KERESÉS search-close

Törökország

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "Törökország"

Egy férfi elkapta a második emeletről kizuhanó kislányt

Hihetetlen megmenekülést vettek videóra Törökországban. Egy kislány kimászott második emeleti lakásuk ablakán és kizuhant. Egy arra járó férfi előre látta, hogy baj lesz, és az utolsó pillanatban elkapta a csöppséget. A gyereknek az ijedtségen kívül, csodával határos módon, nem esett baja. Az esetről videofelvétel készült.

Megrendülhet Erdogan hatalma?

Ellenzéki áttörést hoztak a vasárnapi helyhatósági választások Törökországban. Nem hivatalos adatok szerint az Erdogan elnököt támogató kormánypárt a fővároson, Ankarán kívül Isztambulban és Izmirben is vereséget szenvedett. Bár az összes leadott szavazat több mint a felét ők kapták, elemzők szerint a három legnagyobb város elvesztése intő jel lehet a teljhatalomra törő Erdogannak.

 

Elrepült a napernyővel egy török férfi

Egy török férfi pár másodpercig megtapasztalhatta, mit élhetett át Dorothy az Óz a nagy varázslóban, amikor házával együtt elragadta a tornádó. A dél-törökországi Kadirli piacterén üldögélt, amikor hirtelen hatalmas szél támadt, ami elragadta a közelükben álló napernyőt. Ő megpróbálta visszafogni, ám a felemelkedő ernyő magával rántotta a levegőbe. A férfi körülbelül öt méteres magasságból inkább leugrott - így Smaragdvárosba nem jutott el, de legalább élve megúszta a kalandot.

 Túlélték a török tornádót a Fradi és a Honvéd labdarúgói

A török tornádót átélő magyar sportolók mindannyian épségben hazaértek. Szombaton érte utol a Fradi és a Honvéd labdarúgóit az ítéletidő, szerencséjükre éppen beértek a reptérre. Ott nézték végig, ahogy a forgószél kitépett oszlopokat, földöntött egy buszt és nekiverte annak a repülőgépnek, amivel haza indultak volna.

Mozdonynak majd gyalogos-felüljárónak ütközött egy vonat

Vonatkatasztrófa Törökországban. Kilencen meghaltak és 47-en megsebesültek, amikor reggel mozdonynak majd gyalogos-felüljárónak ütközött egy vonat a török főváros közelében. A szerelvényen 206 utas volt. A mentési munka még zajlik, Ankara kormányzója azt mondta: remélik, nincs több áldozat. A baleset okát még vizsgálják.

HALÁLOS VONATBALESET: A kisiklás pillanatai

Nyilvánosságra hozták a nyári, törökországi halálos vonatbaleset biztonsági kamerás felvételeit. Jól látszik, hogy a vezetőfülke óriásit rázkódik. A másik kamera pedig azt a pillanatot mutatja, amikor a szerelvény hátsó kocsijai kidőlnek a sínekről...

Milán betegsége meghiúsította Ayse családjával közös utazását

Egy hosszú nap után Milán végre megszerezte az új útlevelét, mikor azonban Ayse és a családja odaért hozzá, Milánon rosszullét uralkodott el…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Katar mentheti meg a török lírát

15 milliárd dolláros mentőcsomagot ajánlott fel Katar Törökországnak az amerikai gazdasági nyomásgyakorlás miatt kialakult pénzügyi válság megállítására.

 

Így pihente ki Dua Lipa a Szigetet

A fesztivál vasárnapi sztárfellépője Törökországban talált egy kis időt arra, hogy kikapcsolódjon.

Vasúti katasztrófát okozott az eső Törökországban

A víz alámosta az egyik pályát, és emiatt kisiklott egy gyorsvonat. 24-en meghaltak, több mint 300-an megsérültek. A mentés rendkívül nehezen indult a sár miatt.

 

Recep Erdogan nyerte a török elnökválasztást

Recep Erdogan nyerte a török elnökválasztást, az őt támogató kormánykoalíció pedig abszolút többséget szerzett a parlamentben - a választók ezzel lényegében korlátlan hatalommal ruházták fel vezetőjüket. Az ellenzék elismerte vereségét, mint mondták: bár nem volt igazságos a verseny, be kell látniuk, hogy a törökök többsége az egyeduralomra szavazott a demokrácia helyett.

 

Erdogan: Teljhatalom vagy bukás

Vajon korlátlan hatalmat kap Törökországban Erdogan? - Ez a tétje a ma egyszerre megtartott parlamenti és államfőválasztásnak. Elemzők szerint az ellenzéknek elvileg lehetne esélye az elnökkel szemben. Kérdés viszont, hogy mennyiben lehet tiszta választásról beszélni ott, ahol bírósági eljárás nélkül is be lehet börtönözni a hatalomnak nem tetsző politikusokat és újságírókat.

Özönvíz most el Ankarát

A hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű eső tegnap pár perc alatt tengerré változtatta a török fővárost. Az embereknek menekülni sem volt idejük, sokakat autójukban ülve sodort el a víz.

