KERESÉS search-close

Tarlós István

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Tarlós István"

Nem lesz szélesebb a járda a Lánchídon

Mégsem 7, hanem csak 6 milliárd forintot ad a kormány Budapestnek a Lánchíd felújítására egy néhány napja megjelent kormányhatározat szerint. Kiderült ugyanis, hogy a járdákat mégsem tudják szélesíteni a hídon. A felszabaduló egymilliárd forintot közterület-fejlesztésre költheti a főváros. Tarlós István legutóbb őszre ígérte a Lánchíd felújításának kezdetét. Horváth Csaba szocialista képviselő szerint az elmúlt 2 évben ez már a hatodik időpont, és valószínűleg ez is csúszik majd.

Tarlós István Híradónknak elismerte, hogy több a patkány Budapesten

Az elmaradt patkányirtást kérte számon néhány Párbeszéd-aktivista a főpolgármesteren, amikor átadott egy új piaccsarnokot Óbudán. Tarlós István Híradónknak elismerte, hogy több a patkány Budapesten, mint amire számítottak, de szerinte nincs egészségügyi kockázat. A patkányirtást végző konzorcium vezetője azt mondta, hogy két héten belül elindulhat egy intenzív, nyolc hónapig tartó irtás.

Augusztustól nem lesz éjszakai repülőforgalom Budapest felett

Nem lesz éjszakai repülőforgalom a főváros felett augusztustól. A tiltásról ma döntött az innovációért és fejlesztésrét felelős miniszter valamint a főpolgármester. Tarlós István szerint egyeztettek a repülés irányítással és a Budapest Airporttal is, mert rendezni kellett a régóta fennálló problémát. Palkovics László tárcavezető azt mondta: a cél, hogy éjfél és hajnal öt között egyetlen repülő se zavarja a budapestiek nyugalmát. A tiltás alól csak a vismajor esetek jelentenek majd kivételt.

Tarlós István: érdemes bevezetni a dugódíjat

Érdemes bevezetni a dugódíjat, amint teljesülnek az előfeltételek- ezt Tarlós István mondta az RTL Híradónak. A főpolgármester szerint ez uniós kötelezettség, így tulajdonképpen nincs választása a fővárosnak, és a tervek évek óta készen vannak, már csak az infrastrukturális és a törvényi akadályokat kellene elhárítani. Jellenleg ugyanis törvény tiltja a dugódíj bevezetését. A Momentum szerint önmagában dugódíj nem megoldás a főváros problémáira.

Tarlós István vezet a Závecz Intézetnél

A két ellenzéki főpolgármester-jelölt támogatottsága együtt sem éri el a Fideszét - ez derül ki a Závecz Intézet ma nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából. A fideszes Tarlós István 44, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje 38, az LMP és a Jobbik által támogatott Puzsér Róbert mindössze 5 százalékot kapna a válaszok alapján. Puzsér Róbert nem lép vissza, és indul az ellenzéki előválasztás második fordulóján.

Tarlós István új repteret szeretne

Új repülőtér építésével oldaná meg a Liszt Ferenc repülőtér zajterhelését Tarlós István. Ezt a tervek szerint a teherszállító, illetve a fapados gépek használnák. Tarlós István a zajterhelés miatt éjszakai le- és felszállási tilalmat is bevezetne. Az ellenzék támogatja az elképzeléseket, ám a Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint irreális terv egy új repülőtér megépítése.

Leváltották a BKK vezetőjét

Leváltotta a Fővárosi Közgyűlés a BKK vezérigazgatóját. Dabóczi Kálmánnak azért kellett távoznia, mert csúszik az eredetileg 2017-re ígért elektronikus jegyrendszer bevezetése. Tarlós István azt mondta, még az sem biztos, hogy megmarad a BKK. Az új vezérigazgató szerint viszont szó sincs megszüntetésről. Az MSZP-nél azt mondják, egy átalakított BKK-ra szükség volna.

Kétfordulós előválasztás lesz

Kétfordulós előválasztáson dőlhet el, ki lesz Tarlós István ellenzéki kihívója az őszi önkormányzati választáson a főpolgármesteri posztért. Először január végén várhatóan Karácsony Gergely és Horváth Csaba közül dönthetnek majd a fővárosi szavazók, a nyár elején pedig újabb előválasztást tartanak, amelyen az első forduló győztese és esetleg mások Puzsér Róberttel mérik össze a támogatottságukat.

 

Puzsér Róbert: Autómentes belvárost!

Főpolgármesterként egyetlen célkitűzése lenne, autómentessé tenni Budapest belvárosát - jelentette be Puzsér Róbert. A műsorvezető a Jobbikkal és a Momentummal is megegyezne, miután az LMP hétvégén döntött a támogatásáról. Az MSZP szerint előválasztással kellene kiválasztani Tarlós István kihívóját. A Fidesz ugyanis újra őt indítja jövőre. A főpolgármester a hvg-nek adott interjújában például új Duna-hidakat ígért, és a rakpartok felújítását.

A kormány és a főváros együtt döntenek Budapestről

Aláírták a megállapodást, amely Tarlós István feltétele volt ahhoz, hogy újra induljon a főpolgármesteri címért. Ennek értelmében például plusz 80 milliárd forintot ad a kormány a hármas metró felújítására, és a későbbi fővárosi beruházásokról a kormány és a főváros együtt döntenek majd. Az ellenzék szerint ezzel Tarlós István kiárusította Budapestet.

Kikerülik a „kukaholdingot”

Újra a fővárosi közterület-fenntartó szedheti be a szemétdíjakat a nemzeti hulladékkezelő holding helyett. Így állapodott meg a főpolgármester és a miniszterelnök. Minderről Tarlós István az ATV kérdésére beszélt.

