KERESÉS search-close

TEK

85 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "TEK"

JASENSZKY NÁNDOR: bűnügyi helyszínként kezelik a roncsot

Jasenszky Nándor, a TEK társadalomkapcsolati osztályvezetője mondta el az RTL Híradónak, hogy mi történt akkor, amikor a kiemelés megkezdése után újabb hevedert kellett rakni a roncsra, illetve arról is beszámolt, hogy mennyire összetett munkának volt köszönhető az, hogy a Hableány sikeresen átkerült az úgynevezett 40-es bárkára.

DUNAI HAJÓBALESET: Újabb áldozatot emeltek ki a Dunából

A múlt szerdai hajóbaleset újabb áldozatát emelték ki szerda délelőtt a Dunából a Hableány hajóroncsnál. A Terrorelhárítási Központ sajtóközleményében azt írja: hogy "a hajótest végigtapogatása során az egyik nyílászárónál a búvár újabb áldozatra bukkant".

Két megyében egyszerre csaptak le a drogterjesztőkre

Két megyében egyszerre csaptak le a TEK kommandósai és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy drogterjesztő bandára. Összesen öt embert vettek őrizetbe, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert árultak Vas és Győr-Moson-Sopron megyében. Luxusautókat és ingatlanokat is lefoglaltak a rendőrök, eddig összesen 121 millió forint értékben. A gyanúsítottaknál több mint három kiló drogot találtak.

A korrupció miatt is aggódik az amerikai külügyminisztérium

Korrupció gyanúját veti fel, hogy a magyar állam előnyben részesíti a gazdasági élet bizonyos szereplőit - egyebek mellett ezt állapította meg az amerikai külügyminisztérium friss országjelentésében. Kritizálták a plakátkampányokat, a börtönök túlzsúfoltságát, a vagyonnyilatkozatok rendszerét, és azt is, hogy a Terrorelhárítási Központ bírói felhatalmazás nélkül indíthat megfigyeléseket. A Külügyminisztérium szerint a magyar gazdaság növekedése cáfolja a korrupciós vádakat.

DÍLEREK: A legkülönfélébb helyekről kerültek elő kábítószerek

Méregdrága luxusterepjárókkal jártak, szabadidejükben lovagoltak, a pénzt pedig zacskókba gyűrve tartották annak a bandának a tagjai, akiket kedd hajnalban kaptak el a Pest megyei rendőrök. A gyanú szerint pszichoaktív szereket árultak Turán és a környező településeken. A rendőrök 12 lovat, egy hintót és luxusautókat foglaltak le, valamint több millió forint készpénzt. A házkutatásokon kábítószerkereső kutyát is bevetettek, így kerültek elő a kábítószerek a legkülönfélébb helyekről.
A Híradó riportját itt nézheti meg.

Álmukból verték fel a drogbanda tagjait a kommandósok

Egyszerre 5 településen razziázott a rendőrség, a Terrorelhárítási Központtal közösen. 10 emberre csaptak le, összesen 8 kiló drogot: kokaint, amfetamint és marihuánát foglaltak le. Domonyvölgyben pedig egy droglabort is felszámoltak, ahol speedet készítettek. A négy drogkereskedőt azóta letartóztatta a bíróság.

Karola emberrablás áldozata lett

Miután Puska elrabolta Karolát, Teó és Szilárd a segítségére siettek…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Óraboltot akart kirabolni, elkergette az eladó

Egy még meg sem nyílt óraboltot akart kirabolni az a férfi, akit tegnap fogtak el a Terrorelhárítási Központ munkatársai Szigethalmon. A 48 éves gyanúsított még decemberben pizzafutárnak álcázta magát, majd amikor ajtót nyitottak neki, megütötte az eladót és pisztollyal a kezében az órákat követelte. Az üzlet munkatársa azonban nem ijedt meg, verekedni kezdett a rablóval, aki végül elmenekült.

Apa és fia is árulhatta a drogot

Apa és fia is árulhatta a drogot - amfetamint, extasyt, kokaint és tiltott teljesítményfokozó szereket adott el a gyanú szerint egy hat fős banda. A Terrorelhárítási Központ emberei még múlt szerdán csaptak le rájuk, és a házkutatásokon többféle drogot is találtak. Most bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket. Rajtuk kívül még közel egy tucat fogyasztót kaptak el a rendőrök.

 

KIRABOLT ELADÓ: „Az arcomat érte az első lövés!”

Rémálmok gyötrik a rablás óta, azt az eladót, akire múlt héten gázpisztollyal kétszer is rálőtt egy rabló az egyik szombathelyi dohányboltban. A rendőrség és a TEK szerdán fogta el a gyanúsítottat. A bántalmazott nő soha többé nem akar már eladónőként dolgozni: az arcán ugyan már csak egy heg látszik, de lelkileg nagyon megviselte az eset.