Milán versenyt futott az idővel, hogy megállítsa Ayse-t

Milán és Karesz másnaposan ébredtek egy hajón, ami nem az övék volt. Miután meggyőzték a kapitányt, hogy tegye ki őket, Milán kétségbeesve próbált időben odaérni Aysehoz, hogy megakadályozza a lány távozását Törökországba.

Teó Tamarának: „Lett egy új szerelmem”

Tamara pénzt kért Joe-tól. Megjelent Sanya, hogy visszavigye Annát Muronyba. Milán megpróbálta megakadályozni Ayse utazását.

A tűz elől menekültek Izmirben

Egy nő leesett egy másik pedig leugrott egy égő szálloda ötödik emeletéről Törökországban. A lángok olyan gyorsan terjedtek az épületben, hogy már nem tudták kimenteni őket.

SZULEJMÁN: Öt éve kezdődött az RTL Klubon a sikersorozat!

2013. januárjában vette kezdetét az egyik legsikeresebb török történelmi ihletésű sorozat. Szulejmán volt a törökök egyik valaha élt legnagyobb uralkodója, aki a trónra lépésével bátran megváltoztatta az akkori törvényeket. A szultán magánéletéről szóló sikertörténetet az RTL Klub mutatta be, ami azóta is, minden szerda este.

Szerencsés repülőbaleset

Hajszál híján a Fekete-tengerbe csúszott egy utasszállító gép a törökországi Trabzonban. A repülő leszálláskor kisodródott a pályáról, végül pár méterre a hullámoktól fennakadt a domboldalon. A 162 utasból és a hatfős személyzetből senki nem sérült meg komolyan. A pánik viszont annál nagyobb volt.

Elkísértük Opitz Barbit a földi paradicsomba

Már tizenkét millióan nézték meg az X-Faktor legutóbbi győztesének első klipjét. Opitz Barbi maga sem hitte volna, hogy néhány hónap alatt ilyen rekordszámú nézője lesz, egy kicsit ezt is ünnepelhette nővérével Törökországban. Ahol nem kis meglepetésre, egy olyan településre is elkísérhettük a lányokat, ahol mindenki magyar származású.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Rengett a föld az Égei-tengernél

Két turista meghalt, 500 ember pedig megsérült, amikor nagy erejű földrengés volt az Égei-tengeren. A 6,7-es erősségű földmozgás epicentruma a görögországi Kos szigeténél volt. Súlyos károk vannak az oda közel eső Törökországban is. A mentésbe bevonták a hadsereget. Ezrek töltötték az éjszakát a szabad ég alatt. A Külügyminisztérium szerint magyar áldozata nincs a természeti csapásnak. A földrengés után készült felvételeket továbbnézheti itt.

ROMOK: 6,7-es erősségű földrengés volt az Égei-tengeren

A földrengés miatt Kos szigetén kisebb szökőár is volt. Néhány épületet elöntött a víz, de nagyobb pusztítást az már nem okozott. A földrengésben két turista halt meg: egy svéd és egy török állampolgár. Mindketten Görögországban vesztették életüket a leomló törmelékek miatt.

Százezres tüntetés Erdogan ellen

Százezrek tüntettek Isztambulban Recep Erdogan elnök ellen, aki a tiltakozók szerint diktatúrát épít ki Törökországban. A megmozdulást az ellenzéki Köztársasági Néppárt vezetője szervezte, miután egyik képviselőjüket kémkedés vádjával bebörtönözték. A politikus június közepén indított Ankarától Isztambulig tartó gyalogos tiltakozó menetet, három hetes útjuk alatt több más ellenzéki szervezet is csatlakozott hozzájuk.

Fókusz 2017-07-04


szerző:
2017.07.04. 18:55
RTLII: Zavargások május 1-jén

Utcai összecsapásokba torkollott a május 1-i felvonulás Isztambulban. A rendőrök könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták fel a kormány ellen tüntetőket. Több mint kétszáz tiltakozót őrizetbe vettek. Párizsban is utcai harcok törtek ki, amikor szélsőbaloldali tüntetők nekitámadtak a rendőröknek.

 

Fókusz Pluszban a Szulejmán sztárjai! – INTERJÚ!

Négy évvel ezelőtt, ezen a napon a Fókusz Plusz nézői egy hihetetlen meglepetésben részesültek, ugyanis a híres Szulejmán sorozat főszereplőivel láthattak egy fantasztikus riportot. A beszélgetésből kiderült, hogy Hürremet alakító színésznő, Meryem Uzerli sosem volt még annyira boldog, mint mikor megtudta, hogy ő alakíthatja majd a sorozat női főszerepét. 

Folyamatosak a zavargások a török városok utcáin

Szerda óta folyamatosak a zavargások a török városok utcáin. Mivel a török választási bizottság elutasította az elnöknek teljhatalmat adó népszavazási eredmény megsemmisítésére vonatkozó indítványokat.

Erdogant segítették a Nyugat-Európában élő törökök

Fontos szerepet játszottak a hétvégi török népszavazáson a Nyugat-Európában élő törökök, akiknek nagy többsége - meglepetésre - az elnöki rendszer mellé állt. Annak ellenére tettek így, hogy választott hazájuk - például Németország, Belgium, Hollandia - vezetői egyértelműen a demokratikusabb parlamentáris köztársaság mellett álltak ki. Csak a németországi törökök negyed százalékkal járultak hozzá az igenek győzelméhez a voksoláson, amelyen alig több mint 1 százalékkal kerültek többségbe, az államfő kezébe szinte korlátlan hatalmat adó új alkotmány támogatói.