Tarlós István újra indul


szerző:
2018.10.10. 18:40
Tarlós István újra indul

Tarlós István újra indul, miután sikerült megállapodnia a miniszterelnökkel - ezt jelentette be szerdán a főpolgármester és a kormányfő. Tarlós István hónapok óta lebegtette, hogy elfogadja-e a felkérést. Szerdán azt mondta: minden kérdésben sikerült megállapodnia a miniszterelnökkel, de a részletekről egyelőre csak annyit árult el, hogy a kiemelt budapesti fejlesztéseket a jövőben a kormány és a főváros közös testülete irányítja majd. 

Nem lesz gyalogoshíd a Lánchíd

A Lánchíd nem alkalmas gyalogoshídnak, erről beszélt szakértői véleményre hivatkozva Tarlós István. A főpolgármester ugyanakkor azt mondta, támogat egy csak gyalogosoknak készülő átjárót, ami a Margit-szigetre vezetne. Tarlós István interjút is adott az RTL Híradónak.

RTLII: Tarlós nem akar újabb ciklust?

Már nem akar újabb főpolgármesteri ciklust vállalni Tarlós István - erről az atv.hu írt városházi és kormányzati forrásokra hivatkozva.

13 milliót fizetnek a lezárásért

Kevesebb, mint 13 millió forint közterület-használati díjat kér a Fővárosi Önkormányzat a Duna fölötti repülős verseny szervezőitól. Ezt az Index írta meg. A rendezvény hétvégéjén útlezárások sokasága várható, de olyan útszakasz is van, ahonnan majdnem három hétre tiltják ki az autósokat. A Fővárosi Önkormányzatnál senki sem akart nyilatkozni.

 

Tarlós nem akar Göncz állomást

Tarlós István szerint túlzás lenne Göncz Árpádról metróállomást elnevezni. A főpolgármester a Magyar Időknek azt mondta, a volt köztársasági elnök nevét már egy köztér is viseli és emléktáblát, sőt szobrot is kapott. A héten több fideszes is kifogásolta, hogy az egykori köztársasági elnökről nevezzék el az Árpád hídi megállót, miközben az a BKV látványtervein is Göncz Árpád Városközpontként szerepel. 

Minden budapesti megkapja a főváros 24 oldalas kiadványát, amelyben az elmúlt 8 év eredményeit népszerűsíti a főváros vezetése. Tarlós István szerint a füzet nem politikai tartalmú összegzés, bár rajta kívül a 3 főpolgármester-helyettes és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke is egy-egy oldalon írt üzenetet a budapestieknek. Az LMP szerint kampánykiadvány készült közpénzből.

Tarlós: „csacsiság több buszt követelni”

Szombaton indul a hármas metró északi szakaszának felújítása. A több mint 17 kilométeres nyomvonalon 2018 végéig nem járnak majd metrók. Tarlós István szerint, noha egy éve készülnek a metrópótlásra, biztosan lesznek fennakadások. Az MSZP szerint a főpolgármester túl optimista. A szocialisták úgy vélik, hatalmas káosz lesz, mert kevés a pótlóbusz.

Mobilgát: Tarlós újabb javaslata

Alig két nappal az előző döntés után új koncepcióval állt elő a főpolgármester a római partra tervezett mobilgáttal kapcsolatban. Tarlós István most azt mondta, elég két közeli patakhoz gátat építeni, legalábbis egyelőre. A duna-parti mobilgát ügyére pedig a jövő évi választások után térnének vissza. 

Tarlós a népszavazásról: „Értelmetlen, de nem ellenzem”

Értelmetlennek tartja a kérdést, de nem ellenzi a népszavazást a Római-parti mobilgátról Tarlós István – erről azután beszélt a főpolgármester, hogy a Kúria kedden zöld utat adott a referendumnak. Tarlós István szerint azonban bármi is lesz a népszavazás kimenetele, nem az alapján dől el, hogy hol épüljön meg az árvizektől védő gát.

TARLÓS:

Értelmetlennek tartja a kérdést, de nem ellenzi a népszavazást a Római-parti mobilgátról Tarlós István. Szerinte bármi is lesz a népszavazás kimenetele, nem az alapján dől el, hogy hol épüljön meg az árvizektől védő gát.

Mobilgát: minden marad a régiben

Nincs fordulat, megerősítette korábbi döntését a római-parti mobilgátról a Fővárosi Közgyűlés. Vagyis a képviselők többsége továbbra is közvetlenül a parton építtetné fel a védművet. Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy sajnálja a tiltakozókat, mert szerinte félrevezették őket. A Városházán a gát civil támogatói és ellenzői is megjelentek. Népszavazás kiírásáról nem döntöttek, ezzel megvárják, hogyan határoz a Kúria a már benyújtott kérdésről. 

Tarlós: kiforgatták a szavaimat

Nem kezdeményez népszavazást a Római-parti mobilgátról a főpolgármester, csak egyeztetést szeretne a kérdésről a közgyűlésben. Tarlós István ma azt mondta, kiforgatták a másfél hete mondott szavait, amikor azt mondta az állami tévében, hogy felveti a közgyűlésben, hogy legyen népszavazás. Az MSZP szerint a városvezető fél az emberek véleményétől.

Sokkal több nyilvános wc kellene

Valaki áruházba megy, más étterembe, kávézóba kéretőzik, ha rájön a szükség a fővárosban. Ezt mondták az RTL Híradónak az általunk kérdezett járókelők. A jelenlegi 80 helyett legalább 400 nyilvános ingyenes illemhelyre lenne szükség Budapesten a Város Mindenkiért egyesület szerint. A civil szervezet ezért ma petíciót adott át a Fővárosi Önkormányzatnak. A főpolgármester szerint ez az önkormányzatnak nem kötelező feladata, de dolgoznak majd a megoldáson.