Kifigyelték a leendő áldozatokat az autófeltörők

Magyarországon 10 megyében, és még külföldön is lecsaptak azok az autófeltörők, akik a lopássorozatot Balatonfüreden kezdték még júliusban, végül a TEK-kel összehangolva kapták el őket a rendőrök október közepén. Laptopokat, tableteket, mobiltelefonokat, és márkás ruhákat is zsákmányoltak.

Fegyverarzenált foglalt le a TEK és a rendőrség

Fegyverarzenált találtak egy kaposvári és egy bárdudvarnoki férfi otthonában. A rendőrség és a TEK közös akcióban fogta el őket a hétvégén. Több száz második világháborús bombát, gránátot, aknákat és fegyvereket foglaltak le tőlük. A rendőrség szerint a robbanószerkezetek rosszul voltak hatástalanítva, ezért a környéken élőkre is veszélyt jelentettek.

Unokája és menye szeme láttára végezhetett feleségével

Unokája és menye szeme láttára végezhetett feleségével Híradónk információi szerint az 56 éves férfi Szentpéterszegen. Az asszony holttestét otthonuk teraszán találták meg a rendőrök. Az emberöléssel gyanúsított férjet a kert végében fogták el a kommandósok, miután órákon át, késsel a kezében fenyegetőzött - magával is végezni akart.

Zaid Naffa is részt vett a reggeli állami ünnepségen

Jordánia tiszteletbeli konzulja annak ellenére ült a diplomaták között, hogy korábban a TEK nemzetbiztonsági kockázatot állapított meg nála.

 

Tele volt a garázs pisztolyokkal és puskákkal

Valódi fegyverarzenálra bukkantak a rendőrök egy kecskeméti tanyán. A TEK kommandósai fogták el apát és fiát. A házkutatáskor pisztolyokat, gázriasztó fegyvereket, golyós puskákat, és több mint ezer lőszert találtak a műhelyben és a garázsban.

MUTATJUK!: Kíváncsi a fegyverarzenálra?

Mutatjuk, hogy mit találtak a TEK-esek a kecskeméti tanyavilágban!

Alakuló ülés lezárásokkal és tüntetésekkel

Az Országgyűlési Őrség, a rendőrség és a TEK együtt készül a parlament holnapi alakuló ülésére. Már ma este lezárták a parlament környékét, éjféltől pedig még nagyobb területen lesz lezárás, de a tüntetések nem maradnak el.

Megállapodás a keddi tüntetésről

A rendőrségnél is nagyobb területet zár le a Terrorelhárítási Központ a parlament alakuló ülésének idejére. Ez meghiúsíthatta volna a kedden délelőttre, a Kossuth tér és az Alkotmány utca sarkára tervezett civil tüntetést. Végül ma délelőtt megállapodás született.

Festékkel fújták le a terrorelhárítási központ páncélosát!

Piros festékkel kenték össze a karácsonyi vásárok védelmére kirendelt csapatszállítót – az ott lévő rendőrök, és mások sem vették észre a rongálást. A lefestett páncélosról a 444.hu olvasója készített fotót.

 

Leejtette a fegyvert, ezért sült el

Ezzel védekezett tárgyalásán az a férfi, aki a vád szerint rálőtt az őt elfogó kommandósokra 6 évvel ezelőtt Miskolcon. Tárasaival egy soroksári benzinkúton lőttek a biztonsági őrökre, ezután kezdték nagy erőkkel keresni őket a rendőrök. Egyikük feladta magát, ketten viszont egy miskolci lakásban bujkáltak. Kommandósok ütöttek rajtuk, ekkor sült el a férfi fegyvere. Korábban az mondta véletlenül lőtt, de ezt a szakértők kizárták.

A kockázat ellenére találkoztak

Bár a TEK nemzetbiztonsági kockázatot látott az állampolgárság megadásában, több magas rangú magyar politikus, például Áder János és Semjén Zsolt is találkozott Zaid Naffa tiszteletbeli jordán konzullal, ezt a Magyar Nemzet derítette ki. Az LMP szerint ez elfogadhatatlan.

Borul a rend hétfőn a reptéren

Hatalmas felfordulás várható Budapesten: hétfőn érkezik az izraeli miniszterelnök. A tervezettnél ajánlott 2 órával korábban elindulni a repülőtérre annak, aki hétfőn utazna. Nem tudni ugyanis, hogy mikor érkezik Benjamin Netanjahu. Ugyanis, ha megjött, egy órára lezárják a repülőteret és senki nem hagyhatja el és nem is érkezhet a terminálokba. A Híradónknak nyilatkozó nemzetbiztonsági szakértő szerint különösen nehéz dolga van most a TEK-nek, mert a vizes vb-t és a V4-es miniszterelnöki találkozót is biztosítaniuk kell.