Mit kezdjen az Unió Erdogannal?

A keményhangú elnök szíriai menekültekkel fenyegeti az uniót, amely egyelőre a török vízumkényszer eltörlését is halogatja. Erről és a török kérdésekről beszélgetett Baló György vendégeivel.

Erdogan egyszemélyes állama

Törökországban most kezdődik a hatalomkoncentráció – mondta Tarik Demirkan a Turkinfo.hu főszerkesztője Baló György műsorában.

EU kontra Törökország


szerző:
2017.04.19. 12:07
EU kontra Törökország

Törökországnak aduász a szíriai menekült tömeg - mondta Egeresi Zoltán, a Stratégiai Védelmi Kutatóközpont kutatója Baló György műsorában.

Törökország: Egyszemélyes állam?

A Szíriával is szomszédos és menekültek millióit befogadó Törökország Európa egészét érintő egyre vaskosabb kérdőjel. Tavaly nyáron volt egy mindmáig tisztázatlan eredetű és hátterű dilettáns puccskísérlet, amelyet éppen most meghosszabbított rendkívüli állapot és egyáltalán nem dilettáns, alighanem gondosan megtervezett brutális intézkedések követtek, majd Erdogan elnök népszavazást hirdetett annak érdekében, hogy kizárólagos hatalma lehessen – elnök és miniszterelnök egy személyben. A népszavazást alig több mint 1 millió szavazattal nyerte az elnök, megfigyelők ennél meglehet több szavazatot érintő visszaélésekről beszélnek. Az elnök győzött, de egységről szó sincs.

RTL II: Újabb robbantás Törökországban

Nagyerejű robbanás volt egy főleg kurdok lakta török városban. A detonációt felvette egy térfigyelő kamera. A robbanás egy sűrűn lakott városrészben történt, ezért kész csoda, hogy nincsenek halottak. Négyen megsebesültek, egyikük súlyos állapotban került kórházba. Egyes források szerint egy rendőrségi kocsit javítottak, és abban robbanhatott fel egy elrejtett bomba.
 

Egymásra találtak a törökök és az oroszok

Ellenségekből ismét barátok - Törökország és Oroszország csaknem egy év diplomáciai mosolyszünet után újra normalizálta kapcsolatát, sőt, fontos katonai és gazdasági egyezményeket is kötöttek. Viszonyuk 2015 novemberében romlott meg, amikor a törökök lelőttek egy légterükbe berepülő orosz harci gépet. Elemzők szerint Ankara és Moszkva így próbálja ellensúlyozni egyre rosszabb kapcsolatát a Nyugattal.

Orbán: Új európai védelmi vonal kell

Egy új európai védelmi vonal létrehozását javasolta a bécsi menekültügyi csúcson Orbán Viktor. Szerinte fel kell készülni arra az eshetőségre is, hogy Törökország nem tudja betartani a menekültekről kötött megállapodást. A magyar miniszterelnök Líbiába, egy tengerparti városba telepítené át a menekülteket, de a tanácskozás résztvevői nem hoztak döntést erről. Az Együtt szerint épp a magyar kormány intézkedései miatt nincs közös uniós megoldást.

„A bajban is barátok mellett kell állni”

A török puccskísérlet óta az uniós politikusok közül először Szijjártó Péter magyar külügyminiszter tett hivatalos látogatást Törökországban.  A miniszter a Híradónak azt mondta, a bajban is a barátok mellett kell állni és neki nem adtak rá okot, hogy kételkedjen a Törökországban zajló tisztogatások jogszerűségében. A török külügyminiszter szerint Magyarország hozzáállása példa kell, hogy legyen az Európai Unió többi országa számára is. Az MSZP szerint a kormány egy olyan országgal barátkozik, ahol semmibe veszik az emberi jogokat.

Esküvőn robbantottak


2016.08.21. 18:50
Esküvőn robbantottak

Újabb tömeggyilkos merénylet Törökországban. Ezúttal egy lakodalomban robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő a szíriai határ közelében. 51-en haltak meg, a sebesültek száma pedig eléri a 100-at. A török elnök szerint egy 12-14 éves gyerek követhette el a merényletet, akit az Iszlám Állam terrorszervezet segíthetett. 

Nemzeti gyásznap: Törökország lett a terroristák elsődleges célpontja?

Brüsszel után most Isztambulban lövöldöztek és robbantottak az Iszlám állam terroristái. A merényletben 41 ember halt meg és 239-en megsebesültek. De miért éppen az átlagosnál jobban biztosított reptereken csapnak le mostanában a merénylők? És hogyan hat a török turizmusra a támadás, hiszen az elmúlt években már csak fele annyian utaznak oda, mint korábban.

Felrobbantotta magát a merénylő


szerző:
2016.06.29. 10:40
Felrobbantotta magát a merénylő

Ezen a videón pedig az látható, hogy az egyik, gépfegyveres merénylőt, feltehetően eltalálja a biztonsági szolgálat egyik embere. A földre került terroristát egy másik férfi átvizsgálja, majd hirtelen szaladni kezd. Vélhetően ekkor látta meg, hogy a merénylő robbanószerkezetet visel. Nem sokkal később fel is robbantotta magát.