RTLII: Mégsem lesz népszavazás a római-parti gátról?

Az egész sajtó félreértette a szavait - ezt mondja a főpolgármester. Tarlós István egy hete még arról nyilatkozott, a Fővárosi Közgyűlés ülésén felveti a népszavazás lehetőségét a római-parti gátról. Most viszont a Magyar Nemzetnek arról beszélt: soha nem mondta, hogy lesz népszavazás az árvízvédelemről. Az MSZP szerint a saját szavait cáfolja a főpolgármester.

Nem tudni, lesz-e népszavazás Római-part ügyben

Komolytalannak tartják a Római-parton tervezett mobilgát ellen tiltakozó civilek Tarlós István ötletét, aki most már népszavazást írna ki az ügyben. A Maradjanak a fák a Rómain nevű csoport egyik aktivistája szerint addig, amíg a vízpartra tervezett gát engedélyezési eljárásait nem állítják le, nem tudják értelmezni a főpolgármester mondatait.

Kezdődik a 3-as metró felújítása

Napokon belül elkezdődik a 3-as metró felújítása, ma írták alá az alagút és az északi szakasz állomásainak szerződését. A munkát drágábban vállalták a kivitelezők, mint amennyivel a BKV számolt, így várhatóan a tervezett 137 és fél milliárdos teljes költség sem lesz tartható. A metró október végétől áll le Újpest városközpont és a Lehel tér között. A szerződések aláírása ráadásul nem volt zökkenőmentes.

TARLÓS:

A 3-as metró felújításával kapcsolatos szerződéseket kellett volna aláírni, csak nem tudták melyiket kinek! A főpolgármester szóvá is tette a fiaskót.

Budapest legfontosabb közlekedési szerződéseit írták most alá. Eredetileg 137 és fél milliárd forintot szántak a 3-as metró teljes felújítására, de ez nem biztos, hogy elég lesz. Konkrét összeget a BKV vezérigazgatója nem tudott mondani. A metró október végétől áll le Újpest városközpont és a Lehel tér között.

Tarlós: nincs pénz a teljes akadálymentesítésre

Negyvenöt évig nem volt akadálymentesítés, és most sem használják a 3-as metrót a mozgássérültek közül, egyebek között ezzel magyarázta a főpolgármester, hogy miért nem lesz mindenhol lift. Tarlós István sajnálja, de nincs pénz a teljes akadálymentesítésre. Ellenzéki pártok és a mozgássérültek szervezete szerint ez a hozzáállás etikátlan.

 

BKK: Feljelentés a fakocka miatt


szerző:
2017.07.27. 18:39
BKK: Feljelentés a fakocka miatt

Nem menti fel a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatóját Tarlós István főpolgármester, annak ellenére, hogy az ellenzéki pártok az utóbbi napok botrányai miatt ezt követelik. A főpolgármester azt mondta, egy forintot se fizettek ki az online jegyrendszerért az üzemeltető cégnek, a vizsgálat tart, addig pedig nem akar felelősöket megnevezni. A szerdai metróüzemzavarért felelős fakockát viszont bemutatta a sajtónak.

Lázár sem venné vissza Soros díszpolgárságát

Lázár János nem venné el Soros György budapesti díszpolgárságát, pedig ő maga is többször kritizálta. Tarlós István főpolgármester szerint pedig indulatspirált indítana el a visszavonás. Az RTL Híradó azután kérdezte meg a két politikust, hogy a keresztény demokrata párt ifjúsági szervezete rendkívüli közgyűlést hívna össze Budapesten. Szerintük az üzletember méltatlan a címre. A Demokratikus Koalíció tiltakozik a kezdeményezés ellen.

 

Tarlós István: „Szar ember lennék, ha…”

Trágár kifejezést használt magára Tarlós István, hogy milyen ember lenne, ha nem tenne meg mindent, azért, hogy felújítsák a metrót. A főpolgármester azt mondta, ha szükséges, akkor más fejlesztések kárára vagy hitelfelvétellel, de felújítják a metrót. Az MSZP szerint a budapestiek napi 20 milliárd forint adót fizetnek be a költségvetésbe, ezért az lenne a minimum, hogy a felújítást az állam állja.

Bajban a közterületfenntartó

A kormányfővel egyeztetne a főpolgármester a Fővárosi Közterületfenntartó jövőjéről. Ezt Tarlós István azután jelentette be, hogy a cég vezérigazgatója - részben a veszteségeire hivatkozva - lemond posztjáról. A főpolgármester ezt elfogadta. Azt azonban elutasítja, hogy a tavaly államosított szemétszállítás miatt veszélybe került a közterületfenntartó működése, mert az állami holding szerinte a szükségesnél kevesebbet oszt vissza.

Tarlós kamerákat szereltetett le

Újabb fordulat kamera-ügyben. Leszereltette a főváros azt a kerületi térfigyelő kamerát, amellyel az utóbbi hónapokban több ezer autóst megbüntettek, köztük a főpolgármester feleségét. Tarlós István azt mondta, a rokoni szálnak a leszereléshez semmi köze, a kamerát egyszerűen szabálytalanul szerelte fel az Óbudai Közterület-felügyelet. A kerületi önkormányzat annyit közölt, hogy vizsgálják, történt-e bűncselekmény.

TARLÓS: Nem rokoni szálak miatt szerelték le a kamerát

Hónapokig működött, majd leállították, majd újra indult, aztán csütörtök este egyszerűen leszerelték az utóbbi egy hónapban elhíresült térfigyelő kamerát. Tarlós István azt mondta, a rokoni szálnak a leszerelésnek semmi köze, a kamerát egyszerűen szabálytalanul szerelte fel az Óbudai Közterület-felügyelet.