Autószerelő műhely égett a XV. kerületben

Nyolcvan négyzetméteres autószerelő műhely gyulladt ki a XV. kerületben, a Beller Imre utcában hétfőn délután. A műhelytűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a fővárosi tűzoltók. A tűz oltásán harminc tűzoltó dolgozott. A nyolcvan négyzetméter alapterületű épületről a tűz átterjedt egy közel álló családi ház tetejére, valamint a nagy hő megrongálta a szomszédos telken, a kerítéshez közel parkoló teherautót is. Az égő műhelyből a tűzoltók kihoztak egy ipari gázpalackot. A palack teljesen átforrósodott, hűtését vízzel biztosították, miközben a helyszínre kérték a Terrorelhárítási Központ mesterlövészeit, akik a tűzoltás során ki is lőtték a palackot. A fővárosi tűzoltók hét vízsugárral fékezték meg az erős szélben a lángok továbbterjedését.

Telefonos játékban csalt több TEK-es

Megsúgták neki mikor telefonáljon, a gyanú szerint így vitte el sorozatosan a főnyereményt egy rendőr egy tévécsatorna telefonos játékában. Információink szerint hónapokon át csalt kollégáival, akikkel akkoriban a Terrorelhárítási Központnál dolgozott. Úgy tudni, ismerte a játékot felügyelő informatikust, aki segített neki. Az ügyészek a napokban hallgatták ki a férfit, csalással gyanúsítják.

Fegyverek a szélsőségeseknél

Rengeteg fegyvert, robbanóanyagot és páncéltörő gránátokat is találtak a Nemzeti Arcvonal nevű szervezet szimpatizánsainál. A Terrorelhárítási Központ emberei kedd hajnalban az ország több pontján egyszerre csaptak le. Tizenkét embert hallgattak ki, köztük a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi fiát. Kettőt őrizetbe vettek, és indítványozzák előzetes letartóztatásukat.

Fegyverarzenált foglaltak le


szerző:
2016.11.16. 09:58
Fegyverarzenált foglaltak le

Valóságos fegyverarzenált foglaltak le a Terrorlehárítási Központ kommandósai. Nyolc helyszínen tartottak házkutatást, fegyverek tucatjait és robbanószereket találtak. 12 embert előállítottak, kettőt közülük őrizetbe vettek, őket közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel való visszaélés gyanúja miatt hallgatták ki. Mindannyian kapcsolatban állnak a Magyar a Nemzeti Arcvonal nevű szervezettel. Ehhez a csoporthoz köthető a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi is. Az ügy részletei a 18:00-kor kezdődő Híradóban.
 

Itt készülhetett a robbantásra

Megtalálták a körúti robbantó műhelyét, ahol a bombát készíthette. Egy Nagykanizsa melletti faluban, Homokkomáromban még tavasszal vásárolta a házat a férfi. A Zalai Hírlap szerint robbanóanyagot is talált a TEK és a Központi Nyomozó Főügyészség az épületben. Egyik középiskolai évfolyamtársa azt mondta, a robbantó gyerekként is sokszor furcsán viselkedett. Többször előfordult, hogy konyhakéssel a táskájában járt iskolába.

BŐNYI FELVÉTELEK: Így kapták el a TEK-esek a gyilkost

Nyilvánosságra hozta a főügyészség azt a felvételt, amin a Terrorelhárítási Központ kommandósai elkapják a bőnyi rendőrgyilkost. A felvételeken jól látszik, miután elkapták a tettest, rohamtőröket, kardokat, pisztolyt és gépkarabélyokat foglaltak le. A férfi elfogásáról készült videón látható egy távcsöves Kalasnyikov gépkarabély is, a gyilkos ezzel lőtt a házkutatásra érkező nyomozókra. A gyilkos előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a rendőrség.

15 terrortámadást tervezett a foci EB-re

15 terrortámadást tervezett a futball Európa-bajnokság idejére egy nacionalista, francia férfi. Hidakat, mecseteket, zsinagógát akart felrobbantani- ez derült ki miután elfogták az ukrán-lengyel határon. 125 kiló TNT-t, gépfegyvereket, gránátvetőt is találtak nála. A francia elnök szerint valós esélye van annak, hogy terrortámadás történjen a tornán. A magyar Terrorelhárítási Központ vezetője nem optimista, de azt mondta: konkrét fenyegetésről szóló információt ők egyelőre nem kaptak.

Megduplázzák a TEK költségvetését

18 milliárd forintból költözik új épületbe az Alkotmányvédelmi Hivatal. A Terrorelhárítási Központ költségvetését pedig megduplázza a kormány: idén csaknem 30 milliárd forintból gazdálkodhatnak. Összesen több mint 55 milliárd forint megy a terrorelhárítással összefüggő szervezeteknek. A kormány szerint erre azért van szükség, mert a párizsi és brüsszeli robbantások miatt nőtt a terror-fenyegetettség. A Demokratikus Koalíció viszont mindez csak újabb felesleges pénzszórás.