Biztonsági kamera rögzítette a robbanást

A merénylők először Kalasnyikovokkal nyitottak tüzet. Mikor tűzpárbajba kerültek a biztonsági őrökkel, akkor hozták működésbe a testükön viselt pokolgépet. A helyszínen működő biztonsági kamerának sikerült lefilmeznie az egyik robbanást.

Szulejmán legemlékezetesebb vallomásai

Arra, hogy a török sorozat ekkora sikert fog elérni, szinte senki se számított. A titok valószínűleg a színészek zsenialitásában, a gyönyörűen megkomponált párbeszédekben, és a varázslatos helyszínekben rejlik.

Kiürítik az idomeni menekülttábort

Több száz rohamrendőr kezdett hozzá hajnalban a görög-macedón határnál lévő idomeni menekülttábor kiürítéséhez. Több mint 8 ezer ember rekedt ott, miután Macedónia lezárta a Nyugat-Európába vezető balkáni útvonalat. A görög hatóságok buszokkal szállítják vissza őket az ország belsejébe, ahol jobban felszerelt táborokban helyezik el a menekülteket.

Törökország/EU: ki zsarol kit?

Angela Merkel német kancellár, aki a 80 milliós Németország és kimondva, ki nem mondva, az Európai Unió élén szembe került egy másik 80 milliós ország, Törökország elnökével, Erdogannal. Aki pontosan tudni véli, hogy a menekültek ügyében az Unió kiszolgáltatott neki – kérdés, hogy meddig akar, meddig tud elmenni: azonnali vízummentességet akar és főleg azt, hogy nemhogy külföldről, de még Törökországból se szóljon bele senki abba, hogy miféle szigorú elnöki hatalmat akar megvalósítani. Feszültség van. Oldható?

Rálőttek egy török focicsapatra

Egy évvel ezelőtt lőttek rá az egyik török futballcsapat buszára. A Fenerbahce játékosait szállító jármű sofőrjét érte a találat. A buszt az egyik biztonsági őr állította meg, még mielőtt tragikussá fordult volna a történt.

Megkezdődött az egyezség végrehajtása

Megérkeztek a Görögországból visszatoloncolt menekültek első csoportjai Törökországba. A transzport az Európai Unió és Törökország közti menekültcsere része. A március 18-án megkötött megállapodás értelmében Görögország csaknem 800 embert küldhet vissza Törökországba. Azokkal tehetik meg ezt, akik illegálisan érkeztek március 20 után. Viszont minden visszaküldött szíriai menekült után egy másikat törvényes úton betelepítenek az unió területére, legfeljebb 72 ezer főig.

RTLII: Vasárnaptól visszafordítják a menekülteket

Megvan a menekültügyi egyezség az unió és Törökország között. Eszerint vasárnaptól minden Görögországba érkező menekültet visszaküldenek Törökországba. Cserébe pedig onnan átvesznek az uniós tagországok 72 ezer embert, akikről kiderült, hogy jogosultak nemzetközi védelemre. Eldőlt az is, hogy erről önkéntesen dönthetnek a tagországok. Orbán Viktor Brüsszelben azt mondta: a magyar diplomácia elérte céljait.

Terrortámadás Ankarában


szerző:
2016.03.14. 18:14
Terrortámadás Ankarában

Öngyilkos merénylet a török fővárosban. 37-en meghaltak, 125-en megsérültek egy robbantásban Ankarában. Fél éven belül ez már a harmadik volt. Magyar áldozata nincs a terrortámadásnak. Egy biztonsági kamera is felvette a detonáció pillanatát.

Megállítja vagy csökkenti a menekülthullámot?

Van, akinek túl sok, van akinek túl kevés, van aki szerint mindenki nyer vele: mennyit ér a Brüsszelben diadalmasan bejelentett és napok múlva véglegesítendő megállapodás tervezet a menekülthullám szabályozásáról az Unió és Törökország között – napokkal az után, hogy Isztambulban lényegében lefejeztek egy népszerű török napilapot.

Lezárná az EU a balkáni útvonalat?

Kiszivárgott hírek szerint teljesen lezárná a menekültek balkáni útvonalát az Európai Unió. A német kormány azonban találgatásról beszél. Angela Merkel azt mondta: fenntartható megoldás kell, amely Görögország és Törökország számára is elfogadható. A menekültválságról hétfőn tanácskoztak Brüsszelben az uniós tagországok és Törökország vezetői. A megbeszélések előtt Orbán Viktor megismételte: szó sem lehet arról, hogy Magyarországra menekülteket telepítsenek.

Börtönbe kerülhet Hakan Sükür, mert sértegetni merte a török elnököt

Börtönbe kerülhet az egykori török futballikon, Hakan Sükür egyetlen Twitter-poszt miatt. 

Merénylet Ankarában: a kurdokat vádolják

Egy nap alatt két halálos merényletet hajtottak végre Törökországban katonák ellen. Szerda este 28-an, csütörtökön pedig hatan haltak meg. A török államfő szerint bizonyítékuk van arra, hogy a szíriai kurdok állnak a merénylet mögött.