Tarlós megérti a sztrájkolókat

Nyolc napig sztrájkolnának a BKV dolgozói Húsvét után. 30 százalékos béremelést követel a munkavállalók 80 százalékát tömörítő két nagy szakszervezeti szövetség. A főpolgármester az RTL Híradónak azt mondta: megértő a sztrájkolókkal, mert nem kapták meg azt a béremelést, amit az állami vállalatok dolgozói. A követelések teljesítése több mint 30 milliárd forintba kerülne, de sem a BKV-nak, sem a fővárosnak nincs pénze.

Van esély visszaszerezni a pénzt

Akit két éven belül büntettek meg közterület-felügyelők jogtalanul, annak van esélye visszaszereznie a pénzét. Ezt mondta híradónk kérdésre Tarlós István főpolgármester, miután csütörtökön már Lázár János miniszter is úgy nyilatkozott, a térfigyelő kamerák képei alapján nem büntethetnek a közterület-felügyelők. Óbudán pénteken felfüggesztették az eljárásokat, amikben olyan autósokat büntettek meg, akiknek szabálytalanságát csak kamerák rögzítették.

Tarlós rokonát is megbüntették

Kiderült, hogy a főpolgármester egyik családtagját is megbüntették a közterület-felügyelők, nem sokkal azelőtt, hogy Tarlós István nyilvánosan kelt ki az óbudai büntetési gyakorlat ellen. Ugyanakkor az ATV-ben azt mondta, nem indulatból beszélt, amikor arra szólította fel a szabálytalankodó autósokat, hogy ne fizessék be a térfigyelő kamerák felvétele alapján kiszabott büntetéseket a kerületi közterület-felügyeletnek.

Mire jó a térfigyelő kamera?

Újabb fordulat a térfigyelő kamerás bírságokkal kapcsolatban. Híradónk megtudta, a rendőrség nem bírságol, ha a közterület-felügyelők kamerái vették fel a szabálytalan autót, de nem lehet megállapítani, hogy azt ki vezette. Az Országos Rendőr Főkapitányságot azután kerestük meg, hogy főpolgármester azt közölte: közterület-felügyelők kizárólag egy kamera képe alapján senkit sem büntethetnek meg.

Tarlós: Jogtalan a büntetés

A főpolgármester után a fővárosi közterület-felügyelet igazgatója is állítja, kizárólag a térfigyelő-kamerák felvételei alapján senkit nem büntethetnek meg a közterület-felügyelők. Budapesten 2000 közterület-felügyelő dolgozik, több kerületnek saját hatósága van, amelyek saját térfigyelő rendszert működtetnek. Arra azonban sehol sem válaszoltak, mit szólnak a főpolgármester javaslatához, hogy ne fizessék be a büntetést a megbírságolt autósok.

Szerdán döntés a visszavonásról

Jövő hét szerdán mondja ki a fővárosi közgyűlés, hogy Budapest visszavonja indulását a 2024-es olimpiától. Tarlós István Híradónk kérdésére azt mondta, közte és Orbán Viktor között nem volt vita arról, hogy ne legyen népszavazás és az olimpiai pályázatot vissza kell vonni. Orbán Viktor szerint, ha nem így tettek volna, az ország szégyenbe kerül, az ellenzék viszont úgy látja, az a szégyenletes, hogy nem írják ki a népszavazást.

Politikai adok-kapok az OLAF jelentés miatt

Az Európai Unió csalás elleni szervezete 167 milliárdos kárt állapított meg, miután átvizsgálta a 4-es metró építésének pénzügyeit. A kormányoldal szerint a 2010 előtti, vagyis az MSZP-SZDSZ vezette városvezetés idején kötött szerződésekkel van baj, a másik oldal szerint viszont a kormány saját érdeke szerint szemezget a 120 oldalas tanulmányból.

Házon kívül 2016-11-09


szerző:
2016.11.09. 23:45
Tarlós ismét beszólt Lázárnak

Tarlós István szerint Lázár János gúnyt űz a hármas metró felújításából és a budapestiek szemébe nevet, azzal, hogy minden felelősséget a fővárosra hárít. A főpolgármester szerint épp a kormány akadályozza és lassítja a felújítást már hónapok óta. Ha pedig emiatt le kell állítani a metrót, akkor az hatással lesz a 2018-as választásokra is Tarlós szerint. A kormány és a főváros fél éve mutogat egymásra a metrófelújítás miatt. Az MSZP azonnal leállítaná a metrót a legveszélyesebb szakaszokon.

Tarlós: ettől még nem hal meg senki

Tarlós István szerint attól senki nem hal meg, ha elhagyják a metróállomások kiglancolását. Így kommentálta a főpolgármester a Magyar Nemzet korábbi értesülését, hogy elmaradhat a 3-as metró megállóinak felújítása. 

Tarlós nem ért egyet az oktatáspolitikával

Megalázóan kevés szerepük marad az önkormányzatoknak az iskolákban. Tarlós István főpolgármester fogalmazott így tegnapi tájékoztatóján. Maga is elismerte, hogy ebben a saját politikai közösségével sem ért egyet. Januártól már az iskolák működtetése is állami feladat lesz. Az egyik pedagógusszakszervezet úgy látja: ez tovább növeli a bizonytalanságot. Az Oktatási Államtitkárság szerint azonban egyértelműbb lesz az iskolák és az igazgatók helyzete is.

Oszlopháború: fideszesekkel fizettetne az MSZP

A fideszes képviselőkkel fizettetné ki a Mahír-oszlopok bontása miatti kártérítést az MSZP. Simicska Lajos cége nagyjából 600 millió forintra tarthat igényt, ha jogerőssé válik a bíróság döntése. Horváth Csaba, a fővárosi közgyűlés szocialista tagja szerint: pofátlanság lenne, ha ezt a budapestiek nyakába varrnák. Tarlós István nem akar nyilatkozni az ügyről.