Magyarországon jártak a terroristák

Átutaztak Magyarországon tavaly a brüsszeli és a párizsi robbantók állítják a belga hatóságok. Salah Abdeslamot, és a bombák gyártóját még igazoltatták is, de hamis okmányokkal utaztak, így továbbengedték őket. A Demokratikus Koalíció szerint sokkal szorosabb együttműködésre kellene törekednie a kormánynak a külföldi titkosszolgálatokkal, így a TEK hatékonyabban működhetne. A kormány nem reagált a belga hatóságok információira.
 

Előzetesben az útlevélhamisító banda

Hat embert, köztük egy kormányablak dolgozóját helyezte előzetes letartóztatásba a pécsi bíróság. Kedden a Terrorelhárítási Központ fogta el a gyanúsítottakat épp akkor, amikor útlevelet akartak csináltatni a pécsi kormányablakban.

KÉSZÜLTSÉG: TEK-esek a Liszt Ferenc repülőtéren

A brüsszeli támadások hatására, Magyarországon is megemelték a terrorkészültségi szintet, a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren megjelentek a Terrorelhárítási Központ páncélozott járművei.

Plusz 357 millió Orbán Viktor védelmére

357 millió forintot csoportosított át a költségvetésből a kormány a Terrorelhárítási Központhoz, hogy biztosítsák Orbán Viktor védelmét, miután a Várba költözik. A VS.hu írta meg, hogy az összegből majdnem 271 és fél milliót minden évben megkap majd a TEK, ebből 35 embert vesznek fel a miniszterelnök őrségébe. Az MSZP szerint feleslegesen urizál a kormány, inkább az oktatásra és az egészségügyre kellene költeni.

A TEK lezárja a Nemzeti Múzeum környékét

Civil szervezet hív tüntetésre március 15-ére Budapesten, az állami ünnepség helyszínének közelében. A Terrorelhárítási Központ bejelentette, hogy lezárják a Nemzeti Múzeum környékét, a területen a rendőrség átvizsgálhatja az autókat és az embereket. A TEK közleményében azt írja, nem a civil tüntetés miatt, hanem mert Orbán Viktor is beszédet mond a Múzeumnál. Tavaly a miniszterelnök ünnepi beszéde alatt kisebb dulakodás volt, a mostani civil tüntetés szervezői békés rendezvényre számítanak.

12 évet kapott a lövöldöző

12 évet kapott nem jogerősen a szigetszentmiklósi lövöldöző. A férfi 2013 nyarán hétszer lőtt volt feleségére és annak új élettársára, mert nem tudta elviselni, hogy az asszony elhagyta őt. Ezután magával hurcolta a nőt, és azzal fenyegetőzött, hogy magával és vele is végez. Végül a terrorelhárítók tették ártalmatlanná.

Kommandósok csaptak le a terepjárósra

Akciófilmbe illő jelenet Kiskunhalason. Fegyveres férfira csaptak le a rendőrök a belvárosban hétfő éjjel. A Terrorelhárítási Központ kommandósai egy luxusterepjárót kerítettek be. Azt gyanították, fegyvereket rejteget a sofőr. Az akció mindössze néhány percig tartott. A rendőrség nem beszél arról, miért állították meg az autóst.

Megsebesítette a kommandóst az őrjöngő

Rátámadt a kommandósokra, egyiküket meg is sebsítette egy dühöngő férfi Tatabányán. Hétfőn délután barikádozta el magát otthonában. Késsel a kezében őrjöngeni kezdett, ezért hívták a Terrorelhárítási Központot. A környéket lezárták, majd a házban a kommandósok leteperték a késsel hadonászó férfit, aki magát és az egyik rendőrt is megsebesítette. Azóta előzetes letartóztatásba került.

Nem lehet tudni, mit csinált a TEK

Nem lehet ellenőrizni, hogy a kormány visszaélt-e a laza lehallgatási szabályokkal. Ezt mondta a Híradónak annak a beadványnak az egyik készítője, amely alapján a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság elmarasztalta Magyarországot, amiért mindössze miniszteri engedély kellett ahhoz, hogy a nemzetbiztonsági szolgálat, illetve a Terrorelhárítási Központ bárkit megfigyeljen Magyarországon.

Csak bíró adhat engedélyt a megfigyelésre

Csak bírói engedéllyel hallgathat le és figyelhet meg embereket a Terrorelhárítási Központ - így döntött a Strasbourgi Emberi Jogi Bíróság. A 2011-ben alapított TEK-nek eddig elég volt egy miniszteri engedély mindehhez, az Eötvös Károly Intézet ezért a strasbourgi bírósághoz fordult. A testület kedden úgy döntött: ez jogsértő és 4000 euróra bünteti a magyar államot. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese azt mondta: ha kell, változtatnak a szabályokon. A kormány egyelőre annyit közölt, hogy vizsgálják a döntést.