Terrortámadás történt Ankarában

Legalább húszan meghaltak, amikor egy katonai laktanya közelében bomba robbant. Nem messze van a török parlament, a hadsereg vezérkarának főhadiszállása, több kormányzati épület, az egyikben éppen a török elnök részvételével tanácskoztak. A magyar nagykövetség 1 kilométerre van az esettől, magyar érintettről nem tudnak. 

Bomba robbant Törökországban


szerző:
2016.01.12. 18:57
Bomba robbant Törökországban

Óriási robbanás rázta meg Isztambult! Ma, helyi idő szerint reggel 10 óra után Törökország egyik népszerű turistalátványosságánál, a Sultanahmet térnél történt a detonáció, amelyben eddigi információk szerint legalább 10-en életüket vesztették, köztük kilenc német turista, 15-en pedig megsebesültek.

Újabb terrortámadás rázta meg a világot

Óriási robbanás rázta meg Isztambult! Ma, helyi idő szerint reggel 10 óra után Törökország egyik népszerű turistalátványosságánál, a Sultanahmet térnél történt a detonáció, amelyben eddigi információk szerint legalább 10-en életüket vesztették, köztük kilenc német turista, 15-en pedig megsebesültek.

Brutális hideg Európában


szerző:
2016.01.05. 18:15
Brutális hideg Európában

Már huszonnégyen haltak meg Lengyelországban a napok óta tartó sarkvidéki hidegben, helyenként mínusz 20 foknál is hidegebbet mértek. A hirtelen jött kemény mínuszok Európa-szerte egyre nagyobb problémákat okoznak, és nem csak az északi országokban. Görögországban, a török tengerparton és Portugáliában is hóviharok tombolnak, Spanyolországban pedig szintén rég nem tapasztalt hideg miatt adtak ki narancs riasztást.

ZORD: Hirtelen jött mínuszok Európa-szerte

Villámgyorsan lezúduló lavina, hó alá temetett emberek – a felvétel egy török városban készült. A hótömeg egy mecset tetejéről zúdult alá az utcán sétálókra. A hitelen jött tél egész Európát meglepte. Lengyelországban már huszonnégyen haltak meg a mínusz 20 fokos fagyokban.

Szilveszterkor akartak robbantani


szerző:
2015.12.30. 18:50
Szilveszterkor akartak robbantani

Letartóztatták Törökországban az Iszlám Állam két terroristáját, akik szilveszter éjszaka akarták magukat felrobbantani Ankara központjában az ünneplő tömegben. A rajtaütéskor megtalálták az öngyilkos mellényeket és a robbanóanyagot is.

A török játszma


szerző:
2015.12.11. 00:35
A török játszma

Mivel a menekültválság kezelésének kulcsa Törökország, most már inkább az unió udvarol a törököknek. Merre tart ez az ország?

Törökországból nem fogadunk be menekülteket

Egyetlen menekültet sem lesz kötelező befogadnia Magyarországnak Törökországból – ezt Orbán Viktor mondta azután, hogy az uniós tagállamok és a török kormány tárgyalt a menekültválság megoldásáról Brüsszelben. A megállapodás szerint az unió pénzzel támogatja a török menekülttáborokat, Törökország viszont nem engedi át Európába a menekülteket. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter ugyanakkor közölte: a mostani egyezség nem írja felül a korábban elfogadott kvótarendszert, miszerint azokat a menekülteket, akik korábban érkeztek Európába, szétosztják a tagállamok között.

Zavargások törtek ki Törökországban

A kurd ügyvédet sajtótájékoztató közben lőtték le az ország délkeleti részén. A lövöldözésben két rendőr is életét vesztette. A tetteseket továbbra sem találják, és az ügyben egyelőre több a kérdés, mint a válasz.

Fokozódik a feszültség Moszkva és Ankara között

Legalább hét ember meghalt, amikor bombatámadás ért egy török segélyszállítmányt Szíria északi részén. Szakértők a rajtaütés mögött az orosz légierőt gyanítják, amely bombázójuk lelövése után megtorló akcióba kezdett a térségben. Moszkva sérelmezi, hogy a törökök nem kérnek bocsánatot az orosz gép lelövéséért, de Ankara erre nem hajlandó.

Oroszország nem hagyja válasz nélkül a támadást

Az egész világ most Oroszországra figyel. Úgy tűnik az oroszok nem hagyják válasz nélkül a kedden, Törökországban történt repülőgép szerencsétlenséget: jelentősen növeli a Szíriában harcoló egységek légvédelmét az orosz hadsereg az után, hogy Törökország kedden lelőtt egy Szu–24-es vadászbombázót. Egyúttal az orosz vezérkar szóvivője azt is bejelentette,hogy minden katonai kapcsolatot megszüntetnek Törökországgal. Emellett persze az ISIS sem tétlenkedik, újabb videót tettek közzé, amelyek többek között Magyarország zászlaja is feltűnik a 60 ország között, akik az Iszlám Állam elleni globális koalíciót alkotják. Aggódnunk kell? A jelenlegi helyzetről kérdeztük Feledy Botondot, külpolitikai szakértőt!