Csak februárban kezdődhet a metrófelújítás

Újabb időpont - Tarlós István szerint február végén indulhat a 3-as metró felújítása. A főpolgármester reggel találkozott a miniszterelnökkel. Szerinte Orbán Viktor megígérte, hogy a kormány kifizeti azokat a költségeket, amiket uniós pénzből nem lehet fedezni. A metró felújítását eredetileg már idén ősszel el kellett volna kezdeni, de a kormány és a főváros között több kérdésben is vita volt. Az MSZP szerint, ha a késlekedés miatt balesetek lesznek, azért a kormánynak és a városvezetésnek kell vállalni a felelősséget. 

Tarlós: A kormány fizesse a büntetést!

Ha nem lesz dugódíj Budapesten és ezért az Unió büntetést szab ki, akkor azt ne a főváros, hanem az állam fizesse. Ezt mondta Tartós István főpolgármester az RTL Híradónak. Előzőleg Lázás János miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, nem akarják a dugódíjat. Ez viszont a 4-es metró építéséhez adott uniós támogatás feltétele volt.

Jövő nyárig eldől, lesz-e dugódíj

2017 nyaráig ki kell derülnie, hogy lesz-e dugódíj- ezt mondta Lázár János az RTL Híradó kérdésére. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint folyamatosan tárgyal a kormány Brüsszellel és abban reménykednek, hogy kedvező megállapodás születik. Tarlós István korábban arról beszélt, hogy a fővárosban már kidolgoztak egy koncepciót, amely 5 ezer forintos éves matricával számol. Ezt azonban csak akkor vezethetik be, ha az országgyűlés módosít egy törvényt.

Cáfolja a BKK a járatritkításokat

Változik a budapesti tömegközlekedés menetrendje. Szeptember elsejétől visszaáll az őszi, de sajtóhírek szerint közben több vonalon is jelentős járatritkítások lesznek. Az index.hu írta meg, hogy a változások hatvan járatot érinthetnek és ezzel évente százmillió forintot spórolhatnak. A BKK vezetése cáfolja a járatritkítást. Azt mondják, technikai átszervezések lesznek és előre tervezett vágányzár.

A bringások maradnának a buszsávban

Szakmaiatlannak és feleslegesnek tartja a Kerékpárosklub a városi biciklizést szigorító tervezetet. A szervezet elnöke szerint a Tarlós István által kért felülvizsgálat 15 pontjában hiába szerepel például, hogy a buszsáv veszélyes, ez egy tévhit. Ahogy több más pont is, ezért tovább folytatják a tárgyalásokat.

Vita a 3-as metró finanszírozásáról

Ellentmond egymásnak Tarlós István főpolgármester és a Miniszterelnökség a 3-as metró felújításának finanszírozásával kapcsolatban. Csütörtökön Lázár János miniszter azt mondta, az Európai Bizottság inkább hitel felvételét javasolja. Péntek délelőtt viszont Tarlós István főpolgármester egy levélre hivatkozva úgy nyilatkozott, az unió részt vállal a finanszírozásban.

Megosztja a plusz adó a Római-parton élőket

Van, akit felháborít, van, aki fizetne - így reagáltak Budapesten, a Római-parton élők arra, hogy különadót kellene fizetniük. Tarlós István főpolgármester ezt azzal indokolta, hogy a mobilgát megépítése után védetté válnak az ottani ingatlanok, ami jelentős értéknövekedést okoz. Ezért kellene plusz pénzt fizetni a Római-parton élőknek.

Megint beszólt a kormánynak Tarlós

Kormányhatározat miatt nem tudják megvásárolni a 3-as metró felújításakor szükséges pótlóbuszokat - ezt mondta Híradónk kérdésére Tarlós István budapesti főpolgármester. A kormánynak az az álláspontja, hogy magyar buszokat kellene venni, ám a városvezető szerint nincs magyar buszgyártás. A fideszes többségű fővárosi közgyűlés pedig rendre leveszi a napirendről a buszvásárlás kérdését - az ellenzék szerint azért, mert nem kapnak egyértelmű utasítást a kormánytól. Pedig a buszoknak hamarosan munkába kellene állniuk.

TARLÓS: Valaki mondja meg, hogy gyere ide, vagy takarodj!

A 3-as metró felújításához 150 csuklós buszra van szükség. A BKV korábban győztest hirdetett egy tenderen, eszerint lengyel buszokat vennének. A fideszes többségű fővárosi közgyűlés viszont hónapok óta halogatja a beszerezés támogatását, mert a kormány magyar buszokat szeretne. A pótlóbuszokkal kapcsolatban nemrég kormányhatározat is született, az nem támogatja, hogy a főváros az Európai Központi Banktól vegyen fel hitelt a vásárláshoz. A fővárosi közgyűlés legkorábban június 8-án tárgyalhat újra a buszok vásárlásáról, amelyek, a tervek szerint, novembertől szállítanák a 3-as metró utasait.

Mozartot játszottak a politikusoknak

Zenés flashmobbal tiltakozott a Budapesti Fesztiválzenekar szombat délután a fővárosban. Azért demonstráltak, mert a Fővárosi Önkormányzat idén 200 millió forinttal kevesebbel támogatja a zenekart, mint tavaly. A Mandiner közben utánajárt, mennyi megtakarítása van a Budapesti Fesztiválzenekarnak. Eszerint több mint 1 milliárd forint. A zenekar erre úgy reagált: ez a tartalékuk. Ebből fizetnek mindent, amikor a például a bevételek vagy a támogatások késnek vagy elmaradnak

Ezzel jár a 200 milliós megszorítás

A fővárosi közgyűlés szerdán úgy döntött, 200 millió forinttal kevesebb támogatást ad a világhírű Budapesti Fesztiválzenekarnak. A zenekar igazgató-helyettese felháborítónak tartja a döntést, amiről velük nem egyeztettek. Pénteken bejelentették, hány előadást kell lemondaniuk, és melyek ezek.