Csaltak a TEK-nél dolgozó rendőrök

Csalási botrányba keveredtek a TEK munkatársai. A gyanú szerint a terrorelhárítás legalább 10 embere egy beépített informátor segítségével éveken át nagy értékű utazásokat, autókat nyert az egyik televízió betelefonálós játékában. A csalással gyanúsított TEK-eseket az ügy kipattanása után azonnal elküldték.

Orbán Viktor lehetett a merénylők célpontja?

Orbán Viktor miniszterelnök lehetett a célpontja annak a két férfinak, akiket múlt héten fogtak el a Terrorelhárítók Budapesten. Közben kiszivárgott az is, hogy a két férfi melyik magyarországi szervezethez tartozhatott. A társaság egyik tagja a közösségi oldalán tagadta, hogy közük lenne a feltételezett merénylőkhöz. Szerinte csak le akarják járatni őket.

BM: Egy kormánytagot akartak kivégezni

Egy kormánytagot akart kivégezni az a két férfi, akiket a hétvégén fogtak el a terrorelhárítók Budapesten - ezt a Belügyminisztérium államtitkára jelentette be. Szerinte egy 5-10 fős szélsőséges szervezet tagjai a férfiak, és géppisztolyokkal indultak valahová, amikor őrizetbe vették őket.

Melléfogás: dzsihadisták vagy történelemrajongók?

Felsőkategóriás, fekete városi terepjárók, maszkos kommandósok, földön fekvő célszemélyek. A TEK szót hallva ezek a képek ugranak be. 2010-es alapítása óta a Terrorelhárítási Központ sokszor hallatott magáról, rendszerint fontos ügyekben, de néha bizony mellé trafáltak.

Fókusz 2015-11-26


szerző:
2015.11.26. 18:55
Lázár: A sajtó nem tudja jól megítélni

Lázár János szerint a sajtó nem tudja megítélni, mi milyen valós veszélyt jelent. Így védte meg a miniszter a terrorelhárítókat, miután kiderült, hogy az egyik általuk őrizetbe vett csoport tagjai a bíróság szerint mindössze világháborús ereklyéket gyűjtő fiatalok. A bakiról a nemzetközi sajtó is írt. A másik őrizetbe vett társaság tagjai viszont az ügyészség szerint büntetett előéletűek. Skorpió géppisztoly is volt náluk.

Lyukra futott a TEK?


szerző:
2015.11.26. 14:49
Lyukra futott a TEK?

Felsőkategóriás, fekete városi terepjárók, maszkos kommandósok, földön fekvő célszemélyek. A TEK szót hallva ezek a képek ugranak be. 2010-es alapítása óta a Terrorelhárítási Központ sokszor hallatott magáról, rendszerint fontos ügyekben, de néha bizony mellé trafáltak.

Az összes parlamenti párt egyetértett abban, hogy komoly bűncselekményt akadályozott meg a TEK a hétvégi elfogásokkal. Erről a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülése után beszéltek a képviselők. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója még vasárnap, egy nappal a magyarországi elfogások után is azt mondta: nincs információjuk magyar terrorfenyegetettségről.

Fegyverek, robbanóanyag, hangtompítók

A terrorelhárítók szerint támadásra készült az a két férfi, akiket pénteken vettek őrizetbe a kommandósok. Sorozatlövő fegyvereket és tölténytárakat találtak náluk. Mindketten előzetes letartóztatásba kerültek. A rendőrök szerint egyikük sem iszlamista. Négy másik férfi szabadlábon védekezhet. Náluk robbanóanyagot találtak, és a TEK vezetője bombalaborról beszélt. A bíróság szerint azonban a csoport vezetője hobbi szinten érdeklődött a II. világháború iránt. Ő maga pedig azt mondta az RTL híradónak, hogy tűzijátékra készültek.

Magyar hatóságok nem regisztrálták

A magyar hatóságok nem regisztrálták azt a párizsi merénylőt, aki menekültekkel együtt érkezhetett Európába. Ezt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója közölte. A horvát hatóságok vasárnap közölték, hogy a merénylő rajtuk és Magyarországon keresztül jutott Nyugat-Európába. A TEK főigazgatója elismerte: nem regisztráltak minden menekültet. A nekünk nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint az Iszlám Állam célja a menekültekkel szembeni félelem erősítése.