A NATO rendkívüli ülést tartott

Törökország kérésére kedden 17 órakor rendkívüli tanácskozást tartott a NATO Brüsszelben, a török-szíriai határ közelében lelőtt orosz vadászbombázó ügyében. Török állami források szerint az orosz gép megsértette a török légteret, a légierő öt percen belül tízszer figyelmeztette a gép legénységét, mielőtt lelőtték. A témáról Mátraházi Tibor biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Megint abszolút többségben


szerző:
2015.11.02. 18:40
Megint abszolút többségben

Visszaszerezte júniusban elvesztett abszolút többségét az államfő pártja Törökországban, a vasárnapi parlamenti választásokon. Erdogan elnök szerint a szavazók a stabilitást választották a káosz helyett.

Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak?

Tényleg milliók akarnak még Magyarország felé elindulni? Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak? Riporterünk a válaszokért az egyik törökországi menekülttáborba utazott a szír határ mellé. Helyszíni tudósításunk az országból, ahová már két és fél millióan menekültek a háború elől, amelyben mindenki harcol mindenkivel.

Miért jönnek - egy törökországi menekülttáborban forgattunk

Tényleg milliók akarnak még Magyarország felé elindulni? Mi vethet véget a sosem látott menekülthullámnak? Riporterünk a válaszokért az egyik törökországi menekülttáborba utazott a szír határ mellé. Helyszíni tudósításunk az országból, ahová már két és fél millióan menekültek a háború elől, amelyben mindenki harcol mindenkivel.

Fókusz Plusz 2015-10-31


szerző:
2015.10.31. 18:50
Fókusz Plusz 2015-10-31

Miért jönnek? - Törökországi menekülttáborban forgattunk, ahol évek óta élnek az emberek. Mi készteti őket arra, hogy elinduljanak? Felnőttek lettünk - 18. születésnapját ünnepli a Fókusz. Felidézzük az indulást és a legemlékezetesebb pillanatokat.

Ezért menekül mindenki Szíriából

Egész városok néptelenednek el Szíriában, ahogy egyre több ember kénytelen elhagyni lakhelyét a szűnni nem akaró harcok miatt. A káoszba süllyedő országban már szinte követhetetlen, ki kivel és hol harcol, senki nincs biztonságban.

Halászok mentették meg a kisfiút

Drámai mentés jeleneteit rögzítették az Égei-tengeren. Másfél éves menekült gyereket emeltek ki a vízből és hoztak vissza az életbe török halászok.

DRÁMAI: Mentés az Égei-tengeren


szerző:
2015.10.24. 16:12
DRÁMAI: Mentés az Égei-tengeren

Másfél éves menekült gyereket mentettek ki és hoztak vissza az életbe török halászok. A hajó, amelyen sokadmagával utazott, elsüllyedt útban Görögország felé.
 

DRÁMAI: Másfél éves menekült gyereket mentettek ki és hoztak vissza az életbe török halászok

A hajó, amelyen sokadmagával utazott, elsüllyedt útban Görögország felé. A kicsi egy török kórházban lábadozik, és vele van az édesanyja. A mentésről videofelvétel készült. Figyelem, megrázó képek!

Újabb fejlemények menekültügyben

Jelentős engedményeket kaphat az Európai Uniótól Törökország terheinek csökkentésére, ha visszafogja a menekültáradatot. A terv szerint 3 milliárd eurónyi támogatást kapna Ankara, hogy minél kevesebb szíriai menekült induljon az EU- tagállamokba. Az elmúlt napok történéseiről és azok lehetséges következményeiről szakértőnkkel, Mátraháti Tiborral beszélgettünk.

RTLII: Háromnapos gyász a merénylet után

Tart a háromnapos gyász Törökországban. Ezrek búcsúznak szeretteiktől országszerte. Csaknem százan meghaltak a szombati merénylet után, amikor két bomba robbant fel tüntetők között Ankarában. A török kormány tagadja, hogy köze lenne a merénylethez, a miniszterelnök az Iszlám Államot vádolja a robbantásokért.

Tömegtüntetések Törökországban

Tízezrek tüntettek Törökország több városában a szombati ankarai merénylet miatt. A demonstrálók a kormányt tartják felelősnek, amiért a közel 100 halálos áldozatot követelő robbantás megtörténhetett a szombati béketüntetésen. A tiltakozók több helyen összecsaptak a rendőrökkel.

ANKARA: Sokkoló felvétel a robbanásról és a pánikról

Az erőszak ellen tiltakozva kapaszkodnak össze és járnak körtáncot török fiatalok, amikor a békés tüntetés rémálommá válik. Két detonáció is követte egymást gyors egymásutánban. A szemtanúk szerint a robbanások olyan erejűek voltak, hogy beleremegtek a közeli toronyházak is. Több száz ember volt a bombák közvetlen közelében, a holttestekkel és szanaszét heverő, leszakadt testrészekkel beborított téren azonnal kitört a pánik.

Mindenki profitálni akar a menekültekből

Több mint kétmillió menekült van jelenleg Törökországban, így hatalmas iparággá nőtte ki magát az embercsempészet. A menekülteknek nincs más választásuk, ezt használják ki a bandák. Jól ismert találkozópontok vannak a török városban, a közösségi oldalakon terjednek az indulási időpontok, olyanok mint például, hogy éjfélkor az olajfák alatt. Minden bandának kódneve van, a menekülteket ez alapján osztják el.