200 milliót vesznek el a Fesztiválzenekartól

Nem tudja megtartani összes idei koncertjét a Budapesti Fesztiválzenekar, miután a fővárosi közgyűlés szerdán úgy döntött, 200 millió forinttal kevesebb támogatást ad a világhírű zenekarnak. A zenekar igazgató-helyettese felháborítónak tartja a döntést, amiről velük nem egyeztettek. Tarlós István indoklása szerint a zenekar az államtól milliárdos támogatást kap, Budapest nehéz körülmények között ennyit tud adni.

Tarlós Vitézyről: Sértődött, mert kirúgták

Mindenhonnan elcsapott, sértődött közgazdásznak nevezte Vitézy Dávidot Tarlós István. A főpolgármester arra reagált, hogy a BKK volt vezérigazgatója a kerékpár-közlekedés korlátozásával kapcsolatos fővárosi terveket bírálta. Tarlós szerint a néhány napja kiszivárgott dokumentumot ellopták a városházáról.
 

Elköltöztetik a belvárosból a hajléktalanokat

Ha az ember bemegy valahová, illik a sapkáját levenni. Ezekkel a szavakkal szólt rá egy hajléktalanra Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, ahol egy hajléktalanszálló bezárásáról döntöttek. 16 éve az Oltalom Egyesület működtet egy 64 férőhelyes szállást a József Nádor téri épületben, ami állítólag szálloda lesz. A hajléktalanoknak Budapest külvárosába kell költözniük.

Tarlós István elismerte, hogy hibáztak

Hibáztak, ezért készek módosítani a frissen módosított fővárosi parkolási rendeletet – közölte Tarlós István főpolgármester. Óriási felháborodást keltett, hogy megszűnt a jegyvásárlásnál a türelmi idő. Így már akkor megbüntethetik az autóst, amikor jegyet vesz. Tarlós István korábban azzal indokolta a változást, hogy sokan csalnak. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint, a jelenlegi rendelet életszerűtlen.

Milyen minőségben? Jó minőségben...

Tarlós István Habony Árpádi minőségében tárgyalt Habony Árpáddal - legalábbis ezt válaszolta a főpolgármester az ATV műsorvezetőjének arra a kérdésére, hogy mégis milyen szakértőként beszéltek a közösségi közlekedésről egymással. Tarlós azt mondta, valóban találkoznak Habonnyal évente kétszer, de nem mondott arról semmit, hogy miről beszélgetnek. A Parlamentben Kósa Lajost is megkérdezte a 444.hu újságírója arról, milyen minőségében, és milyen tanácsokat ad Habony Árpád például a Fidesz frakcióvezetőjének.

Habony közvetített Tarlós és Orbán között

Habony Árpád, a miniszterelnök állítólagos tanácsadója közvetített Orbán Viktor és Tarlós István között a BKV finanszírozásáról szóló vitában. Ezt a főpolgármester ismerte el az Indexnek. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint a kormány továbbra sincs hivatalos munkakapcsolatban Habony Árpáddal.

Tarlós: hátamba vágták a kést


szerző:
2016.01.08. 18:50
Tarlós: hátamba vágták a kést

Február 17-ig biztosan járnak az agglomerációba a HÉV-ek és a buszok, de utána ez már nem a főváros dolga lesz. Ezt mondta Tarlós István, aki pénteken azt is bejelentette, hogy korábbi elhatározásán változtatva, lehet, hogy elindul 2019-ben a főpolgármesteri tisztségért.

Rengetegen ellenzik a vasárnapi zárvatartást

Az emberek több mint kétharmada továbbra is elutasítja a vasárnapi boltbezárását - derül ki az Ipsos legújabb felméréséből. Mára többségbe kerültek azok is, akik azt mondják, hogy a korlátozás miatt meg kellett változtatniuk a vásárlási szokásaikat. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője elismerte: a boltzár a kormány vitatott intézkedése és szerinte lehetne róla népszavazást tartani.

Újabb csörte Tarlós és Lázár között

Újabb csörte a főpolgármester és Lázár János között. Tarlós István szerint a miniszter Hódmezővásárhelynek túl nagy, Budapestnek túl kicsi. Arra reagált így, hogy még mindig nem oldották meg a BKV hosszú távú állami finanszírozását. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a kormány kész átvenni az BKV-t, Tarlós István kíváncsi lenne, mire lenne képes Lázár János ennyi pénzből.

Nem járna a BKV a környező településekre

Se a HÉV-ek, se a buszok nem járnak majd a Budapest környéki településekig, ha a kormány nem oldja meg hosszú távon a BKV finanszírozását. Ezt mondta Tarlós István főpolgármester egy nappal azután, hogy a Lázár János 24 milliárd forint odaítélését jelentette be. A Főváros szerint azt a 31 milliárdos hiányt kellene az államnak finanszíroznia, ami például az ingyenesen vagy kedvezménnyel utazók miatt keletkezik.

Drágul a BKV, ha a kormány nem segít?

A kisgyerekeknek és a nyugdíjasoknak is havi 1000-2000 forintos regisztrációs díjat kellene fizetniük a BKV használatakor, ha a kormány nem száll be a cég finanszírozásába. Ezt Tarlós István vetette fel egy levélben, amit még szeptemberben írt Orbán Viktornak. A támogatást kérő levélre a főpolgármester azóta sem kapott választ, de Lázár János ma azt mondta, a BKV működését meg fogják oldani.