24 millióért aludtak hotelben a TEK-esek

Több mint 24 millió forintért töltöttek 12 napot a Terrorelhárítási Központ déli határ védelmére kirendelt munkatársai egy zalakarosi wellness szállodában. A belügyminiszter szerint azért ott, mert máshol nem volt hely. Ugyanebben az időben egy másik szálláson elhelyezett rendőrök közül többen szén-monoxid-mérgezést kaptak. A Párbeszéd Magyarországért szerint a kormány csak a miniszterelnök magánhadseregét becsüli meg. A Fidesz és a kormány adásunkig nem válaszolt kérdéseinkre.

Kommandósok csaptak le a drogdiszkóra

Drogdiszkóra csaptak le a rendőrök a Csongrád megyei Mindszenten. A bulit az egyik közösségi oldalon szervezték és nyílt titok volt, hogy többféle kábítószert is lehet majd vásárolni. A résztvevőkre több mint száz rendőr csapott le, elfogtak egy 18 éves fiút is, aki marihuánát árult, előre kimért tasakokban. Összesen 34 bulizót állítottak elő a nyomozók, többségüknél találtak is valamilyen drogot, amit a helyszínen lefoglaltak.

Lefogyva, legyengülve kapták el


szerző:
2015.10.15. 18:05
Lefogyva, legyengülve kapták el

Legyengült, lefogyott a kisszentmártoni késelő, ilyen állapotban fogta el a Terrorelhárítási Központ szerda délután. A férfi egy hónapig bujkált a település mellett az erdőben, miután megkéselte anyósát, várandós élettársát és kétéves nevelt lányát. Az RTL Híradónak nyilatkozott a nagymama, akit életveszélyesen megsebesített a férfi.

TEK-tanulmány: nincs komoly terrorkockázat

A menekültek nem jelentenek reális terrorveszélyt, ezt állítja a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsának elnöke egy tavaly év végén megjelent tanulmányban, amit az Index fedezett fel. Szerinte ugyanis a menekültek között túlságosan költséges és veszélyes terroristákat bejuttatni Nyugat-Európába. Ezzel szemben a TEK főigazgatója és a kormányzati kommunikáció is valós veszélyt emleget.

Terhesen is dolgoznia kellett


szerző:
2015.10.08. 18:15
Terhesen is dolgoznia kellett

Még terhesen is fogadnia kellett férfi vendégeit annak a 19 éves nőnek, akit saját élettársa kényszerített prostitúcióra. A gyanúsítottat a napokban fogták el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai és a TEK kommandósai. A férfi először Kecskeméten, majd az olaszországi Riminiben dolgoztatta a nőt, akinek általában a hét minden napján dolgoznia kellett. A pénzt elvette tőle, a gyanú szerint két év alatt körülbelül tízmillió forintot tett zsebre.

Pénzügyőröket gyanúsítanak korrupcióval

18 pénzügyőr kezére került bilincs szerdán a záhonyi határátkelőn. Kommandósok csaptak le rájuk, vesztegetéssel gyanúsítják őket.

ILYET SE LÁT MINDENNAP: TEK-esek állítanak falhoz NAV-osokat

Az ügyészség szerint a cigarettacsempészeket segítették azzal, hogy néhány ezer forintért, italokért és csempészcigiért cserébe nem vizsgáltak át autókat a határon.

A volt gárdakapitány állítólag csak látni akarta, hogy mennek a dolgok a határon

Illegális bevándorlókat utaztatott a Magyar Gárda volt főkapitánya - ezzel gyanúsítja Kiss Róbertet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Kisst a Terrorelhárítási Központ emberei fogták el kedd este az M5-ös autópályán, amikor társával éppen 5 szír férfit szállított Budapestre.

Az ágy alá bújtatta gyerekeit a lövöldözéskor

Az ágy alá bújtatta a gyerekeit a lövöldözés alatt, ezt mondta Híradónknak a családapa, aki a tatabányai támadó áldozatainál lakik albérletben. A szomszéd pedig a ház túlső felébe menekítette családját, és felhangosította a tévét, hogy gyerekei ne hallják a lövöldözést. Mindannyian bezárkózva várták, hogy vége legyen a rémálomnak. Tatabányán szombaton hajnalban egy 40 éves férfi lelőtte anyját és mostohaapját, majd a kiérkező rendőrökre is tüzet nyitott. Végül hosszú alkudozás után a terrorelhárítóknak megadta magát.

Rendőrökre lőtt egy ámokfutó Tatabányán

A 40 éves férfi lelőtte édesanyját, és annak élettársát is kivégezte. A lövöldözés után bezárkózott édesanyja házába, ahol három albérlő is volt. Őket nem bántotta. A terrorelhárítók páncélozott autóval érkeztek a helyszínre. Több mint négy órán keresztül tárgyaltak a férfival, aki végül reggel megadta magát.