Egy török lány története, aki élete végéig hálás lesz megmentőinek

A gyermeket 5 óra alatt sikerült kiszabadítani a romok közül. Csak kisebb sérülései voltak. Mindenki csodáról beszélt, hogy 3 és fél napig víz nélkül kibírta a romok alatt. Hatira ma már 19 éves nagylány, Miskolcon találkoztunk vele, amikor Mancs szobrát is meglátogatta.

NÉMETH KRISTÓF: Fiával szárnyalt, mint a madár

Németh Kristóf két hetet töltött Dél-Törökországban, évek óta most tudott először elutazni ilyen hosszú időre. Fiával a legnagyobb közös élményük az volt, amikor felhúzták őket egy ejtőernyővel, és egy motorcsónakkal húzták őket a tengerpart mentén.

Sokkoló képek a halott kisfiúról

Megrázó felvétel járja be a világot egy szír kisfiúról, akinek holttestét partra vetették a hullámok a török partoknál. A 3 éves Aylan, 5 éves bátyjával és szüleivel indult Törökországból Európa felé, amikor hajójuk elsüllyedt az Égei tengeren. Csak az apa élte túl a tragédiát. A közösségi oldalakon közben egyre több olyan montázs jelenik meg, amely az európai politikusokat okolja a gyermek haláláért.

Terrorhullám Törökországban


szerző:
2015.08.10. 18:20
Terrorhullám Törökországban

Isztambulban rálőttek az amerikai konzulátus épületére, egy rendőrparancsnokság ellen pedig robbantásos merényletet követtek el. A főleg kurdok lakta délkeleten négy rendőrrel végzett egy pokolgép.

Biztos úti cél Törökország?

Törökországban a terrortámadások veszélye a térségbeli konfliktusok miatt az utóbbi időben megnőtt. Az utazás és ott tartózkodás szempontjából "II. Fokozott biztonsági kockázatot rejtő országok és térségek" kategóriába sorolták Törökországot. Hogy ez mit is jelent pontosan, kell-e félni és veszélyt jelenthet-e egy Törökországba szervezett utazás a következő időszakban a MUISZ egyik munkatársa elmondta.

Török-amerikai beavatkozás az ISIS ellen

Terrormentes övezetet alakít ki déli határánál Törökország az Egyesült Államok támogatásával. A két ország kormánya megegyezett, hogy együtt tisztítják meg Szíria északi részét az Iszlám Állam nevű terrorszervezet harcosaitól.

Egy rendőr meghalt a török zavargásokban

Meghalt egy rohamrendőr Isztambulban, amikor a rendfenntartók kormányellenes tüntetőkkel csaptak össze vasárnap. A zavargások azután törtek ki, hogy a török kormány terrorellenes harcra hivatkozva már nemcsak az Iszlám Állam harcosait, hanem a kurdokat is támadja. Egy pénteki razzián több száz embert letartóztattak, egy aktivista nőt pedig meg is öltek. Ankara a helyzet súlyossága miatt vasárnap kérte a NATO összehívását.

Két legyet ütnének egy csapásra a törökök

Folytatja a légicsapásait Törökország Szíriában és Irakban. Ezt a török miniszterelnök jelentette be, megerősítve, hogy nem villámakciókat indított a határainál. A hadsereg azonban nemcsak az Iszlám Államot, hanem a terrorszervezettel harcban álló Kurd Munkáspárt bázisait is támadja.

Törökország az Iszlám Állam ellen fordult

Ankara támadást indított az Iszlám Állam szíriai állásai ellen. A kormány emellett azt is jóváhagyta, hogy legnagyobb légibázisát az amerikaiak és szövetségeseik a szélsőségesek elleni támadásokhoz használják. Törökország eddig erre nem volt hajlandó.

Szulejmán - 133. rész


szerző:
2015.07.22. 21:20
Szulejmán - 133. rész

Hürrem alaposan meglepődik Nigar fondorlatosságán, aki kijátssza Gülsáhot, és elnyeri Hatidzse kegyelmét. Az uralkodó hosszú idő után visszatér a hadjáratból, s megdöbbenve konstatálja, hogy távolléte alatt Mehmet és Mihrimah felnőttek. Firuze epekedve várja a találkozást Szulejmánnal, és biztos benne, hogy a szultán vele tölti majd az estét. Hatidzse és Afife asszony azonnal hozzálátnak Firuze felkészítésének, miközben Hürrem is készülődik. Ibrahim helyzete megrendült, az uralkodó ugyanis őt okolja Iszkender cselebi haláláért.

Terrorveszély: Helyzetjelentés az ISIS-offenzíváról

Csirkékre szerelt robbanó szerkezetekből arra következtetni, az iraki Fallujah-ban az ISIS terrorszervezet katonáinak fogytán a lőszere. Ugyanakkor a szíriai Aleppónál eltűnt 3 újságíró, Irakban felrobbantottak egy olimpiai stadiont, Törökországban pedig egy kulturális központ előtt pusztított pokolgép. Polgár Géza riportja.