Tarlós pedagógiai okokból ritkítana

Pedagógiai okból akár még ritkítaná is a budapesti járatokat Tarlós István főpolgármester, ha nem sikerül megállapodni a BKV finanszírozásáról az állammal. A főpolgármester ugyanakkor hangsúlyozta, bízik a kormányban és a megállapodásban.

Közterületet neveznek el Göncz Árpádról

Erről ellenszavazat nélkül döntött a Fővárosi Közgyűlés. A DK előzőleg azt javasolta, hogy a Nyugati tér vegye fel a rendszerváltás utáni első köztárasági elnök nevét, de a képviselők végül Tarlós István indítványát fogadták el.

Tarlós: „Én nagyfiú vagyok, asszonyom!”

Dőlnek Simicska Lajos hirdetőoszlopai, így döntött a Fővárosi Önkormányzat. Az összesen 761 oszlop felállításáról még 2006-ban döntött az akkori közgyűlés. Most derült ki, hogy a szerződés előnytelen. A városvezetés szerint nincs boszorkányüldözés, Simicska Lajos az Indexnek viszont azt mondta, nemrég egy Fidesz-közeli vállalkozó meg akarta venni cége 51 százalékát, de nem ment bele az üzletbe.

Politikai vita a dugódíjról


szerző:
2015.09.30. 18:20
Politikai vita a dugódíjról

Politikai vita alakult ki a dugódíj bevezetése miatt a fővárosi közgyűlésen, annak ellenére, hogy még nincs konkrét javaslat, ahhoz először törvénymódosításra van szükség. Az MSZP tarlósadóról beszél, a Fidesz kommunikációs trükkről, hiszen a dugódíj bevezetéséről még Demszky Gábor főpolgármester idején döntöttek.

Nem csatázik nyilvánosan Tarlós és Lázár

A főpolgármester és a miniszterelnökséget vezető miniszter korábban többször is odamondogatott egymásnak a sajtóban, ám most megegyeztek, hogy vitáikat nem tárják a nyilvánosság elé. Tarlós szerint a konfliktus forrása az közöttük, hogy ő tősgyökeres budapesti, míg Lázár vidékről jött.

Tarlós: mi is új szerelvényeket szerettünk volna

A kormány döntött úgy, hogy nem támogatja az új kocsik beszerzését a 3-as metró felújításakor ezt a főpolgármester nyilatkozta Híradónknak. Tarlós Istvánt azután kerestük meg, hogy a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön azt mondta: a beruházással kapcsolatos minden felelősség a fővárosé. Ellenzéki pártok és civil szervezetek is bírálják a döntést, amiért új kocsik helyett a régi szovjet szerelvényeket újíttatják fel 69 milliárd forintért.

Lázár: Tarlós lehülyézi és lenézi a politikusokat

Elmérgesedni látszik a viszony a főpolgármester és Lázár János között. Most Tarlós István „kezdte”. Mary Poppinshoz, hasonlította a csúcsminisztert, miután a BKV finanszírozásában nem értettek egyet.

Elkezdődött a Budapest Pride


szerző:
2015.07.04. 18:20
Elkezdődött a Budapest Pride

Sem természetellenesnek, sem visszataszítónak nem nevezheti egy főpolgármester a melegfelvonulást Alföldi Róbert szerint. A rendező a Budapest Pride megnyitóján „konzervatív kultúremberhez méltatlannak" nevezte Tarlós István korábbi nyilatkozatát az idén 20 éves melegfelvonulásról.

Tovább növelik a dugót a futóversenyek

Rövid időn belül harmadszor zárták le a belváros útjait sportrendezvény miatt. Ma 11 kilométeres futóverseny volt. A főpolgármester 2010-ben azt ígérte, véget vet a hétvégi útlezárásoknak. 2012-ben szigorítottak a rendeleten, de idén is több futóverseny lesz még a belvárosban. A szocialisták szerint nem önmagában a versenyekkel van a baj, hanem azzal, hogy nélkülük is dugók vannak a városban.

Wellnes hotelben tanácskozott az új BKK vezetés

Koktél a medencéből, romantikázás a jacuzziban – ezzel a rövidfilmmel hirdeti magát az a négycsillagos szálloda a Börzsönyben, ahol néhány napot eltölthettek a BKK felsővezetői a héten. A Blikk szerint a Budapesti Közlekedési Központ egész menedzsmentje elutazott a szállodába, hogy ott tárgyaljanak a fővárosi közlekedés jövőjéről.

BKK tanácskozás wellness hotelben

Romantikus erdei luxus wellness hotelben, a Börzsönyben tanácskoztak a BKK felső vezetői a héten – írta meg a Blikk. Tarlós István, Budapest főpolgármestere erről nem tudott, és vizsgálatot rendelt el, hogy kiderítse miért nem Budapesten tartották meg a tanácskozást.

Spórolni kell a 3-as metró felújításán?

Az RTL Híradó úgy tudja, hogy a korábban ígért 125 milliárd forintos uniós támogatás nem fedezi az északi-déli metró újjá építését, ezért most azt számolják a Budapesti Közlekedési Központban, mit lehetne elhalasztani vagy kihagyni a felújításból. Információink szerint például nem épülne minden megállóhoz lift.

125 milliárd a 3-as metró felújítására?

125 milliárd forintot kap a főváros a 3-as metró teljes felújítására, ezt mondta Tarlós István főpolgármester csütörtökön a Corvinus Egyetemen tartott előadásán. Budapest jövőjével kapcsoltban beszélt új villamos vonalakról és a nagy gyalogos aluljárók felújításáról is. Az MSZP szerint a főpolgármester már évekkel ezelőtt is hasonló ígéreteket tett.