Előzetes: Rendőrökre lőtt egy ámokfutó Tatabányán

A 40 éves férfi korábban lelőtte édesanyját és annak élettársát is kivégezte. A lövöldözés után bezárkózott édesanyja házába, ahol három albérlő is volt. Őket nem bántotta. A terrorelhárítók páncélozott autóval érkeztek a helyszínre. Több mint négy órán keresztül tárgyaltak a férfival, aki végül reggel megadta magát. Az elfogás képeit megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Több milliós értéket loptak álkulccsal

Több millió forintnyi lopott készpénzt, ékszereket és órákat találtak a Bács-Kiskun megyei rendőrök annál a két férfinál, akiket a napokban fogtak el a Terrorelhárítási Központ munkatársaival. Azzal gyanúsítják őket, hogy még áprilisban álkulcsokkal betörtek egy kiskunhalasi lakásba, ahonnan minden értékes dolgot elvittek.

Heteken át fenyegette volt barátnőjét

Heteken át fenyegette volt élettársát és annak új barátját egy budapesti férfi. Ügyében a napokban zárták le a nyomozást. Tavaly novemberben a TEK kommandósai fogták el a férfit, miután azzal fenyegette a nőt, hogy megöli, ha meglátja új párjával. Mivel fegyverei is voltak, a kommandósok fogták el. Hamarosan vádat emelhetnek ellene.

Lopott üzemanyag az illegális benzinkúton

Tartálykocsikból lopta az üzemanyagot egy banda Budapesten. Egy-egy autóból 100-150 litert fejtettek le a beszervezett sofőrök tudtával. A kommandósok akkor csaptak le rájuk, amikor az egyik tartályból éppen átfejtették a gázolajat. A lopott üzemanyag értékesítésére két helyen, illegális benzinkutat is üzemeltettek. Kannákból, műanyag tartályokból árulták a lopott gázolajat.

AKCIÓ: Lecsaptak a kommandósok


szerző:
2015.04.17. 15:28
AKCIÓ: Lecsaptak a kommandósok

Tartálykocsikból lopta az üzemanyagot egy banda Budapesten. Egy-egy autóból 100-150 litert fejtettek le a beszervezett sofőrök tudtával. A banda tagjai a gyanú szerint üzemanyag szállító tartálykocsikból fejtették le a benzint és a gázolajat. A gyanú szerint a járművek sofőrjei is tudtak a lopásról. Egyiküket Csepelen éppen a gázolaj lefejtése közben fogták el. Az akcióban részt vettek a terrorelhárítók, NAV nyomozói és a Nemzeti Védelmi Szolgálat is. Az ügyben nem a rendőrség, hanem az ügyészség nyomoz. Egyelőre nem árulják el, hogy miért.

Aranyosi Péter a TEK-kel kalandozott

Részlet a 15. évad 3. részéből:

Mit tesz a jó humorista, ha fegyverrel felszerelkezett profik között közlekedik? Jól meghúzza magát és illedelmesen parázik, annak érdekében, hogy ne lőjék le és a kiképzett takarítónők se szakítsák le a hátát egy Chuck Norris-rúgással.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Magyarul Balóval 15-03-18

Magyarul Balóval: Miért igen, miért nem? A kormányt támogató Fidesz nevében Kósa Lajos ügyvezető alelnök, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke és a javaslatot ellenző LMP nevében Schiffer András társelnök volt a vendégünk.

Változhat az ország terrorfenyegetettsége

A külügyminiszter szerint azonban, ha a TEK és a honvédség több pénzt kap, kezelni tudja majd a helyzetet. A Fidesz támogatja, hogy Magyarország kiképző és őrző-védő erőket küldjön Irakba. A Jobbik csak humanitárius akcióba egyezne bele, a baloldali ellenzék több pártja még nem döntött.

Magyar kommandósok tanítanak közelharcot

Egy hétig 7 európai ország terrorelhárítói tanulják magyar kollégáiktól, hogyan lehet a leggyorsabban és a legbiztonságosabban leteperni és ártalmatlanná tenni ellenfeleiket. A tananyagot a magyar terrorelhárítók állították össze. A kurzust egy 9 danos harcművész-mester és egy Európa Bajnok ketrecharcos vezeti.

Megengedték, majd megtiltották a tüntetést

Angela Merkelnek akartak üzenni a "Most Mi" csoport civil tagjai, de a német kancellár mindezt nem láthatta. A TEK vasárnap este műveleti területté nyilvánította az Andrássy Egyetem környékét, az oda szervezett tüntetést pedig a rendőrség betiltotta.

Beállít a TEK az RTL Klubhoz, Putyin meg a ValóVilág szereplőkhöz?

Februárban Angela Merkel, német kancellár érkezik hozzánk, egy héttel később Putyin tesz villámlátogatást hazánkban. A két esemény nagyon közel van egymáshoz, és ez nagy terhet ró az országgyűlési dolgozókra. Czeglédi Zoltán megszerezte a belső utasításukat, hogy mik lesznek a feladataik februárban!