Az Iszlám Állam állhat a véres török merénylet mögött

Tüntetések robbantak ki Törökországban a hétfői véres merénylet miatt. A tömegek azzal vádolják ugyanis a kormányzatot, hogy nem lép fel kellő erővel az Iszlám Állam ellen. A hatóságok a dzsihádista szervezetet gyanúsítják a terrorakcióval, amelynek már 32 halálos áldozata van. A sebesültek száma eléri a százat. Sikerült azonosítani az öngyilkos merénylőt.

Terror: videón 27 ember halála!


szerző:
2015.07.20. 18:25
Terror: videón 27 ember halála!

Legalább 27-en meghaltak, és 100-an megsebesültek, amikor bomba robbant egy török ifjúsági szervezet gyűlésén. A hatóságok gyanúja szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet állhat a támadás mögött. Figyelem, megrázó képek!

Luxusnyaralás helyett nyomasztó élmények

Erről mesélnek a török partokhoz közeli görög szigeteken nyaralók. Kos és Leszbosz ugyanis a háború elől menekülő irakiak és szírek egyik legfőbb célpontja. A turisták sorra mondják le foglalásaikat.

Szulejmán nyomában, Alanyában


szerző:
2015.06.16. 20:09
Szulejmán nyomában, Alanyában

Nagyon sok magyar nem is tudja, hogy esetleg azon a partszakaszon, ahol épp sétálva eszi a török fagylaltot és gyönyörködik a naplementében, I. Szulejmán szultán is sétálhatott Hürrem szultánával az oldalán, és ugyanúgy csodálhatta a naplementét.

ROBBANÁS: Pokolgép robbant Törökországban

Csak egy csattanást lehetett hallani. A kavalkádban először senki nem tudta, mi történt. Aztán nyilvánvaló lett a háttérben felszálló füstből. A zene elhalkult, miközben a színpadon többen azt kiabálták a mikrofonokba, hogy mentőket ide. Teljes volt a káosz. Halottak, sebesültek feküdtek a földön, aki tudott, a maga módján próbált segíteni. Először azt hitték, hogy egy transzformátor-állomás robbant fel, valamilyen műszaki hiba miatt, rövidesen azonban kiderült, hogy pokolgép volt.

Rálőttek a focisták buszára


szerző:
2015.04.05. 18:30
Rálőttek a focisták buszára

Rálőttek, és köveket dobáltak az egyik török futballcsapat buszára. A Fenerbahce játékosait szállító busz sofőrjét érte a találat, az egyik biztonsági őr állította meg a járművet, mielőtt baleset történt volna. Egy nyertes meccs után tartottak a reptér felé, amikor a megtámadták a buszt. A játékosok közül senki sem sérült meg, még nem tudják ki vagy kik a támadók.

A tavaszt köszöntötték


szerző:
2015.03.22. 18:45
A tavaszt köszöntötték

A csillagászati tavasz első napját köszöntötték világszerte. A perzsa újévet is ilyenkor ünnepli több mint 300 millió ember. Mexikóban a maja piramisok tövében ezrek várták a tavaszi napéjegyenlőséget.

TAVASZ: Így köszöntik a világban

Csaknem kétszázezren lengetnek zászlókat a törökországi Dijarbakürben, többségükben kurdok. Az ő nemzeti ünnepük a tavasz első napja. Mexikóban pedig csaknem 12 ezren gyűltek össze a hagyományos tavaszi napfordulón. A Yucatán-félszigeten lévő Chichen Itza maja romvárosánál ilyenkor úgy tartják, a nagy piramistemplomból előkúszik egy árnyék kígyó naplemente előtt. A felhős időben csupán néhány percre bukkant elő a Nap, különleges árnyékot vetve a templom lépcsőjére. Világos ruhában és kalapban körben táncolnak a dervisek Gjakove városában Koszovó nyugati részén. Addig kántálnak, amíg el nem jutnak a teljes eksztázisig. A rituális összejövetellel köszöntik a perzsa újévet, azaz a noruzt, amelyet több mint 300 millió ember ünnepel világszerte a tavasz első napján.

Megnyitotta kapuit a Szulejmán kiállítás

Januárban nyitott meg az a kiállítás Isztambulban, mely a hatalmas népszerűségnek örvendő török sorozatot, valamint a Szulejmán korabeli történelmet kívánja bemutatni.

​Meryem Uzerli visszatér Törökországba

A Szulejmán gyönyörű színésznője egy újabb televíziós szereplés miatt költözik haza.

Fókusz 14-11-19


szerző:
2014.11.19. 19:25
Fókusz 14-11-19

Fókusz: Szulejmán visszatér - Nézők ezrei követelték vissza a képernyőre, miközben egy család mini Törökországot épített Egerben. Molesztálták- Bozsik Ivett vallomása az őt ért traumáról. Kihez fordulhatunk, ha gyerekünk szexuális bűncselekmény áldozata lesz?

Török világ Egerben


szerző:
2014.11.19. 15:09
Török világ Egerben

Hamarosan véget ér a Szulejmán rajongók ramadanja. 1,5 hónapnyi böjt után szerda este visszatér a képernyőre a nagy sikerű török sorozat és a történet pontosan ott folytatódik, ahol néhány hete abba maradt.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való