra előzetesbe került az áruházi lövöldöző, lakásán fegyverekre bukkantak a nyomozók.

Őrizetben a lövöldöző bolti tolvaj

Őrizetbe vették a férfit, aki csütörtökön többször is rálőtt a Váci úti Tesco biztonsági őreire.

Defibrillátor-állomások az áruházakban

Első körben a 10 legnagyobb áruházba félautomata újraélesztőket helyeznek ki.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való