Albán ismerőseivel bulizott, így bukott le a felbujtó

Hét év után Budapesten fogták el a rendőrök azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak a cseh rendőrök, hogy parancsot adott egyik üzlettársa megöletésére.

ELFOGÁS: Fegyvert, lőszert és aranyat loptak

Fegyvereket, lőszereket, arany ékszereket is loptak, végül a Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el őket. A Vas megyei Jánosházán több lopással gyanúsít a rendőrség egy 21 éves férfit és 42 éves nőismerősét.
 

16 éves terrorista lányt fogtak hazánkban

A TEK közleménye szerint október végén egy fiatalkorú holland állampolgár Magyarországon keresztül próbált Szíriába jutni, abból a célból, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz. Hogy miért akar egyre több fiatal lány egy terrorszervezethez csatlakozni és fegyveres harcot folytatni, kiderítjük.

Százmilliókat érő luxuskocsikat loptak

Több 100 millió forint értékben lopott luxusautókat az a banda, amelynek tagjait most fogták el a rendőrök. Az összehangolt akcióban hat megyei rendőrkapitányság, a TEK és a NAV munkatársai vettek részt.
 

ELFOGÁS: Így teperték le a luxusautó-tolvajokat

Az autókon kívül GPS-zavarókat, autóriasztók kódolására alkalmas eszközöket, hamis külföldi forgalmi engedélyeket és 20 millió forint készpénzt is találtak a rendőrök.
 

Kommandósok fogták el a lövöldöző férfit

Majdnem lelőtte a mentősöket, az ügyeletes orvost és az egyik szomszédját egy pisztollyal fenyegetőző beteg Pécelen. A férfi gyógyszerre ivott és rosszul lett otthon. Amikor segíteni akartak rajta, elővett egy pisztolyt és hadonászni kezdett.

Előzetes: Pisztollyal fenyegetőzött a beteg férfi

Majdnem lelőtte a mentőorvost és az ápolót egy beteg Pécelen. A férfi gyógyszerre ivott és rosszul lett. Amikor segíteni akartak rajta, elővett egy pisztolyt és hadonászni kezdett. A mentősök kimenekültek, kihívták a terrorelhárítókat, akik elfogták a lövöldözőt. Hogy mit találtak a lakásban, kiderül a Híradóban!

ELFOGÁS: Így csaptak le az ámokfutóra

 A rendőrök három férfit fogtak el, egyiküket hajnalban, otthonról vitték el a kommandósok. Egyelőre annyit tudni, hogy korábbi sérelmek miatt kezdődött a vita, ami ámokfutássá vált.

RAJTAÜTÉS: Drogdílereket fogtak a VIII. kerületben

Kommandósok indultak a VIII. kerületbe péntek hajnalban. Volt, ahol ajtót nyitottak nekik és volt, ahol flex-szel kellett levágniuk a vasrácsot, hogy bejuthassanak a lakásba. Egyszerre három helyen tartottak házkutatást, öt embert fogtak el.

Forró nyomon 13-12-07


szerző:
2013.12.07. 19:55
Forró nyomon 13-12-07

Forró nyomon: Bemutatunk egy fiatalembert, akitől egy éjszaka ellopták a telefonját, majd pár nap múlva mégis a kezében foghatta régi készülékét. Mindez egy számítástechnikai újdonságnak köszönhető. Aztán egy lőtéren kipróbáltuk a nyékládházi bácsi puskáját, utána megkerestünk több mulatóhelyet, hogy megtudjuk, tényleg jó marketingfogás, ha a lányoknak nem kell belépőt fizetniük. Végül rejtett kamerás felvételeink bizonyítják, hogy a legelképesztőbb butaságokkal lehet gyanútlan embereket arra rávenni, hogy sok százezer forintot adjanak ki nem túl hasznos termékekért.

Bruce Willis ismét testet öltött Budapesten

Vasárnap éjjel egy mini Die Hard zajlott a Batthyány téren, rendőrökkel, terroristával, kutyákkal, füsttel, sérültekkel és kommandósokkal. Végül győzött a jó, a robbantót elfogták, a sérülteket pedig kimentették. Szerepe szerint 20 ember azonban odaveszett.

Fókusz 11-11-28


szerző:
2011.11.28. 20:20
Fókusz 11-11-28

Fókusz: Miért borult ki a továbbjutó? Mutatjuk mi törént az X-Faktorban Tarány Tamás és a Rocktenors párbaja után. Geszti Péter is megszólal, kiderül, hogyan viseli a magára maradt mentor, hogy utolsó versenyben lévő csapatát is elvesztette. IQ bajnok? Cristofel ország-világ előtt akar rácáfolni az értelmi képességeit ért kritikákra. Vállalta, hogy a Fókusz kamerája előtt tölti ki az intelligencia tesztet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való