A kerület nem kérne a Moszkva parkból

Tarlós István továbbra is egy kőbányai parkot keresztelne át Moszkva parkra. A helyi önkormányzat pártállástól függetlenül egységesen utasította el a főpolgármester ötletét. A végső szót a fővárosi közgyűlés mondja ki.
 

Budapest 2015-2024


szerző:
2015.02.06. 22:00
Budapest 2015-2024

Vendégünk Tarlós István főpolgármester. Ha lesz magyar olimpiai pályázat 2024-re, amit a Magyar Olimpiai Bizottság pénteken kezdeményezett, azt neki kell majd aláírnia, hiszen az olimpia mindig egy városé, esetünkben Budapesté lehet.

Magyarul Balóval 15-02-06

Magyarul Balóval: Olimpia Budapesten 2024-ben? Milyen beruházásokra van szükség és miből? Mit szól ehhez egy lehetséges pályázat aláírója, amúgy mélyépítő mérnök, Tarlós István főpolgármester? Budapest 2015: 3-as metró, közlekedési gondok, kórházrendszer, csak győzzük sorolni. És macsó modor a közgyűlésben?

Jövő év végén jöhet a dugódíj

Nemcsak a Budapestet elkerülő, hanem a fővároson átutazó autósoknak is fizetniük kellene jövő év végétől. Ezt nyilatkozta Tarlós István főpolgármester a Népszabadságnak. A dugódíjról 2007-ben beszéltek először. Annak kivetése volt az egyik feltétele a 4-es metró uniós támogatásának.

Nagy különbségek a polgármesterek között

Nagyok a vagyoni különbségek a polgármesterek között. A nyilvánosságra került vagyonnyilatkozatok szerint van olyan tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, akinek 100 milliós megtakarítása van. Tarlós István főpolgármesternek egy év alatt majdnem 3 millió forinttal nőtt a vagyona.
 

Megszűnhetnek a fővárosi frakciók

Veszélybe kerülhet a budapesti ellenzék működése, ha megszűnnének a frakciók az új fővárosi közgyűlésben - ezt mondják az ellenzéki pártok. Hogy ne legyenek fraciók, azt a Fidesz kommunikációs igazgatója javasolta Tarlós Istvánnak.
 

Fideszes többség Budapesten


szerző:
2014.10.13. 18:30
Fideszes többség Budapesten

Tarlós István marad a főpolgármester, de Bokros Lajos is sikeresnek értékelte a vasárnapi szereplését. A közgyűlésben is fideszes többség lesz: a 23 kerületből, 17-ben a kormánypártok jelöltje nyerte a polgármesteri posztot.
 

Választási Hírek 14-10-12

Választási Hírek 14-10-12: A Fidesz jelentős sikerét hozta az önkormányzati választás. Tarlós István marad Budapest főpolgármestere a következő 5 évben. Kevesebben mentek el szavazni, mint négy évvel ezelőtt.

Fideszes többség a fővárosi közgyűlésben

A fővárosi közgyűlésben is megvan a kormánypártok többsége. A Fidesznek 19 mandátuma lesz, és főpolgármesterként természetesen a testület tagja lesz Tarlós István is. Így 20 szavazatra számíthatnak majd a 33 fős közgyűlésben. Új szabály, hogy a döntéseknél az is számít majd, mennyi budapesti lakost képviselnek a voksoló polgármesterek. A Fidesznek ebben a tekintetben is kényelmes többsége lesz.
 

Tarlós: „Mégsem annyira liberális ez a város”

A következő 5 évben Tarlós István lesz Budapest főpolgármestere. Azt ígérte, igyekezni fognak és köszönte a nagy bizalmat.

Egy ellenzéki jelölt kellene Tarlós ellen

Egyetlen ellenzéki jelölttel lenne esély Tarlós István ellen - ebben egyetértettek a főpolgármester-jelöltek a csütörtöki vitán. De csak a függetlenként induló Magyar György jelentette be, hogy visszalépne egy másik jelölt javára.
 

Tarlós fellebbez


szerző:
2014.09.23. 18:30
Tarlós fellebbez

Politikai döntésnek tartja a főpolgármester stábja, hogy választási plakátjait törvénytelennek ítélte a Fővárosi Választási Bizottság. Tarlós István úgy gondolja, hogy jóhiszeműen járt el, ezért fellebbezett a döntés ellen.
 

A közlekedés a fő kampánytéma


szerző:
2014.09.20. 18:10
A közlekedés a fő kampánytéma

Kényelmes és élhető város kialakítását tűzte ki célul Tarlós István. A főpolgármester a szombati Autómentes Napon számolt be az elmúlt négy év eredményeiről, és jövőbeni terveiről. A baloldali ellenzék közös jelöltje is a közösségi közlekedés fejlesztése mellett kampányolt.

Tarlós: Nem változik a színház neve

A főpolgármester azt mondta: nem vonja vissza Dörner kinevezését, viszont nem engedi, hogy az igazgató Hátország Színházra változtassa az Új Színház nevét.

Fehér könyvvel zárja le a múltat Tarlós

A főváros ötven legsúlyosabb problémájáról állított össze úgynevezett fehér könyvet a Városháza.

Tarlós lesz a ragadozók keresztapja

Tarlós István lesz a Fővárosi Állat- és Növénykertben hat hete született három szibériai kistigris keresztapja.

„Ne pofázzon közbe!”


szerző:
2011.06.23. 16:39
„Ne pofázzon közbe!”

Így szólt rá egy szocialista képviselőre Tarlós István főpolgármester szerdán a fővárosi közgyűlésben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való